Σάββατο 3 Μαΐου 2014

«Ήταν αναμενόμενο»

xristoforidis-610x35011
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο νομικός του Άρη, Σπύρος Χριστοφορίδης και σχολίασε την απόρριψη της αίτησης του Άρη για το άρθρο 99. Παράλληλα, ανέλυσε τις επιλογές που έχουν πλέον μείνει στους “Κίτρινους”.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Είναι οριστικό, αμετάκλητο όχι. Η προηγούμενη απόρριψη δεν αφορούσε αίτηση ανοίγματος της διαδικασίας όπως η σημερινή αλλά αίτηση επικύρωσης συμφωνίας. Την προηγούμενη φορά είχαμε πετύχει το άνοιγμα κάναμε τις συμφωνίες και τελικά απορρίφθηκε για τους γνωστούς λόγους. Αυτό που την προηγούμενη φορά επετεύχθη πανηγυρικά τώρα δεν έγινε.
Είχαν επιτευχτεί οι συμφωνίες με το 60% των πιστωτών και το 40% των πιστωτών που βάρη στο Ρύσιο δηλαδή στο Δημόσιο και το ΙΚΑ κατά βάση καλώς η κακώς, κατά την γνώμη μου κακώς, έκρινε το δικαστήριο πως δεν έπρεπε να μπει ο Άρης στην διαδικασία του 99. Όπως έγινε και στο μπάσκετ. Στο μπάσκετ άνοιξε το 99 και τελικά επικυρώθηκε η συμφωνία. Εδώ δεν άνοιξε καν η διαδικασία την συνδιαλλαγής. Συνδιαλλαγή είναι το διάστημα που κάνεις συμφωνία με τους πιστωτές για το κούρεμα. Ο Άρης τώρα έχει τις εξής τέσσερις δυνατότητες.
Η μια είναι να κάνει νέο αίτημα για το 99 αν και δεν θα την συνιστούσα. Η δεύτερη είναι να κάνει έφεση στην παρούσα απόφαση του 99 αλλά ούτε αυτό θα το συνιστούσα επειδή είδα μια αντίδραση της έδρας με τα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου και έλεγαν πως το νέο δικόγραφο δεν έχει διαφορές και είναι ουσιαστικά έφεση. Οι άλλες δύο επιλογές είναι η υπαγωγή στο καθεστώς του άρθρου 106 που πρότεινε μέσω ραδιοφώνου ο συνάδελφος μου Αργύρης Αργυριάδης και η τελευταία επιλογή είναι έφεση το παλαιό άρθρο 99. Υπάρχει προθεσμία για να γίνει και αυτό. Είναι δύσκολα γενικώς. Από τις τέσσερις επιλογές σε εμένα οι καλύτερες φαντάζουν οι δύο τελευταίες. Η σημερινή εξέλιξη για εμένα που ήμουν παριστάμενος στην διαδικασία ήταν  αναμενόμενη. Οι δικαστές είχα ήδη πάρει θέση πως δεν καλοβλέπουν την απόφαση”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: