Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Ο Ιτούδης και ο… Χάινς του Ολυμπιακού!!

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας προελαύνει στην φετινή Ευρωλίγκα, με βασικό συστατικό την καλή χημεία που έχει επιτευχθεί ε την «σφραγίδα» του Δημήτρη Ιτούδη.Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης

Ο Ιτούδης και ο… Χάινς του Ολυμπιακού!
Ένα από τα βασικά «κλειδιά» σε αυτή την προσπάθεια για την επιστροφή στην κορυφή δεν είναι άλλος από τον Κάιλ Χάινς!

Ο αγαπημένος πρώην «σέντερ τσέπης» των φιλάθλων του Ολυμπιακού λίγο έλειψε το περασμένο καλοκαίρι να επιστρέψει στο λιμάνι της καρδιάς του, όμως η παρέμβαση του Δημήτρη Ιτούδη τον έπεισε να παραμείνει στην «Ομάδα του Στρατού». Πολύ απλά γιατί ο Έλληνας τεχνικός του έδωσε κίνητρο να μείνει και να βοηθήσει να επαναφέρουν μαζί την ΤΣΣΚΑ στην κορυφή της Ευρώπης.
Μέχρι στιγμής δικαιώνεται για την επιλογή του, καθώς η ρωσική ομάδα προελαύνει αήττητη στην Ευρωλίγκα, παρότι πλησιάζουμε στο δεύτερο μισό του ΤΟΠ-16. Ο αγώνας του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας με τον Ολυμπιακό είναι μάχη στρατηγικής σημασίας κι αν η ΤΣΣΚΑ περάσει αλώβητη, τότε δεν χάνει με τίποτα την πρωτιά του ομίλου, δεδομένων και των μεγάλων διπλών της κόντρα σε Φενέρμπαχτσε και Αναντολού Εφές.
Ο Χάινς θυμίζει πολύ τον παίκτη που είχαμε απολαύσει για μια διετία στον Ολυμπιακό. Μπορεί τα στατιστικά του να είναι πραγματικά… καρμπόν με τα αντίστοιχα της περσινής σεζόν, όμως η εικόνα του στο γήπεδο είναι αισθητά βελτιωμένη. Δεν λειτουργεί σαν μηχανή, όπως συνέβαινε επί Μεσίνα, αλλά βγάζει μέρος της ψυχής και του πάθους που μας είχε συνηθίσει όταν αγωνιζόταν στα μέρη μας.
Ο Ολυμπιακός θα τον τιμήσει για την προσφορά του και αναπόφευκτα θα είναι το κεντρικό πρόσωπο του αποψινού αγώνα, λόγω και της ιδιαίτερης σχέσης του με την κερκίδα. Πόσο εύκολο θα ναι γι΄ αυτόν να βάλει στην άκρη τη συναισθηματική φόρτιση και να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη; Αυτό θα το ξέρουμε γύρω στα μεσάνυχτα, όταν θα έχει γραφτεί το ιστορικό μιας ακόμη μάχης στο δρόμο προς το Φάιναλ Φορ.
Ο Σάσα Κάουν είναι η εναλλακτική λύση στο «5», αν δεν καταφέρει να βρεθεί σε καλό βράδυ ο Χάινς, γεγονός που σίγουρα έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ο κόουτς Ιτούδης και το έχει σε πρώτο πλάνο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ξέρει πως αν βρει το απαραίτητο κενό, μπορεί να χτυπήσει εκεί, με όπλο τα πικ εν ρολ του Σπανούλη με τον Χάντερ ή και με τον Ντάνστον. Αντιθέτως, ένας καλός Χάινς είναι τόσο απρόβλεπτος που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες.
Υπομονή μερικές ώρες και θα λάβουμε όλες τις απαραίτητες απαντήσεις…

Πηγή:Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: