Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Μάντσεστερ Σίτι - Μάλαγα Αν έχεις σεΐχη... διάβαινε

Λεφτά για μεταγραφές μάλλον δεν υπάρχουν και αν δεν έχεις σεΐχη _ ή εφοπλιστή στα καθ' ημάς _, ποδοσφαιριστή που να μην κινείται ελεύθερος στην αγορά δύσκολα αγοράζεις. Τον χορό άνοιξε ο 43χρονος σεΐχης Αμπντουλάχ μπιν Νάσερ Αλ Τανί (μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ) για λογαριασμό της ισπανικής Μάλαγα αποκτώντας τον αργεντινό διεθνή κεντρικό αμυντικό της Μπάγερν Μονάχου Μάρτιν Ντεμικέλις, τον βραζιλιάνο διεθνή επιθετικό της Ρόμα Ζούλιο Μπαπτίστα, τον διεθνή με την Εθνική Ελπίδων της Ισπανίας τερματοφύλακα Σέρχιο Ασένχο από την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ «χτυπάει» και τον αμυντικό μέσο της Ρεάλ Μαδρίτης Μαχαμαντού Ντιαρά!
Ωστόσο, εκείνος που ξαναχτύπησε εντυπωσιακά και την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, _ τη στιγμή μάλιστα που δεν προχώρησε ακόμη σε δαπανηρή μεταγραφή καμία από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες (από πού άλλωστε να βρουν τα χρήματα όταν σχεδόν όλες είναι υπερχρεωμένες στις τράπεζες) _ είναι ο ιδιοκτήτης της αγγλικής Μάντσεστερ Σίτι σεΐχης Μανσούρ Μπιν Ζαϊέντ. Ο εν λόγω σεΐχης πριν από λίγα 24ωρα ξόδεψε άλλα 32 εκατ. ευρώ για να αγοράσει από τη γερμανική Βόλφσμπουργκ τον βόσνιο επιτελικό μέσο Εντιν Ντζέκο και στις 21 ημέρες που απομένουν για το τέλος των μεταγραφών δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε νέα ηχηρή (για τα δεδομένα της εποχής) μεταγραφική κίνηση.
Με δεδομένο ότι ο 40χρονος σεΐχης Μανσούρ Μπιν Ζαϊέντ αγοράζει σε οποιαδήποτε τιμή κάθε παίκτη που του υποδεικνύει ο ιταλός προπονητής της ομάδας του κ. Ρομπέρτο Μαντσίνι όλο και με κάποιο... δωράκι μπορεί να ενισχύσει την προσπάθεια της Σίτι να κατακτήσει επιτέλους έναν τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ αλλά και να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Σίτι για να προκριθεί πάντως στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας θα χρειαστεί επαναληπτικό αγώνα καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της «φτωχής» Λέστερ με την οποία ήρθε ισόπαλη 2-2.
Ο σεΐχης Μανσούρ Μπιν Ζαϊέντ σε 2,5 χρόνια έχει ξοδέψει πάνω από 1,2 δισ. ευρώ για την αγορά και ενίσχυση της Μάντσεστερ Σίτι. Για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών πλήρωσε 250 εκατ. ευρώ. Για την αγορά 19 παικτών κατέβαλε σε άλλες ομάδες 403 εκατ. ευρώ. Επιπλέον 24 εκατ. ευρώ του κόστισε ο εκσυγχρονισμός του γηπέδου και του προπονητικού κέντρου της Σίτι. Το μεγαλύτερο κονδύλι θα καταλήξει πάντως στους λογαριασμούς των παικτών και των προπονητών της ομάδας, των οποίων τα συμβόλαια με τη Σίτι ξεπερνούν τα 600 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: