Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Μαυρογενίδης: "Να μπουν γνώστες στις διοικήσεις"



Ο πρώην παίκτης των Άρη και Ολυμπιακού Δημήτρης Μαυρογενίδης, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Revolution» για την ψαλίδα μεταξύ των ομάδων της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, αλλά και για τι πρέπει να γίνει για να αλλάξουν τα πράγματα.

Σχολιάζοντας το χθεσινό ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Άρη, τόνισε: «Η διαφορά του Ολυμπιακού και του Άρη είναι μεγάλη και φάνηκε στο χθεσινό παιχνίδι. Είναι πολύ καλύτερος ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή, σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους. Οι ερυθρόλευκοι είναι κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Παλαιότερα τα ντέρμπι των ομάδων της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας ήταν περισσότερο ανταγωνιστικά, αλλά τα τελευταία χρόνια η διαφορά μεταξύ τους έχει μεγαλώσει».

Όσο για το τι πρέπει να αλλάξει στις διοικήσεις των ομάδων της Θεσσαλονίκης, δήλωσε: «Οι ιδιοκτησίες των ομάδων της Αθήνας κάνουν τη διαφορά, καθώς έχουν ανθρώπους με κεφάλαιο από πίσω. Η Βόρεια Ελλάδα έχει όμως ταλέντο και πρέπει να το εκμεταλλευτεί. Χρειάζεται και μεγάλη προσοχή στις μεταγραφές γιατί έχουν έρθει αρκετοί παίκτες-ονόματα σε ομάδες της Θεσσαλονίκης που κόστισαν πολλά και δεν απέδωσαν. Θέλουν να αποκτήσουν δυνατά τμήματα σκάουτινγκ. Πέρασαν οι εποχές που μπορούσαν οι ομάδες να ξοδεύουν αλόγιστα χρήματα. Πρέπει η γνώση να περάσει και στο διοικητικό. Στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο για παράδειγμα, βλέπουμε άλλοι να βάζουν τα χρήματα σε μία ομάδα και άλλοι –γνώστες- να αποφασίζουν».


Δεν υπάρχουν σχόλια: