Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Αγγελίδης σε Αναστασιάδη: «Δεν τίθεται θέμα αποδοχής της παραίτησης»

Τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Ιάκωβο Αγγελίδη και τον Άγγελο Αναστασιάδη σήμερα το απόγευμα. Ο πρόεδρος της ασπρόμαυρης ΠΑΕ τόνισε στον Έλληνα τεχνικό ότι δεν τίθεται από πλευράς διοίκησης θέμα αποδοχής της παραίτησης που υπέβαλε χθες στην διάθεση της ΠΑΕ .

Αυτό σημαίνει στην παρούσα φάση ότι η παραίτηση του Αναστασιάδη μπαίνει στο… αρχείο και ότι θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας την Κυριακή. Είναι όμως ξεκάθαρο ότι το βράδυ της Κυριακής και μετά το τέλος του αγώνα (ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα) ο Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον Σαββίδη.
*Πηγή: metrosport.gr*

Τα δέκα σημεία του «συμβολαίου» Κάλας - Ερασιτέχνη!!

Οι διεργασίες συνεχίζονται και φαίνεται πως Κάλας και Ερασιτέχνης κατέληξαν αρχικά σε δέκα σημεία για την υπογραφή του συμβολαίου τους. 

Αυτά είναι τα σημεία:

1. Κάθε έσοδο ή κάθε δαπάνη θα υπόκειται στον έλεγχο προσώπου κοινής αποδοχής.

2. Το πρόσωπο αυτό ορίζεται να είναι ο νυν γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη τήρησης της συμφωνίας.

3. Για τα χρήματα που θα καταβάλλει η πλευρά Καλαϊτζίδη θα υπάρχει καρτέλα στον σύλλογο.

4. Τα χρήματα αυτά εφόσον ανέβει η ομάδα θα μπορεί να τα μετοχοποιήσει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Εάν κατά την απευκταία περίπτωση που δεν εξασφαλιστεί η άνοδος, τα χρήματα θα τα χαρίσει στον σύλλογο και δεν θα έχει ουδεμία απαίτηση.

5. Ο Ερασιτέχνης θα εισπράττει το 15% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και το 20% των λοιπών εσόδων (π.χ. εισιτήρια αγώνων).

6. Το αρχικό ποσό της υπό ίδρυση ΠΑΕ δεν θα μπορεί να είναι μικρότερο από 360.000 ευρώ βάσει νόμου, αλλά το οριστικό νούμερο θα αποφασιστεί έπειτα από γενική συνέλευση του συλλόγου.
7. Το κόστος της εκκαθάρισης αναλαμβάνει η οικογένεια Καλαϊτζίδη και τα χρήματα αυτά θα καταχωρηθούν ως δαπάνη στην καρτέλα που θα ανοίξει.

8. Στη μεταβατική περίοδο για την ίδρυση της νέας ΠΑΕ, θα συσταθεί 5μελής επιτροπής στην οποία θα συμμετέχει ο Κάλας.

9. Θα δοθεί ως εγγύηση στον Ερασιτέχνη συναλλαγματική της τάξεως των 260.000 ευρώ.

10. Ο Καλαϊτζίδης αναλαμβάνει τις εκκρεμότητες της μισθοδοσίας μόνον των ποδοσφαιριστών για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2014 και τις υποχρεώσεις από 6 Ιανουαρίου μέχρι 30 Ιουνίου.
Αυτά είναι μερικά από τα βασικά σημεία που αναμένεται να επικυρωθούν στη σημερινή γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη, με στόχο, από τη μια να εξασφαλιστούν και οι δυο πλευρές.
*Πηγή: metrosport.gr*

Ο Άρης κινδυνεύει με υποθήκευση!!

Οι συνελεύσεις του Άρη συνήθως ξεκινούν σοβαρά και ακολουθούνται οι τυπικές διαδικασίες, αλλά στα κομβικά σημεία τους «χαλαρώνει» το πράγμα και οι σημαντικές αποφάσεις παίρνονται δια βοής. Δηλαδή κυριαρχεί το θυμικό των μελών τα οποία δικαίως βρίσκονται σε σύγχυση μ΄ όλα αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην ομάδα. Ελπίζω ότι σήμερα στη συνέλευση του Α.Σ Άρη θα γίνουν όλα όπως πρέπει.Γράφει ο Βασίλης Μάστορας

Το θέμα της έγκρισης της ανάληψης του ποδοσφαιρικού τμήματος από τον mr. Kalas είναι αυτό που «μαγνητίζει» τα μέλη του Άρη τα οποία επιβάλλεται να έχουν συμμετοχή σήμερα στη συνέλευση. Τυπικά η διαδικασία γίνεται κατόπιν εορτής καθώς ο ομογενής επιχειρηματίας «τρέχει» δια μέσω του αδερφού του το ποδοσφαιρικό τμήμα εδώ και έναν μήνα με προφορική εντολή και χωρίς εγγυήσεις! Το εάν έπεισε τη διοίκηση του Α.Σ. Άρης ότι είναι αξιόπιστη λύση ή εάν επιλέχτηκε ως λύση ανάγκης θα πρέπει να αποκαλυφθεί σήμερα στα μέλη του Άρη. Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία τα οποία έπεισαν τον κ. Οικονόμου και τους συνεργάτες του ότι ο mr. Kalas είναι η «χρυσή» λύση για το μέλλον της ταλαιπωρημένης ομάδας. Οι αποδείξεις θα πρέπει να προέρχονται εξ εγγράφων και ίσως από μία πιθανή έρευνα που μπορεί να έχει κάνει η διοίκηση του Α.Σ. Άρη. Θεωρώ αυτονόητο ότι στοιχεία τα οποία θα αποδεικνύουν, απλώς, την οικονομική δυναμική του εν δυνάμει μεγαλομετόχου δεν αποτελούν τεκμήριο για το ποσό που θα επενδύσει στην ομάδα. Ούτε βεβαίως τυχόν υποσχέσεις περί σχεδίων για την εκμετάλλευση του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Το πόσο θόρυβο θα προκαλέσει ο ομογενής επιχειρηματίας, κατά την παρουσία του στην Θεσσαλονίκη, είναι δικό του θέμα. Η διοίκηση του Α.Σ. Άρη που εκφράζει τα μέλη του συλλόγου, έχει την υποχρέωση να υπογράψει μαζί του μία σύμβαση με όρους που θα προστατεύουν τον σύλλογο σ’ όλα τα ενδεχόμενα. Οι όροι θα πρέπει να γίνουν γνωστοί κατά τη σημερινή συνέλευση και να εγκριθούν από το σώμα. Το δεύτερο σημαντικό είναι να μην παρθούν αποφάσεις που θα υποθηκεύσουν το μέλλον της ΠΑΕ που θα ιδρυθεί το καλοκαίρι στην περίπτωση προβιβασμού της ομάδας. Άρα δεν πρέπει να μπει θέμα δημιουργίας Τμήματος Αμειβομένων Αθλητών με πρόεδρο τον mr. Kalas γιατί ο πρόεδρος του τμήματος, σύμφωνα με το νόμο, έχει προτίμηση στην αγορά μετοχών κατά την δημιουργία του μετοχικού κεφαλαίου!

Κάποιος βεβαίως μπορεί να πει ότι ίσως οι συνθήκες, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί, απαγορεύουν στην οικογένεια του Άρη να προτάξει όλο τον δυναμισμό της απέναντι στον ομογενή επιχειρηματία. Για το ότι ο Άρης βρίσκεται σ’ αυτό το σημείο έχει να κάνει με τους διοικητικούς χειρισμούς που έγιναν πριν από έναν μήνα όταν ο mr. Kalas χωρίς να δώσει καμία εγγύηση ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη για τον Άρη. Δεν θέλω να αδικήσω τις όποιες προθέσεις του αδερφού του κ. Καλαϊτζίδη, αλλά το έχω γράψει σ’ ετούτη εδώ τη γωνιά πολλές φορές: όσο τσαλακωμένο κι αν είναι το προφίλ του Άρη, έχει όνομα βαρύ που εκπέμπει δυναμική. Αρκεί οι διαχειριστές του ονόματος του να μην λειτουργούν ιδιοτελώς και υποτακτικά. Λογικές τις οποίες τις πλήρωσε πανάκριβα τα τελευταία χρόνια η ομάδα.

Εάν ο ομογενής επιχειρηματίας αποδείξει ότι είναι ο άνθρωπος που μπορεί να απογειώσει τον Άρη, εκτιμώ ότι θα έχει όλη την κοινωνία του συλλόγου στο πλευρό του. Μέχρι όμως να το κάνει αυτό οι θεσμικοί παράγοντες του συλλόγου θα πρέπει να λειτουργούν ηγετικά και τα μέλη του αποφασιστικά.

Υ.Γ: Υπάρχει σοβαρός λόγος που μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε συνταχθεί το μνημόνιο που θα προταθεί στον mr. Kalas προς υπογραφή; Που στράβωσε το πράγμα;
*Πηγή: metrosport.gr*

«Ουδέν νεότερον» από FIFA!!

Καμία ενημέρωση δεν υπάρχει από τη FIFA στον Ηρακλή για την υπόθεση των οφειλών στον Ντάνι Λόπεθ και τον Τάσο Ισαάκ παρά τις προσπάθειες που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση από την πλευρά του νομικού επιτελείου της ΠΑΕ.

Η FIFA δεν έχει προβεί σε κάποια ενημέρωση προς τον Ημίθεο για την ανάκληση της ποινής αφαίρεσης βαθμών, τη στιγμή που η αύριο Παρασκευή 6/2 ολοκληρώνεται η διορία που έχει δοθεί από τη Football League.
*Πηγή: metrosport.gr*

5η Φεβρουαρίου: Η ημερομηνία που «γεννάει» αστέρια!! (pic)

Το gazzetta.gr παρουσιάζει μια ενδεκάδα ανθρώπων της μπάλας, που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο χώρο του ποδοσφαίρου και 5η Φεβρουαρίου αποτελεί για εκείνους ημερομηνία-ορόσημο.
Τι κοινό μπορεί να έχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Νεϊμάρ; Ο Κάρλος Τέβες με τον Ροντρίγκο Παλάσιο; Ο Αντνάν Γιανουζάι με τον Βεντράν Τσόρλουκα; Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον με τον Τσέζαρε Μαλντίνι; Ο Γκιόργκι Χάτζι με τον Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ; Και όλοι αυτοί πως συνδέονται με τον Σάββα Κωφίδη; Όλους τους ενώνει η 5η Φεβρουαρίου. Πως; Άπαντες γιορτάζουν σήμερα τα γενέθλιά τους.
Η γκάμα στα... κεράκια είναι φυσικά τεράστια. Ξεκινώντας από τον teenager Γιανουζάι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που δεν είναι ούτε 20 και κλείνει τα 19, φτάνοντας στον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό της εθνικής Ιταλίας, Τσέζαρε Μαλντίνι, ο οποίος κλείνει σήμερα τα 83. Ας δούμε αναλυτικά πότε γεννήθηκαν όλοι τους και πόσα κεράκια σβήνουν σήμερα!
Κριστιάνο Ρονάλντο: 5/2/1985 (30)
Νεϊμάρ: 5/2/1992 (23)
Κάρλος Τέβες: 5/2/1984 (31)
Ροντρίγκο Παλάσιο: 5/2/1982 (33)
Αντνάν Γιανουζάι: 5/2/1995 (19)
Βεντράν Τσόρλουκα: 5/2/1986 (29)
Σβεν-Γκόραν Έρικσον: 5/2/1948 (67)
Τσέζαρε Μαλντίνι: 5/2/1932 (83)
Γκιόργκι Χάτζι: 5/2/1965 (50)
Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ: 5/2/1975 (40)
Σάββας Κωφίδης: 5/2/1961 (54)
*Πηγή: gazzetta.gr*

Είπε την αλήθεια ο Αναστασιάδης!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την απότομη προσγείωση του ΠΑΟΚ στην Κρήτη αλλά και για τις ευθύνες που έχει πλέον ο Σαββίδης για να διαχειριστεί μια τέτοια δύσκολη κατάσταση.
«Όσο πιο ψηλά μπαίνει ο πήχης, τόσο και πιο απότομη θα είναι η προσγείωση…». Το αναφέραμε 15 φορές. Και επειδή ο περιβόητος πήχης μπήκε ανόητα και αβάσιμα τόσο ψηλά (στο ύψος του πρωταθλητισμού) ήρθε και η μέρα για την προσγείωση…

Όσοι πίστεψαν σε αυτό το πράγμα που έβαλε ως στόχο η διοίκηση και ο προπονητής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είναι από χθες σοκαρισμένοι και αντιδρούν σα να χάθηκε κάτι… κεκτημένο, κάτι δεδομένο. Και να οι επιθέσεις σε πρόσωπα, να το ξύλο, να η αποδοκιμασία ή η πολύ έντονη κριτική, σε αυτούς που έταξαν αυτό που δεν είχαν καμία τύχη να πετύχουν. Πρώτον γιατί αυτή η ομάδα δεν έχει βάσεις να πάρει τον τίτλο (όπου βάσεις: ποιότητα, εμπειρία σε πρωταθλητισμό, βάθος, καλό κλίμα, αγωνιστική πειθαρχία,  οργάνωση, διάρκεια, αντοχή) και δεύτερον γιατί στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται να πάρεις το πρωτάθλημα.

Χθες (και στο τέλος του αγώνα) ο Αναστασιάδης είπε όλη την αλήθεια για όσους δεν βλέπουν, δεν ξέρουν και δεν μπορούν να κρίνουν και μέχρι τώρα έβλεπαν το… δέντρο και έχαναν το δάσος.

 Έπρεπε να φθάσει η ώρα να εκτεθεί ο ΠΑΟΚ με το ίδιο ακριβώς τρόπο ΚΑΙ από την πιο αδύναμη και ταλαιπωρημένη (αυτή την στιγμή) ομάδα του πρωταθλήματος, έτσι ώστε όλοι (επιτέλους) να καταλάβουν τι φταίει και τι δεν φταίει…

Τι είπε (μαζί και με κάποια που δεν είπε) μετά την ντροπή του Ηρακλείου; Τι εννοούσε;

Φταίει ο Γλύκος για την εικόνα του ΠΑΟΚ εδώ και δύο μήνες;

Φταίει ο Μακ κι’ αν παίζει ή όχι;

Φταίει ο Σκόνδρας και που παίζει;

Φταίει το κύπελλο και η Ευρώπη που κουράζει την ομάδα; (Φοβερά πράγματα έχουν ειπωθεί…)

Φταίνε οι μεταγραφές; (Γιατί προφανώς δεν χρειάζονταν ενισχύσεις για να είναι υποφερτός με ΟΦΗ, ΠΑΣ, Κέρκυρα, κτλ)

Φταίει ο Σαλπιγγίδης για το πώς ξεφτιλίζεται αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ και σε κάθε γήπεδο δέχεται με τον ΙΔΙΟ τρόπο τρία και τέσσερα γκολ;

Φταίει ο Τζαβέλλας που ΠΑΝΤΑ ο ΠΑΟΚ ξεκινάει και βρίσκεται πίσω στο σκορ;

Όχι κύριοι. Κανείς από μόνος του δεν φταίει. Τίποτα δεν κουβαλάει από μόνο του το βάρος της κακής εικόνας του ΠΑΟΚ το τελευταίο δίμηνο. Ούτε ο Σαλπιγγίδης, ούτε ο Τζαβέλλας, ούτε ο Μακ και η θέση του, ούτε οι μεταγραφές! Αυτά είναι μικρά ζητήματα-προβλήματα, μπροστά στο μεγάλο θέμα!

Η ομάδα έχει πρόβλημα! Η ομάδα δεν λειτουργεί σωστά! Η ομάδα είναι απείθαρχη και ανοργάνωτη και έτσι εκτίθεται σε όλα τα γήπεδα.  (Επιτέλους τώρα, όλοι θα το καταλάβουν…)

Και επειδή πάνω από πέντε φορές (το τελευταίο διάστημα) ο Αναστασιάδης ανέλαβε την ευθύνη για την κακή εικόνα, επειδή μέχρι τώρα έμενε μόνο στις διαπιστώσεις, αλλά δεν έδινε λύση, την έκτη φορά (φυσιολογικά από την πλευρά του) έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση της διοίκησης!

Το τι θα γίνει από εδώ και πέρα είναι ευθύνη του Σαββίδη και όσων πληρώνει για να αποφασίζουν και να διαχειρίζονται τις καταστάσεις. Κυρίως τις δύσκολες…

Όλα τα άλλα είναι…. να ‘χάμε να λέγαμε.  

Απλώς εμείς σημειώνουμε ότι… ένας προπονητής πρέπει να φεύγει, αν η κατάσταση εντός ομάδας και εντός γηπέδου έχει φθάσει στο απροχώρητο. Αν ο Σαββίδης και οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ εκτιμούν ότι η κατάσταση δεν αναστρέφεται, τότε θα πρέπει να βρουν καλύτερο αντικαταστάτη.
Αν πιστεύουν ότι… υπάρχει γυρισμός έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ να παρουσιάσει και πάλι την εικόνα που ΜΕ Αναστασιάδη είχε Σεπτέμβριο-Οκτώβριο-Νοέμβριο, τότε δεν πρέπει να φύγει ο Αναστασιάδης.

Αυτοί αποφασίζουν…

* Τώρα που τελειώσαμε το πρώτο θέμα θα διαχωρίσουμε (για όσους δεν καταλαβαίνουν) και πάλι, το τι κάνει ο ΠΑΟΚ, με το τι γίνεται στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Γιατί όπως το αναφέραμε 25 φορές, άλλο τι κάνει και που πάει και τι διεκδικεί ο ΠΑΟΚ και άλλο τι γίνεται στο πρωτάθλημα.  Και όγδοος να φθάσει ο ΠΑΟΚ (και εκεί να βρίσκονταν εξ’ αρχής) τα ίδια θα γράφαμε για όσους… κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Πάμε λοιπόν στο άλλο θέμα τώρα…

Μετά από έναν Ρουμάνο λοιπόν, έναν Γεωργιανό, έναν Σλοβάκο, έναν Βραζιλιάνο, έναν Αργεντινό, πέντε-έξι Έλληνες, ήρθε και ο Σα Πίντο να δηλώσει χθες: «Αγκάλιασα τους παίκτες μου γιατί υπέφεραν σε ένα τέτοιο περιβάλλον όπου έδιναν φάουλ, φάουλ, φάουλ... εναντίον της ομάδας μας. Δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν σε αυτά που ήθελα αλλά δεν έφταιγαν».
Τι μας λες; «Πρέπει» τώρα να σε βγάλουμε και εσένα τρελό και γραφικό ή ύποπτο! Ήταν τα φάουλ 18-7 και με εσένα. Με όλους τους άλλους δυνατούς του πρωταθλήματος ήταν: 27-2, 22-4, 19-8…Ανάλογη κατάσταση και με τις εκφοβιστικές κίτρινες κάρτες.
Αλλά ατύχησε ο Πορτογάλος… Τώρα που κρίθηκε το πρωτάθλημα (ή από την Κυριακή και μετά για να είναι πιο σίγουροι) τώρα θα στρώσουν οι περίεργοι… Τώρα θα χορτάσει το μάτι σας στο 50-50 για να αποδειχθεί και ποιος ήταν ο στόχος.

Τώρα θα «προσέξουν» και στο τέλος θα είναι άλλη η συνολική εικόνα, έτσι ώστε να λένε τα δικά τους….

*Πηγή: gazzetta.gr*

Γύρισαν τα εισιτήρια οπαδοί του ΠΑΟΚ!!

Ο Σύνδεσμος φίλων ΠΑΟΚ Νεάπολης ανακοίνωσε ότι σταματάει να στηρίζει την προσπάθεια του Σαββίδη και επέστρεψε τα εισιτήρια για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στον «δικέφαλο του Βορρά» μετά την ήττα από τον ΟΦΗ! Ο σύνδεσμος φίλων Νεάπολης «Μπέλλος», με ανακοίνωσε που εξέδωσε αναφέρει χαρακτηριστικά πως σταματά να στηρίζει «την δήθεν προσπάθεια του μεγιστάνα και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ κυρίου Ιβάν Σαββίδη»!
Παράλληλα, τονίζει ότι σαν σύνδεσμος δεν θα δώσει το παρών όχι μόνο στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, αλλά και σε όλες τις αναμετρήσεις μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Επίσης ξεκαθαρίζει ότι για εκείνους το μεγάλο πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ βρίσκεται εντός ΠΑΕ! Τέλος, ενημερώνει ότι επέστρεψε όλα τα εισιτήρια που πήρε για το παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους», δείχνοντας έτσι και στην πράξη πως σταματά τη στήριξη!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Ιτούδης και ο… Χάινς του Ολυμπιακού!!

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας προελαύνει στην φετινή Ευρωλίγκα, με βασικό συστατικό την καλή χημεία που έχει επιτευχθεί ε την «σφραγίδα» του Δημήτρη Ιτούδη.Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης

Ο Ιτούδης και ο… Χάινς του Ολυμπιακού!
Ένα από τα βασικά «κλειδιά» σε αυτή την προσπάθεια για την επιστροφή στην κορυφή δεν είναι άλλος από τον Κάιλ Χάινς!

Ο αγαπημένος πρώην «σέντερ τσέπης» των φιλάθλων του Ολυμπιακού λίγο έλειψε το περασμένο καλοκαίρι να επιστρέψει στο λιμάνι της καρδιάς του, όμως η παρέμβαση του Δημήτρη Ιτούδη τον έπεισε να παραμείνει στην «Ομάδα του Στρατού». Πολύ απλά γιατί ο Έλληνας τεχνικός του έδωσε κίνητρο να μείνει και να βοηθήσει να επαναφέρουν μαζί την ΤΣΣΚΑ στην κορυφή της Ευρώπης.
Μέχρι στιγμής δικαιώνεται για την επιλογή του, καθώς η ρωσική ομάδα προελαύνει αήττητη στην Ευρωλίγκα, παρότι πλησιάζουμε στο δεύτερο μισό του ΤΟΠ-16. Ο αγώνας του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας με τον Ολυμπιακό είναι μάχη στρατηγικής σημασίας κι αν η ΤΣΣΚΑ περάσει αλώβητη, τότε δεν χάνει με τίποτα την πρωτιά του ομίλου, δεδομένων και των μεγάλων διπλών της κόντρα σε Φενέρμπαχτσε και Αναντολού Εφές.
Ο Χάινς θυμίζει πολύ τον παίκτη που είχαμε απολαύσει για μια διετία στον Ολυμπιακό. Μπορεί τα στατιστικά του να είναι πραγματικά… καρμπόν με τα αντίστοιχα της περσινής σεζόν, όμως η εικόνα του στο γήπεδο είναι αισθητά βελτιωμένη. Δεν λειτουργεί σαν μηχανή, όπως συνέβαινε επί Μεσίνα, αλλά βγάζει μέρος της ψυχής και του πάθους που μας είχε συνηθίσει όταν αγωνιζόταν στα μέρη μας.
Ο Ολυμπιακός θα τον τιμήσει για την προσφορά του και αναπόφευκτα θα είναι το κεντρικό πρόσωπο του αποψινού αγώνα, λόγω και της ιδιαίτερης σχέσης του με την κερκίδα. Πόσο εύκολο θα ναι γι΄ αυτόν να βάλει στην άκρη τη συναισθηματική φόρτιση και να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη; Αυτό θα το ξέρουμε γύρω στα μεσάνυχτα, όταν θα έχει γραφτεί το ιστορικό μιας ακόμη μάχης στο δρόμο προς το Φάιναλ Φορ.
Ο Σάσα Κάουν είναι η εναλλακτική λύση στο «5», αν δεν καταφέρει να βρεθεί σε καλό βράδυ ο Χάινς, γεγονός που σίγουρα έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ο κόουτς Ιτούδης και το έχει σε πρώτο πλάνο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ξέρει πως αν βρει το απαραίτητο κενό, μπορεί να χτυπήσει εκεί, με όπλο τα πικ εν ρολ του Σπανούλη με τον Χάντερ ή και με τον Ντάνστον. Αντιθέτως, ένας καλός Χάινς είναι τόσο απρόβλεπτος που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες.
Υπομονή μερικές ώρες και θα λάβουμε όλες τις απαραίτητες απαντήσεις…

Πηγή:Superbasket.gr

Στην Ελλάδα ο Κάλας!!


«Όποιος δουλεύει, παίρνει πάντα το καλύτερο» ήταν η λακωνική δήλωση του Άλεξ Κάλας που αφίχθη στη Θεσσαλονίκη και πρόλαβε κιόλας να παρακολουθήσει προπόνηση του Άρη. Την Παρασκευή η συνέντευξη Τύπου.

Στην Ελλάδα ο Κάλας
Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από την Πέμπτη ο Άλεξ Κάλας, ο νέος ισχυρός άνδρας του ποδοσφαιρικού Άρη.

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» τον υποδέχθηκε ο αδελφός του και διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ενώ ο ομογενής επιχειρηματίας κατά την άφιξή του αρκέστηκε να δηλώσει: «Όποιος δουλεύει, παίρνει πάντα το καλύτερο».

Παρά την ταλαιπωρία από το μαραθώνιο ταξίδι από τη Νέα Υόρκη με ενδιάμεσους σταθμούς το Μαϊάμι και την Φρανκφούρτη, ο κ. Κάλας μετέβη απευθείας στο Δασυγένειο Αθλητικό Κέντρο προκειμένου να παρακολουθήσει για πρώτη φορά από κοντά προπόνηση του Άρη.

Όπως έγινε γνωστό μέσω ανακοίνωσης, ο κ. Κάλας θα παραχωρήσει το μεσημέρι της Παρασκευής (12:00) συνέντευξη Τύπου στο «Κλεάνθης Βικελίδης».*Πηγή: sport-fm.gr*

«Κλείδωσε» η Αλ-Χιλάλ για Σαμαρά!

Τον δανεισμό του Γιώργου Σαμαρά στην Αλ Χιλάλ μέχρι το τέλος της σεζόν ανακοίνωσε και επίσημα η Γουέστ Μπρομ. Δυνατότητα ενεργοποίησης οψιόν αγοράς για τους Σαουδάραβες.

«Κλείδωσε» η Αλ-Χιλάλ για Σαμαρά
Κάτοικος Ριάντ με κάθε επισημότητα θα μπορεί να θεωρείται πλέον ο Γιώργος Σαμαράς, καθώς η Γουέστ Μπρομ επισημοποίησε τη μετακίνησή του στην Αλ Χιλάλ.

Αυτή θα γίνει με δανεισμό μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν, με τους Σαουδάραβες να έχουν δικαίωμα να ενεργοποιήσουν οψιόν αγοράς αν μείνουν ικανοποιημένοι από τον 30χρονο διεθνή μεσοεπιθετικό.

Ο «Sam» έχει φτάσει ήδη στο Ριάντ, όπου αποθεώθηκε από τους οπαδούς της ομάδας, με την επίσημη παρουσίασή του να έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας). *Πηγή: sport-fm.gr*

Χαμόγελα για Κλάους ενόψει Ολυμπιακού!

Ευχάριστα νέα στον ΠΑΟΚ για τον Στέφανο Αθανασιάδη ενόψει Ολυμπιακού, καθώς έχει σημειωθεί βελτίωση στην κατάσταση του. Εκτός για 2-3 εβδομάδες ο Μαντούρο. Θεραπεία ο Σαλπιγγίδης. Ανεβαίνει ο Τζιόλης.

Χαμόγελα για Κλάους ενόψει Ολυμπιακού
Υπάρχει και ο Ολυμπιακός...

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε κρίση μετά την ήττα από τον ΟΦΗ, που τον έφερε σε συνδυασμό με τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Ατρόμητου οκτώ βαθμούς μακριά από την κορυφή. Ωστόσο, είναι πολύ κοντά και ένα κρίσιμο ματς. Αυτό κόντρα στους Πειραιώτες την Κυριακή (8/2, 19:30) και η προετοιμασία για το συγκεκριμένο παιχνίδι ξεκίνησε σήμερα το πρωί. Ο Άγγελος Αναστασιάδης έδωσε το «παρών», εν αναμονή της απόφασης της διοίκησης μετά την παραίτηση του 62χρονου τεχνικού.

Ο Στέφανος Αναστασιάδης, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής από τον αγώνα με τους Κρητικούς, λόγω σύσπασης στον δικέφαλο, ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα το οποίο έβγαλε χωρίς ενοχλήσεις. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, που επίσης δεν έπαιξε την Τετάρτη, λόγω εξόστωσης στο το πρώτο μετατάρσιο του ποδιού έμεινε στο γυμναστήριο για θεραπεία.

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης ανέβασε ρυθμούς σε πρόγραμμα επανένταξης με τις ενοχλήσεις στην περιοχή των προσαγωγών να έχουν υποχωρήσει και φαίνεται ότι πλησιάζει η επιστροφή του στις προπονήσεις.

Καλά είναι τα νέα για τον Χέντβιγκες Μαντούρο. Επιβεβαιώθηκαν οι χθεσινοβραδινές πληροφορίες, καθώς τραυματίστηκε στους συνδέσμους, έχει ήδη ξεκινήσει αγωγή, ενώ θα του τοποθετηθεί για 4-5 εβδομάδες ειδικός νάρθηκας προκειμένου να σταθεροποθηθεί ο αγκώνας του και 2-3 εβδομάδες αναμένεται να είναι σε θέση να ξεκινήσει τρέξιμο.

Το πρόγραμμα του Αγγελου Αναστασιάδη και των συνεργατών του περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής με παιχνίδι σε μικρό χώρο. Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν βασικοί στον αγώνα της Τετάρτης ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα αποφόρτισης με ασκήσεις φυσικής κατάστασης και φυσικοθεραπείες.

Την Παρασκευή (06.02) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 17:30 στη Νέα Μεσημβρία.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει ακόμη κι αν φύγετε…»

Σαφές μήνυμα στον Ζήση Βρύζα πέρασαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στη συνάντηση που είχαν στα γραφεία της ΠΑΕ. «Ακόμη κι αν φύγετε όλοι, ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει», είπαν. Αποφασίζει ο Σαββίδης για Αναστασιάδη.

«Ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει ακόμη κι αν φύγετε…»
Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει χάσει την υπομονή του με όσα συμβαίνουν στην ομάδα και φρόντισε να στείλει το δικό του μήνυμα. Η αντιπροσωπεία οργανωμένων που βρέθηκαν το πρωί στα γραφεία της ΠΑΕ θέλησε να μιλήσει με τη διοίκηση, τον Άγγελο Αναστασιάδη και τους αρχηγούς της ομάδας, αλλά τελικά περιορίστηκε σε μια επαφή με τον Ζήση Βρύζα.

Κι αυτή όμως αρκούσε για να δώσουν οι οπαδοί το στίγμα τους. «Ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει ό,τι κι αν γίνει. Ακόμη κι αν φύγετε όλοι σας», ήταν το μήνυμα όσων είπαν ξεκαθαρίζοντας πως η αγαπημένη τους ομάδα είναι πάνω από πρόσωπα.

Όλα αυτά, την ώρα που ο Ιβάν Σαββίδης κρατά στα χέρια του την τύχη του Άγγελου Αναστασιάδη. Ο 62χρονος προπονητής έθεσε μεν χθες την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης, αλλά μέχρι να αποφασίσει για αυτό ο μεγαλομέτοχος, έδωσε κανονικά το «παρών» στην προπόνηση της ομάδας που έγινε νωρίς το μεσημέρι στη Νέα Μεσημβρία.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος ο Σα Πίντο!!

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν το τελευταίο του Ρικάρντο Σα Πίντο στον πάγκο του Ατρόμητου, καθώς σήμερα υπέβαλε την παραίτηση του. Επικρατέστερος για να τον διαδεχθεί είναι ο Άκης Μάντζιος.

Τέλος ο Σα Πίντο

inner

inner

inner

Πάντως, τόνισε ότι το έκανε για να συγχαρεί τους παίκτες του, που ταλαιπωρήθηκαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Η ΠΑΕ αναφέρει στην ιστοσελίδα της:

«Συνάντηση με τον προπονητή Ρικάρντο Σα Πίντο είχε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος κ. Γιώργος Σπανός παρουσία του Τεχνικού Διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλου...

Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με θέμα την πορεία της ομάδας μας, ο Ρικάρντο Σα Πίντο υπέβαλε την παραίτηση του η οποία έγινε αποδεκτή.

Η ΠΑΕ Ατρόμητος ευχαριστεί θερμά για την συνεργασία με τον Ρικάρντο Σα Πίντο για την συνεργασία και του εύχεται καλή συνέχεια στην προπονητική του καριέρα
».

Έκατσε συνολικά σε 19 ματς στον πάγκο του Ατρόμητου και είχε πέντε νίκες, οκτώ ισοπαλίες και τέσσερις ήττες στο πρωτάθλημα, ενώ στους αγώνες Κυπέλλου είχε μια ισοπαλία και μια ήττα.

Φαβορί για να τον αντικαταστήσει είναι ο Άκης Μάντζιος, που είναι χωρίς ομάδα από τον Νοέμβριο, όταν και λύθηκε η συνεργασία του με τον Πανθρακικό, ενώ πρόσφατα ακούστηκε ότι θα αναλάβει τον Εργοτέλη, αλλά η συγκεκριμένη υπόθεση δεν προχώρησε.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ο Ολυμπιακός μπορεί να βάλει δύσκολα στην ΤΣΣΚΑ…»

Πλήρη και σε εξαιρετική φόρμα ομάδα χαρακτήρισε την ΤΣΣΚΑ ο Μάνος Μανουσέλης, ωστόσο μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 εξέφρασε την πίστη πως ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει τη νίκη στο ΣΕΦ.

«Ο Ολυμπιακός μπορεί να βάλει δύσκολα στην ΤΣΣΚΑ…»
Ικανό να αναγκάσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην πρώτη της ήττα στη φετινή Ευρωλίγκα θεωρεί τον Ολυμπιακό ο Μάνος Μανουσέλης, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε για την πληρότητα της ρωσικής ομάδας και τις αλλαγές που έχει επιφέρει ο Δημήτρης Ιτούδης στο παιχνίδι της, ενώ στάθηκε στην άμυνα των «ερυθρολεύκων» και την απόδοση του Βασίλη Σπανούλη ως σημεία-«κλειδιά» για να έρθει η νίκη.

Αναλυτικά, ο Μάνος Μανουσέλης μίλησε στον Αντώνη Καρπετόπουλο για:

-τις πιθανότητες νίκης που έχει ο Ολυμπιακός απέναντι στην ΤΣΣΚΑ: «Ο Ολυμπιακός μπορεί να βάλει δύσκολα στην ΤΣΣΚΑ γιατί πιέζει πολύ στην άμυνα. Η αμυντική πίεση και η έδρα ίσως φέρουν την ΤΣΣΚΑ στο όριό της. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός στην άμυνα κι όταν το ΣΕΦ είναι γεμάτο το παρκέ αποκτά κατηφόρα. Όμως εξαρτάται πολύ στην επίθεσή του από τον Σπανούλη κι αυτό διευκολύνει τον αντίπαλο. Δεν μπορεί να κάνει μεγάλες εκπλήξεις ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στον αντίπαλό του, γιατί αυτά τα εργαλεία έχει κι αυτό το μπάσκετ μπορεί να παίξει».

-την ΤΣΣΚΑ: «Είναι πλήρης. Είναι από τις λίγες ομάδες που έχει παιχνίδι με πρόσωπο και με πλάτη, έχει πικ εν ρολ, ποστ απ… τα πάντα. Αυτό την κάνει τόσο δύσκολη. Επειδή έχει πολλά παιδιά που έχουν μάθει παθαίνοντας, έχουν φτάσει σε ένα σημείο που έχουν ωριμάσει και δεν επαναλαμβάνουν τα λάθη τους. Από εκεί που είχε μόνο τον Τεόντοσιτς, που μπορούσε να καταστρέψει τον αντίπαλο ή την ομάδα του, πλέον έχει τον Ντε Κολό και τον Τζάκσον στην περιφέρεια. Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να μπορούν να παίζουν σε τρεις ρυθμούς. Γρήγορα, κανονικά και αργά. Κι απέναντι σε όλους τους αντιπάλους. Η ΤΣΣΚΑ δείχνει να έχει όλα τα φόντα και δεν δείχνει σημάδια που να δικαιολογούν πως επίκειται κάποια κατάρρευση στη συνέχεια».

-τις αλλαγές που επέφερε ο Ιτούδης σε σχέση με τον Μεσίνα: «Ο Μεσίνα έχω την αίσθηση πως γύρισε από την Αμερική λίγο μπερδεμένος, με την έννοια ότι προσπάθησε να μεταφέρει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ πράγματα από το ΝΒΑ, αλλά αυτό αποδείχτηκε στην πράξη πως δεν είναι εύκολο. Ο Ιτούδης πήγε με τη λογική να φτιάξει μια ομάδα με τη δική του φιλοσοφία. Η ΤΣΣΚΑ ποντάρει στα δικά της ατού και κρύβει τις αδυναμίες της. Θα κριθεί κι αυτή, όπως όλες οι ομάδες, στα ματς που μετράνε κι όχι σε αυτή τη φάση».

Στην προπόνηση ο Αναστασιάδης!!

Ο Άγγελος Αναστασιάδης πήγε στην προπόνηση του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσημβρία, ενώ εκκρεμεί η απόφαση της ΠΑΕ, στη διάθεση της οποίας έθεσε την παραίτησή του. Αποχώρησαν οι οπαδοί από τα γραφεία της ΠΑΕ.

Στην προπόνηση ο Αναστασιάδης

Ο 62χρονος προπονητής πήγε κανονικά το πρωί της Πέμπτης στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας για την προπόνηση της ομάδας (ήταν προγραμματισμένη για τις 11:30) περιμένοντας κι αυτός, όπως όλοι στις τάξεις του «Δικεφάλου του Βορρά» την απόφαση της διοίκησης, στη διάθεση της οποίας έθεσε χθες την παραίτησή του.

Άλλωστε είχε και ο ίδιος εξ αρχής δηλώσει πως συνεχίζει τη δουλειά του μέχρι να του πουν να σταματήσει από την ηγεσία της ομάδας ή όχι.

Στο μεταξύ, λίγο πριν τις 12:00 η αντιπροσωπεία οργανωμένων οπαδών της ομάδας που είχαν πάει στα γραφεία της ΠΑΕ από το πρωί αποχώρησαν από το χώρο, αφού πρώτα είχαν συζητήσει με τον Ζήση Βρύζα. Δεν κατάφεραν, τελικά, να τα πουν με τον Ιάκωβο Αγγελίδη, ο οποίος μετέβη στην Αθήνα για προγραμματισμένη συνάντηση με το νέο υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μπατίστα: «Ευκαιρία να νικήσουμε εκτός ΟΑΚΑ»

Ως πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια νίκη που θα δώσει ώθηση για την πρόκριση χαρακτήρισε το ματς του Παναθηναϊκού με την Άλμπα ο Εστέμπαν Μπατίστα κατά την αναχώρηση για το Βερολίνο.

Μπατίστα: «Ευκαιρία να νικήσουμε εκτός ΟΑΚΑ»
Χωρίς τον Νίκο Παππά και τον Γκάνι Λαουάλ που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, αλλά με πίστη για την πρώτη νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ στο Top 16 και μόλις δεύτερη εκτός έδρας στη φετινή Ευρωλίγκα, η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχώρησε για το Βερολίνο εν όψει του αγώνα με την Άλμπα την Παρασκευή (21:00).

«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς να πάρουμε ένα ματς μακριά από την έδρα μας κάτι που θα μας βοηθήσει να φτιάξουμε την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή μας. Να χτίσουμε χαρακτήρα...», δήλωσε ο Εστέμπαν Μπατίστα. «Πρέπει να παίξουμε όπως στο ΟΑΚΑ γιατί είναι ευκαιρία να πάρουμε μια σπουδαία νίκη. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στα εκτός έδρας ματς είναι πως δεν έχουμε την ίδια συγκέντρωση με τους αγώνες στο ΟΑΚΑ. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο και το ρυθμό να παίξουμε όπως στην Αθήνα. Ήμασταν κοντά στο σκορ σε αρκετά παιχνίδια μακριά από το «σπίτι» μας αλλά δεν είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση για να κερδίσουμε. Πρέπει αυτό να αλλάξει προκειμένου να βελτιώσουμε τη θέση μας στον όμιλο», πρόσθεσε ο Ουρουγουανός σέντερ.

Πάντως δεν υποτιμά καθόλου τους Κυπελλούχους Γερμανίας. «Η Άλμπα διαθέτει μια σκληρή και πολύ επιθετική ομάδα. Παίζει δυνατά στην άμυνα βγάζοντας ενέργεια στο παρκέ, ενώ στην επίθεση προσπαθεί να τρέξει. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε. Ήταν σημαντικό ότι πήραμε ανάσες το Σαββατοκύριακο. Γεμίσαμε τις μπαταρίες μας και ξεκουραστήκαμε λίγο. Πιστεύω πως θα παρουσιαστούμε έτοιμοι στο ματς της Γερμανίας», δήλωσε.

Σχετικά με την προσθήκη του Γκάνι Λαουάλ, δε, είπε: «Ο Λαουάλ είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Όλοι όσοι βρίσκονται στην ομάδα βοηθάνε και περιμένουμε και από τον Λαουάλ να μας βοηθήσει. Είναι βέβαιο πως έχει πολλά προσόντα και είναι καλός παίκτης».

Ο άμεσος συνεργάτης του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, Σωτήρης Μανωλόπουλος, δεν έψαξε δικαιολογίες στα αγωνιστικά προβλήματα: «Προβλήματα έχουμε όλο το χρόνο και έχουμε μάθει να ζούμε με αυτά. Η Άλμπα είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, ειδικά στην έδρα της. Έχει κάνει καλές νίκες στη μέχρι τώρα πορεία της στο Top 16. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για το συγκεκριμένο παιχνίδι και αν κάνουμε αυτά που έχουμε πει πιστεύω πως θα καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη. Κοιτάζουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Δεν κάνουμε υπολογισμούς. Διεκδικούμε τη νίκη όλα τα παιχνίδια και αυτό θα κάνουμε και στο Βερολίνο», τόνισε.

Ερωτηθείς αν το παιχνίδι των Γερμανών μοιάζει με εκείνο της Μακάμπι, απάντησε: «Δεν παίζουν τόσο ελεύθερα όσο η Μακάμπι. Η Άλμπα είναι μια αθλητική ομάδα που πιέζει σε όλο το γήπεδο. Εμείς θα πρέπει να αντιδράσουμε σωστά και να μην κάνουμε λάθη. Θέλουμε να τους πάμε στο πέντε εναντίον πέντε και να παίξουμε σύμφωνα με την τακτική μας. Από εκεί και πέρα θέλουμε η άμυνά μας να είναι πιεστική αναγκάζοντας τον αντίπαλο να κάνει λάθη. Πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ευχές της Ρεάλ στον… 30άρη Ρονάλντο!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο συμπληρώνει σήμερα τρεις δεκαετίες ζωής και η Ρεάλ τού έστειλε διαδικτυακά τις απαραίτητες ευχές.

Ευχές της Ρεάλ στον… 30άρη Ρονάλντο

Έτσι δεν θα μπορούσε στη μέρα που ο Πορτογάλος σταρ κλείνει τα 30 να μην του ευχηθεί τα δέοντα.

«Σήμερα ο θρύλος της ομάδας μας συμπληρώνει τα 30 του χρόνια. Χρόνια Πολλά», αναφέρεται στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης της Ρεάλ για τον Ρονάλντο.

Λογικό, αφού στα πεντέμισι χρόνια που φορά τη λευκή φανέλα μετρά 288 γκολ σε 277 εμφανίσεις οδηγώντας την ομάδα του στην κατάκτηση του Champions League (2014), του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων (2014), του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ (2014), του πρωταθλήματος (2012), του Σούπερ Καπ Ισπανίας (2012) και δύο Κυπέλλων (2011, 2014).

View image on Twitter
¡Hoy nuestra leyenda @Cristiano cumple 30 años! ¡Felicidades crack!

*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ευχή του Μπατίστ στον Χάινς!!

Ο Μάικ Μπατίστ έκανε μια ιδιαίτερη ευχή στον Κάιλ Χάινς εν όψει της επιστροφής του ως αντιπάλου του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ στον αποψινό αγώνα με την ΤΣΣΚΑ.

Η ευχή του Μπατίστ στον Χάινς

Ο Αμερικανός πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού πληροφορήθηκε τη δήλωση του άσου της ΤΣΣΚΑ (σε συνέντευξή του στο Eurohoops) πως ο Μπατίστ κι όχι ο ίδιος καθιέρωσαν τους under-sized (σ.σ. μικρόσωμους) σέντερ στην Ευρώπη.

Και με αφορμή την επίσκεψη του Κάιλ Χάινς απόψε στο ΣΕΦ ως αντιπάλου του Ολυμπιακού για πρώτη φορά από τη στιγμή που πήγε στην ΤΣΣΚΑ, ο Μπατίστ τού ευχήθηκε να ζήσει στιγμές ανάλογες με εκείνες που έζησε ο ίδιος επιστρέφοντας στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό με τη Φενέρμπάχτσε/Ούλκερ.

«Ευχαριστώ για το σεβασμό, Κάιλ. Ελπίζω η επιστροφή σου στην Ελλάδα να είναι όσο ξεχωριστή ήταν η δική μου», ανέφερε στο μήνυμα που έστειλε μέσω Twitter.

Michael Batiste @bigmeezy8
@Eurohoopsnet @Euroleague @SirHines thanks for the respect my G and I hope your return is just as special as mine was



Λίγο αργότερα, ο Κάιλ Χάινς ευχαρίστησε τον Μάικ Μπατίστ.

Kyle Hines         @SirHines
@bigmeezy8 thanks big homie.... I appreciate it !!!!!

*Πηγή: sport-fm.gr*

Χωρίς Αρόγιο με Μακάμπι η Γαλατά!


Ο Κάρλος Αρόγιο θα λείψει σίγουρα και ο Βλάντιμιρ Μίτσοβ… πιθανώς στον αποψινό αγώνα της Γαλατάσαραϊ με τη Μακάμπι.

Χωρίς Αρόγιο με Μακάμπι η Γαλατά
Δίχως έναν και πιθανώς και δεύτερο βασικό παίκτη θα υποχρεωθεί η Γαλατάσαραϊ να αντιμετωπίσει απόψε τη Μακάμπι για την έκτη αγωνιστική του Top 16.

Ο Κάρλος Αρόγιο ταλαιπωρείται από μια θλάση στη γάμπα και σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ θα απουσιάσει από την αναμέτρηση με τους πρωταθλητές Ευρώπης, ενώ πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει και ο Βλάντιμιρ Μίτσοβ που είναι εξαιρετικά αμφίβολος.

Ο Πορτορικανός γκαρντ έχει φέτος 13,4 πόντους, 4,5 ασίστ και 1,7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα, ενώ ο Σέρβος φόργουορντ 11,2 πόντους, 3,3 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ ανά αγώνα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Άγγελος για Εθνική, αν…!

Στο «κόλπο» για τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή θα μπει ο Άγγελος Αναστασιάδης εφόσον τελικά αποχωρήσει από τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Δεν επιβεβαιώνει τα περί Δώνη η ΕΠΟ.

Άγγελος για Εθνική, αν…
Η είδηση της παραίτησης του Άγγελου Αναστασιάδη ίσως αλλάξει τα δεδομένα στο θέμα προπονητή στην Εθνική. Κι αυτό γιατί εφόσον η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ την κάνει δεκτή, αυτομάτως ο 62χρονος προπονητής θα μπει κούρσα για να αναλάβει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο (μέχρι νεωτέρας) κόουτς του «Δικεφάλου του Βορρά» έχει αρκετούς υποστηρικτές στην ομοσπονδία, καθώς εκτιμώνται οι δυνατότητες και η πείρα του, όπως επίσης και το γεγονός πως έχει περάσει από «εθνικό» πάγκο, αυτόν της Κύπρου, από το 2004 μέχρι το 2011.

Ασφαλώς όμως όσο ο Άγγελος Αναστασιάδης παραμένει στον ΠΑΟΚ, η όποια συζήτηση είναι θεωρητική. Στην παρούσα φάση, από πλευράς ΕΠΟ προκύπτει πως δύο είναι οι βασικές υποψηφιότητες για τον πάγκο της Εθνικής: ο Σέρχιο Μαρκαριάν και ο Τιμούρ Κετσμπάγια. Αντίθετα, δεν επιβεβαιώνονται τα περί Γιώργου Δώνη, για τον οποίο αφήνεται να εννοηθεί πως δεν είναι καν στις πρώτες επιλογές. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μένει ως έχει ο Πανιώνιος!

Χωρίς μεταγραφή, τουλάχιστον μέχρι το ματς με την ΑΕΚ, θα μείνει ο Πανιώνιος.

Μένει ως έχει ο Πανιώνιος
Δεν θα προχωρήσει σε προσθήκη ξένου παίκτη ο Πανιώνιος τουλάχιστον μέχρι το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Οι τραυματισμοί των Λουκ Χάνκοκ και Χρήστου Ταπούτου, που δεν προλαβαίνουν το ματς του Σαββάτου, μείωσαν τις ήδη λιγοστές επιλογές του νέου προπονητή, Κρις Χουγκάζ.

Οι «κυανέρυθροι» έψαξαν στην αγορά για ενίσχυση, αλλά δεν βρήκαν κάτι που να τους καλύπτει πλήρως και προτίμησαν να μην κάνουν μεταγραφή.

Η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου μετά το ματς με την «Ένωση» και με σταθερό εμπόδιο ότι δεν… περισσεύουν χρήματα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Η «μάχη» της Κομοτηνής!!

Με το Πανθρακικός-Καλλονή συμπληρώνεται το παζλ της 22ης αγωνιστικής της Super League. Ανίκητοι στην έδρα τους οι «πράσινοι». Να συνεχιστεί η ανοδική τους πορεία θέλουν οι φιλοξενούμενοι.

Η «μάχη» της Κομοτηνής
Πανθρακικός και Καλλονή αναμετρώνται σήμερα (5/2, 19:30) στο ματς με το οποίο πέφτει η αυλαία στην 22η αγωνιστική της Super League.

Οι γηπεδούχοι αναζητούν την τρίτη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη και τέταρτη μαζί με το Κύπελλο, ενώ ακόμα δεν έχουν χάσει στο γήπεδο τους φέτος.
Βεβαίως, δεν έχουν παίξει ακόμη με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, τους οποίους αντιμετώπισαν εκτός στο πρώτο γύρο, ενώ το πιο δύσκολο τεστ που έδωσαν ήταν με την ΑΕΚ, με το ματς να κολλάει στο 0-0.

Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου, που πέτυχε το Σάββατο την πρώτη της νίκη μετά τον Νοέμβριο επικρατώντας του Αστέρα, αναζητεί τη συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και ένα καλό αποτέλεσμα μακριά από το σπίτι της, όπου έχει μόλις μια νίκη μέχρι στιγμής.

Στον πρώτο γύρο η αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων είχε σφραγιστεί με το 0-0 στο Δημοτικό στάδιο Μυτιλήνης.

Για βαθμούς καίγεται πιο πολύ ο Πανθρακικός, καθώς είναι έναν πόντο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ οι νησιώτες έχουν μαξιλάρι ασφαλείας επτά βαθμών.

Ύστερα από σαράντα ημέρες απραξίας, ο Αντώνης Πετρόπουλος επιστρέφει στη δράση. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο γήπεδο έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του πέρυσι, ως παίκτης του Απόλλωνα Σμύρνης. Δύο γκολ είχε σημειώσει τον Μάρτιο του 2014, στο 3-2 των «κυανόλευκων» που είχε κρατήσει... ζωντανές τις ελπίδες τους για σωτηρία και σήμερα θα ήθελε να κάνει μία νέα αρχή με την καινούργια του ομάδα, έχοντας ανάλογη επιτυχία.

Πιθανές ενδεκάδες

Πανθρακικός (Ρόκα): Αθανασιάδης, Τσουμάνης, Ποτουρίδης, Εμπόου, Μελίσσης, Ρομέου (Μπαϊκαρά), Ηλιάδης, Ροζέριο, Ντιγκινί, Ιγκόρ.

Καλλονή (Βλάχος): Χογκ, Πιπίνης, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Τσαμπούρης, Κεϊτά, Μαρσέλο, Λεοζίνιο, Μίνγκας, Μανούσος, Πετρόπουλος.*Πηγή: sport-fm.gr*

The incredible… Giannis!!

Ρεκόρ καριέρας με 25 πόντους από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη νίκη των Μπακς επί των Λέικερς στην παράταση. Με Χάρντεν αλλά χωρίς «Παπ» οι Ρόκετς τους Μπουλς. Καλοί Κουφός-Καλάθης με Γκρίζλις.

The incredible… Giannis!

Ρεκόρ καριέρας έκανε και ο Στεφ Κάρι. Οι Ουόριορς επιβλήθηκαν 128-114 των Μάβερικς και ο βασικός υποψήφιος για το βραβείο του MVP είχε 51 πόντους με 10/16 τρίποντα!

Με 27 πόντους του Τζέιμς Χάρντεν οι Ρόκετς επικράτησαν των Μπουλς 101-90. Ο Κώστας Παπανικολάου, που είχε 8 πόντους σε 12 λεπτά στο προηγούμενο ματς, δεν έπαιξε καθόλου αυτή τη φορά, όπως φυσικά και ο τραυματίας Ντουάιτ Χάουαρντ που θα μείνει εκτός για τουλάχιστον άλλον ένα μήνα.

Οι Γκρίζλις έφτασαν τις οκτώ σερί νίκες, καθώς πέρασαν με 100-90 από τη Γιούτα. Ο Κώστας Κουφός συνέχισε την καλή δουλειά έχοντας 10 πόντους (5/10 δίποντα), 6 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε 18:53, ενώ ο Νικ Καλάθης σε 21:07 είχε 6 πόντους (3/4 δίποντα, 0/1 βολή), 7 ασίστ, 1 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του και με 45 πόντους βοήθησε τη Θάντερ να περάσει με 102-91 από τη Νέα Ορλεάνη παρά την απουσία του Κέβιν Ντουράντ.

Οι Χοκς άφησαν πίσω τους την ήττα από τους Πέλικανς κι επέστρεψαν στις επιτυχίες με το 105-96 επί των Ουίζαρντς, ενώ οι Νετς έκαναν την έκπληξη στο Τορόντο με 109-93.

Αναλυτικά:

Μιλγουόκι Μπακς-Λος Άντζελες Λέικερς 113-105 (κ.α. 94-94) Αντετοκούνμπο 25, Νάιτ 24, Μίντλετον 21, Μέιο 21, Ντάντλεϊ 9, Χένσον 9-Μπούζερ 28, Έλινγκτον 19, Γιανγκ 16, Λιν 11, Σάκρε 10, Ντέιβις 7 (20 ριμπ.).

Ιντιάνα Πέισερς-Ντιτρόιτ Πίστονς 114-109 Χιλ 20, Χίμπερτ 16 (12 ριμπ.), Μάιλς 15, Γουέστ 14, Γουότσον 14-Ντράμοντ 18 (16 ριμπ.), Μονρό 16, Μικς 13, Μπάτλερ 13, Όγκουστιν 12, Τόλιβερ 12, Λούκας 10.

Ατλάντα Χοκς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 105-96 Τιγκ 26, Χόρφορντ 21 (13 ριμπ.), Κάρολ 14, Μίλσαπ 11, Σρέντερ 10-Γουόλ 24, Μπιλ 23, Νενέ 17, Γκορτάτ 14.

Μπόστον Σέλτικς-Ντένβερ Νάγκετς 104-100 Θόρντον 17, Μπράντλεϊ 17, Κράουντερ 14, Ζέλερ 14, Σάλιντζερ 14, Σμαρτ 4 (10 ριμπ.)-Λόσον 23, Αφλάλο 18, Φαρίντ 17 (11 ριμπ.), Νούρκιτς 14.

Τορόντο Ράπτορς-Μπρούκλιν Νετς 93-109 Ρος 23, Λάουρι 13 (10 ασίστ), ΝτεΡόζαν 13, Πάτερσον 11-Τζακ 24, Άντερσον 22, Τζόνσον 12, Γουίλιαμς 11, Μπογκντάνοβιτς 11.

Χιούστον Ρόκετς-Σικάγο Μπουλς 101-90 Χάρντεν 27, Αρίζα 20, Μοτιεγιούνας 15 (10 ριμπ.), Σμιθ 9 (13 ριμπ.)-Μπάτλερ 27, Ρόουζ 23, Γκασόλ 16, Γκίμπσον 12 (10 ριμπ.), Νοά 1 (19 ριμπ.).

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Μαϊάμι Χιτ 102-101 Μάρτιν 30, Γιανγκ 16, Πέκοβιτς 13, Ντιένγκ 13, Ουίλιαμς 10 (10 ασίστ)-Γουάιτσαϊντ 24 (20 ριμπ.), Ντενγκ 18, Μπος 14, Κόουλ 15, Τσάλμερς 12.

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 91-102 Ντέιβις 23, Άντερσον 19, Έβανς 11, Ποντέξτερ 10-Γουέστμπρουκ 45, Μόροου 14, Ιμπάκα 13, Γουέιτερς 12, Άνταμς 8 (10 ριμπ.).

Σαν Αντόνιο Σπερς-Ορλάντο Μάτζικ 110-103 Ντάνκαν 26 (10 ριμπ.), Λέοναρντ 18, Πάρκερ 15, Τζινόμπιλι 13 (10 ασίστ), Μπελινέλι 11-Βούτσεβιτς 25 (13 ριμπ.), Χάρις 23 (10 ριμπ.), Ολαντίπο 14, Πέιτον 14, Φουρνιέ 10.

Γιούτα Τζαζ-Μέμφις Γκρίζλις 90-100
Μπερκ 21, Καντέρ 16 (10 ριμπ.), Χέιγουορντ 15, Φέιβορς 11-Γκασόλ 23, Ράντολφ 18 (11 ριμπ.), Κόνλεϊ 17, Γκριν 13, Κουφός.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Ντάλας Μάβερικς 128-114
Κάρι 51, Τόμπσον 18, Μπαρμπόσα 14, Σπέιτς 14, Μπαρνς 12, Γκριν 2 (10 ριμπ.)-Πάρσονς 24, Τσάντλερ 21 (17 ριμπ.), Νοβίτσκι 15, Έλις 14, Αμίνου 12, Μπαρέα 10.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σαν να είναι… Final Four!!

Ματς επιπέδου… Final Four απόψε στο ΣΕΦ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ. Με αέρα… Πόλης και Λονδίνου για το άλμα πρόκρισης και αβαντάζ έδρας οι Πειραιώτες. Κεντρικό πρόσωπο ο Χάινς, απών ο Τζάκσον.

Σαν να είναι… Final Four

Οι Πειραιώτες γνωρίζουν καλά πως με νίκη θα έχουν κάνει άλμα όχι απλώς για πρόκριση, αλλά και για το πλεονέκτημα έδρας στα play offs, καθώς αυτομάτως θα έχουν πάρει ένα παιχνίδι που έχασαν οι μεγάλοι τους ανταγωνιστές, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και Αναντολού Εφές, στην Πόλη. Ο Ολυμπιακός μειονεκτεί μεν στο σύνολο των αναμετρήσεων με την ΤΣΣΚΑ, αλλά θριάμβευσε στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις των ομάδων, στον τελικό της Πόλης και στον ημιτελικό του Λονδίνου.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ποντάρει στην καλύτερη άμυνα της Ευρωλίγκας για να σταματήσει την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης. Οι απουσίες έχουν περιοριστεί στα γνωστά προβλήματα των Παπαπέτρου και Αγραβάνη, την ώρα που στον αντίποδα πέραν του μονίμως απόντα φέτος Βίκτορ Χριάπα θα λείψει ο Άαρον Τζάκσον, αλλά επανέρχεται μετά από τρία ματς στην Ευρώπη ο Σόνι Γουίμς. Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα θα είναι ο Κάιλ Χάινς, ο οποίος θα βραβευτεί από την ΚΑΕ για την προσφορά του στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας δις και του πρωταθλήματος στη διετία που αγωνίστηκε στο λιμάνι.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Σάσα Πουκλ (Σλοβενία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Μίλια Βοΐνοβιτς (Σερβία).

Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων:

inner

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Στο υπόλοιπο μενού της ημέρας ξεχωρίζει το «κλάσικο» μεταξύ Ρεάλ και Μπαρτσελόνα στη Μαδρίτη.

Ε’ Όμιλος
Γαλατάσαραϊ-Μακάμπι Τελ Αβίβ 20:00
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 21:45
Ερυθρός Αστέρας-Ζαλγκίρις 21:45
Άλμπα Βερολίνου-Παναθηναϊκός (6/2, 21:00)
Βαθμολογία: Ρεάλ 4-1, Μακάμπι 4-1, Μπαρτσελόνα 3-2, Παναθηναϊκός 3-2, Γαλατά 2-3, Άλμπα 2-3, Ερυθρός Αστέρας 1-4, Ζαλγκίρις 1-4.

Στ’ Όμιλος
Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 21:45
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Λαμποράλ Κούτσα (6/2, 20:00)
Ουνικάχα Μάλαγα-Νίζνι (6/2, 22:00)
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Αναντολού Εφές (6/2, 22:00)
Βαθμολογία: ΤΣΣΚΑ 5-0, Ολυμπιακός 4-1, Φενέρ 3-2, Εφές 3-2, Νίζνι 2-3, Λαμποράλ 2-3, Αρμάνι 1-4, Μάλαγα 0-5. *Πηγή: sport-fm.gr*

Εκεί που μετρούσε… Ολυμπιακός!!

Η ΤΣΣΚΑ έχει νικήσει τον Ολυμπιακό σε 16 από τα 26 τους παιχνίδια. Όμως οι Πειραιώτες γέλασαν τελευταίοι… Το www.sport-fm.gr θυμίζει την προϊστορία λίγο πριν τη μεγάλη μάχη της Πέμπτης στο ΣΕΦ.

Εκεί που μετρούσε… Ολυμπιακός



… και το 2013 στον ημιτελικό του Λονδίνου όταν κατατρόπωσαν το φαβορί φτάνοντας στη συνέχεια στον back-to-back τίτλο.



Δύο ακόμη στιγμές ξεχωρίζουν στην προϊστορία των αγώνων των δύο ομάδων, αμφότερες από συναντήσεις τους στα προημιτελικά. Τη δική του ιστορία έχει γράψει ο τρίτος προημιτελικός του 1995, όταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τελείωσε τον αγώνα με τρεις παίκτες στο παρκέ, αφού οκτώ παίκτες της ομάδας είχαν διακομιστεί στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση, με τη ρωσική πλευρά να κάνει καταγγελίες για… δολιοφθορά στα μπουκάλια νερό που είχαν δοθεί στην ομάδα.



Το 2008 ο Ολυμπιακός άγγιξε το θαύμα, όταν με καλάθι του Λιν Γκριρ στην εκπνοή «έσπασε» την έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 76-74 στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα προημιτελικά. Οι Ρώσοι, ωστόσο, απάντησαν με νίκη στο ΣΕΦ και έκαναν εύκολα το 2-1 στη Μόσχα παίρνοντας το εισιτήριο για το Final Four, όπου κατέκτησαν τον τελευταίο τους ευρωπαϊκό τίτλο.



Αναλυτικά η προϊστορία:

09/03/1995 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 95-65 (Προημιτελικά) Καράσεφ 21, Κουντέλιν 20, Κισούριν 13-Τζόνσον 28, Τάρλατς 10.

14/03/1995 Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 86-77 (Προημιτελικά) Τζόνσον 28, Βολκόφ 22, Φασούλας 12-Καράσεφ 21, Κουντέλιν 10, Πανόφ 10.

16/03/1995 Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 79-54 (Προημιτελικά) Τζόνσον 24, Νάκιτς 17-Σπιριντόνοφ 21, Κισούριν 14.

02/11/1995 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 96-91 (Φάση ομίλων) Κουντέλιν 24, Καράσεφ 22, Κισούριν 14-Ρίβερς 31, Τάρλατς 16, Μπέρι 14.

11/01/1996 Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 72-78 (Φάση ομίλων) Τάρλατς 21, Ρίβερς 19-Νουόσου 21, Κισούριν 16, Καράσεφ 13.

09/01/1997 Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 82-51 (Β’ φάση ομίλων) Βελπ 19, Ρίβερς 16, Παπανικολάου 13-Κουντέλιν 14.

06/02/1997 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 70-79 (Β’ φάση ομίλων) Μπαζάρεβιτς 20, Γκουτούροφ, Κουντέλιν 10-Τάρλατς 20, Σιγάλας 17, Βελπ 16.

25/09/1997 Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 86-74 (Α’ φάση ομίλων) Καρνισόβας 19, Φασούλας 15, Τόμιτς 14-Κουντέλιν 26, Νταϊνένκο 18, Γουεμπ 17.

12/11/1997 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 77-58 (Α’ φάση ομίλων) Νταϊνένκο 18, Γουέμπ 15, Γιούντιν 13-Χόκινς 13, Καρνισόβας 11.

22/10/1998 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 75-81 (Α’ φάση ομίλων) Καράσεφ 14, Βέτρα 13, Κουντέλιν 13-Κόμαζετς 22, Παπανικολάου 17, Γκόλντγουαϊρ 15.

17/12/1998 Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 74-76 (Α’ φάση ομίλων) Παπανικολάου 22, Τάρλατς 12-Νταϊνένκο 25, Καράσεφ 18, Κουντέλιν 15.

23/10/2002 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 74-67 (Κανονική περίοδος) Χαρίσης 17, Μάρκοβιτς 12, Τζόνσον 10-Σονγκάιλα 17, Παπαλουκάς 12, Μόνια 10.

09/01/2003 Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 77-79 (Κανονική περίοδος) Έβανς 21, Τζόνσον 16, Ντε Μιγκέλ 11-Χατζηβρέττας 17, Αλεξάντερ 13, Πανόφ 13.

03/03/2004 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 80-66 (Top 16) Χόλντεν 18, Μπράουν 15, Τουρκτσάν 11-Χαρίσης 21.

24/03/2004 Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 69-93 (Top 16) Λιαδέλης 22, Γκόρεντς 14, Σκλάβος 11-Μπράουν 22, Αλεξάντερ 15, Χόλντεν 14.

01/03/2007 Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 64-85 (Top 16) Σχορτσανίτης 13, Ζίζιτς 10-Σμόντις 19, Παπαλουκάς 15, Χόλντεν 14.

14/03/2007 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 83-79 (Top 16) Λάνγκντον 23, Σμόντις 20, Χόλντεν 16-Πεν 16, Μπουρούσης 16, Άκερ 11.

14/11/2007 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 88-79 (Κανονική περίοδος) Σισκάουσκας 24, Λάνγκντον 21, Παπαλουκάς 14-Γκριρ 27, Τζάκσον 22.

10/01/2008 Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 71-67 (Κανονική περίοδος) Τεόντοσιτς 20, Μπουρούσης 18, Πρίντεζης 11-Άντερσεν 21, Λάνγκντον 17.

01/04/2008 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 74-76 (Προημιτελικά) Σμόντις 21, Άντερσεν 15, Σισκάουσκας 12-Γουντς 20, Γκριρ 19, Βασιλόπουλος 14.

03/04/2008 Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 73-83 (Προημιτελικά) Γουντς 19, Πρίντεζης 17-Σισκάουσκας 20, Λάνγκντον 18, Σμόντις 17.

09/04/2008 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 81-56 (Προημιτελικά) Σισκάουσκας 24, Σμόντις 13, Παπαλουκάς 12-Βασιλόπουλος 17.

18/01/2012 Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 78-86 (Top 16) Γκετσεβίτσιους 14, Χάινς 13, Άντιτς 13-Κρστιτς 18, Χριάπα 16, Σισκάουσκας 12.

22/02/2012 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 96-64 (Top 16) Βοροντσέβιτς 15, Τεόντοσιτς 14, Ντ. Λαβρίνοβιτς 12-Σπανούλης 12.

13/05/2012 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 61-62 (Τελικός) Τεόντοσιτς 15, Κιριλένκο 12, Κρστιτς 11-Παπανικολάου 18, Σπανούλης 15, Πρίντεζης 12.

10/05/2014 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 52-69 (Ημιτελικός) Γουίμς 13, Χριάπα 11, Κάουν 7, Τζάκσον 7-Χάινς 13, Άντιτς 13, Σπανούλης 8, Περπέρογλου 8.*Πηγή: sport-fm.gr*

Κόπα Λιμπερταδόρες: Μειονέκτημα… τρέλας για Κορίνθιανς!! (videos)

Αν και αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 26ο λεπτό, η Κορίνθιανς διέσυρε με 4-0 την Όνσε Κάλντας.
Άνοιξε το σκορ στο 28ο δευτερόλεπτο με τρομερό γκολ του 36άχρονου Έμερσον και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκρισή της στη φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, καθώς στη συνέχεια βρήκαν δίχτυα οι Φελίπε, Ελίας και Φάγκνερ. Μάλιστα, οι Βραζιλιάνοι έμειναν από νωρίς με δέκα παίκτες, αφού ο Πάολο Γκερέρο χτύπησε τον Λουίς Κάρλος Μορίγο, ο οποίος με τη σειρά του αντίκρισε δεύτερη κίτρινη στο 69ο, ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε και ο Φάμπιο Σάντος λόγω σκληρού μαρκαρίσματος.




Σε άλλο σημερινό ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής, Ντεπορτίβο Τατσίρα ξεκίνησε ιδανικά και προηγήθηκε με 2-0, καθώς ο Χαβιέρ Λόπεζ άνοιξε το σκορ στο 12ο και ο Χόρχε Ρόχας «ζωγράφισε» στο 18ο, αλλά αρκέστηκε σε εντός έδρας 2-1 επί της Σέρο Πορτένιο. Εξάλλου, ο 33άχρονος Χοναθάν Φάμπρο μείωσε στο 50ό με άριστη εκτέλεση φάουλ.
Παρακάτω o «χάρτης» του προκριματικού γύρου:
Α. Αλιάνσα Λίμα (Περού) – Ουρακάν (Αργεντινή) 0-4 & 10/02
Β. Μονάρκας (Μεξικό) – Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 1-1 & 10/02)
Γ. Ντεπορτίβο Τατσίρα (Βενεζουέλα) – Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 2-1 & 11/02
Δ. Κορίνθιανς (Βραζιλία) – Όνσε Κάλντας (Κολομβία) 4-0 & 11/02
Ε. Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγιε (Εκουαδόρ) – Εστουντιάντες (Αργεντινή) 05-12/02
ΣΤ. Παλεστίνο (Χιλή) – Νασιονάλ (Ουρουγουάη) 05-12/12
Και οι όμιλοι του Κόπα Λιμπερταδόρες:
1ος όμιλος: Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία), Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία), Κόλο Κόλο (Χιλή) και Άτλας (Μεξικό).
2ος όμιλος: Σαν Λορένζο (Αργεντινή), Σάο Πάολο (Βραζιλία), Ντανούμπιο (Ουρουγουάη) και νικητής Δ.
3ος όμιλος: Κρουζέιρο (Βραζιλία), Μινέιρο Γκουαγιάνα (Βενεζουέλα), Ουνιβερσιτάριο (Βολιβία) και νικητής Α.
4ος όμιλος: Έμελεκ (Εκουαδόρ), Ιντερνασιονάλ (Βραζιλία), Ουνιβερδιδάδ Ντε Τσίλε Χιλή) και νικητής Β.
5ος όμιλος: Ζαμόρα (Βενεζουέλα), Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή), Μοντεβιδέο Ουόντερερς (Ουρουγουάη) και νικητής ΣΤ.
6ος όμιλος: Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή), Χουάν Αούριτς (Περού), Σαν Χοσέ (Βολιβία) και Τίγκρες (Μεξικό)
7ος όμιλος: Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία), Μπαρτσελόνα (Εκουαδόρ), Λιμπερτάδ (Παραγουάη) και νικητής Ε.
8ος όμιλος: Σπόρτινγκ Κριστάν (Περού), Ρασίνγκ Κλουμπ (Αργεντινή), Γκουαρανί (Παραγουάη) και νικητής Γ.
-Οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο προκρίνονται στους «16» και τα ζευγάρια διαμορφώνονται με βάση τη βαθμολογία τους.



*Πηγή: onsports.gr*

«Καθάρισε» με τόμαχοκ ο … «εξολοθρευτής» (video)

Προβάδισμα έστω και οριακό απέκτησε η  Ντεπορτίβο Ταχίρα στη μονομαχία με την Σέρο Πορτένο για ένα εισιτήριο για τους ομίλους του Copa Libertadores.
Η ομάδα από τη Βενεζουέλα αξιοποίησε τον παράγοντα έδρα  με το 2-1 επί των Παραγουανών που είναι το φαβορί σ’ αυτό τον προκριματικό αγώνα για την σημαντικότερη διοργάνωση σε συλλογικό επίπεδο στη Λατινική Αμερική.
Η Ντεπορτίβο προηγήθηκε στο 11’ με την κεφαλιά του Κάρλος Λόπεζ ενώ  οκτώ λεπτά αργότερα οι βάσεις της νίκης έγιναν ακόμα πιο γερές με μία …γκολάρα.
Σκόρερ ο Χόρχε Ρόχας που με τρομερό σουτ –τόμαχοκ από 35 μέτρα  νίκησε τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων για το γκολ το οποίο  έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση καθώς το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν  με τον Χόναθαν Φάμπρο στο 49’.
Ένα εντυπωσιακό γκολ πραγματικά αυτό από τον Ρόχας που  είναι γνωστός στο ποδόσφαιρο της  Βενεζουέλα ως ο «εξολοθρευτής».



*Πηγή: onsports.gr*

Ο κόσμος θέλει εξηγήσεις...!!

Οπαδοί του ΠΑΟΚ βρίσκονται στα γραφεία της ΠΑΕ ζητώντας να προσέλθουν εκεί Αναστασιάδης, Βρύζας και αρχηγοί για να συζητήσουν για την ομάδα.

Ο κόσμος θέλει εξηγήσεις...
Ανέλαβε… δράση ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Η αγανάκτηση για την εικόνα της ομάδας και τη μετατροπή του +5 σε -8 μέσα σε περίπου δύο μήνες είναι δεδομένη, αλλά οι φίλοι της ομάδας δεν μένουν με σταυρωμένα χέρια.

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης μια ομάδα περίπου 40 οπαδών του «Δικεφάλου του Βορρά» βρίσκεται στα γραφεία της ΠΑΕ ζητώντας να προσέλθουν εκεί άμεσα ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο Ζήσης Βρύζας και οι τρεις αρχηγοί της ομάδας (Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης, Γλύκος), προκειμένου να συζητήσουν (ειρηνικά, όπως διαβεβαιώνουν) για την κατάσταση στην ομάδα, να εκφράσουν τα παράπονά τους και να ζητήσουν άμεσα λύσεις. Ήδη φέρονται να έχουν μιλήσει με το μέλος του ΔΣ (Βρύζας) και οι αρχηγοί είναι καθ' οδόν για να μιλήσουν και μαζί τους.

Οι οπαδοί αφού κατέθεσαν το αίτημά τους και χωρίς να προκαλέσουν περαιτέρω προβλήματα έχουν πάρει θέση στην αίθουσα συνεδριάσεων και περιμένουν. Προφανώς θα ήθελαν να τα πουν και με τον Ιβάν Σαββίδη, ωστόσο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν είναι στη Θεσσαλονίκη.

Όλα αυτά, την ώρα που εκκρεμεί η απόφαση της διοίκησης για το αν θα γίνει δεκτή η παραίτηση που έθεσε στη διάθεση της ΠΑΕ ο Άγγελος Αναστασιάδης και λίγες μέρες πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, όπου παίζεται το τελευταίο χαρτί για τις όποιες πιθανότητες έχουν απομείνει πλέον για τον τίτλο.*Πηγή: sport-fm.gr*

ΠΑΟΚ… ώρα μηδέν!!

Έκρυθμη η κατάσταση στον ΠΑΟΚ. Στο χέρι της διοίκησης το μέλλον του Αναστασιάδη που παραιτήθηκε. Σοκαρισμένοι οι παίκτες από την «άγρια» υποδοχή. Φόβοι για χειρότερα την Κυριακή με Ολυμπιακό.

ΠΑΟΚ… ώρα μηδέν!

Η ήττα από τον αποδεκατισμένο ΟΦΗ στο Ηράκλειο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Το -8 από τον Ολυμπιακό και η αποκαρδιωτική εικόνα του «Δικεφάλου του Βορρά» φέρνουν εξελίξεις. Ο Άγγελος Αναστασιάδης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης της ΠΑΕ, που μετά από διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων χθες καλείται να πάρει άμεσα μια απόφαση, έστω κι αν εξ αρχής έγινε σαφές πως δεν θα γίνει αυτό εν θερμώ.

Υπό τις παρούσες συνθήκες η παραμονή του προπονητή, που συν τοις άλλοις δείχνει να έχει χάσει και τον έλεγχο στα αποδυτήρια, φαντάζει αμφίβολη. Όμως επειδή επίκειται ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα την Κυριακή και δεν υπάρχει χρόνος για να βρεθεί άλλη λύση πέρα από… ανάγκης, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το παραμικρό και κάποιες πηγές φέρουν τον Ιβάν Σαββίδη διστακτικό στο να προχωρήσει τώρα σε αλλαγή προπονητή. Και μέσα σε όλα, ο πρόεδρος Ιάκωβος Αγγελίδης έχει προγραμματισμένο ραντεβού με τον νέο υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, το μεσημέρι στην Αθήνα...

Ξέσπασμα οργής και έκτροπα

Η ψυχολογία της ομάδας είναι υπό το μηδέν. Σα να μην έφτανε η από ημιχρόνου στο Ηράκλειο ανακοίνωση του προπονητή πως παραιτείται, ήρθε και η κατακραυγή από τον κόσμο κατά την επιστροφή στην Τούμπα. Ειρωνικά συνθήματα, αποδοκιμασίες και προπηλακισμοί ήταν στο… μενού όταν το πούλμαν επέστρεψε στην Τούμπα. Οι παίκτες της ομάδας ήταν σοκαρισμένοι και φοβισμένοι, ειδικά οι ξένοι και οι «νέοι» Ρικάρντο Κόστα και Νομπόα. Η κατάσταση ξέφυγε όταν διαπίστωσαν ορισμένοι πως υπήρχαν μικροφθορές στα αυτοκίνητά τους, ενώ ο Μακ είδε ότι του είχαν κλέψει το πορτοφόλι και πήγε στην ασφάλεια για μήνυση.

Φόβος για χειρότερα την Κυριακή

Το κλίμα είναι πολύ βαρύ και η Τούμπα θυμίζει καζάνι που βράζει. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ φοβούνται για χειρότερα την Κυριακή απέναντι στον Ολυμπιακό και τρέμουν στην ιδέα εκτρόπων που μπορεί να επιφέρουν κι εξοντωτικές τιμωρίες. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι μεν δρακόντεια, αλλά το γήπεδο θα είναι κατάμεστο και υπάρχει έντονη ανησυχία για ξέσπασμα είτε σε βάρος των φιλοξενούμενων είτε ακόμη και απέναντι στην ίδια τους την ομάδα από πλευράς οπαδών.

Επιστρέφουν δύο

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο ΠΑΟΚ από σήμερα κοιτάζει το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Ρατς και Κάτσε, που εξέτισαν τις ποινές τους, επιστρέφουν, ενώ αντίθετα νέα απουσία είναι αυτή του Μαντούρο και θα λείψει ξανά ο Τζιόλης. Μένει να φανεί αν θα μπει στην αποστολή αυτή τη φορά ο Σαλπιγγίδης ή όχι. Ο Αθανασιάδης έμεινε χθες προληπτικά εκτός λόγω σύσπασης στο δικέφαλο, αλλά θα πρέπει να επανεκτιμηθεί η κατάστασή του εν όψει ντέρμπι.

*Φήμες θέλουν τον Ζήση Βρύζα να βρέθηκε στα Γιάννενα και να «έκλεισε» τον 30χρονο Σέρβο επιθετικό Μπράνα Ίλιτς του ΠΑΣ Γιάννινα για το καλοκαίρι με συμβόλαιο για 1+1 χρόνια. Βέβαια, με αυτά που συμβαίνουν από χθες στον ΠΑΟΚ, τέτοια ώρα… τέτοια λόγια.*Πηγή: sport-fm.gr*

Κούπα μες στην Τούμπα!!

Χαμόγελα στον Ολυμπιακό για το +8, αλλά όχι κι εφησυχασμός. «Νίκη και πρωτάθλημα στην Τούμπα», το σύνθημα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Εντυπωσιακοί αριθμοί επί Περέιρα. Ξεκαθαρίζει για Ρομπέρτο.

Κούπα μες στην Τούμπα

Τα χαμόγελα είναι πλατιά, αλλά ο εφησυχασμός απουσιάζει. Ουδείς στις τάξεις των Πειραιωτών βιάζεται να πανηγυρίσει από τώρα και η ομάδα φαίνεται να βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση για το ντέρμπι της Κυριακής στην Τούμπα. Όλοι γνωρίζουν πως με νίκη εκεί θα έχουν πιάσει το 42ο πρωτάθλημα με το ένα χέρι. Και θέλουν να… τελειώσουν τη δουλειά για να αποθαρρύνουν τον ΠΑΟΚ ή τον Παναθηναϊκό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος στρέφοντας την προσοχή τους ταυτόχρονα σε Κύπελλο και Europa League.

Ξεκαθαρίζει για Ρομπέρτο

Σήμερα ή αύριο θα φανεί αν ο Ρομπέρτο θα αγωνιστεί στο ντέρμπι της Τούμπας. Ο Ισπανός γκολκίπερ είναι πλέον καλά και το πιθανότερο είναι να επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια της ομάδας αντί του Μπάλας Μέγιερι. Θεωρείται, επίσης, δεδομένο ότι Μαζουακού και Ελαμπντελαουί θα επιστρέψουν στα άκρα της άμυνας αντί των Γιαννούλη και Σαλίνο, ενώ πιθανές είναι και αλλαγές μεσοεπιθετικά. Όσο για το κέντρο της άμυνας, η θετική εμφάνιση του Σαντάνα χθες προσφέρει μια επιπλέον λύση στον Βίτορ Περέιρα δίπλα στους Σιόβα (που χθες απουσίαζε) και Αυλωνίτη, την ώρα που παραμένει εκτός ο Μποτία.

Εντυπωσιακοί αριθμοί επί Περέιρα

Πολύς λόγος γίνεται για τις αλλαγές που έχει επιφέρει ο Βίτορ Περέιρα στην εικόνα του Ολυμπιακού στο σύντομο διάστημα που βρίσκεται στο τιμόνι του. Ανεξάρτητα από το αν αυτές είναι εμφανείς ή όχι, οι αριθμοί επί των ημερών του Πορτογάλου προπονητή είναι εντυπωσιακοί. Σε επτά ματς πρωταθλήματος και Κυπέλλου με αυτόν στον πάγκο οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πετύχει 23 γκολ κι έχουν δεχτεί μόλις δύο. Συνολικά οι Πειραιώτες μετρούν πλέον 14 συνεχείς νίκες, καθώς δεν έχουν στραβοπατήσει μετά το 2-2 με τον ΠΑΣ στις 6 Δεκεμβρίου στο «Καραϊσκάκη». *Πηγή: sport-fm.gr*

Μετοχική αλλαγή στην ΑΕΚ!

Η επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίο στην ΠΑΕ ΑΕΚ φέρνει την είσοδο της «Ένωσης Φίλων ΑΕΚ» στη μετοχική σύνθεση.Τι σημαίνει αυτό.Σκέψεις για στόπερ Γιόχανσον από Δέλλα. Πάει Τουρκία ο Μιλοβάνοβιτς.

Μετοχική αλλαγή στην ΑΕΚ

Πρόκειται για ένα σωματείο την ίδρυση του οποίου έχουν υπογράψει παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές (Νεστορίδης, Παπαϊωάννου, Μπάγεβιτς κ.α.) και άλλοι επιφανείς φίλοι της ομάδας από τον επιχειρηματικό, τον καλλιτεχνικό και το δημοσιογραφικό κόσμο. Πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του σωματείου είχε οριστεί η διευθύντρια επικοινωνίας και αναπληρωματική διευθύντρια της ΠΑΕ, Αγγελική Αρκάδη, ενώ μέλη οι Ντούσαν Μπάγεβιτς, Νίκος Πανταζής, Γιώργος Σκρέκης και Στέργιος Γαντζούλας.

Είναι σαφές πως το σωματείο αυτό βρίσκεται υπό τη σκέπη του αφεντικού της ΠΑΕ, Δημήτρη Μελισσανίδη, και στόχο έχει μακροπρόθεσμα να μετατρέψει την ΑΕΚ σε σύλλογο που θα στηρίζεται στη λαϊκή του βάση. Το προσεχές διάστημα θα γίνουν περισσότερα στοιχεία γνωστά για τη σύνθεση και τους στόχους της «Ένωσης Φίλων ΑΕΚ», που όπως όλα δείχνουν σύντομα θα είναι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ.

Σκέψη για Γιόχανσον

Ο Τραϊανός Δέλλας εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τον Γιάκουμπ Γιόχανσον σαν στόπερ στο πλευρό του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο ντέρμπι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, αν ο Δημήτρης Κολοβέτσιος δεν είναι 100% έτοιμος. Ο τελευταίος προπονείται κανονικά τις τελευταίες μέρες, αλλά απέχει από τη δράση για περίπου ένα μήνα. Η χρησιμοποίηση του Σουηδού, που έχει παίξει στην καριέρα του και σαν στόπερ, για αρκετή ώρα σε αυτή τη θέση στη Ριζούπολη ίσως να μαρτύρησε από νωρίς τη σκέψη του «Κολοσσού». Περισσότερα θα φανούν τις επόμενες μέρες και φυσικά προέχει το ματς της Κυριακής με τα Χανιά στο ΟΑΚΑ, όπου δεν θα αγωνιστούν Πλατέλλας και Μάνταλος που είναι τιμωρημένοι, όπως και οι τραυματίες Κορδέρο και Φαγέ.

Πάει Τουρκία ο Μιλοβάνοβιτς

Στην Αττάλεια ταξιδεύει σήμερα ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς. Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ θα δει αρκετά φιλικά ομάδων που κάνουν εκεί χειμερινή προετοιμασία, ανάμεσα στα οποία και το Σπάρτα Πράγας-Στεάουα Βουκουρεστίου την Παρασκευή.*Πηγή: sport-fm.gr*