Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

O Σαββίδης πλήρωσε τα 1200 εισιτήρια!!

Όπως έγινε γνωστό τα 1200 εισιτήρια που εξασφάλισε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγα λεπτά (πολύ απλά διότι δε βγήκαν ποτέ στα εκδοτήρια) τα πλήρωσε ο ίδιος ο Σαββίδης. Σαφώς και το ποσό των 12.000 ευρώ δεν αποτελεί πρόβλημα για τον μεγαλομέτοχο αλλά θέλησε με αυτό τον τρόπο να δειξει πόσα πολλά στηρίζει στην παρουσία του κόσμου στο ματς της Τρίπολης. Πηγή: metrosport.gr

Σπάθας στην Τρίπολη!!

Ο Ηλίας Σπάθας του συνδέσμου Πειραιά θα είναι ο άρχων του παιχνιδιού μεταξύ Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΟΚ για τον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδος, που θα διεξαχθεί το Σάββατο (27/4, 20.00) στην Τρίπολη.


Βοηθοί του θα είναι: οι Σωτηρόπουλος (Αχαΐας) και Κοντίζας (Πειραιά).

Συμπληρωματικοί βοηθοί: είναι οι Θάνος (Γρεβενών) και Τριτσώνης (Αθηνών)

τέταρτος διαιτητής: Κουκουλάκης

Παρατηρητής διαιτησίας : Καλαθενός.


Ο Ηλίας Σπάθας έχει σφυρίξει φέτος την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Βέροια (0-0) για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος Super League και δύο φορές τον Αστέρα Τρίπολης στους αγώνες με Ολυμπιακό (ήττα 1-0) και με Βέροια (νίκη 3-0).

Αυτός θα είναι ο πρώτος φετινός αγώνας κυπέλλου του Σπάθα, όπου επιλέχθηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει, ενώ έχει σφυρίξει 15 αγώνες πρωταθλήματος τη φετινή περίοδο και συνολικά 75 αγώνες Super League, 6 κυπέλλου και 5 ευρωπαϊκούς αγώνες.

Εναντίον του ΠΑΟΚ ο Πειραιώτης ρέφερι έχει σφυρίξει σε επτά αγώνες με απολογισμό: 2 νίκες του ΠΑΟΚ, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες του ΠΑΟΚ. Αναλυτικά:

18/01/09: ΠΑΟΚ – Πανθρακικός 2-0

21/02/09: ΠΑΟΚ – Ηρακλής 1-0

14/03/09: Λάρισα – ΠΑΟΚ 0-0

25/10/09: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-1

07/02/10: Ηρακλής – ΠΑΟΚ 1-1

14/03/10: Αρης – ΠΑΟΚ 2-0

02/12/12: Βέροια – ΠΑΟΚ 0-0

Κατάθεση ψυχής από Σαριόγλου!!

Είναι από τους ανθρώπους που δημοσίως μιλάνε ελάχιστα έως σπάνια, παρότι η προσφορά του στον Άρη, εδώ και τέσσερα χρόνια, είναι τεράστια.

Συγκαταλέγεται στους «αφανής ήρωες» της φετινής δύσκολης χρονιάς του Άρη. Ο Αντώνης Σαριόγλου (φωτό) –περί ου ο λόγος- 24ώρα μετά την οριστική σωτηρία των κίτρινων θέλησε να εκφραστεί δημόσια (για πρώτη φορά ίσως…) και να βγάλει κάποια συναισθήματα, για πρόσωπα και καταστάσεις. Σε μία «κατάθεση» ψυχής, ο Αντώνης έκανε μια σύνοψη της σεζόν στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook….


«Μετά από δυο περίπου μέρες, τώρα που έχουν καταλαγιάσει τα πνεύματα και με πολύ πιο ήρεμη σκέψη, θα ήθελα και εγώ να ευχαριστήσω τα παιδιά για την μεγάλη επιτυχία της διατήρησης της ομάδας στην κατηγορία. Άλλος με μεγαλύτερη ένταση, άλλος με μεγαλύτερη δοτικότητα, άλλος με μεγαλύτερο επαγγελματισμό, άλλος με μεγαλύτερη εμπειρία, άλλος με μεγαλύτερο πάθος, άλλος με μεγαλύτερη πίστη, άλλος με μεγαλύτερη ψυχραιμία, άλλος με μεγαλύτερη τρέλα, όλοι μαζί όμως με έναν κοινό παρανομαστή τη σωτηρία της ομάδας, κάτι που ενώ υπήρχαν στιγμές που έμοιαζε ακατόρθωτο, εμείς δεν αφήναμε να το χωρέσει ο νους μας, γιατί τα εμπόδια καθ` ολη τη διάρκεια της χρονιάς ήταν ανυπέρβλητα και εμείς με θέληση και πίστη κάτω από αντίξοες συνθήκες καταφέραμε να βγάλουμε από το ανυπέρβλητο το αν- το στερητικό- και να υπερβάλλουμε εαυτούς και να τα αντιμετωπίσουμε και να τα ξεπεράσουμε. Εύχομαι γι` αυτά τα παιδιά πλέον να κάνουν με ηρεμία την αυτοκριτική τους, να καταλάβουν ότι η ευκαιρία που τους δόθηκε ήταν μοναδική και ότι εάν θέλουν να σταθεροποιηθούν σε τέτοιο επίπεδο και να κερδίσουν μια θέση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι θα πρέπει σε κάθε προπόνηση, σε κάθε λεπτό της προσωπικής τους ζωής, να διαθέτουν όλα αυτά τα συστατικά. Όλα. Όχι ένα ίσως και ακόμα παραπάνω από αυτά ,γιατί αλλιώς η κατάληξη σίγουρα δεν θα είναι αυτή που με τόση ευκολία σκέφτονται ότι θα είναι.
Ανεξάρτητα από τη σειρά, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, που στάθηκε δίπλα μου, γιατί αυτές οι αντίξοες συνθήκες επηρέασαν άμεσα και καταλυτικά ανθρώπους που αγαπώ, όσο τίποτα στον κόσμο, αλλά και τις οικογένειες των συναδέλφων μου και των ποδοσφαιριστών, που με την ίδια υπομονή στάθηκαν δίπλα στους ανθρώπους τους παίζοντας και αυτοί σημαντικό ρόλο στην τιτάνια προσπάθεια που κάναμε. Να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου που ήταν εκεί, που πάλεψαν για να έχουμε την ελπίδα ότι το ?αύριο? θα είναι κάπως καλύτερο.
Και φυσικά να ευχαριστήσω τον κόσμο της ομάδας, αυτό το μεγάλο και υγιές κομμάτι που στάθηκε ο μεγαλύτερος αρωγός, αυτούς που ήταν πάντα εκεί, γιατί εξ` αρχής γνώριζαν ότι ο δρόμος ήταν μακρύς και ανηφορικός, αυτούς που δεν έτρεφαν αυταπάτες και συνειδητοποιημένα μείνανε κοντά μας, αυτούς που έτσι μεγάλωσαν αγαπώντας την ομάδα με ανιδιοτέλεια, αυτούς που πάντα θα είναι εκεί να χειροκροτήσουν και να αγκαλιάσουν τους ανθρώπους που έχουμε την τιμή να έχουμε κληθεί να προσφέρουμε τις επαγγελματικές μας υπηρεσίες στην ομάδα, αυτούς που μας σέβονται και που καθημερινά μας βάζουν μέσα στο σπίτι τους, με τις σκέψεις τους και τις συζητήσεις τους και αυτό είναι ένα εξίσου μεγάλο φορτίο, αλλά και μέγιστη τιμή για εμάς, αυτούς που κάνουν το σύλλογο τόσο μα τόσο μεγάλο.

Τώρα να «ευχαριστήσω» αυτούς που, ενώ έλεγαν ότι είστε μόνοι σας, σώστε την ομάδα και θα έχετε τη θέση που σας αρμόζει στην ιστορία του συλλόγου και στις καρδιές μας, τώρα με μνήμη κοντύτερη και από τον κοντορεβιθούλη μας κατηγόρησαν που ξεσπάσαμε και πανηγυρίσαμε και γλεντήσαμε την παραμονή.
Όχι στην κατηγορία αλλά στα σπίτια μας και όποιος κατάλαβε… κατάλαβε.
Αυτούς που, ενώ πανηγυρίζαμε ένα τόσο σημαντικό διπλό στο Περιστέρι, που το καταφέραμε όλοι μαζί, μας έφτυναν, αυτούς που οικειοποιούνται, δώσαμε τη ζωή μας για τον Άρη, επιδιώκοντας ανταλλάγματα, τους ευχαριστώ που είναι ένας απειροελάχιστος αριθμός προσώπων μέσα σ το μεγαλείο λαού, που είναι τα θεμέλια αυτού του τεράστιου συλλόγου.

Να «ευχαριστήσω» κάποιους διαιτητές που κάνοντας «ανθρώπινα λάθη», προσπάθησαν λυσσαλέα, αλλά όχι άνευ λόγου να παίξουν με την ιστορία μιας τεράστιας ομάδας, αλλά και με τα σπίτια μας και τις οικογένειές μας.
Δεν πειράζει. Έχει ο Θεός. Και να «ευχαριστήσω» όλους αυτούς που με ανυπόστατα σχόλια περί «Μπάρτσα», ήθελαν να καπηλευτούν την προσπάθεια μας και τον ιδρώτα μας και να δηλητηριάσουν τη συνείδηση του απλού κόσμου, επειδή ο Ατρόμητος του ενός γκολ σε 8 αγωνιστικές έπρεπε να γίνει αυτός «Μπάρτσα» και να βάλει 4 γκολ στον Άρη, για να βγουν τα σχέδια τους. Ή ο Αστέρας των 2 συνεχόμενων ηττών έπρεπε να γίνει «Μπάρτσα», μέσα στο «Βικελίδης», όπου ο Άρης στα ντέρμπυ φέτος ήταν πάρα πολύ καλός και να φύγει με εύκολο «διπλό», για να βγουν τα σχέδιά τους.
Ή τέλος, η Ξάνθη που κέρδιζε με πάρα πολύ μεγάλη δυσκολία στα Πηγάδια, έπρεπε να γίνει «Μπάρτσα» και να αλλάξει το ρου της ιστορίας, κερδίζοντας εύκολα για να βγουν τα σχέδιά τους. Σε αυτούς περαστικά, αλλά δεν θα πάρουμε. Έχει γλάρο….

Αυτά, και συγγνώμη εάν σας κούρασα. Σκόρπιες σκέψεις ίσως πουν κάποιοι, εγώ λέω μια τεκμηριωμένη σύνοψη της χρονιάς. Και απλά να πω ότι είμαι πάρα πολύ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ που έπαιξα κι εγώ τον ρόλο μου στο φετινό άθλο κι αυτό θα το αποδείξει η ιστορία αυτού του τεράστιου συλλόγου, γιατί εμείς κάναμε το καθήκον μας και αυτός ο σύλλογος θα γιορτάσει τα 100 χρόνια ζωής στην πρώτη κατηγορία. Εκεί που είναι η φυσική του θέση….».Πηγή: metrosport.gr

«Ο Σαββίδης ζήτησε στρέμματα στη Νεάπολη έναντι συμβολικού τιμήματος»

Ο Δήμαρχος Νεάπολης και Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, μίλησε για το ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου στην περιοχή της Νεάπολης.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Πριν από ένα μήνα μας εστάλη μια επιστολή από την κυρία που έχει την ευθύνη των οικονομικών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και μας παρουσίασε τη διάθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να κάνει αθλητικό κέντρο και ζητούσε από το Δήμο την παραχώρηση στρεμμάτων έναντι ενός συμβολικού τιμήματος. Εμείς απαντήσαμε με επιστολή και είπαμε πως δεν υπάρχει τέτοιος χώρος στο δήμο μας και στην περίπτωση που υπήρχε θα έπρεπε να τηρηθούν από το νόμο διατάξεις. Όταν υπάρχει χώρος στο Δήμο για να μπορέσει να παραχωρηθεί στον οποιοδήποτε υπάρχουν αυστηρές προδιαγραφές από το νόμο. Δε γίνεται με απόφαση δημάρχου ή με υψηλό ή χαμηλό τίμημα». Πηγή: metrosport.gr

Και ο Ιβάν στην Τρίπολη!!

Με τον Ιβάν Σαββίδη στην εξέδρα θα διεξαχθεί ο μεθαυριανός ημιτελικός ανάμεσα στον Αστέρα και τον ΠΑΟΚ. Ο μεγαλομέτοχος της μακεδονικής ΠΑΕ θα έρθει ξανά στην Ελλάδα, πιθανότατα αύριο, και θα παρακολουθήσει την προσπάθεια των «ασπρόμαυρων» για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Πόντιος επιχειρηματίας πρόλαβε ήδη να στείλει το μήνυμα στους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου, απαιτώντας από αυτούς άμεση βελτίωση στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας και φυσικά την εξασφάλιση του εισιτηρίου για το μεγάλο τελικό, όπου θα κριθεί ο τίτλος του κυπελλούχου.

Ο Σαββίδης είχε βρεθεί στο γήπεδο της Τρίπολης και στον αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων, όταν παρακολούθησε για πρώτη φορά τον ΠΑΟΚ σε εκτός έδρας παιχνίδι και αποχώρησε απογοητευμένος από την ήττα με 1-0 και την κακή απόδοση των παικτών. Και φυσικά, ευελπιστεί πως αυτή τη φορά θα φύγει χαμογελαστός από την πρωτεύουσα της Αρκαδίας, έχοντας δει την ομάδα του να παίρνει την πρόκριση.

Το αν ο ηγέτης του ΠΑΟΚ θα παραμείνει στην Ελλάδα και μετά, τη Μεγάλη Εβδομάδα παραμένει άγνωστο, άλλωστε ακόμα και οι πιο στενοί συνεργάτες του μαθαίνουν την τελευταία στιγμή τις αποφάσεις του. Πάντως, δεν πρέπει να αποκλείεται, καθώς επίκειται νέα συνάντησή του με κυβερνητικά στελέχη με σκοπό να τελειώσει οριστικά το θέμα των χρεών. Πηγή: metrosport.gr

Κατσαβάκης: «Ο ΠΑΟΚ χτίζει ομάδα με μέλλον»

Ο τεχνικός διευθυντής του Εθνικού Γαζώρου, Μάκης Κατσαβάκης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το πώς πάνε τα πράγματα για τον Γάζωρο, για τον ΠΑΟΚ αλλά και για τον Άρη.

Για το πώς πάνε τα πράγματα στον Γάζωρο:

«Προσπαθούμε να δούμε τα αδύνατα σημεία και να βελτιωθούμε. Από γηπεδικές εγκαταστάσεις η ομάδα έχει πάνω από έξι γήπεδα, κάτι πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα. Υπάρχει συνέπεια στο οικονομικό κομμάτι με προοπτικές να χτιστεί κάτι καλό.»

Για το ότι έκανε καλό ξεκίνημα αλλά στην πορεία έπεσε:

«Από τους έντεκα παίκτες που ξεκίνησαν το πρωτάθλημα, οι 8-9 λείπουν λόγω τραυματισμών και άλλοι έφυγαν στρατό. Δεν περιμέναμε ότι θα έχουμε τόσα πολλά προβλήματα μαζεμένα.»

Για το πρωτάθλημα της Φούντμπολ Λιγκ και αν είναι όντως τόσο ενδιαφέρον:

«Από τη μέρα που ιδρύθηκε η Β? κατηγορία , το φετινό πρωτάθλημα είναι το πιο δύσκολο. Στην αρχή του πρωταθλήματος 14 ομάδες ήθελαν την άνοδο, ενώ τώρα είναι 12 που την κυνηγούν με αξιώσεις.»

Για τα φαβορί της ανόδου:

«Από την αρχή φαινόταν ότι δεν θα υπάρχει ακλόνητο φαβορί. Ακόμα και ο Απόλλων που πήγε να ξεφύγει έχασε τρεις βαθμούς και έπεσε, είναι κοντά με τους υπόλοιπους. Θα γίνει μάχη μέχρι το τέλος.»

Για το υπάρχει περίπτωση να πετύχει ο Ηρακλής την απευθείας άνοδο:

«Βεβαίως και μπορεί την απευθείας άνοδο ο Ηρακλής. Οι παίκτες που ήρθαν τον Δεκέμβριο, άρχισαν να δένουν. Ο κόσμος βοηθάει πολύ την ομάδα, χρειάζεται υπομονή και πιστεύω ότι μπορέσει να μπει στην τριάδα.»

Για παιχνίδι του ημιτελικού Κυπέλλου ανάμεσα σε Αστέρα και ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ σίγουρα έχει ένα μικρό προβάδισμα απέναντι σε μια επικίνδυνη ομάδα και πρέπει να είναι προσεκτικός. Στον ΠΑΟΚ αποδίδουν οι παίκτες που ήρθαν και χτίζεται μια ομάδα που θα έχει μέλλον.»

Για τα πλέι οφ:

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι το ακλόνητο φαβορί αλλά το προβάδισμα των δύο βαθμών από τον Αστέρα είναι σημαντικό. Θα έχει πάντως και την βοήθεια του κόσμου, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό.

Για τον Άρη:

«Να μην έρθει ξανά τέτοια χρονιά. Δεν πρέπει μια ομάδα σαν τον Άρη να παλεύει για τη σωτηρία. Πρέπει να γίνουν οι σωστές κινήσεις, να εξυγιανθεί το σωματείο και να διεκδικεί πρωτάθλημα και Ευρώπη.»

Για διοίκηση και αν αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα:

«Ναι, σαφέστατα και είναι. Η τελευταία διοίκηση με Σκόρδα έκανε καλή προσπάθεια, ειδικά στα αποδυτήρια και οι παίκτες πήραν το μήνυμα ότι δεν φταίει μόνο ο προπονητής και η ψυχολογία των παικτών. Πρέπει να μάθουν από αυτή τη χρονιά και να μην ξαναγίνουν αυτά τα λάθη.»

Τέλος για τον ίδιο και το μέλλον του είπε:

«Υπάρχουν κάτι επαφές με το εξωτερικό, αν καρποφορήσουν θα πάω έξω, αν όχι θα συνεχίσω στον Γάζωρο.»Πηγή: metrosport.gr

Καρασαββίδης: «Δίκαιες οι νίκες των Γερμανικών ομάδων»

Ο Άρης Καρασαββίδης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει στη Γερμανία, είναι ο πλέον κατάλληλος να μιλήσει για τις νίκες των Γερμανικών ομάδων στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στη νίκη της Μπάγερν επί της Μπαρτσελόνα, της Ντόρτμουντ επί της Ρεάλ αλλά και τις ηχηρές μεταγραφές που ετοιμάζει η Μπάγερν, με αρχή αυτή του Γκέτσε και αποκορύφωμα αυτή που θέλει να κάνει με τον Λεβαντόφσκι.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:


Για τις νίκες των Γερμανικών ομάδων:

«Εμένα μου αρέσει το καλό ποδόσφαιρο και από τη στιγμή που και η Μπάγερν και η Ντόρτμουντ έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο είναι δίκαιες οι νίκες τους».



Για τη μεταγραφή του Γκέτσε στη Μπάγερν και την ενδεχόμενη μεταγραφή του Λεβαντόφσκι από το Ντόρτμουντ στο Μόναχο:

«Για τον Λεβαντόφσκι ακουγόταν πολύ καιρό, πριν από τον Γκέτσε. Το θέμα είναι αν θα πάει ο Λεβαντόφσκι στη Μπάγερν. Ο Γκέτσε είναι για μένα ο πιο ταλαντούχος Γερμανός παίκτης. Συνδυάζει και αντοχή και τεχνική. Είναι μεγάλο ταλέντο».


Για το αν το περίμεναν οι δύο Γερμανικές ομάδες πως θα κερδίσουν τόσο άνετα τις Ισπανικές:

«Η Μπάγερν δεν το περίμενε. Είχε καλή ομάδα αλλά 4-0 επί της Μπαρτσελόνα είναι πολύ σημαντικό και δεν συμβαίνει κάθε μέρα. Η Ντόρτμουντ είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στη Γερμανία με τη Μπάγερν. Είχε κάποιες ατυχίες στο πρωτάθλημα και έμεινε πίσω. Χθες έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και μην ξεχνάτε πως το γκολ της Ρεάλ μπήκε από λάθος του Χούμελς».Πηγή: metrosport.gr

ΓΣ στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ!!

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ενημέρωσε σήμερα ότι την Παρασκευή (26/04) θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στα γραφεία της ομάδας για διάφορα θέματα της ημερήσιας διάταξης.


Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ 2004 – ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ»
AP. M.A.E. 56205/06/Β/04/3

ΠPOΣKΛHΣH TAKTIKHΣ ΓENIKHΣ ΣYNEΛEYΣHΣ TΩN METOXΩN

Σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους μετόχους της ανώνυμης εταιρείας «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ 2004 – ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» σε τακτική Γενική Συνέλευση την 26.04.2013 ημέρα Παρασκευή και ώρα 19.00 στα γραφεία της εταιρείας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, οδός Αντ. Τρίτση αριθ. 12, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τα παρακάτω θέματα:

Θέματα ημερήσιας διάταξης

1. Yποβολή και έγκριση των Οικονομικών καταστάσεων για την εταιρική χρήση 1/7/2011 – 30/6/2012 μετά των επ? αυτού εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των ελεγκτών.

2. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της χρήσης 1/7/2011 – 30/6/2012.

3. Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού ελεγκτή για τη χρήση 1/7/2012-30/6/2013.

4. Διάφορα Θέματα.

Kάθε μέτοχος, που επιθυμεί να μετάσχει στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση, οφείλει να καταθέσει τις μετοχές του στο ταμείο της εταιρείας ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε τράπεζα στην Ελλάδα και να υποβάλλει τα σχετικά έγγραφα της κατάθεσης, καθώς και το τυχόν έγγραφο αντιπροσώπευσης στο ταμείο της εταιρείας, τουλάχιστον πέντε ολόκληρες ημέρες πριν από την ημερομηνία συνεδρίασης της τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

Θεσσαλονίκη, 2 Απριλίου 2013

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου,

Μπράνισλαβ Πρέλεβιτς»

Ράτζα: «Ευλογία το ότι έπαιξα κόντρα στον Γκάλη»

Ο Ντίνο Ράτζα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο σάιτ της ΚΑΕ Άρης, μίλησε για τα συναισθήματά του που θα αγωνιστεί στο φιλικό προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, ενώ τόνισε πως νιώθει ευλογημένος που έπαιξε έστω και ως αντίπαλος με τον Νίκο Γκάλη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ντίνο Ράτζα στο arisbc.gr:



Ποια είναι τα συναισθήματά σας για το γεγονός ότι θα έρθετε στη Θεσσαλονίκη και θα συναντήσετε τον Νίκο Γκάλη;

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, αισθάνομαι τεράστιο σεβασμό για τον Γκάλη. Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους παίκτες. Θεωρώ ότι ήμουν ευλογημένος που έπαιξα μαζί του, έστω ως αντίπαλος. Όπως εξάλλου και στο Παλέ Ντε Σπορ. Είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα γήπεδα και θυμάμαι την απίστευτη ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν οι οπαδοί του ΑΡΗ. Πρόκειται για στιγμές που θα τις θυμάμαι πάντα στη ζωή μου».


Ποια είναι η πιο δυνατή σας ανάμνηση;

«Είχαμε πολλά και σημαντικά παιχνίδια τότε. Το να παίζεις στη Θεσσαλονίκη ήταν δύσκολο, καθώς ο ΑΡΗΣ είχε ένα «τρελό» κοινό, ένιωθες ότι ήταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ήμουν αντίπαλος τότε με τον Στόικο (σ. σ. Βράνκοβιτς), τον Πίξι (σ. σ. Σούμποτιτς), οι οποίοι, βέβαια, ήταν πολύ καλοί μου φίλοι. Ήταν συγκλονιστικό το να παίζω στη Θεσσαλονίκη. Φυσικά και στο Σπλιτ, ήταν πολύ ωραία όταν ερχόταν ο ΑΡΗΣ. Για να πω την αλήθεια, όλα τα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων ήταν φανταστικά».


Θα θέλατε να μπείτε στο γήπεδο και να αντιμετωπίσετε ξανά τον Νίκο Γκάλη;

«Φυσικά, αλλά δε νομίζω ότι γίνεται. Μισώ το να μην μπορώ να κάνω πράγματα που μπορούσα στο παρελθόν. Το μυαλό μου, ξέρετε, είναι μπασκετικό και πλέον σπάνια θα παρακολουθήσω μπάσκετ. Μπορεί να υπάρχει το χρήμα σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, θέαμα και μπασκετικό ταλέντο δεν υπάρχει μεγάλο πλέον».


Πώς θα περιγράφατε τον Νίκο Γκάλη, σαν παίκτη και σαν άνθρωπο;

«Ο Γκάλης ήταν από τους σπουδαιότερους Ευρωπαίους παίκτες. Ήταν πολύ δύσκολος αντίπαλος, ήταν μικρόσωμος και όταν πηδούσε, έμενε στον αέρα! Δεν ξέραμε πώς το έκανε και ήταν αλήθεια ένα μεγάλο πρόβλημα για εμάς! Σαν άνθρωπο, τον γνώρισα μόνο στα παιχνίδια. Δούλευε σκληρά και αυτό το γνωρίζω πολύ καλά. Ήταν δίκαιος και δεν προκαλούσε. Ήταν ευχαρίστηση να παίζει κανείς μαζί του ή αντίπαλός του. Ήταν γενικώς ευχαρίστηση να παίζει κανείς αντίπαλος με τον ΑΡΗ τότε. Ήταν από τις καλύτερες ομάδες όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Εκείνη η ομάδα νομίζω πως ήταν το καλύτερο μέρος της Ιστορίας του ΑΡΗ».

ΟΚ ο Χάτσερ, ατομικό ο Λάζος, οδικώς στην Πάτρα!!

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε με μια προπόνηση το μεσημέρι την προετοιμασία του για το Κυριακάτικο ματς στην Πάτρα, αφού το πρωί οι παίκτες κατά γκρουπ πέρασαν από αιματολογικές εξετάσεις.

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, αλλά θα είναι παρόν στην Πάτρα, ο Χάτσερ προπονήθηκε κανονικά, ενώ μοναδικός απών ήταν ο Τσαιρέλης, για τον οποίο ελπίζουν στον ΠΑΟΚ ότι μπορεί να γυμναστεί χαλαρά σήμερα.

Η αποστολή θα αναχωρήσει το Σαββάτο μετά την τελευταία προπόνηση οδικώς για την Πάτρα και έτσι θα επιστρέψει, ενώ υπάρχει πιθανότητα οπαδοί του ΠΑΟΚ που θα παρακολουθήσουν το Σάββατο στην Τρίπολη τον αγώνα κυπέλλου, να βρεθούν και την επομένη στην Πάτρα.

Μάλιστα οπαδοί του Δικεφάλου από την Θεσσαλονίκη ρωτούσαν πριν από μέρες τους ανθρώπους της ΚΑΕ για το πότε θα γίνει το ματς στην Περιβόλα. Σε κάθε περίπτωση στο ματς θα είναι και ΠΑΟΚτσήδες από την Πάτρα και την γύρω περιοχή, ειδικά από την Κόρινθο όπου υπάρχει σημαντικός πυρήνας.
Πηγή: metrosport.gr

Φορμίκα: «Ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό»

Μπορεί όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα να σοκαρίστηκε με το ατύχημά του, όμως ο ίδιος είναι αισιόδοξος πως θα ξεπεράσει το πρόβλημα και θα βγει πιο δυνατός. Ο λόγος για τον Λαουτάρο Φορμίκα του Αστέρα.

Φορμίκα: «Ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό»
Ο Λαουτάρο Φορμίκα, συγκλόνισε την Ελλάδα και το εξωτερικό με τον τραυματισμό του. Ο Αργεντινός αμυντικός έφτασε μια ανάσα από το να μην μπορέσει να περπατήσει ξανά, όμως ο ίδιος από το κρεβάτι του πόνου έσπευσε να… δώσει κουράγιο σε όλους.

Πιο συγκεκριμένα μέσω του twitter, ο 27χρονος άσος τόνισε: «Νιώθω καλύτερα! Σήμερα έκανα μια μικρή επέμβαση και όλα θα πάνε καλά. Σας ευχαριστώ για όλα».

Παράλληλα, το πρώτο «τιτίβισμα» ήρθε το βράδυ της Τετάρτης, λίγες μόνο ώρες μετά το ατύχημα: «Ό,τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό», έγραψε χαρακτηριστικά.Πηγή: sport-fm.gr

Παπαδόπουλος: «Υπήρχαν περιθώρια να πάμε καλύτερα»

Το γκολ που πέτυχε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος κόντρα στην Κέρκυρα, βραβεύτηκε ως το κορυφαίος της 30ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Μάλιστα, την Πέμπτη έγινε και η βράβευση του.

Παπαδόπουλος: «Υπήρχαν περιθώρια να πάμε καλύτερα»
Στους συμπαίκτους του αλλά και στον πρόεδρο της ομάδας, τον οποίο χαρακτήρισε «ωραίο άνθρωπο» αφιέρωσε το βραβείο του ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για το κορυφαίο γκολ της 30ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ο έμπειρος επιθετικός παρέλαβε την Πέμπτη το βραβείο του.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου, Τάσος Καραολάνης ευχαρίστησε τον Δημήτρη Παπαδόπουλο για την προσφορά του, ενώ παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει στον Πανθρακικό, ο παίκτης και του χρόνου.

Δηλώσεις πραγματοποίησε και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους που ψήφισαν το δικό μου γκολ ως το καλύτερο της 30ης αγωνιστικής. Είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να βοηθήσω με αυτό το γκολ αλλά και με τα άλλα που σημείωσα ώστε η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία. Υπήρχαν περιθώρια να πάμε και καλύτερα και να τερματίσουμε ακόμη πιο ψηλά στην βαθμολογία. Το τέρμα θα ήθελα να το αφιερώσω στον κ. Καραολάνη γιατί είναι ένας ωραίος άνθρωπος. Είναι δίπλα στην ομάδα αλλά και δίπλα στην Κομοτηνή και βοηθάει τον κόσμο».

Ο Τάσος Καραολάνης κατά την βράβευση του «Παπ» δήλωσε: «Ευχαριστώ τον Δημήτρη και όλους τους συμπαίχτες του για την προσφορά τους την φετινή αγωνιστική περίοδο και την επίτευξη των στόχων που είχε θέσει η Διοίκηση. Εύχομαι στον ίδιο ανάλογες επιτυχίες με υγεία σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο. Ήταν ένα όμορφο γκολ το οποίο βοήθησε την ομάδα να κατακτήσει τους βαθμούς της νίκης. Βέβαια ο Δημήτρης μέσα στην χρονιά πέτυχε και άλλα τέρματα τα οποία μας βοήθησαν. Θα τον έχουμε πάντα στην καρδιά μας και ευελπιστούμε να τον έχουμε κοντά μας και την επόμενη σεζόν».Πηγή: sport-fm.gr

Θα κυνηγήσει Άρη η ΑΕΚ!

Η έφεση για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό απορρίφθηκε. Η ΑΕΚ ωστόσο θα κυνηγήσει και το τελευταίο περιθώριο σωτηρίας της. Αυτό που θεωρείται ότι υπάρχει μέσω καταγγελίας του Άρη για το άρθρο 99.

Θα κυνηγήσει Άρη η ΑΕΚ
Η απόρριψη της έφεσης για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό τελείωσε το (όχι ακριβώς ευπρόσδεκτο στις τάξεις του κόσμου της) σενάριο να γίνουν τα τελευταία λεπτά και η ΑΕΚ να γυρίσει το ματς.

Η ΠΑΕ ωστόσο θεωρεί υποχρέωσή της να κυνηγήσει και την τελευταία πιθανότητα για να μείνει η «Ένωση» στην κατηγορία. Μπορεί λοιπόν η διοίκησή της να είναι υπό παραίτηση, ωστόσο αποφάσισε να προχωρήσει κανονικά την καταγγελία του Άρη για την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια.

Έτσι, τα σχετικά έγγραφα (μέσω των οποίων η ΑΕΚ υποστηρίζει πως η χρήση της διαταγής για πάγωμα οφειλών του Άρη σε διαιτητικά δικαστήρια της ΕΠΟ συνιστά παράβαση του άρθρου 35 και γι’ αυτό τον λόγο δεν θα έπρεπε να ορίζονται παιχνίδια του) θα βρίσκονται ως το βράδυ στην ομοσπονδία. Πηγή: sport-fm.gr

«Σίγουρος μόνο ο Μίτσελ»

Σκληρά λόγια από τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε ομιλία του προς τους παίκτες στη σημερινή προπόνηση του Ολυμπιακού!

«Σίγουρος μόνο ο Μίτσελ»
Με… άγριες διαθέσεις ο Βαγγέλης Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, επισκέφθηκε σήμερα το προπονητήριο του Ρέντη και μίλησε στους παίκτες του Ολυμπιακού.

Ο πρόεδρος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ εξέφρασε αρκετά παράπονα για την αγωνιστική εικόνα των παικτών, ζητώντας τους να έχουν μια βελτιωμένη εικόνα στα δύο παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν…

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να τους στείλει και το μήνυμα ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν…. «Σίγουρος είναι μόνο ο Μίτσελ», είπε…

«Ήρθα σήμερα εδώ για να σας πω μερικά πράγματα που αισθάνομαι και όχι για τον ημιτελικό ή τον τελικό. Σε αυτά τα παιχνίδια να παίξετε για τον εαυτό σας. Εγώ και ο κόσμος δεν σας ζητάμε τίποτα πλέον. Απολύτως τίποτα. Η ομάδα θα είναι θρύλος ό,τι και να γίνει σε αυτά τα παιχνίδια. Πιστεύω ότι μπορείτε να κερδίσετε αν αλλάξετε συμπεριφορά. Μπείτε σε ένα δωμάτιο και συζητήστε το όση ώρα χρειαστεί. Βρείτε τι σας φταίει και δώστε λύση. Μπορείτε», ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακού στους παίκτες…

«Όλη τη χρονιά ήμουν ασπίδα για εσάς. Σας δώσαμε τα πάντα. Πληρώνεστε στην ώρα σας, έχετε τα πιο ακριβά συμβόλαια, δουλεύετε στις πιο καλές εγκαταστάσεις, έχετε τα πάντα. Και εγώ ήμουν πάντα εκεί για εσάς. Παρά το γεγονός ότι το κλίμα ανάμεσα σας δεν ήταν καλό, παρά το γεγονός ότι πέρα από τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια και τρία ελληνικά, είχατε κακή εικόνα στο γήπεδο. Κάποιοι από εσάς μάλιστα είχαν κάκιστη εικόνα και στην εξωγηπεδική τους ζωή. Μη νομίζετε ότι δεν τα ξέρουμε…», ανέφερε.

«Το γεγονός ότι έχουμε το καλύτερο ρόστερ και είμαστε μακράν η καλύτερη ομάδα μας έδωσε το πρωτάθλημα αλλά ο κόσμος μας είναι στενοχωρημένος. Και εγώ δεν θα επιτρέψω στο μέλλον λανθασμένη και άρρωστη νοοτροπία.

Το αποκορύφωμα της συμπεριφορά σας ήταν το παιχνίδι με τον ΠΑΟ. Δεν στέκομαι αποκλειστικά σε αυτό. Ήταν ένα ακόμα κακό παιχνίδι και μας πικράνατε όλους», τόνισε.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη συνέχεια ανέβασε τους τόνους αναφερόμενος στη νέα αγωνιστική σεζόν και τον σχεδιασμό της ομάδας για αυτή…

«Για μένα ο Ολυμπιακός δεν είναι επιχείρηση. Είναι πάθος και αγάπη. Θα ετοιμάσουμε για του χρόνου μια ομάδα υγιέστατη, αν χρειαστεί με λίγους από εσάς ή και με κανέναν από εσάς! Ο μόνος σίγουρος για του χρόνου είναι ο Μίτσελ. Και θα πρέπει να φτιάξουμε μια ομάδα με παίκτες αγαπημένους, χωρίς κλίκες που θα ματώνουν στις προπονήσεις και που κάθε Κυριακή θα κάνουν υπερήφανο τον φίλαθλο που έρχεται στο γήπεδο. Μια ομάδα που οι νέοι ποδοσφαιριστές είτε είναι στην ενδεκάδα είτε όχι δεν θα έχουν μούτρα και θα προσπαθούν ακόμα πιο πολύ.

Και ξέρετε ότι εγώ δεν υπολογίζω από ονόματα και συμβόλαια. Μέσα σε 24 ώρες έδιωξα την πιο ακριβή μεταγραφή στην Ιστορία του Ολυμπιακού. Η ομάδα θα χτιστεί όπως πρέπει. Το έχουμε κάνει και πριν 3 χρόνια με μεγάλη επιτυχία και δεν θα υπολογίσω τα χρήματα…».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέληξε…

«Ο κόσμος μας είναι αγανακτισμένος από την εικόνα σας στο γήπεδο. Μπήκα εγώ μπροστά, πολλές φορές, αλλά αυτό τελείωσε. Μεγάλα παιδιά είστε, να αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας. Και σας ξαναλέω. Εδώ είμαστε Ολυμπιακός. Μια ομάδα θρύλος και δεν θα ανεχτούμε από εδώ και στο εξής κανενός είδους παράξενη νοοτροπία. Να δουλέψετε σκληρά και ταπεινά. Και σας ξαναλέω ότι στα παιχνίδια που απομένουν πρέπει να παίξετε αποκλειστικά για τους εαυτούς σας. » Πηγή: sport-fm.gr

«This is Toumba»! (pics)

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τα συνθήματα που τοποθετήθηκαν στον χώρο που οδηγεί στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.

«This is Toumba»! (pics)
Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα των συνθημάτων που έχουν τοποθετηθεί στο χώρο πριν από την έξοδο των παικτών στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.

Πριν από λίγο καιρό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ΠΑΟΚ είχε ξεκινήσει μία δημοσκόπηση, στην οποία η ΠΑΕ ζητούσε την γνώμη των οπαδών για τα συνθήματα.

Αυτά που επικράτησαν ήταν το «Εδώ είναι Τούμπα» και το «Μια πόλη μια ομάδα».

Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στους προσωπικούς λογαριασμούς στο Facebook του Αμπντούλ Καμαρά και του Στέφανου Αθανασιάδη.

Υπήρξαν τέσσερις επιλογές και από την ψηφοφορία αναδείχθηκαν οι εξής:

Εδώ είναι Τούμπα! (36%)

Μια πόλη – Μια ομάδα (33%)

Εμπρός αϊτέ… (21%)

Εδώ μόνο εμείς (10%) Πηγή: sport-fm.gr

Δέλλας: «Είμαι εδώ σε ό,τι με χρειαστείτε»

Μέσα σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στην ΑΕΚ, ο Τραΐανός Δέλλας δήλωσε «παρών» σε μελλοντικά προβλήματα που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν οι νεαροί παίκτες.

Δέλλας: «Είμαι εδώ σε ό,τι με χρειαστείτε»
Την τελευταία του ομιλία ως προπονητής της ΑΕΚ έκανε ο Τραϊανός Δέλλας, μέσα σε συγκινητικό και ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα στα Σπάτα.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η τελευταία προπόνηση της Ένωσης για τη φετινή σεζόν, μέσα σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί για το μέλλον της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

Από την πλευρά του, ο «κολοσσός» θέλησε να πει δύο λόγια στους νεαρούς παίκτες και στους συνεργάτες του, τονίζοντας πως θα είναι δίπλα τους στο μέλλον σε ό,τι τον χρειαστούν.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη στάση σας αυτές τις μέρες που ήμασταν μαζί, όπως θέλω να ευχαριστήσω και τους συνεργάτες μου, που ήταν δίπλα μου. Θέλω να σας πω κάποια πράγματα», ανέφερε αρχικά ο 37χρονος προπονητής και πρόσθεσε:

«Είναι μια κρίσιμη στιγμή για την καριέρα σας και πρέπει να προσέχετε τις κινήσεις σας, γιατί καταλαβαίνετε ότι παίζουν σημαντικό ρόλο. Δεν έχει σημασία ότι εμείς σταματάμε σήμερα. Εσείς πρέπει να συνεχίζετε να δουλεύετε και στο γήπεδο και εκτός από αυτό. Να προσπαθήσετε να βελτιώνεστε καθημερινά και ως παίκτες και ως άνθρωποι. Πρέπει κάθε μέρα να μαθαίνετε από τα λάθη σας, γιατί μόνο έτσι θα γίνετε καλύτεροι».

Καταλήγοντας, ο Δέλας είπε: «Είμαι στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστείτε από εδώ και πέρα…».Πηγή: sport-fm.gr

«Θα ξαναπαίξεις και κιθάρα και παιχνίδια»

Μπορεί να διατηρεί σελίδα στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης όμως σπάνια ασχολείται. Το έκανε μετά το σοβαρό ατύχημα του Λαουτάρο Φορμίκα. Ο λόγος για τον Γιώργο Μποροβήλο, πρόεδρο του Αστέρα.

«Θα ξαναπαίξεις και κιθάρα και παιχνίδια»s
Το ατύχημα του Λαουτάρο Φορμίκα έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα, αφού ο παίκτης του Αστέρα Τριπολης, για λίγα χιλιοστά, δεν έμεινε ανάπηρος. Ο πρόεδρος των Αρκάδων, Γιώργος Μποροβήλος, επέλεξε να τοποθετηθεί και να δώσει… κουράγιο στον παίκτη της ομάδας του, μέσω του facebook.

«Κιθάρα, χαρά, παιχνίδι....κάποιος ζήλεψε και πήγε να κάνει ζημιά.....που αλλού?...στο παιχνίδι...ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ!!!!!!!....θα ξαναπαίξεις και κιθάρα και πολλά πολλά παιχνίδια!!!!!!!!!!!!!!!!», έγραψε το μεσημέρι της Πέμπτης.Πηγή: sport-fm.gr

Προσφυγή ο Γκερέιρο!

Τις διαδικασίες για να καταθέσει προσφυγή κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ άρχισε ο Ρότζερ Γκερέιρο, όπως έκανε ο ίδιος γνωστό σε συνομιλία με τους συμπαίκτες του.

Προσφυγή ο Γκερέιρο
Συνεχίζονται οι κακές ειδήσεις για την ΑΕΚ!

Μετά την απόρριψη της έφεσης της ΠΑΕ κατά της πρωτόδικης απόφασης για τα επεισόδια στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έρχεται άλλη μια να κάνει ακόμη χειρότερο το κλίμα στις τάξεις της ομάδας.

Ο Γκερέιρο σε συνομιλία που είχε με τους συμπαίκτες του στην προπόνηση τους έκανε γνωστό ότι άρχισε τις διαδικασίες για να καταθέσει προσφυγή κατά της Ένωσης.

Κύριος στόχος του άσου της ΑΕΚ είναι να κατοχυρώσει τα χρήματα που του οφείλονται.

Το ποσό το οποίο φέρεται να οφείλει η Ένωση στον πολιτογραφημένο Πολωνό αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ!

Το ανησυχητικό για την ΑΕΚ είναι ότι η προσφυγή που θα καταθέσει ο Γκερέιρο θα είναι απλώς η αρχή από σειρά προσφυγών που αναμένεται να καταθέσουν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.Πηγή: sport-fm.gr

Θέλει και Βαζέχα στο νέο ΠΑΟ!!

Συνάντηση με τον Χριστόφ Βαζέχα θα έχει ο Γιάννης Αλαφούζος με θέμα το ενδεχόμενο ανάληψης ενός πόστου στον Παναθηναϊκό της νέας αγωνιστικής περιόδου από τον Πολωνό.

Θέλει και Βαζέχα στο νέο ΠΑΟ!
Μετά από τον Δημήτρη Σαραβάκο ο Γιάννης Αλαφούζος θέλει να ενισχύσει τον Παναθηναϊκό της νέας αγωνιστικής σεζόν και με άλλον έναν μεγάλο άσο που έχει συνδέσει το όνομά του με την ομάδα.

Τον Χριστόφ Βαζέχα!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του σημερινού Τύπου ο Γιάννης Αλαφούζος θα έχει συνάντηση με τον Βαζέχα στην οποία, οι δύο άνδρες θα συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας και… εισόδου του Πολωνού στον Παναθηναϊκό σε ένα πόστο που θα μπορέσει να προσφέρει στο τριφύλλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως ο Χριστόφ Βαζέχα έχει εκφράσει την επιθυμία να συνεχίσει να ασχολείται με την προπονητική κάτι που ίσως να βάλει και… φρένο στην προσπάθεια του προέδρου του τριφυλλιού.
Πηγή: sport-fm.gr

Βγάζουν συμπεράσματα για του… χρόνου!!

Σε εργομετρικές εξετάσεις υποβλήθηκαν σήμερα οι ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθης.

Βγάζουν συμπεράσματα για του… χρόνου
Σε εργομετρικές εξετάσεις υποβλήθηκαν σήμερα οι ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθης.

Οι Ακρίτες θέλουν να βγάλουν συμπεράσματα για την πορεία της κατάστασης των παικτών από τον Σεπτέμβριο, όταν είχαν υποβληθεί για τελευταία φορά σε αυτές τις εξετάσεις.

Οι παίκτες περνούσαν ανά δυάδες τις εξετάσεις που τους υπέβαλε ο εργοφυσιολόγος Dr. Γιώργος Ζιώγας και οι συνεργάτες του, υπό την επίβλεψη του γυμναστή Παύλου Γκότση.

Ανάλογα με τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων θα προκύψουν ατομικά προγράμματα των ποδοσφαιριστών, ώστε να μην μείνουν πίσω κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος το καλοκαίρι.Πηγή: sport-fm.gr

Αρέσει στον Αναστασίου ο Μπεργκ!!

Εξαιρετικά δύσκολη θεωρείται για τον Παναθηναϊκό η περίπτωση του Μάρκους Μπεργκ, τον οποίο φέρεται να έχει ξεχωρίσει ο Γιάννης Αναστασίου.

Αρέσει στον Αναστασίου ο Μπεργκ
Την περίπτωση του Μάρκους Μπεργκ φέρεται να παλεύει ο Γιάννης Αναστασίου για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Ο νέος προπονητής του «τριφυλλιού» γνωρίζει πολύ καλά τον Σουηδό επιθετικό από τη θητεία του στην Ολλανδία (έχει αγωνιστεί σε Γκρόνινγκεν και Αϊντχόφεν).

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal», ο Έλληνας τεχνικός θεωρεί πως ο 26χρονος φορ μπορεί να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα και να αποτελέσει μαζί με τον Λουτσιάνο Φιγκερόα ένα πολύ ισχυρό δίδυμο για τους «πράσινους».

Σε κάθε περίπτωση, η περίπτωση του διεθνούς άσου δεν είναι εύκολο και πρέπει να υπάρξει οικονομική υπέρβαση από πλευράς Παναθηναϊκού για να γίνει πραγματικότητα.

Αυτή τη στιγμή οι ετήσιες απολαβές του παίκτη ανέρχονται στις 800.000 ευρώ, όμως ο ίδιος δεν παρουσιάζεται πρόθυμος να πάει σε άλλη ομάδα με λιγότερα από 450-500 χιλ. ευρώ.

Ο Μπεργκ παρουσιάζεται «φευγάτος» από το Αμβούργο και θέλει να βρει κάποια ομάδα, ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια του.

Ψάχνουν κάλυψη!!

Η χρονιά που πέρασαν οι παίκτες του Πανιωνίου σε οικονομικό επίπεδο ήταν πολύ δύσκολη και άλλο τόσο δύσκολη προμηνύεται και η επόμενη.

Ψάχνουν κάλυψη!
Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, οι παίκτες του Πανιωνίου ψάχνουν τρόπους να κατοχυρώσουν τα δεδουλευμένα τους. Μπορεί η «κυανέρυθρη» διοίκηση να μοίρασε 30.000 ευρώ και να περιμένει τα χρήματα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο για να εξοφλήσει ποδοσφαιριστές αλλά η αβεβαιότητα παραμένει.

Άλλωστε, οι περισσότεροι παίκτες έχουν να κάνουν με τις αντοχές τους και το πόσο μπορούν να μείνουν απλήρωτοι. Πηγή: sport-fm.gr

Ή χρυσή τομή ή προσφυγή!

Η Κέρκυρα έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό τις συζητήσεις με 5 ποδοσφαιριστές προκειμένου να λύσουν την συνεργασία τους αλλά εμπόδιο είναι οι οφειλές των Φαιάκων προς τους παίκτες.

Ή χρυσή τομή ή προσφυγή
Η Κέρκυρα είναι η πρώτη ομάδα που έμαθε πως υποβιβάζεται και έχει ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν στην Football League. Το θέμα των Φαιάκων ήταν να περιορίσουν το μπάτζετ και να απαλλαχθεί από ορισμένα συμβόλαια τα οποία δεν θα άντεχε.

Αναστασόπουλος, Αγρίτης, Ηλιάδης, Γιάντσης και Κυβελίδης δεν πρόκειται να συνεχίσουν να φορούν την φανέλα της Κέρκυρα και αναμένεται και τυπικά να αποτελέσουν παρελθόν αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει η διοίκηση των Επτανησίων να τα βρει μαζί τους στους διακανονισμούς. Αλλιώς θα υπάρξει κίνδυνος προσφυγών, κάτι που δεν θέλουν να γίνει σε καμία περίπτωση οι άνθρωποι της ομάδας.

Πάντως, το κλίμα των συζητήσεων είναι καλό αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι να επιτευχθούν οι συμφωνίες με τους ποδοσφαιριστές.Πηγή: sport-fm.gr

Προτού καλοκαιριάσει…!!

Άμεσα η διοίκηση της Βέροιας θα έρθει σε επαφή με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη για να συζητήσουν την συνέχιση της συνεργασίας τους.

Προτού καλοκαιριάσει…
Το μέλλον του Δημήτρη Καλαϊτζίδη στον πάγκο της Βέροιας είναι ένα από τα θέματα που αναμένεται να συζητηθεί στο σύντομο μέλλον στη «βασίλισσα του Βορρά».

Οι επαφές των δύο πλευρών θα κορυφωθούν και θα ολοκληρωθούν πριν η ομάδα σταματήσει προπονήσεις. Στη συνέχεια, η διοίκηση θα ασχοληθεί και με τα συμβόλαιο που λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Σε κάθε περίπτωση, στον σύλλογο της Ημαθίας θέλουν να μείνει ο βασικός κορμός και κυρίως οι Έλληνες που μένουν ελεύθεροι και είναι σε καλή ποδοσφαιρικά ηλικία.

Παράλληλα, στη Βέροια προχωρούν τον μεταγραφικό σχεδιασμό για το καλοκαίρι. Πηγή: sport-fm.gr

Θέλει να κρατήσει Παπαδόπουλο και Βαϊρουά!!

Τρόπους να διατηρήσουν στο ρόστερ της ομάδας τους Παπαδόπουλο και Βαϊρουά αναζητούν στον Πανθρακικό ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Θέλει να κρατήσει Παπαδόπουλο και Βαϊρουά
Τα πλάνα για τη νέα αγωνιστική σεζόν έχουν αρχίσει και καταστρώνουν στον Πανθρακικό από την στιγμή που η ομάδα έχει κερδίσει την παραμονή της στην Σούπερ Λίγκα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Τάσος Καραολάνης θα έχει συνάντηση με τον Παύλο Δερμιτζάκη για να συζητήσουν για την επέκταση της συνεργασίας του την νέα αγωνιστική σεζόν.

Και οι δύο πλευρές το επιθυμούν αλλά και όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοιχτά.

Ταυτόχρονα με το θέμα του προπονητή θα δρομολογηθούν και οι υποθέσεις των ποδοσφαιριστών. Με δεδομένο ότι όλα τα συμβόλαια είναι μονοετή και εκπνέουν τον ερχόμενο Ιούνιο, άπαντες θα περάσουν την πόρτα των γραφείων της ΠΑΕ για συζητήσεις, αλλά το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στους Δημήτρη Παπαδόπουλο και Μαραμά Βαϊρουά, οι οποίοι σήκωσαν το βάρος της φετινής πορείας του Πανθρακικού.

Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει μία δεδομένη δυσκολία, πέραν της οικονομικής, και είναι η οικογένεια. Ο Βαϊρουά, πατέρας πέντε παιδιών, είναι δύσκολο να μείνει για ακόμα μία σεζόν στην Κομοτηνή με την οικογένειά του και προτεραιότητά του είναι η επιστροφή στη Γαλλία.

Ο «Παπ», από την άλλη, ξαναέφτιαξε το όνομά του ωστόσο προτεραιότητά του είναι να εγκατασταθεί στην Αθήνα, προκειμένου να είναι κοντά στην οικογένειά του.

Συνεπώς αυτή τη στιγμή η αποχώρησή τους φαντάζει πιο πιθανό ενδεχόμενο από την παραμονή τους, ωστόσο ο Πανθρακικός θα το παλέψει για να τους κρατήσει. Πηγή: sport-fm.gr

Σκέφτονται ήδη Λεμονή!!

Την περίπτωση του Τάκη Λεμονή εξετάζει ο Γιάννης Κομπότης, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Σκέφτονται ήδη Λεμονή
Δεν θα βρίσκεται ο Γιάσμινκο Βέλιτς στην τεχνική ηγεσία του Λεβαδειακού την επόμενη σεζόν.

Ο Γιάννης Κομπότης θεωρεί ότι ο Βόσνιος μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα στους Βοιωτούς ως τεχνικός διευθυντής.

Ωστόσο, η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay αναφέρει πως ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ εξετάζει ζεστά την περίπτωση του Τάκη Λεμονή.

Δεν πρόκειται για προχωρημένες συζητήσεις, απλώς υπήρξε μία διερευνητική κρούση πριν καν προσληφθεί ο Βέλιτς.

Οι προπονήσεις, πάντως, συνεχίζονται κανονικά υπό τις οδηγίες του Βόσνιου τεχνικού. Πηγή: sport-fm.gr

Κερδίζει πόντους ο Παράσχος!

Την εκτίμηση των διοικούντων τον Ατρόμητο έχει κερδίσει ο Γιώργος Παράσχος με τα σημάδια βελτίωσης που έχουν αρχίσει να φαίνονται στην ομάδα.

Κερδίζει πόντους ο Παράσχος
Η πορεία του Ατρόμητου με τον Γιώργο Παράσχο στον πάγκο είναι συνεχώς ανοδική, με τα σημάδια βελτίωσης να έχει –πλέον- εμφανή!

Αυτά έχουν ικανοποιήσει τους διοικούντες την ΠΑΕ, λαμβάνοντας υπόψη και τις καταστάσεις που έχει διαχειριστεί, με αποτέλεσμα το ενδεχόμενο παραμονής του Έλληνα τεχνικού να έχει αρχίσει να κερδίζει πολλούς πόντους.

Ο Έλληνας προπονητής άλλαξε με το «καλημέρα» τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, τον έκανε πιο επιθετικό, πιο επικίνδυνο, πήρε πράγματα από παίκτες που ήταν... άφαντοι, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον Ουντότζι.

Φυσικά, μεγάλο ρόλο για την τελική απόφαση της διοίκησης για τη νέα αγωνιστική σεζόν θα παίξει και η πορεία της ομάδας στα πλέι-οφ

Ο έμπειρος προπονητής πάντως συνεχίζει τη μίνι... προετοιμασία εν όψει των πλέι οφ και δεν κρύβει την αισιοδοξία του πως η ομάδα μπορεί να χτυπήσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις στο μίνι πρωτάθλημα. Πηγή: sport-fm.gr

Καλοβλέπει «Ελέ» ο Πανόπουλος!!

Τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο καλοβλέπει ο Χρήστος Πανόπουλος, σύμφωνα με τον «Τρελό του Χωριού», για την τεχνική ηγεσία της Skoda Ξάνθης στη νέα αγωνιστική σεζόν.

Καλοβλέπει «Ελέ» ο Πανόπουλος
Η Skoda Ξάνθη έχει μείνει χωρίς προπονητή και ο Χρήστος Πανόπουλος αναζητά αυτό που θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας του τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Σύμφωνα με τη στήλη της Sportday, ο «Τρελός του Χωριού», ο ιδιοκτήτης της ακριτικής ομάδας έχει ξεχωρίσει δύο προπονητές.

Πρόκειται για τον Χριστόπουλο, ο οποίος όμως έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα και πιθανότατα θα συνεχίσει εκεί την καριέρα του, αλλά και τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο.

Η περίπτωση του «Ελέ» συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες καθώς είναι ελεύθερος και ο Χρήστος Πανόπουλος εκτιμά αρκετά τις ικανότητές του και όλα όσα έδειξε στον Πανιώνιο.

Μόνο, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα! Η απόσταση! Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος επιθυμεί περισσότερο να δουλεύει στην Αθήνα ή κοντά σε αυτή και η Ξάνθη πέφτει μακριά για νέο αλλά ταλαντούχο τεχνικό. Πηγή: sport-fm.gr

«Η Ρεάλ δεν γίνεται να παραδοθεί»

Η Ρεάλ έχει μπροστά της μία ευκαιρία για ένα ποδοσφαιρικό… θαύμα, σύμφωνα με τον Ντιέγκο Λόπεθ.

«Η Ρεάλ δεν γίνεται να παραδοθεί»
Μπορεί ο Ντιέγκο Λόπεθ να είδε τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να παραβιάζει τέσσερις φορές την εστία του, ωστόσο μετά την βαριά ήττα με σκορ 4-1 της Ρεάλ από τη Ντόρτμουντ, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ομάδα του θα το παλέψει μέχρι το τέλος.

«Ήταν ένα αρνητικό αποτέλεσμα για εμάς, ωστόσο πλέον πρέπει να σκεφτόμαστε την αναμέτρηση της Τρίτης. Έχουμε μία ιστορική στιγμή μπροστά μας, καθώς θα πρόκειται για θαύμα αν περάσουμε», είπε αρχικά ο γκολκίπερ της «βασίλισσας» και πρόσθεσε:

«Οι φίλαθλοι μας θα πρέπει να μας σπρώξουν μέχρι... θανάτου. Έχουμε εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις. Έχω πίστη και ελπίδα πως θα παλέψουμε μέχρι το τέλος. Πρέπει να είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ. Αυτή η ομάδα δεν γίνεται να... παραδοθεί. Κανένας δεν το έκανε ποτέ, ειδικά στο γήπεδο μας. Είναι τελικός για εμάς ο αγώνας της Τρίτης και πρέπει να παλέψουμε».Πηγή: sport-fm.gr

Εποχή… Δράκου στην Κίνα!!

Την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Κίνας ανέλαβε και επίσημα ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Εποχή… Δράκου στην Κίνα!
Ξεκίνησε η… εποχή του «Δράκου» στην Κίνα! Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι από σήμερα (25/4) ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας της χώρας, αφού οι δύο πλευρές τα βρήκαν σε όλα, ενώ και η Λιμόζ έδωσε τη… συγκατάθεσή της.

Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο «Δράκος» με την κινεζική ομοσπονδία μπάσκετ είναι διάρκειας τριών ετών, δηλαδή μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.Πηγή: sport-fm.gr

Μπανκς: «Και την ψυχή μας στο παρκέ!»

Τα πάντα θα κάνουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού για πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα, όπως έγραψε λίγες ώρες πριν το παιχνίδι ο Μάρκους Μπανκς.

Μπανκς: «Και την ψυχή μας στο παρκέ!»
Έτοιμοι να κάνουν κατάθεση ψυχής είναι όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς με την Μπαρτσελόνα στην Ευρωλίγκα, όπως τόνισε ο Μάρκους Μπανκς στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Ό,τι και να γίνει απόψε, θα δώσουμε και την ψυχή μας στο παρκέ. Πάμε πράσινο έθνος», ήταν τα λόγια του Αμερικανού γκαρντ. Πηγή: sport-fm.gr

ΠΑΟ μπορείς και το ξέρεις…!

Το έκανε μία φορά και μπορεί ξανά… Ο Παναθηναϊκός καλείται απόψε (22:00) να αλώσει για δεύτερη φορά το «Παλάου Μπλαουγκράνα» και να πάρει την πρόκριση για το Final-4 της Ευρωλίγκας.

ΠΑΟ μπορείς και το ξέρεις…
Εκεί όπου όλα ξεκίνησαν στην «μάχη» του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα, εκεί θα ολοκληρωθούν. Στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», λοιπόν, απόψε το βράδυ (22:00) οι «πράσινοι» καλούνται να κάνουν την μεγαλύτερη φετινή τους υπέρβαση και να νικήσουν την Μπαρτσελόνα, παίρνοντας μαζί και την πρόκριση στο Final-4.

Με το σκορ της σειράς στο 2-2, οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους σε πέμπτο παιχνίδι στην έδρα της Μπαρτσελόνα. Ο Πεδουλάκης και οι παίκτες του γνωρίζουν καλά ότι όπως έκαναν το break στο δεύτερο ματς της σειράς, έτσι και τώρα είναι σε θέση να «μπλοκάρουν» την «μηχανή» του Πασκουάλ και να πανηγυρίσουν την πρόκριση.

Το θετικό για την ελληνική ομάδα είναι ότι τόσο ο Λάσμε όσο και ο Γκιστ που τις προηγούμενες μέρες αντιμετώπισαν κάποια προβλήματα, τέθηκαν κανονικά στην διάθεση του προπονητή τους και έτσι όλα τα… όπλα θα είναι στην «πράσινη φαρέτρα».

Τα ίδια ισχύουν και για την Μπαρτσελόνα αφού ο Ραμπασέδα και ο Τοντόροβιτς θα είναι έτοιμοι και ο Πασκουάλ θα μπορεί να τους χρησιμοποιήσει. Φυσικά, θα απουσιάσει ο Πιτ Μάικλ, που θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.
Πηγή: sport-fm.gr

Στου δρόμου τα μισά οι Σπερς!!

Με ηγέτη τον Τόνι Πάρκερ οι Σπερς επικράτησαν 102-91 των Λέικερς κι έκαναν το 2-0 στη μεταξύ τους σειρά για τον πρώτο γύρο των play offs.

Στου δρόμου τα μισά οι Σπερς
Η… μισή δουλειά έγινε ήδη. Οι Σπερς πήραν τη δεύτερη από τις τέσσερις νίκες που χρειάζονται για να προκριθούν στα ημιτελικά της Δύσης και να στείλουν σε πρόωρες διακοπές τους Λέικερς, μετά το 102-91 στο Σαν Αντόνιο.

Ο άστοχος στο πρώτο ματς Τόνι Πάρκερ αυτή τη φορά ήταν ασταμάτητος με 28 πόντους (15 στο τρίτο δωδεκάλεπτο) και 7 ασίστ, ο Τιμ Ντάνκαν και ο Κάουι Λέοναρντ πρόσθεσαν από 16 και ο Μάνου Τζινόμπιλι 13 για τα «σπιρούνια» που είχαν 7/14 τρίποντα.

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ και ο Στιβ Μπλέικ είχαν από 16 για τους «λιμνάνθρωπους» που δίχως τον τραυματία Κόμπι Μπράιαντ δείχνουν να ψάχνονται. Πλέον η σειρά μεταφέρεται για δύο ματς στο Λος Άντζελες, ξεκινώντας από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Δωδεκάλεπτα: 28-23, 56-48, 78-68, 102-91.

Σπερς: Πάρκερ 28 (7 ασίστ), Λέοναρντ 16 (7 ριμπ.), Ντάνκαν 16 (5 ριμπ.), Τζινόμπιλι 13 (7 ασίστ, 5 ριμπ.), Μπόνερ 10 (5 ριμπ.), Σπλίτερ 8, Νιλ 7, Γκριν 2, Τζόζεφ 2, Μπλερ, Μπέινς.

Λέικερς: Χάουαρντ 16 (9 ριμπ., 4 τάπες), Μπλέικ 16 (6 ριμπ.), Γκασόλ 13 (9 ριμπ.), Γουόρλντ Πις 13 (5 ριμπ.), Μόρις 10, Νας 9 (6 ασίστ), Τζέιμισον 6, Κλαρκ 4, Γκάουντλοκ 2, Χιλ 2, Σάκρε. Πηγή: sport-fm.gr

Αγχώθηκε η Θάντερ, «σβηστά» οι Πέισερς!!

Το 2-0 στις μεταξύ τους σειρές των playoffs του ΝΒΑ έκαναν Θάντερ και Πέισερς κόντρα σε Ρόκετς και Χοκς αντίστοιχα.

Αγχώθηκε η Θάντερ, «σβηστά» οι Πέισερς
Την δεύτερη νίκη τους για τα playoffs του ΝΒΑ πήραν Θάντερ και Πέισερς απέναντι σε Ρόκετς και Χοκς. Ωστόσο, η παρέα του Ντουράντ «ζορίστηκε» πολύ και επικράτησε με 105-102 με τον Πάτρικ Μπέβερλι (πρώην του Ολυμπιακού) να κάνει εξαιρετική εμφάνιση (16π, 12 ριμπ, 6 ασ) για την ομάδα του Χιούστον.

Ο σούπερ σταρ των Θάντερ σημείωσε 29 (10/25 σουτ, 2/9 τρ., 4ρ., 9ασ.) ενώ ο Γουέστμπρουκ πρόσθεσε άλλους τόσους (29 (10/26 σουτ, 1/7τρ., 5ρ., 4ασ., 4κλ., 4λ.).

Πάντως, η ομάδα της Οκλαχόμα λίγο έλειψε να πληρώσει την χαλαρότητά της αφού βρέθηκε να χάνει με 4 πόντους, 4΄πριν το φινάλε. Ντουράντ και Σεφολόσα πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και τελικά έδωσαν τη νίκη στην ομάδα τους. Η σειρά πλέον μεταφέρεται στο Χιούστον.

Τα δωδεκάλεπτα: 29-28, 57-55, 78-72, 105-102
Θάντερ: Ιμπάκα 12 (5/6δίπ., 11ρ., 2ασ., 6κοψ.), Ντουράντ 29 (10/25 σουτ, 2/9 τρ., 4ρ., 9ασ.), Πέρκινς 4 (6ρ., 2κλ., 4λ.), Γουέστμπρουκ 29 (10/26 σουτ, 1/7τρ., 5ρ., 4ασ., 4κλ., 4λ.), Σεφολόσα 11 (3/7τρ., 7ρ., 2ασ.), Κόλισον 4 (3ρ.), Φίσερ, Τζάκσον 6 (2/4τρ., 4ρ., 3ασ.), Μάρτιν 10 (3/7τρ.), Λίγκινς
Ρόκετς: Πάρσονς 17 (3/10τρ., 7ρ.), Ασίκ 9 (14ρ.), Μπέβερλι 16 (7/13 σουτ, 2/4 τρ., 12ρ., 6ασ., 2κλ., 1κοψ., 3λ.), Λιν 7 (4ρ., 3ασ.), Χάρντεν 36 (9/24 σουτ, 1/7τρ., 11ρ., 6ασ., 6λ.), Σμιθ 6 (5ρ.), Μπρουκς, Ντελφίνο 11 (3/10τρ.), Γκαρσία

Από την άλλη πλευρά, η Ιντιάνα δεν δυσκολεύτηκε ούτε απόψε απέναντι στους Χοκς. Επικράτησε 113-98, αποδεικνύοντας ότι εντός έδρας, έχει το πάνω χέρι. Με πρωταγωνιστές τους Τζορτζ (27π, 11/21 σουτ, 1/4 τρ., 8ρ., 3ασ., 4κλ.) και Χιλ (22π, 4/7 τρ., 3ρ., 3ασ., 2κλ.) διατηρούσε τον έλεγχο καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα και ουσιαστικά δεν κινδύνευσε ποτέ.

Από τους Χοκς έκαναν οι Χάρις, Τιγκ και Σμιθ αλλά δεν ήταν αρκετοί για να κάνει η Ατλάντα το κάτι παραπάνω, πριν η σειρά πάει στην έδρα της.

Τα δωδεκάλεπτα: 25-19, 59-50, 88-76, 113-98
Πέισερς: Γουέστ 7 (3ασ.), Τζορτζ 27 (11/21 σουτ, 1/4 τρ., 8ρ., 3ασ., 4κλ.), Χίμπερτ 15 (9ρ., 3ασ., 3κοψ.), Χιλ 22 (4/7 τρ., 3ρ., 3ασ., 2κλ.), Στέφενσον 4 (3ρ.), Τάιλερ Χάνσμπροου 5 (6ρ.), Πέντεργκραφ 8 (7ρ.), Γιανγκ (4ρ.), Γκριν 15 (3/6τρ.), Μαϊνμί 2 (3ρ.), Μπεν Χάνσμπροου, Ογκουστίν 8 (2/4τρ., 3ασ.), Τζόνσον
Χοκς: Κόρβερ 9 (3/9τρ., 2ρ., 2ασ., 2λ.), Σμιθ 16 (7/10 σουτ, 6ρ., 3ασ., 3λ.), Χόρφορντ 13 (10ρ., 5ασ., 2κλ.), Χάρις 17 (2/4τρ., 4ρ., 4ασ.), Τιγκ 16 (3ρ., 5ασ., 2κλ., 4λ.), Τζόνσον 4, Σκοτ 4 (3ρ.), Τόλιβερ 5 (1/2τρ.), Στίβενσον 3 (5ρ.), Τζόουνς 2, Πετρό 4, Μακ 5 (4ασ.), ΤζένκινςΠηγή: sport-fm.gr

Αιχμαλωσία No 2!!

Ο Τσάρλυ γράφει στο sport-fm.gr για την επικράτηση της Ντόρτμουντ επί της Ρεάλ.

Αιχμαλωσία No 2
Χαίρετε κύριοι,

Στο Βεστφάλεν είχαμε αιχμαλωσία Νο 2. Και αν στο Μόναχο είχαν δημιουργηθεί οι συνθήκες που μπορούσαν να μας κάνουν να είμαστε υποψιασμένοι, το να ρίξει μια τόσο ηχηρή σφαλιάρα η Ντόρτμουντ στην Ρεάλ ελάχιστοι το περίμεναν. Σίγουρα το γόητρο του Μουρίνιο κλονίστηκε επικίνδυνα.

Ο special one είδε τα αστέρια του να διασύρονται από μια καλοδουλεμένη ομάδα, χωρίς όμως βαριά ονόματα. Είδαμε στην πράξη πως η Ρεάλ δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό της Ντόρτμουντ. Ο Κλοπ χτύπησε τη Ρεάλ με το ίδιο ακριβώς όπλο που διέλυσε τη Μπαρτσελόνα ο Χάινκες. Εκμεταλλεύτηκε την ταχυδύναμη των παικτών του και έφτιαξε ομαδικές επιθέσεις με πολλούς παίκτες που πήγαζαν από ενέργεια.

Επιθέσεις που οι μεσοεπιθετικοί ποδοσφαιριστές της Ρεάλ δεν μπορούσαν να ανακόψουν ψηλά και όταν η μπάλα πήγαινε στην περιοχή τους υπήρχε τρικυμία. Η Ρεάλ πλήρωσε δύο πράγματα. Στο ρόστερ της, από το κέντρο και μπροστά, ο μόνος που είναι καλός στο πρεσάρισμα και στο μαρκάρισμα ψηλά είναι ο Ντι Μαρία που δεν ξεκίνησε όμως γιατί είχε πάρει άδεια και ήρθε καθυστερημένος επειδή γένναγε η γυναίκα του και ότι η άμυνα της Ρεάλ έχει εκπαιδευτεί όλα αυτά τα χρόνια για να αντιμετωπίζει τη Μπαρτσελόνα.

Ο Μουρίνιο έχει δουλέψει πολύ στο πως θα συμπεριφέρονται οι στόπερ του έξω από την περιοχή, όμως όταν η άμυνά της μπαίνει βαθιά μέσα στην περιοχή υπάρχει πρόβλημα. Κάτι που είχε φανεί και στο Ολντ Τράφορντ. Σίγουρα έκαναν κακό στη λειτουργία της Ρεάλ οι δύο αλλαγές που έγιναν στη βασική ενδεκάδα. Αποδείχθηκε πως ο τραυματισμός του Εσιέν στην Κωνσταντινούπολη δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στον Μουρίνιο, καθώς στο πρόσωπο του υπήρχε μια σίγουρη (για μένα καλύτερη) λύση για τη θέση του τιμωρημένου Αρμπελόα. Ο Ζοσέ δεν είχε διαθέσιμους τους δύο παίκτες που υπολογίζει για δεξιά, όπως φάνηκε δεν είχε εμπιστοσύνη στον Αλμπιόλ και αποφάσισε να χαλάσει το αμυντικό του δίδυμο.

Ο Ράμος δεν λειτούργησε καλά ως δεξι μπακ ενώ ο Πέπε ήταν τραγωδία. Πέρα από το πρόβλημα που δημιούργησε ο τραυματισμός του Εσιέν στην Πόλη, η αλήθεια είναι πως δεν κατάλαβα την απόφαση της ομάδας να δώσει άδεια στον Ντι Μαρία επειδή γένναγε η γυναίκα του. Μιλάμε για ποδοσφαιριστές που πληρώνονται εκατομμύρια, που οι σύλλογοι τους παρέχουν τα πάντα και για τη Ρεάλ αυτό είναι το παιχνίδι της χρονιάς.

Στην πράξη είδαμε ότι πήραν οι Ράμος, Οζίλ μια πλευρά που θα την κάλυπταν δύο θηρία (Ντι Μάρια, Εσιέν). Ο Ράμος έχει να παίξει καιρό δεξιά και δεν πήγε καλά ενώ ο Οζίλ ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Ρόις να κάνει ένα τεράστιο παιχνίδι. Μπορεί ο Λεβαντόφσκι να έκλεψε τις εντυπώσεις με τα τέσσερα γκολ που πέτυχε, αλλά ο Ρόις έπαιξε καταλυτικό ρόλο γιατί ανέδειξε τη δυσλειτουργία που δημιουργήθηκε από τις απουσίες των Εσιέν, Ντι Μάρια στη δεξιά πλευρά της Ρεάλ.

Ο Κλοπ σήμερα είναι γυμνός. Βλέπει να επιβραβεύεται και να είναι έτοιμος να φτάσει στο πιο υψηλό σημείο η δουλειά που κάνει από τον Ιούλιο του 2008. Έβαλε 4 γκολ στη Ρεάλ χωρίς να έχει μεγάλους σταρ, ακόμα και αυτοί που σήμερα κοστίζουν πολλά εκατομμύρια είναι ποδοσφαιριστές που πίστεψε και ανέδειξε ο ίδιος. Ειλικρινά δεν είμαι βέβαιος πως αν φύγουν από τα χέρια του Κλοπ θα μπορέσουν οι περισσότεροι από αυτούς να κάνουν ανάλογη με τις προοπτικές που φαίνεται σήμερα πως έχουν καριέρα.

Γι’ αυτό που είμαι σίγουρος είναι πως ο ίδιος τους έχει κάνει να παίζουν σαν μεγάλης κλάσης ποδοσφαιριστές. Θυμίζω πως πέρυσι με τον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε οι 9 από τους 11 ποδοσφαιριστές που διέλυσαν τη Ρεάλ βρισκόνταν στη βασική ενδεκάδα στην ήττα με 3-1 στο Καραϊσκάκης. Η μοναδική διαφορά ήταν πως στην περσινή ομάδα δεν υπήρχε ο Ρόις και ο Καγκάβα έπαιζε αντί του Μπλαζικόφσκι.

Μόνο αν θυμηθούμε την εικόνα που είχε η Ντόρτμουντ στα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και τη συγκρίνουμε με το σήμερα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο σημαντική δουλειά έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος στη Ντόρτμουντ.

Χαιρετώ
Πηγή: sport-fm.gr

Χωρίς αμφιβολία η πιο θεαματική Μπάγερν στην ιστορία!!

Το ποδόσφαιρο, χρόνια ολόκληρα, έχει κανόνες. Aγραφους μεν, απαράβατους δε. Oταν επιμένεις να τους αγνοείς, τιμωρείσαι. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Χωρίς αμφιβολία η πιο θεαματική Μπάγερν στην ιστορία!
Το ποδόσφαιρο, χρόνια ολόκληρα, έχει κανόνες. Άγραφους μεν, απαράβατους δε. Όταν επιμένεις να τους αγνοείς, τιμωρείσαι.

Η Μπαρτσελόνα εδώ και ενάμιση χρόνο συνεχίζει να αγνοεί τα προφανή, δηλαδή το πώς να αμύνεσαι και πώς να μη δίνεις στον αντίπαλο «φθηνά γκολ».

Στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, εκεί που παρά τα πομπώδη περί καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο, η πικρή αλήθεια είναι πως ελάχιστες ομάδες μπορούν να τιμωρήσουν τους «μπλαουγκράνα» για τα εύκολα λάθη στα μετόπισθεν, αρκεί να ανεβάζεις λίγο ταχύτητα για να ξεφεύγεις.

Πέρυσι όμως στο Τσάμπιονς Λιγκ το πλήρωσε στα ματς με την Τσέλσι. Φέτος πήγε να την πατήσει με τη Μίλαν (θυμάστε το λάθος του Μασεράνο στη φάση του Νιάνγκ πριν από το δεύτερο γκολ του Μέσι;) και τελικά πλήρωσαν μαζεμένο το λογαριασμό στην Allianz Arena.

Από το 2002-2003 δεν είχε δεχτεί τόσα γκολ (59) σε μία χρονιά η Μπαρτσελόνα και φέτος έφτασε αυτό τον αριθμό πριν καν συμπληρωθεί η σεζόν.

Τι έγινε εκείνη τη χρονιά; Η Μπάρτσα βγήκε την τελευταία στιγμή με τα χίλια ζόρια στην Ευρώπη, έκτη και καταϊδρωμένη, αφού είχε σχεδόν συμβιβαστεί με την ιδέα πως θα έμενε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Στην τρέχουσα σεζόν χαρίζοντας διαρκώς γκολ στους αντιπάλους, παρά τα πάμπολλα ρεκόρ στο πρωτάθλημα, αντιλαμβάνεσαι πως η επιστροφή σε ένα ματς που κυνηγάει το σκορ έρχεται ολοένα και πιο δύσκολα. Σε 53 συναντήσεις έχει μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα 59 φορές. Αδιανόητο μεν, αλλά όχι ανεξήγητο!

Χωρίς αναπληρωματικούς κεντρικούς αμυντικούς που να καλύπτουν οποιαδήποτε τιμωρία ή τραυματισμό, το πρόβλημα θα φαινόταν. Ο Αμπιντάλ, που κάλυπτε ως τρίτος σέντερ μπακ την κατάσταση ή που σαν αριστερός μπακ ήταν πιο αμυντικογενής από τον Αλμπα, είναι μεγάλη απώλεια.

Ο Μασεράνο έχει βαφτιστεί αμυντικός, ο Πικέ είναι σε κατήφορο από το 2011 και έπειτα και η ηγετική φυσιογνωμία του Πουγιόλ λείπει πάρα πολύ. Συμπληρώστε στο παζλ και την κάκιστη -εβδομάδες τώρα- κατάσταση στην οποία είναι ο Μπουσκέτς και έχετε την προφανή απάντηση.

Η ανεπάρκεια του Βαλντέζ καλυπτόταν πίσω από το γεγονός των λίγων φάσεων που οι πιο πολλές ομάδες έκαναν απέναντι στους Καταλανούς, λόγω του υπερβολικού ποσοστού κατοχής μπάλας που απολαμβάνουν οι «μπλαουγκράνα». Αυτό ήταν κάτι που δεν φαινόταν πλην όμως η πτώση της φόρμας, φανέρωσε όλες τις αδυναμίες μαζί.

Ξαφνικά, βέβαια, η Μπάρτσα δεν έγινε κακή ομάδα. Και θα επανέλθει σύντομα. Μπορεί όλα να δείχνουν πως τελείωσαν για φέτος, αλλά του χρόνου κάπου εκεί θα είναι πάλι. Ημιτελικά, προημιτελικά, στον τελικό. Ολα είναι κύκλος.

Όμως κάποιες αδυναμίες της, στις οποίες λειτουργούσε ως καμουφλάζ η εξωπραγματική απόδοση του Μέσι ή η πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας πιέζοντας τον αντίπαλο μέχρι να κάνει το λάθος, φανερώθηκαν ξαφνικά μαζί στα τελευταία ματς.

Το αποτέλεσμα ήταν να μοιάζει σαν να έγινε προβλέψιμη. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Προβλέψιμη ήταν πάντα, πλην όμως τη διαφορά τις άλλες φορές την έκανε η φρεσκάδα και η ψυχολογία ανωτερότητας. Αυτά που δεν υπήρχαν τώρα.

Η Μπάγερν αντίθετα, που στο πρώτο εικοσάλεπτο σεβάστηκε ίσως και λίγο υπερβολικά, το όνομα της αντιπάλου της, έβγαλε μετά το 1-0 πάνω στο χορτάρι όλες τις αρετές της. Η βαυαρική τετράγωνη λογική επιβάλλει σεβασμό, αλλά ποτέ δέος για τον αντίπαλο. Οι παίκτες της Μπάγερν ήταν 110% έτοιμοι να πολεμήσουν στο γήπεδο και η Μπάρτσα θα είχε τύχη μόνο αν οι δικοί της ακουμπούσαν τουλάχιστον το 75%.

Όταν όμως οι πιο πολλοί είναι πολύ παρακάτω και από τη βάση (Αλέξις Σάντσεζ, Πέδρο, Μπουσκέτς, Αλμπα, Αλβες) και με τον Πικέ και τον Μπάρτρα να αποτελούν αταίριαστο δίδυμο, δεν υπήρχε φως στο τούνελ. Θα πήγαιναν διαφορετικά όλα βέβαια αν ο Μέσι δεν έκανε το χειρότερο παιχνίδι του φέτος.

Μπλοκαρισμένος ανάμεσα στις συμπληγάδες του (κορυφαίου εξαριού αυτή την ώρα στην Ευρώπη) Χάβι Μαρτίνεθ και του Σβάινστάιγκερ ουσιαστικά άφησε την ομάδα του αβοήθητη. Ο Βιλανόβα έβλεπε την ομάδα του να βολοδέρνει, ο Βίγια και ο Φάμπρεγκας είχαν καεί στο ζέσταμα πλην όμως δεν κλήθηκαν σε βοήθεια των υπολοίπων όσο ακόμα το σκορ επέτρεπε να ελπίζουν!

Η Μπάρτσα κυκλοφορούσε την μπάλα καλά, όμως το έκανε ληθαργικά. Χωρίς ενέργεια, μηχανικά σχεδόν! Ακαπνη στο να πολεμήσει, έβλεπε τον Ντάντε και τον Μπόατενγκ να τρώνε σίδερα, τον Αλάμπα και τον Λαμ να ανεβοκατεβαίνουν στις πλευρές τους και τους Ριμπερί και Ρόμπεν να κάνουν και δουλειά χαμάλη εκτός από εκείνη του αρτίστα μόλις η ομάδα τους αμυνόταν!

Ο Γιουπ Χάινκες παίρνει τα εύσημα γιατί έχει χτίσει μία ομάδα στην οποία οι βεντέτες και τα εργαλεία συνυπάρχουν. Έδειξε επίσης πόσο καλά «διαβάζει» τα ματς, με την αλλαγή του Γκουστάβο αντί του Γκόμεζ την ώρα που περίμενε μετά το 2-0 την αντίδραση της Μπάρτσα από τον άξονα!

Κορυφαίος όλων ωστόσο στο γήπεδο ήταν ο Μίλερ. Ο ίδιος αποκαλεί τον εαυτό του Raumdeuter που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει, αυτός που «διαβάζει» καλά τον κενό χώρο. Αυτό ακριβώς περικλείει την ποιότητα του παιχνιδιού του.

Εμφανίζεται από το πουθενά σε φάσεις σαν του πρώτου γκολ, ή όπως έκανε με τη Γιουβέντους και την Αρσεναλ στο Λονδίνο, ενώ καταφέρνει να δημιουργεί στους συμπαίκτες του ευκαιρίες.

Παρακολουθώ την Μπάγερν από το 1973, αλλά ειλικρινά δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ στο αν είναι η καλύτερη όλων των εποχών. Ακόμη δεν έχει πάρει τους τίτλους εκείνης της φουρνιάς των 70's ούτε καν εκείνης του Χίτσφελντ στις αρχές του 21ου αιώνα.

Μπορώ όμως άφοβα να πω ότι είναι η πιο θεαματική Μπάγερν που έχω δει και επειδή το παιχνίδι της είναι πολύ ουσιαστικό, αυτό το τρόπαιο που της ξέφυγε το 2010 και πέρυσι, δεν αποκλείω να καταλήξει στο Μόναχο φέτος.

Όσο για την Μπαρτσελόνα, οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της, βρήκαν το τρίτο γκολ που είναι πράγματι ξεκάθαρο φάουλ, ως αφορμή για δικαιολογίες. Οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές αρνήθηκαν να το πράξουν. Οι μεγάλες ομάδες φαίνονται και (ιδίως άλλωστε) στις ήττες. Ακόμη πιο πολύ στις συντριβές. Σιωπούν και στωικά υπομένουν.Πηγή: sport-fm.gr

Κάν’ το όπως ο Panathinaikos!!

Την… συνταγή του Panathinaikos του 1971 θα πρέπει να θυμηθεί η Ρεάλ Μαδρίτης αν θέλει να προκριθεί στον τελικό του Champions League επί της Ντόρτμουντ. Το sport-fm.gr εξηγεί.

Κάν’ το όπως ο Panathinaikos
Οι ελπίδες της Ρεάλ Μαδρίτης να προκριθεί στον τελικό του Champions League επί της Ντόρτμουντ μετά το χθεσινό 4-1 στην Γερμανία είναι λιγοστές. Στην ιστορία της διοργάνωσης, τέτοιες ανατροπές δεν γίνονται!

Ή μάλλον γίνονται αλλά μόνο από τον… Panathinaikos! Οπότε ο Ζοσέ Μουρίνιο θα πρέπει να ακολουθήσει την συνταγή των «πρασίνων».

Το «τριφύλλι» είναι η μοναδική ομάδα σε επίπεδο Κυπέλλου Πρωταθλητριών που κατάφερε να ανατρέψει σε ημιτελικό ένα τόσο βαρύ σκορ κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Οι «πράσινοι» είχαν ηττηθεί στο Βελιγράδι με 4-1 αλλά στην Αθήνα έγινε το… θαύμα. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-0 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.







Σε Champions League έχει γίνει ακόμα μια μεγάλη ανατροπή αλλά σε προημιτελικό, που «πιάνει» και την περίπτωση της Μπαρτσελόνα. Το 2003, η Λα Κορούνια είχε χάσει στο Μιλάνο από την Μίλαν με 4-1 αλλά τελικά κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά επικρατώντας με 4-0, στο… κολασμένο «Ριαθόρ».




Πηγή: sport-fm.gr

Ό,τι… πιάνει η Ντόρτμουντ, γίνεται χρυσός!!

Το sport-fm.gr έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει την… εκτόξευση αξιών στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο των μεγάλων, τώρα πια, «αστεριών» της Ντόρτμουντ.

Ό,τι…  πιάνει η Ντόρτμουντ, γίνεται χρυσός!
Δεν είναι το 4-1 επί της Ρεάλ…

Η φετινή παρουσία της Ντόρτμουντ στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι τέτοια που έχει αναγκάσει ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη να ασχολείται με… παιδιά που δύο-τρία χρόνια πριν ήταν στα… αζήτητα και φυσικά κανείς δεν περίμενε ότι θα είχαν τόσο γρήγορα, τόσο μεγάλη εξέλιξη.

Είχαν όμως την τύχη να… πέσουν στα χέρια της Ντόρτμουντ και του Κλοπ. Και όπως φαίνεται, ό, τι πιάνουν αυτοί, γίνεται χρυσός…

Πάμε να δούμε λοιπόν τις περιπτώσεις ορισμένων βασικών στελεχών της ομάδας αυτής και να υπολογίσουμε την εκτόξευση στα ποσά με τα οποία κοστολογούνται. Όχι, απαραίτητα δηλαδή, αυτά με τα οποία πωλούνται ή θα πουληθούν.

1. Ιλκάι Γκουντογκάν (22 ετών): Το 2009 αγωνιζόταν στην Μπόχουμ και κόστιζε ούτε… 100 χιλιάδες ευρώ. Τον απέκτησε η Νυρεμβέργη και τον Γενάρη του 2012 μετακόμισε στη Ντόρτμουντ. Η αξία του τότε ήταν κοντά στα 5.000.000 ευρώ. Σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά, κοστολογείται κοντά στα 20.000.000!

2. Ματς Χούμελς(24 ετών): Ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Μπάγερν Μονάχου και το 2008 μετακόμισε στη Ντόρτμουντ. Τότε η αξία του ήταν κοντά στις 600 χιλιάδες ευρώ. Από το 2010 και έπειτα, έγινε βασικός παίκτης στην Μπορούσια και ουσιαστικά μέσα σε τρεις σεζόν, εκτόξευσε την αξία του με αποτέλεσμα σήμερα να κοστολογείται με 20.000.000!

3. Μάριο Γκέτσε(21 ετών): Το «παιδί-θαύμα» του γερμανικού ποδοσφαίρου, από τον Ιούλιο θα ανήκει στην Μπάγερν. Η εξέλιξη του ήταν ραγδαία όπως και η άνοδος της τιμής του. Από το 2009 και έπειτα, άρχισε να παίρνει χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα της Ντόρτμουντ και ουσιαστικά κάθε χρόνο η χρηματική του αξία ανέβαινε κοντά στα 5.000.000 το χρόνο. Η Μπορούσια τον κοστολογούσε, ως αξία, σχεδόν 40.000.000!

4. Σβεν Μπέντερ (23 ετών): Τα… φώτα δεν πέφτουν πάνω του όσο στους Γκέτσε, Ρόις, Λεβαντόφσκι, ωστόσο πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό παίκτη της Ντόρτμουντ. Το 2009 αποκτήθηκε από την Μόναχο 1860 με τιμή κοντά στο 1.000.000 ευρώ. Γρήγορα ανέβασε τις μετοχές του πολύ, παίζοντας στο Τσάμπιονς Λιγκ με την ομάδα του Κλοπ, βελτίωσε ραγδαία το παιχνίδι του και σήμερα κοστολογείται πάνω από 10.000.000.

5. Κούμπα Μπλατσικόφσκι (28 ετών): Πρόκειται για μία διαφορετική περίπτωση αφού δεν βγήκε από τα «σπλάχνα» της Ντόρτμουντ, ούτε είναι και… πιτσιρικάς. Μέχρι το 2008 όμως έπαιζε στην Βίσλα Κρακοβίας, κόστιζε κοντά στα 3.000.000 και κανείς δεν φανταζόταν την εξέλιξή του. Αποκτήθηκε από τη Ντόρτμουντ, «έδεσε» με Πίζτσεκ και Λεβαντόφσκι και σήμερα, κοστίζει 15.000.000 ευρώ.

6. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (24 ετών): Στην Πολωνία «όνομα» έκανε από πολύ μικρός. Η Λεχ Πόζναν τον απέκτησε έναντι 1.5 εκατ. ευρώ αλλά το 2010, η Ντόρτμουντ τον εντόπισε… Έδωσε περίπου 5.000.000 ευρώ τον απέκτησε και τρία χρόνια μετά, ο Πολωνός θεωρείται από τους καλύτερους φορ στην Ευρώπη, αξίζει σχεδόν 30.000.000 και «κολοσσοί»… σφάζονται στα πόδια του.

Τα χρήματα που αναφέρονται, είναι τα ποσά με τα οποία οι ομάδες κοστολογούν τους παίκτες, ωστόσο είναι ενδεικτικά της εξέλιξης που είχαν οι έξι παραπάνω παίκτες μέσα σε λίγα χρόνια και έχοντας φυσικά την… τύχη να βρεθούν στην Ντόρτμουντ και να πάρουν από νωρίς ευκαιρίες.

Πόσο θα πουληθούν; Πόσο και ποιοι θα μείνουν στην Ντόρτμουντ; Αν θα έχουν ανάλογη συνέχεια σε περίπτωση που φύγουν; Αυτά είναι ερωτήματα που κανείς δεν μπορεί να τα απαντήσει. Για την ώρα εμείς τους χαιρόμαστε βλέποντάς τους να παίζουν και οι ίδιοι απολαμβάνουν (χρηματικά και όχι μόνο) τα όσα τους έχει αποφέρει το μεγάλο ταλέντο τους.Πηγή: sport-fm.gr

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης: 4-1 | Πέρασε από την «ποδοσφαιρική εφηβεία» στην «ενηλικίωση»

Για κάθε ομάδα, οι μεγάλες νίκες είναι αυτές που την ανεβάζουν επίπεδο, την χαλυβδώνουν, κάνουν την φανέλα της βαριά, της προσδίδουν κύρος στην συνείδηση του κόσμου και την κάνουν μετρίσιμο και σοβαρό αντίπαλο για τους ανταγωνιστές της. Η Ντόρτμουντ σ’ έναν αγώνα «do or die» απέδειξε ότι η συνολική της φετινή πορεία δεν ήταν τυχαία. Το μόνο συστατικό που έλειπε ήταν ο χαρακτήρας της ομάδας. Δεν είχε δείξει μέχρι χθες με ποιον τρόπο θα νικούσε έναν αντίπαλο του βεληνεκούς της Ρεάλ. Ή για να το πω καλύτερα δεν ξέραμε αν αυτός ο τρόπος που μας έδειξε ήταν αρκετός για να νικήσει αντιπάλους σαν την Ρεάλ.
Το συμπέρασμα που βγήκε ήταν ότι ο τρόπος ήταν σωστός από την στιγμή που έλαμψε ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα παικτών που έκαναν την σημαντική διαφορά στο παιχνίδι. Οι δύο ομάδες είχαν τον ίδιο σχηματισμό οπότε με σχετική ευκολία μπορούμε να κάνουμε κάποιες συγκρίσεις παικτών.

Γκοντογκάν-Αλόνσο

Ο Γερμανός έδειξε πως πρέπει να παίζεται η θέση του αμυντικού χαφ σε πλήρη εφαρμογή. Και στα δύο μισά του γηπέδου. Με οργάνωση παιχνιδιού, με κάλυψη της άμυνας, με κλεψίματα και κοψίματα της μπάλας. Το πιο βασικό όμως είναι η ατομική προσπάθεια στην επίθεση με την μπάλα στα πόδια και κερδισμένα μέτρα στο γήπεδο. Από την άλλη ο Αλόνσο είναι αμυντικό χαφ παγκόσμιας κλάσης. Μεγάλη και ακριβής πάσα, κάλυψη χώρων, σίγουρες μεταβιβάσεις. Δεν έχει την ατομική προσπάθεια που δημιουργεί υπεραριθμία στην επίθεση.

Γκέτσε-Μόντρις

Τα δύο «δεκάρια» των ομάδων. Ο Γκέτσε ξεδίπλωσε το ταλέντο του σε όλο του το μεγαλείο, «οργώνοντας» όλο το γήπεδο, παίζοντας κοντά στους πλάγιους συμπαίκτες του για γρήγορες συνεργασίες, δοκιμάζοντας ατομικές προσπάθειες και διεισδύσεις. Από την άλλη ο Μόντριτς ήταν η καταστροφή του συστήματος του Μουρίνιο. Ρηχός, χωρίς πάθος, με λάθος μεταβιβάσεις, δεν μπήκε ποτές το πνεύμα του αγώνα.

Λεβαντόφσκι-Ιγκουαΐν

Σ’ αυτό το ζευγάρι η όποια σύγκριση θα αδικήσει τον μεγάλο πρωταγωνιστή του παιχνιδιού. Ο Λεβαντόσφσκι τα έβαλε με όλη την άμυνα της Ρεάλ και βγήκε νικητής. Έπαιξε όπως επιβάλλει το σύστημα , άνοιξε διαδρόμους, βγήκε από την περιοχή και συνεργάστηκε στα πλάγια με τους συμπαίκτες του. Όταν πάτησε περιοχή πέτυχε τα τέρματα. Ο Ιγκουαΐν δεν πήρε ποτέ την μπάλα για να απειλήσει. Χάθηκε στην άμυνα των Χούμελς και Σούμποτιτς και έγινε αλλαγή χωρίς κανένας να καταλάβει αν έπαιξε η όχι.

Τι άλλο να ζητούσε ο Κλοπ;

Ο προπονητής έχει την υποχρέωση να βρίσκει τρόπους να κρατάει σε εγρήγορση τους παίκτες. Να διορθώνει τα λάθη τους, να βρίσκει αδυναμίες, να παίρνει το 100% σε απόδοση. Για τον Κλοπ η σημερινή μέρα θα είναι δύσκολη γιατί δεν θα έχει να πει τίποτα στην ομάδα του. Μία τόσο εμφαντική εμφάνιση απέναντι στην Ρεάλ, δεν ήταν αναμενόμενη. Το κρίσιμο του αγώνα ήταν ένας παράγοντας που έπρεπε να δούμε πως θα τον διαχειριστεί η Ντόρτμουντ. Η εμπειρία των παικτών της Ρεάλ σε συνδυασμό με την νεανική ομάδα των Γερμανών έδινε ένα συν στους Ισπανούς. Εκεί ακριβώς ήταν το σημείο του παιχνιδιού που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων και υπερκέρασε αυτόν τον παράγοντα. Το άνοιγμα του σκορ πολύ νωρίς έδωσε την απαιτούμενη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση στους παίκτες. Ήταν ο πρώτος και πιθανόν ο σημαντικότερος λόγος για την συνέχεια του παιχνιδιού. Κυριάρχησαν σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου, επέβαλλαν τον ρυθμό , αυξομείωναν το τέμπο του αγώνα ανάλογα με τις αντιδράσεις της Ρεάλ. Όλα αυτά χωρίς να φτάσουν σε κανένα στατιστικό τους τον μ.ο. της χρονιάς. Τελικά η βαριά φανέλα ήταν της Ντόρτμουντ και του Λεβαντόφσκι.
  • Σχηματισμός 4-2-3-1
  • Άμυνα ζώνης με σωστές αποστάσεις για να μην δημιουργούνται κενά.
  • Εκμετάλλευση του πλάτους στο γήπεδο.
  • Κάθετη ανάπτυξη με μικρές και μεσαίες μεταβιβάσεις
  • Target man ο Λεβαντόφσκι στην επίθεση.
  • Αλληλοκάλυψη στα πλάγια με τριπλά μαρκαρίσματα.
  • Συνεχής αλλαγή θέσεων του σέντερ φορ και των τριών παικτών από πίσω του.
  • Γρήγορα «1-2» και τριγωνάκια για άμεσα ξεμαρκαρίσματα.
  • Γρήγορη μετάβαση από άμυνα σε επίθεση για να βρούνε την άμυνα της Ρεάλ απροετοίμαστη.
  • Πρώτη πάσα στον Γκοντογκάν για οργάνωση του παιχνιδιού στο κέντρο του γηπέδου για άμεση μεταφορά της μπάλας στην επίθεση με κοντινή πάσα.
  • Η πίεση ξεκινούσε στο κέντρο του γηπέδου και μόνο όταν ήθελαν να αλλάξουν το τέμπο του παιχνιδιού πίεζαν στα όρια της περιοχής την άμυνα της Ρεάλ.
Οι αδυναμίες της Ντόρτμουντ καταγράφονται στην αρχική νευρικότητα του Γκέτσε εξαιτίας των αντιδράσεων από τους φιλάθλους λόγω της μεταγραφής του στην Μπάγερν και την λάθος εκτίμηση του Χούμελς στο τέρμα της Ρεάλ.
Κατά τα λοιπά ήταν μια ολοκληρωμένη εμφάνιση με αποτέλεσμα.
Τα στατιστικά του αγώνα
Τα στατιστικά του αγώνα

Η Ρεάλ στον πρώτο ημιτελικό

Δυστυχώς για την Ρεάλ ο πρώτος ημιτελικός έγινε χωρίς να είναι στο γήπεδο. Πιθανόν να έμειναν κάπου αλλού. Παρέδωσαν την παρτιτούρα με τις ατάκες στην Ντόρτμουντ για να κάνει μονόλογο. Δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση η εμφάνισή της. Παίκτες ανήμποροι να δημιουργήσουν, να κρατήσουν σωστές αποστάσεις γραμμών, να αμυνθούν. Χωρίς σθένος, πίστη, τσαμπουκά, ηρεμία. Με όλα αυτά τα μείον είναι τιμητικό το αποτέλεσμα. Το τέρμα που πέτυχαν θα γίνει η σημαία για «τον νυν υπέρ πάντων αγώνα» στην Μαδρίτη. Χωρίς αυτό θα μιλούσαμε για μια διαδικαστική αναμέτρηση.
Τακτικά δεν θα πω τίποτα γιατί ακόμα και η Ρεάλ έχει δικαίωμα σε μία πολύ άσχημη βραδιά. Το σίγουρο είναι ότι ο σχεδιασμός του Μουρίνιο, όποιος και να ήταν, δεν εφαρμόστηκε από τους παίκτες. Θα παρακολουθήσουμε τον επαναληπτικό για να βγάλουμε τα οριστικά συμπεράσματα μας και να αποδώσουμε «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».

Συμπέρασμα

Την φετινή περίοδο πιθανόν να βλέπουμε τους καλύτερους αγώνες του Champions League. Αιτία οι νέοι ήρωες και οι νέες ομάδες με αξιώσεις που εμφανίζονται στο Ευρωπαϊκό στερέωμα. Η Ντόρτμουντ είναι μία απ’ αυτές και δίνει νέο ενδιαφέρον στον θεσμό. Ελπίζω ότι ο επαναληπτικός στην Μαδρίτη να μας αποζημιώσει ως θέαμα και να το χαρούμε όλοι όσοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο.
Πηγή: overlap.gr

Το νέο σήμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! (ΦΩΤΟ)

Διέρρευσε σήμερα στο διαδίκτυο το νέο έμβλημα που θα χρησιμοποιεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την επόμενη σεζόν!
Το φημολογούμενο-νέο έμβλημα- διαφέρει αρκετά από το τωρινό και έχει και τρία αστέρια, όσα και τα ευρωπαϊκά της ομάδας!

Δείτε το...



Πηγή: sportdog.gr

«Σε 6 χρόνια ΑΕΚ θα ΠΑΣ Champions League!»

Ένα πολύ αισιόδοξο στοίχημα έβαλε την Πέμπτη ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ για το μέλλον της ομάδας μετά τον υποβιβασμό της. Τι μυρίστηκε πάλι ο σκύλος.
Την Πέμπτη απορρίφθηκε η έφεση της ΑΕΚ κατά της πρωτόδικης απόφασης της ΠΕ της Super League για τον αγώνα με τον Πανθρακικό. Έτσι οι “κιτρινόμαυροι” έμαθαν οριστικά τον υποβιβασμό τους. Όπως πληροφορηθήκατε στο άκουσμα της είδησης, στα Σπάτα εκτυλίχθηκαν οι ίδιες τραγικές στιγμές όπως στο τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο, όπου άπαντες βούρκωσαν και δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.
Μερικοί πάντως πεισμάτωσαν με το κακό που υπέστη ΑΕΚ! Μάλιστα ένας ποδοσφαιριστής έβαλε στοίχημα με μέλος του ποδοσφαιρικού τμήματος, ότι η Ένωση σε έξι χρόνια, το 2019 δηλαδή, όχι απλά θα επιστρέψει δυναμικά αλλά θα χτυπήσει και Champions league. Τόσο αισιόδοξα βλέπει το μέλλον της ομάδας ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής.
Σίγουρα θα αναρωτιέστε πόσα χρήματα πονταρίστηκαν. Δεν θα σας αποκαλύψουμε το ακριβές ποσό. Να είστε σίγουροι όμως ότι αυτές τις εποχές με το συγκεκριμένο ποσό, ένας απλός ιδιωτικός υπάλληλος θα αισθανόταν... πλούσιος.
Όσον αφορά τη λέξη “ΠΑΣ” στον τίτλο, είναι ένα στοιχείο για να βρείτε τον παίκτη που έβαλε το στοίχημα. Βλέπετε ο συγκεκριμένος τα είχε ακούσει από πολλές μεριές κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα στα Γιάννινα.
Πηγή: sportdog.gr

Και η Gazzetta αποκάλεσε Τούρκους τους ιδρυτές της ΑΕΚ!! (ΦΩΤΟ)

Την γκάφα της επίσημης ιστοσελίδας της Fifa μιμήθηκε η ιταλική Gazzetta dello Sport σε δημοσίευμά της για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ! Η διαδικτυακή έκδοση ανάρτησε θέμα για την Ένωση, αποκαλώντας τους ιδρυτές της Τούρκους μετανάστες. Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι μάλλον δεν πήραν πρέφα ότι η βλακεία που γράφτηκε στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας δεν ισχύει και αναπαρήγαγαν τα ίδια ψευδή στοιχεία.
«Η ΑΕΚ, ιδρύθηκε το 1924 από μία ομάδα Τούρκων μεταναστών και είναι μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες, έχοντας κατακτήσει 28εγχώριους τίτλους. Υποβιβάστηκε στα 89χρόνια ιστορίας της», ανέφερε το δημοσίευμα.Πηγή: sportdog.gr