Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Άστραψε και βρόντηξε ο Σαββίδης!

«Πυρ και μανία» με τον τρόπο που λειτουργεί γενικώς ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο Ιβάν Σαββίδης! Στο πολύωρο Δ.Σ. ο ιδιοκτήτης του «δικεφάλου» τόνισε ότι απέτυχαν σχεδόν όλοι και προανήγγειλε αλλαγές.

Άστραψε και βρόντηξε ο Σαββίδης!
Αποφασισμένος για δραστικές αλλαγές στον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στο Δ.Σ. του Σαββάτου ο Ιβάν Σαββίδης.

Στη συζήτηση που διήρκεσε περισσότερες από 4,5 ώρες, ο μεγαλομέτοχος του «δικεφάλου» τα έχωσε σε όλους σχεδόν τους επικεφαλής της ΠΑΕ και δε δίστασε να τους τονίσει ότι δεν ανταποκρίθηκαν στα καθήκοντά τους.

«Αποτύχατε όλοι. Δεν δουλεύει κανένας τομέας σωστά», είπε χαρακτηριστικά, πριν ξεκινήσει ν’ αναφέρεται στον καθένα προσωπικά, με πρώτο τον Ζήση Βρύζα. Αφού τον ρώτησε λοιπόν πόσες μεταγραφές έχουν γίνει απ’ τη μέρα που ήρθε και πήρε την απάντηση «25 ή 26», του είπε:

«Θα έπρεπε να ξέρεις ακριβώς. Πήραμε μεγάλο προπονητή, πήραμε τόσους παίκτες και πλέον κινδυνεύουμε να χάσουμε τη θέση που κατακτήσαμε με πολύ λιγότερα λεφτά πέρυσι. Πιστεύεις πως έχουμε λεφτά για πέταμα; Τι κάνατε για αυτό»;

Πέραν του Βρύζα ωστόσο τα άκουσαν και τα υπόλοιπα στελέχη της ΠΑΕ. Τόσο η στενή του συνεργάτης, Μαρία Γκοντσάρεβα, όσο και ο Αχιλλέας Μαυρομάτης (που εκπροσώπησε νομικά το σύλλογο στην υπόθεση Δώνη και σ’ αυτή των επεισοδίων με τον Ολυμπιακό) και ο Μάκης Γκαγκάτσης (στον οποίο καταλογίστηκε το ότι δεν ήταν παρόν όλο το προσωπικό σήμερα).

Μετά απ’ όλα αυτά, δε, ο Σαββίδης (που δεν αναφέρθηκε στον Γκέρμαν Τσιστιακόφ) προανήγγειλε δραστικές αλλαγές. Και αφού το σημείωσε λέγοντας χαρακτηριστικά «θα αλλάξω το σχήμα, δεν μου αρέσει ο τρόπος που δουλεύετε», τόνισε ότι η γενική συνέλευση των μετόχων όπου θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις θα γίνει στις 28 Μαΐου.Πηγή: sport-fm.gr

Η πρώτη… διάσημη μπάλα Mουντιάλ!!

«Σκυλίσια Μέρα» με την πρώτη μπάλα που έγινε… διάσημη σε μουντιάλ. Πως, πότε και γιατί; Διαβάστε τη συνέχεια. Ήταν 3 Μαϊου 1970 όταν η ΦΙΦΑ παρουσίαζε την μπάλα με την οποία θα ξεκινούσε λίγες εβδομάδες αργότερα το παγκόσμιο κύπελλο στο στάδιο Αζτέκα στο Μεξικό, με τον αγώνα της διοργανώτριας χώρας κόντρα στην Σοβιετική Ένωση.
Για τις ανάγκες του μουντιάλ παράχθηκε για πρώτη φορά επίσημη μπάλα των αγώνων. Πρόκειται για την Telstar!
Η συγκεκριμένη μπάλα είχε 12 μαύρα πεντάγωνα και 20 άσπρα εξάγωνα. Είχε τρομερή διάρκεια στο χρόνο αφού ουσιαστικά αντικαταστάθηκε μετά από πολλά χρόνια. Και γι’ αυτό θεωρήθηκε κλασική.
Από το 1998 και μετά κάθε μουντιάλ θα έχει και την δική του μπάλα. Όπως φέτος, για παράδειγμα, στο Ρίο θα είναι η Brazuca.
Όπως, μάλιστα, θυμόμαστε για την μπάλα στο παγκόσμιο κύπελλο του 2010, την Jabulani, είχε γίνει ένας σχετικός χαμός από συζητήσεις παικτών που έλεγαν ότι τους μπερδεύει με την φορά που παίρνει στα σουτ.Πηγή: sportdog.gr

«Ιβάν… άλλαξέ τα όλα»

Στο αίμα από κομμένα κεφάλια που ψάχνουν όλοι στη Θεσσαλονίκη για την κατάσταση στον ΠΑΟΚ, αναφέρεται στο blog του στον sportdog ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου!.. Νέες αποτυχίες για τον ΠΑΟΚ, η συνήθης γκρίνια στην πόλη και οι περισσότεροι να ψάχνουν… αίμα από τα κομμένα κεφάλια όσων ευθύνονται για την κατάσταση…
Στην Θεσσαλονίκη όταν πρωτοήρθε ο Σαββίδης «πουλούσε» αυτή η έκφραση. Όποιος την έγραφε και την έλεγε, έκανε το λαϊκίστικο καθήκον του απέναντι στο κοινό που όπως συνήθως είχε απαξιώσει τους πάντες και τα πάντα και ήθελε… κάτι νέο: «Ιβάν άλλαξε τα όλα. Σκούπα παίρνει ο Ιβάν!
Αλλάζει και τα πλακάκια στα αποδυτήρια!». Αυτά τα ωραία επικρατούσαν!
Τότε στην πυρά και στο στόχαστρο βρίσκονταν κυρίως ο Βρύζας, μια και όσοι βρίσκονταν κοντά στον Ζαγοράκη πίστεψαν ότι ήρθε η ώρα να τον τελειώσουν και να πάρουν ρεβάνς για ότι προηγήθηκε. Τον έσκιζαν καθημερινά τον Βρύζα με διάφορα πιθανά και απίθανα σενάρια (μπροστά οι υποθέσεις Γκαρσία και Δώνη που πουλούσαν) με στόχο να τον απαξιώσουν στα μάτια του μεγαλομετόχου.
Ο Σαββίδης όμως εκεί: Ο Βρύζας ήταν παντού. Πρόεδρος στο συμβούλιο, μέσα και στην ηγετική ομάδα που αποφάσιζε για όλα στην ΠΑΕ, σε πείσμα του πολέμου που επικρατούσε εναντίον του.
Κάποτε ο Σαββίδης βρήκε και έφερε τον Γκέρμαν Τσιστιακόφ! Πανηγύρι στην… μισή Θεσσαλονίκη! «Τέλος ο Βρύζας! Του παίρνει το κεφάλι ο Σαββίδης! Αλλάζει τα πάντα ο Ρώσος «τα κάνω και τα ξέρω όλα…» που έρχεται από την Ανζί και θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους…». Έλα όμως που ο Βρύζας παρέμενε εκεί.
Ενάμισι χρόνο μετά τι γίνεται στον ΠΑΟΚ; Ο Βρύζας άρχισε να λέει καλημέρα σε μερικούς, ο Τσιστιακόφ δεν έμαθε ούτε την καλημέρα στα… ΠΑΟΚτσήδικα και πολύ γρήγορα ο ένας ήρθε στην θέση του άλλου: «Για όλα πλέον στον ΠΑΟΚ φταίει ο Ρώσος!» Ω του θαύματος, ο Βρύζας έχει απαλλαχθεί από κάθε ευθύνη! Όλα τα στραβά και τα ανάποδα τα έκανε ο Ρώσος!»
Και η ζωή συνεχίζεται στην ΠΑΟΚτσήδικη κοινωνία, όπου πολλοί ακόμη «χαϊδεύουν» τα αυτιά του Σαββίδη, η πολιτική του οποίου σαφώς και ευθύνεται κυρίως για την αναποτελεσματικότητα της ΠΑΕ σε διάφορα πεδία, αλλά κυρίως στην μη εφαρμογή πλάνου στην ποδοσφαιρική ομάδα.
Ο Σαββίδης που λέει ότι… «μαθαίνω από τα λάθη μου» πρέπει να αντιληφθεί ότι αν δεν αλλάξει η δική του φιλοσοφία για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αν δεν δώσει συγκεκριμένους ρόλους και ευθύνες σε πρόσωπα, αν δεν επιμείνει σε ένα πλάνο που θα έχει πρώτο στόχο την δημιουργία καλής ομάδας και όχι την… κατάκτηση του κυπέλλου, αν δεν σταματήσει τις παρορμητικές και συναισθηματικές αντιδράσεις σε κάθε δύσκολη στιγμή, τότε όποιον και να φέρει, αποτέλεσμα δεν πρόκειται να υπάρξει.
Από εκεί και πέρα, η αποτυχία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ξεπερνάει το ποδοσφαιρικό κομμάτι, αναποτελεσματικότητα υπάρχει και με τα χρέη και με το αθλητικό κέντρο και με εξεύρεση νέων παραγόντων, ενώ και με τους οργανωμένους εξακολουθεί να υπάρχει μία απόσταση. Όλα αυτά την περίοδο όπου άλλες ΠΑΕ παίρνουν την μία ευνοϊκή ρύθμιση μετά την άλλη ακόμη και μέσα στην Βουλή!
Ο Σαββίδης αδικείται, δίνει πολλά και παίρνει λίγα σε όλα τα επίπεδα, αλλά αν εκείνος πρώτος δεν καταφέρει να οργανώσει και να συσπειρώσει την οικογένεια του ΠΑΟΚ, τότε δύσκολα θα έχει αποτελέσματα και στις… εξωτερικές υποθέσεις.
- «Ο Ολυμπιακός με το που ξεκίνησαν τα πλέι οφ, θέλει Νάτχο, Ζέκα, πήρε Παπάζογλου, «βλέπει» Βύντρα ενώ δεν αποκλείεται να ασχοληθεί καιμε… Βασίλη Κωνσταντίνου, αλλά και Γκέρμαν Τσιστιακόφ». Τι ωραία περνάμε…
- Ο ΠΑΟΚ έπαιξε άμυνα στην υπόθεση του ημιτελικού και εξακολουθεί να τρέχει. Γιατί άραγε δεν πήρε μία-μία τις φωτογραφίες από τα επεισόδια στην φυσούνα να δούμε… ποιος κάνει… τι.
- Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την δευτεροβάθμια από το να σβήσει το
-3. Αλλιώς οι «εγκέφαλοι» του ποδοσφαίρου μας για να πάρουν απόφαση από πού θα σβηστούν οι τρεις βαθμοί, θα πρέπει να ζητήσουν γνωμοδότηση από τον… Σόϊμπλε.
Αυτός που θα επιχειρηματολογήσει για αφαίρεση από τα πλέι οφ, τι θα υποστηρίξει για το ότι ο ένας βαθμός των πλει οφ ισοδυναμεί με πέντε από το πρωτάθλημα;
- Ξεγραμμένο το έχουν όλοι τον ΠΑΟΚ για το ματς στην Λεωφόρο. Ιδανικές συνθήκες λοιπόν για να εμφανιστεί ο κανονικός ΠΑΟΚ και να κάνει την «έκπληξη».
- Η συμπεριφορά των οπαδών του Παναθηναϊκού με τους συλληφθέντες του ΠΑΟΚ στους οποίους πήγαιναν τρόφιμα, αλλά και με τα εισιτήρια που δίνουν για την Λεωφόρο ενώ ξέρουν ότι η Τούμπα μάλλον θα είναι κλειστή στο δεύτερο παιχνίδι, είναι εντυπωσιακή. Μέχρι και αμηχανία προκαλεί… Τόση όση και η κίνηση των παικτών του Παναθηναϊκού μετά τον τελικό όταν πριν πάνε στους δικούς τους να πανηγυρίσουν, χειροκροτούσαν τους ΠΑΟΚτσήδες!!! Μπράβο τους γιατί αυτά δεν τα ξέρουμε στην Ελλάδα και μας ξαφνιάζουν.
Πηγή: sportdog.gr

«Χρόνια πολλά, Αστέριε»

Στην πορεία του Αστέριου Γιακουμή μέχρι τον ΠΑΟΚ αναφέρεται η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, η οποία εύχεται χρόνια πολλά στον Έλληνα τερματοφύλακα για τα 26α γενέθλιά του.

«Χρόνια πολλά, Αστέριε»
Τα γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα, 3 Μαΐου, ο Αστέριος Γιακουμής, ο οποίος συμπληρώνει τα 26 έτη, με τον ΠΑΟΚ να του εύχεται χρόνια πολλά και να κάνει αναδρομή στην καριέρα του από τον Αγροτικό Αστέρα μέχρι τους «ασπρόμαυρους».

Η ενημέρωση του «Δικεφάλου του Βορρά»

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται στον τερματοφύλακά της Αστέριο Γιακουμή υγεία, ευτυχία και κάθε επιτυχία για τα σημερινά του γενέθλια. Αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2010, την ίδια εποχή που τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός έδειχναν σοβαρό ενδιαφέρον για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του, τότε τερματοφύλακα του Αγροτικού Αστέρα, με την εθνική ομάδα των Ελπίδων είχαν ανοίξει την πόρτα για το άλμα στην μεγάλη κατηγορία.

Το ντεμπούτο του με το εθνόσημο στο στήθος στις 3/3/2010 στο Ντονκάστερ συνοδεύτηκε από μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη της Ελλάδας με 2-1 επί της Αγγλίας.

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στον Ολυμπιακό Κυμίνων και εκεί τον εντόπισαν οι άνθρωποι του Αγροτικού Αστέρα. Δούλεψε σκληρά και όταν ήρθε η ώρα άρπαξε την ευκαιρία. Κάθισε κάτω από τα δοκάρια και κράτησε για 11 σερί ματς ανέπαφη της εστία του. Αλλωστε τον Δεκέμβριο του 2010 είχε ψηφιστεί από τους συναδέρφους του καλύτερος τερματοφύλακας της σεζόν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Την τελευταία ημέρα των καλοκαιρινών μεταγραφών του 2010 υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και την σεζόν 2011-2012 παραχωρήθηκε ως δανεικός και πάλι στην ομάδα του Αγροτικού Αστέρα.

Στα ύψη η αγωνία για το «χρυσό παπούτσι»

Καθώς πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων στη Γηραιά Ήπειρο, η «μάχη» για τον πρώτο σκόρερ της σεζόν κορυφώνεται. Κριστιάνο Ρονάλντο και Λουίς Σουάρες οι βασικοί διεκδικητές του τίτλου.

Στα ύψη η αγωνία για το «χρυσό παπούτσι»
Μάχη μέχρις εσχάτων προβλέπεται για τον πρώτο σκόρερ της φετινής σεζόν σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αφού οι πιο σπουδαίοι ποδοσφαιριστές στον κόσμο αναμένεται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πάρουν το «Χρυσό παπούτσι».

Αυτή τη στιγμή πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχει σκοράρει 30 φορές σε 28 ματς, και τον ακολουθεί ο Λουίς Σουάρες της Λίβερπουλ με ισάριθμα τέρματα, αλλά σε 31 αγώνες.

Από την πλευρά τους, ο Λιονέλ Μέσι και ο Ντιέγκο Κόστα έχουν πετύχει από 27 γκολ έκαστος, όμως ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα προηγείται, αφού το έχει κάνει σε 28 αναμετρήσεις έναντι 33 του Βραζιλιάνου φορ.

Πέμπτος είναι ο Ζλάνταν Ιμπραΐμοβιτς της Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος βρει δίχτυα σε 25 περιπτώσεις σε 30 αγώνες.

Οι διεκδικητές του «Χρυσού παπουτσιού»

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης): 28 ματς, 30 γκολ (Χ2) 60 βαθμοί
Λουίς Σουάρες (Λίβερπουλ): 31 ματς, 30 γκολ (Χ2) 60 βαθμοί
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα): 28 ματς, 27 γκολ (Χ2) 54 βαθμοί
Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο Μαδρίτης): 33 ματς, 27 γκολ (Χ2) 54 βαθμοί
Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Παρί Σεν Ζερμέν): 30 ματς, 25 γκολ (Χ2) 50 βαθμοί
Τζόναθαν Σοριάνο (Ζάλτσμπουργκ): 26 ματς, 30 γκολ (Χ1.5) 45 βαθμοί Πηγή: sport-fm.gr

Μάγκατ: «Θα μας βοηθήσει ο Μήτρογλου»

Σίγουρος για την προσφορά του Κώστα Μήτρογλου στους δύο εναπομείναντες αγώνες της Φούλαμ στην Premier League παρουσιάζεται ο Φέλιξ Μάγκατ

Μάγκατ: «Θα μας βοηθήσει ο Μήτρογλου»
Την πίστη ότι ο Κώστας Μήτρογλου θα συνεισφέρει στην μάχη που δίνει η Φούλαμ για την παραμονή της στην Premier League, στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές, εξέφρασε ο Φέλιξ Μάγκατ.

Ο Γερμανός τεχνικός δεν υπολογίζει για βασικό τον διεθνή επιθετικό για τον σημερινό εκτός έδρας αγώνα με την Στόουκ Σίτι, αλλά τονίζει πως είναι ο «πιστολέρο» είναι έτοιμος να βοηθήσει τους συμπαίκτες του για να κρατήσουν την ομάδα στην πρώτη κατηγορία.

«Ο Κώστας είναι μέρος της ομάδας πλέον και μπορεί να ξαναπαίξει φέτος. Η πίεση που έχω είναι να επιλέξω τους καλύτερους 11. Όταν σκέφτεσαι για έναν παίκτη δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο, πρέπει να σκεφτείς πως να πάρεις το καλύτερο από αυτόν.

Είναι ένας πολύ επικίνδυνος παίκτης μέσα στην περιοχή. Στην αρχή με τον τρόπο που παίζαμε δεν μπαίναμε μέσα στην περιοχή, αλλά πλέον δημιουργούμε ευκαιρίες και μπαίνουμε στην περιοχή, όπου είναι πολύ καλός.

Ο Κώστας θέλει να παίξει και θα μας βοηθήσει. Αν δεν παίξει, ποτέ δεν θα μάθουμε πως μπορεί να αξιοποιήσει τις ικανότητές του στο γήπεδο. Μπορεί να προσπαθείς στις προπονήσεις, αλλά δεν είναι το ίδιο με τα παιχνίδια
», υπογράμμισε ο 61χρονος προπονητής.
Πηγή: sport-fm.gr

Μπάγεβιτς: «Σαν την αγκαλιά της μάνας…»

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μίλησε για την επέτειο 11 χρόνων από το τελευταίο παιχνίδι της ΑΕΚ στο «Νίκος Γκούμας» και την προσμονή να μπει η ομάδα στο νέο της «σπίτι».

Μπάγεβιτς: «Σαν την αγκαλιά της μάνας…»
Ήταν 3 Μαΐου του 2003, όταν η ΑΕΚ αγωνιζόταν για τελευταία φορά στο «Νίκος Γκούμας» πριν αυτό κατεδαφιστεί. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που ήταν στον πάγκο εκείνη την περίοδο, θυμάται τον αγώνα με τον Άρη (4-0), μιλά για τη δύναμη που έπαιρνε η ομάδα του από τη φυσική της έδρα, αλλά και την προσμονή να ξαναμπεί στο δικό της «σπίτι».

«Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν εξαιρετικοί. Είχαμε σκοράρει τρεις φορές. Στο δεύτερο είχαμε κατεβάσει ταχύτητα. Ήταν δύσκολα τα συναισθήματα εκείνη τη μέρα, διότι όλοι ξέραμε ότι ήταν το τελευταίο μας παιχνίδι. Απλά τότε πιστεύαμε ότι το νέο γήπεδο θα γίνει πιο γρήγορα», δήλωσε στη Live Sport.

«Όταν δεν έχεις σπίτι, δεν έχεις τίποτα! Στη Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ μεγαλούργησε και έγραψε τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας της. Εκεί ήμασταν 1.000 φορές πιο δυνατοί! Κάθε φορά που παίζαμε στο ‘Νίκος Γκούμας’, νιώθαμε όπως νιώθουν τα παιδιά στην αγκαλιά της μάνας. Όλα ήταν τελείως διαφορετικά στο ‘σπίτι’ μας», πρόσθεσε.

«Όλοι περιμένουμε με μεγάλη αγωνία να ξεκινήσουν τα έργα. Να ξαναμπούμε ‘σπίτι’ μας, να επιστρέψουμε στις επιτυχίες και στους τίτλους. Η στιγμή που θα ξαναμπούμε στη Νέα Φιλαδέλφεια θα είναι μαγική», κατέληξε. Πηγή: sport-fm.gr

Ένας αλλιώτικος τελικός…!!

Οι δύο «αναγεννημένες» ομάδες του ιταλικού ποδοσφαίρου, η Νάπολι και η Φιορεντίνα, διεκδικούν το Κύπελλο, έχοντας πολλούς λόγους η καθεμία να το προσθέσει στην τροπαιοθήκη της.

Ένας αλλιώτικος τελικός…
Επιβράβευση για την καλή δουλειά που κάνουν τα τελευταία χρόνια θα αποτελέσει η κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας για την Νάπολι και τη Φιορεντίνα, οι οποίες αναμετρώνται απόψε στον τελικό στο «Ολίμπικο» της Ρώμης (22:00, OTE Sport 1).

Στην πρώτη σεζόν του Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο της ομάδας οι «παρτενοπέι» θέλουν το πέμπτο τρόπαιο της ιστορίας τους (αγωνίζονται για ένατη φορά σε τελικό), ενώ για τον Βιντσέντζο Μοντέλα θα αποτελέσει την καλύτερη ανταμοιβή για τη δουλειά που κάνει στους «βιόλα» που θέλουν να πάρουν τον τίτλο (τον έβδομο της ιστορίας τους σε 11 τελικούς) μετά από το 2001.

Μπορεί οι άμυνες των αποψινών αντιπάλων να μην είναι οι καλύτερες δυνατές, όμως και οι δύο διαθέτουν επιθετικούς που μπορούν να προκαλέσουν «πονοκεφάλους» και «ζημιές».

Η Φιορεντίνα θα έχει στη διάθεσή της τον Τζουσέπε Ρόσι, ο οποίος είναι αρκετό καιρό μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους, και πριν τραυματιστεί είχε 14 γκολ σε 18 ματς (με ένα από αυτά να είναι στο Σαν Πάολο). Εκτός για τους τυπικά φιλοξενούμενους είναι ο Μάριο Γκόμεζ, ενώ αμφίβολοι είναι ο Νέτο και ο Γκονσάλο Ροντρίγκεζ. Εκτός λόγω συμπλήρωσης καρτών στον ημιτελικό της διοργάνωσης είναι ο Κουδράδο.

Από την πλευρά τους, οι Ναπολιτάνοι θα περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή να διαπιστώσουν αν είναι σε θέση να ξεκινήσει ως βασικός ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ο οποίος τραυματίστηκε στον αστράγαλο κατά τη διάρκεια του εκτός έδρας αγώνα με την Ίντερ (0-0). Πηγή: sport-fm.gr

Ο τίτλος περνά από το… λιμάνι!

Η Σίτι δοκιμάζεται στο «Γκούντισον Παρκ» από την Έβερτον και με νίκη πλησιάζει στον τίτλο. Ελπίζουν σε γκέλα της Λίβερπουλ και Τσέλσι.

Ο τίτλος περνά από το… λιμάνι
Στην τελική του ευθεία μπαίνει το αγγλικό πρωτάθλημα και το αποψινό ματς της Έβερτον με τη Μάντσεστερ Σίτι θα κρίνει πολλά για τον τίτλο. Οι «πολίτες» με νίκη στο «Γκούντισον Παρκ» θα κάνουν άλμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού μετά την ήττα της Λίβερπουλ από την Τσέλσι στο «Άνφιλντ» την περασμένη εβδομάδα εφόσον κερδίσουν τα εναπομείναντα παιχνίδια τους θα στεφθούν πρωταθλητές (μιας και έχουν καλύτερη συνολική διαφορά τερμάτων, +8, από τους «κόκκινους».

Ο Χεσούς Νάβας θα λείψει από την ομάδα του Πελεγκρίνι, ενώ επιστρέφει ο Νταβίντ Σίλβα. Στον αντίποδα, τα «ζαχαρωτά», που απέχουν τέσσερις βαθμούς από την τέταρτη Άρσεναλ, υποδέχονται ξανά μετά από απουσία δυόμισι μηνών τον Φιλ Γιαγκιέλκα.

Η Λίβερπουλ τη Δευτέρα φιλοξενείται από την Κρίσταλ Πάλας και ελπίζει σε ένα δώρο από τη συμπολίτισσά της για να ξαναγίνει αφεντικό στη μάχη του πρωταθλήματος. Η Τσέλσι, από την πλευρά της, θέλει απώλειες από Σίτι και Λίβερπουλ, προκειμένου να τις εκμεταλλευτεί και νικώντας τη Νόριτς την Κυριακή να διατηρήσει τις ελπίδες της, αν και έχει τις λιγότερες πιθανότητες από τους τρεις.

Η Άρσεναλ υποδέχεται τη Γουέστ Μπρομ την Κυριακή και με νίκη (ή ακόμη και χωρίς, αφού αρκεί ένας βαθμός σε περίπτωση ήττας της Έβερτον ή κανένας εφόσον τα «ζαχαρωτά» χάσουν) εξασφαλίζει και μαθηματικά την παρουσία της σε θέση Champions League για 17η συνεχή χρονιά.

Η Τότεναμ δοκιμάζεται στην έδρα της Γουέστ Χαμ χωρίς ακόμη να έχει εξασφαλίσει θέση στο Europa League, αν κι έχει διαφορά έξι βαθμών από τη Μαν. Γιουνάιτεντ, που έχοντας κι ένα ματς λιγότερο υποδέχεται τη Σάντερλαντ.

Χαμός γίνεται στην ουρά, όπου Σάντερλαντ, Νόριτς (32β.), Φούλαμ (31β.) και Κάρντιφ (30β.) μάχονται για… μία θέση προς τη σωτηρία, δίχως Άστον Βίλα (35β.) να είναι ήσυχη ακόμη.

Το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής

Σάββατο, 3/5 (17:00)
Γουέστ Χαμ-Τότεναμ (14:45)
Άστον Βίλα-Χαλ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σάντερλαντ
Νιούκαστλ-Κάρντιφ
Στόουκ-Φούλαμ
Σουόνσι-Σαουθάμπτον
Έβερτον-Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή, 4/5
Άρσεναλ-Γουέστ Μπρομ (15:30)
Τσέλσι-Νόριτς (18:00)

Δευτέρα, 5/5
Κρίσταλ Πάλας-Λίβερπουλ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (38η)

Σάββατο, 11/5 (17:00)
Κάρντιφ-Τσέλσι
Φούλαμ-Κρίσταλ Πάλας
Χαλ-Έβερτον
Λίβερπουλ-Νιούκαστλ
Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ
Νόριτς-Άρσεναλ
Σαουθάμπτον-Μαν. Γιουνάιτεντ
Σάντερλαντ-Σουόνσι
Τότεναμ-Άστον Βίλα
Γουέστ Μπρομ-Στόουκ Σίτι

*Εξ αναβολής αγώνες:

Τρίτη, 6/5 (21:45)
Μαν. Γιουνάιτεντ-Χαλ

Τετάρτη,7/5 (21:45)
Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα
Σάντερλαντ-Γουέστ Μπρομ Πηγή: sport-fm.gr

Κρίνονται όλα!!

Πέφτει απόψε η αυλαία της κανονικής περιόδου της Α1, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην ουρά. «Βγαίνουν» τα ζευγάρια των play offs.

Κρίνονται όλα
Ολοκληρώνεται σήμερα η κανονική περίοδος στην Α1 και το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στην ουρά, όπου στους τρεις σώζεται… ένας, ενώ θα προκύψουν και τα τέσσερα ζευγάρια του πρώτου γύρου των play offs, οι αγώνες του οποίου θα γίνουν Τρίτη, Πέμπτη και (αν χρειαστεί) Σάββατο.

Ο Πανελευσινιακός, που υποδέχεται τη Νέα Κηφισιά, έχει την τύχη στα χέρια του, καθώς με νίκη εξασφαλίζει τη σωτηρία του ό,τι κι αν κάνουν στα δικά τους παιχνίδια Ηλυσιακός και Ίκαρος Χαλκίδας. Η ομάδα των Ιλισίων χρειάζεται νίκη στο Ρέθυμνο και ήττα των γηπεδούχων στην Ελευσίνα για να μείνει και πάλι στο φινάλε στην Α1, ενώ σε πιο δυσχερή θέση είναι ο Ίκαρος, που όχι απλώς πρέπει να κερδίσει τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας, αλλά ταυτόχρονα να ηττηθούν τόσο ο Πανελευσινιακός, όσο και ο Ηλυσιακός.

Από εκεί κι έπειτα, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Πανιώνιος έχουν καπαρώσει προ πολλού τις τρεις πρώτες θέσεις. Οι «πράσινοι» πάνοπλοι δοκιμάζονται στην Πάτρα από τον Απόλλωνα, σε ένα ζευγάρι που πιθανότατα θα συναντηθεί και στον πρώτο γύρο των play offs. Ο Ολυμπιακός χωρίς τον τραυματία Σερμαντίνι υποδέχεται τον Πανιώνιο στο μοναδικό παιχνίδι της ημέρας που δεν έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Από εκεί κι έπειτα, ο ΠΑΟΚ-που υποδέχεται τον Ίκαρο-είναι σίγουρα τέταρτος (υπερτερεί στη συνολική διαφορά πόντων) και θα παίξει με πλεονέκτημα έδρας με τον πέμπτο. Αυτή θα είναι η Νέα Κηφισιά εφόσον κερδίσει στην Ελευσίνα ή αν ο ΚΑΟΔ χάσει στα Τρίκαλα. Υπάρχει περίπτωση, ωστόσο, να είναι ο ΚΑΟΔ, εφόσον κερδίσει στα Τρίκαλα και χάσουν τόσο η Νέα Κηφισιά, όσο και ο Άρης που παίζει στη Ρόδο με τον Κολοσσό. Το τρίτο σενάριο για αντίπαλο του ΠΑΟΚ είναι ο Άρης, που θα βρεθεί στο δρόμο του αν νικήσει στη Ρόδο και ταυτόχρονα χάσει η Νέα Κηφισιά και νικήσει ο ΚΑΟΔ, καθώς οι «κίτρινοι» πλεονεκτούν σε τριπλή ισοβαθμία.

Ο Άρης μπορεί να τερματίσει από πέμπτος μέχρι όγδοος. Με νίκη στη Ρόδο επί του αδιάφορου Κολοσσού θα είναι τουλάχιστον έκτος (έχει την ισοβαθμία με τον ΚΑΟΔ) και θα παίξει με τον σίγουρα τρίτο Πανιώνιο, ενώ θα είναι πέμπτος και θα παίξει με τον ΠΑΟΚ εφόσον ταυτόχρονα χάσει η Νέα Κηφισιά και νικήσει ο ΚΑΟΔ. Αν οι «κίτρινοι» χάσουν στη Ρόδο, θα είναι έβδομοι και θα παίξουν με τον Ολυμπιακό εφόσον νικήσει ο ΚΑΟΔ στα Τρίκαλα και έκτοι αν οι Δραμινοί χάσουν. Ο μόνος τρόπος να μείνει ο Άρης όγδοος είναι να χάσει στη Ρόδο και ταυτόχρονα ο Απόλλων να κερδίσει τον Παναθηναϊκό στην Πάτρα και παράλληλα να κερδίσει ο ΚΑΟΔ στα Τρίκαλα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

18:00 Πανελευσινιακός-ΑΕ Ν. Κηφισιάς (Novasports 2)
18:00 Απόλλων Πάτρας-Παναθηναϊκός
18:00 Τρίκαλα-ΚΑΟΔ
18:00 ΠΑΟΚ-Ίκαρος Χαλκίδας
18:00 Ρέθυμνο-Ηλυσιακός
18:00 Κολοσσός Ρόδου-Άρης
19:15 Ολυμπιακός-Πανιώνιος (Δημόσια Τηλεόραση) Πηγή: sport-fm.gr

«Χρυσώνουν» οι Άραβες τον Λεονάρντο!

Τον επόμενο σταθμό της καριέρας του φαίνεται πως έχει βρει ο Λεονάρντο, ο οποίος όλα δείχνουν πως θα αγωνιστεί σε σύλλογο της Αραβίας.

«Χρυσώνουν» οι Άραβες τον Λεονάρντο
Άκρως δελεαστική πρόταση φέρεται να έχει δεχθεί ο Λεονάρντο, όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay.

Συγκεκριμένα, η στήλη «Τρελός του χωριού» αναφέρει πως ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έχει στα χέρια του προσφορά 1,3 εκατ. δολαρίων από έναν σύλλογο του Ντουμπάι που πολύ δύσκολα μπορεί να απαντήσει αρνητικά.

Για αυτό τον λόγο δεν αποκλείεται σύντομα, καθώς μέσα στο Σαββατοκύριακο θα υπάρξουν οι σχετικές επαφές με την Χιουντάι (στην οποία ανήκει), να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του.

Τη φετινή σεζόν ο 27χρονος άσος μετράει 13 συμμετοχές, έχοντας τέσσερα γκολ σε 648 λεπτά συνολικό χρόνο συμμετοχής.Πηγή: sport-fm.gr

Έπος Λίλαρντ!!

Με τρίποντο του Ντέμιαν Λίλαρντ στην εκπνοή οι Μπλέιζερς νίκησαν 99-98 τους Ρόκετς και προκρίθηκαν με 4-2 στα ημιτελικά της Δύσης.

Έπος Λίλαρντ!
Απίθανο φινάλε είχε ο έκτος αγώνας μεταξύ των Μπλέιζερς και των Ρόκετς. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να έχουν πάρει τη νίκη, όταν προηγήθηκαν με 98-96 στα 0,9’’ πριν το τέλος με καλάθι του Τσάντλερ Πάρσονς. Όμως μετά το τάιμ άουτ ο Ντέμιεν Λίλαρντ έπιασε στον ύπνο την άμυνα των «ρουκετών» και βγαίνοντας από τα σκριν εξαπέλυσε το τρίποντο που χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με 99-98 και συνάμα την πρώτη της πρόκριση σε play offs μετά από 14 χρόνια.

Ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ με 30 πόντους και 13 ριμπάουντ, μαζί με τον μικρό ήρωα της ομάδας που πρόσθεσε 25 ήταν οι πρωταγωνιστές για τους νικητές, που στον επόμενο γύρο θα παίξουν με το νικητή του ζευγαριού Σπερς-Μάβερικς (3-3). Ο Τζέιμς Χάρντεν με 34 και ο Ντουάιτ Χάουαρντ με 26 πόντους ξεχώρισαν από την ομάδα του Χιούστον, που άρχισε τη χρονιά ακόμη και με βλέψεις για τον τίτλο, αλλά αποκλείστηκε πρόωρα.

Δωδεκάλεπτα: 28-29, 56-58, 78-79, 99-98.

Μπλέιζερς: Όλντριτζ 30 (13 ριμπ.), Λίλαρντ 25, Λόπεζ 12, Μάθιους 12, Μπατούμ 9, Ρόμπινσον 8, Ουίλιαμς 3, Ράιτ.

Ρόκετς: Χάρντεν 34, Χάουαρντ 26 (11 ριμπ.), Πάρσονς 16 (12 ριμπ.), Λιν 11, Τζόουνς 5, Ασίκ 4, Μπέβερλι 2, Ντάνιελς. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν αλλάζει το πλάνο!

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά την απόρριψη της έφεσης από τη δευτεροβάθμια Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠO είναι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Δεν αλλάζει το πλάνο
Προβληματισμός προέκυψε στον ΠΑΣ Γιάννινα, ύστερα και από την απόρριψη της μη αδειοδότησης από την δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠO.

Πλέον οι Ηπειρώτες έχουν δικαίωμα όσες μεταγραφές επιθυμούν για ποδοσφαιριστές μικρότερους των 24 χρόνων, μέχρι τρεις παίκτες άνω των 24 ετών και δύο ανανεώσεις ποδοσφαιριστών άνω των 24 ετών.

Αυτό δεν αλλάζει το προγραμματισμό που έχει αρχίσει να καταστρώνει ο Γιάννης Πετράκης με τους συνεργάτες του για την επόμενη σεζόν. Άλλωστε, το πλάνο που σχεδίαζε ο Κρητικός τεχνικός ανέφερε για τρεις-τέσσερις μεταγραφές άνω των 24 ετών, άρα δεν αλλάζει κάτι δραματικά.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Χριστοβασίλης εκτιμά η ΠΑΕ παρουσίασε όλα τα απαραίτητα έγγραφα στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ και δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε επίσημη τοποθέτηση, αποκαλύπτοντας το περιεχόμενο του φακέλου που κατέθεσε ο ΠΑΣ.Πηγή: sport-fm.gr

Vamos… AEK!

Λάτιν χρώμα είναι πιθανό να αποκτήσει η ΑΕΚ. Πέντε παίκτες από την Αργεντινή που έχουν προταθεί κι ενδιαφέρουν θα τσεκάρουν οι «κιτρινόμαυροι. Προχωρά για Λάζοβιτς και Κουρμπέλη. Ανανέωση με Αιγάλεω.

Vamos… AEK
Πέντε περιπτώσεις παικτών που έχουν ξεχωρίσει στην Αργεντινή θα τσεκάρουν προσεχώς οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Το γνωστό εδώ και μέρες ταξίδι τους στη χώρα του τανγκό δεν θα αφορά απλώς σκάουτινγκ, αφού πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις για ποδοσφαιριστές με καλά στοιχεία. Πρόκειται για παίκτες εξελίξιμους αλλά και έμπειρους, που μένουν ελεύθεροι. Η «Ένωση» έχει εξουσιοδοτήσει δικό της άνθρωπο να κάνει διερευνητικές επαφές μαζί τους, ενώ αναμένεται να τους τσεκάρει από κοντά, δίχως ακόμη να είναι σαφές αν θα τους παρακολουθήσει ο Νίκος Λυμπερόπουλος ή κάποιος άλλος.

Στο μεταξύ, οι υποθέσεις των Ντάνκο Λάζοβιτς και Δημήτρη Κουρμπέλη προχωρούν. Με τον 31χρονο φορ της Παρτιζάν θα γίνει προσεχώς επαφή, την ώρα που πληροφορίες τον θέλουν θετικό στο ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα. Αντίστοιχα, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει κρούση στον Αστέρα Τρίπολης για τον νεαρό Έλληνα αμυντικό.

Ανανεωμένη ΑΕΚ

Αρκετά ανανεωμένη θα είναι η ΑΕΚ στο ματς της Κυριακής με το Αιγάλεω στο ΟΑΚΑ. Εκτός αποστολής έμειναν για τεχνικούς λόγους οι Πόποβιτς και Τσιρίλο, προκειμένου να πάρουν τις θέσεις ξένων οι Ράμα και Μούργκα, ενώ δεν θα είναι διαθέσιμοι οι τραυματίες Καραγκιολίδης και Τσεβάς, όπως και ο τιμωρημένος Πεταυράκης. Ο Τραϊανός Δέλλας αναμένεται να αφήσει στον πάγκο Κορδέρο, Πλατέλλα και πιθανώς Ανάκογλου.

Αργυρίου, Τζανετόπουλος, Τσούπρος και Τσουμάγκας θα είναι η τετράδα της άμυνας, με τον Βούρα στο τέρμα, ο Ρόβας κι ένας εκ των Ανάκογλου ή Κέζου τα κεντρικά χαφ, Μούργκα και Ράμα θα είναι σε ρόλο εξτρέμ, ενώ ο Γροντής θα κινείται πίσω από τον Ντακόλ. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά και ο Θαναηλάκης, που ίσως κάνει ντεμπούτο σαν αλλαγή. Πηγή: sport-fm.gr

Φουλ επίθεση με ΠΑΟΚ!

Ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον ΠΑΟΚ θέλει να πετύχει ο Παναθηναϊκός, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, και ο Γιάννης Αναστασίου ετοιμάζει ένα άκρως επιθετικό σχήμα για το κυριακάτικο ματς.

Φουλ επίθεση με ΠΑΟΚ
Τα πλάνα του για τον κυριακάτικο αγώνα με τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, καταστρώνει ο Γιάννης Αναστασίου στον Παναθηναϊκό.

Μπορεί να μην το έχει πει ξεκάθαρα, όμως ο Έλληνας τεχνικός έχει δείξει μέσα από τα τετ-α-τετ που έχει καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ποιους σκέφτεται να χρησιμοποιήσει στο παιχνίδι με τον «Δικέφαλο του Βορρά» στη Λεωφόρο.

Αυτή τη στιγμή ο 41χρονος προπονητής δεν υπολογίζει μόλις δύο παίκτες, τον Αμπέντ και τον Λαγό. Ο πρώτος έχει ενοχλήσεις στα πλευρά από ένα χτύπημα που δέχθηκε στον πρόσφατο αγώνα στο Περιστέρι, ενώ ο δεύτερος ενδέχεται σήμερα να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα.

Εκείνο που θέλει ο Αναστασίου είναι οι παίκτες του να παρουσιαστούν απόλυτα συγκεντρωμένοι και με τεράστιο πάθος και δύναμη κόντρα στους Θεσσαλονικείς, όπως έκαναν πριν από μερικές μέρες στο ΟΑΚΑ και κατάφεραν να κατακτήσουν το Κύπελλο Ελλάδας.

Άλλωστε, αυτό που τους λέει όλες αυτές τις μέρες είναι να έχουν στο μυαλό τους μόνο την επίθεση, σε συνδυασμό με το ασφυχτικό πρέσινγκ, και να παρουσιαστούν προσεκτικοί στην άμυνα.

Για αυτό τον λόγο αναμένεται να χρησιμοποιήσει ξανά τον Μάρκους Μπεργκ στην κορυφή της «πράσινης» επίθεσης, με τον Μλάντεν Πέτριτς λίγο πιο πίσω, και τον Καρέλη δίπλα στον Σουηδό άσο.

Στο αρχικό σχήμα επανέρχεται ο Πράνιτς, που θα πάρει τη θέση του Αμπέντ, και ο Μέντες με τον Λαγό έχουν μοιρασμένες πιθανότητες για μία θέση στην ενδεκάδα.

Ο Ζέκα θα είναι ο άλλος εσωτερικός χαφ, ενώ δεν αλλάζει η τετράδα στην άμυνα με τους: Τριανταφυλλόπουλο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπή, Νάνο και τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια.Πηγή: sport-fm.gr

Την αλλάζει, αλλά πώς την αλλάζει…!

Μεγάλος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στις τάξεις του ΠΑΟΚ για την επόμενη μέρα του συλλόγου σε διοικητικό επίπεδο, με τον Ιβάν Σαββίδη να ψάχνει ανθρώπους για θέσεις-κλειδιά της ΠΑΕ.

Την αλλάζει, αλλά πώς την αλλάζει…
Την απόφαση να απομακρύνει αρκετούς από τους στενούς του συνεργάτες όλο αυτό το διάστημα που στελέχωναν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έλαβε ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου του Βορρά» παραδέχεται τα λάθη του και θέλει να αλλάξει αρκετά πράγματα στην οργάνωση, με γνώμονα την βελτίωση της εικόνας της ομάδας σε όλα τα επίπεδα.

Μετά την επιθυμία του Ζήση Βρύζα να ασχοληθεί αποκλειστικά με το αγωνιστικό τμήμα, ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου ψάχνει τον νέο πρόεδρο, που θα εκτελεί και χρέη διευθύνοντα συμβούλου της ΠΑΕ.

Πριν καιρό ο Σαββίδης είχε επαφές με τον στρατηγό και πρώην υπουργό, Φραγκούλη Φράγκο, ο οποίος παραμένει αρνητικός στο ενδεχόμενο να εμπλακεί στα κοινά του ΠΑΟΚ.

Για αυτό τον λόγο, σύμφωνα με τη SportDay, ο ομογενής επιχειρηματίας θα κινηθεί στο δικό του χώρο και, αν και πάλι δεν βρει τον «εκλεκτό», τότε είναι πολλές οι πιθανότητες να αναλάβει ο ίδιος την προεδρία της ομάδας.

Δυσκολίες εν όψει Λεωφόρου

Παραμένουν αρκετά τα προβλήματα για τον Γιώργο Γεωργιάδη εν όψει της δεύτερης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Αν και στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού επέστρεψε ο Λάζαρ, προέκυψε θέμα με τον Λούκας που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός θεωρείται αμφίβολος και οι επιλογές του Γεωργιάδη είναι περιορισμένες, από τη στιγμή που ο Σαλπιγγίδης δεν δείχνει σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Την ίδια ώρα, παραμένουν στα… πιτς οι Κατσουράνης και Μαντούρο παραμένουν εκτός, ενώ και ο Κίτσιου έχει να εκτίσει άλλη μία αγωνιστική τιμωρίας. Πηγή: sport-fm.gr

Ορθάνοιχτη πόρτα επιστροφής για Καραγκούνη!

Κάτι παραπάνω από απλώς πιθανό είναι το ενδεχόμενο επιστροφής του Γιώργου Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό για να ολοκληρώσει με τη φανέλα του τη μεγάλη καριέρα του. Τα δεδομένα της υπόθεσης.

Ορθάνοιχτη πόρτα επιστροφής για Καραγκούνη
Η μεγάλη επιστροφή που «ψηνόταν» από το περασμένο καλοκαίρι ίσως γίνει πραγματικότητα με ένα χρόνο καθυστέρηση. Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό για να ολοκληρώσει την καριέρα του στην ομάδα της καρδιάς του.

Το συμβόλαιο του 37χρονου μέσου με τη Φούλαμ λήγει στο τέλος της χρονιάς και όλα δείχνουν πως δεν θα ανανεώσει, ειδικά-δε-αν ο λονδρέζικος σύλλογος δεν αποφύγει τον υποβιβασμό, κάτι που φαντάζει και το πιο πιθανό σενάριο. Ο αρχηγός της Εθνικής θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο κι έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να κρεμάσει τα παπούτσια του, αλλά υπάρχει αίσθηση πως μπορεί να παρατείνει για έναν ακόμη χρόνο την καριέρα του για να παίξει την επόμενη σεζόν στον Παναθηναϊκό.

Πρόκειται για μία κίνηση, που αν ολοκληρωθεί, θα έχει πολλά και πολλαπλά οφέλη για τους «πράσινους». Πέρα από τη δεδομένη αγωνιστική αξία του Καραγκούνη, που ακόμη και σε αυτή την ηλικία μπορεί να αγωνίζεται σε ένα τόσο απαιτητικό πρωτάθλημα όσο το αγγλικό (19 συμμετοχές και 1 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος), μπορεί να βοηθήσει με την προσωπικότητα και το παράδειγμά του τα νέα παιδιά του «τριφυλλιού».

Πληροφορίες αναφέρουν πως αφενός μεν δεν έχει γίνει ακόμη κάποια επίσημη επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές, αλλά αφετέρου ότι υπάρχει θετική σκέψη για συνεργασία εκατέρωθεν. Το θέμα θα ξεκαθαρίσει με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων Παναθηναϊκού και Φούλαμ.Πηγή: sport-fm.gr

Καραδοκεί για Βύντρα ο Ατρόμητος!

Το «μπαμ» με την περίπτωση του Λουκά Βύντρα φέρονται να κυνηγούν στον Ατρόμητο, όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay. Ως εναλλακτική λύση εξετάζεται ο Χρήστος Μπούρμπος.

Καραδοκεί για Βύντρα ο Ατρόμητος
Όνειρα για Champions League κάνουν στο Περιστέρι, αφού ο Ατρόμητος διεκδικεί επί ίσοις όροις – μέσω της διαδικασίας των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας - την έξοδο στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της επόμενης σεζόν.

Για αυτό τον λόγο μοιάζει δεδομένο πως οι «κυανόλευκοι» θα ενισχυθούν αισθητά το ερχόμενο καλοκαίρι, ώστε να κάνουν το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις παικτών, όμως προτεραιότητα για τον Γιώργο Παράσχο αποτελεί το δεξί άκρο της άμυνας.

Σύμφωνα με την στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay, οι Περιστεριώτες παρακολουθούν με προσοχή την περίπτωση του Λουκά Βύντρα, ο οποίος το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από τη Λεβάντε και υπάρχουν φήμες πως τον παρακολουθεί και ο Ολυμπιακός.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως ως εναλλακτική λύση υπάρχει ο Χρήστος Μπούρμπος, ο οποίος τα πήγε πολύ καλά τη φετινή σεζόν με τη φανέλα του ΟΦΗ και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι.Πηγή: sport-fm.gr

Τα έχει βρει με Πουλίδο!

Παρά τα όποια εμπόδια φέρεται να βάζει η Τίγκρες, ο Ολυμπιακός είναι κοντά στην απόκτηση του Πουλίδο. Σενάρια στην Ισπανία για Ντιόπ. Δεν αρέσει μόνο ο Φορτούνης στους Πειραιώτες.

Τα έχει βρει με Πουλίδο
Πρώτο θέμα στην (μεταγραφική) επικαιρότητα του Ολυμπιακού παραμένει ο Άλαν Πουλίδο. Οι επαφές με τον Μεξικανό επιθετικό, ο οποίος μένει ελεύθερος από την Τίγκρες, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, αν και οι συμπατριώτες του κάνουν λόγο για πλήρη συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Οι Πειραιώτες φέρονται να έχουν συμφωνήσει με τον μάνατζερ του 23χρονου άσου για τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας, με τις ετήσιες απολαβές του να αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο παίκτης δεν θέλησε να αναφερθεί στο μέλλον του σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η (πρώην;) ομάδα του. «Ο ατζέντης μου ασχολείται με αυτά τα θέματα. Σαφέστατα και δεν μπορώ να πω ότι θα μείνω στην Τίγκρες. Αυτήν τη στιγμή είμαι πλήρως αφοσιωμένος στην εθνική. Ωστόσο η προοπτική της Ευρώπης είναι καλοδεχούμενη. Ο,τι καλό έρθει για μένα και το μέλλον μου θα με βοηθήσει στην ποδοσφαιρική μου πορεία», δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου.

Πάντως, στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο για να είναι απόλυτα σίγουροι μην βρεθούν προ εκπλήξεως, μήπως η Τίγκρες έχει δεσμευμένος με κάποιον όρο τον Πουλίδο, ψάχνουν ενδελεχώς την υπόθεση.

Πουλάει τον Ντιόπ της Λεβάντε

Εν τω μεταξύ, στο προσκήνιο επανέρχεται για τους πρωταθλητές Ελλάδας η περίπτωση του Πάπα Κούλι Ντιόπ, ο οποίος τους είχε απασχολήσει ξανά το περασμένο καλοκαίρι και η υπόθεση δεν είχε προχωρήσει, λόγω των (υπερβολικών) απαιτήσεων της Λεβάντε.

Τα δεδομένα, όμως, φαίνεται πως έχουν αλλάξει και σύμφωνα με Μέσο της Βαλένθια η ισπανική ομάδα παραχωρεί τώρα τον Σενεγαλέζο επιθετικό.

«Η Λεβάντε θα ήταν ευχαριστημένη με ένα ποσό της τάξης των 2 με 3 εκατ. ευρώ, αντίθετα με ό,τι συνέβη πέρσι, που όταν ο Ολυμπιακός στο τέλος πλησίασε αυτά τα νούμερα, εισέπραξε αρνητική απάντηση… Μία γρήγορη παραχώρηση, θα σήμαινε και περισσότερο χρόνο για το κυνήγι ενός άλλου Νο9», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Ο Φορτούνης και η έκπληξη

Τον Κώστα Φορτούνη ετοιμάζεται να εντάξει ξανά στο δυναμικό του ο Ολυμπιακός, καθώς ο διεθνής μεσοεπιθετικός προέρχεται από τις «ερυθρόλευκες» ακαδημίες. Αν και ήθελε να συνεχίσει στη Γερμανία, η προοπτική που του προσφέρουν οι Πειραιώτες τον… αναγκάζει να δει με άλλο τρόπο με τον επαναπατρισμό.

Μόνο μία εξαιρετική πρόταση από σύλλογο της Bundesliga θα μπορούσε να αλλάξει τα υπάρχοντα δεδομένα, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πως υπάρχει αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν, όμως, φήμες και για τους Βύντρα και Σταφυλίδη, χωρίς οι πρωταθλητές Ελλάδας να έχουν επιβεβαιώσει κανένα από τα δύο ονόματα. Πηγή: sport-fm.gr

Ισοφάρισαν και πάμε για «τελικό»

Μάβερικς και Νετς έμειναν ζωντανοί, νίκησαν Σπερς και Ράπτορς σε Ντάλας και Μπρούκλιν αντίστοιχα και οι δύο σειρές θα κριθούν σε έβδομο παιχνίδι που θα γίνει την Κυριακή σε Σαν Αντόνιο και Τορόντο.

Ισοφάρισαν και πάμε για «τελικό»
Οι Μάβερικς δεν το βάζουν κάτω. Επικράτησαν των Σπερς 113-111 στο Ντάλας, ισοφάρισαν σε 3-3 τη σειρά και η πρόκριση πλέον θα κριθεί σε έβδομο παιχνίδι που θα γίνει στο Σαν Αντόνιο την Κυριακή. Ο Μόντα Έλις πέτυχε 12 από τους 29 πόντους του στην τέταρτη περίοδο, όπου οι γηπεδούχοι μπήκαν με επί μέρους σκορ 14-2 ανατρέποντας το -5. Οι Σπερς με κορυφαίο τον Τόνι Πάρκερ, που είχε 13 από τους 22 πόντους του στο τελευταίο δωδεκάλεπτο, πλησίασαν ακόμη και στον πόντο, αλλά δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Δωδεκάλεπτα: 34-26, 58-52, 76-81, 113-111.

Μάβερικς: Έλις 29, Νοβίτσκι 22, Κάρτερ 13, Καλντερόν 12, Χάρις 11, Μπλερ 10, Μάριον 7, Ντάλεμπερτ 6, Κράουντερ 3.

Σπερς: Πάρκερ 22, Σπλίτερ 19, Γκριν 17, Ντάνκαν 16, Λέοναρντ 12, Μιλς 10, Ντιαό 9, Τζινόμπιλι 6, Μπελινέλι, Μπόνερ, Έιρς.

Άλλη μια σειρά θα κριθεί σε έβδομο ματς. Οι Νετς νίκησαν εύκολα τους Ράπτορς με 97-83 στο Μπρούκλιν και οι δύο ομάδες θα λύσουν τους λογαριασμούς τους την Κυριακή στο Τορόντο. Ο Ντερόν Ουίλιαμς με 23 και ο Τζο Τζόνσον με 17 πόντους ηγήθηκαν της ομάδας του Τζέισον Κιντ, που «έχτισε» από νωρίς μία μεγάλη διαφορά (η οποία έφτασε και το +26) και εξασφάλισε νωρίς τη νίκη. Ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν διασώθηκε από τους φιλοξενούμενους με 28 πόντους, ενώ ο Κάιλ Λάουρι έμεινε στους 11 με 4/16 σουτ.

Δωδεκάλεπτα: 34-19, 60-41, 79-59, 97-83.

Νετς: Ουίλιαμς 23, Τζόνσον 17, Γκαρνέτ 13, Πιρς 12, Άντερσον 9, Μπλατς 8, Λίβινγκστον 6, Θόρντον 5, Κιριλένκο 2, Τελέτοβιτς 2, Πλάμλι.

Ράπτορς: ΝτεΡόζαν 28, Λάουρι 11, Βαλαντσιούνας 9, Βάσκες 9, Πάτερσον 8, Ρος 6, Σάλμονς 6, Τζόνσον 4, Χάνσμπρο 2, Χέιζ, Νόβακ.
Πηγή: sport-fm.gr

Ελπίζει σε… Έβερτον ο Ρότζερς!

Η Λίβερπουλ δεν κρατά την τύχη στα χέρια της. Κι όπως δήλωσε ο προπονητής της, Μπρένταν Ρότζερς, ελπίζει να έρθει κάποιο… δώρο απ’ τη συμπολίτισσα Έβερτον, κόβοντας βαθμούς απ’ τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ελπίζει σε… Έβερτον ο Ρότζερς
Η ήττα απ’ την Τσέλσι ενδεχομένως να κοστίσει το πρώτο πρωτάθλημα ύστερα από 24 χρόνια στη Λίβερπουλ. Κι αυτό γιατί αν η Μάντσεστερ Σίτι πάρει όλα τα παιχνίδια της, τότε θα το σηκώσει -έστω και στην ισοβαθμία με τους κόκκινους. Γι’ αυτό λοιπόν η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στους αντιπάλους των «πολιτών».

Μια εξ’ αυτών είναι και η Έβερτον, με τον Μπρένταν Ρότζερς να δηλώνει βέβαιος πως τα «ζαχαρωτά» θα διεκδικήσουν στα ίσα τη νίκη κόντρα στη Σίτι, προκειμένου να διεκδικήσουν μέχρι τέλους την τέταρτη θέση (προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ).

«Νομίζω ότι θα γίνουν και άλλες εναλλαγές στη μάχη του τίτλου. Η Μάντσεστερ Σίτι έχει ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά της. Η Έβερτον είναι σπουδαία ομάδα και θα αναζητήσει αποτέλεσμα που θα τη διατηρήσει ζωντανή στη μάχη για την 4η θέση. Εμείς από τη μεριά μας θα επικεντρωθούμε στα δικά μας παιχνίδια. Θα βλέπω φυσικά και το παιχνίδι της Έβερτον», τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της Λίβερπουλ και πρόσθεσε για την ήττα απ’ την ομάδα του Μουρίνιο: «Μόλις έδωσα συγχαρητήρια στον Μουρίνιο. Είναι φίλος μου. Απογοητεύτηκα με το αποτέλεσμα, αλλά μετά όταν είδα ξανά το παιχνίδι, του μοίρασα συγχαρητήρια. Πρέπει να προχωρήσουμε». Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν ήταν ομάδα η Τσέλσι»

Δε μάσησε τα λόγια του ο Αρίγκο Σάκι και αναφερόμενος στην εμφάνιση της Τσέλσι στον ημιτελικό, δήλωσε ότι της έλειπε η ομαδικότητα.

«Δεν ήταν ομάδα η Τσέλσι»
Ο Ιταλός πρώην προπονητής, κλήθηκε από ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι να σχολιάσει τους ημιτελικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και δεν… χάιδεψε αυτιά!

H ομαδικότητα και η συνοχή έκανε τη διαφορά στον επαναληπτικό μεταξύ της Τσέλσι και της Ατλέτικο Μαδρίτης, σύμφωνα με τον Αρίγκο Σάκι:

«Ζητώ συγγνώμη από την Τσέλσι, αλλά δεν είδα καμία ομάδα. Η αντίπαλος, αντίθετα, διέθετε συνοχή. Το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο γιατί η μία ομάδα φοβόταν την άλλη, αλλά το δεύτερο ήταν εντελώς διαφορετικό».

Παράλληλα, σχολίασε λακωνικά και τη μονομαχία μεταξύ της Μπάγερν και της Ρεάλ. Εξηγώντας τι έλειψε από την ομάδα του Γκιουαρντιόλα μετά το 1-0 του πρώτου ματς τόνισε:«Η Μπάγερν ξέρει πώς γίνεται, αλλά το κάνει στη μισή από την απαιτούμενη ταχύτητα»,. Πηγή: sport-fm.gr

Η κούπα του καλύτερου Παναθηναϊκού!

Σαν σήμερα το 2009 ο Παναθηναϊκός κατακτούσε την Ευρωλίγκα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ στο Βερολίνο. Το www.sport-fm.gr σάς θυμίζει το επίτευγμα της μάλλον κορυφαίας ομάδας που παρουσίασαν ποτέ οι «πράσινοι».

Η κούπα του καλύτερου Παναθηναϊκού
Ο Παναθηναϊκός έχει παρουσιάσει σπουδαίες ομάδες την τελευταία 20ετία στην Ευρώπη για να φτάσει έξι φορές στην κατάκτηση της κορυφής. Αν όμως μία ομάδα θεωρείται κατά πολλούς η πληρέστερη και πιο ταλαντούχα που εμφάνισαν ποτέ, αυτή είναι πιθανότατα του 2009. Τότε που επικράτησε 73-71 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό του Βερολίνου και έραβε το πέμπτο από τα έξι αστέρια στη φανέλα του.

Έχοντας αποκλείσει σε έναν συγκλονιστικό «εμφύλιο» τον Ολυμπιακό δύο μέρες πριν (84-82), οι «πράσινοι» του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν το αουτσάιντερ στον τελικό απέναντι στην ΤΣΣΚΑ του Έτορε Μεσίνα, που είχε νικήσει δύσκολα την Μπαρτσελόνα. Κι όμως, το πρώτο ημίχρονο ήταν… μυθικό για το «τριφύλλι», που κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με 48-28. Όμως τίποτα δεν είχε κριθεί. Λίγο η αντίδραση των Ρώσων, λίγο η χαλάρωση των «πράσινων», αλλά και κάποια φαλτσοσφυρίγματα, επέτρεψαν στην ΤΣΣΚΑ να πλησιάσει στον πόντο, 70-69, στα 26,2’’ πριν το τέλος. Ο Ραμούνας Σισκάουσκας, που το 2007 είχε κατακτήσει με τον Παναθηναϊκό τον τίτλο απέναντι στην ΤΣΣΚΑ στον τελικό της Αθήνας, είχε την ευκαιρία να χαρίσει στην ομάδα του τη νίκη, αλλά το τρίποντο που επιχείρησε με την εκπνοή δεν βρήκε στόχο και οι «πράσινοι» πανηγύρισαν, με τον Βασίλη Σπανούλη να αναδεικνύεται MVP του Final Four.

inner

Ακολούθησε η συγκινητική απονομή, με τον αρχηγό Δημήτρη Διαμαντίδη να καλεί τη σημαία, Φραγκίσκο Αλβέρτη, για να σηκώσουν μαζί το τρόπαιο στην τελευταία χρονιά του «Φράγκι» στην τεράστια καριέρα του.

Δεκάλεπτα: 21-16, 48-28, 56-46, 73-71.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Κέτσμαν, Σπανούλης 13 (3), Περπέρογλου 6 (1), Μπατίστ 6, Φώτσης 13 (8 ριμπάουντ), Χατζηβρέττας, Νίκολας 7 (1), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 10 (2), Πέκοβιτς 6, Σάκοτα, Γιασικεβίτσιους 10 (3)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Ζήσης, Κέιρου, Σμόντις 9 (9 ριμπάουντ), Σισκάουσκας 13 (2), Χόλντεν 14, Λόρμπεκ 5, Βοροντσέβιτς, Λάνγκντον 13 (1), Καούν 3, Χριάπα 9 (1), Πλάνινιτς 5, Μόρις.


Πηγή: sport-fm.gr

Βραζιλία: Νεκρός από... λεκάνη τουαλέτας!

Σοβαρά επεισόδια έγιναν στη Βραζιλία μετά το τέλος του αγώνα Σάντα Κρουζ με την Παρανά (1-1), για τη δεύτερη κατηγορία, με έναν οπαδό να βρίσκει τραγικό θάνατο από... λεκάνη τουαλέτας.
Τα επεισόδια έλαβαν χώρα στους δρόμους γύρω από το γήπεδο «Αρούντα», με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ένας 26χρονος οπαδός. Ο Πάουλο Ρικάρντο Γκόμες ντα Σίλβα δέχτηκε χτύπημα από λεκάνη τουαλέτας που εκτοξεύτηκε εναντίον του και άφησε την τελευταία του πνοή.
«Έξω από την θύρα 6 υπήρξε μεγάλη φασαρία που κατέληξε στον θάνατο ενός φιλάθλου. Η λεκάνη εκτοξεύθηκε από κάποιον που ήταν στις κερκίδες του γηπέδου. Το θύμα ήταν με κάποιον δίπλα του εκείνη τη στιγμή, αλλά μετά το περιστατικό όλοι εξαφανίστηκαν», ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας, Γουίλσον Κεϊρόζ στην ιστοσελίδα globoesporte.
Πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: Μεγάλο… βήμα για Κίλμες!! (video)

Με 1-0 της Κίλμες εναντίον της υποβιβασμένης Αρχεντίνος Τζούνιορς ξεκίνησε η 17η αγωνιστική του Final της Αργεντινής.
Οι «ζυθοποιοί» άνοιξαν το σκορ από το 2ο λεπτό με τον Γκονζάλο Ρίος και διατήρησαν το 1-0 μέχρι το τέλος του αγώνα, ώστε να ισοβαθμήσουν με την Ατλέτικο Ραφαέλα στη σωτήρια 17η θέση της τριετής κατάταξης. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι υποβιβάστηκαν από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ απόψε ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους με δέκα παίκτες, αφού ο Μίγκελ Άνχελ Τορέν αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 75ο λεπτό.
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
16
30
Γοδόι Κρουζ
16
28
Ρίβερ Πλέιτ
16
28
Κολόν Σάντα Φε
16
27
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
16
26
Λανούς
16
26
Σαν Λορένζο
16
24
Βελέζ Σάρσφιλντ
16
23
Μπόκα Τζούνιορς
16
23
Ολίμπο
16
23
Ροζάριο Σεντράλ
16
23
Νιούελς Ολντ Μπόις
16
21
Κίλμες
17
21
Μπελγκράνο
16
18
Τίγκρε
16
17
Ρασίνγκ Κλουμπ
16
16
Ατλέτικο Ραφαέλα
16
16
Αρχεντίνος Τζούνιορς
17
15
Άρσεναλ Σαραντί
16
14
Ολ Μπόις
16
14
-Ο πρωταθλητής του Final προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015 και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της Inicial, Σαν Λορένζο, στο τέλος της σεζόν. Ο υπερπρωταθλητής θα πάρει μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014.
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
35
56
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
35
53
Μπόκα Τζούνιορς
35
52
Γοδόι Κρουζ
35
52
Ρίβερ Πλέιτ
35
49
Ροζάριο Σεντράλ
35
49
Μπελγκράνο
35
47
Ολίμπο
35
46
Ατλέτικο Ραφαέλα
35
45
Τίγκρε
35
42
Κίλμες
36
42
Αρχεντίνος Τζούνιορς
36
40
Ολ Μπόις
35
36
Κολόν Σάντα Φε
35
33
Ρασίνγκ Κλουμπ
35
32
-Η συνολική κατάταξη του 2013-14 θα καθορίσει τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014. Οι πρώτες πέντε ομάδες θα πάρουν «εισιτήριο» μαζί με τον υπερπρωταθλητή της σεζόν.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Μπόκα Τζούνιορς
1.61
Λανούς
1.61
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.61
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.60
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.57
Ρίβερ Πλέιτ
1.55
Άρσεναλ Σαραντί
1.50
Μπελγκράνο
1.45
Σαν Λορένζο
1.43
Ροζάριο Σεντράλ
1.40
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.36
Ολίμπο
1.31
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.30
Κολόν Σάντα Φε
1.25
Γοδόι Κρουζ
1.25
Τίγκρε
1.25
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.24
Κίλμες
1.24
Ολ Μπόις
1.18
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.13
-Οι τελευταίες τρεις ομάδες της τριετής κατάταξης θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία.



Πηγή: onsports.gr

Τεχνοκρατικές και οπαδικές τάσεις!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τα όσα πρέπει πρώτα από όλα να αλλάξει ο Σαββίδης, καθώς και για την επικοινωνία που αναπτύσσεται μεταξύ αντίπαλων οπαδών.  
Σε μία εποχή που ο Σαββίδης αποδέχτηκε πως πέταξε τα λεφτά του, γεγονός αδιαμφισβήτητο, περιμένουμε να δούμε τις ζυμώσεις που θα γίνουν και που θα καταλήξει το πράγμα. Σε πρώτη φάση, φαίνεται πως το μάρμαρο το πληρώνει ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ αν και επισήμως δεν βγαίνει κάτι τέτοιο. Μάλλον, ο Λιθουανός είναι αυτός που βγαίνει στο πέναλτι σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένα από τους υπόλοιπους. Αφού μπερδευόταν παντού χωρίς να έχει τις απαιτούμενες γνώσεις.
Το θέμα βέβαια σε αυτή την περίπτωση, είναι πως δημιουργείται η αίσθηση πως για τα πάντα φταίει ο Τσιστιακόφ και η φυγή του θα αλλάξει τα δεδομένα, όμως αυτό το κλίμα μάλλον είναι γελοίο. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ αφορά τις προσωπικότητες που δεν υπάρχουν εντός της ΠΑΕ, οι ευθυνόφοβοι που δεν έχουν το σθένος να υπερασπιστούν έστω την δουλειά τους.
Εγώ από την πλευρά μου να ευχηθώ η φυγή Τσιστιακόφ να δώσει λύσεις, υπενθυμίζοντας βέβαια σε αυτούς που διατηρούνται μέσα στη ΠΑΕ πως αν δεν ήταν αυτός σήμερα πρόεδρος της ΠΑΕ και γενικότερο κουμάντο θα ήταν ο Μαυροφρύδης. Για να μη ξεχνιόμαστε.
Από την άλλη, το να επιλέγεις ένα στέλεχος της Ανζί, της μεγαλύτερης φούσκας του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου και να περιμένεις να δεις χαϊρι, μάλλον σε κατατάσσει στους παραγοντικά άμπαλους. Εμένα η επαφή μου με την Ανζί ήταν ένα φιλικό με τον ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι και μετά το τέλος του είχα γράψει αυτό το κείμενο.   http://www.gazzetta.gr/football/article/522555/anzi-mia-komodia-apo-tis-...
Λίγες εβδομάδες μετά, ήρθε η διάλυση του εγχειρήματος των Ρώσων στο οποίο συμμετείχε ο Τσιστιακόφ. Και εμείς τον φέραμε εδώ μετά βαΐων και κλάδων ως τον άνθρωπο που θα πάρει σκούπα και θα φάει την «παρεούλα». Όταν βέβαια όσοι έτρεχαν αυτό το σκεπτικό κατάλαβαν την ζημιά που γινόταν στον ΠΑΟΚ ήταν αργά. Για ακόμη μία φορά, τα μικροσυμφέροντα είχαν κερδίσει την πρακτική σκέψη. Και χάθηκαν δύο σημαντικά χρόνια, όμως το βασικότερο, είναι πως κάηκαν στελέχη. Εντός και εκτός ΠΑΟΚ.
Πλέον ο Σαββίδης περιμένει την εισήγηση της εταιρίας που έχει αναλάβει να στήσει το οργανόγραμμα της ΠΑΕ, όμως το πρώτο πράγμα που πρέπει να αλλάξει είναι η συμπεριφορά του ιδίου απέναντι στην ομάδα. Είσοδος στο ημίχρονο του τελικού, ομιλία πενήντα λεπτών πριν τον αγώνα με την Τρίπολη και διάφορα άλλα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και μας κάνουν όλους να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντί του παρότι είναι ξεκάθαρη η διάθεσή του να προσφέρει. Μακάρι να ήμουν οπαδός να έλεγα καλά κάνει, όμως ο ρόλος μου είναι άλλος.
Ο Σαββίδης πλέον, έχοντας αποδεχτεί την χασούρα των 32εκατ. ευρώ στα δύο παρακάτι χρόνια, θα πρέπει να υπερασπιστεί την επένδυσή του από εδώ και στο εξής πρώτον οχυρώνοντας οργανωτικά τον ΠΑΟΚ εντός των τειχών και στη συνέχεια απέναντι σε Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ. Με την τελευταία να έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της ανοχής μας. Το πώς θα συμβεί αυτό πρέπει να το δούμε στη πράξη. Επιτυχείς εκτιμήσεις με τον Σαββίδη στην ηγεσία ισοδυναμούν με ποσοστά επιτυχίας στο τζόκερ.
Αφήνοντας τα εσωτερικά θέματα του ΠΑΟΚ, ενδιαφέρον έχει η κίνηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να δώσει εισιτήρια στον ΠΑΟΚ παρότι γνωρίζει πως είναι πολύ πιθανό να μην πάρει η ίδια λόγω τιμωρίας στον αγώνα του δευτέρου γύρου των πλέι οφ.
Βρισκόμαστε σε μία φάση, που οι οπαδοί των ομάδων αρχίζουν να βγάζουν μεταξύ τους επικοινωνία και λιγότερο μίσος ο ένας προς τον άλλο. Και η κίνηση των Παναθηναϊκών να στηρίξουν τους ΠΑΟΚτσήδες συλληφθέντες στη ΓΑΔΑ και η ανακοίνωση των Φενταγίν του Ατρομήτου και η ευχαριστήρια απάντηση της Νεάπολης, δίνουν μία εικόνα πως βαδίζουμε σε μία εποχή που οι οπαδοί ενώνονται κατά των αρχών ουσιαστικά. Μία τάση που την θεωρώ αναμενόμενη 100% με αυτά που συμβαίνουν σε κοινωνικό επίπεδο, αλλά και με το κυνήγι των οπαδών τα τελευταία χρόνια με τρόπο τέτοιο που πολλοί αθώοι να πληρώνουν ακριβό τίμημα.
Τα δικά μας τα γνωρίζω και εκεί που ξέφυγε το πράγμα με τις αρχές ήταν με την χρήση του κοριού και την κινηματογραφική επιχείρηση της αστυνομίας που έπαιρνε ακόμη και χρήματα μητέρας οπαδού που είχε τρομοκρατηθεί από την έξοδο από το ευρώ και είχε βγάλει τα λεφτά της από την τράπεζα. Μη φανταστείτε κανά μεγάλο ποσό. Και δεν ήταν μόνο αυτό το παράδοξο στην όλη ιστορία.
Διαβάζοντας διάφορες ανακοινώσεις κυρίως αντιφασιστικών οπαδικών τάσεων, διακρίνω πως το κλίμα που επικρατεί μεταξύ οπαδών είναι πως δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με αντίπαλους οπαδούς που ζούνε και αυτοί με 550 ευρώ βασικό μισθό. Μεγάλη αλήθεια, ελάχιστα προβεβλημένη.
Μία άλλη παράμετρος βέβαια είναι πως σε κανένα σοβαρό πρωτάθλημα δεν θα δεχόντουσαν να γίνονται αγώνες χωρίς φιλοξενούμενους οπαδούς. Εδώ βολεύτηκαν και αντί να αντιμετωπίσουν το ζήτημα θεσμικά και σοβαρά, το φόρτωσαν στην αστυνομία η οποία βέβαια δεν πανηγύρισε και από χαρά. Για αυτό βλέπουμε και ακραίες εκατέρωθεν συμπεριφορές.
Έχει ενδιαφέρον το που θα οδηγηθεί αυτή η τάση και το κατά πόσο θα μπορέσει να ελεγχθεί από τα θεσμικά όργανα. Γιατί αν κάπου μπορεί να υπάρξει αντίδραση για την μίζερη καθημερινότητά μας, το γήπεδο είναι ψηλά στη λίστα.
Υπάρχει και ένας αγώνας, ο πιο σημαντικός μέχρι τον επόμενο, με τον ΠΑΟΚ να πρέπει να νικήσει αρχικά την κακή του ψυχολογία, στη συνέχεια την τραγική του εικόνα στα εκτός έδρας από τις αρχές του έτους και τέλος τον Παναθηναϊκό που του έχει πάρει για τα καλά τον αέρα.
Απουσίες υπάρχουν, αλλά η ενδεκάδα μια χαρά είναι. Ο ΠΑΟΚ έχει Νάτχο και Κλάους που έλειψαν από τον τελικό, όμως τα αποδυτήρια της ομάδας είναι πολύ πιεσμένα και απογοητευμένα. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται ένα μεγάλο αποτέλεσμα για να αλλάξει αυτό και μόνο προπονητής και παίκτες έχουν λόγο στην μοίρα τους.
ΥΓ Τώρα που έχουμε ανοίξει αυτό το μέτωπο με την ΕΠΟ, μπορεί να μου εξηγήσει κανείς γιατί υπάρχει επιλεκτική εντοπιότητα στους αγώνες του ΠΑΟΚ; Για παράδειγμα, τον ΠΑΟΚ τον παίζουν Αθηναίοι διαιτητές όπως ο Αλ Μπάντι την Κυριακή, όμως μέχρι στιγμής, από την αρχή της σεζόν μέχρι και σήμερα δεν έχει παίξει ούτε μισός Θεσσαλονικιός τον ΠΑΟΚ. Μπορεί κάποιος από τα υπαλληλάκια της ομοσπονδίας να δώσει μία ξεκάθαρη εξήγηση πάνω σε αυτό;
ΥΓ Ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ. Το ζούμε και αυτό…
ΥΓ Μέχρι τον επόμενο τελικό, έχετε να διαβάσετε… μου άρεσε που πήγα στην κερκίδα μετά από τόσα χρόνια.
Πηγή: gazzetta.gr

Μπορούν να γράψουν ιστορία!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την μεγάλη ευκαιρία που έχουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ το βράδυ της Κυριακής στην Λεωφόρο.
Η κίνηση του Παναθηναϊκού , για να επαναφέρει τις μετακινήσεις οπαδών και μάλιστα με αφορμή ένα σημαντικό παιχνίδι, που θα γίνει στην έδρα του είναι μία κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση. Και βρήκε συμπαράσταση από τον ΠΑΟΚ. Για να πούμε , ότι αυτή η επιθυμία του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ βρήκε ανταπόκριση πρέπει οι οπαδοί των δύο ομάδων, που θα συνυπάρξουν στην Λεωφόρο μετά από 10 χρόνια να αποδείξουν με την παρουσία τους, ότι και στην Ελλάδα μπορούμε να ελπίζουμε για μεγάλα παιχνίδια με την παρουσία των οπαδών και των δύο ομάδων. Εγώ γενικά δεν είμαι πολύ αισιόδοξος, αλλά αυτή είναι μία πολύ καλή αρχή και κίνηση από τις διοικήσεις των δύο ομάδων που δίνουν την πάσα στους οπαδούς τους, για να δείξουν ότι δικαιούνται και πάλι στα ντέρμπι να πηγαίνουν στο γήπεδο του αντιπάλου.
Η κίνηση του Παναθηναϊκού είναι αξιέπαινη, διότι πήρε αυτή την απόφαση γνωρίζοντας ότι πιθανότατα στα play off οι οπαδοί του δεν θα πάνε στην Τούμπα, αφού ο ΠΑΟΚ θα είναι τιμωρημένος( αν δεν πέσει η έφεση). Αρα πιθανότατα η ανταπόδοση φιλοξενίας οπαδών του Παναθηναϊκού θα γίνει του χρόνου στην Τούμπα. Επίσης με την κίνησή του αυτή ο Παναθηναϊκός χάνει περίπου 700 εισιτήρια από το συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού θα υπάρχει ένα μικρό κενό δίπλα στην θύρα 6, όπου θα καθήσουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Την στιγμή, που ο φανατισμός έχει φθάσει στα κόκκινα ο Παναθηναϊκός πήρε μία πρωτοβουλία που αν βρει ανταπόκριση και στην πράξη δεν γίνει τίποτα, θα είναι ιστορική.
Διότι θα είναι η αρχή, για να υπάρξουν μετακινήσεις πλέον και στα ντέρμπι και να γίνει κάτι που ούτε φανταζόμασταν μέχρι πριν λίγες ημέρες. Κανείς δεν θέλει τα καφριλίκια στα γήπεδα. Ολοι θα θέλαμε κάποια στιγμή να βλέπουμε μεγάλα παιχνίδια με οπαδούς και των δύο ομάδων στο γήπεδο., Την Κυριακή οι φίλοι του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ έχουν την μεγάλη τους ευκαιρία να στείλουν ένα μήνυμα , ότι μπορούν να επαναρχίσουν οι μετακινήσεις οπαδών τουλάχιστον στα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων και για τα υπόλοιπα μεγάλα παιχνίδια βλέπουμε....
Πηγή: gazzetta.gr

Η Ελλάδα το 2004, η Ατλέτικο το 2014…!

Ο Μιχάλης Τσόχος εξηγεί γιατί ο φετινός θρίαμβος των «ροχιμπλάνκος», είναι σχεδόν ανεξήγητος, δεν συγκρίνεται με αυτόν της Ντόρτμουντ, παρά ίσως μόνο με τον δικό μας το 2004!
Στο ποδόσφαιρο τα πάντα είναι εξηγήσιμα. Πίσω από κάθε μεγάλη επιτυχία, πίσω ακόμη κι’ από κάθε περιστατικό που ο Τύπος έχει μάθει να το χαρακτηρίζει θαύμα, υπάρχει πάντα η εξήγηση, τα πώς και τα γιατί, που δείχνουν το μέγεθος της επιτυχίας.
Πίσω από τον φετινό απίστευτο θρίαμβο της Ατλέτικο Μαδρίτης δεν κρύβεται τίποτα που να τον εξηγεί, να τον αποκαλύπτει σε όλο το μεγαλείο του. Προφανώς έχει υπάρξει πολύ και οργανωμένη δουλειά από όλους στο club, αλλά δεν είναι το μόνο club που δούλεψε τόσο πολύ, είναι όμως το μόνο που πήγε τόσο ψηλά μόνο με την δουλειά.
Και επειδή όλο αυτό, μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, ας εξηγήσω τι εννοώ. Ας δούμε τι ΔΕΝ είχε λοιπόν η Ατλέτικο Μαδρίτης που ήταν ανέκαθεν το συστατικό επιτυχίας όχι μόνο για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά για κάθε μεγάλη επιτυχία στο ποδόσφαιρο σε συλλογικό επίπεδο.
 
Δεν είχε λεφτά!
Το μπάτζετ της Ατλέτικο είναι εξωφρενικό μικρό για αυτό το επίπεδο. Μόλις και μετά βίας το συνολικό κόστος της μισθοδοσίας και των συμβολαίων όλων των παικτών και του προπονητικού τιμ αγγίζει τα 70 εκατ. ευρώ. Μικρότερο δηλαδή από το μπάτζετ μιας ομάδας που προσπαθεί να παραμείνει στην κατηγορία, στην Πρέμιερ Λιγκ. Μόλις χθες για παράδειγμα ο Guardian έγραφε ότι η ΚΠΡ που πέρυσι υποβιβάστηκε από την Πρέμιερ Λιγκ είχε σχεδόν 100 εκατ. ευρώ μπάτζετ.
Τα 70 εκατ. ευρώ που ξόδεψε η Ατλέτικο για να χτίσει την φετινή ομάδα είναι λιγότερα από αυτά που ξοδεύει η Μπάγερν, η Ντόρτμουντ, η Σάλκε, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Αρσεναλ, η Τσέλσι, η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ, η Παρί, ακόμη και από αυτά που ξοδεύει η Μίλαν, η Νάπολι, η Γιουβέντους ή η Ζενίτ και η Σαχτάρ. Πρόκειται για 15 ομάδες που συμμετείχαν στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ κι’ όμως δεν έφτασαν εκεί που έφτασε η Ατλέτικο Μαδρίτης.
Οκ, θα σκεφτείτε ότι το «ξέρουμε» ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία και την επιτυχία. Ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία ομάδα είναι η Ατλέτικο που έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν στηρίχτηκε στα λεφτά. Μπορεί να μοιάζει αληθές αυτό, αλλά με τόσο μικρό μπάτζετ και με τόσες ομάδες που συμμετείχαν στην διοργάνωση να έχουν μεγαλύτερο από αυτήν, την τελευταία 15ετία άντε να βρούμε δύο τρεις ανάλογες περιπτώσεις. Η περσινή Ντόρτμουντ, η Πόρτο κανά δύο φορές και η Βελένθια.
 
Δεν είχε ταλέντο!
Η περσινή Ντόρτμουντ έκανε τα όσα εντυπωσιακά έκανε χάρη στους νεαρούς ταλαντούχους παίκτες που ανέδειξε. Γκέτσε, Γκιντογκάν, Λεβαντόφσκι, Χούμελς και όχι μόνο συστήθηκαν πρώτα στο γερμανικό κοινό, σάρωσαν για δύο χρόνια τους εγχώριους τίτλους κάνοντας πλάκα ακόμη και στη Μπάγερν και μετά έφτασαν και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Λογικό, με τόσα τρομερά μωρά που έκαναν παρέλαση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μέσα από την Ντόρτμουντ, να φτάσει ψηλά. Στην Ατλέτικο με εξαίρεση τον “δανεικό” Κουρτουά, άντε και τον Κόκε, όλοι οι άλλοι είναι από 25 -35!
Ο Γκάμπι χρόνια στο... κουρμπέτι, το ίδιο και ο Μιράντα με τον Γκοδίν. Ο Ραούλ Γκαρθία και ο Τιάγκο, το ίδιο, ακόμη και ο Ντιέγκο Κόστα χρόνια κλωτσάει το τόπι στην Ισπανία. Φέτος έχει 27 γκολ στο πρωτάθλημα και τις τρεις προηγούμενες χρονιές είχε 26 συνολικά! Κανένας νέος, καμία έκπληξη, όλοι χρόνια στο ισπανικό ποδόσφαιρο δεν εντυπωσίασαν κανέναν. Και όμως μεταμορφώθηκαν σε παίκτες έτοιμοι να κατακτήσουν και την Ευρώπη και την Ισπανία. Απίστευτο...
 
Δεν έχει φανέλα...
Επιπλέον η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει μία ακόμη σημαντική “έλλειψη” σε σχέση με την Ντόρτμουντ ή την Πόρτο. Δεν έχει τη φανέλα τους! Η Ντόρτμουντ ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τέλος του προηγούμενου αιώνα, η Πόρτο το έχει σηκώσει κάμποσες φορές. Η Ατλέτικο ΠΟΤΕ! Μία και μόνη φορά στην ιστορία της έχει πάει τελικό, πριν 40 χρόνια!
 
Αντεξε σε όλα!
Αυτό που συμβαίνει φέτος στην Ατλέτικο Μαδρίτης είναι η υπέρβαση της υπέρβασης και για έναν ακόμη λόγο. Η περσινή Ντόρτμουντ για να φτάσει στον τελικό είχε και μεγάλη δόση τύχης (ειδικά στη ρεβάνς με την Μάλαγα...) και επιπλέον κατέρρευσε στις εγχώριες διοργανώσεις. Η φετινή Ατλέτικο δεν σταμάτησε πουθενά. Καταρχάς είναι αήττητη στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 12 αγώνες και όποιον κι' αν απέκλεισε το έκανε καθαρά και εμφατικά. Χώρια που στα νοκ άουτ απέκλεισε μεγαθήρια. Πρώτα Μίλαν, μετά Μπαρτσελόνα και ύστερα Τσέλσι. Επιπλέον είναι μία ανάσα από το να πάρει το πρωτάθλημα στην Ισπανία αφήνοντας πίσω Ρεάλ και Μπάρτσα (επικό!) και στο Κύπελλο Ισπανίας έπαιξε όλα τα ματς πλην του τελικού αφού έφτασε μέχρι τον διπλό ημιτελικό με την Ρεάλ. Πρόκειται για μία ομάδα που παίζει σχεδόν ασταμάτητα δύο ματς την εβδομάδα όλη τη σεζόν. Και τα άντεξε και τα τρία... καρπούζια κάτω από την μασχάλη.
 
Η δουλειά και ο μαέστρος!
Τι μένει λοιπόν για να εξηγήσεις το... θαύμα της Ατλέτικο. Προφανώς η πολύ δουλειά που αναφέραμε στην αρχή και φυσικά ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Είναι αρκετά για να εξηγήσουν όσα έκανε φέτος η Ατλέτικο Μαδρίτης; Την απάντηση θα την ξέρουμε τα δύο τρία επόμενα χρόνια.
Με τα σημερινά δεδομένα πάντως αυτό που κάνει η Ατλέτικο μπορεί να συγκριθεί (στον αιώνα μας), μόνο με αυτό που έκανε η Εθνική Ελλάδας το 2004! Βεβαίως είναι τελείως ανόμοια πράγματα, να γίνεται σύγκριση μίας επιτυχίας συλλόγου σε μία ολόκληρη χρονιά με μία επιτυχία Εθνικής ομάδας σε ένα μήνα, παρά ταύτα στα μάτια μου έχουν την ίδια συνταγή του ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ ποδοσφαιρικά, μέσα τους...
Πηγή: gazzetta.gr

Format όχι restart...!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την επόμενη μέρα και το format που πρέπει να γίνει στον ΑΡΗ, αλλά και τα χρέη, που εμφανίζονται στις άλλες ομάδες χωρίς επιπτώσεις
Ο ΑΡΗΣ διανύει ημέρες...υπομονής και αναμονής για την επόμενη μέρα. Προσωπικά θα εκπλαγώ ευχάριστα αν καταφέρουν όλοι όσοι προσπαθούν να βρουν λύσεις, να βρουν και χρήματα ώστε η ομάδα να παίξει στην football league.
Αυτό που πρέπει σε κάθε περίπτωση να συμβεί να βρεθεί ένα ποσό κοντά στο 1εκ ευρώ (ή κάπου εκεί) προκειμένου σε συνδυασμό με τα προσδοκώμενα έσοδα (κι αυτά παίζουν) να μπορέσει η ομάδα όχι απλά να αγωνιστεί στην Β εθνική, αλλά να έχει και το αγωνιστικό σύνολο που θα της επιτρέψει να ανέβει στην Λίγκα. Οι τρόποι αν υπάρχουν τα χρήματα είναι πολλοί και διάφοροι και τους έχουμε αναλύσει ουκ ολίγες φορές. Οι επόμενες δυο εβδομάδες θα δείξουν αν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο ή θα ξεκαθαρίσει υποχρεωτικά ότι ο ΑΡΗΣ οδεύει για Γ εθνική.
Σίγουρα όμως θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα και ποιος θα κάνει τα λόγια-πράξεις και ποιος θα μείνει μόνο στα λόγια. Αν βέβαια προκύψει επενδυτής ή κάποιος μεγάλος χορηγός (όπως ορισμένοι διαδίδουν) τότε τα πράγματα μπορούν να διαφοροποιηθούν και να συζητήσουμε σε μία άλλη βάση. Αν όμως και με τα αν ο ΑΡΗΣ μόνο έχασε όλα αυτά τα χρόνια...
Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου για απόρριψη της νέας αίτησης για το 99, που κατατέθηκε από την διοίκηση του Λάμπρου Σκόρδα και του νομικού Κώστα Παπαδόπουλου μάλλον επιβεβαίωσε αυτό το οποίο είχε πει πριν λίγες μερες ένας φίλος ακροατής. Ο ΑΡΗΣ δεν χρειάζεται restart που λένε όλοι. Format χρειάζεται είπε ο φίλος και έχει απόλυτο δίκιο κάτι που φαίνεται και από την σημερινή απόφαση για το 99.
Στην πρώτη αίτηση που είχε κατατεθεί αυτό που ακούγαμε ήταν πως οι διοικήσεις και οι νομικοί είχαν...συνωμοτήσει για να ρίξουν τον ΑΡΗ στην Γ εθνική. Το επιχείρημα ήταν πως το δικαστήριο χαρακτήρισε την αίτηση προσχηματική. Μία αίτηση, που βέβαια είχε αποσπάσει προσωρινή διαταγή, αλλά και είχε ταυτόχρονα ανοίξει την διαδικασία εξυγίανσης με συμφωνία αποπληρωμής των χρεών προς το δημόσιο.
Πως χαρακτήρισε την νέα αίτηση το δικαστήριο και δεν άνοιξε καν αυτή την φορά την διαδικασία εξυγίανσης; Προσχηματική και αποσπασματική και χωρίς πλάνο βιωσιμότητας.
Αν και ο τελευταίος Αρειανός δεν κατάλαβε μετά και το σημερινό, πραγματικά δεν πρόκειται να καταλάβει ποτέ. Η ουσία είναι ότι πρέπει ο σύλλογος για να έχει επόμενη μέρα να εξαφανιστούν από τα κοινά του όλοι οι εκείνοι οι παράγοντες, που αφού πρώτα κακοδιαχειρίστηκαν (και με την βούλα του δικαστηρίου πλέον) τα έσοδα της ομάδας, της έδωσαν και την χαριστική βολή με ενέργειες και πράξεις πέρα για πέρα λάθος.
Πρέπει να τεθούν πλέον στο περιθώριο μήπως και καταφέρει ο σύλλογος να σηκώσει κεφάλι. Σε κάθε περίπτωση όμως για να συμβεί αυτό οφείλει να αντιληφθεί και η Πολιτεία τον ρόλο της και την επόμενη μέρα. Μέρες που είναι θα κάνουμε μία ανάλυση με συγκεκριμένα πράγματα στο επόμενο σημείωμα σε σχέση με την Πολιτεία, τον αθλητισμό και τους πολιτικούς.
Απλά ως τότε θα ήταν καλό να απαντηθεί τι έγινε με το 44 της ΑΕΚ και τι με του ΑΡΗ. Πόσα χρήματα αφορούν την μία εταιρία και πόσα την άλλη. Αν τηρήθηκε η απόφαση της μίας και της άλλης ομάδας. Πως ψηφίστηκε σε μία παράγραφο ενός άσχετου νομοσχεδίου ο νόμος ειδικής εκκαθάρισης και πως προστέθηκε στις 24 Απριλίου το θέμα με την καταβολή χαρτοσήμου που δεν χρειάζεται πλέον να πληρωθεί. Σιγά 3 εκ ευρουλάκια...
Τι εννοεί ο Σαββίδης όταν λέει ότι αν δεν δεχθούν τα χρήματα, που αυτός θέλει να δώσει, θα πάει την ομάδα στην Γ εθνική και αν σύντομα (μόλις τελεσιδικήσουν λίαν συντόμως τα δικαστήρια που κρατούν από το 2007!!!) θα είναι δική του επιλογή αν θα την πάει ή θα πέσει λόγω χρεών;
Τι εννοεί επίσης ότι πλήρωσε τα δυο τελευταία χρόνια 22 εκ ευρώ στο Δημόσιο; Είναι αυτά στους ισολογισμούς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τι αφορούν; Χρέη και υποχρεώσεις διετίας ή παλιά χρέη ξέχωρα δηλαδή από τα 33 εκ ευρώ; Και τα δυο; Αν ο άνθρωπος τα πλήρωσε όλα αυτά για χρέη προηγούμενων ετών πώς αδειοδοτούνταν η ομάδα όταν ήταν απλήρωτα; Δεν είπε 1΄η 2, για 22 μίλησε! Είχαν μπει και αυτά σε νόμο-ψυγείο;
Είμαι σίγουρος ότι και να συνέβαινε ή συνέβη έγινε 100% νόμιμα. Απλά ρωτάω για να κάνει και ο ΑΡΗΣ το ίδιο, αφού  έχει κεφάλαιο χρεών 8 εκ. Ευρώ και με τις προσαυξήσεις 15 από τα οποία τα 2 θα εκπέσουν όταν αποπληρωθεί πλήρως ο Ορφανός το 2017. Ο ΑΡΗΣ με τα 10 πριν 3 χρόνια δεν πήρε άδεια γιατί κρίθηκε μη βιώσιμος και ο... 22 συν 33 ήταν βιώσιμος τις χρονιές πριν την έλευση του Σαββίδη;
Εκτός αν είναι κάτι άλλο τα 22 εκ ευρώ στο Δημόσιο που εννοούσε. Το είπε βέβαια ξεκάθαρα ο άνθρωπος, αν δεν μου κάνουν αυτά που λέω θα πω στον κόσμο του ΠΑΟΚ να μην τους ψηφίσει. Όπως είπε ότι το 80% στην Βόρεια Ελλάδα είναι ΠΑΟΚ (σίγουρα θα του είπαν ότι οι 30.000 αρειανοί ήταν λιγότεροι από τους 23.000 παοκτσήδες στο ΟΑΚΑ), αλλά και ότι θα αποσύρει την πρόταση του για την Θέρμη.
Όλως τυχαίως σήμερα διέρρευσε όχι ότι αποσύρεται ο ίδιος, αλλά ότι απορρίφθηκε από την αρμόδια επιτροπή (152) η αίτησή του. Λέτε και η θέση περί Γ εθνικής να έγινε τώρα γιατί ξέρει πολύ καλά ότι δεν θα αποτελεί επιλογή του, αλλά θα πέσει στην Γ εθνική αν δεν πληρώσει τα 33 εκ ευρώ;
Θα τα αναλύσουμε όλα στο επόμενο σημείωμα γιατί το θέμα του ΑΡΗ είναι καθαρό και μόνο ΠΟΛΙΤΙΚΟ. Όπως ήταν του Ολυμπιακού και του Παναθηναικού πριν χρόνια, ήταν του ΟΦΗ προ τριετίας και  είναι της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ σήμερα...
ΥΓ1 Ελπίζω αύριο το βράδυ ο ΑΡΗΣ να είναι πέμπτος στο μπάσκετ για να αποκτήσει μεγάλο ενδιαφέρον η επόμενη εβδομάδα στην μία πόλη (Θεσσαλονίκη) που στο ταβάνι της μίας ομάδας της(ΑΡΗΣ) είναι κρεμασμένα 21 τρόπαια και η επόμενη ομάδα στην πόλη για να την φτάσει πρέπει τα παιδιά να έχουν μάθει είτε την προπαίδεια του 3 (3 επί 7=21) ή και του 7 (7 επί 3=21). Το ίδιο αποτέλεσμα βγαίνει παιδιά...
ΥΓ2 Δυο ομάδες από την ίδια πόλη στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Την μία ΜΟΝΟ Ο ΑΡΗΣ την κέρδισε μέσα στην έδρα της στην Ευρώπη. Πόσο κοντινός και πόσο μακρινός παράλληλα φαντάζει αυτός ο άθλος. Πόσο διαφορετικά διαχειρίστηκαν την ήττα οι Μαδριλένοι του Φορλάν, του Φαλκάο και του Αγκουέρο και πόσο τη νίκη όλοι εμείς; Αυτές όμως οι στιγμές δείχνουν σε όλους όσους μιλάνε, σκέφτονται για τον ΑΡΗ το μεγαλείο αυτού του συλλόγου και δεν πρέπει να τα ξεχνάμε. Μόνο αν τα θυμόμαστε και μάθουμε από τα λάθη μας μπορούμε να τα επαναλάβουμε...
Πηγή: gazzetta.gr

Μέχρι να ξαναγίνει Γιουβέντους...!

Ο Ball Boy Παναγιώτης Παλλαντζάς γράφει για το πόσο λίγη αποδείχθηκε η Γιουβέντους στην Ευρώπη και πόσο πολύ πρέπει να αλλάξει.
Οταν οι Μπιανκονέρι κατάφερναν να μείνουν εκτός από τους ομίλους του Champions League, ο Γιουβεντίνος την ένιωσε την σφαλιάρα τόσο δυνατά όσο στην Περούτζια το 2000. Χρειάστηκε να περάσει καιρός και να πλησιάσουν τα ματς με την Φιορεντίνα στους «16» για να... παραμυθιαστεί ο κόσμος με το Europa League. Δεν θα ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία αλλά τουλάχιστον η Γιουβέντους θα έσωζε ό,τι μπορούσε να σωθεί ευρωπαϊκά φέτος και πάνω από όλα θα ξεκολλούσε στην Ευρώπη. Κάπως πρέπει να ξεμπλοκάρει και το Europa League με τον τελικό στο Τορίνο έδειχνε καλή περίπτωση. Τελικά δεν τα κατάφερε ούτε εκεί, αντί να ξεμπλοκάρει μπλόκαρε περισσότερο και κάπως έτσι έρχεται και το κόμπλεξ στο τέλος. Κι όταν έρχεται το κόμπλεξ, φταίει πάντα κάτι άλλο (διαιτησία, ατυχία, παρασκήνιο, ανάδρομος Ερμής κλπ.) όταν δεν πετυχαίνεις τον στόχο σου. Γι' αυτό και είναι πολύ ανησυχητικές, πέρα από αστείες, οι δηλώσεις του Κόντε μετά το ματς. Γιατί στα χρόνια του ποδοσφαιριστή Κόντε, κανείς στο Τορίνο δεν θα έλεγε τέτοια πράγματα αν είχε πάθει τέτοιο πράγμα στην Ευρώπη.
Στα χρόνια του ποδοσφαιριστή Κόντε βέβαια, όπως είπε και ο Μότζι, για την Γιουβέντους ήταν σχεδόν ρουτίνα το να πάει στον τελικό του Champions League και όχι να προσπαθεί -και να μην τα καταφέρνει- να πάει σε αυτόν του Europa. Και ναι μεν είναι μάλλον φυσιολογικό η Γιούβε να μην μπορεί να φτάσει ακόμη σε αυτό το επίπεδο μετά την οικονομική καταστροφή λόγω όσων έγιναν το 2006 αλλά δεν είναι και φυσιολογικό να γίνεται πρώτος στόχος το να πάρει το πρωτάθλημα με 100 βαθμούς αντί για μια ευρωπαϊκή κούπα. Δεν γίνεται, για παράδειγμα, ο Κόντε να παρατάσσει την ομάδα με αλλαγές στον πρώτο ημιτελικό με την Μπενφίκα και τέσσερις μέρες μετά να έχει την καλύτερη 11άδα (με εξαίρεση τον ανέτοιμο Βιντάλ) με την Σασουόλο...
Η Γιουβέντους θα πάρει το τρίτο σερί scudetto που τόσο πολύ ήθελαν Ανιέλι-Κόντε αλλά τώρα έρχεται η ώρα που θα πρέπει να αποφασίσουν και πώς θα προχωρήσουν τα επόμενα χρόνια. Τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά και αν πιστέψουμε τους Ιταλούς τότε αναμένονται αρκετές αλλαγές καθώς φέρονται να είναι στην έξοδο δέκα ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα οι Στοράρι, Ρουμπίνιο, Ογκμπόνα, Πελούζο, Παντοΐν, Ισλα, Βούτσινιτς, Τζιοβίνκο, Οσβάλντο, Κουαλιαρέλα.
Τώρα, με πλήρη αποτυχία στην Ευρώπη, ρίχνοντας μια ματιά στα παραπάνω ονόματα καταλαβαίνεις ότι με τέτοιο πάγκο δεν πας πουθενά όταν λέγεσαι Γιουβέντους. Οπως δεν πας πουθενά, δυστυχώς για τον Κόντε, με το 3-5-2. Επί δύο χρόνια αυτό το σύστημα ό,τι είχε να δώσει το έδωσε στους Μπιακονέρι και αυτό που έδωσε αποδείχθηκε αρκετό για την Ιταλία αλλά ελάχιστο εκτός συνόρων. Σύμφωνα με τους Ιταλούς, ο Κόντε το είχε αποδεχθεί εδώ και καιρό και φέρεται να ενημέρωσε τον Μαρότα ότι το καλοκαίρι θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν μεταγραφές που θα ευνοούν την μετάβαση στο 4-3-3 ή και στο 4-2-3-1. «Κινδυνεύουμε από τακτική ασφυξία» ήταν τα λόγια του προπονητή. Τώρα δεν κινδυνεύει. Την έπαθε ήδη...
Ο Κόντε φέρεται να ζητάει δύο εξτρέμ, δύο επιθετικούς, ένα αριστερό μπακ, ένα στόπερ και ένα χαφ, αν πουληθεί ο Πογκμπά. Ο Γάλλος στο δεύτερο μισό της σεζόν δεν βλέπεται αλλά αφού ο μάνατζερ του είναι ο Ραϊόλα, είναι δεδομένο ότι θα μπλέξει δυο-τρεις ομάδες (Ρεάλ, Παρί, Σίτι) στη διεκδίκηση του και έτσι η Γιούβε θα βάλει στο ταμείο πολλά λεφτά και από εκεί και πέρα ο Θεός ας φωτίσει τον Μαρότα...
Παράλληλα με την αγωνιστική αλλαγή που επιβάλεται πάντως, στο Τορίνο έχουν βάλει μπρος και την διοικητική, σε ό,τι αφορά τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Μετά την οικονομική τραγωδία λόγω του 2006 (έφυγαν χορηγοί, τηλεοπτικά, Ευρώπη, παίκτες κλπ) η οικογένεια Ανιέλι έβαλε τρελά λεφτά στη Γιουβέντους. Γύρω στα 280 εκατ. ευρώ σε δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου για να μην έρθει η κατάρρευση, κοντά στα 200 εκατ. ευρώ σε μεταγραφές (τύπου Αμάουρι, Ντιέγκο, Μέλο κλπ...), άλλα 120 εκατ. ευρώ για το γήπεδο και έχει ανακοινωθεί και η επένδυση 150 εκατ. ευρώ για την δημιουργία μιας πολιτείας της ομάδας στην έκταση γύρω από το γήπεδο. Αυτά τα 150 εκατ. είναι ουσιαστικά και τα τελευταία που βάζουν οι Ανιέλι καθώς από εδώ και πέρα θέλουν να μάθουν στη Γιούβε να ζει από τα έσοδα της. Καλό, μπορεί και το ιδανικό, θα είναι αυτό όταν φτάσουν στο σημείο που θέλουν αλλά το θέμα είναι τι θα κάνουν μέχρι τότε.
Η οικονομική χρονιά θα κλείσει με μικρή ζημιά λόγω του πρόωρου αποκλεισμού στο Champions League, τα οικονομικά γενικά φτιάχνουν, από το καλοκαίρι του 2015 -όπως είπε ο Μαρότα πριν 1,5 μήνα στη Gazzetta dello Sport- τίθενται σε ισχύ μια σειρά από συμφωνίες με χορηγούς που θα αυξήσουν κατά δεκάδες εκατ. ευρώ τα έσοδα και γενικά σε θεωρητικό επίπεδο έρχονται καλύτερες μέρες οικονομικά. Αν μαζί με το τρίτο σερί πρωτάθλημα, η Γιουβέντους κατακτούσε φέτος και έναν ευρωπαϊκό τίτλο (έστω το Europa League), ο Ανιέλι θα μπορούσε να είναι πιο χαλαρός αλλά τώρα μάλλον θα καταλάβει και ο ίδιος ότι αυτό το καλοκαίρι είναι το πιο κρίσιμο της προεδρίας του, σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές.
Οχι τίποτα άλλο, αλλά στους Γιουβεντίνους δεν θα φτάνει πάντα το πρωτάθλημα. Μετά το Calciopoli και όσα πέρασαν οι Μπιανκονέρι τα επόμενα χρόνια, όλοι μπήκαν στην λογική του να σαρώσει η Γιούβε τα πρωταθλήματα από την στιγμή που θα επιστρέψει στην κορυφή. Αν συνεχίσει να είναι καλύτερη από τους άλλους ας τα σαρώσει αλλά αυτό δεν θα την κάνει και την καλύτερη όλων των εποχών, αν στην Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει ούτε τα απολύτως απαραίτητα και αυτονόητα για το όνομα της...
Υ.Γ.: Αν η Γιούβε απέκλειε την Μπενφίκα, η Ιταλία θα διατηρούσε την 4η θέση στη βαθμολογία της UEFA. Δεν την απέκλεισε και η 4η θέση, από το 2015, χάθηκε. Η καλύτερη τιμωρία για τους Ιταλούς που μόνοι τους αποφάσισαν να βγάλουν τα μάτια τους και τώρα συνεχίζουν να τα βγάζουν έχοντας για πρόεδρο της ομοσπονδίας τον Αμπέτε και για πρόεδρο στην Λέγκα τον Μπερέτα...
Πηγή: gazzetta.gr