Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Τι, δεν του την πήραν τώρα;

…Ε, δεν θα του την πάρουν ποτέ!

Όλος ο κόσμος στα πόδια του και η «χρυσή μπάλα», για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στα χέρια του!

Το «France Football» και η FIFA, στην πρώτη χρονιά που ένωσαν τα βραβεία τους (Ballon d’Or & FIFA World Player of the Year) παρέδωσαν, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, την μεγαλύτερη προσωπική διάκριση για έναν ποδοσφαιριστή, στον Αργεντινό «μάγο».

Στο παιδί θαύμα που πλεόν έγινε άντρας και οδηγεί το διαστημόπλοιο «Μπαρτσελόνα» από επιτυχία σε επιτυχία. Στον Λιονέλ Μέσι!

Στην κακή του χρονιά με την χρυσή μπάλα στα χέρια...

Τι κι αν στο Μουντιάλ του 2010 στην Αφρική το «άστρο» του δεν έλαμψε…

Τι κι αν φέτος οι συνυποψήφιοί του ήταν δύο συμπαίκτες και φίλοι του, ο Τσάβι κι ο Ινιέστα, τα δύο πολυτιμότερα γρανάζια της εξωπραγματικής «Μπάρτσα» αλλά και των παγκόσμιων πρωταθλητών…

Η «χρυσή μπάλα» πήγε ξανά στα χέρια του και έγινε ο πρώτος παίκτης που την διατήρησε στην κατοχή του μετά το 1989 και τον Μάρκο Φαν Μπάστεν.

Σύμφωνοι. Η χρονιά που πέρασε δεν ήταν η καλύτερη του, ενώ οι Τσάβι και Ινιέστα, εκτός από την παρουσία τους στην Μπαρτσελόνα, οδήγησαν αμφότεροι τους «Φούριας Ρόχας» στην κορυφή του κόσμου.

Όταν όμως στην κακή του χρονιά ένας ποδοσφαιριστής πετυχαίνει στην Primera Division 34 γκολ σε 35 εμφανίσεις και 8 στην παρουσία της ομάδας του στο Champions League.

Όταν βλέπεις τις αντιδράσεις που προκαλεί ένα άγγιγμά του στην μπάλα σε όλες τις ηλικίες των ποδοσφαιρόφιλων ανά τον πλανήτη.

Τότε, θα δικαιολογήσεις όλους όσους τον ψήφισαν ως κορυφαίο παίκτη για την χρονιά που πέρασε.

Αυτός είναι ο Μέσι. Το πρώτο «βιολί» των «μπλαουγκράνα». Η ζωντανή απόδειξη ότι βγαίνουν ακόμα «Μαραντόνα», «Κρόιφ», «Πελέ» και «Ζιντάν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: