Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Το χαλασμένο καλώδιο!!

Στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν 1981-1982 στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας η Βορμάτια Βορμς νίκησε με 1-0 τη Χέρτα Βερολίνου. Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.
Το χαλασμένο καλώδιο
Νίκη άνευ σημασίας, δεν απέτρεψε τον υποβιβασμό της και την για είκοσι χρόνια εξαφάνισή της από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας.
Οχι ότι γύρισε σε τίποτα μεγαλεία, στο νοτιοδυτικό όμιλο της Ρεγκιονάλιγκα, της τέταρτης κατηγορίας, αγωνίζεται, αλλά χθες τη θυμήθηκαν όλοι. Υποδεχόμενη τη Χέρτα Βερολίνου για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου τη νίκησε με 2-1 και πήρε με αναμονή τριάντα τεσσάρων ετών άτυπη εκδίκηση για το ραντεβού μαζί της στο δεύτερο γύρο του Κυπέλλου της σεζόν 1978-1979.
Στο πρώτο παιχνίδι, στο γήπεδό της, με ήρωα τον τερματοφύλακα Τόμας Τσάντερ, που απέκρουσε πέναλτι στο 115', κράτησε το 1-1 απέναντι στην πολύ ισχυρή τότε αντίπαλό της. Καθώς δεν υπήρχε διαδικασία πέναλτι για την ανάδειξη της νικήτριας, πήγε στις 6 Νοεμβρίου 1978, συνοδευόμενη από εκατόν πενήντα φιλάθλους της, στο Βερολίνο για το δεύτερο παιχνίδι.
Μαζί τους βρήκε τις εισόδους του Ολυμπιακού Σταδίου κλειστές. Χαλασμένο καλώδιο στον κεντρικό πίνακα ηλεκτρικής τροφοδοσίας δεν επέτρεπε τη λειτουργία των πυλώνων του σταδίου. Φως μηδέν, παιχνίδι μηδέν.
Η Βορμάτια Βορμς ισχυρίστηκε ότι το παιχνίδι μπορούσε να γίνει χωρίς την παρουσία θεατών, ώστε να μην κινδυνέψει η ακεραιότητά τους. Η Χέρτα Βερολίνου δεν το επιθυμούσε, η ομοσπονδία συμφώνησε μαζί της και το παιχνίδι ορίστηκε για την επόμενη μέρα, έπειτα από ένταση, διαφωνίες και τους εκατόν πενήντα φιλάθλους της να επιστρέφουν στη βάση τους, διότι η άδεια που είχαν πάρει απ' την εργασία τους ίσχυε μόνο για τη Δευτέρα, ημέρα που είχε οριστεί αρχικά η αναμέτρηση.
Η Χέρτα Βερολίνου νίκησε με 2-0 και στη Βορμάτια Βορμς έλεγαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι περίμεναν πώς και πώς τη δυνατότητα να «απαντήσουν» για εκείνη την ημέρα. Αξιζε η υπομονή τους.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: