Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Τα... καρφιά του Μότζι

Μέσα σε τέσσερις μέρες η Γιουβέντους έχασε κάθε ελπίδα για το Scudetto, απογοήτευσε πλήρως τους οπαδούς της και ο Λουτσιάνο Μότζι έκανε τις... παρατηρήσεις του στον Μπέπε Μαρότα. Οι ήττες από τις Πάρμα και Νάπολι με... επτά γκολ παθητικό (!) μέσα σε τέσσερα 24ωρα συνιστούν αρνητικό ρεκόρ, καθώς η τελευταία φορά που είχε σημειωθεί τέτοια επίδοση ήταν το 1988! Η απογοήτευση, όπως είναι λογικό, έχει διαδεχθεί την αισιοδοξία στο Τορίνο και ο Μότζι εξέφρασε την άποψη του για το πώς έχουν τα πράγματα, τι δεν έπρεπε να γίνει και τι πρέπει σε λίγους μήνες.

«Η Γιουβέντους που ξέρω εγώ δεν μπορεί να χάνει με 4-1 από μια τέτοια Πάρμα και μέσα σε λίγες μέρες να τρώει τρία γκολ και στη Νάπολι. Αυτά είναι τρομερά πράγματα. Ακούω συνέχεια να λένε όλοι ότι χρειάζεται ενίσχυση στην επίθεση. Πάνω από όλα η Γιουβέντους, όμως, χρειάζεται ενίσχυση στα άκρα της άμυνας της. Δεν καταλαβαίνω, για παράδειγμα, γιατί ο Ντελ Νέρι έδωσε θέση βασικού στον Τραορέ. Ήταν εντελώς ακατάλληλος και θα έπρεπε να είχε βγει νωρίτερα», τόνισε αρχικά ο Μότζι και συνέχισε αναφερόμενος στις κινήσεις του Μαρότα.

«Την περσινή σεζόν, σε ένα πρωτάθλημα με διαφορετικές ισορροπίες, η Γιουβέντους αυτή τη στιγμή είχε περισσότερους βαθμούς από όσους φέτος. Το καλοκαίρι αποφάσισαν να κάνουν... επανάσταση στο ρόστερ αλλάζοντας 11-12 παίκτες. Ελπίζω κάτι τέτοιο να μην επαναληφθεί σε λίγους μήνες, όταν ο Αντρέα Ανιέλι θα ρίξει πολλά λεφτά. Από το να πάρει 12 ή 13 μέτριους προς καλούς παίκτες, ο Μαρότα έπρεπε και πρέπει να φέρει στην ομάδα 3-4 παίκτες παγκόσμιας κλάσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: