Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Κρίνονται όλα!!

Πέφτει απόψε η αυλαία της κανονικής περιόδου της Α1, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην ουρά. «Βγαίνουν» τα ζευγάρια των play offs.

Κρίνονται όλα
Ολοκληρώνεται σήμερα η κανονική περίοδος στην Α1 και το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στην ουρά, όπου στους τρεις σώζεται… ένας, ενώ θα προκύψουν και τα τέσσερα ζευγάρια του πρώτου γύρου των play offs, οι αγώνες του οποίου θα γίνουν Τρίτη, Πέμπτη και (αν χρειαστεί) Σάββατο.

Ο Πανελευσινιακός, που υποδέχεται τη Νέα Κηφισιά, έχει την τύχη στα χέρια του, καθώς με νίκη εξασφαλίζει τη σωτηρία του ό,τι κι αν κάνουν στα δικά τους παιχνίδια Ηλυσιακός και Ίκαρος Χαλκίδας. Η ομάδα των Ιλισίων χρειάζεται νίκη στο Ρέθυμνο και ήττα των γηπεδούχων στην Ελευσίνα για να μείνει και πάλι στο φινάλε στην Α1, ενώ σε πιο δυσχερή θέση είναι ο Ίκαρος, που όχι απλώς πρέπει να κερδίσει τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας, αλλά ταυτόχρονα να ηττηθούν τόσο ο Πανελευσινιακός, όσο και ο Ηλυσιακός.

Από εκεί κι έπειτα, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Πανιώνιος έχουν καπαρώσει προ πολλού τις τρεις πρώτες θέσεις. Οι «πράσινοι» πάνοπλοι δοκιμάζονται στην Πάτρα από τον Απόλλωνα, σε ένα ζευγάρι που πιθανότατα θα συναντηθεί και στον πρώτο γύρο των play offs. Ο Ολυμπιακός χωρίς τον τραυματία Σερμαντίνι υποδέχεται τον Πανιώνιο στο μοναδικό παιχνίδι της ημέρας που δεν έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Από εκεί κι έπειτα, ο ΠΑΟΚ-που υποδέχεται τον Ίκαρο-είναι σίγουρα τέταρτος (υπερτερεί στη συνολική διαφορά πόντων) και θα παίξει με πλεονέκτημα έδρας με τον πέμπτο. Αυτή θα είναι η Νέα Κηφισιά εφόσον κερδίσει στην Ελευσίνα ή αν ο ΚΑΟΔ χάσει στα Τρίκαλα. Υπάρχει περίπτωση, ωστόσο, να είναι ο ΚΑΟΔ, εφόσον κερδίσει στα Τρίκαλα και χάσουν τόσο η Νέα Κηφισιά, όσο και ο Άρης που παίζει στη Ρόδο με τον Κολοσσό. Το τρίτο σενάριο για αντίπαλο του ΠΑΟΚ είναι ο Άρης, που θα βρεθεί στο δρόμο του αν νικήσει στη Ρόδο και ταυτόχρονα χάσει η Νέα Κηφισιά και νικήσει ο ΚΑΟΔ, καθώς οι «κίτρινοι» πλεονεκτούν σε τριπλή ισοβαθμία.

Ο Άρης μπορεί να τερματίσει από πέμπτος μέχρι όγδοος. Με νίκη στη Ρόδο επί του αδιάφορου Κολοσσού θα είναι τουλάχιστον έκτος (έχει την ισοβαθμία με τον ΚΑΟΔ) και θα παίξει με τον σίγουρα τρίτο Πανιώνιο, ενώ θα είναι πέμπτος και θα παίξει με τον ΠΑΟΚ εφόσον ταυτόχρονα χάσει η Νέα Κηφισιά και νικήσει ο ΚΑΟΔ. Αν οι «κίτρινοι» χάσουν στη Ρόδο, θα είναι έβδομοι και θα παίξουν με τον Ολυμπιακό εφόσον νικήσει ο ΚΑΟΔ στα Τρίκαλα και έκτοι αν οι Δραμινοί χάσουν. Ο μόνος τρόπος να μείνει ο Άρης όγδοος είναι να χάσει στη Ρόδο και ταυτόχρονα ο Απόλλων να κερδίσει τον Παναθηναϊκό στην Πάτρα και παράλληλα να κερδίσει ο ΚΑΟΔ στα Τρίκαλα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

18:00 Πανελευσινιακός-ΑΕ Ν. Κηφισιάς (Novasports 2)
18:00 Απόλλων Πάτρας-Παναθηναϊκός
18:00 Τρίκαλα-ΚΑΟΔ
18:00 ΠΑΟΚ-Ίκαρος Χαλκίδας
18:00 Ρέθυμνο-Ηλυσιακός
18:00 Κολοσσός Ρόδου-Άρης
19:15 Ολυμπιακός-Πανιώνιος (Δημόσια Τηλεόραση) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: