Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Στο κυνήγι του Ιμπαγάσα!!

Ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, ωστόσο πολλά θα κριθούν από το αν οι αμυντικοί μέσοι του Παναθηναϊκού θα καταφέρουν να περιορίσουν τη δράση του Αργεντινού. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Στο κυνήγι του Ιμπαγάσα
Ο Ολυμπιακός είχε ένα σχετικά εύκολο έργο απέναντι στον Αρη, ο οποίος ξεκάθαρα αντιμετώπισε τον αγώνα ως... εκτός προγράμματος.Ενα ματς, δηλαδή, από το οποίο δεν θα μπορούσε να πάρει και πολλά πράγματα πλην των εμπειριών που θα αποκόμιζαν κάποιοι νεαροί ποδοσφαιριστές του.
Οντας κουρασμένος από το ταξίδι στο Χάρκοβο, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά για να «καθαρίσει» τον αγώνα από το πρώτο ημίωρο και θα το κατάφερνε με σχετική ευκολία αν ο Μιραλάς ήταν σε καλύτερη ημέρα εκτελεστικά. Η φάση του πέναλτι ήταν αυτή που έκρινε τον αγώνα και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ξεκάθαρο ότι οι Ερυθρόλευκοι παράτησαν το παιχνίδι κάνοντας οικονομία δυνάμεων. Γι’ αυτόν τον λόγο δέχτηκαν και φάσεις από τον αντίπαλό τους.
Πλέον το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη εβδομάδα είναι για πολλούς όλος ο τίτλος, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στην έδρα του Παναθηναϊκού για δύο αποτελέσματα. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτήν τη χρονική στιγμή οι Ερυθρόλευκοι δείχνουν πολύ καλύτεροι από τους Πράσινους. Κι αυτό γιατί ο Βαλβέρδε βρήκε τις ισορροπίες που δεν είχε στο ξεκίνημα της σεζόν.
Από την άλλη, βέβαια, ο Παναθηναϊκός έχει ένα στοιχείο που μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα: Τα τρεξίματα των δύο αμυντικών του χαφ. Αν οι Σιμάο - Βιτόλο «πνίξουν» τον Ιμπαγάσα και καταφέρουν να πιέσουν τον Ολυμπιακό στην πρώτη πάσα, η ομάδα του Φερέιρα θα έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό τον σκοπό της. Κακά τα ψέματα, σε μεγάλα παιχνίδια εντός συνόρων, ο Ιμπαγάσα είναι η διαφορά σε επίπεδο ποιότητας, εμπνεύσεων, ενεργειών που μπορούν να επιβάλουν την ανωτερότητα του Ολυμπιακού.
Στο κομμάτι του Παναθηναϊκού, η απουσία του Λέτο κρατάει καιρό, άρα ο Φερέιρα δεν πρέπει να κάνει το λάθος που έκανε εναντίον του ΠΑΟΚ. Να ξεκινήσει δηλαδή χωρίς καθαρό φορ, όπως και να τον λένε αυτόν. Σε καθοριστικά ντέρμπι, όπως αυτό που έρχεται, περιθώρια για χαμένα ημίχρονα δεν υπάρχουν. Οπως δεν υπάρχει και χώρος για πειραματισμούς που έχουν νόημα μόνο σε θεωρητικό επίπεδο.Σε γενικές γραμμές, έρχεται ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να είναι σε καλύτερη φόρμα, αλλά τον Παναθηναϊκό να έχει κάποια στοιχεία που μπορεί να εκμεταλλευτεί εντός αγωνιστικού χώρου.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: