Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Το κύπελλο στην …Κυπελλούχο!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν η μεγάλη νικήτρια του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, καθώς επικράτησε της Ίντερ με 2-0.

Σε ένα παιχνίδι που δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας, η Ισπανική ομάδα εμφανίστηκε καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να πάρει τη νίκη σχετικά εύκολα, με τον Ρέγιες να ανοίγει το σκορ στο 62’ με ατομική ενέργεια και τον Κουν Αγκουέρο να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 83’ προ κενής εστίας, έπειτα από πολύ όμορφη ενέργεια του Σιμάο.

Η Ίντερ είχε την ευκαιρία να μειώσει το σκορ και να ξαναμπεί στον αγώνα όταν στο 90’ ο Ντε Χέα απέκρουσε με ωραία επέμβαση το πέναλτι που εκτέλεσε ο Ντιέγκο Μιλίτο. Οι δύο ομάδες δεν προσέφεραν ιδιαίτερο θέαμα στο κατάμεστο «Λουί Ντε» του Μονακό και εμφανίστηκαν αρκετά νευρικές, τόσο στη δημιουργία, όσο και στην εκτέλεση των φάσεων. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι είχαν οι μέσοι, με τις φάσεις μπροστά στις εστίες των δύο ομάδων να είναι ελάχιστες.

Η Ατλέτικο, λοιπόν, είναι η κάτοχος του τροπαίου για το 2010, το οποίο είναι και το πρώτο στην ιστορία της, ξεκινώντας τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο και δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία, ενώ από την άλλη η Ίντερ προβλημάτισε για ακόμη μία φορά με την απόδοσή της.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ίντερ (Ράφα Μπενίτεθ): Ζούλιο Σέζαρ, Ζανέτι, Κίβου, Λούσιο, Μαϊκόν, Σάμουελ, Στάνκοβιτς (Πάντεφ), Καμπιάσο, Σνέιντερ (Κουτίνιο), Μιλίτο, Ετό

Ατλέτικο (Κίκε Φλόρες): Ντε Χέα, Γκοντίν, Άλβαρο Ντομίνγκες, Ουιφαλούσι, Περέα, Ραούλ Γκαρσία, Ασουνσάο, Σιμάο (Καμάτσο), Ρέγες (Μερίδα), Φορλάν (Χουράδο), Αγκουέρο

Γκέλα στο «κλουβί»!


Η Ξάνθη απάντησε με τον Έλιγκτον στο γρήγορο γκολ του Πετρόπουλου και ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός είχε την πρώτη απώλεια με το καλημέρα στη νέα Super League.9ο λεπτό: Γκολ για τον Παναθηναϊκό! Μετά από εκτέλεση φάουλ του Λέτο, ο Πετρόπουλος κέρδισε την εναέρια μονομαχία και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

21ο λεπτό: Σουτ του Νίνη, ο Γκσμπούρνινγκ μπόκαρε σταθερά.

33ο λεπτό: Σουτ στην κίνηση του Γκοβού, η μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι του Γκσμπούρνινγκ.

35ο λεπτό: Σουτ του Έλιγκτον, η μπάλα ψηλά άουτ.

41ο λεπτό: Μετά από εντυπωσιακή προσπάθεια του Κατόνγκο, ο Στρέμπα σούταρε αλλά ο Σεϊταρίδης έδιωξε.

47ο λεπτό: Σουτ του Νίνη, η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Γκσμπούρνινγκ.

51ο λεπτό: Γκολ για την Ξάνθη! Κενό στην άμυνα του Παναθηναϊκού, ο Έλιγκτον δεν λάθεψε από πλεονεκτική θέση.

57ο λεπτό: Μακρινό σουτ του Σπυρόπουλου, ο Γκσμπούργινγκ έδιωξε με τις γροθιές.

72ο λεπτό: Σουτ με το αριστερό του Καραγκούνη, η μπάλα στην αγκαλιά του Γκσμπούρνινγκ.

73ο λεπτό: Αφύλακτος ο Γκουβού έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Γκσμπούρνινγκ μπλόκαρε.

80ο λεπτό: Σουτ του Καραγκούνη στην κίνηση, ο Γκσμπούρνινγκ έδιωξε.

93ο λεπτό: Σέντρα του Γκοβού, πριν τον Πετρόπουλο έδιωξε ο Στάθηκε που λίγο έλειψε να στείλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκσμπούρνινγκ. Διαιτητής: Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Ευθυμιάδης, Τρύφων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σεϊταρίδης (82' Μαρίνος), Καντέ, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης (65' Καραγκούνης), Σιμάο, Νίνης (75' Κλέιτον), Λέτο, Γκοβού, Πετρόπουλος
SKODA ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Γκλέισον, Στρμπα, Πόι (70' Μαρσελίνιο), Κατόνγκο, Αντεφέμι, Τζάγκι, Βασιλακάκης (89' Σταθάκης), Κωστούλας, Έλινγκτον (82' Μπούγκα)

Δερμιτζάκης: "Αν βρεθεί κάτι καλό, θα κάνουμε μεταγραφή"


Τρώγοντας έρχεται η όρεξη στον ΠΑΟΚ και ο Παύλος Δερμιτζάκης, μιλώντας για την κλήρωση του Europa League, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πραγματοποίησης άλλης μία μεταγρφής πριν από τη λήξη της σχετικής διορίας. Ο προπονητής του Δικεφάλου είπε χαρακτηριστικά: "Δεν μπορώ να σας πω για ποια θέση, αλλά αν βρεθεί κάτι καλό, θα το πάρουμε. Δεν έχουμε πολύ χρόνο. Είμαι ευχαριστημένος από το υπάρχον ρόστερ, αλλά πάντα μπορούν να γίνουν κάποιες βελτιωτικές κινήσεις. Αν πάρουμε κάποιον, θα τον πάρουμε για το παρόν και το μέλλον του ΠΑΟΚ".

Στην Καβάλα ο Καρντόσο


Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος η Καβάλα εντυπωσιάζει μεταγραφικά λίγο πριν το τέλος της περιόδου. Οι "αργοναύτες" ήρθαν σε συμφωνία με τον πρώην αμυντικό μέσο του Αστέρα Τρίπολης, Οράσιο Καρντόσο, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη μακεδονική ομάδα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ: "Στην ολοκλήρωση μιας σπουδαίας μεταγραφής προχώρησε η Καβάλα καθώς ο Οράσιο Καρντόσο θα αγωνίζεται για τα επόμενα δύο χρόνια στους Αργοναύτες. Μετά την απόκτηση του Τζαμάλ Αμπντούν και του Μάριο Γκαλίνοβιτς ο Σταύρος Ψωμιάδης προχώρησε σε ακόμα μια σπουδαία μεταγραφή καθώς τον Αργεντινό μέσο είχαν στο στόχαστρό τους οι... μισές ομάδες της Σούπερ Λίγκας".

Τσέλσι για το τρία στα τρία


Εντός έδρας αποστολή έχει η Τσέλσι στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο η Πρέμιερσιπ. Η -πρωταθλήτρια και πρωτοπόρος- ομάδα του Κάρλο Αντσελότι υποδέχεται το Σάββατο στο "Στάμφορντ Μπριτζ" τη Στόουκ Σίτι, η οποία δεν έχει ακόμη βαθμό στο πρωτάθλημα, και θέλει να διατηρήσει το απόλυτο της συγκομιδής, αφού είναι η μοναδική που μετράει "2 στα 2" στην Πρέμιερ Λιγκ.

Στο μεταξύ, δύο από τους (συν)διεκδικητές του τίτλου αγωνίζονται μακριά από το γήπεδό τους. Η ’ρσεναλ αναμετράται με την Μπλάκμπερν στο "Ίγουντ Παρκ", στη συνάντηση που ανοίγει την "αυλαία" της αγωνιστικής, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει τη Σάντερλαντ στο "Στάδιο του Φωτός". Τέλος, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται αύριο τη Γουέστ Χαμ στο "Ολντ Τράφορντ".

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:
Μπλάκμπερν-Αρσεναλ 28/8
Μπλάκπουλ-Φούλαμ 28/8
Τσέλσι-Στόουκ Σίτι 28/8
Τότεναμ-Γουίγκαν 28/8
Γουλβς-Νιούκαστλ 28/8
Μάντσεστερ Γ.-Γουέστ Χαμ 28/8
Μπόλτον-Μπέρμιγχαμ 29/8
Λίβερπουλ-Γουέστ Μπρομ 29/8
Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Σίτι 29/8
Αστον Βίλα-Έβερτον 29/8

Αμφίβολος ο Σίσιτς που ανέβασε πυρετό

Αμφίβολος ο Σίσιτς που ανέβασε πυρετό

Η ατυχία «χτύπησε» τον Ηρακλή μία ημέρα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και την μεγάλη πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό. Ο Μίρνες Σίσιτς ανέβασε υψηλό πυρετό καθώς υποφέρει από αμυγδαλίτιδα και η παρουσία του στο αυριανό ματς είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Θυμίζουμε ότι απών θα είναι και ο Βίκτορας Γιάκομπ που είναι τιμωρημένος από την περσινή σεζόν. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανακοίνωσε την αποστολή που αποτελείται από 21 ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τους εξής: Ελευθερόπουλος, Μπαντής, Κατσαμπής, Κυριαζής, Κατσικάς, Κανακούδης, Λίμα, Χοσέμι, Αραμπατζής, Σαρακτασάνος, Σζοτ, Ηλιάδης, Μάρα, Καρλίνιος, Παπαστεριανός, Γκαρσία, Βουτσιάς, Κομπαγιάσι, Βέλλιος, Σίσιτς, Σολτάνι.

Παλλαϊκή καταδίκη της βίας και του χουλιγκανισμού

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων χαιρετίζει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών να αντιδράσει με τη σημερινή έναρξη του Πρωταθλήματος,
με συγκεκριμένους τρόπους πλέον στα συνεχιζόμενα κρούσματα βίας στο χώρο του ποδοσφαίρου, μια πρωτοβουλία ωστόσο που πρέπει να βρει συνεχιστές και στους άλλους χώρους του αθλητικού στερεώματος.

Η απόφαση των ποδοσφαιριστών να εκδηλώσουν την έντονη ανησυχία τους με τη συμβολική καταρχήν κίνηση, να ξεκινήσει η πρώτη αγωνιστική συνάντηση στα επαγγελματικά πρωταθλήματα με δεκαπεντάλεπτη καθυστέρηση και η δήλωσή τους σύμφωνα με την οποία σε επόμενο σοβαρό περιστατικό βίας, που επ΄ ευκαιρία τελέσεως αγώνος θα λάβει χώρο σε ποδοσφαιρικό ή μη χώρο, απ’ οπουδήποτε κι αν αυτή προέλθει και με οιονδήποτε τρόπο εκδηλωθεί, θα υπάρξει άμεση αποχώρηση από τον αγωνιστικό χώρο όλων των ποδοσφαιριστών, δεν μπορεί παρά να αφυπνίζει συνειδήσεις και να οπλίζει με δύναμη και κουράγιο όσους αγωνιζόμαστε πραγματικά για την αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού.

«Είναι κοινό μυστικό ότι το φαινόμενο του χουλιγκανισμού τα τελευταία χρόνια έχει προσλάβει ραγδαίες και ανησυχητικές διαστάσεις και έγινε καθημερινό κοινωνικό φαινόμενο. Αναντίρρητα, οι εκδηλώσεις βίας πριν, κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά τη λήξη μιας αθλητικής συνάντησης από οπουδήποτε κι αν προέρχονται – φιλάθλους/οπαδούς, αθλητές – και ανεξάρτητα από το εάν θα μπορούσαν να θεωρηθούν δικαιολογημένες ή όχι, υποσκάπτουν σοβαρά το οικοδόμημα του αθλητισμού και συντελούν στη δυσφήμισή του».

Αυτό τόνιζε, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία μας στο Υπόμνημα με τις προτάσεις της με θέμα: "Αντιμετώπιση φαινομένων βίας σε ποδοσφαιρικούς αγώνες" το οποίο είχε κατατεθεί στις 27-03-2009 στο Δ.Σ. της Super League, γνωρίζοντας ότι το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα καταγράφεται πια σε όλες τις περιοχές της χώρας μας.

Όμως, όλοι γνωρίζουμε ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα είχε από γενέσεώς του ανοικτό μέτωπο με τη βία και ιδίως για τη βία που στρέφεται κατά των αστυνομικών, έχοντας στο ενεργητικό του πλήθος πρωτοβουλιών και ανοικτών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, ενοχλώντας πολλούς εντός κι εκτός Σώματος.

Δυστυχώς, τα «σύγχρονα θηριοτροφεία» έτσι όπως τείνουν να μετατραπούν κάποιοι θύλακες στο χώρο του αθλητικού θεάματος, κάθε άλλο παρά την εύρυθμη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας επιδιώκουν. Οι «οπαδικοί στρατοί» και οι όποιοι πάτρωνές τους, υπακούουν στους νόμους του υπόκοσμου και δεν αντιμετωπίζονται με «ευχολόγια», «προτροπές» ή «βαρύγδουπες ανακοινώσεις», όπως πολύ εύστοχα παρατηρεί και ο ΠΣΑΠ.

Απαιτούνται γενναίες αποφάσεις εκ μέρους της Πολιτείας οι οποίες θα έχουν τη στήριξη όλων των εμπλεκομένων μερών και βεβαίως των απλών πολιτών, των ανθρώπων που πιστεύουν στα αθλητικά ιδεώδη και στο ευ αγωνίζεσθαι, σε πείσμα των λυμεώνων του αθλητισμού και του ανυποψίαστου κόσμου του.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει ο κατήφορος και κυρίως για να αποτραπούν νέες ανθρώπινες τραγωδίες, απολύτως προβλέψιμες εξελίξεις του ακήρυχτου πολέμου που βιώνουμε από πρώτο χέρι εμείς οι αστυνομικοί μέσα κι έξω από τα γήπεδα σχεδόν σε καθημερινή πλέον βάση.

Ως αστυνομικοί, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, γνωρίζοντας ότι η εξυγίανση και η απομόνωση του καρκίνου που πλήττει τον αθλητισμό, μπορούν να επιτευχθούν μόνο εφόσον υπάρχει σαφής πολιτική βούληση απ’ όλες τις πλευρές και βεβαίως ένα πλατύ κίνημα καταδίκης της βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται. Η Ελληνική Αστυνομία σε ό,τι την αφορά, πρέπει να λειτουργήσει συγκροτημένα και να επιζητά τη στήριξη της ίδιας της κοινωνίας, η οποία επίσης κακοποιείται βάναυσα από τα πρωτοφανή κρούσματα βίας που εκδηλώνονται ολοένα και περισσότερο τους τελευταίους μήνες. Εξάλλου, δεν πρέπει να λησμονούμε το γεγονός ότι ως αστυνομία, είμαστε οι μόνοι που ανταποκρινόμαστε σχεδόν πάντα άμεσα κάθε φορά που σε επίπεδο συσκέψεων των αρμόδιων υπουργείων και φορέων, λαμβάνονται αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης και φέρνουμε εις πέρας την αποστολή μας στο μέρος που μας αναλογεί..

Πρόθεση της Ομοσπονδίας μας είναι το αμέσως προσεχές διάστημα να αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών (ανοικτή ημερίδα θέσεων και προτάσεων) για την ενεργοποίηση της ελληνικής κοινωνίας προς την κατεύθυνση που προαναφέραμε. Στην προσπάθειά μας αυτή, καλούμε κάθε καλόπιστο συμπολίτη να εκφράσει τη συμπαράστασή του στον αγώνα μας.

Το δημόσιο αγαθό της ασφάλειας και η διασφάλισή του δεν μπορεί να επαφίεται στη «ζυγαριά» κανενός καιροσκόπου.

Μας θέλουν «στόχους» και άβουλους υπηρέτες ενός ξεχαρβαλωμένου συστήματος, αλλά δεν θα καταθέσουμε τα όπλα. Πηγη tromaktiko.gr

Υπογράφει ο Γιάνο στη Φράιμπουργκ


Μόνο οι υπογραφές απομένουν προκειμένου να οριστικοποιηθεί η μεταγραφή του Ιάπωνα στράικερ, Κίσο Γιάνο, στην Φράιμπουργκ. Ο 26χρονος άσος, ο οποίος όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος "πέρασε σημερα από τις καθιερωμένες ιατρικές κι εργομετρικές εξετάσεις", ήταν μέλος της εθνικής ομάδας της Ιαπωνίας στο πρόσφατο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

Σε 143 αγώνες με την φανέλα της Αλμπιρεξ Νιιγκάτα έχει βρεί το δρόμο προς τα δίχτυα 27 φορές.

Η Σάλκε απέκτησε τον Ντεάκ


Η Σάλκε ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Ρουμάνου διεθνή Τσίπριαν Ντεάκ, για τρία χρόνια από την Κλουζ. Ο προπονητής της ομάδας του Γκελζενκίρχεν, Φέλιξ Μάγκατ, σκοπεύει να αναθέσει στον ποδοσφαιριστή το οργανωτικό κομμάτι. Πριν την Κλουζ ο Ντεάκ αγωνίστηκε στις Ουνιρέα Ντετζ και Οτελούλ Γκαλάτι.

Είναι 5 φορές διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της βαλκανικής χώρας.

Κούπερ: «Η πιο δύσκολη κλήρωση»

Κούπερ: «Η πιο δύσκολη κλήρωση»

Την άποψη ότι από τις τρεις ελληνικές ομάδες ο Αρης είχε τη δυσκολότερη κλήρωση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, εξέφρασε ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο Αργεντινός τεχνικός τοποθετήθηκε για τη συνέχεια των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των «κίτρινων» μέσω της επίσημης σελίδας της ΠΑΕ στο διαδίκτυο: «Κατ’ αρχάς έχω την αίσθηση ότι η κλήρωσή μας ήταν η πιο δύσκολη σε σχέση με τις άλλες ελληνικές ομάδες. Όπως και να έχει, όσο πιο δύσκολος είναι ο όμιλος τόσο μεγαλύτερες απαιτήσεις υπάρχουν και τόσο καλύτερη προετοιμασία πρέπει να γίνει. Υπάρχει πάντα η πρόθεση να βελτιώνεσαι ακόμα περισσότερο. Πρέπει πλέον η προσπάθειά μας να είναι πολύ μεγαλύτερη και εμείς να δώσουμε όχι απλά το 100% των δυνάμεων μας, αλλά το 1000% για να παίξουμε τον καλύτερο δυνατό ρόλο στον όμιλο». Σχολιάζοντας, δε, την πρεμιέρα της ομάδας στο πρωτάθλημα την Κυριακή (29/8) στο «Ανθή Καραγιάννη» με την Καβάλα, είπε: «Το πιο σημαντικό για εμάς αυτή την στιγμή είναι η άμεση αποκατάσταση των ποδοσφαιριστών μας. Θα αξιολογήσουμε την κατάσταση των ποδοσφαιριστών μας, ώστε να καταρτίσουμε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Όσο διάστημα βρίσκομαι στον πάγκο του Αρη η Καβάλα είναι μία πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ για να υπερισχύσουμε ενός πολύ καλού συνόλου».

Δερμιτζάκης: «Μας δίνει την δυνατότητα να πιστέψουμε στην πρόκριση»

Δερμιτζάκης: «Μας δίνει την δυνατότητα να πιστέψουμε στην πρόκριση»

Μπορεί να κράτησε χαμηλούς τόνους, όμως δεν έκρυψε και την αισιοδοξία του για τους ομίλους του Europa League ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Παύλος Δερμιτζάκης. Ο έλληνας τεχνικός σχολιάζοντας την κλήρωση τόνισε: “Είναι ένας όμιλος βατός που μας δίνει τη δυνατότητα να πιστέψουμε στην πρόκριση. Μας δίνει μάλιστα τη δυνατότητα μετά την πρόκριση να βάλουμε νέους στόχους. Δεν θέλω να ξεχωρίσω ποιο παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό. Αυτό που προέχει είναι να παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και η ομάδα να παίξει όσο το δυνατόν πιο καλό ποδόσφαιρο”.

Για την προετοιμασία του δικεφάλου που θα έχει πλέον και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις υπογράμμισε: “Θέλω να πιστεύω πως θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Τώρα ξεκινά το πρωτάθλημα, υπάρχει και το Γιουρόπα Λιγκ, αργότερα θα προστεθεί και το Κύπελλο. Μιλάμε για πολλά παιχνίδια. Είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να διαχειριστούμε. Αυτό, όμως, σημαίνει πως όλοι οι παίκτες θα πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι ανά πάσα στιγμή να αρπάξουν τις ευκαιρίες που σίγουρα θα πάρουν”.

Αναφερόμενος στο υλικό που έχει στα χέρια του και στο ενδεχόμενο μεταγραφής, τόνισε: “Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Δεν έχουμε πολλά περιθώρια για δουλειά τώρα, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι αξιόλογο. Θεωρώ πως είμαστε πλήρεις. Είμαι ευχαριστημένος από το ρόστερ, αλλά ίσως να γίνουν προσθήκες”.

Ανακοίνωσε Φατί ο Άρης


Παίκτης του Άρη και επίσημα είναι πλέον οι Ρικάρντο Φατί. Οι "κίτρινοι" προσθέτουν στη μηχανή τους ένα σημαντικό ποδοσφαιριστή ο οποίος, και κυρίως, προσμένει να δώσει μια νέα ώθηση στην καριέρα του φορώντας τη φανέλα της ομάδας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση για την τριετή συμφωνία όπως είχε ενημερώσει έγκαιρα το contra.gr και ολοκληρώθηκε μετά την πρόκριση στους ομίλους του Europa Legue, αναφέρει: "H ΠΑΕ Άρης ανακοινώνει την απόκτηση του Γάλλου μέσου Ricardo Faty για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε με ελεύθερη μεταγραφή από την Ρόμα. Έχει γεννηθεί στις 4 Αυγούστου 1986. Έχει ύψος 1.93 και είναι 82 κιλά. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Clairefontaine στα τμήματα υποδομής της το 2000 και παρέμεινε ως το 2002 όταν και πήρε μεταγραφή στην δεύτερη ομάδα της Strasbourg.

Το 2005 μεταπήδησε στην πρώτη ομάδα έχοντας 7 συμμετοχές. Το 2006 πήρε μεταγραφή για την Roma με την οποία έχει 19 συμμετοχές, ενώ αγωνίστηκε με την μορφή δανεισμού στην Bayer Leverkusen το 2007 (για ένα εξάμηνο- 2 συμμετοχές) και την σεζόν 2008-09 στη Νάντ (41 συμμετοχές -3 γκολ). Έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ιταλίας το 2007, ενώ έφτασε στον Τελικό του Κυπέλλου και την περσινή περίοδο
".

Ρικάρντο Φατί: "Έτοιμος να προσφέρω στον Άρη"

Αμέσως μετά την οριστικοποίηση της μεταγραφής του ο Ρικάρντο Φατί μίλησε στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ σημειώνοντας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω την καριέρα μου στον Άρη. Υπήρξε ένα διάστημα αναμονής μέχρι να τα συμφωνήσει ο Άρης με την Ρόμα, αλλά τώρα όλα πήγαν καλά και ανυπομονώ να παίξω για την νέα μου ομάδα. Έμεινα έκπληκτος από τον κόσμο του Άρη στο παιχνίδι με την Αούστρια. Είναι φοβεροί, βοηθάνε πολύ την ομάδα και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο κι για αυτούς».

Για το απόλυτο η Γκενκ


Συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το βελγικό πρωτάθλημα, με τις αναμετρήσεις για την 5η αγωνιστική, στο πλαίσιο της οποίας οι πρωτοπόροι έχουν εντός έδρας αποστολές. Η Γκενκ υποδέχεται την Κυριακή τη Λιρς, η οποία δεν έχει χάσει βαθμό ακόμη στη διοργάνωση και θέλει να διατηρήσει το απόλυτο της συγκομιδής.

Το «5 στα 5» είναι ο στόχος και της Μαλίν, η οποία φιλοξενεί το Σάββατο τη Σεντ Τρουίντεν. Ενδεχόμενο «στραβοπάτημα» των πρωτοπόρων θέλουν να εκμεταλλευθούν η πρωταθλήτρια Αντερλεχτ και η Κορτράικ, που αναμετρώνται με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ και τη Σταντάρ Λιέγης, αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του βελγικού πρωταθλήματος
Αντερλεχτ-Ζούλτε Βάρεγκεμ 28/8
Σταντάρ Λιέγης-Κορτράικ 28/8
Σαρλερουά-Ούπεν 28/8
Μαλίν-Σεντ Τρουίντεν 28/8
Σερκλ Μπριζ-Λόκερεν 28/8
Βέστερλο-Μπριζ 29/8
Γάνδη-Γκέρμιναλ 29/8
Γκενκ-Λιρς 29/8

Δύσκολη αποστολή για την Τουλούζ


Εκτός έδρας αποστολή έχει η Τουλούζ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το γαλλικό πρωτάθλημα. Η πρωτοπόρος του σαμπιονά αναμετράται στο «Μαρσέλ Πικό» με τη Νανσί και θέλει να πετύχει την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες, προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Από την πλευρά της, η Καέν, η οποία ακολουθεί από απόσταση δύο βαθμών, υποδέχεται την -προτελευταία της κατάταξης- Μπρεστ και θέλει να παραμείνει σε «απόσταση βολής» από την κορυφή.

Στο μεταξύ, ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναμέτρηση της Μπορντό με τη Μαρσέιγ. Η πρωταθλήτρια του 2009 υποδέχεται την κάτοχο του τίτλου στο «Σαμπάν Ντελμά» του Μπορντό, με τις δύο ομάδες να χρειάζονται το «τρίποντο», προκειμένου να απομακρυνθούν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής του σαμπιονά
Αρλ-Ρεν 28/8
Λοριάν-Λιόν 28/8
Νανσί-Τουλούζ 28/8
Σεντ Ετιέν-Λανς 28/8
Βαλανσιέν-Μονπελιέ 28/8
Καέν-Μπρεστ 28/8
Λιλ-Νις 29/8
Μονακό-Οσέρ 29/8
Σοσό-Παρί Σεν Ζερμέν 29/8
Μπορντό-Μαρσέιγ 29/8

Για το τρία στα τρία η Πόρτο


Με στόχο να κάνει το «3 στα 3» θα αγωνιστεί η Πόρτο στην έδρα της Ρίο Aβε, για την 3η ημέρα του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Από τη δική της μεριά, η Νασιονάλ Μαδέιρα, που επίσης ξεκίνησε με δύο νίκες, θα υποδεχθεί την Γκιμαράες.

Στον αντίποδα, η πρωταθλήτρια Μπενφίκα ξεκίνησε με δύο ήττες και στην έδρα της θα αναζητήσει την πρώτη νίκη απέναντι στην Σετούμπαλ. Την Μαρίτιμο θα υποδεχθεί η Μπράγκα, με νωπές ακόμη τις ενυπώσεις από την επιτυχία της στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ επί της Σεβίλης, ενώ η Σπόρτινγκ θα «δοκιμαστεί» την Δευτέρα στην έδρα της Ναβάλ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής
Νασιονάλ Μαδέιρα-Γκιμαράες 28/8
Μπενφίκα-Σετούμπαλ 28/8
Μπέιρα Μαρ-Ακαδέμικα 29/8
Πάσος Φερέιρα-Πορτιμονένσε 29/8
Μπράγκα-Μαρίτιμο 29/8
Ολανένσε-Λεϊρία 29/8
Ρίο Αβε-Πόρτο 29/8
Ναβάλ-Σπόρτινγκ Λισ. 30/8

Aνοίγει η αυλαία στο Καμπιονάτο


Ανοίγει το Σάββατο η «αυλαία» του ιταλικού πρωταθλήματος για την αγωνιστική περίοδο 2010-11. Η πρώτη αγωνιστική του καμπιονάτο αρχίζει το Σάββατο με δύο αναμετρήσεις, συνεχίζεται την Κυριακή, ενώ θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα. Εκείνη την ημέρα η Μπολόνια θα υποδεχθεί την πρωταθλήτρια και κυπελλούχο Ίντερ, λόγω των υποχρεώσεων των «νερατζούρι» για το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Στο πλαίσιο της πρεμιέρας, η Ρόμα υποδέχεται τη «νεοφώτιστη» Τσεζένα, η Γιουβέντους αντιμετωπίζει στο Μπάρι την τοπική ομάδα, ενώ η Μίλαν φιλοξενεί την επίσης «νεοφώτιστη» Λέτσε.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας
Ουντινέζε-Τζένοα 28/8
Ρόμα-Τσεζένα 28/8
Μπάρι-Γιουβέντους 29/8
Κιέβο-Κατάνια 29/8
Φιορεντίνα-Νάπολι 29/8
Μίλαν-Λέτσε 29/8
Παλέρμο-Κάλιαρι 29/8
Πάρμα-Μπρέσια 29/8
Σαμπντόρια-Λάτσιο 29/8
Μπολόνια-Ίντερ 30/8

Κόντης: "Υπάρχει φιλοδοξία". Οι αντιδράσεις των αντιπάλων από το Μονακό


Μετρημένος στις δηλώσεις του μετά από τα αποτελέσματα της κλήρωσης για το Europa League ήταν ο εκτελεστικός διευθυντής του Άρη, Γιάννης Κόντης. Δεν έκρυψε βέβαια την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας."Ήταν μια κλήρωση που μας έφερε αντιμέτωπους με πολύ μεγάλες ομάδες. Τα λέει όλα ότι μια είναι η κάτοχος του τροπαίου. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να παίξουμε καλά παιχνίδια τόσο στο γήπεδο μας όσο και εκτός έδρας, να διεκδικήσουμε νίκες και να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Υπάρχει φιλοδοξία για κάτι παραπάνω και δεν μένουμε μόνο στην πρόκριση που πετύχαμε. Θα παίξουμε ως ίσος προς ίσο όλους τους αντιπάλους μας", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ενρίκε Σερέθο, ενόψει του αγώνα με τον Άρη επί ελληνικού εδάφους θυμήθηκε πως "πριν από λίγα χρόνια που είχαμε πάει στη Θεσσαλονίκη υπήρξαν κάποια προβλήματα με τους Σούστερ και Σολοθάμπαλ. Είχαν γίνει επεισόδια εις βάρος τους".

Τέλος, ο πρόεδρος της Λεβερκούζεν, Βόλφγκανγκ Χολτσχάουζερ σημείωσε: "Ο όμιλος είναι πολύ δύσκολος για εμάς δεδομένης της παρουσίας ομάδων όπως η Ατλέτικο που είναι η κάτοχος του τροπαίου, και του Άρη. Έχουμε κακή εμπειρία με τις ελληνικές ομάδες, όπως η βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό και αποκλεισμός από την ΑΕΚ. Νομίζω ότι η Ατλέτικο και ο Άρης έχουν τον πρώτο λόγο. Εμείς πρέπει κατ’ αρχήν να μην χάσουμε βαθμούς στο γήπεδό μας".

Πλησιάζει στο Μιλάνο ο Ζλάταν!


Ακόμα πιο κοντά στο «Σαν Σίρο» βρίσκεται ο Ιμπραΐμοβιτς καθώς ο Σουηδός εξέφρασε στον Αλέγκρι την επιθυμία του να γίνει παίκτης της Μίλαν.«Είχαμε μία τηλεφωνική επικοινωνία. Μου είπε ότι θα ήταν πραγματικά χαρούμενος να έρθει στην Μίλαν. Θα δούμε αν μπορούμε να ενισχύσουμε την επίθεση μας, η οποία είναι και τώρα ισχυρή. Είναι ένας σημαντικός παίκτης που θα μας ανεβάσει ποιοτικά. Είναι πρωταθλητής και θα έχουμε μία από τις ισχυρότερες επιθέσεις στην Ευρώπη», δήλωσε ο τεχνικός της Μίλαν, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στο Sky Sport.

Πλέον, αυτό που απομένει είναι να υπάρξει το τελικό ραντεβού ανάμεσα στην Μίλαν και τον Ιμπραΐμοβιτς στο οποίο και θα επισημοποιηθεί η συνεργασία των δύο πλευρών!

Μπουσαϊντί: «Πολύ σημαντική η πρόκριση»

Μπουσαϊντί: «Πολύ σημαντική η πρόκριση»

Ο Ανίς Μπουσαϊντί μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League κόντρα στη Φενέρ και όχι μόνο. Ο Τυνήσιος οπισθοφύλακας του Δικεφάλου τόνισε μεταξύ των άλλων:
«Αξίζουν συγχαρητήρια στον κόσμο του ΠΑΟΚ, σε όσους μας στήριξαν. Είναι μια σημαντική πρόκριση. Ήμασταν άτυχοι με τον Άγιαξ. Είχαμε δύσκολη κλήρωση και στο Europa League, αλλά τα καταφέραμε και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς». Σε ερώτηση για την κίτρινη κάρτα που δέχθηκε στο ξεκίνημα του αγώνα ανέφερε: «Προσπαθούσα να είμαι προσεκτικός μετά την κάρτα, ο διαιτητής ήταν κοντά στις φάσεις κι έβλεπε πως οι αντίπαλοι με προκαλούσαν. Νομίζω ότι καλώς αντικαταστάθηκα αφού ήμουν και ιδιαίτερα κουρασμένος». Για το πώς ένιωσε στην φάση του γκολ τόνισε: «Ήταν απίστευτο αυτό που ένιωσα. Ήταν σαν να σταμάτησε ο χρόνος για 5-6 δευτερόλεπτα, μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι είχε συμβεί. Έπειτα όλοι πλέαμε σε πελάγη ευτυχίας». Για τους αντιπάλους του Δικεφάλου ανέφερε: «Την Βιγιαρεάλ την αντιμετώπισα με την Σάλτσμπουργκ και δεν είναι η ομάδα φόβητρο, ενώ και η Κλαμπ Μπριζ δεν είναι η ομάδα που ήταν δυνατή πριν 5 χρόνια. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι μια καλή ομάδα, αλλά νομίζω ότι στην Τούμπα μπορούμε να κερδίσουμε κάθε ομάδα».

Το πρόγραμμα των ομίλων για ΑΕΚ, Άρη, ΠΑΟΚ


Την Χάιντουκ θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ στην πρώτη (1η) αγωνιστική του 7ου ομίλου του Europa League.H Ένωση ολοκληρώνει τις αναμετρήσεις της με την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, επίσης στην Αθήνα.

Την Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στις 16 Σεπτεμβρίου, στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου

Από το Μπριζ θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του για τον τέταρτο όμιλο του Europa League ο ΠΑΟΚ και θα τις ολοκληρώσει στο Ζάγκρεμπ στα μέσα Δεκεμβρίου. Τρίτη και τέταρτη αγωνιστική οι αναμετρήσεις με τη δυνατή Βιγιαρεάλ. Το πρόγραμμα της Ένωσης:

1η αγωνιστική – (Πέμπτη 16/09)
ΑΕΚ - Χάιντουκ

2η αγωνιστική – (Πέμπτη 30/09)
Ζενίτ - ΑΕΚ

3η αγωνιστική - (Πέμπτη 21/10)
Άντερλεχτ – ΑΕΚ

4η αγωνιστική – (Πέμπτη 04/11)
ΑΕΚ – Άντερλεχτ

5η αγωνιστική – (Τετάρτη 01/12)
Χάιντουκ – ΑΕΚ

6η αγωνιστική – (Πέμπτη 16/12)
ΑΕΚ – Ζενίτ

Το πρόγραμμα του Άρη

1η αγωνιστική (16/09):Άρης-Ατλέτικο Μαδρίτης

2η αγωνιστική (30/09):Ρόζενμποργκ-Άρης

3η αγωνιστική (21/10):Άρης-Λεβερκούζεν

4η αγωνιστική (04/11):Λεβερκούζεν-Άρης

5η αγωνιστική (01/12):Ατλέτικο Μαδρίτης-Άρης

6η αγωνιστική (16/12):Άρης-Ρόζενμποργκ

Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ

1η αγωνιστική: 16 Σεπτεμβρίου, Jan Breydel Stadium, Κλαμπ Μπριζ-ΠΑΟΚ

2η αγωνιστική: 30 Σεπτεμβρίου, Τούμπα,ΠΑΟΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ

3η αγωνιστική: 21 Οκτωβρίου, El Madrigal,Βιγιαρεάλ-ΠΑΟΚ

4η αγωνιστική: 4 Νοεμβρίου, Τούμπα, ΠΑΟΚ-Βιγιαρεάλ

5η αγωνιστική: 2 Δεκεμβρίου, Τούμπα, ΠΑΟΚ-Κλαμπ Μπριζ

6η αγωνιστική: 15 Δεκεμβρίου, Stadion Maksimir, Ντιναμό-Ζάγκρεμπ-ΠΑΟΚ

Το προφίλ της Ντιναμό


Απώλεσε τον μεγάλο της στόχο που ήταν η έξοδος στους ομίλους του Champions League, όμως αποκλείστηκε από την Σέριφ και...υποβιβάστηκε στο Europa. Ο λόγος για την Ντιναμό Ζάγκρεμπ που ξεκίνησε με τον Ζάετς στον πάγκο αλλά το αντίο από τους Μολδαβούς έφερε την απόλυση. Στην κροατική ομάδα αγωνίζεται και ο πρώην «πράσινος», Άντε Ρουκάβινα.ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ:

Χρώματα: Μπλέ, Άσπρο
Ετος ίδρυσης: 1945
Γήπεδο: «Μάξιμιρ» (37.000)
Πρόεδρος: Μίρκο Μπάρισιτς Η ομάδα είχε κατακτήσεις τίτλους και στην ενωμένη Γιουγκοσλαβία, αλλά από την ανεξαρτητοποίηση της Κροατίας και μετά, δεν έχει αντίπαλο στις εγχώριες διοργανώσεις.
Κύπελλο Διεθνών Εκθέσεων: 1967 (φιναλίστ 1963)
Πρωτάθλημα Ενωμένης Γιουγκοσλαβίας: 1948,1952,1958,1982
Κύπελλο Ενωμένης Γιουγκοσλαβίας: 1951,1960,1963,1965,1969,1980,1983
Πρωτάθλημα Κροατίας: 1993,1996,1997,1998,1999,2000,2003,2006,2007,2008,2009,2010
Κύπελλο Κροατίας: 1994,1996,1997,1998,2001,2002,2004,2007,2008,2009
Super cup: 1996,1997,1998,2002,2003,2006

Το προφίλ της Βιγιαρεάλ


Ο αποκλεισμός της Μαγιόρκα λόγω υπέρογκων χρεών άνοιξε την πόρτα του Europa στην Βιγιαρεάλ. Ανήκει τα τελευταία χρόνια στις ομάδες που διεκδικούν πάντα θέση σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ η παρουσία της στο Τσάμπιονς Λιγκ 2005-06 αποτελεί την κορυφαία της στιγμή.ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ:

Χρώματα: Κίτρινο
Ετος ίδρυσης: 1923
Γήπεδο: «Ελ Μαδριγάλ» (25.000)
Πρόεδρος: Φερνάντο Ρόιγκ Αλφόνσο
Επίσημο site: http://www.villarrealcf.es

Ο ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ: Το αποτυχημένο πέρασμα του Βαλβέρδε από το «Μαδριγάλ» ανάγκασε την Βιγιαρεάλ να απολύσει τον τεχνικό πλέον του Ολυμπιακού και να στραφεί στην λύση του Χουάν Κάρλος Γκαρίδο που προπονούσε επί πολλά χρόνια την δεύτερη ομάδα. Στα 50 του χρόνια, ο τεχνικός της Βιγιαρεάλ στερείται παραστάσεων από μεγάλες ομάδες, καθώς μέχρι τώρα είχε καθήσει στον πάγκο ερασιτεχνικών συλλόγων. Ανέλαβε από τις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, κατάφερε να συμμαζέψει κάπως την Βιγιαρεάλ ωστόσο δεν παρουσίασε κάτι το ιδιαίτερο και για αυτό δεν τερμάτισε στις θέσεις της Ευρώπης, ασχέτως αν τελικά ο αποκλεισμός της Μαγιόρκα την έφερε στο Europa.

THE SPECIAL ONE:
Διαθέτει πλειάδα εξαιρετικών και έμπειρων παικτών όπως ο Σένα, ο Καθόρλα, ο Μαρτσένα, ωστόσο το μεγάλο της αστέρι είναι ο Νιλμάρ. Η Βιγιαρεάλ στηρίζει την επίθεση της στον 26χρονο φορ, ο οποίος πέρυσι πέτυχε 11 γκολ σε 33 παιχνίδια και έδειξε πως αρπάζει την δεύτερη του ευκαιρία στην Ευρώπη μετά τη σεζόν του στην Λιόν πριν πέντε χρόνια (όταν είχε περάσει και δεν είχε ουσιαστικά ακουμπήσει).

ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ: Είχε τερματίσει πέρυσι στην έβδομη θέση της βαθμολογίας, ωστόσο ο αποκλεισμός της Μαγιόρκα για χρέη της άνοιξε το δρόμο για το Europa. Δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα στα play-off με αντίπαλο την Ντνεπρ τη οποία απέκλεισε με συνολικό σκορ 7-1.

ΤΟ... ΤΑΒΑΝΙ: Η απειρία του προπονητή της και η εν γένει αστάθεια που δείχνει τα τελευταία χρόνια, δεν βοηθούν στις προβλέψεις. Ομάδα που μέσα στην έδρα της μπορεί να ανεβάσει τον ρυθμό σε πολύ γρήγορο επίπεδο, όμως σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί το ανυπέρβλητο εμπόδιο. Λογικά θα περάσει από τον όμιλο, όμως πιθανότατα δεν θα συνεχίσει πολύ ψηλά στην διοργάνωση.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ: Έλειψαν οι μεταγραφικές κινήσεις καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των νέων παικτών... προβιβάστηκαν από την δεύτερη ομάδα. Από κει και πέρα, το μεγάλο όνομα και η μόνη ουσιαστικά μεταγραφή είναι ο ερχομός του Μαρτσένα από την Βαλένθια. Παράλληλα, επέστρεψαν από τους δανεισμούς τους οι Βαλέρο και Άλντιντορ. Έφυγαν ο Ιμπαγάσα και ο Φουστέρ για τον Ολυμπιακό, ο Εγκουρέν για την Χιχόν, ο Σιγκάλι για την Γοδόι Κρουζ, ο Γκοντίν για την Ατλέτικο, ο Χοσέμπα Γιορέντε για την Σοσιεδάδ, ο Μαρκάνο για την Χετάφε, ο Εσκουδέρο για την Μπόκα και ο Πιρές ελεύθερος! Με λίγα λόγια, η αποδυνάμωση ήταν τεράστια...

Ρουίς: «Δύσκολο…»


Πολύ δύσκολο θεωερεί το έργο του Άρη στο Γιουρόπα Λιγκ μετά το άκουσμα των αντιπάλων στον όμιλο, ο Ρουίς ο οποίος ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ομάδας του«Είναι ένας δύσκολος όμιλος. Η Ατλέτικο είναι η εν ενέργεια κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ. Θα κάνουμε ότι μπορούμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο επιθετικός από τη Γουατεμάλα.

Το προφίλ της Μπριζ


Στην σκιά της Άντερλεχτ και της Σταντάρ βρίσκεται τα τελευταία χρόνια η Μπριζ, καθώς έχει να πανηγυρίσει πρωτάθλημα από το 2005, ενώ τελευταίος της τίτλος ήταν το Κύπελλο δύο χρόνια μετά. Έμπειρη ομάδα που ωστόσο δεν αποτελεί φόβητρο, ενώ δεν έχει και το μεγάλο όνομα. Το gazzetta.gr παρουσιάζει την βελγική ομάδα.ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ:

Χρώματα: Μπλέ-Μαύρο
Ετος ίδρυσης: 1891
Γήπεδο: «Γιάν Μπρεϊντέλ» (29.042)
Πρόεδρος: Πολ Γκονκχέρ
Επίσημο site: http://www.clubbrugge.be/

Ο ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ:
Στον πάγκο της Μπριζ βρίσκεται από πέρυσι ο 55χρονος Άντριε Κόστερ. Έχει περάσει από τις... μισές ομάδες της Ολλανδίας, μεταξύ των οποίων και ο Άγιαξ τον οποίο ανέλαβε μετά την φυγή του Τεν Κάτε για την Τσέλσι. Στην Μπριζ βρέθηκε τον Απρίλιο του 2009, ωστόσο ο σύλλογος δεν κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή, ενώ έχασε τελευταία στιγμή και την δεύτερη θέση που οδηγούσε στα προκριματικά του Champions League.

THE SPECIAL ONE: Αστέρι δεν υπάρχει για την Μπριζ. Ούτε παίκτης που να κάνει την μεγάλη διαφορά. Η ομάδα του Κόστερ στηρίζεται περισσότερο στο σύνολο παρά στις ομάδες. Ένας από αυτούς που ξεχωρίζουν, έστω και ελάχιστα από τους υπόλοιπους, είναι ο Γιόναθαν Μπλοντέλ. Ταχύτατος μέσος, έχει και καλά στημένα με το αριστερό και μπορεί να κάνει ζημιά.

ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ: Έχασε την δεύτερη θέση πέρυσι στα πλέι-οφ του βελγικού πρωταθλήματος από την Γάνδη παρότι είχε το πάνω χέρι. Προκρίθηκε στους ομίλους με δύο νίκες επί της Ντιναμό Μινσκ, καθαρίζοντας εύκολα την πρόκριση από την αρχή του δεύτερου αγώνα.

ΤΟ... ΤΑΒΑΝΙ:
Δεν τρομάζει η Μπριζ και σίγουρα δεν είναι το φαβορί απέναντι στον ΠΑΟΚ. Μπορεί σαν όνομα να έχει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία, όμως οι παίκτες της δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Εκ πρώτης όψεως, μάλλον είναι η πιο βατή του ομίλου και η ομάδα του Δερμιτζάκη «την έχει».

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ: Τίποτα το ιδιαίτερο στις μεταγραφές, αντίθετα έχασε σημαντικές μονάδες. Άφησε τον έμπειρο επιθετικό Σονκ, απώλεσε τον Αλκαράζ που έκανε σπουδαίο Μουντιάλ με την Παραγουάη. Από κει και έπειτα, απέκτησε τον Νταλμά, τον αμυντικό Καμοζάτο, ενώ επέστρεφαν οι Κουσέρα και Τζόκιτς από δανεισμό. Παράλληλα αποκτήθηκε και ο 20χρονος φορ Σκέποβιτς.

Το προφίλ της Λεβερκούζεν


Μία από τις παραδοσιακότερες δυνάμεις της σχολής του γερμανικού ποδοσφαίρου είναι αναμφίβολα η Μπάγερν Λεβερκούζεν. Στα θετικά για τους Γερμανούς η σπουδαία επιστροφή του Μίκαελ Μπάλακ στην ομάδα. Στα αρνητικά για τον Άρη η προιστορία με την εν λόγω ομάδα.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ:
Χρώματα: Μαύρο- Άσπρο
Ετος ίδρυσης: 1904
Γήπεδο: «Μπάι Αρίνα» (30.210)
Πρόεδρος: Βόλφανγκ Χόλχαουζερ
Προπονητής Γιουπ Χένκες
Αστέρι: Μίκαελ Μπάλακ
Τερμάτισε 4η στην περσινή περίοδο της Μπουντεσλίγκα

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Άντλερ
Φερνάντες
Μπόμπελ
Γκιέφερ
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Σγουάμπ
Ρέιναρτζ
Χίπια
Φρίντριχ
Βίνταλ
Κάντλετς
Κάστρο
ΜΕΣΟΙ
Ρολφς
Μπαρνέτα
Μπέντερ
Αουγούστο Ρενάτο
Μπάλακ
Μπάλιτς
Σαμ
Ρίσε
Βιντάλ
Καπλάν
Καμπλ
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Χέλμες
Κίμπλινγκ
Ντερντίγιοκ
Γιόργκενσεν

Tο προφίλ της Ατλέτικο Μαδρίτης


Η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα της Μαδρίτης μετά τη Ρεάλ, Ατλέτικο, του Ντιέγκο Φορλάν θα βρεθεί στο δρόμο του Άρη από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ:

Χρώματα: Κόκκινο- Μπλε
Ετος ίδρυσης: 1903
Γήπεδο: «Βιθέντε Καλντερόν» (54.851)
Πρόεδρος: Ενρίκε Κερέζο
Προπονητής: Κίκε Φλόρες
Αστέρι: Ντιέγκο Φορλάν
Την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 9η θέση της Πριμέρα Ντιβιζιόν

Ρόστερ
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
1 Σέρχιο Ασένσο
13 Νταβίντ ντε Ζέα
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
2 Χουάν Βαλέρα
3 Αντόνιο Λόπεζ
16 Χουανίτο
17 Ουιφαλούζι
18 Αλβάρο Ντομίνγεζ
21 Λουίς Περέα
24 Λουίς Φελίπε
25 Ντιέγκο Γκοντίν
ΜΕΣΟΙ
4 Μάριο Σουάρεζ
5 Τιάγκο Μέντες
6 Ιγνάσιο Καμάτσο
8 Ραούλ Γκαρσία
9 Μανουέλ Χουράντο
11 Φραν Μερίδα
12 Πάολο Ασουνσάο
19 Χοσέ Αντόνιο Ρέγες
20 Σιμάο Σαπρόζα
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
10 Σέρχιο Αγουέρο
22 Ντιέγκο Κόστα

Tο προφίλ της Ρόζενμποργκ


Ρόζενμποργκ και νορβηγικό ποδόσφαιρο είναι δύο έννοιες συνυφασμένες για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Η προιστορία με ελληνικές ομάδες είναι μεγάλη για τον σκανδιναβικό σύλλογο.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ:
Χρώματα: Μαύρο- Άσπρο
Ετος ίδρυσης: 1917
Γήπεδο: «Τροντχάιμ» (21.850)
Πρόεδρος: Τέρεν Σβέντσεν
Προπονητής Νιλς Αρν Έγκεν
Αστέρι: Έρικ Μπράατεν
Τερμάτισε 1η στην περσινή περίοδο του πρωταθλήματος της χώρας της


ΡΟΣΤΕΡ
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Ορλούντ
Μπράτεν
Μπαρλί
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Λούστιγκ
Ντορσίν
Ντεμιντοφ
Σταντσγααρντ
Βάνγκμπεργκ
Λάγκο
Άσμπακ
ΜΕΣΟΙ
Αννάν
Στραντ
Όλσεν
Γουίσνες
Σκέμπρεντ
Χένρικσεν
Σβένσον
Άσεν
Μίντσο
Χέλαντ
Οβιάσου
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Μόλντσκρεντ
Ίβερσεν
Μπαχένγκα
Πρίκα

Χαλκιάς: «Ανοιχτεί η πρόκριση»


Ο Κώστας Χαλκιάς αμέσως μετά την κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Λίγκ με δηλώσεις του εμφανίστηκε αισιόδοξος για το τι μπορεί να πετύχει η ομάδα της Θεσσαλονίκης κόντρα στους Ισπανούς, τους Βέλγους και τους Κροάτες.Ο διεθνής πορτιέρο του "Δικεφάλου" μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 για την κλήρωση που θεωρείται από πολλούς βατός ο 4ος όμιλος. "Είναι ένας πολύ ενδιαφέρον όμιλος. Το σημαντικό είναι να είμαστε γεροί και να χαρούμε την διοργάνωση. Είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Θα μπορούσαμε να πέσουμε και σε χειρότερο όμιλο. Ο κόσμος θα δει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτά τα ματς, αφού θα παίξουμε σε ευρωπαϊκό όμιλο μετά από καιρό. Είτε παίζεις στο Τσάμπιονς Λιγκ, είτε στο Γιουρόπα Λιγκ είναι μια μεγάλη γιορτή, αν καταφέρουμε να πάρουμε και την πρόκριση θα είναι ότι καλύτερο. Είναι μια ευκαιρία για να πάρουν εμπειρίες και κάποια παιδιά. Είναι ανοιχτός ο όμιλος. Η Βιγιαρεάλ είναι ισπανική ομάδα, το ισπανικό πρωτάθλημα είναι το πιο θεαματικό στην Ευρώπη, αλλά εμείς θα το παλέψουμε στα ίσα".

Ομιλος με... παγίδες για την ΑΕΚ


Στον 7ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ θα μετάσχει η ΑΕΚ, όπως προέκυψε από την κλήρωση για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, η οποία διεξήχθη στο Μονακό. Ο «Δικέφαλος» θα τεθεί αντιμέτωπος με τις Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία), Αντερλεχτ (Βέλγιο) και Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία).

Το... έχει ο ΠΑΟΚ


τον 4ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ θα μετάσχει ο ΠΑΟΚ, όπως προέκυψε από την κλήρωση για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, η οποία διεξήχθη στο Μονακό. Ο "Δικέφαλος του βορρά" θα τεθεί αντιμέτωπος με τις Βιγιαρεάλ (Ισπανία), Μπριζ (Βέλγιο) και Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία).

Στα... βαθιά ο Αρης


Στον 2ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ θα μετάσχει ο Αρης, όπως προέκυψε από τηΝ κλήρωση για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, η οποία διεξήχθη στο Μονακό. Οι Θεσσαλονικείς θα τεθούν αντιμέτωποι με τις Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία), Λεβερκούζεν (Γερμανία) και Ρόζενμποργκ (Νορβηγία).

ΜΠΑΣΚΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ: Απέκτησε Διαμαντόπουλο και Ματαλόν

ΜΠΑΣΚΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ: Απέκτησε Διαμαντόπουλο και Ματαλόν

Πολύ κοντά στην πραγματοποίηση δύο σπουδαίων μεταγραφών βρίσκεται η ομάδα μπάσκετ του Ηρακλή. Οι «κυανόλευκοι» ήρθαν σε συμφωνία τόσο με τον Γιώργο Διαμαντόπουλο όσο και με τον Μάριο Ματαλόν, οι μεταγραφές των οποίων αναμένεται σύντομα να ανακοινωθούν και επίσημα. Θυμίζουμε ότι ο Διαμαντόπουλος αγωνιζόταν στο Μαρούσι ενώ έχει παίξει ακόμη σε Πανιώνιο, Ολυμπιακό και Κολοσσό Ρόδου.

Οι όμιλοι του Europa League



Α όμιλος
Γιουβέντους
Μάντσεστερ Σίτι
Σάλζμπουργκ
Λεχ Πόζναν

Β όμιλος
Ατλέτικο Μαδρίτης
Λεβερκούζεν
Ρόζεμποργκ
ΑΡΗΣ

C όμιλος
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Λιλ
Λέφσκι Σόφιας
Γάνδη

D όμιλος
Βιγιαρεάλ
Μπριζ
Ντινάμο Ζάγκρεμπ
ΠΑΟΚ

Ε όμιλος
Αλκμαάρ
Ντιναμό Κιέβου
Μπάτε Μπορίσοφ
Σέριφ

F όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Παλέρμο
Σπάρτα Πράγας
Λωζάνη

G όμιλος
Ζενίτ
Άντερλεχτ
ΑΕΚ
Χάιντουκ

Η όμιλος
Στουτγάρδη
Χετάφε
Όντενσε
Γιουνγκ Μπόις

Ι όμιλος
Αϊντχόφεν
Σαμπντόρια
Μέταλιστ
Ντεμπρετσένι

J όμιλος
Σεβίλλη
Παρί Σεν Ζερμέν
Ντόρτμουντ
Καρπάτι

Κ όμιλος
Λίβερπουλ
Στεάουα Βουκουρεστίου
Νάπολι
Ουτρέχτη

L όμιλος
Πόρτο
Μπεσίκτας
ΤΣΣΚΑ Σόφιας

Πήρε Λούις Γκαρσία ο Παναθηναϊκός!


Στην απόκτηση του Λουίς Γκαρσία προχώρησε ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι -μετά από προσωπικές κινήσεις του Κάρλος Φρέιτας- συμφώνησαν με τον 32χρονο Καταλανό επιθετικό, που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους, όπως η Λίβερπουλ και η Ατλέτικο Μαδρίτης ενώ μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στη Σανταντέρ.

Ο Γκαρσία αναμένεται να φτάσει σύντομα στην Αθήνα, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο συμβόλαιό του με τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Κονέ και Πετρόπουλος τα νέα πρόσωπα


Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντος Σάντος, ανακοίνωσε τα ονόματα των διεθνών που θα συμπεριληφθούν στην αποστολή της Εθνικής Ανδρών για τους δύο αγώνες με τη Γεωργία και την Κροατία (για τα προκριματικά του Euro 2012). Από τις κλήσεις του Πορτογάλου τεχνικού ξεχωρίζουν οι Κονέ και Πετρόπουλος, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να δείξουν ότι μπορούν να βοηθήσουν την Εθνική και να αποτελέσουν αξιόπιστες λύσεις.

Οι 22 ποδοσφαιριστές είναι οι: Τζόρβας, Σηφάκης, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Μανιάτης, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Καφές, Τζιόλης, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Νίνης, Κονέ, Μήτρογλου, Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Σαμαράς, Πετρόπουλος.

«Σάρωσε» τα βραβεία η Ίντερ!


Tέσσερις ποδοσφαιριστές της Ίντερ, κατέκτησαν τα βραβεία για τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της περασμένης αγωνιστικής περιόδου.

Κατά την διάρκεια της κλήρωσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ η UEFA βράβευσε τους Σέζαρ, Μαϊκόν, Σνάιντερ και Μιλίτο οι οποίοι «εξαργύρωσαν» με τον καλύτερο τρόπο την περσινή «τρελή» πορεία της πρωταθλήτριας Ευρώπης με την κατάκτηση του τρέμπλ.

Ο Ζούλιο Σέζαρ, ήταν από τους κορυφαίους την περσινή χρονιά και αποτέλεσε τον «φύλακα άγγελο», κάτω από τα δοκάρια της ιταλικής ομάδας. Οι άλλες δύο υποψηφιότητες για τον καλύτερο τερματοφύλακα, ήταν ο Βαλντές της Μπαρτσελόνα και ο Λιορίς της Λιον.

Καλύτερος αμυντικός της χρονιάς αναδείχτηκε ο Μαϊκόν. Ο πολυσύνθετος αμυντικός που κυριολεκτικά τα… κάνει όλα και συμφέρει ήταν από τα βασικά «γρανάζια» της Ίντερ. Λούσιο και Πικέ οι άλλοι δύο υποψήφιοι, στην βράβευση που έκανε ο Αντρέας Μπρέμε.

Στην κατηγορία του καλύτερου μέσου, το βραβείο πήρε ο «ιπτάμενος» Ολλανδός της Ίντερ, Γούεσλι Σνάιντερ- οι άλλοι δύο υποψήφιοι ήταν ο Ισπανός Τσάβι και ο Ολλανδός Ρόμπεν-, ενώ υποψήφιοι για το βραβείο του καλύτερου φορ ήταν οι Μιλίτο, Ρούνεϊ και Μέσι, με τον Αργεντίνο «μπόμπερ» της Ίντερ να παίρνει το βραβείο.

Πάμε για άλμα! Κυνηγάμε Τούρκους, Ολλανδούς. Πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ


Το 3x3 των ελληνικών ομάδων στο Europa League και με τον Παναθηναϊκό στους ομίλους του Champions League, μας δίνει πιθανότητες να αφήσουμε πίσω μας Ολλανδία και Τουρκία και να πιάσουμε τους γείτονες στη 9η θέση.Τι σημαίνει η 9η θέση

Εφόσον η Ελλάδα τερματίσει στην 9η θέση, σημαίνει πως του παραχρόνου, τη σεζόν 2012-2013, θα έχουμε 6 ομάδες στα ευρωπαϊκά Κύπελλα (2 στο Τσάμπιονς Λιγκ - 1 απευθείας στους ομίλους, 1 στα προκριματικά- και 4 στο Γιουρόπα Λιγκ).
Τι γίνεται με Ολλανδία και Τουρκία

Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 11η θέση στην ειδική βαθμολογία της UEFA συνεχίζοντας με 4/5 ομάδες (έχει αποκλειστεί μόνο ο Ολυμπιακός) την ίδια στιγμή που οι Τούρκοι συνεχίζουν με 2/5 ομάδες (Μπούρσασπορ και Μπεσίκτας), αφού έχουν αποκλειστεί Γαλατασαράι, Φενέρμπαχτσε και Τράμπζονσπορ.

Οσον αφορά στην Ολλανδία που είναι 10η, εκεί τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, καθώς συνεχίζουν με 5/6 ομάδες («έχασαν» μόνο τη Φέγενορντ). Η διαφορά μας με τους Ολλανδούς είναι 2.763 βαθμοί.

Πρακτικά –κι έχοντας υπόψη πως στο τέλος της χρονιάς «αφαιρείται» στον υπολογισμό η σεζόν 2006-07 – θα πρέπει βέβαια φέτος και οι ελληνικές ομάδες να κάνουν την… υπέρβαση τους.

Δηλαδή, ο Παναθηναϊκός να περάσει στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και δύο εκ των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ ή Άρη να προκριθούν στην επόμενη φάση του Γιούροπα. Δύσκολο μεν, όχι ακατόρθωτο δε.

Εξυπακούεται ότι ταυτόχρονα θα πρέπει οι τουρκικές αλλά κυρίως οι ολλανδικές ομάδες να κάνουν όσο το δυνατόν χειρότερες πορείες. Στο φινάλε, ακόμα και αν δεν καταφέρουμε φέτος να τερματίσουμε στην 9η θέση, του χρόνου μπορούμε να είμαστε πολύ κοντά.
Η βαθμολογία της UEFA (σε παρένθεση ο αριθμός των ομάδων που συνεχίζουν)

1. Αγγλία 70.785 (6/ 7)
2. Ισπανία 66.329 (7/ 7)
3. Γερμανία 57.103 (6/ 6)
4. Ιταλία 51.838 (7/ 7)
5. Γαλλία 45.678 (5/ 6)
6. Πορτογαλία 36.796 (4/ 5)
7. Ρωσία 36.374 (4/ 6)
8. Ουκρανία 36.216 (4/ 6)
9. Τουρκία 33.050 (2/ 5)
10. Ολλανδία 32.129 (5/ 6)
11. Ελλάδα 29.366 (4/ 5)

Στον αέρα το Άρης-ΠΑΟ


Πολύ δύσκολα θα πραγματοποιηθεί η αναμέτρηση του Άρη με τον Παναθηναϊκό για την 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας στις 12 Σεπτέμβρη, καθώς το ματς συμπίπτει με τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο συγκεκριμένος αγώνας θα μετατεθεί, ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση φέρεται να δηλώνει αδυναμία για την περιφρούρησή του λόγω των αναγκών της Έκθεσης. Οι δύο ομάδες καλούνται τώρα να βρουν νέα ημερομηνία με το πρόγραμμα να είναι βαρύ εξαιτίας των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων.

Καλοοοοοοοοοοοοοοο εεεεεεεεεε?


Δυστυχώς γι' αυτές, έμειναν με την πίκρα!

Με Αλεξίου η τελετή έναρξης


Μία φαντασμαγορική τελετή έναρξης ετοιμάζουν οι ιθύνοντες της τουρκικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης εν όψει του Μουντομπάσκετ. Μεταξύ αυτών που θα τραγουδήσουν είναι και η Χάρις Αλεξίου.Στην τελετή έναρξης θα δώσει μεταξύ άλλων παράσταση το διάσημο Cirque de Soleil ενώ η... φιέστα που ετοιμάζουν οι Τούρκοι θα έχει και ελληνικό χρώμα με τη συμμετοχή της Χαρούλας Αλεξίου.Η Ελληνίδα τραγουδίστρια βρίσκεται ανάμεσα σε κορυφαίες προσωπικότητες που θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους την τελετή έναρξης του Μουντομπάσκετ, όπως για παράδειγμα ο Ιταλός τενόρος Αλεσάντρο Σαφίνα και αρκετοί Τούρκοι καλλιτέχνες.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από 172 χώρες, ενώ 300 παιδιά από 110 χώρες θα τραγουδήσουν τη σύνθεση που δημιουργήθηκε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Στο ξεκίνημα της τελετής έναρξης θα απευθύνουν λόγους ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο Υπουργός Φρακ Ναζίκ Όζακ και ο πρόεδρος της FIBA Μπομπ Έλφινστον, προς τις 24 ομάδες που θα αγωνιστούν στη διοργάνωση.

Ενίσχυση με Καρντόσο


"Μπαμ" με τον Οράσιο Καρντόσο, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης στο τέλος της περασμένης σεζόν, είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει η ομάδα της Καβάλας.Ο Αργεντινός αμυντικός μέσος είδε τα αρκετά "φλερτ" του με τον Ολυμπιακό αυτό το καλοκαίρι να μην ευοδώνονται και σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο Σταύρος Ψωμιάδης κατάφερε να βρει τη "χρυσή τομή" με τον εκπρόσωπο του παίκτη και να τον πείσει να φορέσει τα μπλε.Το μόνο που απομένει πλέον για να επισημοποιηθεί η συμφωνία των δύο πλευρών είναι ο 31άχρονος άσος να μεταβεί στην μακεδονική πόλη και να περάσει με επιτυχία τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις, ενώ είναι αρκετά πιθανό το συμβόλαιο που θα υπογράψει με τους "Αργοναύτες" να είναι διετούς διάρκειας.

Αυτή πάντως δεν πρόκειται να είναι η τελευταία "πινελιά" των διοικούντων την ΠΑΕ στον μεταγραφικό καμβά, καθώς στο στόχαστρο της ομάδας της Καβάλας φέρεται να βρίσκεται ακόμα ένας πλάγιος μπακ και ένας επιθετικογενής παίκτης, με τις προσπάθειες για την απόκτησή τους να εντείνονται όσο πλησιάζουμε προς τη λήξη των μεταγραφών.

Ρομπίνιο και Ζλάταν για Μίλαν!


Εκτός από το γνωστό θέμα του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, η Μίλαν κυνηγάει και άλλη μια υπόθεση. Εκείνη της απόκτησης του Ρομπίνιο, με τους «ροσονέρι» να προσπαθούν για να "κλείσουν" δύο μεγάλες μεταγραφές!

Όπως αναφέρουν τα Ιταλικά μέσα η Μίλαν είναι πολύ πιθανό να δώσει 40 εκατομμύρια ευρώ για τον Σουηδού επιθετικό στην Καταλανική ομάδα, έστω και με δόσεις σε βάθος χρόνου τριετίας, με τον «Ίμπρα» να λαμβάνει περί τα 8 εκατομμύρια το χρόνο από την ομάδα του Μιλάνου!

Μάλιστα στην Ιταλία τα ρεπορτάζ κάνουν λόγο για πολύ πιθανή μετακίνηση και του Ρομπίνιο στη Μίλαν, με τον Μπερλουσκόνι να θέλει να… τινάξει την μπανκα στον αέρα! Ο βραζιλιάνος επιθετικός δεν έχει καταφέρει να πείσει στη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ στην Αγγλική ομάδα υπάρχει ήδη πληθώρα επιθετικών επιλογών για τον Μαντσίνι. Δεν αποκλείεται λοιπόν εκτός από τον Ζλάταν η Μίλαν να ενισχυθεί και με τον Ρομπίνιο, πραγματοποιώντας μεταγραφικές «βόμβες» λίγο πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου!

Χωρίς Κάλβο με Καβάλα


Στις υπηρεσίες του Τόνι Κάλβο δεν μπορεί να υπολογίζει ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ ενόψει της πρεμιέρας του Άρη στη Σούπερ Λίγκα, καθώς ο Ισπανός μέσος αποκόμισε ένα χτύπημα στον αστράγαλο από τη χτεσινή αναμέτρηση.

Στο 57ο λεπτό έγινε αλλαγή ο Τόνι Κάλβο καθώς χτύπησε στον αστράγαλο, και αν και δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία ο τραυματισμός του, παρόλα αυτά θεωρείται απίθανο από το ιατρικό τιμ της ομάδας του Άρη να προλάβει να αποθεραπευτεί εντός διημέρου.

Έτσι ο Κούπερ θα πρέπει να «ανακατέψει και πάλι την τράπουλα» για τον αγώνα με την Καβάλα εκτός έδρας, καθώς πλέον θα πρέπει να βρεθεί κάποιος άλλος παίκτης ώστε να καλύψει τη θέση του δεξιού χαφ, με τον Τσεσνάουσκις να είναι το φαβορί.

Φωτο Ημερας

Βενετία Κυρίου, ή αλλιώς... Ανάσταση Κυρίου!

Υπέγραψε στη Βόλφσμπουργκ ο Ντιέγκο


Η επιστροφή του Ντιέγκο στην Μπουντεσλίγκα, είναι πλέον γεγονός, καθώς οι διοικήσεις της Βόλφσμπουργκ και της Γιουβέντους, συμφώνησαν για την μεταγραφή του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού στα 15 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ντιέγκο υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας, με ετήσιες αποδοχές περίπου στα τρία εκατ. ευρώ.

Ο Βραζιλιάνος αγωνίσθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Βέρντερ Βρέμης από το 2006 μέχρι και το 2009, ενώ στην συνέχεια πήρε μεταγραφή για την Γιουβέντους, στην οποία, όμως, δεν μπόρεσε να δείξει την αξία του.

ΠΑΟΚ: Ελεύθεροι οι οπαδοί

ΠΑΟΚ: Ελεύθεροι οι οπαδοί

Μετά την μεγάλη πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Φενέρμπαχτσε, άλλη μία μάχη κερδήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για τους πέντε τελικά συλληφθέντες οπαδούς του ΠΑΟΚ οι οποίοι αφέθησαν ελεύθεροι και επιστρέφουν στην Θεσσαλονίκη.
Αυτή η πολύ μεγάλη βραδιά για τον Δικέφαλο του Βορρά σημαδεύτηκε και από τα προβλήματα με τον κόσμο εντός και εκτός Σουκρού Σαράτσογλου. Προβλήματα που ξεκίνησαν από την επίθεση και το σπάσιμο στα 23 πρώτα λεωφορεία των οπαδών του Δικεφάλου. Στις μάχες σώμα – με σώμα που ακολούθησαν συνελήφθησαν οι συγκεκριμένοι με τον έναν να κατηγορείται και για επίθεση σε αστυνομικό.
Με τους πέντε ασχολήθηκαν οι δύο εκπρόσωποι της ΠΑΕ που παρέμειναν στην Κωνσταντινούπολη και οι προξενικές αρχές. Κατάφεραν μάλιστα μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις να τους πάρουν από τις αστυνομικές αρχές και να επιστρέψουν όλοι σήμερα στην Θεσσαλονίκη.

ΑΡΗΣ: Επικεφαλής στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας

ΑΡΗΣ: Επικεφαλής στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας

Ο ΑΡΗΣ για μία θέση δεν κατάφερε να βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας και έτσι θα μπει στην κληρωτίδα ως επικεφαλής του τέταρτου γκρουπ. Ο ΑΡΗΣ θα αντιμετωπίσει σε γκρουπ 4 ομάδων τρεις συλλόγους που θα προκύψουν από την κλήρωση (ένας από κάθε ένα των τριών πρώτων γκρουπ). Σε αυτή την φάση οι ομάδες αγωνίζονται όλοι εναντίον όλων σε εντός κι εκτός έδρας αναμετρήσεις. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 16 Σεπτεβρίου. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή στις 14:00 ώρα Ελλάδας στο Μονακό. Την ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα εκπροσωπήσει ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Γιάννης Κόντης. Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας.

1Ο ΓΚΡΟΥΠ

Ατλέτικο Μαδρίτης
Λίβερπουλ
Σεβίλλη
Πόρτο
Βιγιαρεάλ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Αϊντχόφεν
Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης
Γιουβέντους
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Στουτγκάρδη
Άλκμααρ

2Ο ΓΚΡΟΥΠ

Στεάουα Βουκουρεστίου
Λιλ
Ντιναμό Κιέβου
Άντερλεχτ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Παρί Σεν Ζερμέν
Μπριζ
Παλέρμο
Χετάφε
Μπεσίκτας
Μάντσεστερ Σίτι
Σαμπντόρια

3Ο ΓΚΡΟΥΠ

Σπάρτα Πράγας
ΑΕΚ
Μέταλιστ Χάρκιφ
Λέφσκι Σόφιας
Ρόζενμποργκ
Σάλτζμπουργκ
ΤΣΣΚΑ Σόφιας
Οντένσε
Νάπολι
Ντόρτμουντ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ
ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ

4Ο ΓΚΡΟΥΠ

Άρης
Ραπίντ Βιέννης
ΠΑΟΚ
Λεχ Πόζναν
Καρπάτι Λβιβ
Γιουνγκ Μπόις
Ουτρέχτη
Γάνδη
Λοζάνη
Σέριφ Τίρασπολ
Ντέμπρετσεν
Χάιντουκ Σπλιτ

Προχωρημένες συζητήσεις με επιθετικό.

Σε προχωρημένες συζητήσεις με έναν κυνηγό, το όνομα του οποίου δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας ακόμα, βρίσκεται ο Κάρλος Φρέιτας.Ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής έχει αναλάβει να φέρει στην Παιανία έναν επιθετικό με τα χαρακτηριστικά που έχει ζητήσει ο Νιόπλιας (να μπορεί να αγωνίζεται τόσο στην κορυφή της επίθεσης όσο και στα πλάγια) και μέχρι αργά χθες το βράδυ είχε επαφές σχετικά.

Πληροφορίες που βγαίνουν προς τα έξω από τον Παναθηναϊκό αναφέρουν ότι μέχρι αύριο το βράδυ οι 'πράσινοι' περιμένουν να έχει ολοκληρωθεί θετικά η συγκεκριμένη υπόθεση, αφού έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει πολύς χρόνος για χάσιμο. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, μέσα στο Σαββατοκύριακο να βρεθεί ο εν λόγω παίκτης στη χώρα μας για εξετάσεις και υπογραφές.

Σε δεύτερο πλάνο του Πάπα Γουάιγκο

Στο μεταξύ, από το 'τριφύλλι' επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον για τον Πάπα Γουάιγκο της Φιορεντίνα, για τον οποίο υπήρχαν από χθες δημοσιεύματα στην Ιταλία. Ο Σενεγαλέζος άσος βρίσκεται στη λίστα του συλλόγου, ως δεύτερη λύση.

Βλέπει Κονγκολέζο γκολκίπερ o Ηρακλής

Ο Ιβ Μακαλεμπέ, ο οποίος πέρσι αγωνιζόταν στη σκοτσέζικη Χιμπέρνιαν, είναι ένας από τους τερματοφύλακες που ενδιαφέρει τον Ηρακλή.Ο 24χρονος Κογκολέζος ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Τσέλσι το 2006 και στη συνέχεια πήγε δανεικός στη Γουότφορντ.

Το 2007 πήγε στη Χιμπέρνιαν από την οποία έμεινε ελεύθερος φέτος το καλοκαίρι, έχοντας μόλις 7 συμμετοχές στην περσινή σεζόν.

Έξτρα πριμ 400 χιλιάδες στον Άρη

Εκτός από τα πανηγύρια στον Άρη, είχαμε και γενναίο πριμ από τη διοίκηση για την μεγάλη πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Θανάσης Αθανασιάδης ανακοίνωσε έξτρα πριμ 100 χιλ. ευρώ, που προστέθηκαν στα ήδη 300 χιλιάρικα που είχε συμφωνηθεί βάσει εσωτερικού κανονισμού.

Πάντως το ποσό δεν αποκλείεται να ανέβει από ορισμένους εξωδιοικητικούς παράγοντες της ομάδας που εκδήλωσαν την επιθυμία μετά την μεγάλη πρόκριση των «κίτρινων».