Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ο χορός των... μελλοθάνατων!!

Καλή η κορυφή, ο τίτλος και η Ευρώπη, αλλά τεράστια... μάχη θα δοθεί για την παραμονή. Θα την δώσουν 7 και μπορεί και 8 ομάδες. Διαβάστε το πρόγραμμα έως το τέλος και δείτε τις αγωνιστικές... κλειδιά!
Ο χορός των... μελλοθάνατων!
Εντάξει όπως και να το κάνουμε το περισσότερο βάρος σε κάθε πρωτάθλημα πέφτει στην κόντρα για την κατάκτηση του τίτλου. Έπεται αυτή για την έξοδο στην Ευρώπη και εν συνεχεία τα βλέμματα (μιλάμε φυσικά για τις περισσότερες φορές), αρχίζουν να ασχολούνται και με την... μάχη για τον υποβιβασμό.
Φέτος και μιλώντας φυσικά για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, πολύ μεγάλο ποσοστό του ενδιαφέροντος των φιλάθλων βρίσκεται και στην ούρα και στην προσπάθεια που κάνουν οι ομάδες για να σωθούν. Σε αυτή την δύσκολη θέση βρίσκονται 7 ομάδες που υπό προϋποθέσεις (αν συνεχίσει τα άσχημα αποτελέσματα η Ξάνθη) να γίνουν 8. Όλες, με εξαίρεση την Δόξα, που μόνο με θαύμα θα σωθεί, πραγματικά... βράζουν στο ίδιο καζάνι, καθώς η διαφορά του 10ου Πανιωνίου με τον 15ο Εργοτέλη, είναι μόλις 3 βαθμοί!!!
Το gazzetta.gr θα σας θυμίσει τους αγώνες που έχουν να δώσουν μέχρι το τέλος οι ομάδες που θα δώσουν την μάχη για να μείνουν στην κατηγορία, ξεχωρίζοντας τα πιο σημαντικά παιχνίδια και αγωνιστικές και κάνοντας μια εκτίμηση (αν και τα πάντα θα φανούν στον αγωνιστικό χώρο) για το ποιες έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να βρίσκονται και τη νέα χρονιά στην Σούπερ Λίγκα.
Οι ομάδες που στις έξι αγωνιστικές που μένουν θα δώσουν ισάριθμους τελικούς είναι οι Πανιώνιος, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός, Κέρκυρα, Εργοτέλης και Δόξα Δράμας. Από αυτές οι Λεβαδειακός, ΠΑΣ και Δόξα έχουν ένα επιπλέον ματς που θα το... ξεχρεώσουν την Τετάρτη, ημέρα που διεξάγεται η τελευταία εμβόλιμη αγωνιστική.
Το πρόγραμμα ως το τέλος
Θα ξεκινήσουμε θυμίζοντάς σας τις έξι αγωνιστικές που παραμένουν, αναφερόμενοι στα παιχνίδια των ομάδων που θα παλέψουν για την παραμονή.
9η αγωνιστική (14/3 εξ' αναβολής)
Δόξα Δράμας-Ατρόμητος
Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα
25 αγωνιστική (17 και 18/3)
Εργοτέλης-Κέρκυρα
Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα
Λεβαδειακός-Ατρόμητος
Πανιώνιος-Δόξα
Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ
26η αγωνιστική (24 και 25/3)
Άρης-Πανιώνιος
Δόξα Δράμας-Λεβαδειακός
Κέρκυρα-ΠΑΟΚ
ΑΕΚ-Παναιτωλικός
ΠΑΣ Γιάννινα-Εργοτέλης
27η αγωνιστική (1/4)
Ξάνθη-Δόξα Δράμας
Εργοτέλης-Ατρόμητος
Κέρκυρα-ΑΕΚ
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα
Παναιτωλικός-Ολυμπιακός
Πανιώνιος-Λεβαδειακός
28η αγωνιστική (8/4)
Δόξα Δράμας-Εργοτέλης
Λεβαδειακός-Ξάνθη
ΟΦΗ-Παναιτωλικός
Ολυμπιακός-Κέρκυρα
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος
ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ
29η αγωνιστική (δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία διεξαγωγής)
Εργοτέλης-Λεβαδειακός
Κέρκυρα-ΟΦΗ
ΠΑΟΚ-Δόξα Δράμας
Παναιτωλικός-Άρης
Πανιώνιος-Ξάνθη
ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός
30η αγωνιστική (δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία διεξαγωγής)
Ξάνθη-Εργοτέλης
Άρης-Κέρκυρα
Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος
Δόξα Δράμας-ΑΕΚ
Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ
ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός

Η βαθμολογία και σε παρένθεση οι αγώνες
10ος Πανιώνιος 26 (24)
11ος Λεβαδειακός 25 (23)
12ος ΠΑΣ Γιάννινα 24 (23)
13ος Παναιτωλικός 24 (24)
14η Κέρκυρα 24 (24)
15ος Εργοτέλης 23 (24)
16η Δόξα Δράμας 15 (23)
Τα ντέρμπι που θα κρίνουν πολλά...
Όπως αναφέραμε κάθε αγώνας είναι τελικός, αλλά από την άλλη υπάρχουν και ματς που επειδή θα δοθούν μεταξύ των ομάδων που παλεύουν για την ίδια θέση, μια ενδεχόμενη νίκη μετράει για έξι βαθμούς. Τα μεγάλα ντέρμπι λοιπόν είναι:
Εργοτέλης-Κέρκυρα (25η)
ΠΑΣ Γιάννινα-Εργοτέλης (26η)
Πανιώνιος-Λεβαδειακός (27η)
Δόξα Δράμας-Εργοτέλης (28η)
Εργοτέλης-Λεβαδειακός (29η)
Μια πρώτη εκτίμηση
Όπως αναφέραμε τα πάντα θα φανούν στο γήπεδο, το οποίο είναι και ο μοναδικός καθρέπτης. Ωστόσο με μια πρώτη εκτίμηση, φαίνεται πως ο Εργοτέλης έχει σχετικά πιο εύκολο πρόγραμμα με τρία εντός ματς, τα δύο εκ των οποίων με ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους. Τα ίδια και ακόμα καλύτερα ισχύουν και για τον Πανιώνιο. Στον αντίποδα πολύ πιο δύσκολο είναι το πρόγραμμα για την Κέρκυρα που έχει να υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ και να παίξει εκτός με τον Ολυμπιακό και τον Άρη. Όπως επίσης και για τον Παναιτωλικό, με τους Αγρινιώτες να πρέπει να κερδίσουν εντός έδρας ΠΑΟΚ και Άρη για να μπορέσουν να έχουν ελπίδες. Ακόμα πιο άσχημα είναι τα πράγματα για τον ΠΑΣ που θα παίξει εκτός με Ξάνθη, Λεβαδειακό (το εξ' αναβολής), ΠΑΟΚ και ΟΦΗ και εντός με Εργοτέλη, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.
Με βάση το πρόγραμμα και επαναλαμβάνοντας πως τα πάντα θα κριθούν στο γήπεδο, η Δόξα μόνο με θαύμα θα παραμείνει. Ο Εργοτέλης έτσι όπως τα κατάφερε τις τελευταίες αγωνιστικές κινδυνεύει πάρα πολύ, κάτι που ισχύει και για τους Κέρκυρα και ΠΑΣ Γιάννινα. Λογικά (όσο μπορεί να υπάρξει λογική στο ποδόσφαιρο), ο Πανιώνιος θα σωθεί άνετα, ενώ για τον Λεβαδειακό και τον ΠΑΣ, πολλά θα εξαρτηθούν από το μεταξύ τους ματς. Όσον αφορά τον Παναιτωλικό, αν μπορέσει να πάρει το τρίποντο στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ, θα κάνει άλμα και αν το πετύχει και με τον Άρη και πάλι στο Αγρίνιο θα έχει σωθεί σίγουρα!
ΥΓ: Επειδή μπορεί να βρεθούν κάποιοι που να σχολιάσουν την φωτογραφία, δεν έχει την παραμικρή διάθεση να μειώσει τις ομάδες, απλά με ένα χιουμοριστικό τρόπο αναφερόμαστε στην μάχη για την ζωή-σωτηρία...


πηγή: gazzetta.gr

«Συμφωνώ με τον Καρατζαφέρη για τα όπλα»!!

Σάλο έχει προκαλέσει άρθρο με την υπογραφή του Νίκου Καρβέλα, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Ofono.gr.
«Συμφωνώ με τον Καρατζαφέρη για τα όπλα»!
Ο εκκεντρικός συνθέτης και τραγουδιστής παραδέχτηκε ότι συμφωνεί με την άποψη του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, ότι «οι πολίτες πρέπει να έχουν το νόμιμο δικαίωμα να προστατεύουν τη ζωή και τα υπάρχοντά τους». «Να έχουν το νόμιμο δικαίωμα να χρησιμοποιούν όπλα εναντίον των αποθρασυμένων αλλοδαπών που κλέβουν, βιάζουν και δολοφονούν τις περισσότερες φορές ατιμωρητί», γράφει χαρακτηριστικά ο Νίκος Καρβέλας.
Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στη δεύτερη μάστιγα (μετά τους λαθρομετανάστες) που ταλανίζει τη χώρα μας, που δεν είναι άλλη από την ανηθικότητα, την ασυδοσία και την ανικανότητα της πλειοψηφίας των πολιτικών.
Διάβασε ολόκληρο το άρθρο του Νίκου Καρβέλα:
«Σαν ήχος αναστάσιμος...
Χθες ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που άκουσα από στόμα πολιτικού ανδρός κάτι που επιτέλους ξεφεύγει από τα στενά όρια της απόλυτης ηλιθιότητας και τιποτολογίας που χαρακτηρίζει τον πολιτικό λόγο των ανίκανων αυτών του κοινοβουλίου.
Μιλάω για τον Γιώργο Καρατζαφέρη και την εισήγησή του, εκτός του μαντρώματος των λαθρομεταναστών, να έχουν νόμιμο δικαίωμα οι πολίτες αυτής της χώρας να προστατεύουν τη ζωή τους και τα υπάρχοντά τους.
Να έχουν το νόμιμο δικαίωμα να χρησιμοποιούν όπλα εναντίον των αποθρασυμένων αλλοδαπών που κλέβουν, βιάζουν και δολοφονούν τις περισσότερες φορές ατιμωρητί.
Βέβαια αυτή η χώρα έχει συνηθίσει στον βιασμό της από τα επίλεκτα τέκνα της χρόνια τώρα, γιατί να ασχοληθεί με τους ανώνυμους αλλοδαπούς; Αυτοί είναι ένα απλό πταίσμα μπροστά στο παρατεταμένο  έγκλημα που βιώνει η Ελλάδα τουλάχιστον επί τρεις δεκαετίες.
Η υφήλιος γνωρίζει τι είναι «έγκλημα και τιμωρία». Η Ελλάδα διδάσκει στον υπόλοιπο κόσμο τι είναι το «έγκλημα και ατιμωρησία».
Και  επανέρχομαι στον Καρατζαφέρη που έθιξε το θέμα των λαθρομεταναστών που είναι μία από τις δύο μάστιγες της Ελλάδας είτε συμφωνείτε είτε όχι.
Η άλλη μάστιγα είναι η ανηθικότητα, η ασυδοσία και η ανικανότητα των περισσότερων πολιτικών της.
Δεν ασχολούμαι με τις ετικέτες που προσάπτει η κοινή γνώμη στους ανθρώπους. Το θεωρώ απόλυτα μικρονοϊκό.
Δεν με αφορά η ετικέτα «αριστερός», «δεξιός», «κεντρώος», «κεντροδεξιός», «ακροδεξιός». Δεν με νοιάζει αν ο κύριος Καρατζαφέρης είναι «εξωγήινος».
Ο δογματισμός είναι για τους ηλίθιους.
Ο κομματισμός είναι για τους ηλίθιους.
Ο ηλίθιος δογματισμός και ο κομματισμός έφεραν τη χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή.
Για μένα υπάρχει σωστό ή λάθος.
Ηθικό ή ανήθικο.
Δίκαιο ή άδικο.
Αλήθεια ή ψέμα.
Οι καιροί αλλάζουν.
Οι άνθρωποι αλλάζουν.
Το σύνταγμα και οι νόμοι θα έπρεπε να αλλάζουν και να αναπροσαρμόζονται στις απαιτήσεις των καιρών.
Η μετριοπαθής πολιτική και η εθελοτυφλία των ηλίθιων και ανίκανων αυτού του κοινοβουλίου, οδηγεί μόνο στην καταστροφή αυτής της χώρας και τη συνεχή ταπείνωσή της.
Οι ακραίες καταστάσεις απαιτούν και ακραίες λύσεις. Ακραία πνεύματα.
Δυστυχώς όμως δεν φτάνει μόνο ένας Καρατζαφέρης, χρειάζονται πολλοί περισσότεροι για να βρει η έννοια της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας και την πρακτική της σημασία…
Έστω όμως και σαν απλή εισήγηση που δεν θα βρει ποτέ της ευήκοα ώτα και θα θαφτεί για πάντα κάτω από την ισοπεδωτική ηλιθιότητα των ισχυρών και των πολλών, στα δικά μου τα αυτιά ακούστηκε σαν ήχος αναστάσιμος»…

Πηγή: cosmo.gr

πηγή: newspost.gr

"Αξίζουμε την παραμονή"

Αισιόδοξος ότι η ΚΠΡ θα καταφέρει να αποφύγει τον υποβιβασμό παρά τη δύσκολη θέση (18η) στην οποία έχει βρεθει, εμφανίστηκε ο Τζιμπρίλ Σισέ.
"Αξίζουμε την παραμονή"
"Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, πρέπει να παλέψουμε μέχρι το τέλος για να πετύχουμε το στόχο μας. Αγαπώ τις προκλήσεις και έχω αγαπήσει ήδη το σύλλογο. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να βοηθήσω το σύλλογο να αποφύγει τον υποβιβασμό. Αξίζουμε να παίζουμε στην Πρέμιερ Λιγκ", δήλωσε αρχικά ο Γάλλος φορ των Λονδρέζων, ο οποίος πήρε θέση και για το ακυρωθέν γκολ του Κλιντ Χιλ στο ματς με τη Μπόλτον, φάση όπου η μπάλα είχε περάσει καθαρά τη γραμμή της εστίας.
"Ήταν ξεκάθαρο πως η κεφαλιά του Χιλ ήταν γκολ. Ο διαιτητής δεν το είδε και μας κόστισε το παιχνίδι. Ήταν δύσκολη φάση, οι διαιτητές είναι άνθρωποι και χρειάζονται βοήθεια", τόνισε ο Σισέ για να προσθέσει πως είναι απαραίτητη η εισαγωγή τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο ώστε να σταματήσουν αυτά τα λάθη.
"Οι διαιτητές χρειάζονται βοήθεια από όπου μπορεί να έρθει αυτή και η τεχνολογία με video είναι μία λύση. Πρέπει να κάνουν κάτι επειδή είδαμε πως αυτό το λάθος μας στοίχισε το ματς".
Υπενθυμίζεται ότι η ΚΠΡ είναι αυτή τη στιγμή έναν πόντο κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, με τον πρώην άσο των Λάτσιο και Παναθηναϊκού να μετράει από την πλευρά του 2 γκολ σε 3 παρουσίες με την ομάδα του Μαρκ Χιουζ.
Πηγή: sport24.gr

Απίστευτο κάρφωμα (video)

Απίστευτο κάρφωμα (video)
Το να γίνεται ένα άλει ουπ σ’ ένα παιχνίδι μπάσκετ δίνει θέαμα, αλλά δεν είναι κάτι το πολύ σπουδαίο. Όταν όμως η πάσα γίνεται από το κέντρο του γηπέδου, τότε τα πράγματα αλλάζουν.

 Το απίστευτο άλει ουπ κάρφωμα έγινε στο NCAA με πρωταγωνιστές του C.J. Garner και Julian Boyd του Long Island University.

Απολαύστε το…



 


πηγή: superbasket.gr



Αισιοδοξία στο μέτωπο των τραυματιών!!

Αισιοδοξία στο μέτωπο των τραυματιών
Καλύτερα του αναμενόμενου εξελίσσεται η πορεία της αποθεραπείας των Ακόστα, Καζναφέρη και Τριανταφυλλάκου στον Άρη.

Εξέλιξη που επιτρέπει αισιοδοξία για συμμετοχής τους στην προσεχή αναμέτρηση με τον ΟΦΗ.

Οι εν λόγω ποδοσφαιριστές επανεξετάστηκαν την Δευτέρα, με το ιατρικό επιτελείο να αποφαίνεται ότι η κατάστασή τους έχει παρουσιάσει σημαντική βελτίωση κι ενδεχομένως να είναι έτοιμοι να τεθούν στην διάθεση του Μανουέλ Μασάδο στην αναμέτρηση με τους Κρητικούς στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Την Τετάρτη θα δοκιμάσουν να ανεβάσουν ρυθμούς κι εφόσον ανταποκριθούν στο πρόγραμμα ο Πορτογάλος τεχνικός θα τους εντάξει στα πλάνα του.

Σε θεραπεία περιορίζεται ο Μίσελ, λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει στους κοιλιακούς κι όλοι απεύχονται να χρειαστεί χειρουργείο για να απαλλαγεί οριστικά από το συγκεκριμένο πρόβλημα.

πηγή: sportfm.gr

Απογοήτευση και προβληματισμός!!

Απογοήτευση και προβληματισμός
Η ήττα από την Κέρκυρα δυσκολεύει την προσπάθεια της SKODA ΞΑΝΘΗ στη Σούπερ Λίγκα. Η επόμενη μέρα του αγώνα στο νησί των Φαιάκων βρήκε προβληματισμένους τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο στο προπονητήριο των Πηγαδιών και όλοι σκέπτονται το πως θα έρθουν ξανά οι επιτυχίες.

Πρόγραμμα αποκατάστασης ακολούθησαν οι παίκτες που έπαιξαν στο μεγαλύτερο μέρος του κυριακάτικου αγώνα, ενώ οι υπόλοιποι συμμετείχαν στις ασκήσεις κατοχής μπάλας, υπό τις οδηγίες του Μαρίνου Ουζουνίδη. Στα θετικά για τον επόμενο αγώνα κόντρα στον ΠΑΣ, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής, είναι οι επιστροφές των τιμωρημένων Μαρσελίνιο, Μπέρτου, Σουάνη, ενώ, αντίθετα, ο Ντάνι που αποβλήθηκε δεν υπολογίζεται.

Την Τρίτη έχει δοθεί ρεπό, ενώ από το απόγευμα τις ίδιας μέρας ομάδα θα μένει στο Le Chalet, ώστε να προετοιμαστεί με περισσότερη αυτοσυγκέντρωση για τα επόμενα παιχνίδια.


πηγή: sportfm.gr

Οι δυο τους και όλοι τους!!

Οι δυο τους και όλοι τους!
Ένα φανταστικό δίδυμο, που θα ονειρευόταν κάθε προπονητής και οπαδός, συνθέτει ο Λιονέλ Μέσι με τον Σεσκ Φάμπρεγας στην Μπαρτσελόνα. Ο Αργεντινός άσος είναι ο σταρ των «μπλαουγκράνα» με τον Ισπανό να τον συμπληρώνει ιδανικά. Οι δυο τους έχουν πετύχει 65 γκολ (!) την εφετινή περίοδο, ενώ έχουν μοιράσει 47 ασίστ!

Λιονέλ Μέσι

Έχει χαθεί το μέτρημα. Με τα δυο γκολ κόντρα στην Μπέτις έφτασε τα 50 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Θέλει τρία για να ξεπεράσει το προσωπικό του ρεκόρ. Κι ακόμα δεν έχει φύγει ο Μάρτης… Είναι, δε, θέμα χρόνου να περάσει στην ιστορία ως ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, αφού υπολείπεται μόλις πέντε γκολ για να ξεπεράσει τον Σέζαρ Ροντρίγκες. Κι επειδή είναι μεγάλη… ψυχή δίνει κι έτοιμα γκολ στους συμπαίκτες του: μέχρι στιγμής 21!

Σεσκ Φάμπρεγας

Η επανένωσή του με τον Μέσι προκαλεί αναστάτωση. Όχι στα αποδυτήρια, κάθε άλλο. Οι αντίπαλοι είναι αυτοί που προβληματίζονται στο πώς να τους περιορίσουν. Η κατάληξη -συνήθως- γνωστή: δεν τα καταφέρνουν. Ο Ισπανός άσος από το καλοκαίρι που επέστρεψε… σπίτι του, μετράει 15 τέρματα και 16 τελικές πάσες! Και η σεζόν έχει δρόμο ακόμα…



πηγή: sportfm.gr

ΠΑΟΚ, ήσουν…!!

ΠΑΟΚ, ήσουν…
Την ώρα που η ανάγκη για ρευστό είναι επιτακτική, ο ΠΑΟΚ χάνει τον σημαντικότερο αιμοδότη του: τον κόσμο του.

Επηρεασμένος από τη μία από την κρίση κι από την άλλη από όσα διαρρέονται ή αφήνονται να εννοηθούν για οικονομικές ατασθαλίες τα προηγούμενα χρόνια, δεν μοιάζει πια να έχει ούτε το κουράγιο να πάει στην Τούμπα και να υποστηρίξει τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Η σκληρή πραγματικότητα αποτυπώθηκε στο τελευταίο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Τα μόλις 6.894 εισιτήρια που «κόπηκαν» ήταν η χειρότερη επίδοση της τετραετίας.

Από την συνολική αποτίμηση -με τα μέχρι τώρα δεδομένα- είναι ξεκάθαρο ότι ο κόσμος δεν είναι πια τόσο «ζεστός». Μόνο στα ντέρμπι και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος έχουν διατεθεί περισσότερα από 10.000 εισιτήρια την τρέχουσα περίοδο.

Μικρότερη προσέλευση παρατηρήθηκε την πρώτη σεζόν (2007-08) Ζαγοράκη στην προεδρία του ΠΑΟΚ, με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος. Κόντρα στον Εργοτέλη προσήλθαν 6.364 πιστοί. Βεβαίως ο κόσμος εκείνη την περίοδο, όπως και τις επόμενες που ακολούθησαν συσπειρώθηκε γύρω από την ομάδα και γέμιζε το γήπεδο.

Είναι ενδεικτικό ότι τόσο χαμηλά νούμερα δεν έχουν επαναληφθεί καν την περασμένη τριετία. Λιγότερα από 10.000 εισιτήρια «κόπηκαν» μονάχα σε τέσσερα ματς, τη στιγμή που φέτος η ίδια «φτωχή» προσέλευση έχει σημειωθεί ήδη σε οκτώ ματς!

Γεγονός που δεν βοηθά τις προσπάθειες της νέας διοίκησης, υπό τον Ζήση Βρύζα, να βρει χρήματα και να εξασφαλίσει αδειοδότηση η ομάδα, γίνεται όμως αντιληπτό ότι κι ο κόσμος χρειάζεται κίνητρο για να επιστρέψει δυναμικά στην εξέδρα.

πηγή: sportfm.gr

Ντελ Μπόσκε: «Να μην θεωρήσουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι»

Ντελ Μπόσκε: «Να μην θεωρήσουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι»
Με στόχο να υπερασπιστούν τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης θα αγωνιστούν οι παίκτες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ισπανίας, στο Euro το προσεχές καλοκαίρι, ωστόσο όπως τόνισε ο προπονητής τους, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

«Είναι πολύ δύσκολο για μία ομάδα να κερδίζει με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα στο ποδόσφαιρο. Και σίγουρα δεν πρέπει να θεωρήσουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι, γιατί αυτό θα ήταν το πρώτο βήμα για την αποτυχία», τόνισε ο 61ετών τεχνικός και υποστήριξε ότι οι παίκτες του δεν θα επηρεαστούν από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού και του Παγκόσμιου Κυπέλλου, το 2008 και το 2010, αντίστοιχα. «Οι τελευταίες επιτυχίες δεν θα τους επηρεάσουν. Το σημαντικό είναι να μπούμε στα παιχνίδια με ενθουσιασμό», κατέληξε.

Η Ισπανία βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ μαζί με τις Ιταλία, Κροατία και Ιρλανδία.

πηγή: sportfm.gr

Μέσι: «Πιο σημαντικός ο Γκουαρντιόλα από εμένα»

Μέσι: «Πιο σημαντικός ο Γκουαρντιόλα από εμένα»
Την άποψη του πως η Μπαρτσελόνα θα δυσκολευτεί να βρει τον αντικαταστάτη του Πεπ Γκουαρντιόλα, αν αυτός αποφασίσει να μην συνεχίσει στους «μπλαουγκράνα», εξέφρασε ο Λιονέλ Μέσι. Μάλιστα, ο Αργεντινός επιθετικός χαρακτήρισε πιο σημαντικό τον Ισπανό τεχνικό για την ομάδα, παρά τον εαυτό του.

«Θα είναι δύσκολο να βρούμε αντικαταστάτη. Η Μπαρτσελόνα τα τελευταία τέσσερα χρόνια παίζει πολύ καλά. Για μένα, αυτός είναι πιο σημαντικός από ότι εγώ στην Μπαρτσελόνα», ήταν τα λόγια του Μέσι, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε πως ούτε οι παίκτες γνωρίζουν ποια θα είναι η απόφαση του Γκουαρντιόλα.

«Βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση με εσάς. Περιμένουμε να αποφασίσει αν θα μείνει ή αν θα φύγει. Εμείς θέλουμε να συνεχίσει με εμάς, αρχικά για το καλό όλων και στη συνέχεια για το καλό του συλλόγου. Διαφορετικά και ο σύλλογος και εμείς θα συνεχίσουμε, αλλά θα είναι δύσκολα χωρίς τον Γκουαρντίολα. Αγωνιζόμαστε καλά γιατί ο Γκουαρντίολα μας προπονεί καλά και μας δείχνει τον τρόπο που θέλει να παίζουμε», συμπλήρωσε.

πηγή: sportfm.gr

Μπουτραγκένιο: «Ταμείο στο τέλος της σεζόν»

Μπουτραγκένιο: «Ταμείο στο τέλος της σεζόν»
Την προσοχή των ποδοσφαιριστών της Ρεάλ Μαδρίτης στη συνέχεια των υποχρεώσεων που έχουν στην Primera Division επέστησε ο Εμίλιο Μπουτραγκένιο. Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων των «μερένχες» θεωρεί ότι ακόμη δεν έχει κριθεί το πρωτάθλημα, αν και η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο δείχνει ικανή να σηκώσει το πρωτάθλημα.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Μπουτραγκένιο στον ραδιοφωνικό σταθμό «Marca»

Για τον Ζοσέ Μουρίνιο

«Είναι ένας προπονητής που έχει αποδείξει ότι παίρνει το καλύτερο από τις ομάδες του. Είναι ένας προπονητής που έχει εργαστεί σε τέσσερις χώρες και έχει κερδίσει τρόπαια. Είναι προφανές μιλάμε για έναν σπουδαίο τεχνικό»

Για τα γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο

«Μαζί με τον Λιονέλ Μέσι είναι οι δύο καλύτερος ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Είναι έξυπνος, έχει το μυαλό του στο καλύτερο και έχει αστείρευτη φιλοδοξία. Πάντα θέλει να κάνει το καλύτερο, θέλει να πετυχαίνει πολλά γκολ και να κερδίζει η ομάδα. Υπό αυτή την έννοια είναι αλήθεια ότι αποτελεί παράδειγμα για όλους».

Για τη διαφορά των δέκα βαθμών ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα

«Θα δούμε στο τέλος της σεζόν τι θα γίνει. Το πρωτάθλημα είναι μία διοργάνωση όπου παίζονται 38 αγώνες από κάθε ομάδα. Έτσι χρειάζεται να είσαι συγκεντρωμένος σε κάθε παιχνίδι για να πάρεις τους τρεις βαθμούς. Η Μπαρτσελόνα έχασε αρκετούς βαθμούς στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης. Η Ρεάλ είναι πολύ σταθερή στο φετινό πρωτάθλημα, αφού δέχεται λίγα γκολ και πετυχαίνει πολλά».

πηγή: sportfm.gr

Φθηνά τη γλίτωσε ο Μπουσκέτς (video)

Φθηνά τη γλίτωσε ο Μπουσκέτς (video)
Κρύος ιδρώτας έλουσε για λίγα δευτερόλεπτα τον Πεπ Γκουαρντιόλα βλέποντας τον σκληροτράχηλο Σέρχιο Μπουσκέτς να σφαδάζει στον αγωνιστικό χώρο του «Σαρδινέρο». Στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης της Μπαρτσελόνα με τη Ράσινγκ Σανταντέρ, ο Κούμα Μπαμπακάρ πάτησε τον Καταλανό μέσο στον αστράγαλο και λίγο έλειψε να του προκαλέσει μεγάλη ζημιά.

Τελικά ο σιδερένιος Μπουσκέτς όχι απλώς σηκώθηκε, αλλά αγωνίστηκε και σε όλο το υπόλοιπο της αναμέτρησης, όπου η ομάδα του επικράτησε με 2-0. Όσο για τον Σενεγαλέζο επιθετικό τη γλίτωσε με απλή κίτρινη κάρτα.



πηγή: sportfm.gr

Φάμπρεγας: «Διαφορετικός ο Μέσι»

Φάμπρεγας: «Διαφορετικός ο Μέσι»
Το εγκώμιο του Λιονέλ Μέσι έπλεξε ο Σεσκ Φάμπρεγας, μιλώντας στον ισπανικό Τύπο. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα έχει καταφέρει να πετύχει δεκατρία γκολ μέσα σε πέντε μέρες και ο Ισπανός χαφ τόνισε πως αξίζει ό,τι συμβαίνει στον συμπαίκτη του.

«Ο Μέσι αξίζει οτιδήποτε συμβαίνει σε αυτόν. Είναι εργατικός, αγαπάει το ποδόσφαιρο και είναι διαφορετικός από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή στον κόσμο. Είναι ευχαρίστηση να παίζεις μαζί του, αφού σου δίνει μια σιγουριά, αυτή που χρειάζεσαι για να νικήσεις», ανέφερε αρχικά ο διεθνής μέσος και στη συνέχεια μίλησε για τον τρόπου που αγωνίζεται η καταλανική ομάδα:

«Θέλουμε να παίζουμε πάντα σε υψηλό επίπεδο. Να δημιουργούμε ευκαιρίες και να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι εύκολο».

πηγή: sportfm.gr

Τελείωσε του Ποντόλσκι στην Άρσεναλ!!

Τελείωσε του Ποντόλσκι στην Άρσεναλ!
Παίκτης της Άρσεναλ θα πρέπει να θεωρείται ο Λούκας Ποντόλσκι! Όπως αναφέρουν τα βρετανικά Μέσα, άνθρωπος των «κανονιέρηδων» βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στην Κολωνία ώστε να συναντηθεί με τους ιθύνοντες του γερμανικού συλλόγου και οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια! Τετραετές συμβόλαιο θα υπογράψει ο Γερμανός φορ!

Το σήριαλ της μετακίνησης του Λούκας Ποντόλσκι στην Πρέμιερ Λιγκ φαίνεται πως τελείωσε οριστικά και θετικά για την Άρσεναλ! Ο Αρσέν Βενγκέρ θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του έμπειρου επιθετικού από το προσεχές καλοκαίρι, αφού, όπως ισχυρίζεται η «SportsMail», η μεταγραφή ολοκληρώθηκε!

Από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, άνθρωπος των «κανονιέρηδων» βρισκόταν στην Κολωνία όπου το προηγούμενο διήμερο διαπραγματεύτηκε με τους διοικούντες τον γερμανικό σύλλογο την απόκτηση του Ποντόλσκι και επιστρέφει στο Λονδίνο με τις υπογραφές!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι αυτή τη στιγμή, το κόστος της μετακίνησης του Ποντόλσκι στο «Έμιρεϊτς» θα φτάσει τα 11 εκατ. λίρες, ενώ ο ποδοσφαιριστής θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Άρσεναλ, έναντι 100.000 λιρών την εβδομάδα.

Πηγή: england365.gr

Ανανέωσε ο Ροσίτσκι!!

Ανανέωσε ο Ροσίτσκι!
Νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την Άρσεναλ υπέγραψε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Τόμας Ροσίτσκι! Ο έμπειρος μέσος που το καλοκαίρι βρισκόταν στην πόρτα της εξόδου από το «Έμιρεϊτς», δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια και εξαργύρωσε τις καλές του εμφανίσεις με την ανανέωση συνεργασίας!

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Τσέχίας βρίσκεται στο Λονδίνο από τον Μάιο του 2006 και θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή η διάρκεια του νέου συμβολαίου! Μετράει μέχρι στιγμής 156 εμφανίσεις με τη φανέλα των «κανονιέρηδων», 19 γκολ, ενώ τη φετινή σεζόν έχει συμπληρώσει 28 συμμετοχές, σκοράροντας στα δύο από τα τρία τελευταία ματς της Άρσεναλ κόντρα σε Τότεναμ και Μίλαν!

«Είναι μεγάλη μου τιμή να επεκτείνω το συμβόλαιό μου με την Άρσεναλ. Αγαπώ το σύλλογο και είμαι πολύ περήφανος που φοράω τη φανέλα του. Αισθάνομαι πλέον σαν στο σπίτι μου μετά από έξι χρόνια παρουσίας στο Λονδίνο και είμαι ευτυχισμένος που θα παραμείνω στην ομάδα. Πραγματικά θεωρώ ότι είναι προνόμιο που βρίσκομαι εδώ. Από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο που εργάζεται στην Άρσεναλ, όλοι συνεισφέρουν σημαντικά. Το ίδιο κάνουν και οι οπαδοί» δήλωσε ο Ροσίτσκι αμέσως μετά την ανανέωση της συνεργασίας του με την Άρσεναλ.

Πηγή: England365.gr

«Αθώος» ο Μπέντνερ!!

«Αθώος» ο Μπέντνερ
Κατέπεσαν οι κατηγορίες σε βάρος του Νίκλας Μπέντερ για πρόκληση υλικών ζημιών σε αυτοκίνητα κοντά στο γήπεδο της Νιούκαστλ. Ο Δανός φορ της Σάντερλαντ είχε συλληφθεί μαζί με τον συμπαίκτη του, Λι Κάτερμολ, στις 6 Δεκεμβρίου με την κατηγορία πως είχαν ξεσπάσει την οργή τους πάνω σε σταθμευμένα οχήματα λιγότερο από ένα χιλιόμετρο έξω από το «St James’ Park».

Ωστόσο λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων, ο Μπέντνερ, που είναι δανεικός από την Άρσεναλ και το Σάββατο πέτυχε το γκολ της νίκης με 1-0 επί της Λίβερπουλ, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, ενώ η υπόθεση του Λι Κάτερμολ θα εξεταστεί στις 26 Μαρτίου.

πηγή: sportfm.gr

Κοιτά Κορνιέ η Άρσεναλ!!

Κοιτά Κορνιέ η Άρσεναλ
Την περίπτωση του Μπέντζαμιν Κορνιέ της Ντιζόν φέρεται να εξετάζει η Άρσεναλ, σύμφωνα με την «Equipe».

Μάλιστα, στο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας αναφέρεται πως ο σκάουτερ των «κανονιέρηδων» στη Γαλλία, Ζιλ Γκριμάντι, βρέθηκε στο «Γκαστόν-Ζεράρ» προκειμένου να παρακολουθήσει τον 24χρονο μέσο στην αναμέτρηση των «ντιζονέ» κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Ωστόσο σύμφωνα με την «Equipe», η Άρσεναλ είναι η δεύτερη ομάδα από την Πρέμιερ Λιγκ, η οποία ενδιαφέρεται για τον Κορνιέ, μετά τη Νιούκαστλ.

Στη φετινή Ligue 1, ο μέσος της Ντιζόν μετρά 26 συμμετοχές, έχοντας πετύχει και οκτώ τέρματα.

πηγή: sportfm.gr

«Σημαντική, αλλά όχι καθοριστική νίκη»

«Σημαντική, αλλά όχι καθοριστική νίκη»
Να μείνουν ήρεμοι και συγκεντρωμένοι στους στόχους τους, παρότρυνε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι τους παίκτες του. Ο τεχνικός της Μίλαν τόνισε πως η νίκη κόντρα στη Λέτσε (2-0) ήταν σημαντική, όχι όμως καθοριστική, επισημαίνοντας πως το πρωτάθλημα δεν κερδίζεται και δεν χάνεται κάθε Κυριακή, αφού στο τέλος θα κριθεί το ποιος θα το κατακτήσει.

«Αυτή η νίκη είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς τον τίτλο, αλλά όχι καθοριστικό, καθώς ακόμη υπάρχει πολύς δρόμος. Έχουμε ένα προβάδισμα τεσσάρων βαθμών και ακόμη υπάρχουν 11 αγωνιστικές. Πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό που έχουμε να κάνουμε, χωρίς να κάνουμε υπολογισμούς.

Πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι, γιατί υπάρχουν ακόμη δύο διοργανώσεις, μόνο οι αριθμοί θα αποδείξουν ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν. Δεν κερδίζεις και δεν χάνεις το πρωτάθλημα κάθε Κυριακή
», ήταν τα λόγια του Ιταλού τεχνικού.

Η Μίλαν προηγείται στο πρωτάθλημα, έχοντας τέσσερις βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Γιουβέντους.

πηγή: sportfm.gr

Καπέλο: «Αποκλείεται να αναλάβω την Ίντερ»

Καπέλο: «Αποκλείεται να αναλάβω την Ίντερ»
Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που τον ήθελαν να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Ίντερ μετά το τέλος της σεζόν, αντικαθιστώντας τον Κλαούντιο Ρανιερι, προχώρησε ο Φάμπιο Καπέλο.

«Μπορώ να αποκλείσω αυτό το ενδεχόμενο. Είμαι έναν μήνα χωρίς δουλειά και απλώς περιμένω. Δεν ξέρω τι θα κάνω. Οι φήμες ότι συναντήθηκα με τον πρόεδρο της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι στο Λονδίνο είναι αβάσιμες. Κατά καιρούς διαβάζω διάφορα απίστευτα πράγματα. Το γεγονός ότι μένω κοντά στο εστιατόριο στο οποίο συνήθως δειπνεί ο Μοράτι, έκανε κάποιους να υποθέσουν ότι ήμουν εκεί, κάτι που όμως δεν ισχύει», τόνισε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας, που έχει διατελέσει προπονητής στην Ιταλία και στις Μίλαν, Ρόμα και Γιουβέντους.


πηγή: sportfm.gr

Μιλίτο: «Η Ίντερ θα προκριθεί στους “8”»

Μιλίτο: «Η Ίντερ θα προκριθεί στους “8”»
Βέβαιος ότι η Ίντερ θα προκριθεί στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ανατρέποντας το εις βάρος της 1-0 από την Μαρσέιγ, δήλωσε ο Ντιέγκο Μιλίτο.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα. Παίξαμε πολύ καλά στο πρώτο παιχνίδι και δεν αξίζαμε την ήττα. Με την βοήθεια των οπαδών μας θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο 32χρονος επιθετικός των «ροσονέρι» και πρόσθεσε:

«Είμαστε βέβαιοι ότι φέτος θα τα πάμε καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι μία άλλου είδους διοργάνωση, αλλά αν προκριθούμε θα είμαστε μέσα στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Η αναμέτρηση της Τρίτης είναι καθοριστική και πρέπει οπωσδήποτε να παίξουμε καλά. Μετά, όλα θα είναι ανοιχτά. Αυτή η ομάδα έχει ήδη αποδείξει ότι είναι ικανή να φτάσει μέχρι το τέλος», κατέληξε.

πηγή: sportfm.gr

Διαφωνούν Σάλκε και Ραούλ για το νέο συμβόλαιο!!

Διαφωνούν Σάλκε και Ραούλ για το νέο συμβόλαιο
Δεδομένη είναι η επιθυμία των διοικούντων της Σάλκε και του Ραούλ να ανανεωθεί η συνεργασία των δύο πλευρών, ωστόσο ακόμη δεν έχει βρεθεί η «χρυσή τομή» όσον αφορά την διάρκεια του νέου συμβολαίου.

Όπως αποκάλυψε με δηλώσεις του ο διευθυντής του γερμανικού συλλόγου, Κλέμενς Τόνιες, η διοίκηση έχει προτείνει στον 34χρονο επιθετικό να ανανεώσουν το συμβόλαιό του, που λήγει στο τέλος της σεζόν, για επιπλέον έναν χρόνο.

«Έχουμε καταθέσει μία καλή προσφορά. Πλέον η απόφαση είναι δική του και περιμένουμε άμεσα μία απάντηση», τόνισε, την ώρα που οι προθέσεις του ισπανού άσου είναι άγνωστες, καθώς επιθυμία του είναι να παραμείνει στην ομάδα για άλλα δύο χρόνια και συγκεκριμένα μέχρι το καλοκαίρι του 2014.

πηγή: sportfm.gr

Βρε ντροπή της Βραζιλίας… (video)

Βρε ντροπή της Βραζιλίας… (video)
…βρε βλάσφημε!

Βρε παρηγοριά του Άντι Κάρολ!

Δεν σου ζήτησε κανείς τακουνάκια, λόμπες και ψαλίδια -όπως θα ‘σουνα ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να μπορείς ως Βραζιλιάνος!

Ένα αγριοκοίταγμα σου ζητήσανε να τη στείλεις μέσα.

Άντε τώρα -με το μασκαραλίκι που ‘κανες- να ξαναδείς τον πατέρα σου στα μάτια!




πηγή: sportfm.gr

Θέλει Παρί ο Σουάρες!!

Θέλει Παρί ο Σουάρες
Θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Παρί Σεν Ζερμέν είναι ο Λουίς Σουάρες, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ντιέγκο Λουγκάνο στο Canal+. Ο Ουρουγουανός επιθετικός φέρεται να βρίσκεται μεταγραφικό στόχαστρο της γαλλικής ομάδας και ο συμπαίκτης του στην εθνική αποκάλυψε τις συζητήσεις τους.

«Θα ήθελα να πάω στην Παρί Σεν Ζερμέν, όπως και σε κάθε μεγάλη ομάδα. Υπάρχουν πολλές μεγάλες ομάδες με τέτοια φήμη που θέλουν να γίνουν πιο δυνατές και η Παρί Σεν Ζερμέν είναι μία από αυτές τις ομάδες που θέλει να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης», ήταν τα λόγια του.


Veuillez installer Flash Player pour lire la vidéo


πηγή: sportfm.gr

Ο Κοκού στην Αϊντχόφεν!!

Ο Κοκού στην Αϊντχόφεν!
Την πρόσληψη του Φιλίπ Κοκού στον πάγκο -μέχρι το τέλος της σεζόν- ανακοίνωσε τη Δευτέρα (12/3) η Αϊντχόφεν.

Ο 41χρονος τεχνικός θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Φρεντ Ρούτεν, ο οποίος πληρώνει τις τρεις σερί βαριές ήττες σε ολλανδικό πρωτάθλημα και Europa League κόντρα σε Τβέντε (6-2), Μπρέντα (3-1) και Βαλένθια (4-2) αντίστοιχα.

Αυτή τη στιγμή, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην τρίτη θέση της Eredivisie, τέσσερις βαθμούς από την κορυφή.

Ο Κοκού υπηρέτησε την Αϊντχόφεν δύο φορές ως παίκτης, τις τριετίες 1995/98 και 2004/07. Στην πρώτη μετρούσε 95 συμμετοχές με 31 τέρματα και στη δεύτερη 94 και 23 αντίστοιχα.

πηγή: sportfm.gr

Σεϊρού: «Αξίζουμε την πρόκριση»

Σεϊρού: «Αξίζουμε την πρόκριση»
Η Μαρσέιγ αξίζει την πρόκριση στους «8» του Champions League, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «Parisien» ο Μπενουά Σεϊρού ενόψει του επαναληπτικού (1-0) κόντρα στην Ίντερ.

«Σέβομαι τον αντίπαλο, αλλά πιστεύω πως αξίζουμε να προκριθούμε στα προημιτελικά», τόνισε ο Γάλλος μέσος.

«Δεν χρειάζεται να απογοητευόμαστε», δήλωσε αρχικά ο Μπενουά Σεϊρού, στην «Parisien», για τις τέσσερις σερί ήττες στο Championnat, όπου στη συνέχεια μίλησε για τη ρεβάνς κόντρα στην Ίντερ, για τη φάση των «16» του Champions League: «Έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και στις πιθανότητές μας. Θα είναι ένα ματς 50-50. Σέβομαι τον αντίπαλο (Ίντερ), αλλά πιστεύω πως αξίζουμε να προκριθούμε στα προημιτελικά».

Ο Μπριχ στο Τσέλσι-Νάπολι!!

Ο Μπριχ στο Τσέλσι-Νάπολι
Ο Γερμανός Φέλιξ Μπριχ ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα ρεβάνς μεταξύ Τσέλσι και Νάπολι για τους «16» του Champions League την ερχόμενη Τετάρτη. Η ομάδα της νότιας Ιταλίας είχε επικρατήσει με 3-1 στον πρώτο αγώνα που έγινε στο «Σαν Πάολο».

Την ίδια ημέρα διεξάγεται και η ρεβάνς ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1-1 στη Ρωσία), με διαιτητή τον Γάλλο Στεφάν Λανουά.

πηγή: sportfm.gr

Με την πλάτη στον τοίχο!!

Με την πλάτη στον τοίχο
Να βγουν από τη δύσκολη θέση που τους έφεραν Μαρσέιγ και Βασιλεία νικώντας τους με το «πονηρό» 1-0 θέλουν Ίντερ και Μπάγερν αντίστοιχα στις ρεβάνς των «16» του Champions League το βράδυ της Τετάρτης. Δείτε σε τι φόρμα είναι οι ομάδες και τα τελευταία τους νέα πριν τους κρίσιμους επαναληπτικούς σε Μιλάνο και Μόναχο.

Ίντερ-Μαρσέιγ (0-1)

Διέξοδο στην Ευρώπη αναζητούν Ίντερ και Μαρσέιγ μετά την κάκιστη πορεία τους σε Serie A και Ligue 1 αντίστοιχα. Το 1-0 του «Βελοντρόμ» αφήνει ανοικτούς τους λογαριασμούς ανάμεσα στις δύο ομάδες εν όψει της ρεβάνς στο «Μεάτσα».

Οι «νερατζούρι» προέρχονται από την πρώτη νίκη τους μετά από δέκα ματς στη Serie A, το 2-0 επί της Κιέβο στη Βερόνα την Παρασκευή, αλλά είναι μόλις έβδομη και στο -8 από την τρίτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Κίβου, τον τραυματία Άλβαρες και τον Γκουαρίν που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Η Μαρσέιγ προέρχεται από ήττα με 1-0 από την Αζαξιό, συμπληρώνοντας έξι ματς χωρίς νίκη στη Ligue 1 (τέσσερις ήττες και δύο ισοπαλίες), με αποτέλεσμα να έχει κατρακυλήσει στην όγδοη θέση. Ο Ντιντιέ Ντεσάν βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα, καθώς αποθεραπεύτηκαν και συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή οι Ζινιάκ, Α. Αγιού και Σαμπό.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 2003/04 με τη Μαρσέιγ να νικά με 1-0 και στα δύο παιχνίδια. Η Ίντερ ως γηπεδούχος απέναντι σε γαλλικές ομάδες έχει 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες, ενώ έχει προκριθεί παρότι έχει ηττηθεί στο πρώτο ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης 15 φορές σε 28 περιπτώσεις. Οι Μασσαλοί επί ιταλικού εδάφους έχουν 1 νίκη, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ έχουν προκριθεί στις 10 από τις 16 φορές που είχαν κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι.

Στο όριο των καρτών για την Ίντερ είναι ο Σάρατε και για τη Μαρσέιγ οι Ντιαρά, Μορέλ, Αμαλφιτανό, Α. Αγιού και Ντιαβαρά. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Πορτογάλος Πέδρο Προένσα.

Μπάγερν-Βασιλεία (0-1)

Η Μπάγερν δεν θέλει να λείπει από τον τελικό του Champions League που θα γίνει στο «σπίτι» της. Για να φτάσει, ωστόσο, μέχρι εκεί θα πρέπει πρώτα να ανατρέψει απέναντι στη Βασιλεία στο Μόναχο το σε βάρος της 1-0 από το πρώτο ματς στην Ελβετία.

Οι Βαυαροί είχαν ευχάριστα νέα μετά από καιρό, καθώς συνέτριψαν με 7-1 τη Χόφενχαϊμ το Σάββατο και πλησίασαν στους πέντε βαθμούς την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ. Ο Γιουπ Χάινκες δεν υπολογίζει και πάλι στον τραυματία Βαν Μπούιτεν, αλλά πλέον είναι διαθέσιμος ο Σβαϊνστάιγκερ. Η Βασιλεία προέρχεται από εκτός έδρας νίκη επί της Γκρασχόπερ και δεν χάνει ούτε τον φετινό εγχώριο τίτλο. Ο προπονητής της, Χάικο Φόγκελ, ξέρει καλά τα κατατόπια καθώς εργαζόταν για εννέα χρόνια στα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί πέρυσι στη φάση των ομίλων, με την Μπάγερν να νικά 2-1 στην Ελβετία και 3-0 στη Γερμανία. Η Μπάγερν έχει προκριθεί στις 8 από τις 18 περιπτώσεις που είχε χάσει εκτός έδρας τον πρώτο αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά μετρά 11 νίκες στα τελευταία 12 παιχνίδια της στο Champions League. Η αήττητη φέτος στη διοργάνωση Βασιλεία έχει περάσει 13 φορές στις 17 περιπτώσεις που είχε αναδειχθεί νικήτρια στο πρώτο ματς.

Στο όριο των καρτών για την Μπάγερν είναι οι Μίλερ και Σβαϊνστάιγκερ, ενώ για τη Βασιλεία οι Χούγκελ, Στρέλερ, Α. Φράι και Τσάκα. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Άγγλος Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

* Η φάση των «16» ολοκληρώνεται την Τετάρτη με τους αγώνες Ρεάλ Μαδρίτης-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1-1) και Τσέλσι-Νάπολι (3-1). Την Παρασκευή θα γίνει η κλήρωση για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Οι προημιτελικοί θα διεξαχθούν 27-28 Μαρτίου και 3-4 Απριλίου.

πηγή: sportfm.gr

«Γλιτώσαμε τον… καρκίνο του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου»

«Γλιτώσαμε τον… καρκίνο του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου»
Ένα πλατύ χαμόγελο προκάλεσε στον Ρομάριο η είδηση της παραίτησης του Ρικάρντο Τεϊσέιρα από την προεδρία της επιτροπής που είναι υπεύθυνη για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 στη Βραζιλία.

Ο παλαίμαχος βραζιλιάνος σε δηλώσεις που έκανε μετά από την αποχώρηση του Τεϊσέϊρα, τον χαρακτήρισε αρχικά ως «καρκίνο» από τον οποίο γλίτωσε το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο και στη συνέχεια AIDS!

«Σήμερα μπορούμε να πανηγυρίζουμε. Γλιτώσαμε από τον καρκίνο το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο», τόνισε ο Ρομάριο και συνέχισε …στολίζοντας και τον νέο πρόεδρο…

«Ελπίζω ο διάδοχός, Ζοζέ Μαρία Μαρίν, ο οποίος έκλεψε ένα μετάλλιο από έναν παίκτη της Κορίνθιανς στο Κόπα Σάο Παόλο των νέων να μην έχει τέτοιες συνήθειες, τώρα που καταπολεμήσαμε το AIDS»!

πηγή: sportfm.gr

Δεν θέλει Μίλαν ο Γκουαρντιόλα!!

Δεν θέλει Μίλαν ο Γκουαρντιόλα
Την επιθυμία του να μην αντιμετωπίσει τη Μίλαν στη φάση των προημιτελικών του Champions League, εξέφρασε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο Ισπανός τεχνικός της Μπαρτσελόνα, μάλιστα χαρακτήρισε τους «ροσονέρι» έναν από τους καλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη.

«Θα ήθελα να αποφύγουμε την Μίλαν στα προημιτελικά. Έχουμε ήδη παίξει μαζί τους δύο φορές και μπορώ να πω πως είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη.

Ωστόσο, για να φτάσουμε στον τελικό στο Μόναχο, απαιτείται να κοντραριστούμε με τους καλύτερους
», ήταν τα λόγια του τεχνικού της Μπαρτσελόνα.

πηγή: sportfm.gr

Πονάει ο Καστίγιο!!

Δεν είναι μόνο η βαριά ήττα που γνώρισε ο Άρης στο "Γ. Καραϊσκάκης" είναι και τα σημάδια που άφησε το συγκεκριμένο παιχνίδι στην ομάδα.

Όπως βγαίνει από το... ιατρικό δελτίο, δύο ποδοσφαιριστές του Άρη "κληρονόμησαν" προβλήματα τα οποία ενδεχομένως και να τους στερήσουν τη συμμετοχή στο ερχόμενο, σημαντικό σίγουρα, παιχνίδι του Άρη με τον ΟΦΗ.

Ο Νέρι Καστίγιο εξακολουθεί να πονάει στο γόνατο, κάτι που φάνηκε σχεδόν από την έναρξη του αγώνα. Εξ ου και η αναγκαστική αλλαγή που έγινε στο ημίχρονο από τον Μασάδο. Σε πρώτη φάση πάντως η συμμετοχή του στην Σαββατιάτικη αναμέτρηση είναι αμφίβολη και η κατάστασή του θα εκτιμηθεί καλύτερα από αύριο, οπότε και ξεκινάει η προετοιμασία του Άρη. Από την άλλη πλευρά, ο Νόε Ακόστα αποχώρησε με διάστρεμμα. Θα ακολουθήσει ειδική θεραπεία τις επόμενες ημέρες, με αποτέλεσμα και αυτός να μην είναι βέβαιος ενόψει ΟΦΗ.

Μετά το καθιερωμένο ρεπό της Δευτέρας, η ομάδα επιστρέφει στις προπονήσεις το πρωί της Τρίτης.

πηγή: metrosport.gr

Κλήση σε απολογία και για Μπόλονι!!

Σε απολογία κλήθηκαν από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League οι ΠΑΕ Ολυμπιακος, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για την συμπεριφορά των φιλάθλων τους στην 24η αγωνιστικής.

Επίσης κλήθηκαν και οι Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Skoda Ξάνθη αλλά και οι Λάζλο Μπόλονι, καθώς επίσης και ο προπονητής της Ξάνθης, Μαρίνος Ουζουνίδης, για την συμπεριφορά τους στους αγώνες με Αστέρα Τρίπολης και Κέρκυρα αντίστοιχα.


Αναλυτικά οι κλήσεις σε απολογία:

"Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την Τετάρτη 14/03/2012 και ώρα 14:00 τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 24η Αγωνιστική. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, Μ.Ουζουνίδη (Προπονητή): Για τη συμπεριφορά του προπονητή κ. Μ.Ουζουνίδη στον αγώνα ΠΑΕ Κέρκυρα-ΠΑΕ Skoda Ξάνθη.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 11 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5,14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ Αρης.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5,14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ Παναιτωλικός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναιτωλικός-ΠΑΕ Εργοτέλης Δ.Ε.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Boloni Lazlo (Προπονητή): Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του προπονητή κ. Boloni Lazlo στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ ΑΣτέρας Τρίπολης.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 11, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΣΤ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΕ Λεβαδειακός.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Οι κάτωθι κλήσεις αφορούν την 8η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Κέρκυρα: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Κέρκυρα-ΠΑΕ Λεβαδειακός.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΕ Δόξα Δρ.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ".

Χατζάρας: «Δεν πετάμε στα σύννεφα»

Για την μεγάλη ανατροπή του Πιερικού στις Σέρρες και δη τη νίκη με 2-1 επί του Πανσερραϊκού που φέρνει την ομάδα στην 4η θέση του πίνακα της βαθμολογίας, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» ο Γιώργος Χατζάρας.

Ο προπονητής του Πιερικού αναφέρθηκε στο νικηφόρο παιχνίδι της ομάδας του και την παράδοση 46 ετών (!) που έσπασε.
«Κάθε νίκη έχει και τη δική της σημασία. Παίζει ρόλο σε αυτό και ο αντίπαλος. Ο Πανσερραϊκός αδικείται και έχει μεγάλη σημασία η νίκη μας. Είχαμε να κερδίσουμε 46 χρόνια στην Κατερίνη», είπε για να προσθέσει:

«Το πρώτο ημίχρονο ήταν για εμάς προβληματικό. Σε μία φάση ισοφαρίσαμε και πήραμε αυτοπεποίθηση. Στο β? μέρος αιφνιδιάσαμε τον αντίπαλο και έπειτα διαχειριστήκαμε σωστό το αποτέλεσμα».
Για την επόμενη μέρα, ο Χατζάρας ανέφερε: «Κανείς δεν ξέρει το μέλλον. Τα πράγματα ωστόσο είναι ενθαρρυντικά. Είμαστε σε σωστό δρόμο, δεν πετάμε στα σύννεφα και κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας με πολλά ντέρμπι, επομένως, από τη στιγμή που στην πρώτη μας έξοδο από τα δύσκολα ματς πήραμε τους τρεις βαθμούς ήταν ένα μαξιλάρι και βλέπουμε τη συνέχεια με περισσότερη αισιοδοξία».

πηγή: metrosport.gr

Μπορμπόκης: «Δεν υπολόγισε τη δύναμη του Αστέρα ο ΠΑΟΚ»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Revolution» μίλησε ο Στέφανος Μπορμπόκης, σχολιάζοντας την εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.

«Ο ΠΑΟΚ δεν «μπήκε» καλά στο παιχνίδι, είχε μία έπαρση στην αρχή λόγω και της νίκης επί του Παναθηναϊκού και ήρθε ο απόλυτος αιφνιδιασμός. Αργότερα ανέκαμψε αλλά μετά το 3-0 δεν μπόρεσε να «γυρίσει» το παιχνίδι. Τους αποκοίμισε ο Τσιώλης και με την αποστολή που «κατέβασε» στην Τούμπα. Υποτίμησε το παιχνίδι ο «δικέφαλος» και συνήθως όταν σκέφτεσαι έτσι, γίνεται το αντίθετο από αυτό που περιμένεις. Η ομάδα δεν είχε και μεγάλες ευκαιρίες για την ανατροπή στο δεύτερο μέρος, παρότι εμφανίστηκε καλύτερος» αναφέρε χαρακτηριστικά ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ.

Όσο για τις επιλογές του Λάζλο Μπόλονι στο παιχνίδι: Ο Γεωργιάδης έπρεπε να μπει νωρίτερα, είναι γρήγορος και «διεμβολιστής». Ο Νιμανί ήταν αργός στο παιχνίδι, θεωρώ ότι δεν πρέπει να παίζει στα άκρα. Σχολιάστηκε αρκετά η επιλογή του Μπόλονι να τον χρησιμοποιήσει σε αυτή τη θέση. Ήταν κακή μέρα και για τον προπονητή, δεν του βγήκαν οι αλλαγές. Φάνηκε και η απουσία του Μαλεζά που είναι από τους καλύτερους παίκτες φέτος, είναι πολύ σταθερός».

Τέλος ο Μπορμπόκης μίλησε και για την μισοάδεια Τούμπα το Σάββατο: Δεν με παραξένεψε η μικρή προσέλευση του κόσμου. Διανύουμε περίοδο οικονομικής κρίσης, δεν είναι εύκολο να πάει ο κόσμος στο γήπεδο». Τέλος σχολίασε: Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κυνηγήσει την δεύτερη θέση. Η ομάδα έχει σκαμπανεβάσματα, αλλά είναι φυσιολογικό.

πηγή: metrosport.gr

"Με την καλύτερη δυνατή 11άδα"

Η Μέταλιστ δεν είναι στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο Χάρκοβο στον πρώτο αγώνα για τους «16» του Europa League, η ομάδα του Μίρον Μάρκεβιτς έμεινε στο 1-1 με τη Μέταλουργκ στο Ντόνετσκ για το ουκρανικό πρωτάθλημα.
"Με την καλύτερη δυνατή 11άδα"
Ο Μάρκεβιτς που παραδέχτηκε πως η ομάδα του δεν βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, ρωτήθηκε εάν σκέπτεται να κατεβάσει τους αναπληρωματικούς στο «Καραϊσκάκη» προκειμένου να ρίξει το βάρος στο πρωτάθλημα.
«Θα παίξουμε για τη νίκη. Δεν ξέρουμε εάν θα το καταφέρουμε, αλλά θα παίξουμε με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα», ήταν η απόκριση του Ουκρανού προπονητή.
Πηγή: sentra-goal.gr

Η αλλαγή των γηπεδούχων άλλαξε τα δεδομένα!!

Από την αρχή του χρόνου η Σάντερλαντ έχει δείξει ότι κάτι αλλάζει στην αγωνιστική της συμπεριφορά. Αυτό το πιστοποιούν τα αποτελέσματα έχει φέρει στο πρωτάθλημα και το κύπελλο. Διαβάστε την ανάλυση της νίκης της Σάντερλαντ κόντρα στη Λίβερπουλ.
Η αλλαγή των γηπεδούχων άλλαξε τα δεδομένα
Σε σύνολο 16 αγώνων από τον Ιανουάριο έχει 11 νίκες , 3 ισοπαλίες και δύο ήττες (από Τσέλσι και Άρσεναλ). Ο νέος προπονητής της Μάρτιν Ο’ Νηλ, ανέλαβε 5 Δεκεμβρίου 2011, αφού δοκίμασε το 4-4-1-1 και το 4-5-1, είδαμε στον αγώνα με την Λίβερπουλ να αλλάζει και να χρησιμοποιεί σχήμα με δύο επιθετικούς. Αποδείχθηκε ότι σωστά έκανε και το ερώτημα είναι: διάβασε τόσο καλά το παιχνίδι ή η Λίβερπουλ έχει χάσει το πλεονέκτημα να προκαλεί φόβο στους αντιπάλους της?
Από την άλλη, η γνώριμη Λίβερπουλ. Με την μπάλα στην κατοχή της , χωρίς επιθετικούς αυτοματισμούς, «τραβηγμένες» ατομικές προσπάθειες, επιθετική δυστοκία, έλλειψη συνοχής, έκανε το θεατή να μην καταλαβαίνει με ποιον τρόπο θα πετύχαινε τέρμα και θα έβγαινε νικήτρια. Κατέχει το διόλου τιμητικό ρεκόρ, της ομάδας με το χειρότερο ποσοστό των ευκαιριών που μετατρέπονται σε τέρματα στην Premier League, με 8,6% επιτυχίας.
Για την Σάντερλαντ γνωρίζαμε ότι έχει δεχθεί τα περισσότερα τέρματα από κεφαλιές στο πρωτάθλημα. Η Λίβερπουλ στον αγώνα έκανε ίσως τις λιγότερες σέντρες από κάθε άλλο παιχνίδι και δεν ξεκίνησε ο Κάρολ στην βασική ενδεκάδα, κάτι που κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες θα ήταν απειλή μέσα στην περιοχή. Αντί αυτού ο Σουάρεζ με το παιχνίδι του ανέδειξε man of the match τον Τέρνερ με τις επεμβάσεις του.
Το παιχνίδι της Σάντερλαντ
Ο προπονητής Ο΄Νηλ επέλεξε να χρησιμοποιήσει δύο επιθετικούς και να πιέσει την άμυνα της Λίβερπουλ σε όλο τον αγώνα.
  • Ο σχηματισμός ήταν  4-4-2
  • Άμυνα στο μισό γήπεδο
  • Οι κεντρικοί αμυντικοί, πολύ κοντά μεταξύ τους, έκλεισαν τον σέντερ φορ στον χώρο και έπαιζαν χαμηλά σε ευθεία
  • Στα πλάγια οι αμυντικοί είχαν βοήθειες από τους πλάγιους του κέντρου και έκαναν διπλά μαρκαρίσματα όταν η μπάλα πήγαινε στον χώρο τους
  • Οι κεντρώοι παίζανε σε ευθεία γραμμή μπροστά από την άμυνα
  • Οι αμυντικοί χαφ  ανέβαζαν την ομάδα προς το κέντρο αλλά δεν έβγαιναν προς την επίθεση
  • Οι δύο επιθετικοί εναλλάσσονταν στους χώρους μπροστά και κράτησαν την άμυνα της Λίβερπουλ χαμηλά. Αυτός ήταν ένας στόχος του προπονητή, να σπάσει τις γραμμές της αντιπάλου ομάδας, να βρει χώρους και να μην απειληθεί από επιπλέον παίκτες στην επίθεση.
  • Η μικρή κατοχή μπάλας δεν επέτρεψε σε πολλές επιθετικές ενέργειες
  • Η συμπαγής άμυνα σταμάτησε το εύκολο passing game και οι παίκτες κατάφεραν 139 κοψίματα/κλεψίματα της μπάλας.
  • Οι πλάγιοι παίκτες της είχαν σημαντική συμμετοχή στο παιχνίδι και συνέκλιναν στον άξονα κάθε φορά που η επίθεση της ομάδας γινόταν οργανωμένα. Στις αντεπιθέσεις την ευθύνη  είχαν οι δύο επιθετικοί.
Η Σάντερλαντ χωρίς να εντυπωσιάσει , έδωσε την κατοχή της μπάλας, κράτησε την άμυνα χαμηλά, δεν επέτρεψε να δημιουργηθεί ρυθμός στο παιχνίδι,  επέβαλλε  να παιχτεί το παιχνίδι μακριά από την περιοχή της, απείλησε ελάχιστα, κατάφερε να κερδίσει. Η νίκη της ήρθε μέσα από σχέδιο του προπονητή και της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους της με επιθετική διάθεση. Έχει μπροστά της τον θεσμό του Κυπέλλου που είναι μία καλή ευκαιρία για διάκριση και έξοδο στο Europa League.
Οι αλλαγές θέσεων του Χέντερσον δείχνουν τις εντολές του πάγκου για να διασπαστεί η αμυντική διάταξη της Σάντερλαντ και να δημιουργηθούν συνθήκες επιπλέον πίεσης.(Α)Η θέση του Χέντερσον στο Α’ ημίχρονο (Β)Η θέση του με την έναρξη του Β’ ημίχρονο (Γ)Η  θέση του  πριν  την  αλλαγή.
Οι αλλαγές θέσεων του Χέντερσον δείχνουν τις εντολές του πάγκου για να διασπαστεί η αμυντική διάταξη της Σάντερλαντ και να δημιουργηθούν συνθήκες επιπλέον πίεσης.(Α)Η θέση του Χέντερσον στο Α’ ημίχρονο (Β)Η θέση του με την έναρξη του Β’ ημίχρονο (Γ)Η θέση του πριν την αλλαγή.
Η Λίβερπουλ
Όσοι πιστεύουν ότι μόνο η ψυχολογία οδηγεί σε επιτυχίες μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους. Η κατάκτηση του Carling Cup από μόνη της δεν μπορεί να είναι ο λόγος που θα έκανε τους παίκτες να αρχίζουν να αποδίδουν τα μέγιστα στους  αγώνες. Η Λίβερπουλ δείχνει σημάδια ομάδας χωρίς κίνητρο, καθαρό μυαλό, τρόπο αντίδρασης όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ. Πολλές σπασμωδικές κινήσεις, άσκοπες ατομικές ενέργειες, αλλά και κινήσεις από τον πάγκο, όπως αυτή με την εναλλαγή θέσεων του Χέντερσον, που χαρακτηρίζονται από πανικό.
  • Τα αμυντικά χαφ της Λίβερπουλ, στην φάση του γκολ, έχουν μείνει ψηλά και δεν καλύπτουν τους κεντρικούς αμυντικούς στον άξονα (με λευκή γραμμή η κίνηση του Μπέντνερ στο γκολ, χωρίς να τον ακολουθήσει ο αμυντικός).
    Τα αμυντικά χαφ της Λίβερπουλ, στην φάση του γκολ, έχουν μείνει ψηλά και δεν καλύπτουν τους κεντρικούς αμυντικούς στον άξονα (με λευκή γραμμή η κίνηση του Μπέντνερ στο γκολ, χωρίς να τον ακολουθήσει ο αμυντικός).
    Ο σχηματισμός ήταν 4-3-3
  • Οι κεντρικοί αμυντικοί δεν ακολουθούσαν τις εναλλαγές θέσεων των σέντερ φορ αλλά  κάλυπταν τους χώρους
  • Οι πλάγιοι αμυντικοί κρατούσαν την ευθεία γραμμή στην άμυνα σε όλο το πλάτος του γηπέδου
  • Στο κέντρο υπήρχαν τρεις παίκτες για να δημιουργήσουν υπεροπλία στον άξονα
  • Άνταμ και Σπίαρινγκ κάλυπταν τον χώρο μπροστά από την άμυνα ενώ ο τρίτος, Χέντερσον, έπαιζε πιο προωθημένος
  • Οι πλάγιοι επιθετικοί κάλυπταν το πλάτος του γηπέδου. Βρέθηκαν σε μεγάλη απόσταση από το σέντερ φορ και δεν μπόρεσαν να συνεργαστούν με επιτυχία.  Παρότι φαίνεται ότι υπήρχαν τρεις επιθετικοί, η περιοχή της Σάντερλαντ ήταν άδεια από παίκτες της Λίβερπουλ.
Σχόλιο: Με τον συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού ο Νταλγκλίς προσπαθεί να ανοίξει την άμυνα των αντιπάλων ομάδων ώστε να βρει χώρους ο Σουάρεζ για να μπορέσει να γυρίσει και να παίξει με πρόσωπο προς την εστία. Μέχρι τώρα ο σέντερ φόρ δεν έχει καταφέρει να παίξει σωστά απέναντι στους αμυντικούς και πέφτει σε διπλά μαρκαρίσματα. Οι συμπαίκτες του βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση για να συνεργαστεί και έτσι όλες οι προσπάθειες του μένουν ημιτελείς.
  • Ο σέντερ φορ βρέθηκε απομονωμένος μέσα στην άμυνα της Σάντερλαντ χωρίς την δυνατότητα συνεργασιών. Δεν μπόρεσε να υποδεχτεί την μπάλα όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα να μην απειλήσει την αντίπαλη ομάδα.
  • Μετά την επίτευξη του τέρματος της Σάντερλαντ έγιναν εσωτερικές αλλαγές αλλά και αλλαγές προσώπων χωρίς να βελτιωθεί η απόδοση της ομάδας.
Τα  στατιστικά του αγώνα
Τα στατιστικά του αγώνα
Συμπέρασμα
Σε έναν κακό ποιοτικά αγώνα νίκησε αυτός που εκμεταλλεύτηκε μία από τις λιγοστές ευκαιρίες. Σε κανένα σημείο το παιχνίδι δεν απέκτησε ρυθμό, οι παίκτες αναλώθηκαν  σε μονομαχίες στο κέντρο του γηπέδου χωρίς ουσία.
Η Σάντερλαντ πέτυχε νίκη και αυτό είναι αρκετό για να συνεχίσει την πορεία της στο πρωτάθλημα χωρίς κινδύνους αλλά και όνειρα για κατάληψη θέσης που οδηγεί σε έξοδο στην Ευρώπη.
Η Λίβερπουλ δεν καταφέρνει να σταθεροποιήσει την απόδοση της από αγώνα σε αγώνα. Στον προηγούμενο αγώνα με την Άρσεναλ έκανε μία καλή εμφάνιση, χωρίς να πάρει το αποτέλεσμα,  τώρα έκανε μία κακή εμφάνιση πολύ κάτω από τις δυνατότητες των παικτών της. Υπάρχει πρόβλημα στο να ανοίξει κλειστές άμυνες και όλες οι ομάδες την αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο, πράγμα το οποίο θα έπρεπε να το λύσουν μετά από τόσους αγώνες.  Η συνέχεια θα δείξει αν καταφέρει να  βελτιωθεί και να αποδώσει καλύτερα στους επόμενους αγώνες.

πηγή: overlap.gr

Ατομικό ο Ίβιτς, από Τρίτη ο Σνάουτσνερ!!

Ο Βλάνταν Ίβιτς ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα την Δευτέρα (12/3) τονίζοντας πως "έχω κάποιες ενοχλήσεις ακόμη". Από την Τρίτη (13/3) πιθανότατα θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ
Ατομικό ο Ίβιτς, από Τρίτη ο Σνάουτσνερ
Ο Πολωνός ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα την Δευτέρα (12/3), δείχνει να είναι καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα και πιθανότατα από την Τρίτη (13/3) θα μπει σε φουλ ρυθμούς.
Σχετικά με τον Ιβιτς και αυτός ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και στον ΠΑΟΚ περιμένουν να μπει στο κανονικό πρόγραμμα τις επόμενες μέρες.
Ο Σέρβος μέσος πραγματοποίησε μαζί με τον γυμναστή, Γρηγόρη Καβαλιεράτο, κάποια τεστ αναφορικά με το πως αισθάνεται και μιλώντας στους δημοσιογράφους που έχουν βρεθεί στην Μεσημβρία, τόνισε για το πότε θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων. "Θα δούμε. Εχω μερικές ενοχλήσεις ακόμη".
Ακόμη να σημειωθεί πως ο μόνος βασικός του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης που προπονήθηκε ήταν ο Φρεντερίκ Νιμανί (οι άλλοι έκαναν χαλάρωμα στο γυμναστήριο), ενώ στο πρόγραμμα συμμετείχαν και οι αλλαγές του συγκεκριμένου αγώνα, δηλαδή οι Γεωργιάδης, Τσουκαλάς και Παπάζογλου. Τέλος ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Ετο και Κατσικάς. Αναμένεται, επίσης, να γίνει ένα δίτερμα με την ομάδα Νέων.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν τους μίλησε ο Μασάδο!!

Αρκετά βαρύ ήταν το κλίμα στη σημερινή προπόνηση του Άρη και ο Μανουέλ Μασάδο προτίμησε να μην μιλήσει στους ποδοσφαιριστές του.
Δεν τους μίλησε ο Μασάδο
Το δρόμο της σιωπής προτίμησε στη σημερινή προπόνηση ο Μανουέλ Μασάδο. Οι «κίτρινοι» έκαναν χαλάρωμα μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και ο Πορτογάλος επέλεξε να μην κάνει καμία αναφορά στην αναμέτρηση του «Γ. Καραϊσκάκης», αφού η ένταση ήταν ακόμα μεγάλη.
Επόμενο ραντεβού για τους παίκτες του Αρη είναι αύριο το πρωί, όταν και θα ξεκινήσει ουσιαστικά η προετοιμασία για το εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ, από το οποίο οι «κίτρινοι» πρέπει να αρχίσουν ένα νέο σερί μόνο με νίκες, ώστε να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα εισόδου στα πλέι οφ.
Πηγή: allaboutaris.com

Ευαισθητοποιείται για Μποσμάν ο Φαν Μπόμελ...!!

Μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής του διανύει ο Ζαν Μαρκ Μποσμάνν, ο άνθρωπος που με το πείσμα του άλλαξε την ιστορία του ποδοσφαίρου.
Ευαισθητοποιείται για Μποσμάν ο Φαν Μπόμελ...
Ο Βέλγος βρίσκεται πλέον σε τραγική οικονομική κατάσταση και όπως παραδέχθηκε θα είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσει αν δεν ήταν δυνατός χαρακτήρας. Η υπόθεση αυτή έχει συγκινήσει τον Μαρκ Φαν Μπόμελ που όπως δήλωσε αν δεν υπήρχε ο Μπόσμαν δεν θα μπορούσε να πάει από την Αιντχόφεν στην Μπαρτσελόνα.
Ο Ολλανδός μέσος προσπαθεί λοιπόν να βοηθήσει τον Μπόσμαν όπως μπορεί. Ήδη μίλησε με τους συμπαίκτες του στη Μίλαν για να συγκεντρώσουν άμεσα ένα ποσό ενώ θα διοργανώσει και δημοπρασία με αντικείμενα των «ροσονέρι» για να βοηθήσει τον Βέλγο. Επιπλέον στόχος είναι να γίνει και ένα φιλικό παιχνίδι για να συγκεντρωθούν χρήματα. «Κανείς δεν μου δίνει δουλειά, το ποδόσφαιρο είναι εναντίον μου γιατί τα έβαλα με αυτούς που διοικούν» δήλωσε ο Μπόσμαν.
Πηγή: aek365.gr

Τα καλύτερα... ισπανικά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε τα 3 καλύτερα γκολ που σημειώθηκαν στην αγωνιστική της Primera Division το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε!
Τα καλύτερα... ισπανικά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Καλοβλέπει "Δράκο" η Μάλαγα!!

Η επιστροφή του Παναγιώτη Γιαννάκη στους πάγκους δεν αποκλείεται να είναι στην ACB και συγκεκριμένα στην Oυνικάχα Μάλαγα.
Καλοβλέπει "Δράκο" η Μάλαγα
Οι άνθρωποι της ομάδας δεν είναι ευχαριστημένοι από τον Τσους Ματέο, καθώς η Ουνικάχα έχει φτάσει να βρίσκεται πια στην 7η θέση της ACB και στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο θα παρθεί η οριστική απόφαση για το μέλλον του στην ομάδα. Οι -μέχρι στιγμής- πληροφορίες αναφέρουν ότι το πιθανότερο είναι να δει την πόρτα της εξόδου.
Την ίδια ώρα, ισπανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στη λίστα με τους αντικαταστάτες του φιγουράρει το όνομα του «Δράκου». Ο Γιαννάκης είναι ένας από τους υποψηφίους, αλλά εξετάζονται και οι περιπτώσεις των Μάλκοβιτς, Πέσιτς, Ρέπεσα και Σπάχια, που έχουν προταθεί. Παράλληλα, ακούστηκε και το όνομα του Βουγιούσεβιτς, αλλά δε συγκεντρώνει τόσες πιθανότητες λόγω του ότι δε μιλά αγγλικά.
Πηγή: novasports.gr

"Έχω βάλει χρήματα στην άκρη"...!!

O Ρίκι Φατί σε συνέντευξη που παραχώρησε στην μεγαλύτερη εφημερίδα της Γαλλίας «L’ Equipe» αναφέρθηκε στην αποχή των παικτών από τις προπονήσεις του Άρη, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για το συμβόλαιό του...
"Έχω βάλει χρήματα στην άκρη"...
Με τους παίκτες του Άρη, κάνατε απεργία για να διαμαρτυρηθείτε σχετικά με τις μη πληρωμές των μισθών σας. Πότε και πως αποφασίσατε μία τέτοια κίνηση;
«Νωρίτερα στην εβδομάδα. Δεν είμαστε ποια για λίγο απλήρωτοι αλλά για μήνες και θέλαμε να επισημάνουμε την περίπτωση, να κάνουμε κάτι, μία ηχηρή κίνηση που να εκφράσει την κούραση από την κατάσταση αυτή. Υποσχέσεις πως σύντομα θα πληρωθούμε. Υπάρχουν παίκτες, κυρίως Έλληνες, που δεν μπορούν αν πληρώσουν ούτε τους λογαριασμούς τους».
Εσύ προσωπικά πόσα έχεις πάρει;
«Από το ξεκίνημα της σεζόν τα πράγματα έχουν ως εξής. Πήρα κάποια στιγμή 5.000, κάποια άλλη 10.000 ή 7.000. Εξαρτάται από τη ρευστότητα και τους χορηγούς».
Και αυτά τα χρήματα σε τι ποσοστό του μισθού σου μεταφράζονται;
«Είναι μεταξύ 30% και 50% του μισθού μου αλλά όπως και όλοι οι υπόλοιποι, δεν μπορώ να κάνω και πολλά, ξέρω την κατάσταση της χώρας και των ομάδων».
Αλλά ακόμα δεν ζείτε μία απελπιστική κατάσταση;
«Όχι, φυσικά. Δεν παραπονιέμαι γιατί έχω βάλει κάποια χρήματα στην άκρη αλλά έστω και έτσι έχω αλλάξει τον τρόπο ζωής μου».
Είσαι ακόμα σε πλεονεκτική θέση από πολλούς Έλληνες που ζουν με 700 ευρώ το μήνα...
«Το καταλαβαίνω αλλά επίσης βλέπω Έλληνες ποδοσφαιριστές που εξοικονομούν χρήματα από βενζίνη ή από το φαγητό σε εστιατόρια. Μοιάζει περίεργο. Τώρα θα σου έλεγα ότι ξέρω δικηγόρους, γιατρούς που δουλεύουν εθελοντικά αλλά ο υπόλοιπος πληθυσμός είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση».
Ζεις δύο χρόνια στην Ελλάδα. Οι φίλοι σου, έμμεσα ή άμεσα, επηρεάστηκαν από την κρίση;
«Στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει μία μεγάλη γαλλική κοινότητα. Ξέρω δικηγόρους, γιατρούς που τώρα δουλεύουν εθελοντικά γιατί οι άνθρωποι δεν μπορούν να τους πληρώσουν. Ξέρω επίσης κάποιον ο οποίος έχει μάστερ και δουλεύει σε εστιατόριο φαστ φουντ».
Και οι Γάλλοι φίλοι σου, γνωρίζουν τι συμβαίνει στην Ελλάδα;
«Ναι έχουν πραγματικά αρχίσει να καταλαβαίνουν τη δυσκολία της κατάστασης».
Το συμβόλαιό σου ολοκληρώνεται στο τέλος της ερχόμενης σεζόν. Ανησυχείς για το μέλλον σου;
«Όχι γιατί ακόμα και τώρα που οι πληρωμές γίνονται αναγκαστικά πιο αργά, έχω επενδύσει κάποια χρήματα. Και είμαι τυχερός που έχω ένα μεγαλύτερο αδερφό, το Ζακ, που πληρώνεται κανονικά στην ώρα του».
Πιστεύεις ότι το ελληνικό πρωτάθλημα διατρέχει κίνδυνο;
«Όχι! Οι άνθρωποι εδώ αγαπούν το ποδόσφαιρο πολύ για να το αφήσουν να πεθάνει...».
Πηγή: gazzetta.gr

Ναι ρε... αυτογκολάρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Primera Catalana, στο τοπικό δηλαδή πρωτάθλημα της Καταλωνίας, μπήκε ένα από τα πιο... ωραία αυτογκόλ που έχουμε δει! Άξιος!
Ναι ρε... αυτογκολάρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Διεκόπη, επειδή τον τσίμπησε μέλισσα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ένα ματς τοπικού πρωταθλήματος στο Λονδίνο, ο αγώνας διεκόπη όταν μια... μέλισσα τσίμπησε (!) τον διαιτητή Άσλεϊ Σλότερ στο 31` με αποτέλεσμα αυτός να υποστεί αλλεργικό σοκ!
Διεκόπη, επειδή τον τσίμπησε μέλισσα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Σλότερ διεκομίσθη στο νοσοκομείο, όπου από χτες είναι σε διαδικασία ανάρρωσης, πλην όμως υπό ιατρική παρακολούθηση...
Δείτε το βίντεο στο 3:31


 πηγή: sportdog.gr








Αρνητικό ρεκόρ 4ετίας στα εισιτήρια!!

Τα 6.894 εισιτήρια που κόπηκαν στην Τούμπα στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, ήταν το χειρότερο ρεκόρ του ΠΑΟΚ τα τελευταία τέσσερα χρόνια!
Αρνητικό ρεκόρ 4ετίας στα εισιτήρια!
Πιο συγκεκριμένα, τα 6.894 εισιτήρια που κόπηκαν, δεν ήταν απλά η χειρότερη φετινή επίδοση, αλλά η χειρότερη τα τελευταία σχεδόν 4,5 χρόνια, σύμφωνα με ρεπορτάζ φιλοξενείται στα σημερινά ΣΠΟΡ του Βορρά!
Η αμέσως χειρότερη επίδοση σημειώθηκε την σεζόν 2007/08 (την πρώτη της διοίκησης Ζαγοράκη και Σάντος) στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Ήταν Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007 και τα εισιτήρια που ανακοινώθηκαν ήταν μόλις 6.364.
Βεβαίως, συνολικά στα εισιτήρια που κόβονται φέτος στην Τούμπα, υπάρχει μία πλήρης μεταστροφή από την περσινή σεζόν, αλλά κυρίως από τα πρώτα δύο χρόνια της διοίκησης Ζαγοράκη. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.
Τη φετινή σεζόν, μόνο σε 5 ματς κόπηκαν πάνω από 10.000 εισιτήρια. Ήταν τα ντέρμπι με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και τα ματς με Άρη και Ξάνθη (ήταν πρεμιέρα). Στα υπόλοιπα οχτώ ματς της Τούμπας στο πρωτάθλημα κόπηκαν κάτω από 10.000 εισιτήρια...
Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις τρεις προηγούμενες σεζόν.
Την περσινή σεζόν (2010/11) μόνο σε δύο ματς πρωταθλήματος κόπηκαν κάτω από 10.000 εισιτήρια. Ήταν τα παιχνίδια με τον Εργοτέλη (7.069) και την Λάρισα (9.566).
Ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση και περισσότερα εισιτήρια, υπήρχαν τις προηγούμενες σεζόν. Την σεζόν 2009-10 μόνο σ’ ένα ματς υπήρχαν κάτω από 10.000 εισιτήρια (πάλι με τον Εργοτέλη 9.014) και την σεζόν 2008-09 μόνο στο ματς με τον Θρασύβουλο κόπηκαν 8.542 εισιτήρια.
Πηγή: paok24.gr

Εν τη παλάμη και ούτω … βοήσουσι στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ!

Έχει καεί στο γάλα … ο κόσμος του ΠΑΟΚ με τους λογής λογής επενδυτές! Φυσά λοιπόν, και στο γιαούρτι. Όχι μόνον ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Σε κάθε ομάδα ο κόσμος της είναι κουμπωμένος!
Εν τη παλάμη και ούτω … βοήσουσι στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ!
Γράφει ο Άρις Νικολάκης...
Άκουσε τόσα πολλά, πάρα πολλά. Κι είδε μία «τρύπα στο νερό». Θεωρεί, ότι τον εξαπάτησαν πουλώντας οράματα κι ελπίδες. Ως εκ τούτου γυρίζει την πλάτη σε κάθε νέα εμφάνιση επενδυτή επί σκηνής της ομάδας του ..
Όταν μάλιστα, η Ελλάδα τη σήμερον ημέρα ταλαντεύεται στην κόψη του ξυραφιού. Με τα σαγόνια της πτώχευσης να χάσκουν κάτω της … Γεννάται εύλογα η απορία: Πως και γιατί ένας επιχειρηματίας κόπτεται, για να επενδύσει στο επαγγελματικό της ποδόσφαιρο; Το οποίο μάλιστα, απαξιώνεται αλλά κι αμαυρώνεται από την Πολιτεία κι από τους φορείς του; Ναι, γνωρίζουμε , ότι απάντηση δεν θα πάρουμε. Χωρίς τούτο βέβαια, να ικανοποιεί την απορία μας.
Στη Θεσσαλονίκη ήδη φούντωσαν πάλι, φήμες επιστροφής του ομογενούς Ιβάν Σαββίδη επί σκηνής ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αιτία; Μία τυχαία συνάντηση του – σε πτήση από Θεσσαλονίκη σε Αθήνα - με τον τέως πρόεδρο της Θοδωρή Ζαγοράκη. Μετά τη συνάντηση αυτή φέρονται να είχαν και μία άλλη … επίγεια στην οποία φυσικά, εκτός των άλλων θα συζήτησαν και τα περί ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Περαιτέρω λεπτομέρειες δεν είδαν το φως της δημοσιότητας.
Οι ανάγκες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για επενδυτές είναι δεδομένες. Χωρίς αυτούς οι προβλέψεις για το μέλλον της δεν είναι απλά, δυσοίωνες. Είναι κακές στραβές κι ανάποδες. Με λίγα λόγια; Χωρίς επενδυτές η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει μέλλον. Εδώ δεν έχει και το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα έχει; Τόσο απλά!
Τι σημαίνει αυτό; Ο Ιβάν Σαββίδης θα μπορούσε – με την οικονομική του επιφάνεια – να αποτελέσει το Μεσσία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κίνητρο όμως, δεν είναι μόνον η φερόμενη αγάπη του για την ομάδα η οποία στην Ελλάδα εκφράζει τις ρίζες του. Κίνητρο είναι κι η αξιοποίηση της επένδυσης του για κερδοφόρα αποτελέσματα. Τέτοια περίπτωση φυσικά, ούτε με τηλεσκόπιο δεν διακρίνεται στον ορίζοντα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Εξάλλου κι ο Ιβάν Σαββίδης ήταν σαφής στην προηγούμενη εμπλοκή του σε συζητήσεις για την αγορά του πακέτου των μετοχών της. Απαίτησε αλλαγή του αθλητικού νόμου έτσι ώστε οι αθλητικές εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, να αποτελούν πλέον, ιδιοκτησία της ΠΑΕ ! Ακούγεται υπερβολικό αλλά είναι αληθινό.
Ένα βουνό χρήμα θα βάλει ο ομογενής επιχειρηματίας κι εξ απορρήτων του Ρώσου ηγέτη Βλάντιμιρ Πούτιν. Άδικο έχει, να απαιτεί ανταλλάγματα ή εγγυήσεις; Από την άλλη πλευρά όμως, δεν είναι δύσκολο να παραχωρηθεί το γήπεδο της Τούμπας σε έναν επενδυτή. Είναι δύσκολο να πεισθεί η ΓΣ του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ να την παραχωρήσει. Εκτός κι εάν κι εφ όσον ο Ιβάν Σαββίδη βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Κι αποδείξει εμπράκτως κι επί μακρόν, ότι επενδύει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ κι ουχί στην περιουσία της…
Με άλλα λόγια; Στην Τούμπα οι πόρτες είναι ανοικτές και τα σκυλιά δεμένα, για επενδυτές αλλά … Εν τη παλάμη και ούτω βοήσουσι. Και με τα λεφτά στο χέρι επενδυτές ακούν αλλά επενδυτές δε βλέπου. Χρόνια τώρα!
Πηγή: pamesports.gr