Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Κούπερ: «Για τον κόσμο μας!»

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ όντας πανευτυχής για την πρόκριση του Άρη στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ την αφιέρωσε στον κόσμο της ομάδας της Θεσσσαλονίκης. Εκτόρ Ραούλ Κούπερ: «Το μόνο που με πείραξε από τη δική μου ομάδα είναι ότι χάσαμε τη συγκέντρωσή μας στο β΄ μέρος. Μας έλειψε και στο τέλος η συγκέντρωση, εκεί όπου μπορούσαμε να πετύχουμε κάποιο γκολ ακόμη. Η δική μου ομάδα είχε μια ικανοποιητική αμυντική λειτουργία, ειδικά όταν έπαιζε με γεμίσματα ο αντίπαλος, εμείς ήμασταν καλοί στο ψηλό παιχνίδι. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί θα παίξουμε στους ομίλους του Europa League, έχοντας περάσει από πολύ καλούς αντίπαλους, ειδικά, όπως είναι η Αούστρια. Αυτήν την πρόκριση θέλουμε να την αφιερώσουμε στον κόσμο μας. Δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση να τον αφήσουμε να φύγει έτσι.

Τώρα έχουμε περάσει και μπορούμε να το διασκεδάσουμε. Αν και γνωρίζουμε ότι θα έχουμε δύσκολους αντιπάλους στους ομίλους, έχουμε το δικαίωμα να το διασκεδάσουμε και να χαρούμε. Μετά θα έρθει η ώρα να βάλουμε τα κεφάλια μέσα, αφού ας μην ξεχνάμε ξεκινάει και το πρωτάθλημα.
Σίγουρα ήταν οι δυο ομάδες ισάξιες και έπαιξαν καλά και στη Θεσσαλονίκη και εδώ. Εμείς ίσως είχαμε περισσότερη τύχη γιατί βάλαμε το γκολ στο τέλος και δεν δεχθήκαμε γκολ στις αρχές του αγώνα από την Αούστρια, αλλά δεν ξέρω να πω αν πέρασε η καλύτερη ομάδα ή όχι. Ξέρω σίγουρα να πω ότι ο Άρης πέρασε και πέρασε από έναν αγώνα με δυο ισάξιες ομάδες».

Καρλ Νταξμπάχερ: «Η πιο δραστήρια ομάδα έλαμψε στο γήπεδο. Πρέπει να συγχαρούμε και να αναγνωρίσουμε την ομάδα από την Θεσσαλονίκη. Σε ένα σημαντικό παιχνίδι όταν πρέπει να σκοράρεις η ψυχραιμία παίζει σημαντικό ρόλο και αυτό είναι κάτι που δεν μαθαίνεται από την προπόνηση. Επίσης καθοριστικό ρόλο παίζει και η τύχη όπως για παράδειγμα το σουτ του Γιουν όπου (η τύχη) δεν ήταν με το μέρος μας. Δεν μπορούσαμε να βρούμε διαδρόμους. Είδαμε και στο πρώτο μας στη Θεσσαλονίκη πόσο δύσκολο είναι να σκοράρεις, παρ' ότι παλέψαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: