Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

"Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει τίτλο"

O Μπρούνο Τσιρίλο σε συνέντευξή τoυ στην εκπομπή "Superleague Experts" στο Novasports2, μίλησε για όλα όσα συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικά όσα είπε ο παίκτης του ΠΑΟΚ:
Για το αν προσπαθεί να κλέψει τη δόξα του Σαλπιγγίδη: "Δουλειά μου είναι να μη δεχόμαστε γκολ και εκεί προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα μου."
Για το γεγονός ότι ο Σαλπιγγίδης έφτασε τα 100 γκολ: "Είμαι ευχαριστημένος για εκείνον. Του αξίζει. Είναι πολύ καλός παίκτης και άψογος επαγγελματίας και αγαπάει πολύ την ομάδα. Είναι πάντα καλό για έναν επιθετικό να βάζει καλό, όπως και για την ομάδα του. Εγώ του εύχομαι να βάλει κι άλλα για να μας βοηθήσει."
Για το αν είναι ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του μέχρι τώρα: "Σίγουρα διανύουμε μία πολύ καλή περίοδο. Χάσαμε κάποιους βαθμούς στην αρχή. Αυτή τη σεζόν έχουμε πολλά προβλήματα τραυματισμών. Δεν είναι εύκολο να παίζεις συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά πιστεύω ότι μέχρι τώρα τα έχουμε πάει καλά και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχουμε."
Για το τι φταίει και ο ΠΑΟΚ έχει μείνει πίσω στο πρωτάθλημα: "Πιστεύω ότι για εμάς το πιο σημαντικό πρόβλημα ήταν οι τραυματισμοί. Ήταν δύσκολο να ξεκουραστούμε μετά από κάθε αγώνα, λόγω του ότι είχαμε ματς κάθε τρεις μέρες. Πιστεύω ότι αυτοί είναι οι λόγοι που μας κράτησαν πίσω."
Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο: "Θα είναι ένας σπουδαίος αγώνας και για τις δύο ομάδες. Θα είναι μία ωραία μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο."
Για το αν είναι δύσκολος αντίπαλος ο Πάντελιτς: "Είναι ένας ποδοσφαιριστής που ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του. Μακάρι με εμάς να μην παίξει καλά. Αλλά ξαναλέω ότι θα είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι."
Για την αμυντική λειτουργία μιας ομάδας: "Σίγουρα η άμυνα για μία ομάδα είναι πολύ σημαντικό πράγμα. Κατά τη γνώμη μου ο πρώτος αμυντικός είναι ο επιθετικός. Αν κάνουν σωστά τη δουλειά τους όλοι, όλα θα πάνε καλά στην αμυντική λειτουργία μιας ομάδας."
Για το τι θεωρεί ότι άλλαξε φέτος και ο ΠΑΟΚ δέχεται περισσότερα γκολ σε σχέση με την περασμένη περίοδο: "Πέρσι η άμυνά μας ήταν καταπληκτική. Δεν ήμασταν μόνο οι καλύτεροι στην Ελλάδα, αλλά και ευρωπαϊκά. Φέτος, ξεκινήσαμε με προβλήματα. Παρ' όλα αυτά όλοι δουλεύουμε πάνω σε αυτό για να το διορθώσουμε. Θέλουμε να γυρίσουμε στα περσινά δεδομένα."
Για το αν επηρέασαν τον ίδιο και την ομάδα του οι αλλαγές στην τεχνική ηγεσία της ομάδας: "Δεν ήταν εύκολο το ότι αλλάξαμε τρεις προπονητές μέσα σε αν μικρό χρονικό διάστημα. Κάθε προπονητής έχει δική του λογική και για εμάς αυτό δεν είναι εύκολο. Και εμένα μου στοίχισε αυτό. Τελευταία πάω πολύ καλά και θέλω να συνεχίσω έτσι. Ελπίζω να πηγαίνω καλά και στο μέλλον."
Για το αν θέλει να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ: "Είμαι πολύ ευτυχισμένος στον ΠΑΟΚ. Όλα είναι καλά στην ομάδα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην ομάδα που θέλουν το καλό μου. Θα με ευχαριστούσε πολύ να συνεχίσω στον ΠΑΟΚ."
Για το τι θυμάται πιο έντονα από το 2010: "Σίγουρα η γέννηση της κόρης μου είναι από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μου. Πέρασα μία σεζόν φανταστική με τον ΠΑΟΚ. Θα θυμάμαι την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ, την καλή πορεία στα πλέι οφ."
Για τον τρόπο που ζει τα παιχνίδια: "Θα ήθελα να εξηγήσω ότι στην προσωπική μου ζωή δεν είμαι έτσι. Πιστεύω ότι στο γήπεδο βγάζω μεγάλο πάθος. Μέσα μου νιώθω ότι είμαι μικρό παιδί. Κουβαλάω ένα μεγάλο πάθος μέσα μου και αυτό με βοηθάει πολύ στην καριέρα μου."
Για το ποια είναι η άποψή του για τους νεαρούς παίκτες του ΠΑΟΚ: "Χαίρομαι πάρα πολύ που ο ΠΑΟΚ χρησιμοποιεί νέους παίκτες, γιατί πιστεύω πως το μέλλον του ποδοσφαίρου είναι οι νεαροί παίκτες. Ο ΠΑΟΚ τώρα έχει δύο πολύ καλούς παίκτες και τον Κάτσε που πιστεύω ότι μπορούν να κάνουν κάτι πολύ καλό στο μέλλον. Ο Αθανασιάδης και ο Τσουκαλάς είναι δύο μεγάλες εκπλήξεις. Παίζουν πάρα πολύ καλά. Δεν πρέπει να πα΄ρουν τα μυαλά τους αέρα. Εμείς από την πλευρά μας, πρέπει να τους βοηθήσουμε. Αποτελούν το μέλλον του ΠΑΟΚ και τους εύχομαι να κάνουν μία μεγάλη καριέρα."
Για τον Μάκη Χάβο και την παρουσία του μέχρι τώρα στον πάγκο του ΠΑΟΚ: "Είναι μία έκπληξη η πορεία του. Πολλοί έλεγαν ότι θα αντικατασταθεί. Έδειξε ότι είναι γνώστης του ποδοσφαίρου και του αξίζει να μείνει στην ομάδα. Είμαστε ευχαριστημένοι από εκείνον, αφού μας ηρεμεί και μας κάνει να νιώθουμε καλά. Δεν μας πιέζει και πιστεύει πολύ σε εμάς. Τα αποτελέσματα που έχουμε φέρει δείχνουν τη δουλειά του. Μας έχει βοηθήσει πολύ. Έδειξε εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά που είπαμε πριν και αυτό δείχνει ότι είναι μία προσωπικότητα που ξέρει από ποδόσφαιρο και του εύχομαι τα καλύτερα."
Για το ενδιαφέρον των Άραβων επενδυτών για τον ΠΑΟΚ και την επιρροή που θα έχουν στο μέλλον του ΠΑΟΚ: "Σίγουρα τα χρήματα, αν έρθουν, θα κάνουν μεγάλη διαφορά. Μιλάμε εδώ και λίγο καιρό για αυτήν την καινούργια κατάσταση που μπορεί να δημιουργηθεί στον ΠΑΟΚ. Όλοι εμείς περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί. Πιστεύω, όμως, ότι στο ποδόσφαιρο πέρα από τους ποδοσφαιριστές και τα λεφτά μετράνε τα πλάνα που υπάρχουν σε μία ομάδα. Όταν μία ομάδα φτιάχνει σχέδια και τα ακολουθεί μπορεί να αντιμετωπίσει όλες τις ομάδες. Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ αν έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο, μπορεί να κάνει πολλά χωρίς πολλά χρήματα. Το αποδείξαμε και πέρσι που κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Ήμασταν κοντά στο να πάρουμε το πρωτάθλημα με λίγα λεφτά. Κάναμε κάτι καλό τα τρία τελευταία χρόνια και πρέπει να συνεχίσουμε."
Για τους στόχους του ΠΑΟΚ φέτος, δεδομένης της μεγάλης διαφοράς από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό: "Σίγουρα οι πόντοι της διαφοράς με τους πρώτους είναι πολλοί. Είναι δύσκολο να πάρουμε το πρωτάθλημα, αλλά όχι ακατόρθωτο. Εμείς έχουμε στόχο να πάμε καλά σε όλες τις διοργανώσεις. Έχουμε παιχνίδια σε μία μεγάλη διοργάνωση, όπως το Γιουρόπα Λιγκ, περάσαμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά πιστεύω ότι, πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Πρέπει να συγκεντρωνόμαστε σε κάθε αγώνα, να νικάμε, όπου μπορούμε και στο τέλος να δούμε τι θα έχουμε καταφέρει.

Ο Σταθόπουλος τιμωρείται για το ακυρωθέν γκολ του Άρη!

Αφού είδε τη φάση σε βίντεο, ο παρατηρητής διαιτησίας, Γιώργος Αμυγδαλής, σύμφωνα με πληροφορίες παραπέμπει τον διαιτητή Σταθόπουλο (Αχαϊας), που ακύρωσε κανονικό γκολ του Άρη στον αγώνα με τον ΠΑΟ!
Ο παρατηρητής διαπίστωσε  ότι πρόκειται περί αλλοίωσης αποτελέσματος και τώρα θα αποφασίσει η ΚΕΔ για το χρονικό διάστημα του αποκλεισμού του Πατρινού διαιτητή.
Είναι η δεύτερη φετινή τιμωρία του Σταθόπουλου (μετά το ματς Ηρακλή-ΟΣΦΠ) και αναμένεται να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο «ψυγείο».
Για τους αγώνες της 17ης αγωνιστικής θα τιμωρηθούν τρεις συνολικά διαιτητές. Ο Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς), ο οποίος στο ματς Εργοτέλης-Ολυμπιακός Βόλου 0-0 δεν έδωσε από ένα πέναλτι σε κάθε ομάδα και έτσι δεν του χαρίστηκε ο παρατηρητής του Ηλίας Χατζής (Καρδίτσας), ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων), ο οποίος στο παιχνίδι Ηρακλής-Ατρόμητος 1-0 δεν έδωσε σύμφωνα με τον παρατηρητή Σίπκα, πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων.

Δεν επιβεβαιώνουν για Επαλέ

Ένα από τα ονόματα που έχει γραφτεί ότι αποτελεί στόχο της Κέρκυρας είναι και αυτό του Ζοέλ Επαλέ, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από τη διοίκηση της ομάδας. Στους «Φαίακες» υπάρχει κινητικότητα για μεταγραφική ενίσχυση μιας και αυτή είναι η επιθυμία του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, ωστόσο δεν ξεκαθαρίζεται αν θα κινηθούν για την απόκτηση του 32χρονου μέσου.

Ο Ζοέλ Επαλέ αγωνίζεται στην Μπακού του Αζερμπαϊτζάν και το κασέ του κρίνεται ιδιαίτερα υψηλό για πολλές ελληνικές ομάδες. Άλλωστε η διοίκηση της Κέρκυρας έχει ήδη κινηθεί στην αγγλική αγορά για την απόκτηση ποδοσφαιριστών και θα αναμένει τις εξελίξεις.

Μάντσεστερ Σίτι - Μάλαγα Αν έχεις σεΐχη... διάβαινε

Λεφτά για μεταγραφές μάλλον δεν υπάρχουν και αν δεν έχεις σεΐχη _ ή εφοπλιστή στα καθ' ημάς _, ποδοσφαιριστή που να μην κινείται ελεύθερος στην αγορά δύσκολα αγοράζεις. Τον χορό άνοιξε ο 43χρονος σεΐχης Αμπντουλάχ μπιν Νάσερ Αλ Τανί (μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ) για λογαριασμό της ισπανικής Μάλαγα αποκτώντας τον αργεντινό διεθνή κεντρικό αμυντικό της Μπάγερν Μονάχου Μάρτιν Ντεμικέλις, τον βραζιλιάνο διεθνή επιθετικό της Ρόμα Ζούλιο Μπαπτίστα, τον διεθνή με την Εθνική Ελπίδων της Ισπανίας τερματοφύλακα Σέρχιο Ασένχο από την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ «χτυπάει» και τον αμυντικό μέσο της Ρεάλ Μαδρίτης Μαχαμαντού Ντιαρά!
Ωστόσο, εκείνος που ξαναχτύπησε εντυπωσιακά και την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, _ τη στιγμή μάλιστα που δεν προχώρησε ακόμη σε δαπανηρή μεταγραφή καμία από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες (από πού άλλωστε να βρουν τα χρήματα όταν σχεδόν όλες είναι υπερχρεωμένες στις τράπεζες) _ είναι ο ιδιοκτήτης της αγγλικής Μάντσεστερ Σίτι σεΐχης Μανσούρ Μπιν Ζαϊέντ. Ο εν λόγω σεΐχης πριν από λίγα 24ωρα ξόδεψε άλλα 32 εκατ. ευρώ για να αγοράσει από τη γερμανική Βόλφσμπουργκ τον βόσνιο επιτελικό μέσο Εντιν Ντζέκο και στις 21 ημέρες που απομένουν για το τέλος των μεταγραφών δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε νέα ηχηρή (για τα δεδομένα της εποχής) μεταγραφική κίνηση.
Με δεδομένο ότι ο 40χρονος σεΐχης Μανσούρ Μπιν Ζαϊέντ αγοράζει σε οποιαδήποτε τιμή κάθε παίκτη που του υποδεικνύει ο ιταλός προπονητής της ομάδας του κ. Ρομπέρτο Μαντσίνι όλο και με κάποιο... δωράκι μπορεί να ενισχύσει την προσπάθεια της Σίτι να κατακτήσει επιτέλους έναν τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ αλλά και να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Σίτι για να προκριθεί πάντως στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας θα χρειαστεί επαναληπτικό αγώνα καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της «φτωχής» Λέστερ με την οποία ήρθε ισόπαλη 2-2.
Ο σεΐχης Μανσούρ Μπιν Ζαϊέντ σε 2,5 χρόνια έχει ξοδέψει πάνω από 1,2 δισ. ευρώ για την αγορά και ενίσχυση της Μάντσεστερ Σίτι. Για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών πλήρωσε 250 εκατ. ευρώ. Για την αγορά 19 παικτών κατέβαλε σε άλλες ομάδες 403 εκατ. ευρώ. Επιπλέον 24 εκατ. ευρώ του κόστισε ο εκσυγχρονισμός του γηπέδου και του προπονητικού κέντρου της Σίτι. Το μεγαλύτερο κονδύλι θα καταλήξει πάντως στους λογαριασμούς των παικτών και των προπονητών της ομάδας, των οποίων τα συμβόλαια με τη Σίτι ξεπερνούν τα 600 εκατ. ευρώ.

Χαβίτο στην ΠΑΕ Άρης: «Δεν είπα αυτά που έγραψαν»

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας παρουσιάστηκε ο Χαβίτο ενώπιον του προέδρου της ΠΑΕ, Θανάση Αθανασιάδη και του εκτελεστικού διευθυντή Γιάννη Κόντη και διέψευσε όσα γράφτηκαν στον Τύπο περί συμφωνίας του με τον Ολυμπιακό.
Είπε: «Δεν έχω δηλώσει ποτέ ότι ο Ολυμπιακός είναι μεγαλύτερη ομάδα από τον Άρη και επίσης δεν συμφώνησα με την ομάδα από τον Πειραιά για να παίξω εκεί».
Μετά από αυτή την εξέλιξη, ανανέωσαν να μιλήσουν σε 10 ημέρες για την επέκταση συμβολαίου του. Ο Άρης έχει προτείνει 1,1 εκ. ευρώ για 3 χρόνια και η πρόταση ενδέχεται να αυξηθεί λίγο ακόμη…

Ατλέτικο για Φατί

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί την περίπτωση του Ρικάρντο Φατί η Ατλέτικο Μαδρίτης, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής ιστοσελίδας sports.fr. Οι «ροχιμπλάνκος» φαίνεται πως ξεχώρισαν τον 24χρονο μέσο στις αναμετρήσεις με τον Άρη για το Europa League.

Ο Γάλλος-με καταγωγή από τη Σενεγάλη-άσος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2013 με τους «κίτρινους» και σύμφωνα με τη γαλλική ιστοσελίδα υπάρχει ρήτρα δύο εκατ. ευρώ στο συμβόλαιό του.

«Άγιαξ» στο γήπεδο, βλαξ στην εξέδρα!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα ματς που κράτησε περισσότερο από 3 ώρες κέρδισε 1-0 τον ΟΦΗ και έκανε το μεγάλο βήμα ανόδου! Όμως η βλακεία ενός οπαδού που χτύπησε τον Βεζυρίδη τον βάζει σε περιπέτειες!
Πολλά χρόνια πίσω πήγε το ποδόσφαιρο στα Γιάννενα, καθώς στο ντέρμπι του ΠΑΣ με τον ΟΦΗ για τη Football League έγιναν... σημεία και τέρατα! Είναι χαρακτηριστικό ότι το ματς διακόπηκε για περίπου μία ώρα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όταν οπαδός εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκε στον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Βεζυρίδη! Ο Μπερτέν επιτέθηκε με τη σειρά του στον ταραξία, που όμως έφτασε ανενόχλητος στην εξέδρα και κρύφτηκε!
Ο αγώνας σταμάτησε καθώς ο διαιτητής Λαμπρόπουλος έφυγε στα αποδυτήρια. Mετά από διαβουλεύσεις επανάρχισε χωρίς τον Βεζυρίδη, που διακομίστηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί (τη θέση του πήρε ο Κασμερίδης) αλλά και χωρίς τον Μπερτέν, ο οποίος αποβλήθηκε επειδή χτύπησε τον εισβολέα.
Σημειώνεται πως το ματς είχε διακοπεί τόσο στο 13' λόγω εισόδου οπαδών στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και φραστική επίθεση στον βοηθό αλλά και ρίψη αντικειμένων καθώς και στο 25' όταν και πάλι κόσμος βρέθηκε στον περιβάλλοντα χώρο μετά το τέρμα του ΠΑΣ.
Στα αγωνιστικά, που φυσικά πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, ο ΟΦΗ είχε οριζόντιο δοκάρι με τον Κατσικογιάννη στο 11'. Στη συνέχεια, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του τερματοφύλακα Σικαλιά και πήρε πορεία προς τα δίχτυα. Ο γκολκίπερ του ΠΑΣ την πρόλαβε προτού περάσει τη γραμμή σύμφωνα με τον διαιτητή σε μία εξαιρετικά δύσκολη φάση, που δεν ξεκαθαρίζει ούτε από το ριπλέι.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 24' με σουτ του Κυριάκου. Ο Μπούρμπος προσπάθησε να διώξει την μπάλα αλλά δεν τα κατάφερε.
ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Σικαλιάς, Ντάσιος, Κώτσιος, Πάντος, Βάντερσον, Κεϊτά, Κυριάκος, Ντε Βινσέντι, Τζάνης, Μπακαγιόκο, Σιαλμάς.
ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης (45' Κασμερίδης), Πίτσος, Κάλαϊτζιτς, Ψωμάς, Κιάσσος, Μπούρμπος, Βλόνταρτσικ. Κατσικογιάννης, Μπερτίν, Γιακούμπου, Αγρίτης.

Το πήρε κι αυτό ο Μουρίνιο

Κορυφαίος προπονητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός κέρδισε την τιμητική διάκριση στο γκαλά της FIFA της Ζυρίχης και επιβραβεύτηκε για το τρεμπλ που κατέκτησε με την Ίντερ. Δεύτερος σε προτιμήσεις ήταν ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, ο οποίος οδήγησε την Ισπανία στην κατάκτηση του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ιστορία της, ενώ ακολούθησε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

«Δεν τα κατάφερα μόνος μου. Ό,τι πέτυχα ήταν με την υποστήριξη των παικτών και της ομάδας μου. Ευχαριστώ όλους όσους με τίμησαν με την ψήφο τους», δήλωσε παραλαμβάνοντας το βραβείο ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος ανεβαίνοντας στο βήμα αγκαλιάστηκε με τον Λούσιο, τον Μαϊκόν και τον Σνάιντερ, με τους οποίους συνεργάστηκε στην Ίντερ και ψηφίστηκαν στην καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς.

Τι, δεν του την πήραν τώρα;

…Ε, δεν θα του την πάρουν ποτέ!

Όλος ο κόσμος στα πόδια του και η «χρυσή μπάλα», για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στα χέρια του!

Το «France Football» και η FIFA, στην πρώτη χρονιά που ένωσαν τα βραβεία τους (Ballon d’Or & FIFA World Player of the Year) παρέδωσαν, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, την μεγαλύτερη προσωπική διάκριση για έναν ποδοσφαιριστή, στον Αργεντινό «μάγο».

Στο παιδί θαύμα που πλεόν έγινε άντρας και οδηγεί το διαστημόπλοιο «Μπαρτσελόνα» από επιτυχία σε επιτυχία. Στον Λιονέλ Μέσι!

Στην κακή του χρονιά με την χρυσή μπάλα στα χέρια...

Τι κι αν στο Μουντιάλ του 2010 στην Αφρική το «άστρο» του δεν έλαμψε…

Τι κι αν φέτος οι συνυποψήφιοί του ήταν δύο συμπαίκτες και φίλοι του, ο Τσάβι κι ο Ινιέστα, τα δύο πολυτιμότερα γρανάζια της εξωπραγματικής «Μπάρτσα» αλλά και των παγκόσμιων πρωταθλητών…

Η «χρυσή μπάλα» πήγε ξανά στα χέρια του και έγινε ο πρώτος παίκτης που την διατήρησε στην κατοχή του μετά το 1989 και τον Μάρκο Φαν Μπάστεν.

Σύμφωνοι. Η χρονιά που πέρασε δεν ήταν η καλύτερη του, ενώ οι Τσάβι και Ινιέστα, εκτός από την παρουσία τους στην Μπαρτσελόνα, οδήγησαν αμφότεροι τους «Φούριας Ρόχας» στην κορυφή του κόσμου.

Όταν όμως στην κακή του χρονιά ένας ποδοσφαιριστής πετυχαίνει στην Primera Division 34 γκολ σε 35 εμφανίσεις και 8 στην παρουσία της ομάδας του στο Champions League.

Όταν βλέπεις τις αντιδράσεις που προκαλεί ένα άγγιγμά του στην μπάλα σε όλες τις ηλικίες των ποδοσφαιρόφιλων ανά τον πλανήτη.

Τότε, θα δικαιολογήσεις όλους όσους τον ψήφισαν ως κορυφαίο παίκτη για την χρονιά που πέρασε.

Αυτός είναι ο Μέσι. Το πρώτο «βιολί» των «μπλαουγκράνα». Η ζωντανή απόδειξη ότι βγαίνουν ακόμα «Μαραντόνα», «Κρόιφ», «Πελέ» και «Ζιντάν».

Έρχεται… 5ήμερη η ΤΣΣΚΑ!

Μπορεί ο αγώνας του ΠΑΟΚ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να είναι προγραμματισμένος για τις 17/2, αλλά οι Ρώσοι θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη πέντε μέρες πριν!Η ρωσική ομάδα θέλει να εγκλιματιστεί στις συνθήκες που θα επικρατούν στην Ελλάδα γι' αυτό και θα έρθει νωρίς, αφού άλλωστε δεν θα έχει ακόμα υποχρεώσεις για το εγχώριο πρωτάθλημα που ξεκινάει τον Μάρτιο.

Εξετάζει την περίπτωση του Νταρίο Φερνάντες ο ΠΑΟΚ

Ένας από τους παίκτες που εξετάζεται από τον ΠΑΟΚ ενόψει της ενίσχυσης του Δικέφαλου του Βορρά στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο είναι ο Νταρίο Φερνάντες.Ο Αργεντινός μέσος, τον οποίο γνωρίσαμε στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Πανιωνίου και του Άρη, έλυσε τη συνεργασία του με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ και είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα και στη Θεσσαλονίκη.

Τα δύο θετικά στοιχεία που δίνουν στον Φερνάντες πολλές πιθανότητες για να ντυθεί στα ασπρόμαυρα είναι η προσιτή του τιμή και το γεγονός ότι έχει γνώση της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας και δε θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής

Nαυαγεί του Κουμορτζί στον Ολυμπιακό

Χάνει έδαφος για τον Ολυμπιακό το θέμα απόκτησης του Μπερνάρ Κουμορτζί, μετά τις έντονες αντιδράσεις των οπαδών της νεοσμυρνιώτικης ομάδας προς το πρόσωπο του Γκανέζου μέσου, αλλά και της καλής εμφάνισης του Φρανσουά Μοντέστο κόντρα στην Κέρκυρα.
Σύννεφα εμφανίζονται στον Ολυμπιακό όσον αφορά τη μεταγραφική υπόθεση του Μπερνάρ Κουμορτζί.  Οι έντονες αντιδράσεις των οπαδών του Πανιωνίου προς το πρόσωπο του Γκανέζου μέσου και του Γεράσιμου Βεντούρη, αλλά και οι δηλώσεις του νέου προέδρου του Πανιωνίου ότι δεν χειρίστηκε σωστά το θέμα της μεταγραφής του Αφρικανού χαφ από πλευράς έμψυχων ανταλλαγμάτων, δημιουργούν νέα δεδομένα στην υπόθεση.
Στην πειραϊκή ομάδα δείχνουν ιδιαίτερα προβληματισμένοι από την όλη κατάσταση και κρίνουν σκόπιμο να μην ασχοληθούν τη δεδομένη στιγμή, αφήνοντας τον Γκανέζο μέσο στη Νέα Σμύρνη.

Σε αυτό έχει συντελέσει και η εξαιρετική παρουσία του Φρανσουά Μοντέστο στη θέση του ανασταλτικού μέσου κόντρα στην Κέρκυρα. Ο Γάλλος έδειξε πολύ καλό πρόσωπο.
Παράλληλα τις τελευταίες ώρες έχει αναπτυχθεί μία άκρατη φημολογία, που θέλει τους Ερυθρόλευκους να εξετάζουν σοβαρά μία περίπτωση από το εξωτερικό, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Σούπερ… Κατερίνη!

Εδώ άρχισε να μη χάνει εκτός, στην Κατερίνη θα κολλούσε;

Ο φορτσάτος Πιερικός επιβεβαίωσε πως διαθέτει μια από τις πιο δυνατές έδρες στη Football League (μία μόλις ήττα) και σαρώνοντας 4-1 τον Πανθρακικό, συμπλήρωσε πέντε παιχνίδια χωρίς να φύγει με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο.

Με πρωταγωνιστή τον Μιλόσκοβιτς, που άνοιξε το σκορ στην εκπνοή του πρώτου μέρους και έκοψε τα «φτερά» των Θρακιωτών, όταν ο Περπερίδης τους ξανάβαλε στο ματς (νωρίτερα ο Γκουγκουλιάς είχε διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων), ο Πιερικός έδωσε και διαστάσεις στο τέλος στη νίκη του με τον Πουλάκο.

Κατάφερε, δε, με αυτή να βγει από τη ζώνη των play-out και ταυτόχρονα να αφήσει εκτός εκείνης των play-off τη σημερινή της αντίπαλο (που αγνοεί ακόμα την εκτός έδρας νίκη).

Ο Μέσι πήρε τη «χρυσή μπάλα»!

Ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του 2010, στην πρώτη χρονιά «ενοποίησης» των διαγωνισμών της FIFA και του France Football. O 23χρονος άσος της Μπαρτσελόνα κατέκτησε στη χρονιά που πέρασε το πρωτάθλημα και το ισπανικό Σούπερ Καπ. Η φαντασμαγορική τελετή έγινε στη Ζυρίχη, με τον Μέσι να κερδίζει τον τίτλο υπερισχύοντας δύο συμπαικτών του, τού Τσάβι Ερνάντεθ και του Αντρές Ινιέστα. Τον αντίστοιχο τίτλο στις γυναίκες κατέκτησε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Βραζιλιάνα Μάρτα.
Επίσης, στην καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς συμπεριλήφθηκαν οι Ικερ Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης), Κάρλες Πουγιόλ (Μπαρτσελόνα), Χεράρδ Πικέ (Μπαρτσελόνα), Λούσιο (Ιντερ), Μαϊκόν (Ιντερ), Τσάβι (Μπαρτσελόνα), Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Γουέσλι Σνάιντερ (Ιντερ), Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης), Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα). Με το βραβείο «Φέρεντς Πούσκας» για το καλύτερο γκολ της χρονιάς, τιμήθηκε ο Χαμίτ Αλτιντόπ για την «οβίδα» του στο ματς της εθνικής Τουρκίας, εναντίον του Καζακστάν.

Μπορεί και μόνιμος ο Νταλγκλίς

Πολύ καλό σκάουτινγκ τονίζει ο Νταμιέν Κόμολι ότι πρέπει να γίνει για να βρεθεί ο επόμενος μόνιμος προπονητής της Λίβερπουλ το καλοκαίρι. Μέσα στους υποψήφιους πάντως που έχουν το «πακέτο» είναι και ο Κένι Νταλγκλίς σύμφωνα με τον διευθυντή ανάπτυξης του ποδοσφαιρικού τμήματος των «κόκκινων».

Ο εκλεκτός προπονητής θα πρέπει να έχει ένα «πακέτο» χαρακτηριστικών τονίζει ο Κόμολι που θα τον κάνουν ιδανικό: «Θα είναι κάποιος που θα ταιριάξει στο μέγεθος της ομάδας, στο αγωνιστικό στυλ και στη διοικητική φιλοσοφία. Είναι οι τρεις σημαντικότεροι παράγοντες. Ο Κένι σίγουρα ταιριάζει σε αυτή την περιγραφή».

Η ερώτηση που ακολούθησε αμέσως είναι αν θα είναι και ο Σκωτσέζος θρύλος ένας από τους υποψήφιους για να υπογράψουν πολυετές συμβόλαιο το καλοκαίρι με το σύλλογο και ο Κόμολι ήταν σαφής: «Η απάντηση είναι ναι. Θα υπάρξει έρευνα σε πρόσωπα και έπειτα μία συζήτηση με τον Κένι και θα δούμε που θα καταλήξει αυτό».

Τέλος ρωτήθηκε και αν η διοίκηση λειτούργησε υπό την πίεση του κόσμου στην απόλυση του Χότζον για να λάβει μία αρνητική απάντηση: «Η αποχώρηση του Ρόι δεν βασίστηκε στην απαίτηση του κόσμου κι ούτε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος στην ομάδα που πιστεύει ότι δεν είναι ο Ρόι καλός τεχνικός. Τα πράγματα κάποιες φορές δεν πάνε όπως τα περιμένουμε όμως ευχαριστούμε για όλα τον Ρόι Χότζον. Φτάσαμε και σε συμφωνία μαζί του για την αποπληρωμή και τον αποχαιρετίσαμε σε καλό κλίμα».

Γκολ της χρονιάς του Άλτιντοπ

Το εντυπωσιακό απευθείας βολέ του Χαμίτ Αλτιντόπ μετά από κόρνερ στην αναμέτρηση της Τουρκίας με το Καζακστάν για τα προκριματικά του Euro 2012 (0-3) ψηφίστηκε ομορφότερο γκολ της χρονιάς και απέσπασε το βραβείο «Φέρεντς Πούσκας» στο γκαλά της FIFA στη Ζυρίχη.

Το βραβείο στον Τούρκο μέσο της Μπάγερν Μονάχου παρέδωσε ο Αντρέι Σιντέλνικοφ, που ήταν ο τερματοφύλακας ο οποίος δέχτηκε αυτό το τέρμα.

Μπουσαϊντί: «Δεν είπα ότι φεύγω»

Το γέλιο του Ανίς Μπουσαϊντί προκάλεσαν όσα ψευδώς δημοσιεύτηκαν για την πρόθεση του να αποχωρήσει από την ομάδα του ΠΑΟΚ. Ο Τυνήσιος αμυντικός εξήγησε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι δεν έχει σκοπό να αποχωρήσει από τον «δικέφαλο» του Βορρά, τουλάχιστον πριν τη συμπλήρωση της σεζόν.

Ακόμη αναφέρθηκε στον τραυματισμό του, δίνοντας κάποιες πιθανότητες επιστροφής του στο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής με τον Άρη, ενώ δεσμεύτηκε ότι οι «ασπρόμαυροι» θα κυνηγήσουν με το ίδιο πάθος και τους τρεις στόχους τους ώστε να έχουν θετικά σε κάθε στοίχημα νέα στο τέλος της σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε…

Για τη δήλωση του πως θέλει να φύγει από τον ΠΑΟΚ: «Δεν είπα σε κανένα και πουθενά ότι θέλω να φύγω. Είπα στους ανθρώπους της Εσπεράνς ότι ίσως θα μπορούσα να πάω στην ομάδα τον Ιούνιο αν έφευγα από τον ΠΑΟΚ. Μίλησα με τον πρόεδρο της ομάδας και του είπα ότι αν επέστρεφα αυτό θα γινόταν μόνο τον Ιούνιο σε περίπτωση που έφυγα από τον ΠΑΟΚ, αλλά τόνισα επίσης ότι στον ΠΑΟΚ αισθάνομαι καλά.  Όλα αυτά μεταφέρθηκαν στην ιστοσελίδα της ομάδας με ένα τρόπο που όταν τα διάβασα με έκαναν να γελάω».

Για την επιστροφή του και την κατάσταση του τραυματισμού του: «Ο τραυματισμός μου είναι πολύ σοβαρός, ο γιατρός λέει ότι χρειάζεται ένας μήνας για να τον ξεπεράσω. Έχω μπει στην διαδικασία με ελαφρύ τρέξιμο σε περίπου δυο εβδομάδες πιστεύω θα μπω στο πρόγραμμα με τους συμπαίκτες μου. Οι τραυματισμού είναι μέσα στο πρόγραμμα. Δεν είμαι πάντως από τους παίκτες που μπορώ να κάθομαι στην κερκίδα.

Θέλω πολύ να γυρίσω γρήγορα, δεν εξαρτάται, όμως, από μένα. Εύχομαι να μπορέσω να παίξω με τον Άρη, θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου σε αυτόν τον αγώνα. Πιστεύω ότι θα είμαι έτοιμος ή λίγες ημέρες πριν ή λίγες ημέρες μετά το ματς με τον Άρη».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ και τα προγνωστικά αγώνων που ακολουθούν: «Ο ΠΑΟΚ έχει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά γίνεται σε κάθε διοργάνωση. Έχουμε πολλούς αγώνες για το πρωτάθλημα, πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον παράγοντα έδρα, έτσι ώστε ο απολογισμός που θα κάνουμε στο τέλος της σεζόν να είναι θετικός».

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Τα... καρφιά του Μότζι

Μέσα σε τέσσερις μέρες η Γιουβέντους έχασε κάθε ελπίδα για το Scudetto, απογοήτευσε πλήρως τους οπαδούς της και ο Λουτσιάνο Μότζι έκανε τις... παρατηρήσεις του στον Μπέπε Μαρότα. Οι ήττες από τις Πάρμα και Νάπολι με... επτά γκολ παθητικό (!) μέσα σε τέσσερα 24ωρα συνιστούν αρνητικό ρεκόρ, καθώς η τελευταία φορά που είχε σημειωθεί τέτοια επίδοση ήταν το 1988! Η απογοήτευση, όπως είναι λογικό, έχει διαδεχθεί την αισιοδοξία στο Τορίνο και ο Μότζι εξέφρασε την άποψη του για το πώς έχουν τα πράγματα, τι δεν έπρεπε να γίνει και τι πρέπει σε λίγους μήνες.

«Η Γιουβέντους που ξέρω εγώ δεν μπορεί να χάνει με 4-1 από μια τέτοια Πάρμα και μέσα σε λίγες μέρες να τρώει τρία γκολ και στη Νάπολι. Αυτά είναι τρομερά πράγματα. Ακούω συνέχεια να λένε όλοι ότι χρειάζεται ενίσχυση στην επίθεση. Πάνω από όλα η Γιουβέντους, όμως, χρειάζεται ενίσχυση στα άκρα της άμυνας της. Δεν καταλαβαίνω, για παράδειγμα, γιατί ο Ντελ Νέρι έδωσε θέση βασικού στον Τραορέ. Ήταν εντελώς ακατάλληλος και θα έπρεπε να είχε βγει νωρίτερα», τόνισε αρχικά ο Μότζι και συνέχισε αναφερόμενος στις κινήσεις του Μαρότα.

«Την περσινή σεζόν, σε ένα πρωτάθλημα με διαφορετικές ισορροπίες, η Γιουβέντους αυτή τη στιγμή είχε περισσότερους βαθμούς από όσους φέτος. Το καλοκαίρι αποφάσισαν να κάνουν... επανάσταση στο ρόστερ αλλάζοντας 11-12 παίκτες. Ελπίζω κάτι τέτοιο να μην επαναληφθεί σε λίγους μήνες, όταν ο Αντρέα Ανιέλι θα ρίξει πολλά λεφτά. Από το να πάρει 12 ή 13 μέτριους προς καλούς παίκτες, ο Μαρότα έπρεπε και πρέπει να φέρει στην ομάδα 3-4 παίκτες παγκόσμιας κλάσης».

«Δεν είμαι ο χειρότερος παίκτης του ΠΑΟΚ»

Ο Φρανσίσκο Ζουέλα αποτελεί και τυπικά παρελθόν από τον ΠΑΟΚ, εξέλιξη που δεν άρεσε στον θηριώδη αμυντικό.Με έχει πληγώσει αυτή η εξέλιξη. Ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλούς παίκτες. Σέβομαι απεριόριστα τον Κοντρέρας, είναι ο μαέστρος της άμυνας, παίζει φοβερή μπάλα. Σίγουρα, όμως, ο Ζουέλα δεν είναι ο χειρότερος παίκτης του ΠΑΟΚ", είπε μεταξύ άλλων ο Ζουέλα στον «Sport 103».

Τάκερ: «Το σημαντικότερο είναι η νίκη της ομάδας»

Χαρούμενος για την ανάδειξη του σε MVP της 11ης αγωνιστικής της Α1 δήλωσε ο Πι Τζέι Τάκερ στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ. Ο φόργουορντ του Άρη, που με την απόδοση του στο ματς με την ΑΕΚ βοήθησε τους «κίτρινους» να φτάσουν στη νίκη, τόνισε πως η καλή του εμφάνιση είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς, ενώ πρόσθεσε πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για τους Θεσσαλονικείς.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Τάκερ:

Πώς αισθάνεσαι για το ότι αναδείχτηκες πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής για ακόμα μια φορά φέτος;

«Είμαι πολύ χαρούμενος για το γεγονός αυτό. Το σημαντικότερο για μένα είναι ότι η ομάδα μου κέρδισε σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Δεν παίζω για τα στατιστικά μου. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνω ό,τι μου ζητάει ο προπονητής μου προκειμένου να κερδίζουμε τους αγώνες. Δίνω το εκατό τοις εκατό και προσπαθώ να είμαι προσηλωμένος στο στόχο μου».

Πιστεύεις ότι η διάκριση αυτή είναι αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας;

«Αναμφισβήτητα. Όλοι μου οι συμπαίκτες βοηθούν την ομάδα να φτάνει στο στόχο της. Γίνεται ομαδική δουλειά και αυτό φαίνεται σε κάθε ματς. Τις περισσότερες φορές υπάρχουν τέσσερα και πέντε παιδιά που έχουν διψήφιο αριθμό πόντων. Επίσης η πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ μας φαίνεται και από τον αριθμό των ασίστ που έχουμε σε κάθε αγώνα. Έτσι και κόντρα στην ΑΕΚ το Σάββατο τελειώσαμε το παιχνίδι έχοντας δεκαοχτώ ασίστ. Είναι σημαντικός παράγοντας για να πάρουμε τη νίκη».

Τέλος, ποια είναι η γνώμη σου για τις συνεχόμενες νίκες της ομάδας σου;

«Πιστεύω ότι μέρα με την ημέρα βελτιωνόμαστε σημαντικά κυρίως στην άμυνα. Είχαμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε πάνω στον τομέα αυτό στο διάστημα που δεν είχαμε αγώνες. Θεωρώ ότι έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Θα συνεχίσουμε δουλεύοντας με τον ίδιο τρόπο και ελπίζω να επιτύχουμε τους στόχους μας σε Ελλάδα και Ευρώπη».

• Ο Αμερικανός σε 38’23’’ λεπτά συμμετοχής πέτυχε 28 πόντους (11/16 δίποντα, 6/10 βολές), μάζεψε 12 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ, έκλεψε μία φορά την μπάλα ενώ υπέπεσε σε 3 λάθη. Επίσης, αναδεικνύεται για δεύτερη φορά, στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, πολυτιμότερος παίκτης. Η πρώτη ήταν την τέταρτη αγωνιστική, στην οποία ωστόσο μοιράστηκε τη… χαρά με τον Μίλτον Παλάσιο της Καβάλας.

Κοντά στην Ολίμπο ο Κάμπορα!

Στην Ολίμπο της Αργεντινής θα συνεχίσει την καριέρα του, όπως όλα δείχνουν, ο Χαβιέ Κάμπορα, στον οποίο είχε καταθέσει πρόταση ο Αστέρας Τρίπολης. Ο Αργεντινός επιθετικός, ο οποίος έχει αγωνιστεί και στον Άρη, έλυσε την συνεργασία του με την Κόλο Κόλο της Χιλής και οι Αρκάδες κατέθεσαν πρόταση για να τον αποκτήσουν.

Ο 31χρονος επιθετικός φαίνεται πως θέλει να μείνει στην πατρίδα του και έτσι είναι πολύ κοντά στην Ολίμπο.

Δεν του «έκατσε» ο Ολυμπιακός, τώρα θέλει Άρη

Tην πόρτα του Άρη χτύπησε ο Νέρι Καστίγιο, καθώς παρά τις… γέφυρες που έριξε στον Ολυμπιακό πριν από περίπου δεκαπέντε ημέρες, δεν είδε καμία ανταπόκριση.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες , ο άσος της Σαχτάρ προτάθηκε στους «κίτρινους» και η διοίκηση της ομάδας εξετάζει σοβαρά την περίπτωσή του.
Ο Καστίγιο θα ήθελε να πάει στον Ολυμπιακό, ωστόσο αφού αυτό δεν γίνεται, συμβιβάζεται να μεταγραφεί και σε κάποια άλλη ελληνική ομάδα.

Το ζητούμενο για τον ίδιο είναι να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα…

«Δεν φοβόμαστε την ΑΕΚ»

Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Αντώνης Λαδάκης ήταν από τους κορυφαίους του Αστέρα στην ήττα της ομάδας του από τον ΠΑΟΚ. Ο έμπειρος μέσος όπως υποστηρίζει ο ίδιος πλέον νιώθει πιο ασφαλής αφού έχει παιχνίδια στα πόδια του, ενώ έστειλε το μήνυμα πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα πάνε για την νίκη στο παιχνίδι με την ΑΕΚ την επόμενη εβδομάδα στην Τρίπολη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο arcadia-sports.gr.

«Παίξαμε πολύ καλά. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Από την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ κρατάμε μόνο την εμφάνιση. Το αποτέλεσμα δεν είναι καλό για εμάς. Αξίζαμε κάτι παραπάνω. Είναι πολύ αισιόδοξο το ότι παίξαμε τόσο καλά σε μια έδρα όπως η Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ», τόνισε για την αναμέτρηση με τον «δικέφαλο του Βορρά».

Σχετικά με την απόδοσή του, σχολίασε: «Μ' έχει εμπιστευτεί ο προπονητής μου. Πλέον νιώθω πιο ασφαλής και έχω πολλά παιχνίδια στα πόδια μου».

Την επόμενη εβδομάδα ο Αστέρας αντιμετωπίζει την ΑΕΚ και ο Λαδάκης, πιστεύει: «Είναι δύσκολο ματς. Παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Θέλουμε τους τρεις βαθμούς. Σεβόμαστε την ΑΕΚ αλλά δεν την φοβόμαστε».

"Φορτσάρει" για επιθετικό η Καβάλα

Η διοίκηση της Καβάλας θέλει να προσθέσει στο ρόστερ της έναν επιθετικό και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν και ανακοινώσεις.

Φυσικά και κατά την πάγια τακτική της, η διοίκηση της ΠΑΕ δεν έχει αφήσει να διαρρεύσει το παραμικρό για τις επαφές που έχει με διάφορους παίκτες, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσει για μία ακόμα φορά να προκαλέσει αίσθηση με τον παίκτη που θα φέρει στην Ελλάδα.

Στο θέμα της τεχνικής ηγεσίας, η νίκη επί της Λάρισας φαίνεται πως έδωσε μία ακόμα πίστωση χρόνου στον Κάσπερτσακ, αν και η διοίκηση δεν έχει εγκαταλείψει τις προσπάθειες για την ανεύρεση του αντικαταστάτη του. Για το λόγο αυτό αναμένεται και η οριστική απάντηση του Σέρσε Κόσμι στην πρόταση που του έχει κατατεθεί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία.

Ενθουσιασμός και συγκρατημένη αισιοδοξία

Η νίκη στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου κάνει τους ανθρώπους της SKODA να κοιτάζουν ψηλά και να κάνουν όνειρα για είσοδο στα πλέι οφς.
Μπορεί στις τάξεις της ομάδας, αλλά και των φιλάθλων, να επικρατεί ενθουσιασμός για την τρίτη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη της Ξάνθης, που στην παρούσα φάση τουλάχιστον, δείχνει να την βγάζει από τη δύσκολη βαθμολογική θέση, ωστόσο ο Νίκος Παπαδόπουλος δεν δείχνει να συμμερίζεται αυτή την κατάσταση. Ο τεχνικός της ομάδας προσπαθεί να παραμείνει προσγειωμένος στην πραγματικότητα, το ίδιο θέλει να περάσει στους παίκτες του και φυσικά να διορθώσει τα όποια προβλήματα ή ατέλειες έχουν εμφανιστεί.
 Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, σχεδίασε ένα ειδικό πλάνο για ορισμένους ποδοσφαιριστές του, που βλέπει ότι χρειάζονται βελτίωση σε κάποιους τομείς. Ενώ λοιπόν την Τρίτη η ομάδα έχει ρεπό, οι Μιχάλης Ζαρόπουλος, Πέτρος Μάνταλος, Νίκος Τσουμάνης, Σταύρος Σταθάκης, Δημήτρης Κομεσίδης, Θόδωρος Βασιλακάκης, Ζεάν Καριόκα και Μάριαν Αλτιπαρμακόφσκι θα βρεθούν στο προπονητήριο της για ν' ακολουθήσουν ένα ειδικό πρόγραμμα προκειμένου να έρθουν στα επίπεδα των υπόλοιπων παικτών της ομάδας.
Η προπόνηση της Δευτέρας έγινε πρωί και όσοι αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με τον Πανιώνιο έκαναν ασκήσεις αποθεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά. Απών ήταν ο Παύλος Καθάριος, καθώς έχει ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής Νέων για τα δύο φιλικά με το αντίστοιχο συγκρότημα της ΠΓΔΜ.

Κερδίζει στο νήμα ο Μουρίνιο

Ο Ζοσέ Μουρίνιο φαίνεται πως θα είναι ο νικητής του βραβείου του προπονητή της χρονιάς, που θα απονεμηθεί το βράδυ στη Ζυρίχη μαζί με τη Χρυσή Μπάλα στο γκαλά της FIFA.

Αν και όλες τις προηγούμενες ημέρες λεγόταν και γραφόταν πως ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, που οδήγησε την Ισπανία στην κατάκτηση του Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία της, θα έπαιρνε τον τίτλο του κορυφαίου, τις τελευταίες ώρες διαρρέεται πως ο Πορτογάλος συνάδελφός του θα είναι αυτός που θα επιβραβευτεί για το τρεμπλ που πανηγύρισε με την Ίντερ. Τρίτος σε προτιμήσεις θα είναι ο Πεπ Γκουαρντιόλα, πρωταθλητής Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα.

Σε ό,τι αφορά για τη Χρυσή Μπάλα, τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα. Ο σκόρερ του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Αντρές Ινιέστα, λέγεται πως έχει τον πρώτο λόγο, αλλά πολλοί πιστεύουν στις πιθανότητες του Τσάβι να «κλέψει» το βραβείο από τον συμπαίκτη του. Ο Λιονέλ Μέσι, λόγω της μέτριας παρουσίας του με την Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά κι επειδή δεν συνηθίζεται να δίνεται το βραβείο για διαδοχικές χρονιές σε έναν παίκτη, δύσκολα θα αποφύγει την τιμητική τρίτη θέση.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Πλήρης για τη πρόκριση στη Κέρκυρα

Χωρίς νεοποκτηθέντες παίκτες θα παραταχθεί ο Ηρακλής στον αγώνα της Τετάρτης στην Κέρκυρα για τον επαναληπτικό του κυπέλλου. Το δελτίο του Ενγκουάτ Μαχόπ δεν έχει εκδοθεί και πλέον γίνεται προσπάθεια για να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι της Κυριακής με τη Λάρισα, στο «AEL FC Arena». Το θετικό για τον Μαρίνο Ουζουνίδη είναι ότι δεν προέκυψε κάποιο πρόβλημα από τον αγώνα της Κυριακής, ενώ στη διάθεσή του τέθηκε ο Σολτάνι. Στην 18μελη αποστολή μετέχουν οι Ελευθερόπουλος, Μπαντής, Κυριαζής, Κατσικάς, Χοσέμι, Αραμπατζής, Κανακούδης, Λίμα, Ντάνι, Καρλίνιος, Γκαρσία, Ηλιάδης, Μάρα, Βουτσιάς, Παπαστεριανός, Γιάκομπ, Σίσιτς, Σολτάνι. Οι κυανόλευκοι αναχωρούν αύριο το πρωί αεροπορικώς για την Κέρκυρα, με ενδιάμεση στάση το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και θα προπονηθούν στις 12 το μεσημέρι, στο βοηθητικό γήπεδο της Κέρκυρας.

Σπυράτος για Άραβες: «Θα έρθουν Τετάρτη ή Πέμπτη»

Ο εκπρόσωπος των Αράβων υποψήφιων επενδυτών του ΠΑΟΚ, δικηγόρος κ. Σπυράτος μίλησε στο «Μετρόπολις 95,5″ για το ενδεχόμενο της άφιξης του Οντέι Ελ Σαμαρί μέσα στην εβδομάδα:
«Μιλάνε κάθε μέρα σχεδόν με τον κ. Ζαγοράκη, ο οποίος είναι πλήρως ενημερωμένος από τον κ. Οντέι για όσα συμβαίνουν στο Κατάρ. Θα ερχόταν την Παρασκευή ο κ. Οντέι, αλλά κάποιες επιχειρηματικές επαφές που είχε στο Κατάρ δεν του επέτρεψαν να έρθει. Αυτό θα γίνει μέσα στην εβδομάδα,πιθανολογώ Τετάρτη ή Πέμπτη και οι πρώτες επαφές με τον ΠΑΟΚ θα γίνουν από την προσεχή Δευτέρα».
Κι ακόμη: «Δεν έχω πληροφόρηση ότι κάτι χαλάει σε όλο τοσκηνικό, αντίθετα, πιστεύω ότι όλακυλούν βάσει του σχεδιασμού που είχε εκπονηθεί από την αρχή. Δεν μπορώ όμως να μιλήσω με σιγουριά για τοτι θα γίνει, αυτό θα το πεί ο κ. Οντέι, σε συνέντευξη Τύπου την οποία θα δώσει πριν τις 20 Ιανουαρίου, ημερομηνία που είναι καταληκτική για το ενδεχόμενο επένδυσης στον ΠΑΟΚ ή όχι».
Για το νέο γήπεδο: «Δεν το έθεσε το θέμα αυτό η ΠΑΕ ΠΑΟΚ,αλλά είναι πρόταση του κ.Οντέι προς το fund των επενδυτών που ενδιαφέρονται για τον ΠΑΟΚ, δεδομένου ότι θα πρέπει να γίνει και το επόμενο βήμα και ένα καινούργιο γήπεδο προσελκύει τους επενδυτές».

Έρχονται τρεις για Ηρακλή.- Δηλώσεις Δημητρίου

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Δημήτρης Δημητρίου μίλησε στο «Αθλητικό Μετρόπολις» για τη νίκη επί του Ατρόμητου και για άλλα θέματα που απασχολούν τους «κυανόλευκους»:
«Κερδίσαμε ένα σημαντικό παιχνίδι και η νίκη αυτή αποτελεί βάλσαμο για την ομάδα μας, αφού θέλαμε τους 3 βαθμούς για να ανεβούμε στη βαθμολογία και σε ψυχολογία.Τώρα πάμε στην Κέρκυρα για την πρόκριση και πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι από κάθε άλλη φορά».
Είπε ακόμη: «Απαγορεύονται οι μετακινήσεις φιλάθλων,αλλά ξέρω ότι θα υπάρχουν φίλαθλοι του Ηρακλή και στην Κέρκυρα μεμονομένα. Δεν αφήνουν οι φίλαθλοι την ομάδα,αλλά δεν θα μετακινηθούν οργανωμένα».
Σύμφωνα με απόφαση του Ουζουνίδη ο Χοσέμι που συμπλήρωσε κάρτες, δεν θα παίξει με τον Πανσερραϊκό.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
Με τρία νέα πρόσωπα θα είναι ο Ηρακλής από την προσεχή Πέμπτη. Πρόκειται για τους Μπουαζά, Καϊτά (φωτό), Ζερκά. Οι τρεις παίκτες έχουν συμφωνήσει σε όλα με τους κυανόλευκους και θα υπογράψουν το συμβόλαιό τους με την έλευση στη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα, ο Αμέρ Μπουαζά έρχεται οικογενειακώς το βράδυ της Τετάρτης για μόνιμη εγκατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Το αργότερο μέχρι το πρωί της Πέμπτης θα έρθουν και οι Σάνι Καϊτά και Μονσέφ Ζερκά.
Για την περίπτωση Γκαλίτσιου,είμαστε σε αναμονή της απόφασης του Ολυμπιακού εάν θα τον παραχωρήσει ή όχι.

Ο Καστίγιο προτάθηκε στον Άρη, ο Χαβίτο απολογείται…

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα παρουσιαστεί ενώπιον της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης,ο Χαβίτο προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για όσα γράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα περί μεταγραφής του στον Ολυμπιακό. Όπως γράφει σήμερα το «Μ»,ο Χαβίτο θα ερωτηθεί από τη διοίκηση τι συμβαίνει τελικά και εάν θέλει να φύγει από την ομάδα, ενώ θα του «θυμίσουν»ότι έχει συμβόλαιο και απαγορεύεται να μιλάει χωρίς διερμηνέα της ΠΑΕ Άρης, ενώ σύμφωνα με τον κανονισμόεάν ο Ολυμπιακός θέλει τον Χαβίτο από τώρα για το καλοκαίρι θα πρέπει να το δηλώσει εγγράφως, εάν έχει συμφωνήσει με τον ποδοσφαιριστή.
Για Καστίγιο!
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Αθλητικού Μετρόπολις» προτάθηκε στον Άρη ο Καστίγιο και η διοίκηση της ΠΑΕ εξετάζει σοβαρά την πρόταση. Είναι γεγονός ότι ο Καστίγιο θα αποτελέσει μεγάλη μεταγραφή για τον Άρη,εφόσον αποκτηθεί, αλλά ακόμη όλα είναι ρευστά.

Στη Λίβερπουλ ο Κλαρκ

Βοηθός του Κένι Νταλγκλίς θα είναι από σήμερα ο Στιβ Κλαρκ, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του βοηθού προπονητή στην ομάδα του Μερσεϊσάιντ.Όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε η Λίβερπουλ, ο 48χρονος Κλαρκ υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ρεντς» και από εδώ και πέρα θα είναι το δεξί χέρι του Κένι Νταλγκλίς. Ο Κλαρκ εκτός από τη θητεία του στη Γουέστ Χαμ ως βοηθός του Τζανφράνκο Τζόλα, είχε εξαιρετικό και αξιοπρόσεκτο έργο και ως βοηθός του Ζοζέ Μουρίνιο στην ομάδα της Τσέλσι.

«Εμείς την πρόκριση κόντρα σε Ολυμπιακό»

Αισιόδοξος ότι ο ΠΑΟΚ θα ξεπεράσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού στο Κύπελλο Ελλάδος ΟΠΑΠ και θα πάρει την πρόκριση για την ημιτελική φάση, εμφανίστηκε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία του να κατακτήσει ένα τίτλο με τον «δικέφαλο του Βορρά», ενώ αναφέρθηκε και στη νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Απόσπασμα των δηλώσεων του Στέφανου Αθανασιάδη στον Libero 107,4:

Για το ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό:

«Θέλω να κατακτήσω τίτλο με τον ΠΑΟΚ, ένα Κύπελλο, κάτι. Αυτό το θέλει κάθε ποδοσφαιριστής. Έχουμε μπροστά μας για το Κύπελλο τον Ολυμπιακό. Πιστεύω ότι θα είμαστε εμείς που θα πάρουμε την πρόκριση για την ημιτελική φάση».

Για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης:

«Οι απουσίες που έχουμε είναι μεγάλες, λείπουν σημαντικοί παίκτες, τα παιδιά που υπάρχουν, όμως, από πίσω είναι έτοιμα να αντεπεξέλθουν. Σε κάθε παιχνίδι στόχος είναι η νίκη και αυτό θέλουμε όποια και αν είναι τα προβλήματα που έχουμε. Δε ξεκινήσαμε καλά στον αγώνα, αλλά νωχελικά. Καταφέραμε να πετύχουμε ένα γκολ. Από το 50’ ως το 65’ λεπτό κάναμε ευκαιρίες, δεν είχαμε, ωστόσο, την τύχη να πετύχουμε δεύτερο τέρμα για να σφραγίσουμε τη νίκη».

Σαβίνι: «Το καλοκαίρι ένιωθα ότι δεν με σεβόταν»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή Revolution μίλησε σήμερα ο Μίρκο Σαβίνι. Ο Ιταλός αμυντικός τόνισε για το χθεσινό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης ότι: «Πετύχαμε ένα γκολ και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πετύχουμε ένα γκολ με αποτέλεσμα να υποφέρουμε μέχρι το τέλος του ματς. Αυτό συνέβη και σε προηγούμενα παιχνίδια βέβαια, όπου δεχθήκαμε και γκολ με αποτέλεσμα να μην πάρουμε τους τρεις βαθμούς».
Για το φαινόμενο του… 1-0, ο Σαβίνι τόνισε: «Σίγουρα θα ήταν ότι καλύτερο για όλους μας να κερδίζαμε με δύο και τρία γκολ διαφορά. Όμως το καλύτερο είναι πάντοτε να κερδίζουμε. Κι εμείς θέλουμε να σκοράρουμε περισσότερο διότι θα παίζαμε με λιγότερη πίεση. Το ζητούμενο πάντως είναι να μην δεχόμαστε γκολ. Αυτό είναι το πιο βασικό. Φέτος βέβαια είναι και μία ειδική χρονιά. Υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις σε τρεις θεσμούς και τραυματισμοί που μας έχουν φθείρει. Προσωπικά πάντως θα προτιμούσαμε να κερδίζαμε όλα τα ματς και ας ήταν με 1-0″.
Για την περιπέτεια που είχε με τον τραυματισμό του αλλά και για την περίοδο του καλοκαιριού, ο Σαβίνι επισήμανε: «Για μένα η άσχημη περίοδος δεν ήταν στον τραυματισμό μου, αλλά ήταν από το καλοκαίρι. Όταν ανέλαβε την ομάδα ο Παύλος Δερμιτζάκης. Ένιωθα ότι δεν με σεβόταν κανείς. Μπήκα στην άκρη και κανείς δεν μου έλεγε το παραμικρό. Είμαι επαγγελματίας όμως και συνέχισα να δουλεύω ώστε να είμαι έτοιμος όποτε χρειαστεί. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος που παίζω στον ΠΑΟΚ και ζω στην Θεσσαλονίκη. Παίζω σε μία πολύ μεγάλη ομάδα από την οποία όμως θα περίμενα μεγαλύτερο σεβασμό το καλοκαίρι. Όταν τραυματίστηκα, είχα μιλήσει με τον κ. Κωνσταντινίδη και μου είχε μεταφέρει ότι είμαι κανονικά στα πλάνα της ομάδας. Όταν ανάρρωσα, πραγματικά επέστρεψα και με ικανοποίησε πολύ η στάση του ΠΑΟΚ και του κ. Κωνσταντινίδη. Νομίζω ότι λύθηκε με τον καλύτερο τρόπο το θέμα και τώρα είναι όλα καλά».
Για το κατά πόσο επηρέασαν οι αλλαγές των προπονητών, τόνισε: «Πάντοτε αυτού του είδους οι αλλαγές επηρεάζουν μία ομάδα, όμως εμείς είμαστε επαγγελματίες και οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο. Σαν άνθρωποι είναι δύσκολο να βλέπουμε έναν προπονητή να φεύγει όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Στα άσχημα αποτελέσματα, αυτός που την πληρώνει είναι ο προπονητής. Δεν μπορεί να φύγουν όλοι οι παίκτες. Γενικά πάντως από το καλοκαίρι ήταν μία περίεργη χρονιά για τον ΠΑΟΚ».
Για τον στόχο του πρωταθλήματος που τέθηκε στην αρχή της σεζόν, ο Ιταλός είπε: «Εμάς δεν ήρθε κάποιος στα αποδυτήρια για να μας πει ότι αυτός είναι ο στόχος. Ξέραμε ότι παίζουμε φυσικά σε μία μεγάλη ομάδα και ο ΠΑΟΚ οφείλει πάντα να έχει υψηλούς στόχους. Από εκεί και πέρα βέβαια μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και άλλες ομάδες που είναι επίσης δυνατές και έχουν μεγάλη οικονομική δυνατότητα».
Ο Μίρκο Σαβίνι ξεκαθάρισε πως δεν αισθάνεται ακόμη 100% έτοιμος, ενώ τόνισε πως: «είναι μεγάλη πρόκληση τα δύο παιχνίδια κυπέλλου με τον Ολυμπιακό όμως ο ΠΑΟΚ είναι σε τρεις στόχους και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό σε όλους τους αγώνες».

Να το ξεχάσει ο Ριμπερί

Ούτε που να θυμάται δεν θέλει το 2010 ο Φρανκ Ριμπερί. Ο Γάλλος άσος της Μπάγερν Μονάχου τόνισε ότι οι σοβαροί τραυματισμοί που αντιμετώπισε τον έκαναν να αναθεωρήσει κάποια πράγματα.«Έχω αλλάξει. Ωρίμασα και άλλαξα εντελώς τις προτεραιότητές μου. Όλα αυτά που έγιναν πέρυσι δε με αντιπροσωπεύουν καθόλου», δήλωσε ο 27χρονος μέσος στο περιοδικό Kicker.

Για να προσθέσει: «Θέλω να κατακτήσω το Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπάγερν αλλά και ένα τρόπαιο με την εθνική ομάδα. Είναι μεγάλη χαρά για μένα όταν παίζω ποδόσφαιρο και ελπίζω να ακολουθήσουν όμορφες χρονιές, οι οποίες θα συνοδεύονται από τίτλους».

Ολική ρήξη στη Ρόμα

Το γυαλί έχει ραγίσει για τα καλά πλέον ανάμεσα στον Κλαούντιο Ρανιέρι και τον Φραντσέσκο Τότι. Η ήττα της Ρόμα από τη Σαμπντόρια έφερε για άλλη μια φορά στο προσκήνιο την κόντρα των δύο ανδρών. Ο αρχηγός της Ρόμα μπήκε αλλαγή στις καθυστερήσεις. Πριν περάσει στον αγωνιστικό χώρο, γύρισε προς τον προπονητή του και του είπε: «Τι γίνεται τώρα αρχίζει το παιχνίδι;». Μάλιστα, κατά την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας είχε κάνει λόγο για «θλιβερά πρόσωπα» μέσα στην ομάδα, φωτογραφίζοντας τον προπονητή του.

Ο Ρανιέρι εξήγησε την απόφασή του να βάλει τον Τότι στις καθυστερήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά: «Νόμιζα ότι είχε κάτι περισσότερο από τρία λεπτά. Του είπα ότι μια μαγική στιγμή του θα ήταν αρκετή για να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Ξέρω ότι δεν είναι ευτυχισμένος όταν δεν παίζει, αλλά εγώ πάντα θα πιστεύω ότι είναι ένας πρωταθλητής».

Ο Ιταλός τεχνικός συνέχισε να πλέκει το εγκώμιο του 34χρονου μέσου. «Όλα αυτά που λέω είναι ένα σημάδι εκτίμησης που τρέφω για τον Τότι. Δεν είναι έλλειψη σεβασμού. Είναι ο αρχηγός μας και σημείο αναφοράς για τον σύλλογο. Ο Φραντσέσκο έχει δώσει τα πάντα από τότε που επέστρεψε. Κάτι δεν πήγε καλά, αλλά δεν είναι δικό του λάθος».

Θεοδωρίδης κατά Κοκότοβιτς

Πολλά παράπονα για τον Ντράγκαν Κοκότοβιτς εξέφρασε ο Πέτρος Θεοδωρίδης. Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού καταλογίζει στον Σέρβο τεχνικό την πρόθεση να πετάει αλλού το μπαλάκι όσον αφορά στις δικές του ευθύνες για την κακή πορεία της ομάδας.

Ο Π. Θεοδωρίδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΑ Σπορ, τόνισε:

"Το θέμα είναι να μην ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογίες συνεχώς, για μετεγγραφες. Αυτή τη στιγμή, είσαι αναγκασμένος με το υπάρχον υλικό να βρεις την καλύτερη λύση. Βλέπω όμως ότι ο προπονητής μας το μπαλάκι το πετάει συνεχώς αλλού. Μήπως βρήκε κανέναν παίκτη που τον θέλει και δεν τον πήραμε; Ξέρει καλά ότι και εμείς, αλλά και ο ίδιος, εδώ και ένα μήνα ασχολούμαστε καθημερινά με μετεγγραφές".
Και ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού συνέχισε: "Αποκτήσαμε δύο μέχρι στιγμής. Δεν είναι όμως εύκολο όπως ίσως νομίζει ο προπονητής και ο κάθε φίλαθλος. Εμείς μπορεί να φέρνουμε μεταγραφές, αλλά τους απορρίπτει ο προπονητής. Τι να κάνουμε, να επιμείνουμε να τον φέρουμε; Και θα πρέπει να είναι πιο προσγειωμένος και θα πρέπει πραγματικά να μην πετάει συνεχώς το μπαλάκι αλλού και να βελτιώνεται. Να βλέπει και ο ίδιος τα λάθη του. Ήρθαν αρκετοί παίκτες και τους απέρριψε".
Ο Π. Θεοδωρίδης αποκάλυψε ότι ο Κοκότοβιτς είχε απορρίψει το καλοκαίρι τους Στολτίδη, Κωνσταντόπουλο και Ολίσε. "Τώρα έχεις κάποιους παίκτες και πρέπει να ρίξεις το βάρος σου και την προσοχή σου σε αυτούς. Διότι κι εμείς, δεν βγήκαμε ποτέ να πούμε τα λάθη που κάνει ο προπονητής. Έτσι δεν θα πρέπει κι αυτός να πετάει το μπαλάκι σε μας και να λέει έπρεπε η διοίκηση να είχε κάνει μεταγραφές. Εγώ αυτό που έχω δει πάντως, αν και θα ήταν προτιμότερο να την κάνω αυτή την κουβέντα με τον προπονητή, είναι ότι παίζει χωρίς αμυντικά χαφ.".
Ο Π. Θεοδωρίδης κατηγόρησε τον Κοκότοβιτς ότι παίζει όπως η Μπαρτσελόνα. "Δεν μπορεί να το παίζεις αυτό το παιχνίδι με κάθε αντίπαλο. Θα πρέπει πρώτα να φυλάς τα νώτα σου. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη". Με την ευκαιρία διέψευσε ότι συναντήθηκε με την ΑΕΚ για τον Γεωργιάδη. "Και καταρχήν δεν συζητάω εγώ με αυτά τα νούμερα για ποδοσφαιριστή μας. Ούτε συζητάω. Δεν είμαστε για φτύσιμο. Αυτές οι προτάσεις και αυτά τα νούμερα που ακούγονται μας μειώνουν. Και σαν ομάδα κι εμένα σαν παράγοντα".

"Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να δώσει τον Νίνη στη Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ με 400 χιλιάρικα; Εγώ θα σας βάλω δύο παίκτες που είναι τουλάχιστον της ίδιας αξίας. Δηλαδή επειδή είναι στον Πανσερραϊκό, θα πρέπει η τιμή του να είναι πιο χαμηλή; Μπορεί να μην είναι και ίδια ακριβώς, αλλά δεν μπορεί να είναι και 400 χιλιάρικα. Και ο Γεωργιάδης αν πάει σε μια μεγάλη ομάδα και παίξει Ευρώπη η τιμή του θα διπλασιαστεί".

"Εγώ δεν συναντήθηκα με κανέναν και θα πρέπει να πω πως ούτε ξεκινάω να συζητήσω με αυτά τα ποσά. Ο Γεωργιάδης έχει μια ρήτρα, νομίζω δύο εκατομμύρια και όποιος θέλει ας πάει να τα δώσει και να τον πάρει. 400 χιλιάρικα μπορώ να δώσω κι εγώ και να πάρω τον καλύτερο παίκτη της ΑΕΚ. Μου τον δίνει; Έχω τη δυνατότητα για 400 και για 500 και για 800. Κι αυτά που γράφουν ότι φοβούνται μήπως ο Ολυμπιακός τον χτυπήσει, πρέπει να σας πω ότι ο Ολυμπιακός έχει ενδιαφερθεί από το καλοκαίρι για τον Γεωργιάδη. Να σας το πω κι αυτό. Όχι τώρα".

Αρης-Έρχεται ο Καλίνσκι

Στον δρόμο για την Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Έντσο Καλίνσκι. Ο Αργεντίνος αμυντικός μέσος έχει ήδη συμφωνήσει με τους «κίτρινους» ενώ αποχαιρέτησε τους ανθρώπους της Κίλμες που δεν υπολογίζουν πια σε αυτόν. Ο Καλίνσκι αποτελεί προσωπική επιλογή του Έκτορ Ραούλ Κούπερ που τον γνωρίζει αρκετά καλά.Πρόκειται για τον 24 χρονο έντσο Καλίνσκι, με ύψος 1.76, γεννημένο τπ 1987.
Σε ηλικία 18 ετών αποκτήθηκε από την Κίλμες και προθήθηκε άμεσα στην επαγγελματική ομάδα..
Οι πρώτες του συμμετοχές στην Απερτούρα έγιναν την περίοδο 2006/2007. Τις επόμενες τρεις χρονιές η ομάδα του βρισκόταν στη β' κατηγορία του αργεντίνικου πρωταθλήματος της Αργεντινής.
Στην πρόσφατη αγωνιστική περίοδο η Κίλμες επανήλθε στην μεγάλη κατηγορία, πραγματοποίησε αξιοπρόσεκτη πορεία και ο 24χρονος κεντρικός χαφ αγωνίσθηκε σε δώδεκα παιχνίδια ως βασικός.

Τελευταία κίνηση για Χαβίτο

Παρότι οι άνθρωποι του Άρη είναι ενοχλημένοι από τις δηλωσεις του Φρανσίσκο Χαβίτο, με τις οποίες επιβεβαίωσε, εμμέσως πλην σαφώς, τις επαφές με τον Ολυμπιακό, θα τον καλέσουν για νέες συζητήσεις στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του.

Και κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι. Οι «ερυθρόλευκοι» φέρονται να του έχουν καταθέσει πρόταση για τριετές συμβόλαιο με συνολικές απολαβές 1,5 εκατομμύριο ευρώ, τη στιγμή που η αντίστοιχη των «κίτρινων» προβλέπει αποδοχές που δεν θα ξεπερνούν κατά πολύ το ένα εκατομμύριο.

Στο περιθώριο της κοπής της πίτας του Άρη, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θανάσης Αθανασιάδης ανέφερε πως οι Θεσσαλονικείς θα καλέσουν τον παίκτη για συζητήσεις: «Είναι στις προθέσεις μας να καταθέσουμε μια τελική πρόταση για την ανανέωση της συνεργασίας, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Άρη».

Κόκε: «Θα ήταν καλή μια αλλαγή»

«Είμαι πέντε χρόνια στον Άρη, όλα πάνε καλά και ο κόσμος είναι υπέροχος. Με αγαπάνε πραγματικά. Δεν θα μπορούσαν να φανταστούν την ομάδα χωρίς εμένα. Μου αρέσει πολύ αυτό, αλλά, αν έρθει μια πρόταση από μια ευρωπαϊκή ομάδα, δεν θα πω όχι. Είναι δύσκολο να φύγω, αλλά έπειτα από πέντε χρόνια θα ήταν καλή μια αλλαγή», δήλωσε ο αρχηγός του Άρη στο γαλλικό σάιτ “Footmercato”.

Φατί: «Πρόκληση ο Άρης»

Στην ίδια ιστοσελίδα φιλοξενούνται δηλώσεις και του Ρικάρντο Φατί, με τον 24χρονο μέσος να τονίζει πως συνάντηση καλύτερες συνθήκες απ’ ότι περίμενε όταν ήρθε από τη Ρόμα. «Έψαχνα μια νέα πρόκληση και ο Άρης μου την έδωσε. Έχω προσαρμοστεί και προσπαθώ να τα δίνω όλα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση στην Ελλάδα είναι ότι κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο», είπε, ανάμεσα σε άλλα.

Αγώνας δρόμου για Τσέζαρεκ

Οι υποχρεώσεις του Κάρλος Ρουίζ με την εθνική ομάδα της Γουατεμάλας και η δεδομένη την απουσία του τραυματία Σέρχιο Κόκε, αφήνει… ξεκρέμαστο τον Άρη στην επίθεση εν όψει του παιχνιδιού με τον Πανιώνιο για την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Γίνεται αγώνας δρόμου για να είναι έτοιμος ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ ο οποίος ταλαιπωρείται από ένα οίδημα στον δικέφαλο και από αύριο θα επιχειρήσει να ανεβάσει ρυθμούς.

Τέλος ο Ζουέλα

Λύθηκε η συνεργασία του ΠΑΟΚ με τον Φρανσίσκο Ζουέλα μετά από κοινή επιθυμία των δύο πλευρών. Ο Ανγκολέζος αμυντικός είχε ζητήσει εδώ και καιρό να αποχωρήσει και παρότι υπολογιζόταν από τον Μάκη Χάβο ως εναλλακτική επιλογή, η διοίκηση του «Δικέφαλου», μετά και το τρίτο μυϊκό πρόβλημα που παρουσίασε, τον αποδέσμευσε.

Η επίσημη ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται η λύση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Francisco Zuella, ο οποίος και επιστρέφει στην FC Kuban Krasnodar. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ευχαριστεί τον Francisco Zuella για την προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται καλή επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του».

Θα μας φύγει, κρατάτε τον!

Το 'παιζε και δύσκολη, παρότι κοτζάμ Μουρίνιο «λυσσάει» για να τον κρατήσει στη Μαδρίτη.

Με το που «έμαθε», όμως, τις φήμες περί ενδιαφέροντος των Σίτι και Γιουνάιτεντ, η Ρεάλ Μαδρίτης σαν να τρόμαξε και πείστηκε να βάλει το χέρι λίγο πιο βαθιά στην τσέπη…

Σύμφωνα με τη Sport, η «βασίλισσα» ετοιμάζει νέα, βελτιωμένη προσφορά για να κρατήσει τον Πέπε, λόγω της έντονης φημολογίας των τελευταίων ημερών, που θέλει το Μάντσεστερ να… φωνάζει τον Πορτογάλο αμυντικό.

Οι αρχικές διαπραγματεύσεις με τον Πέπε είχαν πέσει στο κενό, καθώς ο παίκτης απαιτούσε κάτι περισσότερα από το διπλάσιο αυτών που του προσέφερε η διοίκηση του συλλόγου.

Οι «μερένχες» θα παρουσιάσουν νέα βελτιωμένη πρόταση στον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, σε μία προσπάθεια να τον αποτρέψουν να αποχωρήσει από την ομάδα μετά από 3,5 χρόνια.

Συγκεκριμένα, η πρόταση περιλαμβάνει το βασικό μισθό του παίκτη, που παραμένει 3 εκ. ευρώ τον χρόνο, αλλά και νέους όρους στα μπόνους, που μπορούν να του αποφέρουν, συνολικά, έως και 5 εκ. ευρώ τη σεζόν.

Από κωλοτούμπα σε… Τούμπα!

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ επιβεβαίωσαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο απόκτησης του Λούα Λούα, που μπορεί να δώσει λύσεις σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Αλλά και στον τομέα του σόου…Ο Κογκολέζος κυνηγός αγωνίζεται στην Ομόνοια αυτό το διάστημα και, όπως σας έχουμε ενημερώσει από το πρωί, ο μάνατζέρ του τον έχει προτείνει στον «δικέφαλο του Βορρά». Με τους Θεσσαλονικείς να βλέπουν στο πρόσωπό του μία δοκιμασμένη λύση, που δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Σίγουρα θα πρέπει να του πιστωθεί ένα διάστημα μέχρι να ανακαλύψει όλα τα μπαράκια στη συμπρωτεύουσα, αλλά αυτό είναι θέμα που μπορεί να υπάρξει ανοχή από την πλευρά της διοίκησης…

Ο 30χρονος άσος αγωνίζεται από το περασμένο καλοκαίρι στην κυπριακή Ομόνοια, παρόλα αυτά δεν έχει καταφέρει να αποδώσει τα αναμενόμενα λόγω και κάποιων τραυματισμών. Η επιστροφή του στη Σούπερ Λίγκα θα ήταν μία καλή προοπτική για τον ίδιο, λόγω και του ότι ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται στο Γιουρόπα Λιγκ.

Να γεμίσει η Τούμπα και να κάνει καμία από τις περίφημες κωλοτούμπες του, αφού εκτός από ικανός επιθετικός, που πολλές φορές θέλει μία μπάλα μόνος του, είναι και σόουμαν

«Μπορώ να διαδεχθώ τον Φαν Ντερ Σάαρ»

Ο Τόμας Κιούστσακ με δηλώσεις του στα αγγλικά ΜΜΕ τόνισε πως θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να διαδεχθεί επάξια τον Φαν ντερ Σάαρ. Ο 28χρονος πορτιέρο τόνισε μεταξύ άλλων

«Κάθε παιχνίδι είναι καθοριστικής σημασίας για εμένα. Θέλω να αποδείξω πως μπορώ να διαδεχθώ τον Έντουιν Φαν ντερ Σάαρ. Εξάλλου, για εμάς τους νεαρούς ποδοσφαιριστές είναι σημαντικό να αποδεικνύουμε πως σε κάθε ευκαιρία είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε»,επισήμανε ο Πολωνός κίπερ των «Μπέμπηδων».

Λεμονής: "Δεν έχουμε πέσει... "

Ο Τάκης Λεμονής εξέφρασε την πίστη του ότι ο Πανιώνιος θα παραμείνει στην Σούπερ Λιγκ. Μιλώντας στον Novasports-Fm 94.6 o προπονητής του Πανιωνίου καυτηρίασε τον τρόπο αντίδρασης των οπαδών μετά την ήττα από την Ξάνθη και αναφέρθηκε στα περί συνεργασίας με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά είπε:
-Για την κατάσταση στον Πανιώνιο:
«Έχω επικεντρωθεί στην ομάδα μας. Υπάρχει μια τάση να εμφανίζεται ο Πανιώνιος με μεγάλες πιθανότητες πεσμένος κάτι που εγώ δεν το δέχομαι. Σε καμία περίπτωση δεν το πιστεύει κανείς μέσα στην ομάδα. Απλά είναι μια ομάδα που χρειάζεται και αρκετή δουλειά, αλλά και ενίσχυση από μεταγραφές.
-Για τις αντιδράσεις των οπαδών στο χθεσινό παιχνίδι:
«Δεν μπορούμε να κακολογίσουμε τον κόσμο, Όλα αυτά τα κάνει από την αγάπη του, αλλά κι αυτοί πρέπει να σκεφτούν, εάν αυτός ο τρόπος είναι ο σωστός τρόπος αντίδρασης. Σίγουρα υπάρχουν αρκετά παράπονα. Όπως το θέμα που έγινε μεταγραφή με παίκτη μας προς τον Ολυμπιακό και δεν ανακοινώθηκαν ανταλλάγματα. Ο κόσμος δεν γνωρίζει πράγματα μέσα στην ομάδα.
Ο Μανιάτης είχε κάρτες και είχε δηλωθεί ότι θα απουσιάζει για δύο παιχνίδια, με την Ξάνθη και τον Άρη».
-Για το πρόβλημα στη δημιουργία:
«Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Το δημιουργικό και το εκτελεστικό κομμάτι δεν είναι θέμα μόνο επιθετικών. Είναι συνολική λειτουργία. Όσο καλό επιθετικό παίκτη και να έχεις εάν αυτός δεν έχει στηρίγματα.
Το δεύτερο σημαντικό πρόβλημα είναι η ψυχολογία. Φάνηκε και χθες όταν δεχθήκαμε το 2ο γκολ. Δείχνουμε πως δεν μπορούμε να αντιδράσουμε σε κάποιες καταστάσεις.
Ο Πανιώνιος είναι μεγάλη οικογένεια. Μέσα σε αυτή υπάρχουν πρόσωπα που δεν μπορούν να συνυπάρξουν με άλλα. Αναφέρομαι στο περιβάλλον που περιστοιχίζει την ομάδα. Έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο. Κανείς δεν βάζει το προσωπικό του συμφέρον κάτω από την ομάδα. Δεν έχει άδικο ο κόσμος. Έχει συνηθίσει άλλα πράγματα... "
-Για τα όσα λέγονται για. συνεργασία με Ολυμπιακό και την μεταγραφή του Μανιάτη:
«Υπάρχει μεγάλη συγκυρία και έχει δικαίωμα ο κόσμος να το λέει. Υπάρχει συνεργασία του κ. Βεντούρη με τον κ. Μαρινάκη. Έρχομαι κι εγώ που έχω περάσει τη μισή ζωή στον Ολυμπιακό. Αλλά ο κόσμος δεν ξέρει κάτι που ξέρω εγώ. Για παράδειγμα ο Κουμόρτζι, πριν από λίγο καιρό, ήταν πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό. Έγινε αυτή η διοικητική αλλαγή στον Παναθηναϊκό και χάλασε.

Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός ή η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για έναν παίκτη γιατί να μην το συζητήσουμε. Πρέπει να εξετάζουμε και τις συνήθειες κάτω από τις οποίες βλέπει ένας παίκτης την ομάδα. Του Μανιάτη του είχα μιλήσει τρεις φορές. Ήταν αρχηγός και θεωρώ ότι, ο αρχηγός είναι κάτι διαφορετικό στα αποδυτήρια. Ήταν ξεκάθαρος, μου είπε ότι δεν αντέχω. Αυτό συμβαίνει όταν οι καταστάσεις στις ομάδες είναι δύσκολες. Κάποιοι παίκτες φτάνουν στα όριά τους.

Πάει να δημιουργηθεί ένα κλίμα ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ εμένα και του κου.Βεντούρη. Με τις πράξεις τι κάνουμε είναι το θέμα. Δεν είναι σωστά αυτά πριν από ένα κρίσιμο παιχνίδι. Αυτά πρέπει να λείπουν για να αισθανθεί καλά η ομάδα. Ο Πανιώνιος είναι κάτι διαφορετικό. Τον έχω ζήσει. Ξέρω και τον κόσμο και το επίπεδο. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε. Επιτέλους ας δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό».
-Για την παραμονή:
«Είναι μια σειρά πραγμάτων που πρέπει να κάνουμε. Στο ποδόσφαιρο ξέρετε ότι τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα. Η ομάδα δείχνει άλλο πρόσωπο όταν προηγείται. Δείχνει αδυναμία στις αντεπιθέσεις άλλων ομάδων. Ήθελα να γίνει ένα ξεκαθάρισμα. Πρέπει να μειώσουμε το ρόστερ και ένα-δύο παιδιά από τις ακαδημίες να ανέβουν. Από ότι έχω ακούσει υπάρχουν παιδία».
-Το πρόγραμμα που έχει η ομάδα στο πρωτάθλημα:
«Είναι πιο δύσκολα τα παιχνίδια σαν και το χθεσινό, παρά αυτά με τους θεωρητικά μεγάλους αντιπάλους. Ήξερα τι θα συναντήσω. Δεν θα χρησιμοποιήσω σαν δικαιολογία, τίποτα. Μου αρέσει να κάνουμε κάποια πράγματα και με ρίσκο. Αν καταφέρουμε να κάνουμε κάτι καλό θα το θυμόμαστε».

Ηρακλης-Σήμερα ο Μπουαζά, έρχεται και ο Καϊτά


Ώρα υποδοχών για τον Ηρακλή. Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται εντός της ημέρας ο Αμέρ Μπουαζά ώστε να συζητήσει από κοντά με την διοίκηση για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του. Μέχρι την Τετάρτη θα πατήσει… ελληνικό έδαφος και ο Σάνι Καϊτά.

Στην τελική ευθεία έχει μπει για τον Ηρακλή η μεταγραφή του Αμέρ Μπουαζά. Ο 26χρονος διεθνής Αλγερινός μεσοεπιθετικός που έλυσε τη συνεργασία του με την γαλλική Αρλ, αναμένεται μέχρι το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη ώστε να έχει τις τελικές επαφές με την διοίκηση του «γηραιού».

Εκτός από τον Μπουαζά, για λογαριασμό του Ηρακλή θα έρθει στην Ελλάδα μέχρι την Τετάρτη και ο Σάνι Καϊτά. Ο Νιγηριανός μέσος έχει έρθει σε συμφωνία με τον «γηραιό» και το μόνο που μένει για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή είναι να πέσουν οι υπογραφές.

Τρέχει στα δικαστήρια τον Μπέο

Ο Λεωνίδας Καμπάνταης σκέφτεται να καταθέσει προσφυγή κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, αφού οι δύο πλευρές δεν τα βρίσκουν στο ποσό της αποζημίωσης. Αχιλλέα, βάλε κάτι παραπάνω.
Τρέχει στα δικαστήρια τον Μπέο
Ο Έλληνας επιθετικός βρίσκεται εδώ και περίπου δύο μήνες εκτός αγωνιστικών πλάνων και έχει ήδη αρχίσει να αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Δεν σκοπεύει, όμως, να χαρίσει χρήματα που πιστεύει ότι πρέπει να πάρει.

Δεύτερη η Νάπολι, σωτήρες Ζλάταν-Καμπιάσο

Η Νάπολι με χατ-τρικ του Έντινσον Καβάνι με κεφαλιές νίκησε 3-0 την Γιουβέντους στο "Σαν Πάολο" και πέρασε στην δεύτερη θέση, πλησιάζοντας στους 4 βαθμούς την Μίλαν. Οι "ροσονέρι" γλίτωσαν την ήττα στο Μιλάνο με τον Ιμπραχίμοβιτς να ισοφαρίσει σε 4-4 την Ουντινέζε στο 93', η Ίντερ με δύο γκολ του Καμπιάσο νίκησε με ανατροπή μέσα στην Κατάνια, ενώ έχασαν Λάτσιο και Ρόμα
Ο Ουρουγουανός στράικερ της Νάπολι σκόραρε στο 20', το 26' και το 54', φτάνοντας τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα και τον Αντόνιο Ντι Νατάλε (έβαλε 2 κόντρα στην Μίλαν) στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς.

Ο Αλεχάντρο Γκόμες ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για την Κατάνια στο 71', αλλά ένας άλλος Αργεντινός, ο Εστέμπαν Καμπιάσο, ισοφάρισε στο 74' και ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 79' για τους "νερατζούρι", οι οποίοι πήραν 2η νίκη σε ισάριθμα ματς με τον Λεονάρντο στον πάγκο.
Η Μίλαν βρέθηκε να χάνει με 0-1, 1-3, και 3-4 από την Ουντινέζε στο "Σαν Σίρο", αλλά αφού είχε ισοφαρίσει δύο φορές πρώτα ο Αλεσάντρε Πάτο, το έκανε και τρίτη ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στο 93' για το τελικό 4-4.

Μπορεί να την γλίτωσε την εντός έδρας ήττα η Μίλαν, δεν το κατάφερε όμως η Λάτσιο, η οποία έχασε με 1-2 από την Λέτσε και έμεινε στο -6 από τους "ροσονέρι".

Εντυπωσιακή ανατροπή έκανε η Φιορεντίνα, νικώντας με 3-2 την Μπρέσια στην Φλωρεντία με τα γκολ των Τζιλαρντίνο στο 72', Σαντάνα στο 86' και Λιάιτς στο 88', ενώ έχανε με 0-2 από το ημίχρονο.

Ανόητη... ανατροπή για Σαμπντόρια

Η Ρόμα προηγήθηκε με εξαιρετικό γκολ του Βούτσινιτς στην Γένοβα, αλλά η Σαμπντόρια έκανε την ανατροπή και νίκησε με 2-1, χάρη στην ανόητη αποβολή του Ζούλιο Σέρζιο και το τραγικό λάθος του Ζουάν.

Ο Μίρκο Βούτσινιτς στο 17' άνοιξε το σκορ για τους "τζαλορόσι" με διαγώνιο σουτ από δεξιά στην περιοχή έπειτα από όμορφη ατομική προσπάθεια.

Αυτό ήταν το 3ο γκολ του Μαυροβούνιου στα τελευταία δύο ματς και το 6ο συνολικά στο πρωτάθλημα.

Στο 55' ο Παλόμπο μπήκε στην περιοχή και απέφυγε τον Ζούλιο Σέρζιο, με τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα ανόητα να τον ανατρέπει, να κάνει πέναλτι και φυσικά να αποβάλλεται. Ο Νικόλα Πότσι ευστόχησε απέναντι από τον Ντόνι στα 11 βήματα και ισοφάρισε στο 58'.

Ο Φεντερίκο Μακέντα πέρασε στο ματς στο 77' και έκανε το ντεμπούτο με την Σαμπντόρια, η οποία ολοκλήρωσε την ανατροπή με τον Γκουρμπέτι στο 84' εκμεταλλεύεται το τραγικό λάθος του Ζουάν στην άμυνα.

Η ομάδα της Γένοβα διατήρησε το προβάδισμα παρά τις αποβολές στο 87' του Λουκίνι και στο 91' του Γκασταλντέλο.

Οι συνθέσεις

ΝΑΠΟΛΙ: Ντε Σάνκτις, Γκράβα, Πάολο Καναβάρο, Καμπανιάρο, Μάτζο, Γκαργκάνο, Πατζιέντζα, Ντοσένα (68' Αρόνικα), Χάμσικ (78' Γεμπντά), Λαβέτσι, Καβάνι (85' Σόσα).
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στοράρι, Γκριγκέρα, Μπονούτσι, Κιελίνι, Αρμάν Τραορέ (46' Γκρόσο), Ακουϊλάνι, Μαρκίζιο, Κράσιτς, Πέπε (65' Μάρκο Μότα), Τόνι, Αμάουρι (52' Ντελ Πιέρο).

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Κούρτσι, Τζάουρι, Γκασταλντέλο, Λουκίνι, Τζίγκλερ, Κόμαν, Παλόμπο, Πόλι (82' Μανίνι), Γκουρμπέτι, Μαριλούνγκο (63' Πατσίνι), Πότσι (77' Μακέντα).
ΡΟΜΑ: Ζούλιο Σέρζιο, Κασέτι, Μεξές (46' Ζουάν), Νικολάς Μπουρντίσο, Ρίισε, Γκρέκο (91' Τότι), Μπρίγκι, Περότα, Μενέζ (57' Ντόνι), Βούτσινιτς, Μποριέλο.
*56' αποβολή Ζούλιο Σέρζιο, 87' Λουκίνι, 91' Γκασταλντέλο

ΜΙΛΑΝ: Αμέλια, Αμπάτε, Μπονέρα, Τιάγκο Σίλβα, Αντονίνι, Γκατούζο, Ζέεντορφ (69' Κασάνο), Στράσερ, Ρομπίνιο, Πάτο, Ιμπραχίμοβιτς.
ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Χαντάνοβιτς, Μπενάτια, Σαπάτα, Ντομίτσι (73' Κόντα), Ίσλα, Αμπντί, Γκιοκχάν Ινλέρ, Κουάντουο Ασαμόα, Πασκουάλε, Αλέξις Σάντσες, Ντι Νατάλε.

ΚΑΤΑΝΙΑ: Αντούχαρ, Άλβαρες (82' Αντενούτσι), Μπελούστσι, Σιλβέστρε, Καπουάνο, Καρμπόνι, Αλεχάντρο Γκόμες, Λεντέσμα, Πέστσε (82' Σπόλι), Λάμα (51' Μαρτίνιο), Μάξι Λόπες.
ΙΝΤΕΡ: Καστελάτσι, Μάικον, Λούσιο, Κόρντομπα, Κίβου (67' Πάντεβ), Σανέτι, Καμπιάσο, Τιάγκο Μότα (82' Μαριγκά), Στάνκοβιτς, Ντιέγκο Μιλίτο (91' Ρανόκια), Ετο'ό.

ΠΑΡΜΑ: Μιράντε, Τζακάρντο, Παλέτα, Λουκαρέλι, Γκόμπι (67' Μοντέστο), Μορόνε, Ντζεμαϊλί (46' Παλαντίνο), Καντρέβα, Βαλιάνι (81' Τόνι Κάλβο), Τζοβίνκο, Κρέσπο.
ΚΑΛΙΑΡΙ: Αγκάτσι, Πιζάνο (72' Περίκο), Κανίνι, Αστόρι, Αγκοστίνι, Μπιοντίνι, Κόντι, Ναϊνγκολάν, Κόσου (90' Λάνερ), Ακουαφρέσκα (62' Μάτρι), Νενέ.

ΛΑΤΣΙΟ: Μουσλέρα, Λιχτστάινερ (85' Φότζα), Μπιάβα, Στεντάρντο, Ράντου, Μπρόκι, Λεντέσμα, Μάουρι (75' Κόζακ), Ερνάνες (68' Μπρεσιάνο), Σάρατε, Φλόκαρι.
ΛΕΤΣΕ: Ροζάτι, Τόμοβιτς, Γκουστάβο, Φαμπιάνο, Μεσμπά, Μουνάρι, Γκροσμίλερ (86' Φεράριο), Βίβες, Μπερτολάτσι (69' Κόπολα), Οφέρε (36' Κόρβια), Ζέντα.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Μπόρουτς, Ντε Σιλβέστρι, Γκαμπερίνι, Καμπορέζε, Πασκουάλ, Ντοναντέλ (57' Λιάιτς), Μοντολίβο (80' Μαρκιόνι), Τσέρτσι (45' Ντ'Αγκοστίνο), Σαντάνα, Μπαμπακάρ, Τζιλαρντίνο.
ΜΠΡΕΣΙΑ: Σερένι, Μπεράρντι, Ζεμπινά, Τζομπόλι, Νταλαμάνο, Φιλιπίνι, Κόρντοβα, Παναγιώτης Κονέ, Ντιαμάντι (79' Τζαμπέλι), Καράτσολο (63' Μπαϊόκο), Έντερ (71' Λαντζαφάμε).

ΚΙΕΒΟ: Σορεντίνο, Φρε, Μαντοβάνι (65' Μοσκαρντέλι), Μπόστιαν Σέζαρ, Μαντέλι, Ριγκόνι, Κόνσταντ (82' Μαρκολίνι), Ζέλσον Φερνάντες, Μπολιατσίνο, Τερό, Πελισιέρ.
ΠΑΛΕΡΜΟ: Σίριγκου, Κασάνι, Εσεκιέλ Μουνιός, Μπόβο, Μπαλτζαρέτι, Μιλιάτσο, Μπατσίνοβιτς, Νοτσερίνο, Ίλιτσιτς, Παστόρε (66' Καζάμι), Μακαρόνε (82' Μίκολι).

ΤΣΕΖΕΝΑ: Αντονιόλι, Τσετσαρέλι, Πελεγκρίνο, Βον Μπέργκερ, Λάουρο, Σαμάρκο (72' Άπια), Κολούτσι, Παρόλο (57' Καζέρτα), Τζακερίνι, Λουΐς Χιμένες, Μπουντάν (65' Μπογκντάνι).
ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Εντουάρντο, Μέστο, Νταϊνέλι, Καλάντζε, Κρίσιτο, Μάρκο Ρόσι, Ραφίνια, Μιλανέτο, Γιάνκοβιτς (60' Σκούλι), Καρζά (86' Μιγκέλ Βελόζο), Ντέστρο.

ΜΠΑΡΙ: Ζιλέ, Ράγκι, Γκλικ, Αντρέα Μαζιέλο, Μάρκο Ρόσι, Άλβαρες, Ντονάτι (72' Πουλτζέτι), Γκάτσι, Ρίβας (55' Ρομέρο), Οκάκα, Κουτούζοβ (55' Καπούτο).
ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Βιβιάνο, Γκάρικς, Μόρας (21' Εσπόζιτο), Μπρίτος, Ρουμπίν, Πέρες, Μουντιγκάγι, Ντέλα Ρόκα, Έκνταλ (72' Καζαρίνι), Ραμίρες (78' Χιμένες), Ντι Βάιο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:

Κυριακή
Σαμπντόρια - Ρόμα 2-1 (58' πέν. Πότσι, 84' Γκουρμπέτι / 17' Βούτσινιτς)
Πάρμα - Κάλιαρι 1-2 (54' Τζοβίνκο / 22' και 31' Ακουαφρέσκα)
Κιέβο - Παλέρμο 0-0
Φιορεντίνα - Μπρέσια 3-2 (72' Τζιλαρντίνο, 86' Σαντάνα, 88' Λιάιτς / 30' Ντιαμάντι, 45'+4 Κόρντοβα)
Τσεζένα - Τζένοα 0-0
Κατάνια - Ίντερ 1-2 (71' Αλεχάντρο Γκόμες / 74' και 79' Καμπιάσο)
Μίλαν - Ουντινέζε 4-4 (45'+1 και 82' Πάτο, 78' Μπενάτια, 93' Ιμπραχίμοβιτς / 35' και 66' Ντι Νατάλε, 53' Αλέξις Σάντσες, 89' Ντένις)
Μπάρι - Μπολόνια 0-2 (38' Έκνταλ, 69' Ντι Βάιο)
Λάτσιο - Λέτσε 1-2 (47' Μάουρι / 39' αυτ. Μουσλέρα, 72' Γκροσμίλερ)
Νάπολι - Γιουβέντους 3-0 (20', 26' και 54' Καβάνι)

Η βαθμολογία

1. Μίλαν 40
2. Νάπολι 36
3. Λάτσιο 34
4. Ρόμα 32
5. Γιουβέντους 31
6. Παλέρμο 31
7. Ίντερ 29*
8. Ουντινέζε 27
9. Σαμπντόρια 26*
10. Μπολόνια 24
11. Κάλιαρι 23
12. Φιορεντίνα 23*
13. Τζένοα 23*
14. Κιέβο 22
15. Πάρμα 22
16. Κατάνια 21
17. Τσεζένα 19*
18. Λέτσε 18
19. Μπρέσια 15
20. Μπάρι 14

*2 ματς λιγότερα έχει η Ίντερ, 1 ματς λιγότερο έχουν Τσεζένα, Φιορεντίνα, Σαμπντόρια και Τζένοα

Αποφασίζει ο Μήτρογλου

Μέσα στην Δευτέρα θα αποφασίσει ο Κώστας Μήτρογλου αν θα πάει στον Πανιώνιο με τη μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της σεζόν. Η άλλη επιλογή που έχει είναι να μείνει στο λιμάνι και να προσπαθήσει να κερδίσει μια θέση βασικού στον Ολυμπιακό.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν στη συνάντηση που θα έχει ο Μήτρογλου με τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" θα προσπαθήσουν να πείσουν τον διεθνή επιθετικό να πάει στον Πανιώνιο από τον οποίο έχουν αποκτήσει ήδη τον Γιάννη Μανιάτη.

Κακά: «Ιδιαίτερη στιγμή για εμένα»

Η επάνοδος του Ρικάρντο Κακά στην αγωνιστική δράση συνδυάστηκε με γκολ για την Ρεάλ Μαδρίτης με τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ να εκφράζει την ικανοποίηση του.«Είχαμε ένα καλό παιχνίδι. Για μένα ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή καθώς έλειπα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το χάρηκα το γκολ. Αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα παίρνουμε. Δεν έχουμε περιθώρια για απώλειες βαθμών, καθώς πρέπει να παραμείνουμε κοντά στην Μπαρτσελόνα. Αποδείχτηκε ότι η Βιγιαρεάλ βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με την αξία της. Ο Κριστιάνο είναι ένας σπουδαίος παίκτης και έχει κρίνει πολλά παιχνίδια. Είναι σημαντικός ποδοσφαιριστής για εμάς».

Πέταξε μπουκάλι στον Μουρίνιο ο Κάνι

Ο Ζοσέ Μουρίνιο κατάφερε για άλλο ένα παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης να στρέψει πάνω του τα βλέμματα. Μετά το 4-2 του Κακά στο παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ ο Πορτογάλος επέλεξε να πανηγυρίσει μπροστά στον πάγκο των φιλοξενούμενων. Η ενέργεια του αυτή προκάλεσε αντιδράσεις. Οι αναπληρωματικοί και το προπονητικό τιμ των φιλοξενούμενων αντέδρασαν με φωνές και διαμαρτυρίες προς το πρόσωπο του τεχνικού της "βασίλισσας", με τον Κάνι να μην συγκρατείται και να του πετά μπουκάλι.
Σε δήλωσή του μετά το τέλος του αγώνα ο Special One είπε: "Πήγα να πανηγυρίσω με τον γιο μου που ήτσν πάνω από τον πάγκο". Τα συμπεράσματα δικά σας...

Φωτο ημερας

Μπασκετικό θέαμα...