Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Επικίνδυνη αποστολή για την Τσέλσι

Ο δρόμος της Τσέλσι για το δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό τρόπαιο περνάει από το "Σεντ Γιάκομπ Παρκ", όπου τη φιλοξενεί η Βασιλεία για τους "4" του Γιουρόπα Λιγκ. Οι "μπλε" θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό και ονειρεύονται να μπουν στο κλειστό κλαμπ των ομάδων που έχουν κατακτήσει τις κούπες και των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Για να γίνουν όλα αυτά βέβαια, πρέπει πρώτα απ' όλα η Τσέλσι να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βασιλείας. Μπορεί οι Ελβετοί να φτάνουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκού θεσμού, αλλά νωρίτερα στη φετινή διοργάνωση έχουν δείξει ότι μπορούν να πετύχουν σπουδαία πράγματα. Η ομάδα του Ράφα Μπενίτε που απέκλεισε στους "8" τη Ρούμπιν Καζάν, καλείται να αποφύγει το πάθημα της συμπολίτισσάς της, Τότεναμ, την οποία πέταξε έξω η Βασιλεία.

Ο μεγάλος αρχηγός Αλεξάντερ Φράι αποσύρθηκε από την ενεργό δράση κι ενώ αγωνίστηκε κόντρα στη Λάτσιο. Ο Μπενίτεθ δεν μπορεί να υπολογίζει στους Κόουλ, Κέιχιλ και φυσικά τον Μπα που δεν έχει δηλωθεί στη λίστα της ΟΥΕΦΑ. Η Βασιλεία απέναντι σε ομάδες από το Νησί έχει 2 νίκες και 3 ήττες σε 7 ματς, ενώ η ΄Τσέλσι τη μοναδική φορά που επισκέφτηκε την Ελβετία έχασε με 2-0 από τη Σεντ Γκάλεν.
Πιθανές 11άδες:
Βασιλεία: Ζόμερ, Φ. Ντέγκεν, Σαρ, Ντράγκοβιτς, Παρκ, Σάλαχ, Ελ Νένι, Φ. Φράι, Ντιέ, Στόκερ, Στρέλερ
Τσέλσι: Τσεχ, Αθπιλικουέτα, Τέρι, Νταβίντ Λούιζ, Μπέρτραντ, Ραμίρες, Όμπι Μίκελ, Αζάρ, Όσκαρ, Μάτα, Τόρες

Δεν υπάρχουν σχόλια: