Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Οδηγός το… παρελθόν για Ρεάλ!!

Υπάρχει επιστροφή από το 4-1 για τη Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στη Ντόρτμουντ; Το παρελθόν αποτελεί οδηγό για τη «βασίλισσα» και το www.sport-fm.gr σάς θυμίζει.

Οδηγός το… παρελθόν για Ρεάλ
Η Ρεάλ Μαδρίτης καλείται να ανέβει ένα… βουνό μετά τη συντριβή με 4-1 από τη Ντόρτμουντ, αν θέλει να προκριθεί στον τελικό του Champions League.

Κι αν θέλει να αντλήσει θάρρος από κάπου, αυτό είναι το ίδιο το παρελθόν της, καθώς η «βασίλισσα» στο παρελθόν έχει ανατρέψει δύο φορές διαφορά τριών και μία τεσσάρων τερμάτων στα Κύπελλα Ευρώπης.

Στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών της περιόδου 1975/76, η Ρεάλ είχε ηττηθεί με 4-1 από τη Ντέρμπι Κάουντι στην Αγγλία, αλλά στον επαναληπτικό ισοφάρισε το σκορ του πρώτου ματς και πήρε την πρόκριση με 5-1 στην παράταση.

Στον τρίτο γύρο του UEFA τη σεζόν 1984/85, η «βασίλισσα» είχε χάσει με 3-0 από την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες, αλλά τη… σάρωσε με 6-1 στη ρεβάνς.

Έναν χρόνο μετά, ξανά στον ίδιο γύρο, έκανε τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία της, καθώς έχοντας χάσει με 5-1 στη Γερμανία από την Γκλάντμπαχ, επικράτησε 4-0 στη Μαδρίτη.

Πάντως στα χρονικά του Champions League μόνο μία φορά έχει ανατραπεί διαφορά τριών γκολ σε νοκ άουτ φάση. Το 2003/04, η Λα Κορούνια είχε χάσει με 4-1 από τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο», αλλά πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά χάρη στο 4-0 του «Ριαθόρ».Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: