Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Θέμα σοβαρότητας και συνέπειας!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για το αβαντάζ που έχει αποκτήσει ο Ολυμπιακός για τον φετινό τίτλο και τη συνέχεια που αναμένεται στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

Θέμα σοβαρότητας και συνέπειας
Το μυαλό στο ντέρμπι. Πιθανότατα τη μάχη με τον Ολυμπιακό σκεφτόταν ο ΠΑΟΚ. Ο ΟΦΗ ήταν στο τσακ να μην κατέβει στον αγώνα και όλα έμοιαζαν ιδανικά. Δεν ήταν. ΟΙ Κρητικοί απέδειξαν ότι το ήθελαν περισσότερο το ματς. Το πήραν και μάλιστα εύκολα. Οι Θεσσαλονικείς ήταν σκιά του εαυτού τους και έχασαν με κάτω τα χέρια. Αλλη μια ήττα και αυτόματα στο -8 από τον Ολυμπιακό. Ισοβαθμεί με τον Παναθηναϊκό και το ντέρμπι της Κυριακής αποκτά άλλη βαθμολογική οπτική γωνία. Εχουν τελειώσει όλα; Προφανώς όχι.

Οι Πειραιώτες φυσικά και έχουν ένα τεράστιο αβαντάζ. Εχουν όμως ένα σερί δύσκολων αγώνων σε όλα τα μέτωπα κάθε τρεις μέρες για τον επόμενο μήνα. Τους έχει ανεβάσει την ψυχολογία το σερί των δέκα νικών που μετράνε και ασφαλώς το αβάντζο στη βαθμολογία. Είναι πιο σοβαροί και συμπαγείς στην άμυνά τους. Ο Μήτρογλου διατηρεί την επαφή με τα δίχτυα και ο Περεϊρα βλέπει την ομάδα του να ακολουθεί κατά γράμμα τις εντολές του μέσα στο γήπεδο.

Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός με εξαίρεση το γκολ που δέχθηκε ήταν αποφασιστικός, συμπαγής και σοβαρός. Κράτησε σωστά τη μπάλα απέναντι σε έναν Ατρόμητο που φάνηκε χωρίς φιλοδοξίες στο παιχνίδι του. Το δικό του σερί και οι γκέλες του ΠΑΟΚ φέρνουν τον Ολυμπιακό σε θέση φαβορί. Την Κυριακή προφανώς και θα ξέρουμε περισσότερα για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Πάντα υπάρχει και ο Παναθηναϊκός που έπιασε τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση. Θεωρητικά ο τίτλος οδεύει προς τον Πειραιά, αλλά καλό θα είναι να μην είμαστε απόλυτοι αφού το πρόγραμμα του Ολυμπιακού δεν είναι εύκολο. Φυσικά και έχει την τεχνογνωσία και το καλό timing, αλλά θα χρειασθεί ανάλογη συνέχεια. Για να ανατραπεί η κατάσταση θα πρέπει να συνέλθει ο ΠΑΟΚ. Από το +5 βρέθηκε στο -8. Δεκατρείς χαμένοι βαθμοί και μάλιστα με τρόπο εντυπωσιακό. Μπορεί η φυγή του Αναστασιάδη να διορθώσει την κατάσταση; Είναι η τελευταία δικαιολογία. Μετά δεν θα υπάρχει. Υπομονή ως την Κυριακή. Για όλους...
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: