Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

«Ο Ολυμπιακός μπορεί να βάλει δύσκολα στην ΤΣΣΚΑ…»

Πλήρη και σε εξαιρετική φόρμα ομάδα χαρακτήρισε την ΤΣΣΚΑ ο Μάνος Μανουσέλης, ωστόσο μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 εξέφρασε την πίστη πως ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει τη νίκη στο ΣΕΦ.

«Ο Ολυμπιακός μπορεί να βάλει δύσκολα στην ΤΣΣΚΑ…»
Ικανό να αναγκάσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην πρώτη της ήττα στη φετινή Ευρωλίγκα θεωρεί τον Ολυμπιακό ο Μάνος Μανουσέλης, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε για την πληρότητα της ρωσικής ομάδας και τις αλλαγές που έχει επιφέρει ο Δημήτρης Ιτούδης στο παιχνίδι της, ενώ στάθηκε στην άμυνα των «ερυθρολεύκων» και την απόδοση του Βασίλη Σπανούλη ως σημεία-«κλειδιά» για να έρθει η νίκη.

Αναλυτικά, ο Μάνος Μανουσέλης μίλησε στον Αντώνη Καρπετόπουλο για:

-τις πιθανότητες νίκης που έχει ο Ολυμπιακός απέναντι στην ΤΣΣΚΑ: «Ο Ολυμπιακός μπορεί να βάλει δύσκολα στην ΤΣΣΚΑ γιατί πιέζει πολύ στην άμυνα. Η αμυντική πίεση και η έδρα ίσως φέρουν την ΤΣΣΚΑ στο όριό της. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός στην άμυνα κι όταν το ΣΕΦ είναι γεμάτο το παρκέ αποκτά κατηφόρα. Όμως εξαρτάται πολύ στην επίθεσή του από τον Σπανούλη κι αυτό διευκολύνει τον αντίπαλο. Δεν μπορεί να κάνει μεγάλες εκπλήξεις ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στον αντίπαλό του, γιατί αυτά τα εργαλεία έχει κι αυτό το μπάσκετ μπορεί να παίξει».

-την ΤΣΣΚΑ: «Είναι πλήρης. Είναι από τις λίγες ομάδες που έχει παιχνίδι με πρόσωπο και με πλάτη, έχει πικ εν ρολ, ποστ απ… τα πάντα. Αυτό την κάνει τόσο δύσκολη. Επειδή έχει πολλά παιδιά που έχουν μάθει παθαίνοντας, έχουν φτάσει σε ένα σημείο που έχουν ωριμάσει και δεν επαναλαμβάνουν τα λάθη τους. Από εκεί που είχε μόνο τον Τεόντοσιτς, που μπορούσε να καταστρέψει τον αντίπαλο ή την ομάδα του, πλέον έχει τον Ντε Κολό και τον Τζάκσον στην περιφέρεια. Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να μπορούν να παίζουν σε τρεις ρυθμούς. Γρήγορα, κανονικά και αργά. Κι απέναντι σε όλους τους αντιπάλους. Η ΤΣΣΚΑ δείχνει να έχει όλα τα φόντα και δεν δείχνει σημάδια που να δικαιολογούν πως επίκειται κάποια κατάρρευση στη συνέχεια».

-τις αλλαγές που επέφερε ο Ιτούδης σε σχέση με τον Μεσίνα: «Ο Μεσίνα έχω την αίσθηση πως γύρισε από την Αμερική λίγο μπερδεμένος, με την έννοια ότι προσπάθησε να μεταφέρει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ πράγματα από το ΝΒΑ, αλλά αυτό αποδείχτηκε στην πράξη πως δεν είναι εύκολο. Ο Ιτούδης πήγε με τη λογική να φτιάξει μια ομάδα με τη δική του φιλοσοφία. Η ΤΣΣΚΑ ποντάρει στα δικά της ατού και κρύβει τις αδυναμίες της. Θα κριθεί κι αυτή, όπως όλες οι ομάδες, στα ματς που μετράνε κι όχι σε αυτή τη φάση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: