Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Το προφίλ της Βιγιαρεάλ


Ο αποκλεισμός της Μαγιόρκα λόγω υπέρογκων χρεών άνοιξε την πόρτα του Europa στην Βιγιαρεάλ. Ανήκει τα τελευταία χρόνια στις ομάδες που διεκδικούν πάντα θέση σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ η παρουσία της στο Τσάμπιονς Λιγκ 2005-06 αποτελεί την κορυφαία της στιγμή.ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ:

Χρώματα: Κίτρινο
Ετος ίδρυσης: 1923
Γήπεδο: «Ελ Μαδριγάλ» (25.000)
Πρόεδρος: Φερνάντο Ρόιγκ Αλφόνσο
Επίσημο site: http://www.villarrealcf.es

Ο ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ: Το αποτυχημένο πέρασμα του Βαλβέρδε από το «Μαδριγάλ» ανάγκασε την Βιγιαρεάλ να απολύσει τον τεχνικό πλέον του Ολυμπιακού και να στραφεί στην λύση του Χουάν Κάρλος Γκαρίδο που προπονούσε επί πολλά χρόνια την δεύτερη ομάδα. Στα 50 του χρόνια, ο τεχνικός της Βιγιαρεάλ στερείται παραστάσεων από μεγάλες ομάδες, καθώς μέχρι τώρα είχε καθήσει στον πάγκο ερασιτεχνικών συλλόγων. Ανέλαβε από τις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, κατάφερε να συμμαζέψει κάπως την Βιγιαρεάλ ωστόσο δεν παρουσίασε κάτι το ιδιαίτερο και για αυτό δεν τερμάτισε στις θέσεις της Ευρώπης, ασχέτως αν τελικά ο αποκλεισμός της Μαγιόρκα την έφερε στο Europa.

THE SPECIAL ONE:
Διαθέτει πλειάδα εξαιρετικών και έμπειρων παικτών όπως ο Σένα, ο Καθόρλα, ο Μαρτσένα, ωστόσο το μεγάλο της αστέρι είναι ο Νιλμάρ. Η Βιγιαρεάλ στηρίζει την επίθεση της στον 26χρονο φορ, ο οποίος πέρυσι πέτυχε 11 γκολ σε 33 παιχνίδια και έδειξε πως αρπάζει την δεύτερη του ευκαιρία στην Ευρώπη μετά τη σεζόν του στην Λιόν πριν πέντε χρόνια (όταν είχε περάσει και δεν είχε ουσιαστικά ακουμπήσει).

ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ: Είχε τερματίσει πέρυσι στην έβδομη θέση της βαθμολογίας, ωστόσο ο αποκλεισμός της Μαγιόρκα για χρέη της άνοιξε το δρόμο για το Europa. Δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα στα play-off με αντίπαλο την Ντνεπρ τη οποία απέκλεισε με συνολικό σκορ 7-1.

ΤΟ... ΤΑΒΑΝΙ: Η απειρία του προπονητή της και η εν γένει αστάθεια που δείχνει τα τελευταία χρόνια, δεν βοηθούν στις προβλέψεις. Ομάδα που μέσα στην έδρα της μπορεί να ανεβάσει τον ρυθμό σε πολύ γρήγορο επίπεδο, όμως σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί το ανυπέρβλητο εμπόδιο. Λογικά θα περάσει από τον όμιλο, όμως πιθανότατα δεν θα συνεχίσει πολύ ψηλά στην διοργάνωση.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ: Έλειψαν οι μεταγραφικές κινήσεις καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των νέων παικτών... προβιβάστηκαν από την δεύτερη ομάδα. Από κει και πέρα, το μεγάλο όνομα και η μόνη ουσιαστικά μεταγραφή είναι ο ερχομός του Μαρτσένα από την Βαλένθια. Παράλληλα, επέστρεψαν από τους δανεισμούς τους οι Βαλέρο και Άλντιντορ. Έφυγαν ο Ιμπαγάσα και ο Φουστέρ για τον Ολυμπιακό, ο Εγκουρέν για την Χιχόν, ο Σιγκάλι για την Γοδόι Κρουζ, ο Γκοντίν για την Ατλέτικο, ο Χοσέμπα Γιορέντε για την Σοσιεδάδ, ο Μαρκάνο για την Χετάφε, ο Εσκουδέρο για την Μπόκα και ο Πιρές ελεύθερος! Με λίγα λόγια, η αποδυνάμωση ήταν τεράστια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: