Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Η πρωτάρα και οι έμπειροι!!

Η παρθενική παρουσία της Εθνικής ομάδας Κ20 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, την έφερε απέναντι από… θηρία!

Η πρωτάρα και οι έμπειροι!
Την πρώτη της παρουσία θα δώσει η Εθνική ομάδα Κ20 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ξεκινάει το Σάββατο στην Τουρκία.

Η κλήρωση την έφερε κόντρα στην Παραγουάη, το Μεξικό και το Μάλι, αντίπαλοι που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, κυρίως λόγω της εμπειρίας τους στην διοργάνωση, κάτι που λείπει απ’ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η πρεμιέρα θα γίνει το Σάββατο στις 18.00 με το ματς κόντρα στο φαβορί του ομίλου, Μεξικό, ενώ θα συνεχίσει την επόμενη Τρίτη κόντρα στο Μάλι. Η φάση των ομίλων θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή απέναντι στην Παραγουάη.

Δέκατη τρίτη και... τυχερή;

Με την ελπίδα να μην είναι… γρουσούζικη η 13η συμμετοχή του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ταξίδεψε στην Τουρκία το Μεξικό.

Οι σημαντικές επιτυχίες που έχει στο... τσεπάκι (3η θέση στο Παγκόσμιο του 2011 και Πρωτάθλημα Εθνικών ομάδων Κ20 Κεντρικής & Βόρειας Αμερικής φέτος), αλλά και το γεγονός ότι κατέκτησε τον τίτλο Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής χωρίς να δεχτεί γκολ μέχρι τον τελικό (!) -όπου τελικά επικράτησε των ΗΠΑ με 3-1 στην παράταση- το κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις των... φαβορί.


Ανάμεσα στα ταλέντα που διαθέτουν οι «Ελ Τρι» είναι και ο Αντoνιο Μπρισένιο, ο οποίος αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος Κεντρικής & Βόρειας Αμερικής.

Τερματοφύλακες: Ρίτσαρντ Σάντσεζ (Ντάλας), Μανουέλ Λαγιούντ (Κρουζ Αζούλ), Αλμπέρτο Γκουρόλα (Άτλας)
Αμυντικοί: Εντγκάρντο Μαρίν (Τσίβας Γκουανταλαχάρα), Αντόνιο Μπρισένιο (Άτλας), Μπερνάντο Ερνάντεζ (Μόντερέι),Χοσέ Αμπέλα (Σάντος Λαγκούνα), Αμπέλ Φουέντες (Τσίβας Γκουανταλαχάρα)
Μέσοι: Φρανσίσκο Φλόρες (Κρουζ Αζούλ), Αρμάντο Ζαμοράνο (Τσαγκουάρες), Χόρχε Εσπερικουέτα (Τίγκρες), Ραούλ Λόπεζ (Τσίβας Γκουανταλαχάρα), Αρτούρο Γκονζάλεζ (Άτλας), Χοσέ Κάρλος Φαν Ράνκιν (Πούμας) , Κάρλος Αλμπέρτο Τρεβίνο (Άτλας), Ουβάλντο Λούνα (Τίγκρες), Χεσούς Εσκομπόζα(Νεκάξα)
Επιθετικοί: Μάρκο Μπουένο (Πατσούτσα), Χεσούς Κορόνα (Μόντερέι), Τζούλιο Μοράλες (Τσίβας Γκουανταλαχάρα), Γκιγιέρμο Μαδριγάλ (Μόντερέι)
Προπονητής: Σέρχιο Αλμαγκέρ (Μεξικό)

«Έδιωξε» Αργεντινή και θέλει να... μείνει

Να κάνει το βήμα παραπάνω θέλει η Παραγουάη στην 9η συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 και έφτασε Τουρκία με… φόρα.

Η 4η θέση που κατέκτησε στη συγκεκριμένη διοργάνωση το 2011 της δίνει σημαντικό κίνητρο για την διεκδίκηση των κορυφαίων θέσεων, όπως και το γεγονός ότι έφτασε στην Τουρκία αποκλείοντας την Αργεντινή απ’ το Πρωτάθλημα Κ20
Λατινικής Αμερικής.

Τελικά, αναδείχθηκε δευτεραθλήτρια, αφού βρήκε στον τελικό το εμπόδιο της Κολομβίας.



Παρά τη νίκη της κόντρα στην Αργεντινή με 2-1, στους ομίλους τα βρήκε σκούρα. Ηττήθηκε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Κολομβία (0-1) και από τη Χιλή (2-3), ενώ πέρασε στην τελική φάση επικρατώντας με 5-1 της Βολιβίας.
Εκεί, μετρώντας τρεις νίκες (3-1 Χιλή, 1-0 Εκουαδόρ, 1-0 Ουρουγουάη), μια ισοπαλία ( 1-1 Περού) και μια δεύτερη ήττα με 2-1 απ’ την Κολομβία έφτασε στο Παγκόσμιο.

Μεγάλο μερίδιο είχε ο Ντερλίς Γκονζάλος, ο οποίος σκόραρε σημαντικά γκολ στο τουρνουά της Λατινικής Αμερικής.

Τερματοφύλακες: Ντιέγκο Μορέλ (Λιμπερτάδ), Αλεχάντρο Μπογκάντο (Γκουαρανί), Αρμάντο Βέρα (Λιμπερτάδ)
Αμυντικοί: Μίλερ Μαρέκο (Ρούμπιο Νου), Τεόντορο Παρέδες (Κέρο Πορτένιο), Τζούνιορ Αλόνσο Κέρο Πορτένιο), Γκουστάβο Γκόμεζ (Λιμπερτάδ), Ακουιλίνο Χιμένεθ (Ολίμπια), Χόρχε Μπαλμπουένα (Κέρο Πορτένιο), Ματίας Πέρεζ (Νασιονάλ)
Μέσοι: Ιβάν Ραμίρεζ (Λιμπερτάδ), Άνχελ Λουσένα (Ρούμπιο Νου), Ρομπέρτ Πιρίς Ντα Μότα (Ρούμπιο Νου), Μικέλ Αλμιρόν (Κέρο Πορτένο), Χόρχε Ρόχας (Κέρο Πορτένο)
Επιθετικοί:Αρνάλντο Σανάμπρια (Μπαρτσελόνα), Κλαούντιο Κορέα (Σπορτίβο Λουκουένο), Ντερλίς Γκονζάλεζ (Γκουαρανί), Σεσίλια Ντομίνγκεζ (Σολ ντε Αμέρικα), Μπράιαν Μοντενέγκρο (Ρούμπιο Νου), Χουάν Βιγιαμαγιόρ (Λιμπερτάδ)
Προπονητής: Βίκτορ Γενές (Παραγουάη)

Αδύναμος, αλλά πιο έμπειρος
Ο… αδύναμος κρίκος φαίνεται πως είναι το Μάλι, το οποίο μετράει τέσσερις συμμετοχές στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η 3η θέση στο πρωτάθλημα το 1999 είναι η μεγαλύτερη διάκρισή του μέχρι τώρα, χωρίς να έχει επιδείξει κάτι ιδιαίτερο από κει και πέρα.

Μάλιστα, προκρίθηκε στην διοργάνωση της Τουρκίας, λόγω της πρόκρισής της στην ημιτελική φάση Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων Κ20 της Αφρικής, μετρώντας 2 νίκες και 3 ήττες.


Συγκεκριμένα, έφτασε στα ημιτελικά επικρατώντας στους ομίλους της Νιγηρίας (1-0) και του Κογκό (2-1), ενώ ηττήθηκε απ’ την Γκαμπόν (2-0).

Στα ημιτελικά αποκλείστηκε απ’ την Γκάνα με 2-4, ενώ στον μικρό τελικό η Νιγηρία πήρε τη ρεβάνς επικρατώντας με 2-1.

Οι «αετοί» χρωστάνε την παρουσία τους στην διοργάνωση στον Ναντ Αντάμα Νιανέ. Ο νεαρός επιθετικός έχει σκοράρει σχεδόν σε όλα τα ματς του Μάλι και δικαίως θεωρείται ως το μεγάλο αστέρι της ομάδας του.

Τερματοφύλακες: 1 Φοφανά Αχαμαντού, 16 Σόρι Τραορέ, 21 Ζερμέιν Μπερτέ
Αμυντικοί:4 Ουσμάν Κεϊτά, 6 Μπουμπακάρ Ντιαρά, 12 Μαχαμαντού Τραορέ, 13 Ισάκα Σαμακέ, 19 Γιουσούφ Κονέ, 20 Ιτσάκα Τραορέ
Μέσοι: 3 Αμπντουλαγιέ Κεϊτά, 8 Μαμαντού Ντενόν, 14 Αντάμα Μαρικό, 15 Μπακαρί Νιμαγκά
Επιθετικοί: 2 Χαμιντού Τραορέ, 5 Σαμπά Ντιαλό, 7 Σουλεϊμάν Σισοκό, 9 Αντάμα Νιανέ,
10 Σεϊντού Τραορέ, 11 Τιεκόρο Κεϊτά, 17 Αντάμα Τραορέ, 18 Μαλίκ Μπερτέ

Πρόγραμμα

Σάββατο 22/6
Μεξικό - Ελλάδα
Παραγουάη - Μάλι

Τρίτη 25/6
Μεξικό - Παραγουάη
Μάλι - Ελλάδα

Παρασκευή 28/6
Ελλάδα - Παραγουάη
Μάλι - Μεξικό Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: