Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Περάστε, νικήστε, τελειώσατε…!!

Αν και αγχώθηκε στο τέλος, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον Ατρόμητο, βρίσκεται στο +8 από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και ξέρει πως αν περάσει αλώβητος από τα δύο ντέρμπι, «τελειώνει» το πρωτάθλημα.

Περάστε, νικήστε, τελειώσατε…

Αφελάι στο 30’ και Μήτρογλου στο 73’ τα γκολ των «ερυθρολεύκων» που έφτασαν στις 14 νίκες σερί σε όλες τις διοργανώσεις.

Μείωσε στο 82’ ο Μαρσελίνιο για τους Περιστεριώτες που δια στόματος Σα Πίντο διαμαρτυρήθηκαν για τις αποφάσεις του Μήτσιου στο τέλος και την ευκολία με την οποία σφύριζε φάουλ σε βάρος τους.

Το ματς

Τα νέα από το Ηράκλειο και την ήττα του ΠΑΟΚ λογικά έφτασαν στα αυτιά των παικτών του Ολυμπιακού ενώ ετοιμάζονταν να πατήσουν στο χορτάρι του «Καραϊσκάκης». Γνωρίζοντας πως μια νίκη επί του Ατρομήτου θα τους έφερνε στο +8 οι «ερυθρόλευκοι» πήραν από την αρχή τα ηνία του αγώνα προσπαθώντας να βρουν λύση απέναντι στους καλά οργανωμένους Περιστεριώτες.

Έχοντας κάνει αρκετά «χουνέρια» τα τελευταία χρόνια στους Πειραιώτες, οι παίκτες του Ατρομήτου ακολούθησαν περίπου ίδια συνταγή, με τις γραμμές τους να διατηρούν σωστές αποστάσεις και να κλείσουν τον άξονα, κυρίως εξ αιτίας της πληθωρικής παρουσίας του Αγκουαζί. Τα κατάφεραν σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και ποδοσφαιριστές όπως ο Τσόρι αναγκάστηκαν να… ξενιτευτούν προς τα άκρα. Τελικά, αυτό αποδείχθηκε ευεργετικό για τους «ερυθρόλευκους» αφού από τα πόδια του Αργεντινού προήλθε η γλυκιά σέντρα την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Αφελάι που με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

inner

Ακόμη και μετά από αυτήν την εξέλιξη ο Ατρόμητος δεν δικαιολόγησε επαρκώς το… όνομά του. Οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν να μπορούν να φανούν απειλητικοί, την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιακός απλά συντηρούσε το προβάδισμα και είχε ορισμένα ξεσπάσματα με τους πιο δραστήριους Τσόρι και Ντουρμάζ. Δεν είχε όμως μόνο αυτό… Είχε και Μήτρογλου. Τον κανονικό! Αυτόν που του έλειψε στην αρχή της σεζόν, αλλά από την ώρα που βρήκε αγωνιστικό ρυθμό φορτώνει έτσι όπως εκείνος ξέρει τα αντίπαλα δίχτυα, πράγμα που έκανε για άλλη μια φορά περίπου είκοσι λεπτά πριν τη λήξη διευρύνοντας το προβάδισμα της ομάδας του.

inner

Στα χάιλαϊτς του αγώνα -και ο λόγος που αυτός που απέκτησε ενδιαφέρον- ήταν το φανταστικό γκολ του Μαρσελίνιο στην επιστροφή του στην Ελλάδα και με την πρώτη του επαφή που είχε με την μπάλα όταν πέρασε ως αλλαγή. Οι Περιστεριώτες, όμως, δεν είχαν άλλη απάντηση (μόνο παράπονα από ορισμένες αποφάσεις του Μήτσιου για φάουλ που έδωσε και άλλα που δεν έδωσε ή τις καθυστερήσεις που επί της ουσίας δεν κράτησε λόγω του τραυματισμού του Αγκουαζί) κι έτσι το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους.

inner



Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Mέγερι, Σαλίνο, Αυλωνίτης, Σαντάνα, Γιαννούλης, Μανιάτης (77’ Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς, Αφελάι (69’ Ντοσεβί), Ντουρμάζ, Τσόρι (69’ Φορτούνης), Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Γιαννιώτης, Χάρα, Φουστέρ, Μπενίτες, Ντοσεβί.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνοφ, Κούρος, Ακουαζί, Φυτανίδης, Μπρίτο (63’ Μαρσελίνιο), Παπάζογλου (77’ Ναπολεόνι), Νάστος (42’ Κιβρακίδης), Μπάλλας, Ουμπίδες, Δημούτσος, Λαζαρίδης.

Στον πάγκο: Μπάρκας, Κατσουράνης, Καράσκο, Πίτου Γκαρσία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: