Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Με την πλάτη στον τοίχο!!

Με την πλάτη στον τοίχο
Να βγουν από τη δύσκολη θέση που τους έφεραν Μαρσέιγ και Βασιλεία νικώντας τους με το «πονηρό» 1-0 θέλουν Ίντερ και Μπάγερν αντίστοιχα στις ρεβάνς των «16» του Champions League το βράδυ της Τετάρτης. Δείτε σε τι φόρμα είναι οι ομάδες και τα τελευταία τους νέα πριν τους κρίσιμους επαναληπτικούς σε Μιλάνο και Μόναχο.

Ίντερ-Μαρσέιγ (0-1)

Διέξοδο στην Ευρώπη αναζητούν Ίντερ και Μαρσέιγ μετά την κάκιστη πορεία τους σε Serie A και Ligue 1 αντίστοιχα. Το 1-0 του «Βελοντρόμ» αφήνει ανοικτούς τους λογαριασμούς ανάμεσα στις δύο ομάδες εν όψει της ρεβάνς στο «Μεάτσα».

Οι «νερατζούρι» προέρχονται από την πρώτη νίκη τους μετά από δέκα ματς στη Serie A, το 2-0 επί της Κιέβο στη Βερόνα την Παρασκευή, αλλά είναι μόλις έβδομη και στο -8 από την τρίτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Κίβου, τον τραυματία Άλβαρες και τον Γκουαρίν που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Η Μαρσέιγ προέρχεται από ήττα με 1-0 από την Αζαξιό, συμπληρώνοντας έξι ματς χωρίς νίκη στη Ligue 1 (τέσσερις ήττες και δύο ισοπαλίες), με αποτέλεσμα να έχει κατρακυλήσει στην όγδοη θέση. Ο Ντιντιέ Ντεσάν βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα, καθώς αποθεραπεύτηκαν και συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή οι Ζινιάκ, Α. Αγιού και Σαμπό.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 2003/04 με τη Μαρσέιγ να νικά με 1-0 και στα δύο παιχνίδια. Η Ίντερ ως γηπεδούχος απέναντι σε γαλλικές ομάδες έχει 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες, ενώ έχει προκριθεί παρότι έχει ηττηθεί στο πρώτο ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης 15 φορές σε 28 περιπτώσεις. Οι Μασσαλοί επί ιταλικού εδάφους έχουν 1 νίκη, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ έχουν προκριθεί στις 10 από τις 16 φορές που είχαν κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι.

Στο όριο των καρτών για την Ίντερ είναι ο Σάρατε και για τη Μαρσέιγ οι Ντιαρά, Μορέλ, Αμαλφιτανό, Α. Αγιού και Ντιαβαρά. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Πορτογάλος Πέδρο Προένσα.

Μπάγερν-Βασιλεία (0-1)

Η Μπάγερν δεν θέλει να λείπει από τον τελικό του Champions League που θα γίνει στο «σπίτι» της. Για να φτάσει, ωστόσο, μέχρι εκεί θα πρέπει πρώτα να ανατρέψει απέναντι στη Βασιλεία στο Μόναχο το σε βάρος της 1-0 από το πρώτο ματς στην Ελβετία.

Οι Βαυαροί είχαν ευχάριστα νέα μετά από καιρό, καθώς συνέτριψαν με 7-1 τη Χόφενχαϊμ το Σάββατο και πλησίασαν στους πέντε βαθμούς την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ. Ο Γιουπ Χάινκες δεν υπολογίζει και πάλι στον τραυματία Βαν Μπούιτεν, αλλά πλέον είναι διαθέσιμος ο Σβαϊνστάιγκερ. Η Βασιλεία προέρχεται από εκτός έδρας νίκη επί της Γκρασχόπερ και δεν χάνει ούτε τον φετινό εγχώριο τίτλο. Ο προπονητής της, Χάικο Φόγκελ, ξέρει καλά τα κατατόπια καθώς εργαζόταν για εννέα χρόνια στα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί πέρυσι στη φάση των ομίλων, με την Μπάγερν να νικά 2-1 στην Ελβετία και 3-0 στη Γερμανία. Η Μπάγερν έχει προκριθεί στις 8 από τις 18 περιπτώσεις που είχε χάσει εκτός έδρας τον πρώτο αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά μετρά 11 νίκες στα τελευταία 12 παιχνίδια της στο Champions League. Η αήττητη φέτος στη διοργάνωση Βασιλεία έχει περάσει 13 φορές στις 17 περιπτώσεις που είχε αναδειχθεί νικήτρια στο πρώτο ματς.

Στο όριο των καρτών για την Μπάγερν είναι οι Μίλερ και Σβαϊνστάιγκερ, ενώ για τη Βασιλεία οι Χούγκελ, Στρέλερ, Α. Φράι και Τσάκα. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Άγγλος Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

* Η φάση των «16» ολοκληρώνεται την Τετάρτη με τους αγώνες Ρεάλ Μαδρίτης-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1-1) και Τσέλσι-Νάπολι (3-1). Την Παρασκευή θα γίνει η κλήρωση για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Οι προημιτελικοί θα διεξαχθούν 27-28 Μαρτίου και 3-4 Απριλίου.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: