Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Λεον-τοκαρδη

Με γκολ του Πέδρο Λεόν στο 94’ η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε ισοπαλία 2-2 στο «Σαν Σίρο» από τη Μίλαν, που πίστευε πως είχε κερδίσει με τα δύο γκολ του Πίπο Ιντζάγκι στο μεγάλο ντέρμπι του εβδόμου ομίλου του Champions League. Ρεκόρ εκτός έδρας νίκης στο Champions League από τη Μαρσέιγ, 7-0 τη Ζίλινα. Τριάντα δύο τέρματα ο εντυπωσιακός απολογισμός της ημέρας!

5ος Όμιλος

Η Ρόμα διόρθωσε το λάθος που έκανε προ δύο εβδομάδων και πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τη Βασιλεία, νικώντας τη στην Ελβετία με 3-2. Η Μπάγερν εξασφάλισε την πρόκριση, αλλά όχι-ακόμη-μαθηματικά την πρώτη θέση μετά το 4-0 επί της Κλουζ στη Ρουμανία χάρη στο χατ-τρικ του Μάριο Γκόμεζ.

Βασιλεία-Ρόμα 2-3
(69' Φράι, 83' Σακιρί-16' Μενέζ, 25' πεν. Τότι, 75' Γκρέκο)

Κλουζ-Μπάγερν Μονάχου 0-4
(12', 24', 71' Γκόμεζ, 90' Μίλερ)

Βαθμολογία

1. Μπάγερν Μονάχου 12 (11-3)
2. Ρόμα 6 (6-8)
3. Βασιλεία 3 (7-8)
4. Κλουζ 3 (5-10)

Επόμενη αγωνιστική (23/11)

Ρόμα-Μπάγερν 21:45
Βασιλεία-Κλουζ 21:45

6ος Όμιλος

Πιο εύκολα δε γινόταν… Η Τσέλσι επικράτησε 4-1 της Σπαρτάκ Μόσχας στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και εξασφάλισε από την τέταρτη αγωνιστική όχι απλώς την πρόκριση, αλλά και την πρωτιά στον έκτο όμιλο. Η Μαρσέιγ έκανε ρεκόρ εκτός έδρας νίκης στην ιστορία του Champions League με το 7-0 επί της Ζίλινα στη Σλοβακία.

Τσέλσι-Σπαρτάκ Μόσχας 4-1
(49' Ανελκά, 63' πεν. Ντρογκμπά, 66', 92' Ιβάνοβιτς-86' Μπαζένοφ)

Ζίλινα-Μαρσέιγ 0-7
(12', 21', 54' Ζινιάκ, 24' Χάιντσε, 36' Ρεμί, 52', 64' Λούτσο)

Βαθμολογία

1. Τσέλσι 12 (12-2)
2. Σπαρτάκ Μόσχας 6 (5-6)
3. Μαρσέιγ 6 (10-3)
4. Ζίλινα 0 (1-15)

Επόμενη αγωνιστική (23/11)

Σπαρτάκ Μόσχας-Μαρσέιγ 21:45
Τσέλσι-Ζίλινα 21:45

7ος Όμιλος

Το φονικό ένστικτο του Πίπο Ιντζάγκι φαινόταν πως θα χάριζε στη Μίλαν τη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης με 2-1 στο «Σαν Σίρο» στο μεγάλο ντέρμπι της βραδιάς. Όμως ο Πέδρο Λεόν στο 94’ σκόραρε για τη «βασίλισσα» που αγκάλιασε την πρωτιά στο γκρουπ. Η Οσέρ μπήκε στο κόλπο της εξόδου στο Europa League κάνοντας σεφτέ στους βαθμούς με το 2-1 επί του Άγιαξ στη Γαλλία.

Οσέρ-Άγιαξ 2-1
(9' Σαμαριτανό, 84' Λανζίλ-79' Άλντερβαϊρελντ)

Μίλαν-Ρεάλ Μαδρίτης 2-2
(68' Ιντζάγκι-45', 78' Ιγκουαΐν, 94' Λεόν)

Βαθμολογία

1. Ρεάλ Μαδρίτης 10 (7-2)
2. Μίλαν 5 (5-5)
3. Άγιαξ 4(4-6)
4. Οσέρ 3 (3-6)

Επόμενη αγωνιστική (23/11)

Άγιαξ-Ρεάλ Μαδρίτης 21:45
Οσέρ-Μίλαν 21:45

8ος Όμιλος

Την καλύτερη ρεβάνς για το 5-1 στο Λονδίνο πήρε η Σαχτάρ από την Άρσεναλ νικώντας τη με 2-1 και αφήνοντας ανοιχτή τη μάχη για την πρώτη θέση στον όγδοο όμιλο. Στη μάχη για τους «16» μπήκε και η Μπράγκα, μετά τη δεύτερη επικράτησή της επί της Παρτιζάν (1-0 στο Βελιγράδι) που είναι και μαθηματικά τελευταία.
Παρτιζάν-Μπράγκα 0-1
(35' Μοϊσές)

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Άρσεναλ 2-1
(28' αυτ. Ίστμοντ, 45+1 Εντουάρντο-10' Γουόλκοτ)

Βαθμολογία

1. Άρσεναλ 9 (15-3)
2. Σαχτάρ 9 (7-6)
3. Μπράγκα 6 (3-9)
4. Παρτιζάν 0 (1-7)

Επόμενη αγωνιστική (23/11)

Μπράγκα-Άρσεναλ 21:45
Παρτιζάν-Σαχτάρ Ντόνετσκ 21:45

Την «σκότωσε» ο πρώην…

Την αγαπούσε, δεν την αγαπούσε, πάντως την «σκότωσε».

Ο «δικός» της Εντουάρντο, που… τόσα και τόσα έζησαν μαζί, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Άρσεναλ στο 45’ και ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή 2-1 για τη νέα του ομάδα, τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο 45'.

Στο άλλο ματς του ομίλου (8ος) για την τέταρτη αγωνιστική, η Μπράγκα πήρε το «διπλό» 1-0 στην έδρα της Παρτιζάν με γκολ του Μοϊσές στο 35'.

Με αυτό το «τρίποντο» η ουκρανική ομάδα «έπιασε» τους «κανονιέρηδες» στην κορυφή, ενώ από ‘κει και κάτω τα πράγματα έμειναν ως είχαν. Για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, άνοιξε το σκορ ο Γουόλκοτ στο 10’. Πριν σκοράρει ο Εντουάρντο για τη μεγάλη ανατροπή, είχε ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους ο Ίστομοντ με αυτογκόλ στο 28’.

Πέρασε η Μπάγερν, προβάδισμα η Ρόμα

Την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Champions League «σφράγισε» η Μπάγερν Μονάχου, η οποία επικράτησε 4-0 της Κλουζ στη Ρουμανία, χάρη σε χατ-τρικ του Γκόμεζ και ένα γκολ από τον Μίλερ και έφτασε τους δώδεκα βαθμούς. Παράλληλα η Ρόμα, η οποία επικράτησε της Βασιλείας στην Ελβετία με σκορ 3-2 έχει πλέον το προβάδισμα για την δεύτερη θέση αφού έφτασε τους έξι πόντους, ενώ Βασιλεία και Κλουζ έχουν από τρεις.

Βασιλεία – Ρόμα

Η Ρόμα μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 16’ προηγήθηκε στο σκορ με τον Μενέζ. Ο Γάλλος εξτρέμ μπήκε στην περιοχή και πλάρασε βάζοντας στη θέση του οδηγού την ομάδα της Ιταλίας. Οι Ρωμαίοι έφτασαν και στο δεύτερο γκολ στο 25’ όταν ο Τότι με πέναλτι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Οι Ρωμαίοι έφτασαν νωρίς σε ένα σαφές προβάδισμα και κατάφεραν να πάνε «άνετοι» στα αποδυτήρια για το δεύτερο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να πιέσουν περισσότερο και να φτάσουν ακόμα πιο κοντά στο γκολ. Το κατάφεραν στο 69’ όταν ο Φρέι εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Σέρτζιο και με κεφαλιά σε κενή εστία έκανε το 2-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Τις ελπίδες της Βασιλείας όμως ψαλίδισε ο Γκρέκο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το κόψιμο πάνω στον Μποριέλο και με ωραίο σουτ έκανε τρία τα τέρμα της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν και πάλι στο τρίτο γκολ της Ρόμα με τον Σεκίρι στο 86’ με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής να μειώνει σε 2-3, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Έγραψε ιστορία η Μαρσέιγ!

Μια καταιγιστική Μαρσέιγ ισοπέδωσε την Ζίλινα με 7-0 στην Σλοβακία, πέτυχε την μεγαλύτερη σε έκταση εκτός έδρας νίκη στον θεσμό και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, πιάνοντας στην δεύτερη θέση την Σπαρτάκ Μόσχας.

Ζινιάκ με τρία γκολ και Γκονζάλες με άλλα δύο, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές.

Εύκολη νίκη για την Τσέλσι (4-1) την Σπαρτάκ Μόσχας, με τους Άγγλους να εξασφαλίζουν και μαθηματικά την πρωτιά στον όμιλο.

Κρατάει μόνο την πρόκριση

Ο Ολυμπιακός χωρίς να θέλξει με την απόδοση του κατάφερε να περάσει στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδος επικρατώντας της Ηλιούπολης με 1-0. Ο Μάρκο Πάντελιτς ήταν ο "χρυσός" σκόρερ των νικητών στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Μαράμα τρία λεπτά πριν ολοκληρωθεί το 90λεπτο. Επόμενος αντίπαλος των "ερυθρόλευκων" ο Αστέρας Τρίπολης στην έδρα της ομάδας της Αρκαδίας.

Κάποιοι παίκτες περίμεναν την ευκαιρία για να δείξουν στον Ερνέστο Βαλβέρδε πως αξίζουν θέση στην ενδεκάδα, ωστόσο αυτή την κλώτσησαν στο παιχνίδι με την Ηλιούπολη. Εκτός από τον Μοντέστο ο επόμενος παίκτης που διακρίθηκε ήταν ο 12ος, ο κόσμος της ομάδας που έδωσε και πάλι δυναμικό "παρών".

Η Ηλιούπολη δεν χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν και αυτό επειδή οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή. Ο Νέμεθ δεν μπορούσε να παίξει το ρόλο του Φουστέρ, ενώ και ο Μήτρογλου αδυνατούσε να ανοίξει χώρους γα τους συμπαίκτες του. Ο Ουρτάδο χρειάστηκαν αρκετά λεπτά για να μπει στο παιχνίδι και να συνεργαστεί με τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Το μόνο δίδυμο που τα πήγε καλά ήταν το κεντρικό της άμυνας με τον Μοντέστο να εκτελεί και χρέη πλέι μέικερ, ενώ ο Ποτουρίδης έβγαινε νικητής σε μάχες με τον προσωπικό του αντίπαλο που ήταν ο Κάμπας.

Η μοναδική φορά που ο Ολυμπιακός απείλησε ουσιαστικά στο πρώτο μέρος ήταν προς το τέλος με τον Μήτρογλου να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί την ασταθή απόκρουση του Μαράμα, ύστερα από σουτ του Χολέμπας.

Η Ηλιούπολη δεν άλλαξε σε τίποτα τον τρόπο που αγωνιζόταν. Ο Παραράς σε πιο ελεύθερο ρόλο στην άμυνα "καθάριζε" όλες τις φάσεις και δεν επέτρεπε μαζί με τους συμπαίκτες του να βρεθεί ο Μαράμα απέναντι από κάποιον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού.

Ο Βαλβέρδε ανακάτεψε την τράπουλα βάζοντας τον Ντουντού στη θέση του Ουρτάδο, έτσι ώστε να εξασφαλίσει καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, πέρασε τον Νέμεθ στα πλάγια, βάζοντας τον Πάντελιτς δίπλα από τον Μήτρογλου, ενώ ο Φετφατζίδης μπήκε για να βοηθήσει στην οργάνωση του παιχνιδιού, καθώς ο Ρόμενταλ δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Ο Βαζάκας προσπάθησε να ενισχύσει το κέντρο του και να δώσει λίγες πνοές στην επίθεση, από όπου ξεκινούσε η πίεση.

Στο 56' ο Πάντελιτς δεν μπόρεσε να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 85' στη μοναδική φορά που πιάστηκε στον... ύπνο η άμυνα της Ηλιούπολης αντί να σουτάρει προσπάθησε να σιγουρέψει το γκολ πασάροντας στον Μήτρογλου, ωστόσο ο Παραράς έκοψε. Η τρίτη ήταν και η... φαρμακερή με τον διεθνή επιθετικό να σκοράρει με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Γκαλίτσιου από τα δεξιά.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός πήρε μία αγχωτική νίκη, προβληματίζοντας με την απόδοση του. Αντίθετα η Ηλιούπολη "έφυγε" από το θεσμό με ψηλά το κεφάλι κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

ΔΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάραμα - Πάντελιτς

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Γιώργος Βαζάκας) : Μάραμα, Στεφανίδης, Ηλιόπουλος, Φούφουλας, Ουρόσεβιτς (68' Σικαλιάς), Παραράς, Κρητικός (57' Νατσέφσκι), Κατεμής, Νικοπόπουλος, Δημήτρης, Κάμπας (77' Λεοντίου).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε) : Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Χολέμπας, Ποτουρίδης, Μοντέστο, Ουρτάδο (59' Ντουντού), Ρόμενταλ (73' Φετφατζίδης), Γ. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Νέμεθ, Ζαϊρί (53' Πάντελιτς).
(3/11 18:56)

Επίδειξη δύναμης

Επίδειξη δύναμης έκανε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ απέναντι στη Μάλαγα, 93-66, με κορυφαίους τους Παπανικολάου (17 π.), Μπουρούση (17 π.), Σπανούλης (16 π.) και Νεστέροβιτς (11 π.), για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη των "ερυθρόλευκων", ενώ τη δεύτερη ήττα της υπέστη η ισπανική ομάδα, που μετρά έξι ήττες σε ισάριθμους αγώνες στην έδρα του Ολυμπιακού. Ο Παπανικολάου μάλιστα πέτυχε ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση.

Τις 200 συμμετοχές στην Ευρωλίγκα συμπλήρωσε στον αποψινό αγώνα ο αρχηγός των Πειραιωτών, Θοδωρής Παπαλουκάς.

Στη Μάλαγα έβγαλαν το... μένος τους για την ήττα από την Μπάμπεργκ στη Γερμανία την προηγούμενη εβδομάδα, οι παίκτες του Ολυμπιακού. Απόδειξη το 12-2, με δύο τρίποντα από τον Κώστα Παπανικολάου που μάζεψε και 4 ριμπάουντ στα πρώτα δέκα λεπτά. Δίπλα στο νεαρό σμολ φόργουορντ, δυνατά ξεκίνησε μέσα στη ρακέτα ο Νεστέροβιτς, σημειώνοντας 7 πόντους.

Το +12 (17-5) βρήκε τη Μάλαγα να έχει πάρει τους τέσσερις πόντους από τον πρώην "ερυθρόλευκο" Γιώργο Πρίντεζη. Η άμυνα του Ολυμπιακού συνέχισε να είναι αποτελεσματική, έξω από τα 6.75 ο Τεόντοσιτς διαμόρφωσε το 23-8, για να προηγηθεί και με +17 ο Ολυμπιακός, 25-8, όταν ο Μαυροκεφαλίδης πήρε τη... σκυτάλη και βγήκε νικητής στις μάχες της ρακέτας.

Το τρίποντο του Ούρος Τρίπκοβιτς απέτρεψε σκορ με μονοψήφιο νούμερο για τους Ισπανούς, ενώ ο Μαυροκεφαλίδης ήταν αυτός που διαμόρφωσε το σκορ πρώτης περιόδου, 27-11. Με τον Θοδωρή Παπαλουκά εξαιρετικό σε ρόλο οργανωτή, ο Ολυμπιακός ξέφυγε και με +20, 40-20. Οι Ισπανοί δεν κατάφερναν να αντιδράσουν και το ημίχρονο έληξε 47-25 υπέρ των γηπεδούχων.

Η Μάλαγα ξεκίνησε δυναμικά στην 3η περίοδο, μειώνοντας με σκόρερ τους Πρίντεζη και ΜακΙντάιρ σε 49-38, μετά από επιμέρους σκορ 2-13, ενώ αργότερα η ομάδα της Ανδαλουσίας έριξε και σε μονοψήφιο νούμερο τη διαφορά, 52-43. Από τη... δύσκολη θέση έβγαλε την ομάδα του ο Γιάννης Μπουρούσης, με 6 δικούς του διαδοχικούς πόντους.

Ο Σπανούλης που μέχρι τότε μοίραζε ασίστ ανέλαβε πρωτοβουλίες και στο σκοράρισμα και η τρίτη περίοδος έληξε 68-45. Τυπική διαδικασία η 4η περίοδος, όταν οι "ερυθρόλευκοι" εκτίναξαν τη διαφορά ακόμη στους +27 πόντους, 74-47, αλλά και στους +32, 83-51, πριν το τελικό 93-66.

Τα δεκάλεπτα: 27-11, 47-25, 68-45, 93-66
Διαιτητές: Γιούνγκεμπραντ (Φινλανδία), Σαχίν (Ιταλία), Γιαβόρ (Σλοβενία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 2, Νεστέροβιτς 11, Σπανούλης 16 (2), Μπουρούσης 17, Μαυροκεφαλίδης 9, Γλυνιαδάκης 2, Νίλσεν 4, Παπανικολάου 17 (2), Τεόντοσιτς 11 (3), Λούκας 4
ΜΑΛΑΓΑ (Αϊτο Γκαρθία Ρενέσες): Ροντρίγκεθ, Φρέιρε 6, Πρίντεζης 13, Μπαρέρα, Χιμένεθ 9 (2), Τρίπκοβιτς 7 (1), Ρούμπιο 2, Φρίλαντ 14, ΜακΙντάιρ 14 (3), Αρτσιμπαλντ 1

Προβάδισμα για Κακά η Τσέλσι

Σε θέση ισχύος για την απόκτηση του Κακά από τη Ρέαλ Μαδρίτης βρίσκεται η Τσέλσι, όπως αναφέρουν ισπανικά δημοσιεύματα. Σύμφωνα με τον δημοσιογραφικό σταθμό “Cadena Ser” o Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός είναι ένας από τους υπό παραχώρηση παίκτες της ισπανικής ομάδας, αφού οι εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής με τη φανέλα των «μερένχες» είναι κάτω του αναμενόμενου.

Από την πλευρά του ο Κάρλο Αντσελότι επιμένει πως δεν χρειάζεται προς το παρόν κανένα παίκτη στην Τσέλσι, ωστόσο πολύ δύσκολα θα αρνηθεί μία προσθήκη σαν τον Κακά, με τον οποίο είχε άψογη συνεργασία στη Μίλαν.

Εκτός από τους «μπλε», ενδιαφέρον για την απόκτηση του χαφ των Μαδριλένων έχουν εκφράσει και οι Μίλαν, Ίντερ και Μάντσεστερ Σίτι.

Με τις ευχές των παλιόφιλων ο Μουρίνιο

Από το ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η αποστολή της Ρεάλ Μαδρίτης στο Μιλάνο για την αποψινή αναμέτρηση με τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο» για το Champions League πέρασαν σήμερα το μεσημέρι ο Σαμουέλ Ετό και ο Μάρκο Ματεράτσι.

Οι δύο ποδοσφαιριστές της Ίντερ θέλησαν να επισκεφτούν τον μέχρι πέρυσι προπονητή τους στους «νερατζούρι», Ζοσέ Μουρίνιο, με τον οποίο διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις. Τόσο ο Καμερουνέζος φορ, όσο και ο Ιταλός αμυντικός, ευχήθηκαν στον Πορτογάλο τεχνικό καλή επιτυχία στο παιχνίδι με τους «αιώνιους» αντίπαλους.

Δημοκράτης Παπαδόπουλος: «Γήπεδο 40.000 δεν μπορεί να γίνει στην Τούμπα»

Ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό Γκιουλέκα, αποκάλυψε στο «Αθλητικό Μετρόπολις 95,5″: «Το γήπεδο του ΠΑΟΚ έχει κτιστεί εδώ και 50 χρόνια, όλοι θέλουμε να φτιάξουμε καινούργιο γήπεδο,αλλά πρέπει να υπάρχουν και οι προϋποθέσεις. Μπορώ να σας πω λοιπόν ότι στην περιοχή όπου είναι σήμερα το γήπεδο του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να γίνει γήπεδο 40 και 50 χιλιάδων θεατών. Δεν φτάνουν τα στρέμματα για να γίνει κάτι τέτοιο. Μπορώ όμως να σας πω ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει το κολυμβητήριο που βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου,να προπονούνται εκεί οι πολίστες και οι κολυμβητές μας. Αυτό είναι το πρώτο που θα κάνω, εφόσον εκλεγώ,για να φέρουμε κοντά στον αθλητισμό τους νέους».

Ξεχωρίζει το Μίλαν-Ρεάλ Μαδρίτης

Η τέταρτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώνεται την Τετάρτη με τους αγώνες του 5ου, του 6ου του 7ου και του 8ου ομίλου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Από τις οκτώ αναμετρήσεις ξεχωρίζει το παιχνίδι του Μιλάνου ανάμεσα στη Μίλαν και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

5ος Ομιλος
Βασιλεία - Ρόμα
Κλουζ - Μπάγερν

6ος Ομιλος
Τσέλσι - Σπαρτάκ Μόσχας
Ζίλινα - Μαρσέιγ

7ος Ομιλος
Οσέρ - Αγιαξ
Μίλαν - Ρεάλ Μαδρίτης

8ος Ομιλος
Παρτιζάν - Μπράγκα
Σαχτάρ Ντόνετσκ - Αρσεναλ

Η νέα ζωή του Ντε Λα Ρεδ

Μια νέα ζωή ετοιμάζεται να ξεκινήσει ο Ρουμπέν Ντε Λα Ρεδ. Ο 25χρονος παίκτης έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αλλά θα αναλάβει πόστο στη Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα, οι «μερένχες» προσέφεραν νέο συμβόλαιο στον πρώην διεθνή άσο για τη νέα του ιδιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φλορεντίνο Πέρεθ είχε υποσχεθεί ότι δεν αφήσει στην τύχη του τον Ντε Λα Ρεδ, ύστερα από το πρόβλημα που είχε με τη καρδιά του πριν από δύο χρόνια. Πλέον ο πρόεδρος του ισπανικού συλλόγου ψάχνει που να τοποθετήσει τον 25χρονο παίκτη.

Χάϊνκες: «Με νίκη επί του Άρη διεκδικούμε την 1η θέση»

Ο προπονητής της Μπάγερ Λεβερκούζεν,Γιουπ Χάινκες δήλωσε πριν από λίγο σε συνέντευξη Τύπου στη Γερμανία: «Μετά την επιτυχία μας επί της Σάλκε,είμαστε σε καλή κατάσταση και μπορούμε να κερδίσουμε τον Άρη, που έχει έναν άξιο προπονητή στον πάγκο του. Ξέρουμε ότι με νίκη θα πάρουμε την 1η θέση, αρκεί όμως να μαζέψουμε βαθμούς και από τα δυο επόμενα παιχνίδια με Ατλέτικο και Ρόζεμποργκ».
Για την ατμόσφαιρα στη Θεσσαλονίκη, με τα πυροτεχνήματα πριν από έναρξη αγώνα: «Ήταν μια ιδιαίτερη περίπτωση το ματς στη Θεσσαλονίκη. Ευτυχώς τα πυροτεχνήματα έπεσαν στη Θεσσαλονίκη πριν τον αγώνα και όχι κατά τη διάρκεια. Προσπαθήσαμε να συζητήσουμε με τον συνεργάτη μου μέσα στο γήπεδο του Άρη και αυτό δεν κατέστη δυνατόν,λόγω της εκρηκτικής ατμόσφαιρας».
Για τον Άρη: «Παίζει αμυντικό ποδόσφαιρο,είναι καλή ομάδα με καλό προπονητή και εμείς θα πιέσουμε τον Άρη από τα πλάγια για να μπορέσουμε να σκοράρουμε».
Όσο για το πού θα επικεντρώσει: «Δεν θα επικεντρώσουμε σε κάποιον συγκεκριμένο παίκτη, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε όσα συζητήσαμε στις προπονήσεις. Έτσι θα κερδίσουμε».

Λίνο: «Μπορούμε να κερδίσουμε τη Βιγιαρεάλ»

Αρκετές είναι οι πιθανότητες ο ΠΑΟΚ να κερδίσει τη Βιγιαρεάλ, όπως δήλωσε ο Λίνο στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103». «Πρέπει η ομάδα μου να δει τον αντίπαλο με σοβαρότητα. Αν το κάνει, έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βραζιλιάνος μπακ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Βιγιαρεάλ στην Τούμπα: «Δεν είναι και τόσο δύσκολο, όσο πιστεύουν πολλοί. Αυτό το είδαμε και στην Ισπανία. Η Βιγιαρεάλ έχει ποιότητα, αλλά όλοι είδαμε πώς στάθηκε ο ΠΑΟΚ, που είναι σε καλή στιγμή. Πρέπει η ομάδα μου να δει τον αντίπαλο με σοβαρότητα. Αν το κάνει, έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει».

Για το που πρέπει να επικεντρώσει ο ΠΑΟΚ την προσοχή του κόντρα στη Βιγιαρεάλ: «Η προσοχή πρέπει να στραφεί σε όλους τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, αλλά και σε όλες τις γραμμές της δικής μου ομάδας. Οι Ισπανοί παίζουν ποδόσφαιρο με καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ο ΠΑΟΚ, επαναλαμβάνω, είναι σε καλή στιγμή και πρέπει να το εκμεταλλευτεί αυτό. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει».

Για το αν πρέπει να κυνηγήσει πρώτος το γκολ ο ΠΑΟΚ: «Οι Ισπανοί θα παίξουν προσεκτικά, γιατί τους βολεύει κι η ισοπαλία. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κυνηγήσει πρώτος το γκολ, ώστε να αποκτήσουν οι παίκτες αυτοπεποίθηση για το υπόλοιπο του αγώνα».

Η άποψή του για τον Σακελλαρίου, που τον αντικαθιστά, είναι η εξής: «Είναι ένας παίκτης με δύναμη στο παιχνίδι του. Δεν διστάζει κι αυτό είναι καλό στοιχείο, που πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα πρέπει να βασίζεται σε αυτόν τον παίκτη».

Για το πώς αισθάνεται ο ίδιος που δεν μπορεί να βοηθήσει στο παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ: «Λύπη και απογοήτευση αισθάνομαι που δεν μπορώ να παίξω και να βοηθήσω. Με ικανοποιεί μόνο ότι κάθε μέρα αισθάνομαι καλύτερα. Ο ΠΑΟΚ έχει καλό ρόστερ και μπορεί να αναπληρωθεί όποιος λείπει. Ελπίζω σύντομα να είμαι σε θέση να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση».

Για το πότε προβλέπει ότι θα είναι έτοιμος να επιστρέψει στους αγώνες: «Αύριο (4/11) θα υποβληθώ σε νέες εξετάσεις και θα γνωρίζω πότε θα μπορέσω να μπω σε κανονικό πρόγραμμα. Μόλις μάθω πότε θα επιστρέψω, θα είμαι πιο ήρεμος».

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο Ελλάδας: «Το περιμένουμε αυτό το παιχνίδι όλοι στην ομάδα. Μόνο που τώρα είναι στην Τούμπα ο αγώνας. Όλοι θυμόμαστε τι έγινε την περασμένη σεζόν και θέλουμε τη ρεβάνς. Πάντως, δεν πρέπει να εστιάσουμε σε αυτό το παιχνίδι, καθώς υπάρχουν κι άλλα σημαντικά ματς μέχρι τότε».

Πώς ο Νιόπλιας αντέγραψε τον... Μιλτιάδη

Πίστη είναι αυτό που υποθέτει αμφιβολία. Αλλιώς δεν θα ήταν πίστη, αλλά γνώση, έγραψε κάποτε ο Ολεξάντρ Κρουγκλόφ.
Στο Καλλιμάρμαρο, στον τερματισμό του Μαραθωνίου, δεν είχα βρεθεί ξανά. Και ήταν συγκλονιστικό να βλέπεις έναν παντελώς άγνωστο στον κόσμο αθλητή να κάνει τον κόσμο να δακρύζει τερματίζοντας γονατιστός τα τελευταία μέτρα, έχοντας μπει στο στάδιο πηγαίνοντας δεξιά-αριστερά από την κούραση, τρεμάμενος.
Αλλοι τερμάτιζαν φορώντας κράνη και ασπίδες, άλλες με σημαίες των χωρών τους, ορισμένοι Ελληνάρες σταματούσαν για να φιλήσουν, γονατισμένοι, τη σημαία, κάποιοι άλλοι έβγαζαν ακόμη και τα παπούτσια στον ιερό χώρο. Η πίστη του τερματισμού, 42 χιλιόμετρα είναι αυτά.
Τιμώντας έτσι μια μάχη που έγινε 2.500 χρόνια πριν, τη μάχη του Μαραθώνα. Εκεί που ο Μιλτιάδης δικαιώθηκε πλήρως για τις –ρηξικέλευθες, θεωρητικά- επιλογές του στη μάχη με τους Πέρσες: να εμπλακεί με το πεζικό όσο πιο σύντομα γινόταν ώστε να αποφύγει τις απώλειες από τους τοξότες, να επιμηκύνει το μέτωπο ώστε να είναι ίσο με το μέτωπο των Περσών και το δεξιό και το αριστερό κέρας να είναι ισχυρά, αποδυναμώνοντας το κέντρο.
Τα πλάγια τμήματα προχώρησαν μπροστά, το κέντρο έχανε και την κατάλληλη στιγμή στράφηκαν προς το κέντρο, περικυκλώνοντας τους Πέρσες.
Δεν ξέρω αν ο Νίκος Νιόπλιας έχει μελετήσει Μιλτιάδη, σίγουρα όμως έκανε κάτι αντίστοιχο. Αποδυνάμωσε το κέντρο του με την παρουσία του Πλεσί, που να κόψει μπορεί αλλά είχε… μηδέν σωστές μεταβιβάσεις, αλλά κυρίως με το κακό ματς του Κατσουράνη που ουδείς κατάλαβε τι εντολές είχε ή τι διάολο έκανε στο πρώτο ημίχρονο.
Το στοίχημα (αλλά πήγε… κουβά, εντέλει) του Ερνέστο Βαλβέρδε με την παρουσία του Μιραλάς ως φορ, ενός παίκτη που είναι φύσει και θέσει εξτρέμ, ίσως αποδώσει κόντρα σε Κέρκυρα και Ολυμπιακό Βόλου, ίσως αποδώσει για λίγο σε ένα ντέρμπι (όπως και έγινε) αλλά αποτελέσματα δεν θα φέρνει συνέχεια. Αποτέλεσμα τούτου ο Ολυμπιακός να πατήσει ελάχιστα την περιοχή του Τζόρβα, ακόμη και το (υπέροχο) γκολ ήρθε από μακρινό σουτ.
Ο Νιόπλιας, σαν άλλος… Μιλτιάδης, ενισχύει τα άκρα του και παίζει πολύ με τον Χριστοδουλόπουλο και τον Γκαρσία, στην επανάληψη. Τα δύο γκολ μέσα σε λίγα λεπτά έρχονται από προσπάθειες των εν λόγω εξτρέμ, τη στιγμή που ο Βαλβέρδε βλέπει αβοήθητος από τον πάγκο τι γίνεται και, ουσιαστικά, κοιμάται. Όπως και θα μπορούσε να είχε αλλάξει από την ανάπαυλα τον «ψαρωμένο» Φετφατζίδη αλλά φοβήθηκε το ρίσκο.
Το ρίσκο που φοβόταν, ως και το Σάββατο, ο Νιόπλιας, και το πήρε με τη διπλή αλλαγή στην ανάπαυλα.
Διάβαζα, παραμονές του ντέρμπι, κάποιον να γράφει ότι «ο Νιόμπλιας (σ.σ. ναι με –μ!) πρέπει να καταλάβει πως η δουλειά του είναι να διαβάζει τα παιχνίδια πριν αυτά ξεκινήσουν και όχι να τα αναλύει μετά στους δημοσιογράφους». Υπό την έννοια ότι ο Νιόπλιας δεν έχει πλάνο, ενώ ο Βαλβέρδε έχει.
Sorry αλλά πλάνο με τον Μέλμπεργκ σε θέση δεξιού εξτρέμ να προσπαθεί να σεντράρει, τον Ραούλ Μπράβο να εκτίθεται από τον Χριστοδουλόπουλο και τον Ριέρα να μη δικαιολογεί (ξανά) ούτε το 10% των χρημάτων που δαπανήθηκαν το καλοκαίρι, εγώ προσωπικά δεν βλέπω.
Αντιθέτως, φάνηκε ποιος είχε πλάνο και ποιος όχι με τις αλλαγές στην ανάπαυλα.
Οσο για το πέναλτι και την αποβολή; Είναι καραμπινάτα (και πέναλτι και αποβολή), ενδεικτικά πως στο «Φως» την Κυριακή δεν γράφτηκε απολύτως τίποτα για… σφαγή αλλά για την ταυτότητα του Βαλβέρδε, που του την πήρε ο Νιόπλιας.
Και, για να γυρίσουμε στον Κρουγκλόφ, η πίστη του Νιόπλια στην ομάδα και στους παίκτες του είναι αυτό που έκρινε το σαββατιάτικο ντέρμπι.

Επιμέλεια : Kouvanezos

Δέκα πολύ παράξενες δηλώσεις

Μακριά από τα κλισέ και τις τυποποιημένες δηλώσεις. Μακριά από τα σχόλια του τύπου «κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά». Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που γράφουν τη δική τους ιστορία με τις δηλώσεις τους. Είτε λόγω υψηλού IQ, είτε λόγω χαμηλού IQ.

Παίρνουμε ερέθισμα από τη δήλωση του Ράφα Μπενίτεθ, για τον αντικαταστάτη του στον πάγκο της Λίβερπουλ, Ρόι Χότζον. «Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν έναν παπά σε ένα βουνό από ζάχαρη» είπε ο Ισπανός.

Εμείς σας παρουσιάζουμε δέκα από τις πιο παράξενες ατάκες που έχουν ειπωθεί ποτέ από ανθρώπους του αθλητισμού και αφήνουμε την ερμηνεία (αν υπάρχει) στην κρίση σας.

Κανένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου δεν πρέπει να αποκαλείται ιδιοφυία. Ιδιοφυία μπορούμε να πούμε μόνο κάποιον όπως τον Νόρμαν Αϊνστάιν». Τζο Ταϊσμάν, (σχολιαστής αμερικανικού ποδοσφαίρου).

Έμεινα έκπληκτος. Αλλά όπως λέω πάντα, τίποτα δεν με εκπλήσσει στο ποδόσφαιρο». Λες Φέρντιναντ (παλαίμαχος Άγγλος ποδοσφαιριστής)

Οι γλάροι ακολουθούν την βάρκα, γιατί νομίζουν ότι οι ψαράδες θα ρίξουν τις σαρδέλες στη θάλασσα». Ερίκ Καντονά. «Χρωστάω πολλά στους γονείς μου. Ειδικά στον πατέρα μου και την μητέρα μου». Γκρεγκ Νόρμαν (Αυστραλός αθλητής του γκολφ).

«Δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιώ το δεξί ή το αριστερό μου χέρι. Είμαι αμφίβιος». Τσαρλς Σάκλφορντ (παλαίμαχος μπασκετμπολίστας που έχει φορέσει και τη φανέλα του Άρη).

Θα φάω τα παιδιά του». Μάικ Τάισον λίγο πριν την αναμέτρηση τίτλου με τον Λένοξ Λιούις. Ο Λίουις απάντησε ότι δεν έχει παιδιά. «Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι θέλουν να ξεφορτωθούν τα περιστέρια. Δεν ενοχλούν κανέναν». Μάικ Τάισον και πάλι.

«Θα έδινα και το δεξί μου χέρι για να γίνω πιανίστας». Σερ Μπόμπι Τσάρλτον.

«Ναι. Ο Τζον Τέρι είναι το κατοικίδιο μου». Κάρλο Αντσελότι

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος μεγαλύτερος ή μικρότερος από τον Μαραντόνα» Κέβιν Κίγκαν.

Γκρέταρσον: «Οπωσδήποτε νίκη»

Επιτακτική ανάγκη θεωρεί για την ΑΕΚ τη νίκη επί της Άντερλεχτ την Πέμπτη για το Europa League ο Άρναρ Γκρέταρσον.

«Το 3-0 του πρώτου αγώνα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα των δύο ομάδων. Η Άντερλεχτ και η ΑΕΚ είναι ισοδύναμες ομάδες και όποια από τις δύο βρεθεί στην καλύτερη μέρα, θα κερδίσει. Δεν ξέρω αν μία ήττα θα μας επηρεάσει αρνητικά, αλλά ελπίζω να μη συμβεί αυτό. Θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη. Ποντάρω πολλά στην υποστήριξη των φιλάθλων μας», δήλωσε στον βελγικό Τύπο ο τεχνικός διευθυντής της «Ένωσης» και πρόσθεσε:

«Η ήττα από τον Πανιώνιο ήταν οδυνηρή και σε αυτό το αποτέλεσμα έπαιξε ρόλο ότι αγωνιζόμασταν από το 35’ με δέκα παίκτες. Έχουμε ένα πολύ βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα, την ώρα που η ομάδα έχει να αντιμετωπίσει πολλούς τραυματισμούς και αυτό δεν βοηθά».

Ξεπέρασε τον Ολυμπιακό

Με τον βαθμό που πήρε από τον αγώνα με αντίπαλο την Ρούμπιν, ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 64 στην 9η παρουσία του στο Τσάμπιονς Λιγκ, ξεπερνώντας κατά έναν τον Ολυμπιακό. Σε σύνολο 72 αγώνων, τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκαν 78 στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για να πιάσουν τους 63 πόντους.

Οι «πράσινοι» δεν επέστρεψαν με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από το Καζάν. Εξακολουθούν όμως να διατηρούν βάσιμες ελπίδες για την κατάληψη της 3ης θέσης του γκρουπ που οδηγεί στο Europa League. Κόντρα στην Μπαρτσελόνα, δεν θα έχουν στη σύνθεσή τους τον Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες. Στο χθεσινό ματς, ο αρχηγός του «τριφυλλιού» συμπλήρωσε 99 ευρωπαϊκά παιχνίδια και απέναντι στην Κοπεγχάγη θα έχει την ευκαιρία να γίνει κατοστάρης.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε ξανά μακριά από το γκολ, αφού σε τέσσερις αναμετρήσεις έχει πετύχει μόλις ένα στη Βαρκελώνη, στην ήττα της πρεμιέρας από τους «μπλαουγκράνα». Το τέρμα του Σίντνεϊ Γκοβού ήταν το υπ’ αριθμόν 299 στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Τον πούλησε, τον αγόρασε και τον ξαναπουλάει

Πωλητήριο ετοιμάζεται να βάλει η Μάντσεστερ Σίτι στον Σον Ράιτ-Φίλιπς. Οι συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του 29χρονου μεσοεπιθετικού έχουν πέσει μέχρι στιγμής στο «κενό» και οι «πολίτες» θα εξετάσουν όλες τις προτάσεις, που θα φτάσουν στα χέρια τους για τον παίκτη.

Ο Ράιτ-Φίλιπς έχει πάρει φανέλα βασικού μόλις τρεις φορές φέτος και το γεγονός αυτό τον έχει κάνει να εκφράσει και δημόσια τη δυσαρέσκεια του.

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε πουλήσει τον παίκτη το 2005 στην Τσέλσι, βάζοντας στα ταμεία της 24 εκάτ. ευρώ και τον αγόρασε πάλι το 2009 με κόστος 10 εκάτ. ευρώ.

Παραλίγο στα χέρια Γκουαρντιόλα και Σολμπάκεν

Έντονο διάλογο που λίγο έλειψε να καταλήξει σε χειροδικία είχαν με τη λήξη της αναμέτρησης μεταξύ της Κοπεγχάγης και της Μπαρτσελόνα οι δύο προπονητές, Στάλε Σολμπάκεν και Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Σέρχιο Μπουσκέτς παρενέβη και απώθησε τον Νορβηγό τεχνικό, ο οποίος συγκρατήθηκε στη συνέχεια για να μην έρθει στα χέρια με τον παίκτη και τον προπονητή της «Μπάρτσα».

Όπως έγινε γνωστό αργότερα, αιτία της λογομαχίας ήταν η δυσαρέσκεια που έδειξε ο Καταλανός τεχνικός στην απόφαση της ομάδας από τη Δανία να καταγγείλει στην UEFA τον Χοσέ Πίντο και είχε συνέπεια την τιμωρία δύο αγωνιστικών που επιβλήθηκε στον τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα για το σφύριγμά του, προκειμένου να σταματήσει επίθεση αντιπάλου στον αγώνα του «Καμπ Νου», πριν από δύο εβδομάδες.

«Ρωτήστε τον Σολμπάκεν τι έγινε. Ξέρει καλά να χειρίζεται τα ΜΜΕ. Συμπεριφέρθηκε πολύ άσχημα», είπε μετά το ματς για το περιστατικό ο Γκουαρντιόλα, ενώ ο Σολμπάκεν τόνισε με τη σειρά του: «Δεν με νοιάζει αν ο Πίντο είναι στον πάγκο ή στον καναπέ του σπιτιού του. Εμείς προχωρήσαμε σε διαμαρτυρία για να προστατέψουμε τον Σαντίν, ο οποίος είχε σταματήσει μετά το σφύριγμα του Πίντο και μετά αισθανόταν πολύ άσχημα. Μετά το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) ματς, αφότου δώσαμε τα χέρια, ο Γκουαρντιόλα μού είπε κάτι για την απόφαση της UEFA κι εγώ απάντησα πως ο Πίντο έπρεπε να τιμωρηθεί με πέντε αγωνιστικές. Ήταν ένα κακό νορβηγικό αστείο. Ίσως δεν καταλαβαίνει το χιούμορ των Νορβηγών. Σέβομαι τον Γκουαρντιόλα και τον θεωρώ από τους κορυφαίους προπονητές, αλλά εδώ έκανε λάθος».

«Με 4,2 εκ. τον αγοράζουν»

ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟΚΤΑ ΤΟΝ ΜΙΡΑΛΑΣ ΟΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΘΕΛΕΙ, ΛΕΕΙ Ο ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΟΥ ΜΙΡΑΛΑΣ. «ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΑΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ».-
Μία ακόμα φορά ο μάνατζερ του Κέβιν Μιραλάς φέρνει νέα δεδομένα στην υπόθεση της παραμονής τού Βέλγου στον Ολυμπιακό, με νέες δηλώσεις του.

Ο Κριστόφ Ενρότο, περί του οποίου ο λόγος, σχολίασε ότι ο πελάτης του αυτό το διάστημα δεν ενδιαφέρεται αν θα μείνει ή όχι στο Λιμάνι, αφού το μοναδικό που τον απασχολεί είναι να παίζει καλή μπάλα σε κάθε παιχνίδια που συμμετέχει.

Ακόμα, κάνει γνωστό ότι αν βρεθεί άλλη ομάδα που τον Γενάρη θα δώσει 4,2 εκ. ευρώ (2,5 εκ. που είναι η οψιόν αγοράς για τον Ολυμπιακό συν 1,7 εκ. επιπλέον χρήματα), μπορεί να τον αποκτήσει.

«Αν βρεθεί ομάδα και δώσει τον Ιανουάριο 1,7 εκατ. ευρώ παραπάνω από τη ρήτρα των 2,5 εκατ. ευρώ που καλείται να δώσει ο Ολυμπιακός αν θέλει να κρατήσει τον παίκτη, τότε αυτή η ομάδα μπορεί ν' αποκτήσει τον Μιραλάς έναντι 4,2 εκατ. ευρώ», σχολίασε αρχικά μέσω του 'Goal'  ατζέντης τού 23χρονου κυνηγού και συμπλήρωσε για την επιθυμία τού παίκτη να παραμείνει ή όχι στον Ολυμπιακό:

«Αυτήν τη στιγμή ο πελάτης μου δεν σκέφτεται να μείνει ή να φύγει από τον Ολυμπιακό. Αυτό που τον απασχολεί είναι να παίζει καλή μπάλα σε κάθε παιχνίδι του Ολυμπιακού».

Φωτο Ημερας



Η Αμάια λατρεύει τη Ρεάλ Μαδρίτης

Ξεκουράζει πέντε ο Βαλβέρδε

Χωρίς πέντε βασικούς ποδοσφαιριστές θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός σημερα στο "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης" του Αιγάλεω κόντρα στην Ηλιούπολη, για την Δ' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλησε να προφυλάξει τον Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είχε ένα αιμάτωμα, και να ξεκουράσει τους Ριέρα, Ιμπαγάσα, Τοροσίδη, από τους διαδοχικούς αγώνες, ενώ είναι τιμωρημένος ο Α. Παπαδόπουλος, καθώς αποβλήθηκε το Σάββατο. Ετσι αποκλείστηκαν από την αποστολή, όπως και οι Μέγερι, Ν. Παπαδόπουλος.

Αντίθετα, συμπεριλήφθηκε ο Μάρκο Πάντελιτς και σίγουρα θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Οι 18 παίκτες που συνθέτουν την αποστολή είναι: Νικοπολίδης, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Μέλμπεργκ, Ποτουρίδης, Μοντεστό, Ραούλ Μπράβο, Ουρτάδο, Χολέμπας, Ντουντού, Ρόμενταλ, Φετφατζίδης, Ζαϊρί, Νέμεθ, Πάντελιτς, Φουστέρ, Μήτρογλου και Γ. Παπαδόπουλος.

Επιβεβαίωσε τις συζητήσεις ο Ζαγοράκης

Η διοίκηση του ΠΑΟΚ με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη γνωστοποιεί πως βρίσκεται σε επαφή με επενδυτικό οργανισμό από τη Μέση Ανατολή για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών. Οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο επίπεδο.

Ουσιαστικά η διοίκηση του "Δικεφάλου" επιβεβαιώνει αυτά που είχαν βγει στη δημοσιότητα τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα ο Οτάι Αλίς Σαμαρί Φάις έχει συναντηθεί αρκετές φορές με τον Θοδωρτή Ζαγοράκη, καθώς πηγαίνει συνεχώς στα εντός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Μάλιστα είναι ο άνθρωπος που έφερε σε επαφή τον πρόεδρο της ομάδας της Θεσσαλονίκης με τον πατέρα του, ο οποίος θα αποφασίσει και αν προχωρήσει στην αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

"Με αφορμή κάποια δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει και επισημοποιεί ότι πράγματι εδώ και λίγες εβδομάδες βρίσκεται σε επαφή με Μεγάλο Διεθνή Επενδυτικό Οργανισμό, προερχόμενο εκ της Μέσης Ανατολής, ο οποίος δια μέσω εκπροσώπου του έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του πλειοψηφικού Μετοχικού Πακέτου της ΠΑΕ.

Οι συζητήσεις είναι σε σχετικά προχωρημένο στάδιο και βρίσκονται σε συνεχή εξέλιξη, ωστόσο τίποτα δεν θεωρείται ακόμη δεδομένο, αλλά ούτε και αποκλείεται, και προς αυτού η όποια περαιτέρω συζήτηση ή αναφορά επί του θέματος με επιπλέον λεπτομέρειες, κρίνεται ανούσια και δεν ωφελεί κανέναν, ιδιαίτερα δε, τον ίδιο τον ΠΑΟΚ.

Οποιαδήποτε άλλη φημολογία η οποία έχει να κάνει με την αναφορά συγκεκριμένων ονομάτων δήθεν Επενδυτών, διαμεσολαβητών κλπ, είναι αστεία, λανθασμένη, ψευδής και επικίνδυνη.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης, χειρίζεται προσωπικά το όλο θέμα, και θα ενημερώσει ο ίδιος τον κόσμο του ΠΑΟΚ κατά τις προσεχείς εβδομάδες, εφόσον θα υπάρξει στο ζήτημα η ανάλογη εξέλιξη.

Οτιδήποτε άλλο πέραν της παρούσης ανακοίνωσης, ή τυχόν νεότερων επισήμων ανακοινώσεων από την ίδια την ΠΑΕ, αποτελεί παραφιλολογία, την οποία ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα πρέπει να αντιμετωπίζει με επιφύλαξη και να μην παρασύρεται.

ΠΑΕ ΠΑΟΚ"

Τα παράπονα του Χιμένεθ

Η εικόνα της ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη φυσικά και δεν άρεσε στον Μανόλο Χιμένεθ, κάτι που το έκανε γνωστό στους παίκτες τους. Με τη βοήθεια του βίντεο ανέλυσε στους ποδοσφαιριστές τα λάθη τους, ενώ έκανε παρατηρήσεις σε Τζιμπούρ και Λεονάρντο για τη συμπεριφορά τους.

Συγκεκριμένα στον Αλγερινό τόνισε πως δεν γίνεται να παρατάει τη φάση όταν χάνει την μπάλα και να σηκώνει τα χέρια για να διαμαρτυρηθεί, ενώ στον Βραζιλιάνο του είπε πως πρέπει να δίνει το χέρι του στον ίδιο και στους συμπαίκτες του όταν βγαίνει αλλαγή. " Σε αντικατέστησα με τον Παναθηναϊκό και μας χαιρέτισες όλους στον πάγκο. Σε αντικατέστησα με τον Πανιώνιο και δεν μου έδωσες το χέρι. Αποφάσισε, ή θα χαιρετάς ή δεν θα χαιρετάς. Δεν μπορεί αυτό να εξαρτάται από το αποτέλεσμα. Είναι θέμα σεβασμού προς τα μέλη της ομάδας. Είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε θα χαιρετάς όταν σε αντικαθιστώ. Αυτό οφείλετε να κάνετε όλοι. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός μεταξύ μας".

Ο Ισπανός για το παιχνίδι έκανε παράπονα που αφορούσαν τη μεσαία γραμμή, αλλά και για την επίθεση, " Κάναμε πολλά λάθη. Η άμυνα ήταν αρκετά πίσω. Η μεσαία γραμμή ήταν εντελώς αποκομμένη και κυρίως πολύ μακριά από τους επιθετικούς. Δεν κάναμε καθόλου κίνηση στο κέντρο και στην επίθεση. μασταν πολύ προβλέψιμοι. Είχε κάποιος την μπάλα και δεν έκανε κανένας κίνηση να την πάρει. Κινούμασταν όλοι με την ίδια ταχύτητα, ουσιαστικά χωρίς ταχύτητα. Οι επιθετικοί δεν πίεζαν καθόλου την αντίπαλη άμυνα. Εχουμε πει πως δεν πρέπει να αφήνουμε τον κεντρικό αμυντικό να οργανώνει το παιχνίδι και να ανεβάζει την μπάλα".

Νέα στοιχεία από τον ΟΠΑΠ

Εξελίξεις στο θέμα των "ύποπτων" ελληνικών αγώνων υπήρξε με την Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, να παραλαμβάνει έγγραφο από τον ΟΠΑΠ, στο οποίο αναφέρονται τα ονόματα παραγόντων που έχουν παίξει στοίχημα και τους λόγους που ο οργανισμός "έφραξε" κάποια παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα ονόματα των παραγόντων είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις ομάδες που περιλαμβάνονται στους φακέλους που έχει παραδώσει η ΟΥΕΦΑ στην ΕΠΟ για τα "ύποπτα παιχνίδια".

Η Πόπη Παπανδρέου έχει αναλάβει πρόσφατα την υπόθεση των "ύποπτων παιχνιδιών" και μελετάει τους φακέλους με τα στοιχεία της έρευνας που της έδωσαν ο αθλητικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Πλέον, έχουν ξεκινήσει και οι καταθέσεις μαρτύρων, με τους δημοσιογράφους που έχουν ασχοληθεί με το θέμα να περνούν πρώτοι την πόρτα του γραφείο της Πόπης Παπανδρέου.

Χωρίζουν οι δρόμοι Σεϊταρίδη και Παναθηναϊκού(;)

Στην πόρτα της εξόδου βρίσκεται ο Γιούρκας Σεϊταρίδης και τον Ιανουάριο αναμένεται να την περάσει, λύνοντας το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό. Οι δρόμοι των δύο πλευρών θα χωρίσουν για δεύτερη φορά, καθώς ο διεθνής αμυντικός δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα μέχρι τώρα, λόγω συνεχών τραυματισμών, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα "Sportday".

Συγκεκριμένα στο άρθρο γίνεται λόγος για δυσαρέσκεια του Σεϊταρίδη, επειδή δεν αγωνίζεται αν και είναι έτοιμος, ενώ από την άλλη στον Παναθηναϊκό θεωρούν πως ο έμπειρος αμυντικός έχει την ποιότητα να προσφέρει, ωστόσο δεν μπορούν να στηριχθούν πάνω του, λόγω των πολλών τραυματισμών.

Αν όντως ισχύει το δημοσίευμα, τότε ο Γιούρκας Σεϊταρίδης έχει ξεκινήσει ήδη την αναζήτηση του επόμενου σταθμού στην καριέρα του.

Νέτο: «Ο Άρης παίζει πάντα για τη νίκη». Έφυγαν για Γερμανία

Με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα στη «Μπάϊ Αρίνα» η αποστολή του Άρη «πέταξε» για Γερμανία, όπου αναμένεται να φτάσει σε λίγη ώρα. Πριν την αναχώρηση μίλησαν στους δημοσιογράφους ο Νέτο και ο Μίσελ και μεταξύ άλλων ο Βραζιλιάνος αμυντικός δήλωσε: «Ο Άρης παίζει πάντα για τη νίκη, ξέρουμε τις δυσκολίες του αγώνα, αλλά θα πάμε να παλέψουμε για το θετικό αποτέλεσμα. Ξέρουμε επίσης ότι από αυτά τα δυο εκτός έδρας παιχνίδια πρέπει να πάρουμε βαθμούς, εάν θέλουμε να διατηρήσουμε ελπίδες πρόκρισης».
Ο άρης θα προπονηθεί σήμερα στο γήπεδο της Μπάγε Λεβερκούζεν όπου αύριο στις 8 μμ θα γίνει ο αγώνας, ενώ νωρίτερα θα δοθούν οι συνεντεύξεις Τύπου.

Άμυνα-γρανίτη έχει ο Ηρακλής!

Άμυνα-γρανίτη έχουν δημιουργήσει στον Ηρακλή, αφού η ομάδα δέχεται μόλις μισό γκολ ανά αγώνα. Ένα επίτευγμα που είναι αρκετά σημαντικό όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι βάσει τερμάτων ο Ηρακλής έχει την τρίτη καλύτερη θέση! Η Αμπερσόν από το Αζερμπαϊτζάν έχει την καλύτερη μέχρι τώρα παρουσία και ακολουθούν η Τσέλσι και το ΑΠΟΕΛ.
Η ομάδα του Λονδίνου διαθέτει έναν γαλαξία ποδοσφαιριστών στην αμυντική της γραμμή αλλά και κατ΄ επέκταση έχει ποδοσφαιριστές με τεράστιες ικανότητες. Στην Κύπρο ο Ιβαν Γιοβάνοβιτς, που πάντα κατάφερνε να έχει καλή αμυνα, το έχει πετύχει με τον ΑΠΟΕΛ.
Την ίδια επίδοση με τον Ηρακλή με τέσσερα γκολ έχει η Ρεάλ Μαδρίτης, η Πόρτο, η Ίντερ και η έκπληξη του γαλλικού πρωταθλήματος Μπρέστ.

Ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης η Μπενφίκα

Η Μπενφίκα μπήκε ξανά δυνατά στο κυνήγι της πρόκρισης στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά την εύκολη νίκη που πέτυχε κόντρα στην πρωτοπόρο του ομίλου, Λιόν. Οι "αετοί" νίκησαν τους Γάλλους με 4-3 και πλησίασαν στο βαθμό τη Σάλκε που βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα και πίεζαν για το γκολ, αλλά αυτό ήρθε από την Μπενφίκα στο 20' με κεφαλιά του Καρντέκ, μετά από φάουλ του Μάρτινς. Ο τελευταίος ήταν ο δημιουργός και του δευτέρου τέρματος των γηπεδούχων, με τον Κοεντράρο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 31'. Οι "αετοί" πήγαν στα αποδυτήρια με διαφορά τριών τερμάτων, καθώς στο 43' ο Μάρτινς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γιορίς πραγματοποίησε άσχημη έξοδο και ο Γκαρσία με κεφαλιά σημείωσε το τρίτο τέρμα της ομάδος του.

Ο Μάρτινς συνέχιζε να τροφοδοτεί τους συμπαίκτες του, μοιράζοντας ασίστ λες και έπαιζε μπάσκετ. Στο 68' "βρήκε" τον Κοεντράο και ο τελευταίος με έξοχο πλασέ "κρέμασε" τον Γιορίς ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-0.

Οι παίκτες της Μπενφίκα μάλλον πίστεψαν πως κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι και έσβησαν τις μηχανές, δίνοντας την ευκαιρία στη Λιόν να πλησιάσει στο γκολ, σημειώνοντας τρία τέρματα στα τελευταία 15 λεπτά. Στο 75' ο Γκουρκίφ με πλασέ πέτυχε το 4-1, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Γκομίς με προβολή μείωσε σε 4-2. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λοβρέ εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Ρομπέρτο και σε κενή εστία δε δυσκολεύτηκε να γράψει το τελικό 4-3.

Διαιτητής: Κρεγκ Τόμσον (Σκωτία)
Γήπεδο: "Ντα Λουζ"

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζόρζε Ζεσούς): Ρομπέρτο, Μάξι Περέιρα, Λουϊζάο, Νταβίντ Λουίς, Σέζαρ Πεϊσότο, Κοεντράο, Κάρλος Μάρτινς (75' Μενέσες), Χάβι Γκαρσία, Σαβιόλα (70' Χάρα), Αϊμάρ, Αλαν Καρντέκ (72' Γουέλντον)
ΛΙΟΝ (Κλοντ Πιέλ): Λιορίς, Ρεβεγιέρ, Κρις, Ντιακατέ (59' Γκομίς), Λόβρεν, Πιάνιτς (71' Μακούν), Γκοναλόν, Γκουρκίφ, Μπαστός, Μπριάν, Πιε (71' Λακαζέτ)

Χάποελ Τελ Αβίβ - Σάλκε

Χωρίς νικητή και γκολ τελείωσε ο αγώνας Μακάμπι-Σάλκε, αποτέλεσμα που διατηρεί τους Γερμανούς στη δεύτερη θέση του β' ομίλου, ενώ για τους Ισραηλινούς αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός που κατέκτησαν φέτος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Μέχρι τώρα μετρούσαν τρεις ήττες σε αντίστοιχα ματς.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, ωστόσο αυτή αποδείχτηκε άκαρπη, αφού δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των παικτών του Φέλιξ Μάγκατ. Οι Γερμανοί κάλυπταν συνεχώς χώρους, ενώ θα μπορούσαν να είχαν "κλέψει" τη νίκη στο 87', όμως ο Εντού με κεφαλιά δε σημάδεψε σωστά και έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Διαιτητής: Φρανκ Ντε Μπλέκερε (Βέλγιο)

ΧΑΠΟΕΛ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Ελι Γκούτμαν): Ενγεάμα, Μποντάρβ, Μπαντίερ, Ντα Σίλβα (42' Φράνσμαν), Μπεν Νταγιάν, Βερμούτ, Ζάχαβι, Αμπούτμπουλ, Τουάμα (61' Σιβόν), Ταμούζ, Μπεν Σαχάρ (70' Μάρε)
ΣΑΛΚΕ (Φέλιξ Μάγκατ): Νόιερ, Χεβέντες, Μετσέλντερ, Ουτσίντα, Εσκουδέρο, Κλούγκε (46' Μόριτς), Χουράδο, Ράκιτιτς (74' Εντου), Φαρφάν (81' Ντεάκ), Χούντελααρ, Ραούλ

Πήρε βαθμό από την Μπάρτσα η Κοπεγχάγη!

Ένα ακόμη βήμα για την πρόκρισή της στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε απόψε η Κοπεγχάγη. Οι πρωταθλητές Δανίας υποχρέωσαν σε ισοπαλία με σκορ, 1-1, τη Μπαρτσελόνα (δεύτερη σε 4 παιχνίδια), έφτασαν τους επτά βαθμούς έναντι οχτώ των Καταλανών κι έχουν, πλέον, τον πρώτο λόγο για να περάσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Μετά από αυτή την εξέλιξη η υπόθεση πρόκριση για τον Παναθηναϊκό στον 4ο όμιλο απομακρύνεται ακόμη περισσότερο.

Η Μπαρτσελόνα έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ με το δοκάρι του Βίγια κι άνοιξε το σκορ στο 31' με σουτ του Μέσι. Δύο λεπτά αργότερα, όμως, ο Κλαούντεμιρ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε με σουτ για την Κοπεγχάγη.

Οι Καταλανοί είχαν τον έλεγχο στο υπόλοιπο διάστημα του παιχνιδιού, έχασαν κάποιες ευκαιρίες, όπως το δεύτερο δοκάρι από σουτ του Πέδρο στις καθυστερήσεις. Τελικά η Κοπεγχάγη άντεξε και απέσπασε έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για να πάρει τη 2η θέση.

Διαιτητής: Κρίστιαν Μπάλαϊ (Ρουμανία)
Κίτρινες: Πόσπεχ - Μπούσκετς

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ (Στάλε Σολμπάκεν): Βεντ, Πόσπεχ, Κλαούντεμιρ, Γκρόνκιερ, Εντόι, Αντονσον, Βίνκααρντ (90΄ Οτεσεν), Βίλαντ, Γουίλιαμ Γιόργκενσεν, Μπολάνος (90+ Ντιλέινι), Ματίας Γιόργκενσεν
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Αλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Τσάβι, Βίγια (80΄ Πέδρο), Ινιέστα, Μέσι, Κεϊτά, Μπούσκετς, Αμπιντάλ