Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Γλέντησε στο ΟΑΚΑ πριν την ώρα του!!

Η ΑΕΚ νίκησε τον ανύπαρκτο Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε, μια βδομάδα πριν το ντέρμπι της χρονιάς στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση 2-0 με Λεονάρντο (φάβα Καρνέζη), Κλωναρίδη και ο Ολυμπιακός στο +4!
Γλέντησε στο ΟΑΚΑ πριν την ώρα του!
Τις ελπίδες του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος ψαλίδισε η ΑΕΚ στο αθηναϊκό ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής. Οι “κιτρινόμαυροι” ήταν ανώτεροι από τους “πράσινους” και επικράτησαν 2-0 χάρη στα γκολ του Λεονάρντο (48') και Κλωναρίδη (71'). Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι το γκολ του Βραζιλιάνου θύμισε αυτό που είχε πετύχει πέρσι ο Μίτσελ, με τον Καρνέζη να πραγματοποιεί δεύτερη φάβα σε ματς με την Ένωση. Υπόψιν ότι η ομάδα του Δικέφαλου αετού είχε να γευτεί τους τρεις βαθμούς από τις 5 Φεβρουαρίου όταν νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο.
Eκπλήξεις στις 11άδες!
Με αλλαγές παρέταξε ο Νίκος Κωστένογλου το αρχικό σχήμα της ΑΕΚ σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Άρη. Ο Δέλλας έμεινε εκτός αποστολής λόγω προβλήματος στη γάμπα, ενώ εκτός 11άδας έμεινε ο Αραμπατζής. Έτσι τερματοφύλακας αγωνίστηκε ο Κωνσταντόπουλος, δεξί μπακ ο Γεωργέας, αριστερό ο Καράμπελας και στόπερ οι Μανωλάς-Κοντοές. Στα χαφ πήραν θέση ο Καφές με τον Μάκος και τον Βάργκας σε ρόλο επιτελικού μέσου. Στις πτέρυγες ο Λεονάρντο αγωνίστηκε αριστερά ο Σιαλμάς δεξιά με τον Λυμπερόπουλο φουνταριστό συμπληρώνοντας το 4-2-3-1 του τεχνικού της Ένωσης.
Από τη μεριά του Παναθηναϊκού και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αντιμετώπισε πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Σαριέγκι να μένει εκτός 18άδας λόγω ίωσης. Έτσι ο Πορτογάλος παρέταξε τους “πράσινους” με τον Καρνέζη τέρμα, στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά τους Μαρίνο, Μπιάρσμιρ, Καντέ και Σπυρόπουλο. Αμυντικούς χαφ τους Σιμάο, Κατσουράνη, επιτελικό τον Χριστοδουλόπουλο, δεξί εξτρέμ τον Ζέκα, αριστερό τον Κουίνσι και στην κορυφή τον Τοτσέ.
Η ΑΕΚ τον πρώτο λόγο και τις φάσεις...
Στο πρώτο ημίχρονο παίχτηκε καλό παιχνίδι, με γρήγορο ρυθμό, ενώ δεν έλειψαν και οι ευκαιρίες, οι οποίες κράτησαν τους θεατές σε εγρήγορση. Η ΑΕΚ εξ αρχής έδειξε τη διάθεση της να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι “κιτρινόμαυροι” ξεδίπλωσαν τις επιθετικές τους προσπάθειες περισσότερο από τα άκρα παρά από τον άξονα, πίεσαν ασφυκτικά τον Παναθηναϊκό, έφτιαξαν φάσεις, αλλά όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια τους, τούς έλειπε η καλή τελική προσπάθεια προκειμένου να μετουσιώσουν τις ευκαιρίες σε γκολ. Οι παίκτες του Κωστένογλου πραγματοποίησαν συν τοις άλλοις και πολλά σουτ (9', 15', 28', 39', 40'), από τα οποια τα περισσότερα εξουδετερώθηκαν από τον Καρνέζη.
Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, η εικόνα που έδειξαν στο πρώτο μέρος δεν ήταν και η καλύτερη. Επιθετικά ήταν ανύπαρκτος με εξαίρεση κάποια σουτ του Χριστοδουλόπουλου και του Ζέκα, ενώ αμυντικά υπέπεσε σε πολλά λάθη! Χαρακτηριστικό παράδειγμα που δεν του κόστισε ήταν στην εκπνοή του ημιχρόνου, όταν ο Γεωργέας έκλεψε την μπάλα από τον Σπυρόπουλο, έσπασε στον Βάργκας εκείνος στον Λεονάρντο, το σουτ του οποίο πέρασε για λίγο άουτ.
Δεύτερη ...φάβα Καρνέζη με ΑΕΚ
Ότι δεν κατάφερε να κάνει στο πρώτο μέρος μετουσιώνοντας σε γκολ τις 10 τελικές της προσπάθειες το έκανε πράξη στην έναρξη του δεύτερου μέρους. Και μάλιστα με τον Ορέστη Καρνέζη να κάνει τραγικό λάθος όπως στο γκολ που είχε δεχτεί από τον Μίτσελ στην περσινή σεζόν (για το Κύπελλο Ελλάδας). Ύστερα από μακρινή εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο στο 48', ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έκανε κακή εκτίμηση, η μπάλα πέρασε στα αριστερά του και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.
Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι και βγήκε με αξιώσεις στα καρέ του Κωνσταντόπουλο, έχοντας φρεσκαριστεί πλέον με την αλλαγή του Κλέητον (65' αντί του Κουίνσι). Οι παίκτες του Φερέιρα προσπάθησαν να απειλήσουν περισσότερο με σέντρες και σουτ παρά με οργανωμένες προσπάθειες. Ο Πορτογάλος ρίσκαρε περνώντας αντί του Μαρίνου τον Καραγκούνη και από τη μεριά που αμυνόταν το δεξί μπακ του Παναθηναϊκού χτύπησε η ΑΕΚ. Στο 71', ύστερα από αντεπίθεση των “κιτρινόμαυρων” ο Λυμπερόπουλος έβαλε στον Κλωναρίδη, ο οποίος δεν αστόχησε στο τετ α τετ με τον Καρνέζης γράφοντας το 2-0.
Μέχρι το τέλος του αγώνα, ο αγώνας έχασε σε ρυθμό με την ΑΕΚ να κατεβάζει αρκετά την ταχύτητά της, έχοντας σιγουρεύσει πλέον τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός δεν εκμεταλλεύτηκε καθόλου το χώρο, αφού ο μοναδικός τρόπος για να απειλήσει ήταν από στημένες φάσεις τις οποίες καθάριζε ο Κωνσταντόπουλος που ήταν σε πολλή καλή μέρα. Η Ένωση πάντως θα μπορούσε να είχε πετύχει τρίτο γκολ, αλλά ο Κλωναρίδης και στη συνέχεια ο Μάκος ήταν άστοχοι στο 90' απέναντι από τον Καρνέζη.
Έτσι το σκορ δεν άλλαξε με την ΑΕΚ να πανηγυρίζει τη νίκη ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές και τον Παναθηναϊκό να θέλει κάτι παραπάνω από νίκη στο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό την επόμενη εβδομάδα, αφού οι “ερυθρόλευκοι” είναι μπροστά 4 βαθμούς.

90'+4 Λήξη αγώνα
90'+1' Κίτρινη κάρτα στον Μανωλά, χάνει τα 2 από τα επόμενα 4 ματς της ΑΕΚ.
90' Απίστευτη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ να φτάσει στο 3-0. Ο Κλωναρίδης βγήκε ξανά τετ α τετ με τον Καρνέζη με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να αποκρούει, αλλά στη συνέχεια το σουτ του Μάκου σε κενό τέρμα έφυγε ψηλα άουτ.
89' Eκτέλεση φάουλ από τον Καραγκούνη ο Χριστοδουλόπουλος έπιασε την κεφαλιά που έφυγε άουτ.
79' -Τρίτη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, ο Νίνης περνάει στη θέση του Κατσουράνη, ο οποίος άκουσε γιουχαΐσματα...
75' -Τρίτη αλλαγή για την ΑΕΚ: Έξω ο Λύμπε, μέσα ο Μπέλεκ
74' Πλασέ του Κατσουράνη, κόντραρε η μπάλα, μπλόκαρε ο Κωνσταντόπουλος.
71' Γκολ για την ΑΕΚ: Ύστερα από αντεπίθεση ο Λυμπερόπουλος άφησε στον Κλωναρίδη, ο οποίος με σουτ απέναντι από τον Καρνέζη έγραψε το 2-0.
70' -Δεύτερη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, ο Καραγκούνης περνάει στη θέση του Μαρίνου.
69' Κεφαλιά του Λυμπερόπουλου για λίγο άουτ.
69' Κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Κλέητον η μπάλα πάνω στον Κωνσταντόπουλο.
68' Γύρισμα του Κλέητον, η μπάλα κόντραρε στον Καράμπελα και έφυγε κόρνερ.
66' -Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Λαγός μέσα, έξω ο Καφές.
65' Σουτ του Κατσουράνη μπλοκάρει ο Dimi.
65' -Πρώτη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό: Ο Κλέητον αντί του Κουίνσι
64' Σέντρα του Κατσουράνη, μπλοκάρει ο Κωνσταντόπουλος.
63' -Πρώτη αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Κλωναρίδης στη θέση του Σιαλμά.
61' Κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου άουτ και μετά διαμαρτυρήθηκε στον Κουκουλάκη για τράβηγμα από τον Γεωργέα. Στο βίντεο φάνηκε να τον κρατάει ο Γεωργέας ενώ σηκωνόταν για την κεφαλιά.
54' Κεφαλιά του Μανωλά ύστερα από κόρνερ του Λεονάρντο, μπλόκαρε αυτή τη φορά ο Καρνέζης...
54' Εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο, η μπάλα χτύπησε στο τείχος και έφυγε κόρνερ.
49' Κίτρινη κάρτα στον Λεονάρντο επειδή πανηγύρισε βγάζοντας τη φανέλα του.
48' Γκολ για την ΑΕΚ: Με απευθείας μακρινή εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο, ο Καρνέζης έκανε λάθος εκτίμηση η μπάλα πέρασε δίπλα του και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.
46' Αντεπίθεση του Παναθηναϊκού, ο Τοτσέ έσπασε στον Κατσουράνη που έπιασε το σουτ, με τον Κωνσταντόπουλου να πέφτει και να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.
46' Έναρξη δευτέρου μέρους.
Χωρίς αλλαγές στο δεύτερο 45λεπτο.
Λήξη πρώτου μέρους.
45' Ο Γεωργέας έκλεψε την μπάλα από τον Σπυρόπουλο, έσπασε στον Βάργκας, εκείνος στον Λεονάρντο το σουτ του οποίου έφυγε άουτ. Μεγάλη στιγμή για την ΑΕΚ...
44' Σουτ του Ζέκα από μακριά, ελέγχει ο Κωνσταντόπουλος.
43' Κίτρινη στον Γεωργέα.
40' Διαγώνιο σουτ του Λυμπερόπουλου μπλόκαρε ο Καρνέζης.
39' Εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο διώχνει με γροθιές ο Καρνέζης.
36΄ Κίτρινη κάρτα στον Μαρίνο για φάουλ στον Σιαλμά.
28' Σέντρα του Γεωργέα από δεξιά, ο Καφές έπιασε μονοκόματο σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Καρνέζης μπλόκαρε την μπάλα.
26' Κίτρινη στον Μπιαρσμιρ.
24' Σουτ του Ζέκα η μπάλα κόντραρε στον Κοντοέ και κατέληξε κόρνερ.
23' Κίτρινη στον Καράμπελα
20' Κεφαλιά του Σιμάο ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου η μπάλα άουτ.
18' Αντεπίθεση για την ΑΕΚ, ο Σιαλμάς έκανε ένα ωραίο σουτ με φάλτσα με τον Καρνέζη να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
15' Γύρισμα του Καράμπελα στον Λύμπε, ο οποίος έπιασε απευθείας το σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο Καρνέζης είχε καλή τοποθέτηση και μπλόκαρε την μπάλα.
10' Κίτρινη στον Κατσουράνη.
9' Καλό σουτ από τον Λεονάρντο, ο Καρνέζης έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.
7' Ωραίο κατέβασμα αλλά άσχημο σουτ του Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος μαρκαρίστηκε στενά από τον Κοντοέ.
5' Μακρινό σουτ Βάργκας η μπάλα ψηλά άουτ΄.
4' Σέντρα του Γεωργέα από δεξιά, βγαίνει και μπλοκάρει ο Καρνέζης.

1' Σέντρα στο ντέρμπι.
ΑΕΚ (Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καφές, Κοντοές, Μανωλάς, Λεονάρντο, Σιαλμάς, Μάκος, Καράμπελας, Βάργκας, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος.
Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Καντέ, Τοτσέ, Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι, Ζέκα, Μπιάρσμιρ, Μαρίνος, Σιμάο, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος.


πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: