Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Σαβίνι: «Το καλοκαίρι ένιωθα ότι δεν με σεβόταν»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή Revolution μίλησε σήμερα ο Μίρκο Σαβίνι. Ο Ιταλός αμυντικός τόνισε για το χθεσινό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης ότι: «Πετύχαμε ένα γκολ και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πετύχουμε ένα γκολ με αποτέλεσμα να υποφέρουμε μέχρι το τέλος του ματς. Αυτό συνέβη και σε προηγούμενα παιχνίδια βέβαια, όπου δεχθήκαμε και γκολ με αποτέλεσμα να μην πάρουμε τους τρεις βαθμούς».
Για το φαινόμενο του… 1-0, ο Σαβίνι τόνισε: «Σίγουρα θα ήταν ότι καλύτερο για όλους μας να κερδίζαμε με δύο και τρία γκολ διαφορά. Όμως το καλύτερο είναι πάντοτε να κερδίζουμε. Κι εμείς θέλουμε να σκοράρουμε περισσότερο διότι θα παίζαμε με λιγότερη πίεση. Το ζητούμενο πάντως είναι να μην δεχόμαστε γκολ. Αυτό είναι το πιο βασικό. Φέτος βέβαια είναι και μία ειδική χρονιά. Υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις σε τρεις θεσμούς και τραυματισμοί που μας έχουν φθείρει. Προσωπικά πάντως θα προτιμούσαμε να κερδίζαμε όλα τα ματς και ας ήταν με 1-0″.
Για την περιπέτεια που είχε με τον τραυματισμό του αλλά και για την περίοδο του καλοκαιριού, ο Σαβίνι επισήμανε: «Για μένα η άσχημη περίοδος δεν ήταν στον τραυματισμό μου, αλλά ήταν από το καλοκαίρι. Όταν ανέλαβε την ομάδα ο Παύλος Δερμιτζάκης. Ένιωθα ότι δεν με σεβόταν κανείς. Μπήκα στην άκρη και κανείς δεν μου έλεγε το παραμικρό. Είμαι επαγγελματίας όμως και συνέχισα να δουλεύω ώστε να είμαι έτοιμος όποτε χρειαστεί. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος που παίζω στον ΠΑΟΚ και ζω στην Θεσσαλονίκη. Παίζω σε μία πολύ μεγάλη ομάδα από την οποία όμως θα περίμενα μεγαλύτερο σεβασμό το καλοκαίρι. Όταν τραυματίστηκα, είχα μιλήσει με τον κ. Κωνσταντινίδη και μου είχε μεταφέρει ότι είμαι κανονικά στα πλάνα της ομάδας. Όταν ανάρρωσα, πραγματικά επέστρεψα και με ικανοποίησε πολύ η στάση του ΠΑΟΚ και του κ. Κωνσταντινίδη. Νομίζω ότι λύθηκε με τον καλύτερο τρόπο το θέμα και τώρα είναι όλα καλά».
Για το κατά πόσο επηρέασαν οι αλλαγές των προπονητών, τόνισε: «Πάντοτε αυτού του είδους οι αλλαγές επηρεάζουν μία ομάδα, όμως εμείς είμαστε επαγγελματίες και οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο. Σαν άνθρωποι είναι δύσκολο να βλέπουμε έναν προπονητή να φεύγει όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Στα άσχημα αποτελέσματα, αυτός που την πληρώνει είναι ο προπονητής. Δεν μπορεί να φύγουν όλοι οι παίκτες. Γενικά πάντως από το καλοκαίρι ήταν μία περίεργη χρονιά για τον ΠΑΟΚ».
Για τον στόχο του πρωταθλήματος που τέθηκε στην αρχή της σεζόν, ο Ιταλός είπε: «Εμάς δεν ήρθε κάποιος στα αποδυτήρια για να μας πει ότι αυτός είναι ο στόχος. Ξέραμε ότι παίζουμε φυσικά σε μία μεγάλη ομάδα και ο ΠΑΟΚ οφείλει πάντα να έχει υψηλούς στόχους. Από εκεί και πέρα βέβαια μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και άλλες ομάδες που είναι επίσης δυνατές και έχουν μεγάλη οικονομική δυνατότητα».
Ο Μίρκο Σαβίνι ξεκαθάρισε πως δεν αισθάνεται ακόμη 100% έτοιμος, ενώ τόνισε πως: «είναι μεγάλη πρόκληση τα δύο παιχνίδια κυπέλλου με τον Ολυμπιακό όμως ο ΠΑΟΚ είναι σε τρεις στόχους και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό σε όλους τους αγώνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: