Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

«Κοντά σε συμφωνία»

Ο Μπάνιμιρ Άλεξιτς επιβεβαίωσε στον ARENA 89, 4 FM ότι ο ΠΑΟΚ και η Ζλάτιμορ είναι πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για την μεταγραφή του, βάση των όσων είπε στην εκπομπή Arena press.
Αρχικά, είπε: «Έμαθα ότι οι δυο ομάδες είναι πολύ κοντά σε συμφωνία για την μεταγραφή μου και για μένα θα είναι μεγάλη τιμή και χαρά να αγωνιστώ σε μια πολύ μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ».
Και πρόσθεσε: «ανυπομονώ να τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις, για να ενταχθώ στον ΠΑΟΚ, παρά το ότι τελείωσε το πρωτάθλημα, συνεχίζω να κανω ατομικές προπονήσεις για να είμαι σε καλή κατάσταση. Θέλω να στείλω ένα εγκάρδιο χαιρετισμό στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ και ανυπομονώ να τους γνωρίσω από κοντά».
Και κατέληξε: “Μου έχουν πει τα καλύτερα λόγια για τον ΠΑΟΚ, ένας συμπατριώτης μου που παίζει στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, του οποίο το όνομα δεν θέλω να αποκαλύψω αλλά έχω μιλήσει και με παίκτες που παίζουν στην Ελλάδα άλλων Εθνικοτήτων και μου έχουν δώσει πολλές πληροφορίες για τον ΠΑΟΚ”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν πήρε άδεια από την ΟΥΕΦΑ ο Παναθηναϊκός!!

Τα μαντάτα δεν ήταν ευχάριστα για τον Παναθηναϊκό, μετά την σημερινή του παρουσία στη Νιόν. Ο Γιάννης Αλαφούζος μάλλον δεν μπόρεσε να πείσει τους ανθρώπους της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, με αποτέλεσμα να μην δοθεί άδεια από την ΟΥΕΦΑ στους "πράσινους" για ευρωπαϊκή συμμετοχή, η οποία θα εξασφαλιζόταν σε περίπτωση που οριστικοποιηθεί η αποβολή του ΠΑΣ Γιάννινα. Συνεπώς, η Ξάνθη είναι αυτή που επωφελείται και θα αγωνιστεί πιθανότατα στην Ευρώπη, με τον Παναθηναϊκό να προσφεύγει στο CAS, κάτι που ανακοίνωσε και επίσημα. "Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας ότι δυστυχώς δεν αδειοδοτηθήκαμε για συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου. Αιτία στάθηκε το γεγονός ότι η UEFA δέχθηκε τις θέσεις και τις εισηγήσεις της ΕΠΟ.

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο φάκελός μας είναι πλήρης και επαρκής και για το λόγο αυτό θα διεκδικήσουμε τη συμμετοχή μας στο Europa League προσφεύγοντας άμεσα στο CAS".Πηγή: metrosport.gr

Επιδιώκει οριστικές συμφωνίες ο Ηλιάδης!!

Τη σύναψη οριστικών (και υπογεγραμμένων) συμφωνιών με πιστωτές της ΠΑΕ Άρης, επιδιώκει ο Δημήτρης Ηλιάδης. Ο πρόεδρος των «κίτρινων» βρέθηκε χθες στην Αθήνα, έχοντας προγραμματισμένα ραντεβού με πρώην ποδοσφαιριστές και προπονητές, που έχουν τελεσίδικες αποφάσεις στα χέρια τους, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να τηρήσει τη βασική προτεραιότητα της διοίκησης, που δεν είναι άλλη από την εφαρμογή του πλάνου εξυγίανσης για το άρθρο 99. Από το ρεπορτάζ έχει ήδη επισημανθεί, πως ο χρόνος πιέζει επικίνδυνα, κάτι που σημαίνει πως η διοίκηση, είναι υποχρεωμένη να επιταχύνει τις επαφές της για να έχει στα χέρια της σύντομα, χειροπιαστές συμφωνίες. Ένας από τους ανθρώπους που συνάντησε ο Ηλιάδης, ήταν ο δικηγόρος Μηνάς Λυσσάνδρου, που εκπροσωπεί ουκ ολίγες περιπτώσεις πιστωτών. Πιο συγκεκριμένα, τους Μενδρινό, Βελλίδη, Καζναφέρη, Πρίττα, Τόχα, Κατσαβάκη, Καρακώστα, Ιάκομπ και Κούπερ.

Συνάντηση και με Σηφάκη

Το μεγαλύτερο «αγκάθι» για τη νέα διοίκηση, στην προσπάθεια για συμβιβασμούς με τους πιστωτές της, δεν είναι άλλη, από την περίπτωση του Μιχάλη Σηφάκη, που έχει στα χέρια του τελεσίδικη απόφαση για 1 εκατομμύριο ευρώ. Για το λόγο αυτό ο Δημήτρης Ηλιάδης, θα κάνει το παν για να έχει συνάντηση είτε μαζί του είτε με τον δικηγόρο και κουμπάρο του. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του έμπειρου τερματοφύλακα, βασικότερο ζήτημα προστριβής με τον Άρη, αποτελεί η άμεση καταβολή των οφειλομένων (188 χιλιάδες ευρώ).
Πηγή: metrosport.gr

Τον επόμενο μήνα η επικύρωση της βαθμολογίας FL και FL2!!

Στις 3 Ιουλίου αναμένεται να επικυρωθούν οι βαθμολογίες των πρωταθλημάτων Football League και Football League 2, αφού τότε θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της διοργανώτριας αρχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πραγματοποιείται την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013 και ώρα 13.00στα γραφεία της Ένωσης Θεμιστοκλέους 42 - 4ος όροφος, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ-FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ, με Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

1.- Τροποποίηση – Κωδικοποίηση του Καταστατικού της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄-Γ΄ Εθνικής κατηγορίας στο σύνολό του.
2.- Έγκριση Διοικητικού Απολογισμού περιόδου 2012-2013.
3.- Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού περιόδου 2012-2013.
4.- Επικύρωση βαθμολογικού πίνακα Football League.
5.- Επικύρωση βαθμολογικού πίνακα Football League 2 (1ου και 2ου Ομίλου).
6.- Διάφορα Θέματα.

Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η Συνέλευση θα συνέλθει εκ νέου την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013 και ώρα 13.00, στον ίδιο χώρο και με τα ίδια Θέματα Ημερήσιας Διάταξης, οπότε και θεωρείται ότι βρίσκεται σε απαρτία, ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων μελών (άρθρο 11, παρ. 3 του Καταστατικού της Ένωσης)».

Οικονόμου: "ο Άρης χρειάζεται τη βοήθεια του κόσμου του"

Ο νομικός της ΚΑΕ Άρης Γιώργος Οικονόμου (αριστερά στη φωτογραφία, με τον έτερο νομικό Γιώργο Ψάλλα), που συμμετείχε στο χθεσινό συμβούλιο για την οικονομική κατάσταση στην ομάδα και των ενεργειών που πρέπει να γίνουν ενόψει του άρθρου 99, τόνισε τα δεδομένα που υπάρχουν και τι θα επακολουθήσει...
Είπε χαρακτηριστικά στο "Αθλητικό Μετρόπολις 95.5":

"Αυτό που προέχει για εμάς είναι να έχουμε κατ' αρχήν μια πλήρη εικόνα των χρεών προς το Δημόσιο και αυτό θα το πετύχουμε με ένα έγγραφο απ' την αρμόδια ΦΑΕΕ Θεσσαλονίκης. Έχουμε ήδη μιλήσει με τον διαμεσολαβητή για το "99", έχουμε γνώση και του χρέους των ιδιωτών πιστωτών, οπότε μας μένει το Δημόσιο που δεν "κουρεύει" πλέον χρέη, αλλά δέχεται μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις. Με βάση όλα αυτά θα έχουμε μια πλήρη εικόνα, που την υπολογίζω περίπου στις 15 Ιουλίου.
Στο διοικητικό συμβούλιο κάναμε μια γενική συζήτηση, αναλύσαμε τα δεδομένα, εμείς κάναμε τους "δικηγόρους του διαβόλου" και είπαμε το μέγιστο ποσό που θα μπορούσε. Το ποσό είναι ρευστό.
Τα έσοδα του μπάσκετ δεν είναι τόσο απογοητευτικά όσο νομίζουν κάποιοι. Υπάρχουν κάποια στάνταρ έσοδα, γενικότερα όμως το μπάσκετ έχει απαξιωθεί σε μεγάλο βαθμό και το πρόβλημα είναι για όλες τις ομάδες. Γι' αυτό και ζητάμε απ' τον κόσμο του Άρη τη βοήθεια του, με τα διαρκείας, με τα εισιτήρια, αυτό χρειάζεται.
Ο Άρης έχει δείξει την καλή του πίστη και διάθεση έναντι των πιστωτών του, κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει και τώρα η διοίκηση της ΚΑΕ. Στο δημόσιο χρωστάμε περίπου το 30-40% του συνολικού χρέους, στους ιδιώτες περισσότερο. Δεν έχουμε "παγωμένα" χρέη, έχουμε μια ρύθμιση που δεν ακολουθείται γιατί πρέπει να πάει σε συγκεκριμένο αριθμό δόσεων".

Για τις δηλώσεις του προέδρου Λευθέρη Αρβανίτη περί μεγάλων δυσκολιών της ΚΑΕ: "στο συμβούλιο υπήρχαν χθες άνθρωποι που ξέρουν τι συμβαίνει. Δεν κρύβουμε πράγματα. Η προσπάθεια θα γίνει. Σίγουρα κάποια στιγμή θα χρειαστούμε ρευστό. Το ότι είναι δύσκολη η κατάσταση είναι δύσκολη. Φέτος είναι και τα 100 χρόνια του συλλόγου και πιστεύουμε ότι θα γίνουν προωθητικές ενέργειες οπότε ίσως μπορέσουμε να πληρώσουμε και από εκεί κάποιες ανάγκες.
Και το μπάσκετ, πάντως, έχει κάποια εξασφαλισμένα έσοδα, αλλά εκεί υπάρχει καθυστέρηση στη χρηματοροή. Έχει και τηλεοπτικά, έχει και ΟΠΑΠ, έχει και μια χορηγία απ' τη CYTA, αλλά θέλουμε να εξηγήσουμε σε όλους τους πιστωτές την κατάσταση και να δείξουν κι αυτοί την απαραίτητη καλή διάθεση". Πηγή: metrosport.gr

Παντελίδης ο… εκλεκτός!!

Ο Σάββας Παντελίδης θα είναι ο νέος τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ήρθε σε συμφωνία με τον πρόεδρο της ομάδας, Γιώργο Χριστοβασίλη.

Παντελίδης ο… εκλεκτός
Τον… εκλεκτό που θα αντικαταστήσει τον Γιάννη Χριστόπουλο βρήκε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Και το όνομα αυτού, Σάββας Παντελίδης.

Ο Έλληνας τεχνικός ήρθε σε συμφωνία με τον πρόεδρο του συλλόγου, Γιώργο Χριστοβασίλη, μετά από συζητήσεις που είχαν τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Μάλιστα δεν αποκλείεται ακόμη και μέσα στη μέρα να υπάρξει και η επίσημη ανακοίνωση του ΠΑΣ για την πρόσληψη του Παντελίδη, ο οποίος θα αναλάβει να οδηγήσει την ομάδα στη νέα σεζόν.Πηγή: sport-fm.gr

Το νέο τεχνικό τιμ του Άρη!!

Έγινε γνωστό ποιοι θα πλαισιώσουν τον Γιάννη Χατζηνικολάου στο τεχνικό τιμ του Άρη.

Το νέο τεχνικό τιμ του Άρη
Δύο θα είναι οι βασικοί συνεργάτες του Γιάννη Χατζηνικολάου στον Άρη.

Ο Έλληνας τεχνικός θα πλαισιωθεί από τον Δημήτρη Μπουγιουκλή, επί σειρά ετών μέλος των «κίτρινων» από διάφορα πόστα, ενώ χρέη γυμναστεί θ’ αναλάβει ο Σταύρος Παντελίδης.Πηγή: sport-fm.gr

Τα… εξήγησε και περιμένει ο Παναθηναϊκός!!

Ο Γιάννης Αλαφούζος βρέθηκε ενώπιον της ειδικής επιτροπής της UEFA, εξήγησε το πλάνο του για το σχέδιο λαϊκής βάσης στον Παναθηναϊκό και περιμένει την απάντηση το αργότερο μέχρι την Δευτέρα.

Τα… εξήγησε και περιμένει ο Παναθηναϊκός
Και τώρα στην αναμονή…

Ο Γιάννης Αλαφούζος ζήτησε ακρόαση από την ειδική επιτροπή της UEFA που θα αποφασίσει και για την άδεια του Παναθηναϊκού σε ότι αφορά την συμμετοχή του σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το μεσημέρι της Πέμπτης βρέθηκε στη Νιόν για να δώσει… εξηγήσεις.

Ο πρόεδρος των «πράσινων» προσπάθησε να αποσαφηνίσει στους ανθρώπους της επιτροπής το πλάνο λαϊκής βάσης, εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι αυτό θα είναι βιώσιμο για την ομάδα εν όψει της νέας σεζόν.

Πλέον, στο «τριφύλλι» θα περιμένουν την απάντηση της UEFA που θα γίνει γνωστή το αργότερο μέχρι την Δευτέρα ενώ από τον Παναθηναϊκό δεν μπαίνει κανείς στην διαδικασία να κάνει προβλέψεις για την απόφαση.

Εξάλλου, η Δευτέρα είναι κοντά… Πηγή: sport-fm.gr

Ίβιτς… η επιστροφή!!

Χρέη προπονητή στην ομάδα Κ-20 του ΠΑΟΚ ανέλαβε ο Βλάνταν Ίβιτς. «Επιστρέφω στην αγαπημένη μου ομάδα», δήλωσε ο Σέρβος άλλοτε μέσος του «Δικεφάλου του Βορρά».

Ίβιτς… η επιστροφή
Ένα χρόνο μετά την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ ο Βλάνταν Ίβιτς επιστρέφει. Ο Σέρβος παλαίμαχος μέσος ανέλαβε επισήμως καθήκοντα προπονητής στην ομάδα Νέων του συλλόγου (Κ-20).

Ο ίδιος δεν έκρυψε τη χαρά του για τη νέα αποστολή που ανέλαβε. «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω, μετά από ένα χρόνο, στην αγαπημένη μου ομάδα. Σε μια ομάδα που πέρασα τα περισσότερα χρόνια μου ως ποδοσφαιριστής από την στιγμή που αποφάσισα να φύγω στο εξωτερικό και δέθηκα μαζί της», δήλωσε και πρόσθεσε: «Στον έναν χρόνο από την στιγμή που αποφάσισα να αποσυρθώ από την ενεργό δράση, επέλεξα να τελειώσω στις απαραίτητες σπουδές προπονητικής στη Σερβία και να συνεχίσω να βρίσκομαι στο χώρο του ποδοσφαίρου από ένα διαφορετικό πόστο, αυτό του προπονητή. Με ενδιαφέρει πολύ να ασχοληθώ ως προπονητής, ξέρω ότι βρίσκομαι στο ξεκίνημα, αλλά είμαι διατεθειμένος και να μάθω γύρω από το νέο κομμάτι της καριέρας μου, αλλά και να προσφέρω στα παιδιά όσα μπορώ και ξέρω γύρω από το ποδόσφαιρο. Γνωρίζω πολύ καλά, ότι στον ΠΑΟΚ υπάρχει ένα άρτια οργανωμένο τιμ γύρω από όλα τα τμήματα των Ακαδημιών, ξέρω ότι αυτή την στιγμή ο ΠΑΟΚ διαθέτει τις καλύτερες ποδοσφαιρικές ακαδημίες στην Ελλάδα και εύχομαι αυτή η συνεργασία μας να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία».

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής των τμημάτων υποδομής και ανάπτυξης του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, είπε: «Η επιλογή του νέου προπονητή της ομάδας Νέων Κ-20 στο πρόσωπο του Βλάνταν Ίβιτς έγινε έπειτα από την συνεργασία των ανθρώπων της α’ ομάδας και των Τμημάτων Υποδομής. Ήταν κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά και κάτι που το επιθυμούσαν και οι δύο πλευρές. Ως γενικός διευθυντής των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ θέλω να καλωσορίσω τον Βλάνταν Ίβιτς και πάλι στην οικογένεια του ΠΑΟΚ και να του ευχηθώ καλή επιτυχία».
Πηγή: sport-fm.gr

«Έκλεισε» Ούμπιντες ο Ατρόμητος!!

Μόνο οι ανακοινώσεις απομένουν για να φορέσει ο Χαβιέ Ούμπιντες τη φανέλα του Ατρομήτου.

«Έκλεισε» Ούμπιντες ο Ατρόμητος
Η συμφωνία «έκλεισε» και ο Χαβιέ Ούμπιντες θα φορά τη φανέλα του Ατρομήτου τη νέα αγωνιστική περίοδο. Οι Περιστεριώτες τα βρήκαν σε όλα με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό τα μεσάνυχτα και απομένουν μόνο οι ανακοινώσεις για να ολοκληρωθεί η τρίτη μεταγραφή τους.

Ο Ούμπιντες την σεζόν που μας πέρασε αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Τουρκίας με την Ορντουσπόρ. Τον πρωτογνωρίσαμε την περίοδο 2009-2010 όταν έπαιζε στον Ολυμπιακό Βόλου και έπειτα από δύο χρόνια παρουσίας στην πόλη της Μαγνησίας μετακόμισε στον Άρη.

Από τους Θεσσαλονικείς έφυγε πέρυσι το καλοκαίρι για την Τουρκία. Πηγή: sport-fm.gr

Τα… χίλιασε ο ΠΑΟΚ!!

Μία εβδομάδα έχει συμπληρωθεί από την έναρξη της διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας και ήδη ο ΠΑΟΚ έφτασε τον αριθμό 1.000 σε αυτά που έχει πουλήσει.

Τα… χίλιασε ο ΠΑΟΚ
Μία εβδομάδα μετά την έναρξη της διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 συμπληρώθηκε η πρώτη χιλιάδα των φίλων του ΠΑΟΚ που εξασφάλισαν τη θέση τους στις εξέδρες του γηπέδου της Τούμπας. Το χιλιοστό εισιτήριο διαρκείας συνοδευόμενο από κάποια αναμνηστικά δώρα εξασφάλισε ο Γρηγόρης Ταξιάρης που θα παρακολουθήσει τις αναμετρήσεις της αγαπημένης ομάδας του από τη Θύρα 6.

Η πρώτη περίοδος διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας ολοκληρώνεται σε λιγότερο από έναν μήνα (12 Ιουλίου), με τους περσινούς κατόχους να έχουν το δικαίωμα ανανέωσης των ίδιων θέσεων), ενώ μέχρι και τις 30 Αυγούστου η διάθεση των καρτών της νέας περιόδου θα συνεχίζεται καθημερινά μέσω internet καθώς και από τα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας τα οποία θα παραμείνουν κλειστά την αργία του Αγίου Πνεύματος την προσεχή Δευτέρα 24/6 και στη συνέχεια θα λειτουργούν με το εξής ωράριο:

Καθημερινά: 09.00 – 19.00
Σάββατο: 09.00 – 15.00
Κυριακή: κλειστά  Πηγή: sport-fm.gr

«Διαφορά Σταντάρ-Ολυμπιακού για Σιόβα!!

Βελγικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως η Σταντάρ Λιέγης έκανε πρόταση στον Ολυμπιακό για τον Δημήτρη Σιόβα, αλλά υπάρχει διαφορά.

«Διαφορά Σταντάρ-Ολυμπιακού για Σιόβα
Πρόταση 1 εκατ. ευρώ έκανε-σύμφωνα με δημοσίευμα της βελγικής «L’ Avenir» η Σταντάρ Λιέγης στον Ολυμπιακό για τον Δημήτρη Σιόβα.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι Βέλγοι, οι νταμπλούχοι Ελλάδας ζητούν 500.000 ευρώ περισσότερα για την παραχώρηση του διεθνούς αμυντικού/μέσου.

Πάντως από πλευράς Ολυμπιακού δεν επιβεβαιώνεται ότι έχει υπάρξει επίσημη πρόταση από τη Σταντάρ Λιέγης για τον 24χρονο άσο.
 Πηγή: sport-fm.gr

Μέχρι σήμερα του Σανκαρέ!!

Μέχρι σήμερα είναι διατεθειμένοι να περιμένουν στον Αστέρα Τρίπολης την απάντηση του Καλίφα Σανκαρέ.

Μέχρι σήμερα του Σανκαρέ
Την Πέμπτη θα κριθεί η παραμονή ή όχι του Καλίφα Σανκαρέ στον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες έχουν κάνει βελτιωμένη πρόταση στον Σενεγαλέζο κεντρικό αμυντικό και πλέον περιμένουν την απάντηση του, αλλά δεν δείχνουν διατεθειμένοι να περιμένουν για πολύ.

Άλλωστε, ο Σάκης Τσιώλης θέλει να «κλείσει» το ρόστερ του το συντομότερο δυνατό και επιθυμεί να γνωρίζει αν θα πρέπει να αρχίζει να ψάχνει για κεντρικό αμυντικό ή όχι. Το θέμα είναι πως μέχρι σήμερα θα έχει ξεκαθαρίσει η υπόθεση Σανκαρέ.
Πηγή: sport-fm.gr

Ανανεώνει ο Μανιάτης!!

Συνάντηση με τη διοίκηση του Ολυμπιακού την επόμενη εβδομάδα για την ανανέωση του συμβολαίου του θα έχει ο Γιάννης Μανιάτης.

Ανανεώνει ο Μανιάτης
Έτοιμος να «δέσει» τον Γιάννη Μανιάτη είναι ο Ολυμπιακός. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση του διεθνούς μέσου με τη διοίκηση για την επέκταση του συμβολαίου του, το οποίο λήγει τον Ιούνιο του 2014.

Ο 26χρονος άσος αναμένεται στην Αθήνα από τις διακοπές του για το γάμο του Βασίλη Τοροσίδη (και παράλληλα τη βάπτιση της κόρης του). Πιθανότατα θα του προταθεί τριετής επέκταση με αύξηση στις τρέχουσες απολαβές του, που αγγίζουν τις 400.000 ευρώ το χρόνο. Η επιθυμία των δύο πλευρών να ανανεώσουν τη συνεργασία τους είναι δεδομένη.

Ενδεχόμενη συμφωνία δεν σημαίνει πως αποκλείεται κάθε περίπτωση πώλησης του Μανιάτη. Εφόσον γίνει μία ικανοποιητική πρόταση για την ομάδα και τον ποδοσφαιριστή, όλα είναι συζητήσιμα. Άλλωστε αναμένεται να μπει και σχετική ρήτρα στο συμβόλαιό του.Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοίνωσε Πετρόπουλο ο Απόλλων!!

Σε μια εξαιρετική μεταγραφή προχώρησε ο Απόλλων Σμύρνης, καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση του Αντώνη Πετρόπουλου!

Ανακοίνωσε Πετρόπουλο ο Απόλλων!
Με την φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης θ' αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο Αντώνης Πετρόπουλος!

Όπως σας είχε ενημερώσει το sport-fm.gr, ο Έλληνας επιθετικός βρισκόταν σε επαφές με την "ελαφρά ταξιάρχια" -όπως και με άλλες ομάδες της Σούπερ Λίγκας μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με την ΑΕΚ- και εν τέλει επέλεξε τη δική τους πρόταση συνεργασίας!

Η ανακοίνωση:

"Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή, Αντώνη Πετρόπουλου. Ο 27χρονος επιθετικός, κατά την περασμένη αγωνιστική περίοδο, αγωνίστηκε σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ".

Νωρίτερα, ο Απόλλων Σμύρνης προχώρησε σε μία ακόμη σημαντική ανακοίνωση, αυτή της παραμονής του Γιώργου Χατζηζήση.Πηγή: sport-fm.gr

Όλα «κομπλέ» με Παναιτωλικό!!

Κανονικά στην Σουπερλίγκα θα βρίσκεται του χρόνου ο Παναιτωλικός έπειτα από την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΑΕ για τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή Καρρά.

Όλα «κομπλέ» με Παναιτωλικό
Όπως αναμενόταν, ο Παναιτωλικός τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο και μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και όχι με αφαίρεση βαθμών για τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Βόλου, Καρρά.

Οι Αγρινιώτες έτσι θα δώσουν κανονικά το «παρών» στο πρωτάθλημα της Σουπερλίγκας την επόμενη σεζόν.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ τις πειθαρχικές ποινές α. του χρηματικού προστίμου των είκοσι δύο χιλιάδων πεντακοσίων (22.500) ευρώ και β. τη διεξαγωγή αγώνα μίας (1) αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών - χωρίς θεατές, για την αγωνιστική περίοδο του Πρωταθλήματος 2013-2014. (αγώνας της 9-6 -2013 με ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ)».

Πραντέλι: «Σταθήκαμε τυχεροί»

Δεν μάσησε τα λόγια του ο προπονητής της «σκουάντρα ατζούρα» που παραδέχτηκε πως η ομάδα του συνάντησε τρομακτικές δυσκολίες απέναντι στην Ιαπωνία

Πραντέλι: «Σταθήκαμε τυχεροί»
Ο Πραντέλι δεν ήθελε να βρει πολλές δικαιολογίες και ούτε στάθηκε σε πολλά θετικά σημεία για την ομάδα, παρά τη νίκη που ήρθε με ανατροπή. «Απέναντι στο Μεξικό, αξίζαμε και με το παραπάνω τη νίκη, αλλά δεν μπορώ να πω το ίδιο και για σήμερα, που δεν το αξίζαμε. Στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα, δεν ξέραμε τι να κάνουμε τη μπάλα και υπήρχαν στιγμές που δεν παίζαμε, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε συνεχώς σε μπελάδες».

Κατόπιν θέλησε να αποδώσει κάπου αυτή την κάκιστη εικόνα: «Είναι δύσκολο να παίξεις σε ένα τέτοιο κλίμα. Η υγρασία είναι 80% και υπάρχει φοβερή ζέστη. Μετά από 25 λεπτά συνήλθαμε, αλλά δεν είχαμε πολλές δυνάμεις. Τώρα θα πρέπει ν’ ανασυνταχθούμε για τον αγώνα με την Βραζιλία» κατέληξε ο τεχνικός των Ιταλών. Πηγή: sport-fm.gr

Με σπασμένη μύτη ο Νταβίντ Λουίζ!!

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός της Τσέλσι, έσπασε την μύτη του, στην αναμέτρηση με το Μεξικό, ωστόσο έμεινε στο γήπεδο μέχρι το φινάλε

Με σπασμένη μύτη ο Νταβίντ Λουίζ
Ο Νταβίντ Λουίζ είχε έναν άσχημο τραυματισμό στην μύτη, από το πρώτο μέρος της αναμέτρησης με το Μεξικό σε μια σύγκρουση με τον παρτενέρ του στην άμυνα της «σελεσάο», Τιάγκο Σίλβα, ωστόσο έσφιξε τα δόντια και αγωνίστηκε μέχρι το τέλος. Ο ίδιος σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα, δεν απέκλεισε επέμβαση μετά το τέλος του τουρνουά. «Ναι, η μύτη μου είναι σπασμένη, αλλά αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Τώρα θα πρέπει να περιμένω το τέλος του τουρνουά, ώστε να κάνω επέμβαση και να τη διορθώσω» είπε στους ρεπόρτερ.

Και ο Νταβίντ Λουίζ είχε κάτι να πει για την έντονη στιγμή, όπου στην ανάκρουση του ύμνου, υπήρχε έντονα συναισθηματική ατμόσφαιρα με τον κόσμο να τραγουδάει: «Ήταν ένα από τα καλύτερα συναισθήματα της ζωής μου, ν’ ακούω τον κόσμο να τραγουδάει με τόσο πάθος». Πηγή: sport-fm.gr

Πολύ σύντομα η απόφαση του Χάινς!!

Την ώρα που δημοσίευμα στην Λιθουανία κάνει λόγο για συμφωνία Χάινς-ΤΣΣΚΑ, ο Ολυμπιακός περιμένει την απάντηση του Αμερικανού στην πρόταση που του έχει καταθέσει.

Πολύ σύντομα η απόφαση του Χάινς
Σίριαλ δεν πρόκειται να γίνει. Ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει πρόταση που προβλέπει τριπλασιασμό των αποδοχών που είχε μέχρι φέτος, στον Κάιλ Χάινς (σ.σ κοντά στο ένα εκατ. ευρώ) και η ΤΣΣΚΑ προσπαθεί να τον δελεάσει με 2.4 για δύο χρόνια.

Ο Χάινς έχει ξεκαθαρίσει ότι προτεραιότητά του είναι ο Ολυμπιακός αλλά έτσι και αλλιώς η απάντησή του δεν θα αργήσει.

Παρά το γεγονός ότι στην Λιθουανία υπήρξε δημοσίευμα που αναφέρει ότι υπάρχει συμφωνία με τους Ρώσους, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά ότι δεν θα είναι εντέλει αυτή η κατάληξη.Πηγή: sport-fm.gr

Έχεις… «πακέτο»

Την απόκτηση των Νίκου Παππά και Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς ανακοίνωσε «πακέτο» ο Παναθηναϊκός. Αμφότεροι υπέγραψαν τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Έχεις… «πακέτο»
Παίκτες του Παναθηναϊκού είναι κι επίσημα ο Νίκος Παππάς και ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς. Οι δύο 23χρονοι παίκτες, που έμειναν ελεύθεροι από τον Πανιώνιο, υπέγραψαν τριετή συμβόλαιο συνεργασίας με το «τριφύλλι» και συνεχίζουν την κοινή πορεία τους, που άρχισε πριν πολλά χρόνια στις «μικρές» εθνικές ομάδες. Στις δηλώσεις τους δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τον Πανιώνιο για όσα τους πρόσφερε.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δήλωσε: «Μετά την επιτυχημένη μεταβατική χρονιά που ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου Ελλάδας, ξεκινάμε και χτίζουμε τον Παναθηναϊκό της επόμενης πενταετίας που κυρίως θα στηρίζεται σε Ελληνόπουλα πρώτης γραμμής. Ως εκ τούτου θα ήταν αδύνατο να μην ενδιαφερθούμε για τον Νίκο και τον Βλάντο. Τους καλωσορίζω στην οικογένεια του Παναθηναϊκού και τους εύχομαι να πανηγυρίσουμε μαζί αμέτρητες κούπες»

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, που ήταν πρώτος ριμπάουντερ της Α1 και MVP του δευτέρου γύρου, τόνισε: «Ο τρόπος με τον οποίο με προσέγγισε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και η συμπεριφορά του απέναντί μου με κέρδισαν και δεν μου άφησαν περιθώρια ώστε να σκεφτώ περισσότερο. Με έπεισε ότι πιστεύει και ποντάρει στις δυνατότητές μου. Με δεδομένο ότι ήμουν επιλογή του προέδρου και του προπονητή, θέλω να τους ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου. Πλέον είμαι μέλος της μεγαλύτερης ομάδας κι αυτό με κάνει ευτυχισμένο σε συνδυασμό με το ότι θα είμαι συμπαίκτης του Δημήτρη Διαμαντίδη, η παρουσία του οποίου αποτελεί το… κερασάκι στην τούρτα στην απόφασή μου. Αυτή την ώρα τα πολλά λόγια είναι περιττά, προτιμώ να μιλήσω στο γήπεδο. Θέλω να πω όμως ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Πανιώνιο και ειδικά στον κ. Ηλία Λιανό ο οποίος με στήριξε και μου έδωσε ευκαιρίες στην καριέρα μου. Χωρίς αυτόν δεν θα τα κατάφερνα να φτάσω σ’ αυτό το σημείο. Ο κ. Λιανός όπως και ο κόσμος του Πανιωνίου θα βρίσκονται πάντα στην καρδιά μου, γιατί μου στάθηκαν σαν οικογένεια. Το μυαλό μου όμως πλέον βρίσκεται στον Παναθηναϊκό και στο πως θα βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Ο Νίκος Παππάς, πρώτος σκόρερ της Α1, καθώς επίσης πρώτος και σε αξιολόγηση, κλεψίματα, κερδισμένα φάουλ και MVP του πρώτου γύρου, δήλωσε: «Το να γίνεσαι μέλος της κορυφαίας ομάδας αναμφισβήτητα σου προκαλεί έντονο συναίσθημα χαράς. Ταυτόχρονα όμως σε φορτώνει με τεράστια ευθύνη και το γνωρίζω καλά. Δεν μπορώ όμως να κρύψω ότι ήταν όνειρο ζωής για μένα να φορέσω τη φανέλα του Παναθηναϊκού και να κατακτήσω τίτλους μ’ αυτή την ομάδα. Έχω τη θέληση ν’ ανταποκριθώ στη μεγάλη πρόκληση που ανοίγεται μπροστά μου και υπόσχομαι ότι καθημερινά θα δουλεύω σκληρά ώστε να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και να δικαιώσω όσους πίστεψαν σε μένα, τον πρόεδρο και τον προπονητή κατά κύριο λόγο ενώ ανυπομονώ να βρεθώ στο γήπεδο για να δουλέψω με τους συμπαίκτες μου. Τώρα δεν είναι ώρα για λόγια, αλλά για δουλειά».

Τα βιογραφικά των δύο παικτών:

Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς

O Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου 1990 στο Βελιγράδι και στην Ελλάδα βρέθηκε ακολουθώντας την οικογένειά του και τον πατέρα του Μπόμπαν, όταν αυτός έδωσε τα χέρια με τον Πανιώνιο (1992-93). Είναι 2.02 και αγωνίζεται ως small forward. Τα πρώτα του βήματα ως μπασκετμπολίστας τα έκανε στις ακαδημίες του Πανιωνίου, στον οποίο παρέμεινε ως και σήμερα. Μοναδική παρένθεση μία χρονιά που αγωνίστηκε στη Μέγκα Βιζούρα στη Σερβία (2008-09). Στην κατηγορία των «μεγάλων» έπαιξε για πρώτη φορά το 2007. Και έχει κάνει πολύ δρόμο από τότε φτάνοντας στο τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου να είναι ο MVP του Β’ Γύρου της Basket League ΟΠΑΠ και όχι μόνο. Ήταν τρίτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 428 πόντους , πρώτος ριμπάουντερ (228) και τρίτος στην αξιολόγηση (579), επιδεικνύοντας πληθωρικότητα στο παρκέ, συμβάλλοντας σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού.

Σημαντικό ρόλο στην πορεία του και στην εξέλιξή του έχουν παίξει και οι «μικρές» εθνικές ομάδες, αφού επέλεξε την Ελλάδα ως μπασκετική του πατρίδα. Έχει κατακτήσει το 2007 ασημένιο στο Ευρωπαϊκό Εφήβων, το 2008 χρυσό στο Ευρωπαϊκό Εφήβων, το 2009 ασημένιο στο Παγκόσμιο Εφήβων και χρυσό στο Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών, το 2010 ασημένιο στο Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών.

Νίκος Παππάς

Ο Νίκος Παππάς γεννήθηκε στις 11 Ιουλίου 1990 και είναι 1.95. Το ταλέντο του στο μπάσκετ ήταν αδύνατον να… κρυφτεί και από πολύ νωρίς το όνομά του έγινε γνωστό, κυρίως μέσω των «μικρών» εθνικών ομάδων. Στα 16 του βρέθηκε στον Πανελλήνιο, όπου παρέμεινε μέχρι το 2008, οπότε και συμφώνησε με την Μπιλμπάο, από την οποία δόθηκε δανεικός στη Β’ ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, αρχικά ως δανεικός για τον Κολοσσό Ρόδου (2009-2011) και στη συνέχεια ελεύθερος πια στον ΠΑΟΚ (2012). Η σταθερότητα που αναζητούσε βρέθηκε σε μεγάλο βαθμό στον Πανιώνιο την αγωνιστική περίοδο που έκλεισε. Ο Παππάς είχε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει όλο του το ταλέντο και να κερδίσει τις εντυπώσεις, κατακτώντας τον τίτλο του MVP του Α’ Γύρου της Basket League ΟΠΑΠ και πολλές φορές στη διάρκεια της χρονιάς τον τίτλο του MVP της αγωνιστικής. Ήταν πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 589 πόντους, τέταρτος στις ασίστ (108), πρώτος στα κλεψίματα (66), πρώτος στην αξιολόγηση (623), τέταρτος στην οικονομία (94), πρώτος σε κερδισμένα φάουλ (184).

Το πιο σημαντικό κεφάλαιο μέχρι στιγμής στην καριέρα του είναι αυτό των εθνικών ομάδων, διακρίσεις και τίτλοι έβρισκαν το δρόμο να προστεθούν στο βιογραφικό του κάθε χρόνο. Το 2008 χρυσό στο Ευρωπαϊκό Εφήβων, το 2009 ασημένιο στο Παγκόσμιο Εφήβων και χρυσό στο Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών, το 2010 ασημένιο στο Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών. Και παράλληλα, η πρώτη κλήση στην Εθνική Ανδρών το 2009 στο πλαίσιο της προετοιμασίας. Ο ίδιος ήταν στην καλύτερη πεντάδα στο Ευρωπαϊκό του 2008, το Παγκόσμιο του 2009 και το Ευρωπαϊκό του 2010, ενώ στο Ευρωπαϊκό του 2010 ήταν και ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.Πηγή: sport-fm.gr

Η «πατρίδα» τίμησε τον Παπανικολάου!!

Ο Κώστας Παπανικολάου βραβεύτηκε από τους τοπικούς φορείς της γενέτειράς του, της πόλης των Γρεβενών.

Η «πατρίδα» τίμησε τον Παπανικολάου
Με συγκίνηση υποδέχτηκε ο Κώστας Παπανικολάου τη βράβευσή του από τους τοπικούς φορείς των Γρεβενών, της πόλης όπου γεννήθηκε. Ο νεαρός φόργουορντ του Ολυμπιακού βρέθηκε στα Γρεβενά και την εκδήλωση εν όψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων που θα φιλοξενηθεί εκεί.

Ο διεθνής παίκτης τιμήθηκε από τον Δήμο Γρεβενών δια του Δημάρχου της πόλης Δημοσθένη Κουπτσίδη, την ΕΚΑΣΔΥΜ δια του προέδρου της Λάζαρου Σαββίδη και την ομάδα του Πρωτέα Γρεβενών στην οποία αγωνίστηκε, δια του προέδρου της Μπάμπη Πενλίδη. Την εκδήλωση χαιρέτισε εκτός από τους τρεις προαναφερθέντες και το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ, Σάββας Λόρτος.

Ο «Παπ», που καταχειροκροτήθηκε, ευχαρίστησε για τη βράβευση τους φορείς και τους γονείς του για όσα του παρείχαν, ενώ συμβούλεψε τους αθλητές να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά.Πηγή: sport-fm.gr

Βαριά «καμπάνα» για Ολυμπιακό!!

Ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών και τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών επιβλήθηκε από τον αθλητικό δικαστή στην ΚΑΕ Ολυμπιακός για τα επεισόδια στον τρίτο τελικό της Α1.

Βαριά «καμπάνα» για Ολυμπιακό
Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης στον Ολυμπιακό για τα επεισόδια στον τρίτο τελικό της Α1 απέναντι στον Παναθηναϊκό που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρήθηκαν από τον ανεξάρτητο αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ με ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών (λόγω της διακοπής του αγώνα) και τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, καθώς και συνολικό πρόστιμο 27.800 ευρώ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τιμωρία που έχει επιβληθεί στον Ολυμπιακό, ξεπερνώντας και εκείνη του 2010, όταν είχε τιμωρηθεί με εννιά αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για ανάλογα επεισόδια στον τέταρτο τελικό της Α1 απέναντι στον Παναθηναϊκό. Εκείνη η ποινή είχε μειωθεί μετά από προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ στις έξι αγωνιστικές. Δικαίωμα έφεσης έχει και τώρα ο Ολυμπιακός και αναμένεται να το ασκήσει.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ: α) για επεισόδια εντός γηπέδου αλλά εκτός αγωνιστικού χώρου κατά τη διάρκεια του αγώνα ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών (κεκλεισμένων των θυρών) και πρόστιμο 4.400,00€, β) για ρίψη αντικειμένων επικίνδυνων για τη σωματική ακεραιότητα παικτών, διαιτητών, παραγόντων κ.λ.π. ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας (κεκλεισμένων των θυρών) και πρόστιμο 10.000,00€, γ) για το υβριστικό σύνθημα κατά φυσικού προσώπου με έγγραφη προειδοποίηση, επίπληξη και πρόστιμο 1.400,00€, δ) για τα υβριστικά συνθήματα με αποδέκτες μη φυσικά πρόσωπα που δεν συνιστούσαν προσβολή εθνικών συμβόλων, πρόστιμο 1.000,00€ και ε) για οριστική διακοπή αγώνα εξαιτίας επεισοδίων που καθιστούσαν αδύνατη τη διεξαγωγή του, ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών (2) από το βαθμολογικό πίνακα του οικείου Πρωταθλήματος και πρόστιμο 11.000,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 12-6-2013».

Μάχη για Λάσμε!

Ισχυρό ανταγωνισμό για να κρατήσει τον Στεφάν Λάσμε έχει ο Παναθηναϊκός. Μόνο ανακοινώσεις μένουν για Φώτση, Παππά και Γιάνκοβιτς. Σε καλό δρόμο του Κάρι. Ουδέν θέμα με Μπουρούση.

Μάχη για Λάσμε
Η παραμονή του Στεφάν Λάσμε αποτελεί προτεραιότητα για τον Παναθηναϊκό. Και πώς θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, από τη στιγμή που η συμβολή του στην κατάκτηση του νταμπλ ήταν τεράστια;

Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Πληροφορίες αναφέρουν πως στην πρώτη επαφή που έγινε με τον Γκαμπονέζο σέντερ για την ανανέωση του συμβολαίου του υπήρξε διαφορά, που δεν ήταν αμελητέα. Ο Αφρικανός άσος είναι λογικό να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων (κορυφαίος αμυντικός της Ευρωλίγκας, συν τοις άλλοις) και λέγεται πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που δεν φείδεται χρημάτων, είναι μεταξύ των μνηστήρων για την απόκτησή του.

Ο παίκτης βρίσκεται για διακοπές στις ΗΠΑ και ο Παναθηναϊκός θα κάνει μεγάλη προσπάθεια για να τον κάνει δικό του, μέσα σε λογικά πλαίσια και χωρίς να χαλάσει τις ισορροπίες μέσα στην ομάδα.

«Δένει» Κάρι

Η συμφωνία για την ανανέωση με τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Τζέιμς Γκιστ είναι δεδομένη, ενώ θετική είναι η εισήγηση του Αργύρη Πεδουλάκη για τον Ραμέλ Κάρι. Ο Αμερικανός γκαρντ πρόσφερε πολλά στον ένα μήνα και κάτι που έπαιξε στο «τριφύλλι», έδεσε ιδανικά με τον αρχηγό της ομάδας και τον Ούκιτς στην περιφέρεια, και είναι λογικό οι «πράσινοι» να μην θέλουν να τον χάσουν. Οι επαφές για την ανανέωση του συμβολαίου του θα αρχίσουν άμεσα και υπάρχει αισιοδοξία πως θα βρεθεί η χρυσή τομή.

Στο μεταξύ, φαίνεται πως απομένουν οι ανακοινώσεις για την απόκτηση των Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς και Νίκου Παππά (που μένουν ελεύθεροι από τον Πανιώνιο), αλλά και την επιστροφή του Αντώνη Φώτση. Αυτές δεν αποκλείεται να γίνουν στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει-πιθανώς την Παρασκευή-ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Αντίθετα, δεν τίθεται θέμα απόκτησης του Γιάννη Μπουρούση από τους νταμπλούχους Ελλάδος. Ο διεθνής σέντερ μένει ελεύθερος από την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, αλλά δεν απασχολεί τον Παναθηναϊκό.Πηγή: sport-fm.gr

Λο: «Δύσκολο να μείνω εγώ, ο Κάιλ και ο Bill»

Αν και επιθυμεί να παραμείνει στον Ολυμπιακό, ο Έισι Λο θεωρεί δύσκολο αυτό να συμβεί για τον ίδιο, αλλά και τους Βασίλη Σπανούλη-Κάιλ Χάινς.

Λο: «Δύσκολο να μείνω εγώ, ο Κάιλ και ο Bill»
Απαισιόδοξος σε ό,τι αφορά στην παραμονή του στον Ολυμπιακό, αλλά και αυτές των Βασίλη Σπανούλη και Κάιλ Χάινς, εμφανίστηκε ο Έισι Λο. Ο Αμερικανός γκαρντ μιλώντας στον «Πρωταθλητή» τόνισε πως θα ήθελε να παραμείνει στους πρωταθλητές Ευρώπης, ωστόσο τα οικονομικά δεδομένα καθιστούν δύσκολο κάτι τέτοιο.

Παράλληλα εξέφρασε την αποστροφή του για όσα συμβαίνουν στα ελληνικά γήπεδα και τη δυσαρέσκειά του για τη διακοπή του τρίτου τελικού, αλλά κρατά για πάντα στη μνήμη την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Αναλυτικά, ο Έισι Λο μίλησε για:

-την απώλεια του πρωταθλήματος: «Μακάρι να είχαμε παίξει καλύτερα στους τελικούς. Ήταν μια πολύ μεγάλη σεζόν για μας και νιώθω πως η κούραση από όλη τη χρονιά και την προσπάθεια στο Final 4 μάς βγήκε στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό. Δεν είχαμε πολλές μέρες για ξεκούραση μέσα στη σεζόν και αναγκαστήκαμε να ζήσουμε με πολλά προβλήματα τραυματισμών που μας στοίχισαν. Έτσι οι παίκτες-κλειδιά του Ολυμπιακού επιβαρύνθηκαν με πολλές υποχρεώσεις και μεγάλο χρόνο συμμετοχής».

-τα επεισόδια: «Ήταν πολύ περίεργο αυτό που έζησα. Είναι ένα παιχνίδι και νομίζω ότι οι οπαδοί το έχουν πάει πολύ μακριά. Οι συνθήκες δεν είναι ασφαλείς για να παίζεις. Το περιστατικό με τον Χάινς στον τελικό Κυπέλλου και αυτό που συνέβη στον τελικό είναι ντροπή. Ήταν ντροπή να τελειώσουν οι τελικοί με αυτόν τον τρόπο. Παίζαμε στην έδρα μας, παλεύαμε για τον τίτλο και δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να διεκδικήσουμε τη νίκη μέχρι το τέλος. Νομίζω πως ο Ολυμπιακός είχε δικαίωμα να προσπαθήσει μέχρι το τέλος. Είναι άσχημο να μάχεσαι μία ολόκληρη σεζόν για κάτι και να μην έχεις την ευκαιρία ούτε να ολοκληρώσεις την προσπάθειά σου».

-την κατάκτηση της Ευρωλίγκας: «Ήταν πολύ δύσκολο αυτό που πετύχαμε, η Ευρωλίγκα ήταν ένας μαραθώνιος. Είχαμε πολλές δύσκολες στιγμές, περάσαμε πολλά στάδια, αλλά σταθήκαμε όρθιοι και τα καταφέραμε. Αν αναλογιστούμε τους αντιπάλους και τα κίνητρα που είχαν απέναντί μας ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία και απόλυτα δίκαια η κατάκτηση της Ευρωλίγκας για δεύτερη συνεχή χρονιά. Αυτή η προσπάθεια θα μείνει στην ιστορία και είναι μεγάλη χαρά να κάνεις τόσο κόσμο ευτυχισμένο. Στο Final 4 παίξαμε απελευθερωμένα, αποδείξαμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα και πως τίποτα δεν είναι τυχαίο από όσα έχουμε καταφέρει τα τελευταία δύο χρόνια. Παίζαμε ο ένας για τον άλλο, είμαστε μια οικογένεια, μια καλή παρέα και το κλίμα που υπήρχε μεταξύ μας ήταν ένας από τους σημαντικότερους λόγους της επιτυχίας».

-το μέλλον του: «Ειλικρινά, θέλω να μείνω στην Αθήνα και στην Ελλάδα, αν ο Ολυμπιακός μού ζητήσει να συνεχίσουμε μαζί. Ξέρω πως η διοίκηση προσπαθεί να προσαρμοστεί στην άσχημη οικονομική κατάσταση κι έτσι θα είναι δύσκολο να μείνουμε εγώ, ο Βασίλης (Σπανούλης) και ο Κάιλ (Χάινς). Μακάρι να συμβεί, αλλά δεν φαίνεται εύκολο. Δεν με ενδιαφέρει αν θα παίξω στο ΝΒΑ ή στην Ευρώπη. Θα δω τις προοπτικές μου και θα αποφασίσω με την οικογένειά μου».

«Καμπάνα» 613.000 ευρώ στον Άκη από το Ελεγκτικό Συνέδριο!

Προέκυψε αδικαιολόγητο περιουσιακό όφελος αναφέρει το Ελεγκτικό Συνέδριο.

«Καμπάνα» 613.000 ευρώ στον Άκη από το Ελεγκτικό Συνέδριο
Πρόστιμο ύψους 613 χιλιάδων ευρώ επέβαλε το Ελεγκτικό Συνέδριο στον Άκη Τσοχατζόπουλο, καθώς μετά από οικονομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το ποσό αυτό δεν περιλαμβάνεται στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που κατέθεσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στη Βουλή.

Το πρόστιμο, που καταλόγισε το 5ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον κατηγορούμενο για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αφορά έρευνα που διενεργήθηκε στις οικονομικές χρήσεις του πρώην υπουργού για την περίοδο 1998- 2010.

Σύμφωνα με την απόφαση επιβολής προστίμου (αριθμός 2173/2013) από τα στοιχεία που εξετάστηκαν προέκυψε για τον κ. Τσοχατζόπουλο «αδικαιολόγητο περιουσιακό όφελος».

Το δικαστήριο αναφέρει πως το συγκεκριμένο ποσό δεν περιλαμβάνεται στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που κατέθεσε ο υπόχρεος στη Βουλή την επίμαχη περίοδο.

Πηγή: protothema.gr

Η πρωτάρα και οι έμπειροι!!

Η παρθενική παρουσία της Εθνικής ομάδας Κ20 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, την έφερε απέναντι από… θηρία!

Η πρωτάρα και οι έμπειροι!
Την πρώτη της παρουσία θα δώσει η Εθνική ομάδα Κ20 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ξεκινάει το Σάββατο στην Τουρκία.

Η κλήρωση την έφερε κόντρα στην Παραγουάη, το Μεξικό και το Μάλι, αντίπαλοι που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, κυρίως λόγω της εμπειρίας τους στην διοργάνωση, κάτι που λείπει απ’ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η πρεμιέρα θα γίνει το Σάββατο στις 18.00 με το ματς κόντρα στο φαβορί του ομίλου, Μεξικό, ενώ θα συνεχίσει την επόμενη Τρίτη κόντρα στο Μάλι. Η φάση των ομίλων θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή απέναντι στην Παραγουάη.

Δέκατη τρίτη και... τυχερή;

Με την ελπίδα να μην είναι… γρουσούζικη η 13η συμμετοχή του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ταξίδεψε στην Τουρκία το Μεξικό.

Οι σημαντικές επιτυχίες που έχει στο... τσεπάκι (3η θέση στο Παγκόσμιο του 2011 και Πρωτάθλημα Εθνικών ομάδων Κ20 Κεντρικής & Βόρειας Αμερικής φέτος), αλλά και το γεγονός ότι κατέκτησε τον τίτλο Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής χωρίς να δεχτεί γκολ μέχρι τον τελικό (!) -όπου τελικά επικράτησε των ΗΠΑ με 3-1 στην παράταση- το κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις των... φαβορί.


Ανάμεσα στα ταλέντα που διαθέτουν οι «Ελ Τρι» είναι και ο Αντoνιο Μπρισένιο, ο οποίος αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος Κεντρικής & Βόρειας Αμερικής.

Τερματοφύλακες: Ρίτσαρντ Σάντσεζ (Ντάλας), Μανουέλ Λαγιούντ (Κρουζ Αζούλ), Αλμπέρτο Γκουρόλα (Άτλας)
Αμυντικοί: Εντγκάρντο Μαρίν (Τσίβας Γκουανταλαχάρα), Αντόνιο Μπρισένιο (Άτλας), Μπερνάντο Ερνάντεζ (Μόντερέι),Χοσέ Αμπέλα (Σάντος Λαγκούνα), Αμπέλ Φουέντες (Τσίβας Γκουανταλαχάρα)
Μέσοι: Φρανσίσκο Φλόρες (Κρουζ Αζούλ), Αρμάντο Ζαμοράνο (Τσαγκουάρες), Χόρχε Εσπερικουέτα (Τίγκρες), Ραούλ Λόπεζ (Τσίβας Γκουανταλαχάρα), Αρτούρο Γκονζάλεζ (Άτλας), Χοσέ Κάρλος Φαν Ράνκιν (Πούμας) , Κάρλος Αλμπέρτο Τρεβίνο (Άτλας), Ουβάλντο Λούνα (Τίγκρες), Χεσούς Εσκομπόζα(Νεκάξα)
Επιθετικοί: Μάρκο Μπουένο (Πατσούτσα), Χεσούς Κορόνα (Μόντερέι), Τζούλιο Μοράλες (Τσίβας Γκουανταλαχάρα), Γκιγιέρμο Μαδριγάλ (Μόντερέι)
Προπονητής: Σέρχιο Αλμαγκέρ (Μεξικό)

«Έδιωξε» Αργεντινή και θέλει να... μείνει

Να κάνει το βήμα παραπάνω θέλει η Παραγουάη στην 9η συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 και έφτασε Τουρκία με… φόρα.

Η 4η θέση που κατέκτησε στη συγκεκριμένη διοργάνωση το 2011 της δίνει σημαντικό κίνητρο για την διεκδίκηση των κορυφαίων θέσεων, όπως και το γεγονός ότι έφτασε στην Τουρκία αποκλείοντας την Αργεντινή απ’ το Πρωτάθλημα Κ20
Λατινικής Αμερικής.

Τελικά, αναδείχθηκε δευτεραθλήτρια, αφού βρήκε στον τελικό το εμπόδιο της Κολομβίας.



Παρά τη νίκη της κόντρα στην Αργεντινή με 2-1, στους ομίλους τα βρήκε σκούρα. Ηττήθηκε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Κολομβία (0-1) και από τη Χιλή (2-3), ενώ πέρασε στην τελική φάση επικρατώντας με 5-1 της Βολιβίας.
Εκεί, μετρώντας τρεις νίκες (3-1 Χιλή, 1-0 Εκουαδόρ, 1-0 Ουρουγουάη), μια ισοπαλία ( 1-1 Περού) και μια δεύτερη ήττα με 2-1 απ’ την Κολομβία έφτασε στο Παγκόσμιο.

Μεγάλο μερίδιο είχε ο Ντερλίς Γκονζάλος, ο οποίος σκόραρε σημαντικά γκολ στο τουρνουά της Λατινικής Αμερικής.

Τερματοφύλακες: Ντιέγκο Μορέλ (Λιμπερτάδ), Αλεχάντρο Μπογκάντο (Γκουαρανί), Αρμάντο Βέρα (Λιμπερτάδ)
Αμυντικοί: Μίλερ Μαρέκο (Ρούμπιο Νου), Τεόντορο Παρέδες (Κέρο Πορτένιο), Τζούνιορ Αλόνσο Κέρο Πορτένιο), Γκουστάβο Γκόμεζ (Λιμπερτάδ), Ακουιλίνο Χιμένεθ (Ολίμπια), Χόρχε Μπαλμπουένα (Κέρο Πορτένιο), Ματίας Πέρεζ (Νασιονάλ)
Μέσοι: Ιβάν Ραμίρεζ (Λιμπερτάδ), Άνχελ Λουσένα (Ρούμπιο Νου), Ρομπέρτ Πιρίς Ντα Μότα (Ρούμπιο Νου), Μικέλ Αλμιρόν (Κέρο Πορτένο), Χόρχε Ρόχας (Κέρο Πορτένο)
Επιθετικοί:Αρνάλντο Σανάμπρια (Μπαρτσελόνα), Κλαούντιο Κορέα (Σπορτίβο Λουκουένο), Ντερλίς Γκονζάλεζ (Γκουαρανί), Σεσίλια Ντομίνγκεζ (Σολ ντε Αμέρικα), Μπράιαν Μοντενέγκρο (Ρούμπιο Νου), Χουάν Βιγιαμαγιόρ (Λιμπερτάδ)
Προπονητής: Βίκτορ Γενές (Παραγουάη)

Αδύναμος, αλλά πιο έμπειρος
Ο… αδύναμος κρίκος φαίνεται πως είναι το Μάλι, το οποίο μετράει τέσσερις συμμετοχές στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η 3η θέση στο πρωτάθλημα το 1999 είναι η μεγαλύτερη διάκρισή του μέχρι τώρα, χωρίς να έχει επιδείξει κάτι ιδιαίτερο από κει και πέρα.

Μάλιστα, προκρίθηκε στην διοργάνωση της Τουρκίας, λόγω της πρόκρισής της στην ημιτελική φάση Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων Κ20 της Αφρικής, μετρώντας 2 νίκες και 3 ήττες.


Συγκεκριμένα, έφτασε στα ημιτελικά επικρατώντας στους ομίλους της Νιγηρίας (1-0) και του Κογκό (2-1), ενώ ηττήθηκε απ’ την Γκαμπόν (2-0).

Στα ημιτελικά αποκλείστηκε απ’ την Γκάνα με 2-4, ενώ στον μικρό τελικό η Νιγηρία πήρε τη ρεβάνς επικρατώντας με 2-1.

Οι «αετοί» χρωστάνε την παρουσία τους στην διοργάνωση στον Ναντ Αντάμα Νιανέ. Ο νεαρός επιθετικός έχει σκοράρει σχεδόν σε όλα τα ματς του Μάλι και δικαίως θεωρείται ως το μεγάλο αστέρι της ομάδας του.

Τερματοφύλακες: 1 Φοφανά Αχαμαντού, 16 Σόρι Τραορέ, 21 Ζερμέιν Μπερτέ
Αμυντικοί:4 Ουσμάν Κεϊτά, 6 Μπουμπακάρ Ντιαρά, 12 Μαχαμαντού Τραορέ, 13 Ισάκα Σαμακέ, 19 Γιουσούφ Κονέ, 20 Ιτσάκα Τραορέ
Μέσοι: 3 Αμπντουλαγιέ Κεϊτά, 8 Μαμαντού Ντενόν, 14 Αντάμα Μαρικό, 15 Μπακαρί Νιμαγκά
Επιθετικοί: 2 Χαμιντού Τραορέ, 5 Σαμπά Ντιαλό, 7 Σουλεϊμάν Σισοκό, 9 Αντάμα Νιανέ,
10 Σεϊντού Τραορέ, 11 Τιεκόρο Κεϊτά, 17 Αντάμα Τραορέ, 18 Μαλίκ Μπερτέ

Πρόγραμμα

Σάββατο 22/6
Μεξικό - Ελλάδα
Παραγουάη - Μάλι

Τρίτη 25/6
Μεξικό - Παραγουάη
Μάλι - Ελλάδα

Παρασκευή 28/6
Ελλάδα - Παραγουάη
Μάλι - Μεξικό Πηγή: sport-fm.gr

Γύρισε εκεί που ανήκει!!

Ο Χρήστος Σούτος γράφει για τα play off της Football League.

Γύρισε εκεί που ανήκει
Με την συμπλήρωση και της τελευταίας αγωνιστικής στην διαδικασία των play- off της Football League, οριστικοποιήθηκε η τετράδα των ομάδων που θα πάρουν μέρος τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Superleague.

Τους Απόλλωνα, Εργοτέλη και Καλλονή, που κέρδισαν την απευθείας άνοδο, θα συντροφεύσει στα μεγάλα σαλόνια ο Παναιτωλικός. Η ομάδα του Αγρινίου, αν και της αρκούσε να μην χάσει, πέρασε από την έδρα του Ολυμπιακού Βόλου με 2-1 χάρη στα γκολ του μεγάλου ηγέτη της την φετινή σεζόν, Ανρί Καμαρά, και του Χρήστου Κουτσοσπύρου.

Η επιστροφή του Παναιτωλικού είναι νίκη για το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά. Πρόκειται για μια οργανωμένη ομάδα με στιβαρή διοίκηση και σοβαρούς ανθρώπους που απέχουν συνειδητά από παρασκηνιακές τακτικές και υπόγειες συνεννοήσεις που τόσο έχουν βλάψει το κύρος του ποδοσφαίρου στην χώρα μας. Η παρουσία του Φώτη Κωστουλα στον προεδρικό θώκο μετέτρεψε τον Παναιτωλικό από μια απλή ομάδα της περιφέρειας με κόσμο σε έναν σύγχρονο σύλλογο με πιστό κοινό.

Αναμόρφωσε το γήπεδο, συμμάζεψε αρκετά τα πράγματα στις κερκίδες, με θλιβερή εξαίρεση το άτυχο περιστατικό της εντός έδρας αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό Βόλου, δεν δίστασε να τα βάλει με τους οργανωμένους για το συμφέρον της ομάδας του, αλλά κυρίως επένδυσε σε έναν χώρο που δυστυχώς παραδοσιακά φροντίζει να απομακρύνει ανθρώπους του δικού του ήθους και ποιότητας.

Είναι πολύ θετικό ότι στην επόμενη μέρα της Superleague έρχονται να προστεθούν παράγοντες με υγιή ποδοσφαιρική σκέψη, νοικοκύρηδες που δεν έχουν σκοπό να φεσώσουν την αγορά και να δημιουργήσουν αντί για ομάδες χρέη. Παράγοντες που δεν ενδιαφέρονται για την προσωπική τους προβολή και δεν έχουν το ποδόσφαιρο για κύριο επάγγελμα. Ο Βελλής, επικεφαλής του Απόλλωνα, ο Κωστούλας του Παναιτωλικού, η οικογένεια Παπουτσάκη στον Εργοτέλη κοσμούν το άθλημα και καλό είναι να μένουν στο χώρο.

Σε ότι έχει να κάνει με τους υπόλοιπους τρεις, τον Ηρακλή, την Νίκη και τον Ολυμπιακό, που το τέλος μιας ιδιαίτερα κοπιαστικής σεζόν τους βρίσκει ξανά στην Football League απαιτείται πρωτίστως ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Έφθασαν μια ανάσα από την άνοδο και είναι λογικό να αισθάνονται κάπως απογοητευμένοι. Ειδικότερα ο Ολυμπιακός που είχε την ευκαιρία να πάρει αυτός το εισιτήριο, και μάλιστα εντός έδρας, απέναντι στους Αγρινιώτες.

Η επόμενη χρονιά θα είναι σαφώς πιο μαζεμένη από απόψεως αγωνιστικών υποχρεώσεων και για ομάδες με νοικοκυριό και πλάνο θα είναι πιο εύκολο να πετύχουν τον στόχο τους. Για τους χθεσινούς θριαμβευτές ελπίζω η προηγούμενη περιπέτεια τους στην Α’ Εθνική να αποτελέσει ικανό παράδειγμα έτσι ώστε να αποφύγουν τα λάθη που τους οδήγησαν στην άμεση πτώση τους.

Ούτε τρελές μεταγραφές χρειάζονται, ούτε να διαλύσουν την τωρινή ομάδα γεμίζοντας το ρόστερ τους με αμφιβόλου ποιότητας ξένους ή με Έλληνες λεγεωνάριους που θα έρθουν για να κολλήσουν απλώς τα τελευταία ένσημα τους. Παίκτες όπως ο τερματοφύλακας Στεφανάκος, ο Πασάς και ο Μπακάκης μπορούν να αποτελέσουν τον κορμό για την επόμενη σεζόν με τον σύλλογο να επενδύει σε αυτούς. Ο Καμαρά, παρά τα χρόνια του, ο Μπελόν, ο Σίσιτς, που βοήθησε αρκετά στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, ο Φαβάλι είναι ποδοσφαιριστές ικανοί να σταθούν στην παραπάνω κατηγορία. Απαιτείται επομένως να γίνουν λίγες και ποιοτικές προσθήκες.

Μην ξεχνάμε πως το έργο για την παραμονή, που θα είναι και ο μεγάλος στόχος της επόμενης χρονιάς, είναι ίσως ευκολότερο από άλλες περιόδους, αφού πολλές ομάδες είτε λόγω έλλειψης χρημάτων, είτε λόγω μη αδειοδότησης θα παρουσιαστούν αποδυναμωμένες σε σχέση με το παρελθόν.Πηγή: sport-fm.gr

«Περιμένουμε τον Ολυμπιακό»

Μεταγραφικό ταξίδι του Ολυμπιακού στη Γαλλία και ο Γιοάν Μολό στο επίκεντρο. Περιμένει την πρόταση των Πειραιωτών ο πρόεδρος της Νανσί.
Όπως τονίσαμε από τα ξημερώματα της Πέμπτης, άνθρωπος του Ολυμπιακού είναι στην Γαλλία ώστε να μιλήσει με υποψήφιο μεταγραφικό στόχο της ομάδας. Ο Γιοάν Μολό είναι στο επίκεντρο των «ερυθρολευκων» και οι Γάλλοι τονίζουν πως μπορεί να αποκτηθεί σύντομα, ενώ αφήνουν και ανοιχτό το ενδεχόμενο για οψιόν αγοράς. Μάλιστα, αποκαλύπτουν λεγόμενα του προέδρου της ομάδας, Ζακ Ρουσελό, που τονίζει: «Ξέρουμε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, όπως υπάρχει και από άλλες. Ωστόσο, δεν έχουμε στα χέρια μας κάτι επίσημο από την ελληνική ομάδα, αλλά περιμένουμε σύντομα...». Το όνομα του Μολό είναι ψηλά στη λίστα, ενώ όπως έχουμε αναφέρει και ο Πλασίλ αρέσει πολύ. Ωστόσο, δεν αποκλείεται το... γαλλικό χτύπημα να αφορά παίκτη - έκπληξη που δεν έχει δει ακόμα το φως της δημοσιότητας. 

Πηγή: gazzetta.gr

«Ψάχνεται» νομικά ο Ηρακλής!!

Έτοιμος να κινηθεί νομικά είναι ο Ηρακλής, ο οποίος θέλει να τιμωρηθεί ο Παναιτωλικός και να πάρει αυτός το τελευταίο εισιτήριο για την Α' Εθνική. 
Να εξαντλήσει τις όσες πιθανότητες έχει να ανέβει στην Super League φαίνεται πως είναι ο Ηρακλής. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο νομικός εκπρόσωπος του Γηραιού, Σάκης Ελευθεριάδης.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στον «ARENAFM 89.4» τόνισε ότι ο Ηρακλής θα κυνηγήσει την υπόθεση του Παναιτωλικού και εξέφρασε την άποψη του ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν πρέπει να περάσει αψήφιστα.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Ελευθεριάδη:

«Το θέμα είναι ηθικό και νομικό για την ομάδα του Ηρακλή. Μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ από χθες το βράδυ ασχολούμαστε αποκλειστικά με αυτό το ζήτημα. Ο Παναιτωλικός παραπέμπεται με το άρθρο 22 (διαστρέβλωση αγώνα) και άρθρο 26 (δυσφήμηση του ποδοσφαίρου). Σε περίπτωση που κριθεί ένοχος βάση του άρθρου 22 η ποινή είναι δεδομένη και αφορά – επτά βαθμούς. Αν τιμωρηθεί με το άρθρο 26 τότε η κατάσταση είναι συγκεχυμένη από την στιγμή που μπορεί να τιμωρηθεί από -1 βαθμός μέχρι -10 , ακόμα και με υποβιβασμό.
Αυτή την στιγμή δεν έχουμε τη δυνατότητα να παρέμβουμε από την στιγμή που πραγματοποιήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει καταθέσει ένταση κατά του κύρους του αγώνα με τον Παναιτωλικό, αλλά είναι ξεχωριστή υπόθεση. Ο Παναιτωλικός απολογήθηκε για διαστρέβλωση και δυσφήμηση του αθλήματος. Περιμένουμε την απόφαση είτε σήμερα , είτε την επόμενη Πέμπτη.
Εξετάζουμε ακόμα και την περίπτωση που υπάρξει αρνητική για εμάς απόφαση, πως θα μπορέσουμε να κινηθούμε. Δεν γίνεται να υποβαθμιστεί ένα τόσο σημαντικό γεγονός. Γιατί απλά θα δημιουργηθεί δεδικασμένο και θα μπούμε σε περιπέτειες για το ποδόσφαιρο μας. Μιλάμε για την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών. Θα πρέπει να λάβουν μέτρα οι ΠΑΕ και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις».
Τέλος, έκλεισε επισημαίνοντας: «Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας. Δεν θα αφήσουμε την υπόθεση χωρίς συνέχεια. Να θυμίσω ότι ο Ηρακλής βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία για αυτόν τον λόγο. Για δυσφήμηση του ποδόσφαιρου που στην περίπτωση του ήταν περισσότερο αόριστη».

Μοναδικός στόχος του Παναθηναϊκού η περιουσία του!!

Ο Παναθηναϊκός παλεύει να πάρει, με κάθε μέσο, την αδειοδότηση απο την ΟΥΕΦΑ και ο Αποδυτηριάκιας γράφει για τον μεγάλο κίνδυνο που παραμονεύει, για τον Γιάννη Αλαφούζο.
Ο Παναθηναϊκός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την ΟΥΕΦΑ. Τίποτα. Κι αυτό δεν συζητείται. Παναθηναϊκός είναι, όχι ΠΑΣ Γιάννενα και Αστήρ Τριπόλεως να έχει να λέει ότι κι εγώ κάποτε έπαιξα Ευρώπη. Πέρα απ’ αυτό.
Πέρα από την εικόνα που δίχως ντροπή δίνει σήμερα ο Παναθηναϊκός, όπου παρακαλώντας, ζητιανεύοντας και κινούμενος περισσότερο στο παρασκήνιο επιδιώκει την αδειοδότηση από κάποια επώνυμα λαμόγια της ΟΥΕΦΑ. Την αδειοδότηση που δεν τη δικαιούνται. Να δούμε το πράμα καθαρά πρακτικά.
Μη λησμονούμε ότι μιλάμε για τον Παναθηναϊκό. Ο οποίος Παναθηναϊκός είναι σήμερα βαθειά στο πρόβλημα και δεν καθαρίζει τη μπουγάδα μέσω Ευρώπης. Αυτό θα γίνει μόνο μέσω Ελλάδος. Μέσω πρωταθλήματος.
Αν, τελικά, ο Παναθηναϊκός πάρει την αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ, τότε το μοναδικό όφελος θα είναι η «ηρωποίηση» του Ιωάννου Αλαφούζου. Η προεδράρα. Ο Παναθηναϊκός θα συνεχίζει να βρίσκεται στο λούκι, με τη διαφορά ότι θα κάνει πιο δύσκολη τη ζωή του. Έτσι λέω εγώ.
Ποια ΟΥΕΦΑ και ποια αδειοδότηση. Σε παρακαλώ. Η μεγαλύτερη περιουσία του Παναθηναϊκού είναι ο κόσμος του. Αυτός ο κόσμος ο μικρός στο ήθος και μέγας στο πάθος του, όπως όλοι οι λαοί. Ένας, λοιπόν, ένας και μονοσήμαντος ο στόχος του αρχηγού, του Αλαφούζου. Να κερδίσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού.
Θα φάει ξύλο, δηλαδή τα μπινελίκια της ζωής του ο Αλαφούζος, αν η ομάδα, έτσι όπως είναι, διασυρθεί στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα. Μιλάμε μαθηματικά, δηλαδή με την γλώσσα του Θεού.
Για να κερδίσει τον κόσμο ο Αλαφούζος θα το καταφέρει μόνον αν φτιάξει ομάδα. Μόνον αν ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι κτίζει ομάδα. Διαφορετικά, και οι συμμορίες των οργανωμένων θα του γυρίσουν την πλάτη τους και η Παράγκα των πρασίνων δημοσιογράφων θα την κάνει γυριστή.

Μεγαλύτερο πρόβλημα από ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη έχει ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη, γράφει ο apodytiriakias.gr
Ουδείς ασχολείται με τον Ολυμπιακό. Κυρίαρχος είναι, σου λένε. Όλα τακτοποιημένα. Είναι η ομάδα που παίρνει τα πρωταθλήματα, έχει ακλόνητη διοίκηση, έχει λεφτά, δεν έχει αντίπαλο. Έτσι είναι; Βεβαίως έτσι είναι.

Η ΑΕΚ υποβιβάστηκε, ο Παναθηναϊκός είναι χαίρετε, απλά γλύτωσε την καταστροφή, ο ΠΑΟΚ ψάχνεται, ο Άρης στον τέλμα, την πήδησε την προηγούμενη σαιζόν στο τσακ. Ο Ολυμπιακός τι ανάγκη να έχει. Έτσι είναι; Βεβαίως έτσι είναι.

Τίποτα δεν του λείπει του Ολυμπιακού. Από ποιον να φοβηθεί; Δικό του το παρασκήνιο, δικός του ο πιο φραγκάτος και σε κας μανεϋ πρόεδρος, πήρε και τις εκλογές της Ένωσης Πειραιά με τον Ανατολάκη, ποιος το πιάνει το  πανίσχυρο ολυμπιακό τόξο σήμερα. Έτσι είναι; Βεβαίως έτσι είναι.

Έλα, όμως, που ο Ολυμπιακός απειλείται από ένα καυτό σίδερο, που πιθανότατα να αποδειχθεί πρόβλημα μεγαλύτερο απ’ αυτό που έχει ήδη κάψει το πετσί των δυο παραδοσιακών του αντιπάλων, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Οι γάβροι δεν αισθάνονται καλά, άσε τι λένε. Τέτοιο έργο δεν το έχουν ξαναβιώσει. Έμειναν αυτοί κι αυτοί. Αυτοί και οι εαυτοί τους. Χωρίς αντίπαλο. Δεν βλέπουν στον ορίζοντα κανένα κεφάλι να εξέχει του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Χωρίς πλάκα με το παραμικρό τσαφ θα φάνε τα λυσσακά τους. Με πρώτο στόχο τον Μαρινάκη. Αυτός θα την πληρώσει. Με ποιον άλλον να τα βάλουν, δηλαδή;

Δεν μιλάει ο Λαζόπουλος, να κάνει τα νούμερά του να γελάσουμε. Μιλάει ο αποδυτηριάκιας. Αν δεν παίξει μπάλλα ο Ολυμπιακός, το Καραϊσκάκη θα στενάξει. Το τελευταίο είναι να πεις ότι θα ξεσπάσει εμφύλιος. Άλλοι εναντίον Μαρινάκη, άλλοι υπερ. Αυτό είναι το τελευταίο. Αν το προλάβουν αυτό οι φωτιές που θα ξεσπάσουν όταν οι γάβροι θα βλέπουν την ομάδα να είναι πρώτη στη βαθμολογία και να είναι για φτύσιμο, όπως την περασμένη σαιζόν.
Πηγή: gazzetta.gr

Γράμμα 'Ελληνα από την Βραζιλία!!

Συγκλονιστικό το γράμμα από Έλληνα που ζει στη Βραζιλία και συγκεκριμένα στο Μπέλο Οριζόντε, περιγράφοντας τις συνθήκες σε όσους... σκέφτονται παραλίες και τακουνάκια.
Μπέλο Οριζοντε, Δευτέρα 17.06.2013
Αγαπητέ φίλε,
ναι μιλάω σε εσένα που ακους Βραζιλία και σκέφτεσαι παραλίες, τακουνάκια, ανάποδα ψαλίδια, υπερμεγέθεις κώλους και ατελείωτα πάρτι. Συγγνώμη που σου χαλάω το όνειρο, αλλά το πάρτι τελείωσε. Η μάλλον έχει τελειώσει εδώ και πολλά χρόνια αλλά δεν σου το είπανε. Εδώ εξάγουμε, αλλά δεν πίνουμε καφέ, δεν χορεύουμε σάμπα εκτός των ορίων του Ρίο ντε Ζανέιρο ή μαλλον χορεύουμε σπάνια έτσι κι αλλιώς. Μέχρι και στην μπάλα εξάγουμε πλέον αμυντικά χαφ και στόπερ. Τα στερεότυπα μας τελείωσαν όπως και η υπομονή.
Τελείωσε η υπομονή. Την τελευταία εβδομάδα πήραμε τους δρόμους. Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν για την αύξηση 7 λεπτών του ευρώ στις συγκοινωνίες αλλά πλέον διαμαρτυρόμαστε για όλη τη σαπίλα πίσω από αυτο.  Το πρόβλημα δεν είναι τα επτά λεπτά αλλά τα βασικά δικαίωματα.  Η στρατονομία,  κατάλοιπο της δικτατορίας, μοιράζει αφειδώς λαστιχένιες σφαίρες και ληγμένα δακρυγόνα. Αλλά είναι πλέον αργά. Ο κόσμος επιτέλους ξύπνησε και ζητά επίπεδο ζωής ανάλογο με την θέση της χώρας στο οικονομικό χάρτη. Βαρέθηκε να βλέπει τους λίγους να γεμίζουνε τις τσέπες, να επανεκλέγονται εδώ και δεκαετίες. Βαρέθηκε ο φτωχός αλλά, επιτέλους βαρέθηκε και ο πλούσιος, και θα στο εξηγήσω.
Στην Βραζιλία ο βασικός μισθός ειναι 234 ευρώ. Το εισιτήριο του λεωφορείου ειναι 1 ευρώ και το ρημάδι έρχεται όποτε γουστάρει. Κάποιος που ζει στο Μπέλο Οριζόντε κερδίζοντας βασικό μισθό, μένει τουλάχιστον 15 χιλιόμετρα από την δουλειά του και θέλει δύο λεωφορεία και μιάμιση ώρα για να φτάσει εκεί όταν δεν έχει κίνηση. Και όταν μιλάμε για κίνηση, μιλάμε για χάος. Στο Σάο Πάουλο για παράδειγμα κάθε μέρα εχουμε ουρές 70 χιλιομέτρων στις ώρες αιχμής. Εκεί συναντιούνται ο φτωχός με τον πλούσιο. Ο φτωχός στο λεωφορείο και πλούσιος στην αμαξάρα του με τα φιμέ τζάμια.
Ο πλούσιος που θα γυρίσει στο σπίτι του για το οποίο πληρώνει κατα μέσο όρο 1500 ευρώ ενοίκιο και άλλα 400 για κοινόχρηστα. Πληρώνει ιδιωτική ασφάλιση υγείας γιατί το δημόσιο δεν δουλέυει, πληρώνει πανάκριβα σχολεία για τα παιδιά του γιατί στο δημόσιο είναι δύσκολο να μάθουν οτιδήποτε, πληρώνει τα διπλάσια για οποιδήποτε προϊόν (αυτοκίνητο, ρούχα, υπολογιστής κλπ.) έρχεται απέξω γιατί ο φόρος εισαγωής ειναι 60% συν το κέρδος του εμπόρου. Πληρώνει με φόβο, γιατί δεν μπορεί να βγεί απο το «κάστρο» με τον ηλεκτρικό φράχτη όποτε θέλει. Γιατί δεν μπορεί να πάει μια βόλτα όπου και όποτε του γουστάρει. Γιατί φοβάται για την ζωή του καθημερινά. Και σου μιλάω πάντα για το Μπέλο Οριζόντε και τις άλλες μεγαλουπόλεις της χώρας. Αν πάρεις τον δρόμο και πας προς το βορρά ξέχνα τα όλα αυτά, εκεί εισαι πλέον σε στάνταρντς Αφρικής.  
Κανείς σχεδόν δεν τα περνάει όσο ωραία φαντάζεσαι στην Βραζιλία. Ναι, έχουμε παραλίες και ήλιο αλλά αναλφαβητισμός είναι στο 10% και κάθε μέρα περίπου 13εκ. δεν έχουνε φαϊ στο τραπέζι τους.
Ειμαστε η 6η οικονομική δύναμη στον κόσμο και την ίδια στιγμή πολύ χαμήλά στους δείκτες της παιδείας και της δημόσιας υγείας. Οσο αφορά την διαφθορά και την γραφειοκρατία πρέπει να είμαστε στο τοπ 3 εύκολα. Πολύ ψηλά είμαστε και στην εγκληματικότητα με τα νούμερα νεκρών σε Ρίο και Σάο Πάουλο να είναι μεγαλύτερα από εκείνα σε εμπόλεμες ζώνες (49 χιλ στο 2010). Δυστυχώς το Μουντιάλ και η Ολυμπιάδα δεν θα άλλαξουν τίποτα από όλα αυτά.
Για μια ακόμα φορά μας δούλεψαν ψιλό γαζί. Μας υποσχέθηκαν πως θα άλλαξει η ζωή μας, επιτέλους, προς το καλύτερο. Πως θα έχουμε συγκοινωνίες και δρόμους πρώτου και όχι τρίτου κόσμου θα αλλάξουμε, λέει,επίπεδο σε όλα. Πως όλο αυτό το «φαγοπότι» θα αξίζει τον κόπο.  Αντιθετα, μέχρι τώρα όλη αυτή η ιστορία έχει στοιχίσει πάνω απο 27 δις δολάρια, περισσότερα από όσο τα τελευταία τρία μουντιάλ μαζί.  Εδώ στο Μπέλο Οριζόντε, το Μινεϊράο κόστισε 270 εκ. ενώ αρχικά είχε υπολογίστει σε 146εκ. Να σου πω ακόμα πως πήγα στο στάδιο «Ιντεπεντένσια», επίσης εδώ στο Μπέλο Οριζόντε, που κόστισε 45 εκ. ευρώ, παραδόθηκε με 2 χρόνια καθυστέρηση και λόγω κατασκευαστικού λάθους έχει πάνω από 6χιλιάδες θέσεις που δεν βλέπουν τον ένα τέρμα. Ανάλογες και χειρότερες είναι οι ιστορίες και στα υπόλοιπα γήπεδα.
Μιας και μιλάμε για μπάλα, να σου πω πως οι περισσότεροι βραζιλιάνοι θα δουν το Μουντιάλ από την τηλεόραση. Το φτηνο εισιτήριο  για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών για τον αγώνα Ταϊτή – Νιγηρία κοστίζει κοντά στα 50 ευρώ. Φαντάσου λοιπόν τι θα πρέπει να πληρώσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και μην ξεχνάς, ο βασικός μισθός ειναι στα 243 ευρώ.
Μουντιάλ για ποιόν λοιπόν; Ισως για εκείνους που θα έρθουν για να «ζήσουν το όνειρο» τους στην Βραζιλία. Αυτή ακριβώς την στιγμή γύρω στους 200χιλ βραζιλιάνους σε οκτώ μεγαλουπόλεις είναι στους δρόμους και διαδηλώνουν για τα δικαιώματα του. Δεν τους νοιάζει το Μουντιάλ, δεν πίνουν καφέ και σίγουρα δεν χορεύουν σάμπα.
Πηγή: hellasbrasil.blogspot.gr

Εν αναμονή του χτυπήματος…!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει-προαναγγέλλει στο blog του στο gazzetta το επόμενο μεταγραφικό χτύπημα του Ολυμπιακού.
Με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στο να κλείσει συμφωνία με παίκτες που προέρχονται από το ισπανικό πρωτάθλημα (βλέπε Πέδρο Λεόν, αλλά και Μπόατενγκ-και με τον Βερδού ακόμη να μην έχει απαντήσει), λογικό είναι να στρέφεται εσχάτως και στη γαλλική αγορά και σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο.
Μην ξεχνάμε ότι αυτά τα τελευταία χρόνια συχνά ψωνίζει από εκεί ο Ολυμπιακός. Μάλιστα, με την απόκτηση του Μιραλάς από τη Σεντ Ετιέν έκανε την καλύτερη κίνησή του εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ο δε Μοντέστο από τη Μονακό δεν τον…χάλασε καθόλου. Ακόμη κι ο Μακούν, στον ένα χρόνο που έμεινε στο Ρέντη, έδωσε πολύτιμες υπηρεσίες, δε δημιούργησε προβλήματα και γενικά ήταν μία θετική παρουσία.
Η αλήθεια είναι ότι οι κινήσεις του περασμένου καλοκαιριού  από τη Γαλλία δεν αποδείχθηκαν και οι…καλύτερες. Κι αν ο Ντιελνά ήταν σχεδόν τζάμπα κι οι Ντιακιτέ και Πίνο δεν κόστισαν και πολλά (αλλά και δεν πρόσφεραν και πολλά), η ακριβή αγορά του Μασάντο από την Τουλούζ δεν έχει «βγει» μέχρι στιγμής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Από την άλλη, να έχουμε υπόψιν μας πως οι δύο ίσως καλύτεροι παίκτες του Ολυμπιακού, ο Τζιμπούρ με τον Αμπντούν, μπορεί να αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι από την ΑΕΚ και την Καβάλα, αλλά προέρχονται κι οι δύο από το γαλλικό ποδόσφαιρο. Κι ειδικά ο Τζαμέλ έχει παίξει αρκετά χρόνια στη Γαλλία.
Σε γενικές γραμμές μπορεί κάποιος να πει ότι του Ολυμπιακού του «πάει» η γαλλική αγορά.
Αυτά εν αναμονή του επόμενου «χτυπήματος» από το χώρο του Σαμπιονά, που μπορεί να μην αργήσει….
Πηγή: gazzetta.gr

Οι κλήσεις της Εθνικής για το Eurobasket!!

Την προεπιλογή της Εθνικής Ανδρών για το Eurobasket 2013 ανακοίνωσε η ομοσπονδία, με τον Αντρέα Τρινκιέρι και τους συνεργάτες του να επιλέγουν 18 παίκτες από τους οποίους θα βγει η δωδεκάδα της Σλοβενίας.
Ο Ιταλός προπονητής δεν επιφύλασσε εκπλήξεις, καθώς πέραν του Κώστα Κουφού και του Βαγγέλη Μάντζαρη δεν υπάρχει κάποια άλλη απουσία. Στην προεπιλογή βρίσκεται κανονικά ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που επιστρέφει στην Εθνική Ομάδα, όπως και ο Στράτος Περπέρογλου. Ντεμπούτο για τους Δημήτρη Κατσίβελη και Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς.
Αναλυτικά το ρόστερ και η ανακοίνωση της ομοσπονδίας για την προετοιμασία της Εθνικής:
Η Εθνική Ανδρών έχει μπροστά της την πρόκληση του Ευρωμπάσκετ 2013. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Αντρέα Τρινκέρι και οι συνεργάτες του επέλεξαν τους εξής 18 παίκτες που θα πάρουν μέρος στην προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας.
Κώστας Βασιλειάδης 15/3/1984 γκαρντ 2.00
Ίαν Βουγιούκας 31/5/1985 σέντερ 2.11
Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς 3/3/1990 φόργουορντ 2.02
Νίκος Ζήσης 16/8/1983 γκαρντ 1.97
Κώστας Καϊμακόγλου 15/3/1983 φόργουορντ 2.05
Νικ Καλάθης 7/2/1989 γκαρντ 1.98
Δημήτρης Κατσίβελης 1/10/1991 γκαρντ 1.97
Λουκάς Μαυροκεφαλίδης 25/7/1984 σέντερ 2.10
Γιάννης Μπουρούσης 17/11/1983 σέντερ 2.13
Μάικ Μπράμος 27/5/1987 γκαρντ/φόργ 1.98
Κώστας Παπανικολάου 31/7/1990 φόργουορντ 2.06
Νίκος Παππάς 11/7/1990 γκαρντ 1.95
Στράτος Περπέρογλου 7/8/1984 φόργουορντ 2.03
Γιώργος Πρίντεζης 22/2/1985 φόργουορντ 2.06
Κώστας Σλούκας 15/1/1990 γκαρντ 1.90
Βασίλης Σπανούλης 7/8/1982 γκαρντ 1.92
Σοφοκλής Σχορτσανίτης 22/6/1985 σέντερ 2.06
Αντώνης Φώτσης 1/4/1981 φόργουορντ 2.09
Οι διεθνείς θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις στις 22 και 23 Ιουλίου και στις 24 Ιουλίου θα αναχωρήσουν από την Αθήνα με προορισμό το Καρπενήσι και το πρώτο στάδιο προετοιμασίας.
Πηγή: gazzetta.gr

Κίνα: Αίματα για τον Μπέκαμ!!

Πέντε άτομα τραυματίστηκαν στην Κίνα στην προσπάθειά τους να δουν από κοντά τον Ντέιβιντ Μπέκαμ.
Ο Άγγλος παλαίμαχος άσος προκάλεσε πανικό στο πέρασμά του και έγινε κυριολεκτικά χαμός ανάμεσα στους φοιτητές σε πανεπιστήμιο που επισκέφτηκε ο πρώην, πια, ποδοσφαιριστής, στη Σανγκάη.
«Είχα μια απίστευτη απόκριση από όλους στο Πανεπιστήμιο Σανγκάη Τόντζι σήμερα, συγγνώμη που δεν μπόρεσα να βγω στον αγωνιστικό χώρο να δω τις ομάδες. Ήταν αδύνατο να περάσω από το πλήθος. Άκουσα ότι υπήρχαν κάποιοι τραυματισμοί, ελπίζω οι οπαδοί να είναι καλά και τους εύχομαι γρήγορη ανάρρωση», ήταν τα λόγια του Μπέκαμ μετά το συμβάν.




Πηγή: onsports.gr

Κολομβία: Δείτε ποδοσφαιριστές - ρομπότ!! (video)

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου με ρομπότ προετοιμάζονται τα ρομπότ - ποδοσφαιριστές της Κολομβίας.
Οι μηχανικοί πανεπιστημίου στη χώρα προγραμμάτισαν τα ρομπότ – ποδοσφαιριστές ώστε αυτά να είναι έτοιμα για τη διοργάνωση.
«Αυτό που κάνουμε είναι να παρακολουθούμε παιχνίδια ποδοσφαίρου και να σκεφτόμαστε ιδέες στην άμυνα και την επίθεση και να δουλεύουμε στο πώς να εφαρμόσουμε το ανθρώπινο ποδόσφαιρο σε ποδόσφαιρο με ρομπότ», δηλώνει η δημιουργός ρομπότ, Κατερίν Πέρεζ.
Πέρα από την Κολομβία, στη διοργάνωση που ονομάζεται Ρόμποκαπ συμμετέχουν ακόμη οι Βραζιλία, ΗΠΑ, Γαλλία και Κίνα.
Δείτε το βίντεο:




Πηγή: onsports.gr

MLS: Παραμένουν πρώτοι οι Μόντρεαλ Ίμπακτ!! (videos)

Οι Μόντρεαλ Ίμπακτ εδραίωσαν τη θέση τους στην κορυφή της Ανατολικής Περιφέρειας του MLS μετά τη νίκη τους με 2-0 επί των Χιούστον Ντάιναμο.
Οι Καναδοί έγιναν η πρώτη ομάδα που συμπλήρωσε τις εννέα νίκες κι αυτό χάρη στα γκολ των Φελίπε Μάρτινς και Μάρκο Ντι Βάιο στο 14’ και το 32’, αντίστοιχα. Συμπλήρωσαν, παράλληλα, τέσσερις διαδοχικές νίκες ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν ηττηθεί στο «Saputo Stadium», έχοντας έξι νίκες και μία ισοπαλία. Εντός έδρας επιτυχίες είχαμε τόσο για τους Βανκούβερ Ουάιτκαπς όσο και για τους Σικάγο Φάιρ, αντίθετα στη «λευκή» ισοπαλία κόλλησαν οι Λος Άντζελες Γκάλαξι και οι Πόρτλαντ Τίμπερς. Παρακάτω τα σημερινά (20/06) αποτελέσματα…
Σικάγο Φάιρ - Κολοράντο Ράπιντς 2-1
Λος Άντζελες Γκάλαξι - Πόρτλαντ Τίμπερς 0-0
Μόντρεαλ Ίμπακτ - Χιούστον Ντάϊναμο 2-0
Βανκούβερ Ουάιτκαπς - Σίβας ΗΠΑ 3-1

















Πηγή: onsports.gr

Ελευθεριάδης στο Metropolis: «Υποχρεωτική αφαίρεση 7 βαθμών βάσει του άρθρου 22»

Ο νομικός του Ηρακλή Σάκης Ελευθεριάδης, μίλησε στην εκπομπή «Της Κακομοίρας» και στους Κωστή Ραπτόπουλο και Γρηγόρη Κόκκινο για την υπόθεση αφαίρεσης βαθμών του Παναιτωλικού, τονίζοντας ότι βάσει των γεγονότων η ομάδα του Αγρινίου πρέπει να τιμωρηθεί βάσει του άρθρου 22. Όσο για την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ, σημείωσε ότι λογικά θα εκδοθεί από βδομάδα.

«Σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει πριν συζητήθηκε στην επιτροπή της ΕΠΑΕ η υπόθεση. Αυτή συζητήθηκε με βάση το φύλλο αγώνα του διαιτητή. Υπάρχει όμως η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ που θα εξετάσει την υπόθεση με βάση την εισαγγελική δίωξη του κ. Πετρόπουλου, που παραπέμπει τον Παναιτωλικό για τα άρθρα 22 και 26. Εφόσον κριθεί υπαίτιος ο Παναιτωλικός με το άρθρο 22 είναι υποχρεωτική αφαίρεση 7 βαθμών και με το άρθρο 26 μέχρι και υποβιβασμός.

Με το ίδιο άρθρο υποβιβάστηκε ο Ηρακλής για πλαστογραφία. Αμφιβάλλει κανείς ότι αυτά τα έκτροπα που έγιναν στον Αγρίνιο δεν επισύρουν αυτή την ποινή της αφαίρεσης των βαθμών; Αν τα γεγονότα που συνέβησαν αποτελούν δυσφήμηση του αθλήματος, τότε η τιμωρία είναι δεδομένη. Φτάσαμε στο σημείο να λέμε ότι φταίει ο παίκτης που πήρε την κροτίδα. Ο Παναιτωλικός θα πει ότι δεν έχει ευθύνη για τα έκτροπα. Δεν ευθύνεται όμως για τα μέτρα ομαλής διεξαγωγής του αγώνα";

Για τις κινήσεις του Ηρακλή από εδώ και πέρα, είπε:

"Ο Ηρακλής από χθες το βράδυ που κατέλαβε τη δεύτερη θέση, έχει ηθικό και νομικό έννομο συμφέρον, διότι είναι η μοναδική ομάδα που έχει υποβιβαστεί για δυσφήμηση του αθλήματος. Στην προηγούμενη εκδίκαση δεν παρέστη, από εδώ και πέρα θα παραστεί όπου κριθεί αναγκαίο".

Τέλος, για την απόφαση που εκδόθηκε πριν από λίγο από την επιτροπή της ΕΠΑΕ και σύμφωνα με την οποία ο Παναιτωλικός τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική υπογράμμισε:

"Η απόφαση της ΕΠΑΕ για τη μία αγωνιστική δεν έχει καμία σχέση. Στηρίχθηκε στο φύλλο αγώνα. Η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ θα εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα. Ακόμη δεν έχουμε ασφαλή ενημέρωση. Εφόσον η απόφαση της ΕΠΑΕ έχει στηριχθεί στην εισαγγελική δίωξη και όχι στο φύλλο αγώνα μόνο, τότε και ο εισαγγελέας έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση επί της απόφασης αυτής».Πηγή: metrosport.gr

«Να εφαρμοστεί ο νόμος και να ανεβεί ο Ηρακλής»

Την άποψή του πως πρέπει να αφαιρεθούν οι βαθμοί που προβλέπει ο νόμος κάτι που θα σημάνει την άνοδο του Ηρακλή στη Σούπερ Λίγκα εξέφρασε ο Αχιλλέας Μπέος, μιλώντας στο «Αθλητικό Μετρόπολις» και την εκπομπή «Στη Σέντρα»:
Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

«Σύμφωνα με το γράμμα του νόμου ο Ηρακλής πρέπει να είναι στη Σούπερ Λίγκα. Πρέπει να επιβληθεί η ποινή που ορίζει ο κανονισμός. Γι? αυτό, άλλωστε, υπάρχουν οι κανονισμοί, για να εφαρμόζονται. Και στην περίπτωση αυτή ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Πρέπει να αφαιρεθούν οι βαθμοί από τον Παναιτωλικός. Οπότε τη θέση του θα την πάρει ο Ηρακλής.

Όσον αφορά για το τί πιστεύει ότι θα συμβεί, ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε:

«Αν οι δικαστές σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, θα πάρει την άνοδο ο Ηρακλής. Αν οι δικαστές είναι επιεικείς και δεχθούν τους ισχυρισμούς του Παναιτωλικού ότι δεν έγινε τίποτα και ότι φταίει ο Καρράς που πλησίασε την κροτίδα και άλλα τέτοια, δεν μπορώ να γνωρίζω. Από τους δικαστές εξαρτάται. Πιστεύω, όμως, πως θα κάνουν το καθήκον τους». Πηγή: metrosport.gr

Ο Σιόβας ένα εκ. Ο Τάτος πόσα;…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταθέτει μία άποψη για τις ευκαιρίες που πρέπει να παίρνουν όλοι οι παίκτες και πως αυτές μπορεί να «μεταφραστούν»…
Γράφουν στην Ιταλία ότι η Κάλιαρι μπορεί να προσφέρει 2 εκ. Ευρώ στον Ολυμπιακό για τον Τάτο. Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει πως κάτι τέτοιο ντε και καλά θα γίνει και θα αποδειχθεί πραγματικότητα.

• Ωστόσο, με αφορμή αυτή την πληροφορία η, έστω φήμη, σε συνδυασμό με την απολύτως εξακριβωμένη πληροφορία περί σοβαρού ενδιαφέροντος της Σταντάρ Λιέγης για το Σιόβα, θα μπορούσε να γίνει ένα σχόλιο.

• Διότι, όταν βρίσκεται ένας σύλλογος από το Βέλγιο να συζητάει να δώσει ένα εκ. Ευρώ για το Σιόβα, που δεν είναι ούτε στέλεχος της εθνικής, ούτε ο πιο βασικός σέντερ μπακ του Ολυμπιακού, τότε έρχονται σκέψεις στο μυαλό, για το πώς θα μπορούσε να αξιοποιήσει ο Ολυμπιακός παίκτες «τύπου Σιόβα». Δηλαδή, Έλληνες (ίσως και ξένους), που δεν του είναι αυτό που λέμε απαραίτητοι και τέλος πάντων δεν θα τον «χαλάσει» να τους πουλήσει.

• Κι έρχομαι στο παράδειγμα του Τάτου: ποια θα ήταν αυτή την στιγμή η χρηματιστηριακή αξία του Τάτου, εάν στον Ολυμπιακό έπαιρνε κάποιες ευκαιρίες κατά τη διάρκεια της σεζόν; Έπαιζε ρε παιδί μου 12 παιχνίδια πρωταθλήματος και δύο τρία ευρωπαϊκά-γιατί πόσα νομίζετε έπαιξε ο Σιόβας; 13 στο πρωτάθλημα και τέσσερα στην Ευρώπη.

• Όταν λοιπόν ένας σέντερ μπακ του Ολυμπιακού, 24 στα 25, έχει τιμή ένα εκ. Ευρώ, ποια μπορεί να είναι η τιμή ενός 24χρονου πλέϊ μέϊκερ του Ολυμπιακού; Μήπως μπορεί να είναι δύο εκ. Ευρώ;…

• Κι ερχόμαστε ακριβώς εδώ στη διαχείριση ενός προπονητή και γενικότερα μίας ομάδας απέναντι σε ένα κατά κοινή ομολογία καλό μεσοεπιθετικό παίκτη της: να παίρνει ευκαιρία να παίζει μόλις ένα ημίχρονο στους έξι μήνες και στους άλλους έξι μήνες να πηγαίνει δανεικός…

• Που θέλω να καταλήξω: ο Ολυμπιακός έχει παίκτες, που μπορεί να μην είναι παικταράδες, ίσως και να μην είναι για τη βασική ενδεκάδα του, αλλά μπορεί να παίξουν κάπου στην Ευρώπη και να δώσουν πολύτιμα έσοδα στο σύλλογο, έσοδα που στη συνέχεια μπορεί να ενδυναμώσουν τον Ολυμπιακό για άλλες μεταγραφικές κινήσεις του. Με τη διαφορά ότι θα πρέπει να τους δίνονται έστω κάποιες ευκαιρίες…
Πηγή: Sportfm.gr

Ελένη Χατζίδου: Πιο κοντό, πεθαίνεις! (ΦΩΤΟ)

Πολύ αποκαλυπτική εμφανίζεται η Ελένη Χατζίδου στην πίστα του Posidonio. Η τραγουδίστρια, κυκλοφόρησε νέο τραγούδι με τίτλο "Κεφάλι αγύριστο" και είπε να ανανεώσει το look της. Βέβαια η Ελένη έχει αποδείξει πως έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα κοντά!
Έτσι λάνσαρε κάτι νέο, ένα χρυσό φορεμα που το μήκος του έφτανε λίγο κάτω από την κολιά της! Το ρούχο κουνιέται ανάλογα των λικνισμάτων της Ελένης Χατζίδου που πάνω στην πίστα είναι πάντα ναζιάρα και παιχνιδιάρα. Χρώμα ανάλογο πήρε και το σώμα της Ελένης, αφού τα πόδια της είναι γεμάτα χρυσόσκονη.

Ανατολάκης για πρόεδρος της ΕΠΟ!

Από τη στιγμή που ένας ποδοσφαιριστής αποσύρεται από την ενεργό δράση ανοίγονται διάφοροι δρόμοι μπροστά του. Αλλος σταδιοδρομεί ως προπονητής, άλλος προσλαμβάνεται ως στέλεχος σε κάποια ΠΑΕ, άλλος βγάζει άδεια ατζέντη.
Ο Γιώργος Ανατολάκης πάντως παρέκκλινε από τους βασικούς κανόνες και τράβηξε το δικό του μονοπάτι.
Τον έλκουν -βλέπετε- περισσότερο οι εκλογικές διαδικασίες. Και σε αυτές άλλωστε εξαργυρώνει την αναγνωρισιμότητα που εξασφάλισε από το ποδόσφαιρο. Πρώτα λοιπόν εξελέγη βουλευτής με το ΛΑΟΣ, τώρα κέρδισε την προεδρία της ΕΠΣ Πειραιά και λέγεται ότι ο επόμενος στόχος του (μελλοντικά) θα είναι η καρέκλα του επικεφαλής της ΕΠΟ!
Αυτό όμως θα το διαπιστώσουμε σε βάθος χρόνου. Επί του παρόντος ο Ανατολάκης αναλαμβάνει τα ηνία της ΕΠΣΠ με αντιπρόεδρο τον Γιάννη Σπάθα. Τον παλαίμαχο διαιτητή δηλαδή στον οποίο αποδίδεται -από τις περιβόητες κασέτες της «παράγκας»- το ιστορικό «ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν και όλοι οι άλλοι να πάνε να γ...». Εκείνη την περίοδο μάλιστα ο Ανατολάκης κατακτούσε πρωταθλήματα με τους «ερυθρόλευκους».
Πηγή: Goal

Κλειδί το καλό ξεκίνημα

Στο γρήγορο γκολ που σημείωσε η ομάδα του για δεύτερο σερί ματς απέδωσε τη νίκη απέναντι στο Μεξικό, ο Λουίζ Φελίπε Σκολάρι

Κλειδί το καλό ξεκίνημα
Ο «Φελιπάο», παραδέχτηκε πως υπήρξαν και δύσκολα διαστήματα στην αναμέτρηση με τους Μεξικανούς και στις δηλώσεις του μετά το ματς επισήμανε: «Η εκκίνηση μας ήταν φανταστική. Μετά για κάποιο διάστημα το Μεξικό γύρισε τα δεδομένα του ματς και κυριάρχησαν για λίγο. Θα έλεγα πάντως πως τα πήγε πολύ καλά όλη η ομάδα. Για λίγο τα χάσαμε μέχρι να δούμε τι γίνεται με τον Νταβίντ Λουίζ στο τέλος του πρώτου μέρους. Στο δεύτερο μέρος έγινε ένα ισορροπημένο παιχνίδι με το Μεξικό να ρισκάρει περισσότερο και μ’ εμάς να μην κάνουμε τόσο καλό παιχνίδι, όσο με την Ιαπωνία».

Καρλάο για ΠΑΟ

Ο Βραζιλιάνος Καρλάο, που ανήκει στην Μπράγκα, προτάθηκε στον Παναθηναϊκό για την θέση του επιθετικού.

Καρλάο για ΠΑΟ
Κάθε μέρα φτάνουν στην γραφεία του Παναθηναϊκού διάφορα προτεινόμενα ονόματα προκειμένου να προχωρήσουν οι επαφές για τυχόν μεταγραφή. Ένα από τα τελευταία ήταν και του Βραζιλιάνου Καρλάο, ο οποίος ανήκει στην πορτογαλική Μπράγκα και αγωνίζεται στην θέση του επιθετικού.

Ο Καρλάο έχει συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο με την πορτογαλική ομάδα αλλά δεν υπολογίζεται και έτσι αναζητά τη νέα του ποδοσφαιρική στέγη. Πριν την Μπράγκα, ο 27χρονος Βραζιλιάνος έχει παίξει και στην Ιαπωνία με την Κασίμα Άντλερς αλλά και στην Ελβετία με την Ξαμάξ.

Θέλει Ουντότζι ο Άρης

Τον Σαλόζε Ουντότζι θέλει ο Γιάννης Χατζηνικολάου να φέρει στον Άρη αφού τον προορίζει για αντικαταστάτη του Γιάννη Γιαννιώτα.

Θέλει Ουντότζι ο Άρης
Ο Γιάννης Γιαννιώτας ετοιμάζει τις βαλίτσες του για Γερμανία και την Φορτούνα και ο Άρη αναζητά έναν παίκτη για να τον αντικαταστήσει. Αυτός φαίνεται πως είναι ο Σαλόζε Ουντότζι, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Ατρόμητο και ο Γιάννης Χατζηνικολάου τον γνωρίζει καλά αφού συνυπήρξαν στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος που πέρασε στον Πλατανιά.

Το κασέ του Νιγηριανού με βουλγαρική υπηκοότητα δεν είναι απαγορευτικό για τον Άρη ενώ εκτός της περσινής χρονιάς έχει αγωνιστεί στην Ελλάδα και στον Αστέρα Τρίπολης παλιότερα. Πριν έρθει στην Ελλάδα έπαιξε στη Βουλγαρία για λογαριασμό των Βίχρεν και ΤΣΣΚΑ Σόφιας ενώ τη σεζόν 2011-2012 αγωνίστηκε στο ρουμανικό πρωτάθλημα με τις Άστρα Πλοέστι και Μπρασόφ.

Το μόνο θέμα που απασχολεί τους ανθρώπους του Άρη έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του Ουντότζι, που είναι λίγο… άστατος, λόγος που τα «έσπασε» με τον Αναστασιάδη στον Πλατανιά και αποχώρησε. Η περίπτωση του όμως εξετάζεται και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις. novasport fm