Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Στα ίσια ο ΠΑΟΚ τη Σίτι!!

Μπορεί να ηττήθηκαν 2-1 απ’ την Μάντσεστερ Σίτι, αλλά οι «μικροί» του ΠΑΟΚ έδειξαν στοιχεία απ’ το ταλέντο τους κόντρα σε ένα πιο ποιοτικό αντίπαλο. Το Σάββατο το τελευταίο παιχνίδι τους στο τουρνουά.

Στα ίσια ο ΠΑΟΚ τη Σίτι
Την ποιότητα, την επιμονή τους, τη στόφα του νικητή που τους διακρίνει κόντρα σε κάθε αντίπαλο επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά οι «μικροί» του ΠΑΟΚ. Έχασαν 2-1 από την εξαιρετική ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι στο δεύτερο παιχνίδι τους στο τουρνουά Bultex Cup, κέρδισαν όμως τις εντυπώσεις.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο ΠΑΟΚ ήταν επιβλητικός, σε ένα πολύ ενδιαφέρον και δυνατό παιχνίδι κόντρα σε μια εξαιρετικά ποιοτική ομάδα, που ωστόσο προφανέστατα δυσκολεύτηκε να κρατήσει το προβάδισμα και κατέφυγε στη λύση των καθυστερήσεων, σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.

Το 1-0 έγινε στο 30? μετά από υπέροχη ατομική ενέργεια χαφ της Σίτι, που πέρασε τους πάντες για να κάνει ένα χλιαρό σουτ, που δεν κατάφερε να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα επερχόμενος παίκτης να πλασάρει από κοντά. Πέντε λεπτά μετά, στο 35?, έγινε το 2-0 από απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Το 2-1 για τον ΠΑΟΚ έκανε ο Νουκάρης στο 56? με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο Παπαθανασίουαπό ασίστ του Πασπαλά.

O ΠΑΟΚ μπήκε πολύ καλά στο ματς και με οργανωμένο πρέσινγκ περιόρισε σε μεγάλο βαθμό τα ατού της Σίτι, κυρίως στον άξονα. Αν δε, ήταν περισσότερο προσεκτικός στην τελική προσπάθεια, θα μπορούσε κάλλιστα να προηγηθεί. Δυστυχώς, ωστόσο, δέχτηκε δύο γκολ σε ένα πεντάλεπτο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Αλέξη Τασούλη, παρότι έχαναν 2-0, πίεσαν ακόμα περισσότερο, έδειξαν μεγάλες φυσικές αντοχές και ακόμα μεγαλύτερα ψυχικά αποθέματα και περιόρισαν τους Αγγλους σε παθητικό ρόλο. Σε τέτοιο βαθμό που εκτός του ότι δεν δημιούργησαν φάση, επέλεξαν την .σίγουρη συνταγή των καθυστερήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διαιτητής κράτησε καθυστερήσεις οκτώ λεπτών, λίγες σε σύγκριση με το πόση ώρα προτίμησαν να .ξαπλώνουν στο χορτάρι οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι. Το σφύριγμα της λήξης δε, βρήκε τους παίκτες της Σίτι να πανηγυρίζουν έξαλλα, προφανώς μια πολύ δύσκολη νίκη.

To Σάββατο 3 Μαϊου ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Τσέρνο Μόρε στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου του.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Τοτολίδης (73? Τοπουζλής), Χαραλαμπίδης, Μακούσης (73? Κοντοθανάσης), Πασπαλάς (71? Δημητρίου), Ευθυμιάδης, Κυριλλίδης, Παναγιωτίδης (60? Καπρέτσος), Νουκάρης, Παπαθανασίου (60? Ζαμπέτης), Υφαντίδης, Κωνσταντίνου.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: