Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Παραλίγο στα χέρια Γκουαρντιόλα και Σολμπάκεν

Έντονο διάλογο που λίγο έλειψε να καταλήξει σε χειροδικία είχαν με τη λήξη της αναμέτρησης μεταξύ της Κοπεγχάγης και της Μπαρτσελόνα οι δύο προπονητές, Στάλε Σολμπάκεν και Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Σέρχιο Μπουσκέτς παρενέβη και απώθησε τον Νορβηγό τεχνικό, ο οποίος συγκρατήθηκε στη συνέχεια για να μην έρθει στα χέρια με τον παίκτη και τον προπονητή της «Μπάρτσα».

Όπως έγινε γνωστό αργότερα, αιτία της λογομαχίας ήταν η δυσαρέσκεια που έδειξε ο Καταλανός τεχνικός στην απόφαση της ομάδας από τη Δανία να καταγγείλει στην UEFA τον Χοσέ Πίντο και είχε συνέπεια την τιμωρία δύο αγωνιστικών που επιβλήθηκε στον τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα για το σφύριγμά του, προκειμένου να σταματήσει επίθεση αντιπάλου στον αγώνα του «Καμπ Νου», πριν από δύο εβδομάδες.

«Ρωτήστε τον Σολμπάκεν τι έγινε. Ξέρει καλά να χειρίζεται τα ΜΜΕ. Συμπεριφέρθηκε πολύ άσχημα», είπε μετά το ματς για το περιστατικό ο Γκουαρντιόλα, ενώ ο Σολμπάκεν τόνισε με τη σειρά του: «Δεν με νοιάζει αν ο Πίντο είναι στον πάγκο ή στον καναπέ του σπιτιού του. Εμείς προχωρήσαμε σε διαμαρτυρία για να προστατέψουμε τον Σαντίν, ο οποίος είχε σταματήσει μετά το σφύριγμα του Πίντο και μετά αισθανόταν πολύ άσχημα. Μετά το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) ματς, αφότου δώσαμε τα χέρια, ο Γκουαρντιόλα μού είπε κάτι για την απόφαση της UEFA κι εγώ απάντησα πως ο Πίντο έπρεπε να τιμωρηθεί με πέντε αγωνιστικές. Ήταν ένα κακό νορβηγικό αστείο. Ίσως δεν καταλαβαίνει το χιούμορ των Νορβηγών. Σέβομαι τον Γκουαρντιόλα και τον θεωρώ από τους κορυφαίους προπονητές, αλλά εδώ έκανε λάθος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: