Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Τεστ χαρακτήρα το ξεκίνημα για Γιουνάιτεντ!!

Για πρώτη φορά ύστερα από πάρα πολλά χρόνια ο ορισμός των αγώνων του αγγλικού πρωταθλήματος αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τεστ χαρακτήρα το ξεκίνημα για Γιουνάιτεντ!
Και αυτό γιατί με την επιστροφή του Μουρίνιο, την αποχώρηση του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, με νέο τεχνικό στη Σίτι και στην Εβερτον αλλά και με την Αρσεναλ, την Τότεναμ και τη Λίβερπουλ να έχουν βλέψεις για κάτι καλύτερο, το φετινό πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ εξάπτει το ενδιαφέρον.

άρθρο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου
 
Το πιο δύσκολο ξεκίνημα έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χωρίς καμία αμφιβολία. Και θα είναι ένα γερό τεστ χαρακτήρα για την ομάδα, αλλά και για τον ίδιο τον Ντέιβιντ Μόγιες που ενδόμυχα θα απευχόταν τόσο κακή αρχή. Τέσσερα πολύ δύσκολα ματς στα πρώτα πέντε τον περιμένουν και αν τα διαχειριστεί σωστά τότε θα είναι το ξεκάθαρο φαβορί από την αρχή! Αν όμως στραβώσουν θα ξεκινήσει με γκρίνια και αμφισβήτηση.
Οι πρωταθλητές αρχίζουν με ματς εκτός με τη Σουόνσι (όπου πέρσι έμειναν στην ισοπαλία) υποδέχονται την Τσέλσι του Μουρίνιο, πάνε στο «Ανφιλντ» για την παραδοσιακή κόντρα με τη Λίβερπουλ και αφού παίξουν με την Κρύσταλ Πάλας στο «Ολντ Τράφορντ» θα πάνε στο Etihad για το ντέρμπι με τη Σίτι!
Η Τσέλσι επίσης έχει δύσκολο ξεκίνημα, αλλά γενικότερα ο πρώτος γύρος της είναι με αρκετά σημαντικά ματς στην έδρα της, ωστόσο τον Αύγουστο έχει και την έξτρα υποχρέωση να αντιμετωπίσει στην Πράγα τη Μπάγερν για το Σούπερ Καπ!
Η Σίτι έχει το θεωρητικά καλύτερο ξεκίνημα αφού σε όλο τον πρώτο γύρο  μόνο το ματς με την Τσέλσι τον Οκτώβριο είναι εκτός έδρας, με την ιδιαιτερότητα βέβαια τα δύο ματς με την Αρσεναλ να αργούν πάρα πολύ, αφού τον Φεβρουάριο παίζει το πρώτο εντός έδρας με την ρεβάνς στο Emirates τον Μάρτιο! Η Αρσεναλ επίσης έχει εξαιρετικό πρόγραμμα με όλα τα σημαντικά ματς στην έδρα της στον πρώτο γύρο, με εξαίρεση την επίσκεψη στο «Ολντ Τράφορντ» τον Νοέμβριο. Από τους υπόλοιπους αυτή που έχει εντελώς διαφορετική αρχή φέτος από πέρσι είναι η Λίβερπουλ. Πέρσι η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς είχε στα πρώτα πέντε ματς  να αντιμετωπίσει την Σίτι, την Αρσεναλ και την Γιουνάιτεντ συν την επίσκεψη στο «Χώθορνς» για το ματς με την Γουέστ Μπρόμιτς. Φέτος αρχίζει με ματς στο «Ανφιλντ»  με την Στόουκ, πάει στο «Βίλα Παρκ» να αντιμετωπίσει την Αστον Βίλα, υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στη συνέχεια έχει να παίξει με Σουόνσι στην Ουαλία και με την Σαουθάμπτον στο «Ανφιλντ».
Επί της ουσίας πάντως από την μέρα που ανακοινώνεται το  πρόγραμμα μπαίνουμε σε ρυθμούς πρωταθλήματος με κάθε οπαδό να έχει δικαίωμα να κάνει όνειρα! Ας μην ξεχνάμε πάντως πως διαχρονικά ισχύει η ρήση πως μία καλή αρχή δεν σημαίνει πως κερδίζεις και το πρωτάθλημα αλλά όπως έχει αποδειχτεί συχνά, ένα κακό ξεκίνημα συνήθως σε αποδιοργανώνει. Και επειδή  είναι πολλά τα νέα πρόσωπα  φέτος και μπροστά μας έχουμε μία περίεργη σεζόν καλό είναι να περιμένουμε τα κανονικά ματς για να βγάλουμε και τα πρώτα συμπεράσματα!

Πηγή:  england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: