Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Κανονικά, θα πρέπει να δούμε αν μας αρέσει σε δύο μήνες, αλλά…!

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να βρει ο Ολυμπιακός ενόψει των επίσημων υποχρεώσεών του είναι μία αγωνιστική ισορροπία. Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος.
Κανονικά, θα πρέπει να δούμε αν μας αρέσει σε δύο μήνες, αλλά…
Γιατί από παιχνίδι σε παιχνίδι βλέπουμε περίπου το ίδιο πράγμα. Είτε ένα ημίχρονο η ομάδα να στέκεται καλά αμυντικά, αλλά να είναι ακίνδυνη επιθετικά, είτε ένα ημίχρονο να βγαίνει πιο καλά στην επίθεση, αλλά να είναι ευάλωτη πίσω. Θυμηθείτε ένα ένα τα παιχνίδια και θα δείτε πως είναι κάπως έτσι.
Φαίνεται πως σε αυτή τη φάση είναι δύσκολο να πετύχει αυτή την ισορροπία και ίσως από εκεί προέρχεται μία έλλειψη ηρεμίας που μπορείς να διακρίνεις στις τάξεις της ομάδας. Έλλειψη ηρεμίας, που φέρνει νεύρα, πολλά λάθη κι απουσία συνεννόησης μέσα στο παιχνίδι, με συνέπεια αφενός να τρώει φάσεις και αφετέρου να χάνει ευκαιρίες.
Ένα ζητούμενο λοιπόν είναι η ισορροπία του Ολυμπιακού επιθετικά κι αμυντικά κι ένα δεύτερο ζητούμενο είναι να μην παίζει η ομάδα τόσο πίσω. Γιατί παίζοντας πίσω και φέρνει πιο κοντά τον αντίπαλο στην περιοχή της, αλλά και γίνεται η ίδια πιο δύσκολη στο να κάνει φάση.
Χθες στη Νάπολι είχε όντως διαφορά, προς το καλύτερο, ο Ολυμπιακός του α΄ με του β΄ ημιχρόνου. Και είχε για δύο λόγους. Ο προφανής ήταν η είσοδος των Κοντρέρας, Γκρέκο, Ιμπαγάσα. Κι ο δεύτερος ήταν γιατί ανέβηκε η ομάδα πιο ψηλά μέσα στο γήπεδο. Κέρδισε μέτρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έκανε άμυνα πιο μακριά από την εστία του Κάρολ κι έτσι είχε άλλη δυναμική. Κι ας έφαγε σε αυτό το διάστημα δύο γκολ!
Από εκεί και πέρα, θέλω να πιστεύω ότι η δήλωση του Ζαρντίμ ότι η Νάπολι έχει δύο-τρία επίσημα παιχνίδια στα πόδια της οφείλεται σε λάθος του διερμηνέα, αφού το μόνο της επίσημο ματς ήταν το Σούπερ καπ. Μία Νάπολι από την οποία έλειψε, σημειωτέον, το βασικό επιθετικό της δίδυμο, ο Καβάνι με τον Πάντεφ.
Και μία Νάπολι, βέβαια, που είχε πλην της επίθεσης και του ενός στόπερ, κατά βάση την περσινή της ενδεκάδα, δηλαδή ένα πολύ δεμένο σύνολο. Το ακριβώς αντίθετο με τον Ολυμπιακό, που φάνταζε σε ένα μεγάλο διάστημα του ματς μία ταχύτητα πιο κάτω.
Κι όμως, αυτό το παιχνίδι, με αυτές τις ευκαιρίες, θα μπορούσε να έχει ένα πολύ διαφορετικό σκορ κι όλοι μας να ήμασταν αλλιώς στις κρίσεις μας. Η, έστω αν δεν έτρωγε η ομάδα δύο πολύ «εύκολα» γκολ σε δύο στημένες φάσεις, φάουλ και κόρνερ.
Αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός σαφώς δεν μας αρέσει. Αλλά, καθαρά ποδοσφαιρικά αν το πάρουμε, θα πρέπει να δούμε αν ο Ολυμπιακός μας αρέσει σε δύο μήνες. Αν υπάρχει υπομονή δύο μήνες…
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: