Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Οικονόμου: "ο Άρης χρειάζεται τη βοήθεια του κόσμου του"

Ο νομικός της ΚΑΕ Άρης Γιώργος Οικονόμου (αριστερά στη φωτογραφία, με τον έτερο νομικό Γιώργο Ψάλλα), που συμμετείχε στο χθεσινό συμβούλιο για την οικονομική κατάσταση στην ομάδα και των ενεργειών που πρέπει να γίνουν ενόψει του άρθρου 99, τόνισε τα δεδομένα που υπάρχουν και τι θα επακολουθήσει...
Είπε χαρακτηριστικά στο "Αθλητικό Μετρόπολις 95.5":

"Αυτό που προέχει για εμάς είναι να έχουμε κατ' αρχήν μια πλήρη εικόνα των χρεών προς το Δημόσιο και αυτό θα το πετύχουμε με ένα έγγραφο απ' την αρμόδια ΦΑΕΕ Θεσσαλονίκης. Έχουμε ήδη μιλήσει με τον διαμεσολαβητή για το "99", έχουμε γνώση και του χρέους των ιδιωτών πιστωτών, οπότε μας μένει το Δημόσιο που δεν "κουρεύει" πλέον χρέη, αλλά δέχεται μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις. Με βάση όλα αυτά θα έχουμε μια πλήρη εικόνα, που την υπολογίζω περίπου στις 15 Ιουλίου.
Στο διοικητικό συμβούλιο κάναμε μια γενική συζήτηση, αναλύσαμε τα δεδομένα, εμείς κάναμε τους "δικηγόρους του διαβόλου" και είπαμε το μέγιστο ποσό που θα μπορούσε. Το ποσό είναι ρευστό.
Τα έσοδα του μπάσκετ δεν είναι τόσο απογοητευτικά όσο νομίζουν κάποιοι. Υπάρχουν κάποια στάνταρ έσοδα, γενικότερα όμως το μπάσκετ έχει απαξιωθεί σε μεγάλο βαθμό και το πρόβλημα είναι για όλες τις ομάδες. Γι' αυτό και ζητάμε απ' τον κόσμο του Άρη τη βοήθεια του, με τα διαρκείας, με τα εισιτήρια, αυτό χρειάζεται.
Ο Άρης έχει δείξει την καλή του πίστη και διάθεση έναντι των πιστωτών του, κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει και τώρα η διοίκηση της ΚΑΕ. Στο δημόσιο χρωστάμε περίπου το 30-40% του συνολικού χρέους, στους ιδιώτες περισσότερο. Δεν έχουμε "παγωμένα" χρέη, έχουμε μια ρύθμιση που δεν ακολουθείται γιατί πρέπει να πάει σε συγκεκριμένο αριθμό δόσεων".

Για τις δηλώσεις του προέδρου Λευθέρη Αρβανίτη περί μεγάλων δυσκολιών της ΚΑΕ: "στο συμβούλιο υπήρχαν χθες άνθρωποι που ξέρουν τι συμβαίνει. Δεν κρύβουμε πράγματα. Η προσπάθεια θα γίνει. Σίγουρα κάποια στιγμή θα χρειαστούμε ρευστό. Το ότι είναι δύσκολη η κατάσταση είναι δύσκολη. Φέτος είναι και τα 100 χρόνια του συλλόγου και πιστεύουμε ότι θα γίνουν προωθητικές ενέργειες οπότε ίσως μπορέσουμε να πληρώσουμε και από εκεί κάποιες ανάγκες.
Και το μπάσκετ, πάντως, έχει κάποια εξασφαλισμένα έσοδα, αλλά εκεί υπάρχει καθυστέρηση στη χρηματοροή. Έχει και τηλεοπτικά, έχει και ΟΠΑΠ, έχει και μια χορηγία απ' τη CYTA, αλλά θέλουμε να εξηγήσουμε σε όλους τους πιστωτές την κατάσταση και να δείξουν κι αυτοί την απαραίτητη καλή διάθεση". Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: