Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ξορκίζει το... κακό!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το... δαίμονα της Τρίπολης που πρέπει να ξορκίσει το Σάββατο ο ΠΑΟΚ για να βρεθεί στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος!
Η ώρα της αλήθειας για τον ΠΑΟΚ φθάνει. Το βράδυ του Σαββάτου θα επιχειρήσει στην Τρίπολη να πετύχει εκεί που απέτυχε τα δυο προηγούμενα χρόνια. Να εξασφαλίσει δηλαδή το εισιτήριο για έναν τελικό. Οι δυο προηγούμενες αποτυχίες στοιχειώνουν ακόμα την Τούμπα. Τόσο ο αποκλεισμός από την ΑΕΚ πρόπερσι όσο και ο περσινός αποκλεισμός από τον Ατρόμητο Αθηνών ήταν ποτήρια σκέτο φαρμάκι για τον κόσμο.
Και είναι αλήθεια ότι και οι δυο αποκλεισμοί στιγμάτισαν την ομάδα. Είναι επίσης αλήθεια ότι τις κουβαλάει στην πλάτη της η ομάδα τις δυο αποτυχίες. Το Σάββατο καλείται να ξορκίσει το. κακό και να εξασφαλίσει μια θέση στον τελικό της 11ης Μαίου.
Το σκηνικό στις δυο περιπτώσεις που προαναφέρω ήταν ίδιο. Ο ΠΑΟΚ πήρε αποτέλεσμα εκτός έδρας και υποδέχθηκε την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο στην Τούμπα γεγονός που δημιούργησε τεράστιο ενθουσιασμό. Και στις δυο περιπτώσεις η ομάδα αποδείχθηκε ότι δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που δικαιολογημένα είχαν δημιουργηθεί στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ.
Φέτος η κατάσταση είναι διαφορετική. Ο ΠΑΟΚ δίνει την ρεβάνς μακριά από την Τούμπα και όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση από το 2-1 του α΄ αγώνα έχει κάθε λόγο να είναι επιφυλακτικός για τον επαναληπτικό. Η νίκη του πρώτου ημιτελικού δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα στον Δικέφαλο αλλά σε καμία περίπτωση δεν του εξασφαλίζει την πρόκριση απέναντι σε μια ομάδα όπως ο Αστέρας Τρίπολης.
Αυτό σημαίνει ότι παίκτες και τεχνική ηγεσία θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην Πελοπόννησο. Ο ενθουσιασμός των δυο προηγούμενων ετών κόστισε ακριβά στην ομάδα. Η εγκράτεια με την οποία αντιμετωπίζουν φέτος την προοπτική πρόκρισης στον τελικό ίσως αποτελέσει το μυστικό της επιτυχίας.
Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα αγωνιστεί στην Τρίπολη για να προσφέρει θέαμα και να προάγει το άθλημα. Το ζητούμενο είναι το αποτέλεσμα που θα του χαρίσει την πρόκριση και αυτό θα κυνηγήσει. Τίποτε άλλο δεν τον ενδιαφέρει εκτός από το ποθητό αποτέλεσμα και την πολυπόθητη πρόκριση.
Τι σημαίνει αυτό; Ένα συντηρητικό παιχνίδι που στόχο θα έχει να ελέγξει ο ΠΑΟΚ τον ρυθμό του αγώνα και όχι οι γηπεδούχοι που θα τους βαραίνει η πίεση να βρούνε τον δρόμο προς τα δίχτυα του Ιτανζ. Ελέγχοντας την μεσαία γραμμή ο ΠΑΟΚ θα ελέγξει και τον ρυθμό του αγώνα. Εκτιμώ ότι θα δούμε την ομάδα να συμπεριφέρεται αγωνιστικά όπως στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά.
Συντηρητική διάθεση, κοντρολαρισμένο παιχνίδι από τα χαφ, αμυντική συνέπεια από το σύνολο των παικτών και γρήγορες αντεπιθέσεις που αντιλαμβάνεστε ότι αν είναι αποτελεσματικές θα «κλειδώσουν» την πρόκριση για τον Δικεφάλο.
Είναι παιχνίδι που θέλει τρόπο και όχι κόπο. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έχει τον τρόπο. Η εμπειρία και το ταλέντο των παικτών του προσφέρουν τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τη νίκη που πέτυχε στην Τούμπα και ίσως να πετύχει νίκη και στην Τρίπολη που θα δώσει στην πρόκριση πανηγυρικό χαρακτήρα.
Ο Αστέρας είναι ένα υπολογίσιμος αντίπαλος, έπαιξε κατά διαστήματα στο φετινό πρωτάθλημα το καλύτερο ποδόσφαιρο αλλά στην εξέλιξη αγώνων όπως ο επαναληπτικός του Κυπέλλου παίζει ρόλο και το ειδικός βάρος της φανέλας. Θα μου πείτε γιατί δεν έπαιξε και πέρσι ρόλο στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Ε, δεν μπορεί κάθε χρόνο ο. αέρας να στέλνει την μπάλα σε ασπρόμαυρα δίχτυα!
Υ. Γ. 1 Δεν λαμβάνω καθόλου υπόψιν μου τις απουσίες παικτών για τις οποίες μιλούν στην Τρίπολη. Δεν αμφισβητώ το ρεπορτάζ αλλά έχουμε δει πολλά τέτοια έργα στο ποδόσφαιρο.
Υ. Γ. 2 Εννοείται ότι θα παίξει στην εξέλιξη του αγώνα καθοριστικό ρόλο η απόδοση τόσο του διαιτητή που θα.ορίσει η ΚΕΔ όσο και των βοηθών του. Ίσως το παιχνίδι κριθεί στις λεπτομέρειες. Και σ΄ αυτές τις περιπτώσεις τα σφυρίγματα και οι υποδείξεις διαιτητών και βοηθών παίζουν καθοριστικό ρόλο. Έχοντας και την εικόνα του Μάνταλου και των βοηθών του από το παιχνίδι της Τούμπας κρατάω μικρό καλάθι για τις.προθέσεις όσων.οριστούν να «παίξουν» στην Τρίπολη.Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: