Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Είπε την αλήθεια ο Αναστασιάδης!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την απότομη προσγείωση του ΠΑΟΚ στην Κρήτη αλλά και για τις ευθύνες που έχει πλέον ο Σαββίδης για να διαχειριστεί μια τέτοια δύσκολη κατάσταση.
«Όσο πιο ψηλά μπαίνει ο πήχης, τόσο και πιο απότομη θα είναι η προσγείωση…». Το αναφέραμε 15 φορές. Και επειδή ο περιβόητος πήχης μπήκε ανόητα και αβάσιμα τόσο ψηλά (στο ύψος του πρωταθλητισμού) ήρθε και η μέρα για την προσγείωση…

Όσοι πίστεψαν σε αυτό το πράγμα που έβαλε ως στόχο η διοίκηση και ο προπονητής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είναι από χθες σοκαρισμένοι και αντιδρούν σα να χάθηκε κάτι… κεκτημένο, κάτι δεδομένο. Και να οι επιθέσεις σε πρόσωπα, να το ξύλο, να η αποδοκιμασία ή η πολύ έντονη κριτική, σε αυτούς που έταξαν αυτό που δεν είχαν καμία τύχη να πετύχουν. Πρώτον γιατί αυτή η ομάδα δεν έχει βάσεις να πάρει τον τίτλο (όπου βάσεις: ποιότητα, εμπειρία σε πρωταθλητισμό, βάθος, καλό κλίμα, αγωνιστική πειθαρχία,  οργάνωση, διάρκεια, αντοχή) και δεύτερον γιατί στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται να πάρεις το πρωτάθλημα.

Χθες (και στο τέλος του αγώνα) ο Αναστασιάδης είπε όλη την αλήθεια για όσους δεν βλέπουν, δεν ξέρουν και δεν μπορούν να κρίνουν και μέχρι τώρα έβλεπαν το… δέντρο και έχαναν το δάσος.

 Έπρεπε να φθάσει η ώρα να εκτεθεί ο ΠΑΟΚ με το ίδιο ακριβώς τρόπο ΚΑΙ από την πιο αδύναμη και ταλαιπωρημένη (αυτή την στιγμή) ομάδα του πρωταθλήματος, έτσι ώστε όλοι (επιτέλους) να καταλάβουν τι φταίει και τι δεν φταίει…

Τι είπε (μαζί και με κάποια που δεν είπε) μετά την ντροπή του Ηρακλείου; Τι εννοούσε;

Φταίει ο Γλύκος για την εικόνα του ΠΑΟΚ εδώ και δύο μήνες;

Φταίει ο Μακ κι’ αν παίζει ή όχι;

Φταίει ο Σκόνδρας και που παίζει;

Φταίει το κύπελλο και η Ευρώπη που κουράζει την ομάδα; (Φοβερά πράγματα έχουν ειπωθεί…)

Φταίνε οι μεταγραφές; (Γιατί προφανώς δεν χρειάζονταν ενισχύσεις για να είναι υποφερτός με ΟΦΗ, ΠΑΣ, Κέρκυρα, κτλ)

Φταίει ο Σαλπιγγίδης για το πώς ξεφτιλίζεται αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ και σε κάθε γήπεδο δέχεται με τον ΙΔΙΟ τρόπο τρία και τέσσερα γκολ;

Φταίει ο Τζαβέλλας που ΠΑΝΤΑ ο ΠΑΟΚ ξεκινάει και βρίσκεται πίσω στο σκορ;

Όχι κύριοι. Κανείς από μόνος του δεν φταίει. Τίποτα δεν κουβαλάει από μόνο του το βάρος της κακής εικόνας του ΠΑΟΚ το τελευταίο δίμηνο. Ούτε ο Σαλπιγγίδης, ούτε ο Τζαβέλλας, ούτε ο Μακ και η θέση του, ούτε οι μεταγραφές! Αυτά είναι μικρά ζητήματα-προβλήματα, μπροστά στο μεγάλο θέμα!

Η ομάδα έχει πρόβλημα! Η ομάδα δεν λειτουργεί σωστά! Η ομάδα είναι απείθαρχη και ανοργάνωτη και έτσι εκτίθεται σε όλα τα γήπεδα.  (Επιτέλους τώρα, όλοι θα το καταλάβουν…)

Και επειδή πάνω από πέντε φορές (το τελευταίο διάστημα) ο Αναστασιάδης ανέλαβε την ευθύνη για την κακή εικόνα, επειδή μέχρι τώρα έμενε μόνο στις διαπιστώσεις, αλλά δεν έδινε λύση, την έκτη φορά (φυσιολογικά από την πλευρά του) έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση της διοίκησης!

Το τι θα γίνει από εδώ και πέρα είναι ευθύνη του Σαββίδη και όσων πληρώνει για να αποφασίζουν και να διαχειρίζονται τις καταστάσεις. Κυρίως τις δύσκολες…

Όλα τα άλλα είναι…. να ‘χάμε να λέγαμε.  

Απλώς εμείς σημειώνουμε ότι… ένας προπονητής πρέπει να φεύγει, αν η κατάσταση εντός ομάδας και εντός γηπέδου έχει φθάσει στο απροχώρητο. Αν ο Σαββίδης και οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ εκτιμούν ότι η κατάσταση δεν αναστρέφεται, τότε θα πρέπει να βρουν καλύτερο αντικαταστάτη.
Αν πιστεύουν ότι… υπάρχει γυρισμός έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ να παρουσιάσει και πάλι την εικόνα που ΜΕ Αναστασιάδη είχε Σεπτέμβριο-Οκτώβριο-Νοέμβριο, τότε δεν πρέπει να φύγει ο Αναστασιάδης.

Αυτοί αποφασίζουν…

* Τώρα που τελειώσαμε το πρώτο θέμα θα διαχωρίσουμε (για όσους δεν καταλαβαίνουν) και πάλι, το τι κάνει ο ΠΑΟΚ, με το τι γίνεται στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Γιατί όπως το αναφέραμε 25 φορές, άλλο τι κάνει και που πάει και τι διεκδικεί ο ΠΑΟΚ και άλλο τι γίνεται στο πρωτάθλημα.  Και όγδοος να φθάσει ο ΠΑΟΚ (και εκεί να βρίσκονταν εξ’ αρχής) τα ίδια θα γράφαμε για όσους… κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Πάμε λοιπόν στο άλλο θέμα τώρα…

Μετά από έναν Ρουμάνο λοιπόν, έναν Γεωργιανό, έναν Σλοβάκο, έναν Βραζιλιάνο, έναν Αργεντινό, πέντε-έξι Έλληνες, ήρθε και ο Σα Πίντο να δηλώσει χθες: «Αγκάλιασα τους παίκτες μου γιατί υπέφεραν σε ένα τέτοιο περιβάλλον όπου έδιναν φάουλ, φάουλ, φάουλ... εναντίον της ομάδας μας. Δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν σε αυτά που ήθελα αλλά δεν έφταιγαν».
Τι μας λες; «Πρέπει» τώρα να σε βγάλουμε και εσένα τρελό και γραφικό ή ύποπτο! Ήταν τα φάουλ 18-7 και με εσένα. Με όλους τους άλλους δυνατούς του πρωταθλήματος ήταν: 27-2, 22-4, 19-8…Ανάλογη κατάσταση και με τις εκφοβιστικές κίτρινες κάρτες.
Αλλά ατύχησε ο Πορτογάλος… Τώρα που κρίθηκε το πρωτάθλημα (ή από την Κυριακή και μετά για να είναι πιο σίγουροι) τώρα θα στρώσουν οι περίεργοι… Τώρα θα χορτάσει το μάτι σας στο 50-50 για να αποδειχθεί και ποιος ήταν ο στόχος.

Τώρα θα «προσέξουν» και στο τέλος θα είναι άλλη η συνολική εικόνα, έτσι ώστε να λένε τα δικά τους….

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: