Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Το φαβορί και η «μάχη»

Αμφίρροπη θεωρείται η αναμέτρηση της Βασιλείας με την Τσέλσι, ενώ η Μπενφίκα προβάλει ως το μεγάλο φαβορί στο παιχνίδι με την Φενερμπαχτσέ.

Το φαβορί και η «μάχη»
Στην τελική ευθεία για τον τελικό της 15ης Μαΐου στο Άμστερνταμ βρισκόμαστε στο Europa League.

Η Τσέλσι φιλοξενείται από την Βασιλεία και η Μπενφίκα αντιμετωπίζει εκτός έδρας της Φενερμπαχτσέ, στους πρώτους αγώνες της ημιτελικής φάσης της διοργάνωσης.

Βασιλεία-Τσέλσι

Τη μεγάλη έκπληξη έκανε η Βασιλεία, αποκλείοντας την Τότεναμ, φτάνοντας έτσι στους «4» της διοργάνωσης. Τώρα στο δρόμο τους βρίσκεται ξανά μία ομάδα από το Λονδίνο και οι Ελβετοί δεν προτίθενται να αλλάξουν το πλάνο τους.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν έχουν το άγχος που έχουν στην Τσέλσι μετά την περσινή κατάκτηση του Champions League.

Οι «μπλε» δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες κόντρα στη Ρουμπίν Καζάν, όμως η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ έχει δείξει ότι έχει αδυναμίες μακριά από την έδρα της. Δύο ματς μακριά από το «Στάμφορντ Μπριτζ» και μετρούν ισάριθμες ήττες.

Οι γηπεδούχοι δεν υπολογίζουν τον Αλεξάντερ Φράι που αποσύρθηκε, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν χωρίς τους Κόουλ, Κέιχιλ και Μπα (ο τελευταίος δεν είναι δηλωμένος στη λίστα της UEFA).

Παράδοση

Πρώτη φορά βρίσκονται αντιμέτωπες οι δύο ομάδες. Δύο νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και τρεις ήττες μετράει η Βασιλεία κόντρα σε αγγλικές ομάδες, ενώ η Τσέλσι δεν έχει συχνές επισκέψεις στην Ελβετία.

Οι «μπλε» είχαν παίξει κόντρα στην Σεντ Γκάλεν στο Κύπελλο UEFA, έχοντας μία ήττα 2-0 εκτός έδρας και μία νίκη 1-0 μέσα στο Νησί.

Πιθανές συνθέσεις:

Βασιλεία (Χέικο Βόγκελ): Ζόμερ – Φ. Ντέγκεν, Σαρ, Ντράγκοβιτς, Γιου-Χο Παρκ – Σάλαχ, Ελ Νένι, Φ. Φράι, Ντιέ, Στόκερ – Στρέλερ

Τσέλσι (Ράφα Μπενίτεθ): Τσεχ, Αθπλικουέτα, Τέρι, Νταβίντ Λούις, Μπέρτραντ – Ραμίρες, Όμπι Μίκελ, - Αζάρ, Όσκαρ, Μάτα - Τόρες

Φενερμπαχτσέ-Μπενφίκα

Ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του Europa League μοιάζει η Μπενφίκα, αν και η Φενερμπαχτσέ έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα για την υπέρβαση στην Ευρώπη.

Οι Τούρκοι προκρίθηκαν χάρη στη δυναμική τους έδρας κόντρα στη Λάτσιο και κατάφεραν να πάρουν το «εισιτήριο» για την ημιτελική φάση με άγχος, λόγω του γεγονότος ότι έμειναν πίσω στο σκορ και ισοφάρισαν αργότερα στη Ρώμη.

Από την πλευρά τους, οι Πορτογάλοι δεν αντιμετώπισαν μεγάλα προβλήματα κόντρα στη Νιούκαστλ και έφτασαν στους «4» της διοργάνωσης.

Αμφίβολοι για τον Κοσταμάν οι Εμρέ και Σο, ενώ ο Ζεσούς δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Πέρεζ.

Παράδοση

Άλλη μία φορά έχουν συναντηθεί οι δύο ομάδες. Ήταν τη σεζόν 1975/76 στη διοργάνωση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Στο πρώτο ματς οι Πορτογάλοι είχαν επικρατήσει με σκορ 7-0 στο παλιό «Λουζ» και στη ρεβάνς οι Τούρκοι είχαν νικήσει με 1-0.

Η Φενέρ έχει μία νίκη και μία ισοπαλία απέναντι σε πορτογαλικές ομάδες, ενώ η Μπενφίκα μετράει δύο ισοπαλίες επί τουρκικού εδάφους.

Πιθανές συνθέσεις:

Φενερμπαχτσέ (Αϊκούτ Κοσταμάν): Ντεμιρέλ - Γκιονούλ, Γιόμπο, Κορκμπάζ, Τσίγκλερ - Τοπάλ, Ραούλ, Μεϊρέλες – Κάουτ, Κριστιάν Μπαρόνι, Σο – Ουεμπό

Μπενφίκα (Ζόρζε Ζεσούς): Αρτούρ – Μάξι Περέιρα, Λουζάο, Γκαράι, Μελγκαρέχο – Σάλβιο, Μάτιτς, Όλα Τζον – Γκαϊτάν, Καρδόσο, Λίμα

Το πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης

Οι πρώτοι αγώνες της ημιτελικής φάσης

25/04/2013

Βασιλεία-Τσέλσι (22:05)
Φενερμπαχτσέ-Μπενφίκα (22:05)

Τα επαναληπτικά ματς

02/05/2013

Μπενφίκα-Φενερμπαχτσέ (22:05)
Τσέλσι-Βασιλεία (22:05) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: