Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Δεκτές από Αστυνομία οι εισηγήσεις Μπιτσαξή


Tο αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας έκανε-σύμφωνα με πληροφορίες-δεκτές τις εισηγήσεις του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή, να απαγορευτούν οι οργανωμένες μετακινήσεις των οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στα προσεχές εκτός έδρας παιχνίδια τους για το πρωτάθλημα, απέναντι στον Εργοτέλη για την πέμπτη και τη Skoda Ξάνθη για την έκτη αγωνιστική αντίστοιχα.

Έτσι οι αντιδράσεις (που μέχρι στιγμής ανεπίσημα υπάρχουν) από την ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι άνευ αντικρίσματος, καθώς η αστυνομία αποφάσισε. Υπενθυμίζεται ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποδέχτηκε την εισήγηση της ΓΓΑ και πρόλαβε να ανακοινώσει πως δεν θα ζητήσει εισιτήρια για τον αγώνα στο Παγκρήτιο.

MVP ο Αμπντούν, Best Goal ο Σκόκο


Στους Τζαμέλ Αμπντούν και Νάτσο Σκόκο θα απονεμηθούν τα βραβεία MVP ΟΠΑΠ και Best Goal, αντίστοιχα, για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο παίκτης της Καβάλας για την εκπληκτική εμφάνισή του στην ισοπαλία (2-2) με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Αργεντινός άσος της ΑΕΚ, για το φοβερό γκολ με το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Σάρα Καρμπονέρο-«Aτομιστής ο Κριστιάνο»


Βγήκε και τα είπε η Σάρα Καρμπονέρο. Η σύντροφος του Κασίγιας και ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού Telecinco τόνισε ότι «ο Ρονάλντο είναι εγωιστής και ατομιστής, η Ρεάλ δεν λειτουργεί έτσι». Η Ισπανίδα δημοσιογράφος που έχει γίνει διάσημη με την εντυπωσιακή της εμφάνιση αλλά και τη σχέση της με τον Κασίγιας, μίλησε για τον Πορτογάλο άσο της Ρεάλ Μαδρίτης, τονίζοντας ότι για τον ίδιο δεν συμβαίνει τίποτα από ό,τι κυκλοφορεί στον Τύπο. «Δεν έχει πάθει κατάθλιψη. Ούτε έχει δει ψυχίατρο, όπως γράφεται αυτές τις μέρες. Ο Κριστιάνο ήταν πάντα εγωιστής και ατομιστής μέσα στο γήπεδο και η Ρεάλ Μαδρίτης το ήξερε όταν τον αποκτούσε. Για τον ίδιο δεν συμβαίνει τίποτα ούτε αισθάνεται πίεση», ήταν τα λόγια της.

«Αντίο Παναγιώτη…»


Περισσότεροι από 2.500 θεατές, αριθμός που κρίνεται ιδιαίτερα μεγάλος, έδωσαν το «παρών» στο φιλικό παιχνίδι που έγινε στη μνήμη του αδικοχαμένου Παναγιώτη Μπαχράμη στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, το οποίο πήρε το όνομα του Μεσσήνιου άσου . Πλήθος παικτών που γνώριζαν τον εκλιπόντα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 13 Αυγούστου, έλαβαν μέρος σε έναν αγώνα διάρκειας 60 λεπτών αφιερώνοντας στο τιμώμενο πρόσωπο κάθε γκολ.

«Ποτούλη (σ.σ το προσωνύμιο του Μπαχράμη), θα είσαι στις καρδιές όλων μας», ανέφερε ένα πανό που είχαν τοποθετήσει φίλαθλοι στο γήπεδο αποχαιρετώντας με τον δικό τους τρόπο έναν φίλο.

Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο πρώην προπονητής του Παναγιώτη Μπαχράμη στη Λάρισα Γιώργος Δώνης, αλλά και παλιοί συμπαίκτες και αντίπαλοί του, όπως ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Στέλιος Γιαννακόπουλος, οι Νίκος και Σωτήρης Λυμπερόπουλος, Δέλλας, Καλαντζής, Κωνσταντόπουλος, Καούνος κ.α.

Η σύζυγος και οι δύο κόρες του Παναγιώτη Μπαχράμη έλαβαν πλακέτες, ενώ η οικογένεια του ποδοσφαιριστή θα ενισχυθεί με τα έσοδα από τον αγώνα.

Πρώτη νίκη για την Καλλιθέα

Η κεφαλιά του Φαμπίνιο στο 68' ήταν αρκετή για να χαρίσει στην Καλλιθέα τη νίκη στο αθηναϊκό ντέρμπι, κόντρα στον Εθνικό Αστέρα. Οι γηπεδούχοι έβαλαν στο σακούλι τους, τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα και ξεκόλλησαν από τον πάτο της κατάταξης.

Καλλιθέα (Στάθης Σταθόπουλος) : Αθανασόπουλος, Τζωρμπατζάκης, Κισκαμπάνης (46' Ηρακλής), Κουτρουμπής, Ζουμπουλάκης, Φαμπίνιο, Τεγούσης, Πινδώνης, Κατσαρός, Καραδήμος (50' Μαρουκάκης), Τσάνα.
Εθνικός Αστέρας (Νίκος Παντέλης): Γκίτκος, Χωριανόπουλος, Παριανός, Τραορέ, Καρατζάς, Φραντζεσκί, Κριπιντίρης, Παυλής (75' Χαλούλος), Λουάμο (46' Ζαρογιάννης), Διαμάντης (71' Γιαννιτσανάκης), Γκόγκας.

Ο Ρομπέρ λύτρωσε τον Πανθρακικό


Ο Πανθρακικός εκμεταλλεύτηκε την έδρα του και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Football League. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κατακτήσουν το τρίποντο, χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Ρομπέρ με σουτ στο 19'. Η Βέροια θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει στο 51', αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Αουρέλιο και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Πανθρακικός (Κώστας Βασιλακάκης) : Κουτσόπουλος, Κανωτίδης (60' Τζωρτζιόπουλος), Περπερίδης, Ιασωνίδης, Νατσούρας, Λόπες, ’λβες, Ρομπέρ, Αρσενίεβιτς, Καζάκης (82' Παπουλής), Σουλτανίδης (60' Σίμωσης).
Βέροια (Απόστολος Χαραλαμπίδης) : Καντιμοίρης, Καλί, Αουρέλιο, Μπάρμπας, Σαμαράς, Τσιάτσιος, Γεωργιάδης (60' Γκόμεζ), Οικονόμου (46' Μπλαζέφσκι), Σαϊτιώτης, Αμαραντίδης, Καλογέρης (70' Λαναρής

"Λευκή" ισοπαλία στη Νίκαια


Χωρίς νικητή και γκολ ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Ιωνικού με τη Δόξα Δράμας για τη δεύτερη αγωνιστική της Football League. Οι φιλοξενούμενοι είχαν και τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, καθώς στο 30' ο Μαρκόφσκι "σημάδεψε" το δοκάρι του Παναγιωτόπουλου.

Η Δόξα ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, ωστόσο στην επανάληψη ο Ιωνικός ισορρόπησε και πήρε τα ηνία του αγώνα, χωρίς να καταφέρει να μετατρέψει σε γκολ την υπεροχή του.

Ιωνικός (Γιάννης Πετράκης): Παναγιωτόπουλος, Κωνσταντινίδης, Μελαμπιανάκης, Αρβανίτης, Πέτρου, Τσιμικλής (28' Δελήμπασης), Σάλτο (48' Σιστόν), Αλβες, Ντιαλό, Σπυριδάκης (64' Ντε Φαρία), Πάσας.
Δόξα Δράμας (Μιχάλης Γρηγορίου): Σουλογάνης, Μαρκόφσκι (90+3' ’γγος), Γκονζάλες, Λίμα, Χλωρός, Χατζηπαντελίδης (70' Τσιμπλίδης). Χατζηζήσης, Πακάλτσης, Μοσχάκης (87' Σταμόγιαννος), Γελαδάρης, Βέρτζος.
(20/9 20:42)

Πρώτος ο ΠΑΣ με "διπλο" στο Ελληνικό


Σημαντική εκτός έδρας νίκη σημείωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Β΄ εθνικής κατηγορίας, επικρατώντας 3-1 του Εθνικού στο γήπεδο του Ελληνικού. Ο "Αγιαξ της Ηπείρου" πέτυχε έτσι το "2 στα 2" και βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης. Δύο γκολ σημείωσε ο Μπακαγιόκο (στο 23' με πέναλτι και στο 62') κι άλλο ένα ο Κυριάκος στο 93', ενώ ένα λεπτό νωρίτερα οι γηπεδούχοι είχαν σκοράρει με τον Κορακάκη.

Εθνικός (Νίκος Γκουλής): Συμεωνίδης, Κοκκίνης, Σύρος, Παγώνης, Μασμανίδης (83' Καραχάλιος), Στρατάκης (68' Τσεμπερίδης), Κορακάκης, Σιλιγαρδάκης, Χανιώτης, Γκράιμς, Κωστάκης (54' Ουατάρα).
ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Ντάσιος, Πάντος, Κώτσιος, Κεϊτά (82' Τζημόπουλος), Ανδράλας, Μπουχάν, Βάντερσον, Σιαλμάς (63' Σκούφαλης), Ντε Βινσέντι (63' Κυριάκος), Μπακαγιόκο.

Ανέλαβε την Ξάνθη ο Παράσχος


Ο Γιώργος Παράσχος θα είναι ο αντικαταστάτης του Νίκου Κεχαγιά στον πάγκο της Skoda Ξάνθης, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας. Ο 58χρονος Μακεδόνας προπονητής είχε εργαστεί στην ακριτική ομάδα και την προπερασμένη σεζόν, από το Σεπτέμβριο του 2008 μέχρι το Μάρτιο του 2009. Πέρυσι δούλεψε σε τρεις ομάδες, ξεκινώντας από τον ΠΑΣ Γιάννινα, συνεχίζοντας στον Πανιώνιο και καταλήγοντας στον ΟΦΗ.

Όλα δείχνουν πως το ντεμπούτο του θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ (18:15), μία ομάδα που υπηρέτησε τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και σαν προπονητής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Ξάνθης αναζήτησε σε πρώτη φάση τον αντικαταστάτη του Νίκου Κεχαγιά στην αγορά του εξωτερικού.

Ο Νίκος Κεχαγιάς πέρασε νωρίτερα από το προπονητικό κέντρο της ομάδας, ευχαρίστησε τους παίκτες για τη συνεργασία, ενώ τους ευχήθηκε καλή συνέχεια. Ο Χρήστος Πανόπουλος διαβεβαίωσε τους ποδοσφαιριστές πως πολύ γρήγορα θα έχουν νέο προπονητή. Όπως κι έγινε, καθώς λίγη ώρα μετά επισημοποιήθηκε η συμφωνία με τον Γιώργο Παράσχο.

Κουκουλάκης: "Συγνώμη..."


Ο Μιχάλης Κουκουλάκης είναι δίχως άλλο το πρόσωπο της 3ης αγωνιστικής. Ο Ηρακλειώτης διαιτητής, στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης στο "Σπύρος Λούης", δεν καταλόγισε σε τρεις περιπτώσεις πέναλτι υπέρ του "δικεφάλου" και του στέρησε τη δυνατότητα να πάρει τους τρεις βαθμούς... Τη Δευτέρα με επιστολή του στην ΚΕΔ, ζήτησε συγνώμη, από το φίλαθλο κοινό και την ΚΕΔ, (σ. σ. αλλά όχι από την "Ένωση").

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Κουκουλάκη:
"Παρά τις οδηγίες της ΚΕΔ/ΕΠΟ, που απαγορεύουν τις δηλώσεις διαιτητών, νιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από το φίλαθλο κόσμο του ποδοσφαίρου και την αρμόδια επιτροπή διαιτησίας, για τις σοβαρά λάθος εκτιμήσεις μου στο χθεσινό παιχνίδι, οι οποίες και οδήγησαν την ΑΕΚ σε απώλεια βαθμών".

Οι δύο βαθμοί που έχασε η ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο δεν θα τους κερδίσει, αλλά τουλάχιστον ο διεθνής διαιτητής, αναγνώρισε τα λάθη του...

Αμφίβολος ο Βίκτορας Γιάκομπ

Αμφίβολος ο Βίκτορας Γιάκομπ

Δεν είναι βέβαιη η συμμετοχή του Βίκτορας Γιάκομπ στην αναμέτρηση του Σαββάτου με αντίπαλο την Καβάλα. Ο Ρουμάνος επιθετικός του Ηρακλή, πέραν του προβλήματος στην ποδοκνημική που τον ταλαιπώρησε την περασμένη εβδομάδα, έχει πλέον να αντιμετωπίσει και ένα πρόβλημα στην γάμπα, μετά το παιχνίδι με την Λάρισα. Πάντως ο Γιάκομπ είναι γερό σκαρί και με την ανάλογη θεραπεία και προσπάθεια είναι πιθανό να τεθεί στην διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη. Μικροπροβλήματα αντιμετωπίζουν και οι Αραμπατζής και Σίσιτς όμως και οι δύο αναμένεται να είναι πανέτοιμοι μέχρι το Σαββατιάτικο ματς. Αύριο η ομάδα θα προπονηθεί δύο φορές.

Κούγιας: «Περιμένουν να τους πιάσουν με τα λεφτά στα χέρια;»

Κούγιας: «Περιμένουν να τους πιάσουν με τα λεφτά στα χέρια;»

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας που παραμένει παράλληλα «ισχυρός άνδρας» της Παναχαϊκής, ενώ ανέλαβε και τη νομική υπεράσπιση του Θεσσαλού διαιτητή Γιώργου Δαλούκα φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και σχολίασε τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν παρέλειψε παράλληλα να αναφερθεί και στα όσα συνέβησαν χθες στα Τρίκαλα, με την παραπομπή του Γιάννη Κομπότη στη δικαιοσύνη.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο ανέφερε: «Εδώ και 15 χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο οδεύει προς άγνωστη, αλλά σίγουρα άσχημη κατεύθυνση. Αποτελούσε χώρο ανομίας, παρανομίας και ενασχολήσεως ότι χειρότερου υπήρχε στην κοινωνία. Τα τελευταία δύο χρόνια θεωρώ πως έχει γίνει κάποια πρόοδος. Όποτε η καινούρια παράγκα αποφάσιζε, ανέβαζε μια ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. Πλέον όμως έρχεται στην επιφάνεια η περιουσία ή μέρος της περιουσίας που αποκόμισαν παράγοντες από την ενασχόληση τους με το ποδόσφαιρο. Όλοι ήξεραν ποιοι πρόεδροι, ποιες εταιρίες και ποιοι ποδοσφαιριστές είχαν αποκομίσει κέρδη. Τώρα παρατηρούμε κάποιες διαδικασίες, που είναι σαφέστατα θετικές ενέργειες, υπάρχουν ονόματα διαιτητών, κορυφαίων παραγόντων και κατά την κρίση των δικαστηρίων μπορούν να υπάρξουν και ποινές».

Σχετικά με την υπεράσπιση του Γιώργου Δαλούκα που ανέλαβε προ ολίγων ημερών: «Τον κ. Δαλούκα δεν τον γνώριζα προσωπικά, παρά μόνο τον γνώρισα σε ένα παιχνίδι Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό και μορφωμένο διαιτητή, ο οποίος δεν έχει αποχωρήσει από τη διαιτησία. Όσοι πρόλαβαν έκαναν σχόλια και καταγγελίες προς την κατεύθυνση του κ. Δαλούκα, όμως τώρα ήρθε η δική του ώρα να μιλήσει. Προσωπική μου γνώμη είναι πως έπρεπε να καταλογιστεί παράβαση στον Βύντρα, καθώς έδωσε δικαίωμα ο Χαβίτο. Οτιδήποτε θίγει την υπόληψη του κ. Δαλούκα θα κριθεί στα δικαστήρια. Βλέπουμε τελευταία τον κάθε «άμπαλο» να κάνει δηλώσεις για το ποδόσφαιρο. Ο κ. Πατέρας βγαίνει και κάνει δηλώσεις για το ποδόσφαιρο, όμως δεν ξέρω αν πραγματικά μπορεί να σημαδέψει λεωφορείο με μπάλα στα 20 μέτρα, το ίδιο και οι Μαρινάκης-Αδαμίδης. Όταν εγώ μιλούσα για διαιτησίας και στημένα, έχω συνολικά πληρώσει πάνω από 350.000€ σε πρόστιμα. Άλλωστε ορισμένα πράγματα πρέπει να έχεις λοβοτομή για να τα ξεχνάς».

Σχετικά με τα χθεσινά τεκταινόμενα στα Τρίκαλα σχολίασε: «Αν πράγματι υπήρξε βολιδοσκόπηση του Πουρή σίγουρα θα πρέπει να προχωρήσει η δικαιοσύνη στην επιβολή ποινών. Από όσο γνωρίζω εγώ πρώτα υπήρξε βολιδοσκόπηση του Πουρή και ακολούθως ο ποδοσφαιριστής μαζί με τον πρόεδρο του πήγαν στην αστυνομία, όπου όλοι άκουσαν την πρόταση που έγινε στον Πουρή, από πρόσωπο που βρίσκεται στο στενό περιβάλλον του κ. Κομπότη. Νομίζω μετά από αυτή την εξέλιξη, δεν χρειάζεται να τους πιάσουν και με τα λεφτά στα χέρια για να τους καταδικάσουν. Ήταν πάντως λάθος του κ. Κομπότη να κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, μιας και πλέον επιτρέπεται στον κ. Πλεξίδα να χρησιμοποιήσει ακόμη και τηλεφωνική υποκλοπή, αν υπάρχει φυσικά κασέτα».

Πάμπλο Γκαρσία-«Στα τελευταία παιχνίδια έλειπε η καρδιά»


Την δικιά του εκτίμηση για την αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ στα τελευταία του παιχνίδια, έδωσε ο Πάμπλο Γκαρσία.

Ο Ουρουγουανός μέσος, μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis», τόνισε ότι η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια δεν έπαιξε με καρδιά και πάθος, αλλά παράλληλα υποσχέθηκε την αγωνιστική ανάταση του «Δικεφάλου».

Ο Γκαρσία, αναφέρθηκε στην κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας καθώς και στο κλίμα που επικρατεί μετά την «γκέλα» με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Οι δηλώσεις του Πάμπλο Γκαρσία στο «Αθλητικό Metropolis»

«Θα αλλάξουν τα πράγματα. Θα υπερασπιστούμε τη φανέλα του ΠΑΟΚ, μέχρι θανάτου και θα αποδείξουμε φέτος πόσο αγαπάμε αυτήν την ομάδα».

Για την εμφάνιση τη ομάδας και για το αν την επηρέασε ο παράγοντας κούραση

«Στα τελευταία παιχνίδια έλειπε η καρδιά. Το τι ακριβώς συμβαίνει στο κεφάλι του καθενός δεν το ξέρω. Μιλάμε για πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες. Παίζουμε με την ίδια νοοτροπία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν μπορείς να παίζεις πάντα με επιτυχίες. Αυτή είναι και η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Για να έρθουν τα αποτελέσματα στον ΠΑΟΚ πρέπει όλοι να παίζουν με χαρά και καρδιά. Ήταν ένα κακό αποτέλεσμα, δεν το περιμέναμε, δεν παίξαμε καλά. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Η ομάδα δεν παίζει καλά αν και προσπαθεί Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία της ομάδας και να συνεχίσει να παίζει όπως παίζει. Πρέπει να βάλουμε το μυαλό μας στην σωστή πορεία».

Για το αν επηρεάζει τους παίκτες η πίεση από την κερκίδα

«Δεν μπορώ να ξέρω τι νιώθει ο κάθε παίκτης. Ο καθένας έχει τον δικό του χαρακτήρα. Πρέπει όλοι να ξέρουν ότι ο ΠΑΟΚ είναι μία μεγάλη ομάδα που πρέπει να παίζει για να κερδίσει τον τίτλο. Πρέπει να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Θα διορθώσουμε τα ατομικά μας λάθη, για να επιστρέψουμε στις νίκες. Αρχής γενομένης από το ματς με την Ξάνθη».

Για το αν φταίει η προετοιμασία του Μπερέτα για την εικόνα του ΠΑΟΚ

«Ότι αφορά τον Μπερέτα έχει περάσει. Δεν θέλω να ξαναμιλήσω για εκείνον. Ό,τι έγινε, έγινε. Ένα πράγμα υπάρχει τώρα για εμάς. Η βελτίωση της ομάδας. Το αύριο της ομάδας. Μας ενδιαφέρει να βελτιώσουμε την εικόνα της ομάδας και μετά το κομμάτι της φυσικής κατάστασης».

Για την κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας

«Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα της άμυνας. Η άμυνα σε μία ομάδα αν έχει πρόβλημα, είναι συνολικό. Ξεκινά από την επίθεση και τελειώνει στην άμυνα. Ξέρουμε ότι έχουμε πρόβλημα και προσπαθούμε να το λύσουμε. Θα φτάσουμε στα περσινά επίπεδα. Πρέπει, όμως, να παίζουμε με χαρά και καρδιά».

Για το κλίμα στην ομάδα μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό Β.

«Πράγματι υπάρχει αίσθημα πικρίας σε όλη την ομάδα όπως κάθε φορά που δεν κερδίζουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο, εκτός από προπόνηση. Δεν υπάρχει χρόνος για δάκρυα. Θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, θα την αντιστρέψουμε και θα κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι».


Για το ότι δεν έπαιξε βασικός στον αγώνα με τον Βόλο


«Όλοι έχουν δικαίωμα να παίζουν. Είναι απόφαση του προπονητή. Εκείνος αποφασίζει για το πότε κάποιος, παίκτης θα κάνει ένα διάλειμμα. Εμένα θα μου άρεσε να παίζω σε όλα τα παιχνίδια. Σέβομαι, όμως, το γεγονός ότι παίζουμε σε τρεις διοργανώσεις και πρέπει το ρόστερ να είναι φρέσκο σε όλα τα παιχνίδια».

Ντάνι: «Να συνεχίσουμε να δίνουμε χαρά στον κόσμο»

Ντάνι: «Να συνεχίσουμε να δίνουμε χαρά στον κόσμο»

Ο Πορτογάλος αμυντικός μέσος του Ηρακλή Ντάνι που αποκτήθηκε τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών από την Ρουμάνικη Κλουζ φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και σχολίασε την παρουσία της ομάδας στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, αλλά και το γεγονός ότι βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Σχολιάζοντας τον αγώνα με τη Λάρισα: «Επρόκειτο για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και είμαι πραγματικά πολύ ευχαριστημένος που κερδίσαμε. Κοπιάσαμε πολύ για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη και γι’ αυτό είμαι τόσο χαρούμενος».

Για το που οφείλεται η πορεία και αν την περίμενε σχολίασε: «Θεωρώ πως οφείλεται στο ότι έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, με αρκετή εμπειρία, αλλά και μερικούς νεαρούς που διακατέχονται από νοοτροπία νικητή και δείχνουν πολύ καλά στοιχεία. Αυτά είναι που με κάνουν να πιστεύω πως ο Ηρακλής θα έχει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Πραγματικά δεν περίμενα πως θα έχουμε επτά βαθμούς σε τρεις αγωνιστικές, τη στιγμή που είχαμε και παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία μας».

Για τη συνέχεια των υποχρεώσεων υπογράμμισε: «Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, έτσι είναι δύσκολο και το ματς με την Καβάλα. Δύσκολο ήταν φυσικά και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Πλέον όλοι θέλουν να κερδίσουν τον Ηρακλή, οπότε χρειάζεται συγκέντρωση, ώστε να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά στη συνέχεια».

Κλείνοντας ο Πορτογάλος υπογράμμισε: «Προσωπικά έκανα πολύ καλή προετοιμασία ειδικά σε επίπεδο φυσικής κατάστασης κι έτσι ήρθα πολύ φορμαρισμένος στον Ηρακλή. Αυτό που ξεχωρίζω εδώ είναι πως όλοι είναι συνειδητοποιημένοι για την επιτυχία, υπάρχει πραγματικά κινητοποίηση για να καταφέρουν το στόχο. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και να δώσουμε χαρά στον κόσμο».

Σίσιτς: «Δεν πετάμε στα σύννεφα»

Σίσιτς: «Δεν πετάμε στα σύννεφα»

Ο Μίρνες Σίσιτς μίλησε σήμερα στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis» και στον Κυριάκο Κύρτσο για την πορεία του Ηρακλή στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. «Ίσως να μην πίστευα όταν ερχόμουν ότι θα ήμασταν μετά από τρεις αγώνες στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα όμως τώρα το βλέπω, το πιστεύω και μου αρέσει» είπε αρχικά ο Σίσιτς που ομολόγησε ότι: «στόχος μας ήταν να έχουμε τέσσερις – πέντε βαθμούς στα τρία πρώτα ματς. Τώρα έχουμε επτά και είμαστε ασφαλώς πολύ ικανοποιημένοι».

Για την γενικότερη εικόνα του Ηρακλή υπογράμμισε: «Έχουμε ένα καλό σύνολο παικτών, αφού υπάρχουν έμπειροι ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει σε καλές ομάδες και φυσικά μπορούμε να φθάσουμε ακόμη ψηλότερα. Έχουμε καλό προπονητή, δουλεύουμε σωστά και υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης. Είναι σημαντικό πως κερδίζουμε και κάποια στιγμή είναι βέβαιο ότι θα παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο».

Για τις διαφορές που υπάρχουν με την ομάδα που είχε αφήσει και με αυτή που βρήκε τόνισε: «Είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Καμία σχέση μπορώ να πω. Τότε είχαμε πολύ σοβαρά προβλήματα. Δεν κρυβόμαστε φυσικά. Και τώρα υπάρχουν προβλήματα στον Ηρακλή όμως είναι πολύ διαφορετικός ο τρόπος δουλειάς και γενικότερα τα πρόσωπα. Είναι μία καινούρια ομάδα και καινούριοι γενικά άνθρωποι. Θα αποδειχθεί και στο μέλλον ότι έχουν αλλάξει πολλά στον Ηρακλή».

Για την συνέχεια των «κυανόλευκων» τόνισε: «Το πρωτάθλημα είναι πολύ καλό και αποδεικνύεται ότι όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Εμείς θα προσπαθούμε να παίρνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα απ΄ όλους τους αγώνες».

Για τον αγώνα με την Λάρισα είπε: «Έχει πολύ καλή ομάδα η Λάρισα γιατί έχει διατηρήσει έναν σταθερό κορμό από την περσινή σεζόν. Είναι περίπου οι ίδιοι παίκτες με κάποιες καλές προσθήκες. Είχαν καλή απόδοση στο πρώτο κυρίως ημίχρονο όμως εμείς προηγηθήκαμε και θεωρώ πως στο δεύτερο μέρος κρατήσαμε σωστά την μπάλα και μπορούσαμε να έρθουμε στο γκολ σε κάποιες στιγμές. Ξέρουμε ότι όλοι μας κράζουν ότι είμαστε κακοί και δεν παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Όμως εμείς παίρνουμε τους βαθμούς και ξέρουμε πως στην συνέχεια θα έρθει και το καλό ποδόσφαιρο. Δείτε όμως και τους αγώνες. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήμασταν πίσω και γυρίσαμε το σκορ. Με τον Ατρόμητο μείναμε επίσης πίσω και ισοφαρίσαμε ενώ τώρα με την Λάρισα πάλι μεν μπορούσαμε να μείνουμε πίσω στο σκορ, όμως προηγηθήκαμε και δεν δεχθήκαμε τέρμα. Λένε ότι είμαστε τυχεροί. Μπορεί και να είμαστε όμως εγώ πιστεύω ότι η τύχη πάει με αυτούς που προσπαθούν και πιστεύουν πολύ σε αυτό που κάνουν».

Για την ένταση που υπήρξε στο ματς με την Λάρισα τόνισε: «Υπήρχαν αρκετά νεύρα πραγματικά όμως όλα είναι μέσα στο παιχνίδι».

Για την συμπαράσταση των οπαδών του Ηρακλή, ο Σίσιτς υπογράμμισε: «Είναι καταπληκτική η ατμόσφαιρα στο Καυτανζόγλειο και εκτιμώ ότι στα επόμενα παιχνίδια θα έρθει ακόμη περισσότερος κόσμος. Ήρθε πολύς κόσμος και στο Περιστέρι. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο κόσμος είναι πολύ κοντά μας και θέλουμε να τους δίνουμε ικανοποίηση σε κάθε παιχνίδι».

Για την προσωπική του απόδοση είπε: «Θα μιλήσω γενικότερα. Είμαστε μία καινούρια ομάδα που οφείλουμε να βρούμε σύνδεση μεταξύ μας. Προσωπικά θα προσπαθώ πάντα για το καλύτερο. Ξέρω ότι μπορούμε όλοι να βελτιωθούμε και γι΄ αυτό θα δουλέψουμε».

Για το κατά πόσο είναι πρόκληση για τους ίδιους τους παίκτες να κρατηθούν στην κορυφή επισήμανε: «Σε κάθε αγώνα πρέπει να προσπαθούμε για να κερδίζουμε. Δεν είναι στόχος μας η κορυφή. Δεν πετάμε στα σύννεφα. Πάμε να παλέψουμε όλους τους αγώνες και να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Έχουμε πίστη στην ομάδα μας και είμαστε σίγουροι ότι αν παίζουμε δυνατά και συγκεντρωμένα μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Για την γενικότερη εικόνα του πρωταθλήματος είπε: «Τόσο πέρυσι όσο πιστεύω και φέτος το πρωτάθλημα γίνεται πολύ πιο δύσκολο. Οι ομάδες έχουν βελτιωθεί ενώ έρχονται ξένοι ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν. Είμαι αισιόδοξος πως θα έχουμε καλύτερο πρωτάθλημα φέτος».

Ελεύθερος ο Κομπότης


Ελεύθερος είναι και πάλι ο Γιάννης Κομπότης, ο πρόεδρος του Λεβαδειακού ο οποίος κατηγορήθηκε από τον τερματοφύλακα των Τρικάλων, Χρήστο Πουρή, για προσπάθεια δωροδοκίας του μέσω διαμεσολαβητή του…

Ο κ. Κομπότης οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Τρικάλων και αφού απολογήθηκε έμεινε ελεύθερος για να συνεχιστεί και η προανάκριση για το ζήτημα που προέκυψε.

Ο πρόεδρος του Λεβαδειακού αρνήθηκε να μιλήσει για το θέμα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ που ήταν έξω από τα κτίρια. Πάντως η πλευρά του ισχυρού άνδρα της ομάδας της Λειβαδιάς ισχυρίζεται ότι όλα αυτά είναι «αθλιότητες» και στέκεται πολύ στο γεγονός ότι ο κ.Κομπότης συνελήφθη λίγο πριν από τον αγώνα και όχι νωρίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να βρεθεί ο άνθρωπος που φέρεται να διαμεσολάβησε. Ανάλογα με το αποτέλεσμά τους θα κριθεί η τύχη της υπόθεσης…

Πικέ: «Κυνηγούσαν τον Μέσι»!


Απογοητευμένος από τον τραυματισμό του Λιονέλ Μέσι εμφανίστηκε ο Ζεράρ Πικέ, μιλώντας στο ραδιόφωνο της «Marca». Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα είναι ένας από εκείνους που υποστηρίζουν πως υπάρχει πρόθεση στο χτύπημα του Τόμας Ουιφαλούσι στον Αργεντινό μεσοεπιθετικό.

«Τώρα φαίνεται ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν στο χώρο του ποδοσφαίρου… Πραγματικά λυπάμαι!», ανέφερε αρχικά ο πρωταθλητής κόσμου με την Ισπανία και πρόσθεσε:

«Από την αρχή του αγώνα τον κυνηγούσαν. Κάποιοι προσπαθούν να σταματήσουν τους σπουδαίους παίκτες. Μετά από όσα συνέβησαν, περιμένουμε να αλλάξουν κάποια πράγματα».

Τζέραρντ για Μπερμπάτοφ


Την απόδοση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ εκθείασε ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ μετά τα τρία γκολ που σημείωσε ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτνετ στο ντέρμπι των δύο ομάδων. «Έχει αλλάξει το στιλ παιχνιδιού του σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Τώρα πατάει περισσότερο μέσα στην περιοχή και αυτό του δίνει την ευκαιρία να σκοράρει συχνότερα. Αν συνεχίσει έτσι η ομάδα του έχει μεγάλη πιθανότητα να κατακτήσει τον τίτλο», τόνισε ο 30χρονος άσος των «κόκκινων».

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ στη συνέχεια συμπλήρωσε πως αν ο Βούλγαρος επιθετικός συνεχίσει στα ίδια επίπεδα, οι διακρίσεις γι αυτόν θα είναι μεγάλες. Όσο για τον Μπέρμπατοφ οι προσωπικές διακρίσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν να έρχονται αν η απόδοση του συνεχίσει να κυμαίνεται στα επίπεδα που είναι τώρα».

Υπόθεση δωροδοκίας με προεκτάσεις


Η υπόθεση δωροδοκίας του τερματοφύλακα των Τρικάλων ενδέχεται να προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων στις έρευνες για το "βρώμικο κύκλωμα", που φαίνεται πως λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο! Διότι το ΣΔΟΕ περιμένει την έκβασή της προκειμένου να "δέσει" σειρά στοιχείων που έχει συγκεντρώσει τον τελευταίο καιρό και να προχωρήσει σε συνταρακτικές αποκαλύψεις.Δημοσιεύματα του Τύπου δίνουν νέα διάσταση στην υπόθεση της καταγγελίας του τερματοφύλακα των Τρικάλων για απόπειρα δωροδοκίας του από παράγοντα του Λεβαδειακού.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα "ΝΕΑ", το ΣΔΟΕ αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, η οποία, εφόσον πάρει και επισήμως το δρόμο της Δικαιοσύνης με την απαγγελία κατηγοριών, είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει οδηγό για την επιχείρηση που έχει στηθεί με στόχο την εξάρθρωση του "βρώμικου κυκλώματος".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος διαθέτει ακράδαντα στοιχεία από την έρευνα σε κρυφούς λογαριασμούς διαφόρων ατόμων που εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο. Τον τελευταίο καιρό δε έχει στραμμένη την προσοχή του σε συγκεκριμένα πρόσωπα και εκτιμάται πως η υπόθεση της καταγγελίας του τερματοφύλακα των Τρικάλων μπορεί να προσφέρει χρυσή ευκαιρία ώστε να "δέσουν" μεταξύ τους πολλά στοιχεία και να γίνουν αποκαλύψεις που θα συγκλονίσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πάμπλο Κοντρέρας: "Είναι νωρίς να μιλάμε για τίτλο!"


Ο Πάμπλο Κοντρέρας δεν συμφώνησε απολύτως με τη δήλωση του Θόδωρου Ζαγοράκη ότι "ο ΠΑΟΚ πάει για πρωτάθλημα". Τι δήλωσε σήμερα (20/9) ο Χιλιανός αμυντικός του "Δικέφαλου" και πώς δικαιολόγησε την άποψή του.

Ο Πάμπλο Κοντρέρας δεν είναι από τους παίκτες που φοβούνται να πούνε την άποψή τους και να την υποστηρίξουν. Σήμερα (20/9), σε δηλώσεις που έκανε ο Χιλιανός αμυντικός του ΠΑΟΚ στον Sport 103, δεν συμφώνησε απολύτως με την πρόσφατη τοποθέτηση του προέδρου της "ασπρόμαυρης" διοίκησης, Θόδωρου Ζαγοράκη, ο οποίος υποστήριξε ότι ο "Δικέφαλος" πάει για την κατάκτηση του τίτλου αυτή τη σεζόν. Προτίμησε να κρατήσει πιο χαμηλούς τόνους, τονίζοντας ότι είναι νωρίς να πει κανείς κάτι τέτοιο.

Συγκεκριμένα, ο Κοντρέρας απάντησε ως εξής στις ερωτήσεις που του τέθηκαν:

Για το πώς είναι η ομάδα μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό Βόλου: "Δεν είμαστε καλά. Είμαστε στενοχωρημένοι. Πρέπει να είμαστε πάντα πρωταγωνιστές μέσα στο γήπεδό μας. Να παίρνουμε τα παιχνίδια και να έχουμε καλά αποτελέσματα".

Πού αποδίδει την εμφάνιση της ομάδας; "Η εμφάνιση της ομάδας δεν ευχαρίστησε κανέναν. Προσπαθούμε να παίζουμε όσο καλύτερα γίνεται, ειδικά εντός. Ήμασταν πίσω στο σκορ, αλλά καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Μένουμε ήρεμοι μετά το αποτέλεσμα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Δεν ξέρω ποια είναι η αιτία για τις κακές εμφανίσεις. Και την περασμένη σεζόν, όμως, γίνονταν κάτι παρόμοιο. Ήμασταν πίσω στο σκορ και προσπαθούσαμε να ισοφαρίσουμε. Πρέπει με καθαρό μυαλό να σκεφτούμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε. Είχαμε καλή άμυνα, που τώρα δεν έχουμε και αυτό πρέπει να το το διορθώσουμε".

Μίλησε μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, όπως και ο Λίνο, για κακή προετοιμασία. Τι ήθελε να πει; "Ο Λίνο έκανε σχόλιο προσωπικό. Δεν ξεκίνησε καλή προετοιμασία με την ομάδα. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Λίνο έκανε αυτό το σχόλιο. Προφανώς μίλησε για τον εαυτό του. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι δικαιολογία η κούραση. Αντιμετωπίσαμε μια πολύ καλή ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός Βόλου, που ήρθε στην Τούμπα για το θετικό αποτέλεσμα. Χάσαμε δύο βαθμούς, που πρέπει να τους πάρουμε στη συνέχεια".

Η δήλωση Ζαγοράκη ότι ο ΠΑΟΚ πάει για πρωτάθλημα, προκαλεί άγχος στους παίκτες; "Δεν θέλω να αναφερθώ στη δήλωση του προέδρου. Μπορεί να πιστεύει ο πρόεδρος ότι ο ΠΑΟΚ είναι σε θέση να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά είναι νωρίς να πούμε κάτι τέτοιο. Βλέπουμε τι συμβαίνει και με τον Παναθηναϊκό, που πήρε την περασμένη σεζόν το πρωτάθλημα, αλλά και με τις άλλες μεγάλες ομάδες, που χάνουν βαθμούς".

Ποιος είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ αυτή τη σεζόν; "Στόχος του ΠΑΟΚ είναι ο ίδιος που ήταν τα δύο προηγούμενα χρόνια. Βήμα βήμα να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται".

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να καλύψει τους τέσσερις βαθμούς που έχασε στα παιχνίδια με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ολυμπιακό Βόλου; "Χάσαμε βαθμούς, αλλά έχουμε μπροστά μία εβδομάδα να προετοιμαστούμε και να πάρουμε τουλάχιστον αυτούς που χάσαμε στην έδρα μας στον αγώνα με την Ξάνθη, που ακολουθεί στην έδρα του αντιπάλου μας".

Στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου χτύπησε καμπανάκι για τον ΠΑΟΚ; Θα είναι έτοιμη η ομάδα για τον εκτός έδρας αγώνα με την Ξάνθη; "Δεν χτύπησε κουδούνι κινδύνου. Δεν το βλέπουμε έτσι. Πρέπει να πάμε μέσα στην Ξάνθη και να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα γι' αυτό".

Ψυχολογικά και αγωνιστικά θα είναι έτοιμος ο ΠΑΟΚ για τη συνέχεια; "Έχουμε καλούς παίκτες και ποιότητα ως ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται στο Γιουρόπα Λιγκ και στο ελληνικό πρωτάθλημα, κάνοντας αρχή από το παιχνίδι με την Ξάνθη".

ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΣΚΥΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΡΥΒΔΗΣ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗ ΣΚΥΛΑ.. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΑ!!


Τελείωσε και η 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Άπαντες μιλούν για ένα κακό πρωτάθλημα με ανέτοιμες ομάδες. Και όταν μιλάμε βέβαια για πρωτάθλημα εννοούμε A.E.K. , Π.Α.Ο.Κ., Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που μέχρι στιγμής δεν έχουν δείξει τίποτα το ιδιαίτερο. Αλλά έτσι είναι, μάθαμε πως για να είναι ένα πρωτάθλημα ωραίο πρέπει να παίζουν καλή μπάλα οι «μεγάλοι» και βέβαια μέσα από την εικόνα να έρχονται και τα αποτελέσματα. Δηλαδή κύριοι τόσα χρόνια που ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός παίρνουν τα πρωταθλήματα βλέπαμε ωραία μπάλα; Περισσότερο θέαμα; Όχι. Σούπες βλέπαμε. Απλά τότε μιλούσαμε για «επαγγελματικές νίκες» των «μεγάλων» απέναντι στους «μικρούς».. και όταν βλέπαμε κανένα ντέρμπι που δεν βλεπόταν στεκόμασταν στην ουσία του αποτελέσματος. Αυτό κύριοι συνέβη.. Gίναμε κυνικοί.
Ανάμεσα σε ένα κακό μη ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και σε ένα κακό ανταγωνιστικό πρωτάθλημα προτιμώ το δεύτερο. Μεταξύ της Σκύλας και της Χάρυβδης απλά προτιμώ τη Σκύλα..Επιμελεια Πετρος Πετρουσης

Η Ζιζέλ παίζει ...φούτμπολ!



H κυρία Ζιζέλ Μπούντχεν, σύζυγο του πιο ακριβοπληρωμένου αθλητή στην ιστορία του αμερικάνικου ποδοσφαίρου (NFL), Τομ Μπρέιντι!Ο 33χρονος κουόρτερμπακ συμφώνησε την προηγούμενη εβδομάδα να ανανεώσει τη συνεργασία του με τους Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς για ακόμα τέσσερα χρόνια, στα οποία θα εισπράξει συνολικά περίπου 57 εκ. ευρώ!

Ωστόσο, ο ...πλούσιος της οικογένειας δεν είναι ο σύζυγος Τομ, αλλά η σύζυγος Ζιζέλ, η οποία πέρυσι βρέθηκε στην κορυφή της περίφημης λίστας του Forbes με τα πιο ακριβοπληρωμένα τοπ μόντελ του κόσμου, με ετήσια έσοδα που ξεπερνούσαν τα 30 εκ. ευρώ!

Η συνολική της περιουσία ξεπερνά τα 200 εκ. ευρώ και το όνομά της έχει συμπεριληφθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness ως το πιο πλούσιο μοντέλο όλων των εποχών.
Η Ζιζέλ Κάρολιν Μπούντχεν είναι 30 ετών, γεννημένη στις 20 Ιουλίου του 1980 στην Οριζοντίνα του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ της Βραζιλίας από γονείς γερμανικής καταγωγής.

Έχει πέντε αδερφές, τις Ρακέλ, Γκρατσιέλα, Γκαμπριέλα, Ραφαέλα και Πατρίτσια. Μάλιστα, με την τελευταία είναι δίδυμες, ωστόσο δεν μοιάζουν πολύ!Πήγε σε γερμανικό σχολείο, ωστόσο πλέον δεν μπορεί να μιλήσει γερμανικά. Παρ΄ όλα αυτά, γνωρίζει τρεις γλώσσες, καθώς μιλάει πορτογαλικά, ισπανικά και αγγλικά.

Ξεκίνησε την καριέρα της στο μόντελινγκ σε ηλικία 14 ετών, όταν ανακαλύφθηκε από έναν ατζέντη ...τρώγοντας στα McDonalds. Έκτοτε, με όπλο τα τέλεια χαρακτηριστικά του προσώπου της και το εντυπωσιακό κορμί της (1,80μ. με αναλογίες 89-67-91), έχει συνεργαστεί με κορυφαίους οίκους μόδας, όπως οι Christian Dior, Dolce & Gabbana, Missoni, Versace, Givenchy, Bvlgari, Lanvin, Guerlain, Valentino, Ralph Lauren, Chloe, Louis Vuitton, Victoria's Secret κ.α.

Οι φήμες λένε πως το 2007 έλυσε το πολυετές συμβόλαιο της με τη Victoria's Secret επειδή η εταιρία αρνήθηκε να αυξήσει τον ετήσιο μισθό της, ο οποίος μέχρι τότε τής απέφερε μόλις ...5 εκ. δολάρια!
Την έχουν αποκαλέσει "Μίδα", καθώς όποια εταιρία συνεργάζεται μαζί της, παρουσιάζει ...αυτομάτως αυξήσεις στις πωλήσεις της. Σχετική έρευνα που έγινε το 2007 απέδειξε ότι οι εταιρίες που στήριξαν πάνω της τις καμπάνιες τους αύξησαν τα κέρδη τους κατά 15%, σε μια περίοδο που ο δείκτης Dow Jones ανέβηκε μόλις 8,2 μονάδες!

Παράλληλα με τις επαγγελματικές της δραστηριότητες, παρουσιάζει και πλούσια φιλανθρωπική δράση. Μεταξύ άλλων, συμμετείχε στην καμπάνια "I am African" με θέμα τη μάστιγα του AIDS, έχει λανσάρει μια σειρά κοσμημάτων από πλατίνα σε σχήμα καρδιάς, τα έσοδα από τα οποία διατέθηκαν σε νοσοκομείο παιδιών με καρκίνο, ενώ έβαλε την υπογραφή της στα iPods που πωλήθηκαν για να προσφερθεί βοήθεια στα θύματα του τυφώνα Κατρίνα. Εκτός από το μόντελινγκ, έχει δοκιμάσει τις δυνατότητές της και στην υποκριτική, με τη συμμετοχή της στις ταινίες "Taxi" (2004) και "Ο διάβολος φοράει Πράντα" (2006).

Η πιο γνωστή σχέση της ήταν αυτή με τον διάσημο ηθοποιό Λεονάρντο ντι Κάπριο, η οποία κράτησε - με μικρά διαλλείματα - από το 2000 ως το 2005. Με τον σύζυγό της, Τομ Μπρέιντι, γνωρίστηκε το 2006 και ο γάμος τους έγινε ...δύο φορές. Μία τον Φεβρουάριο του 2009 στη Σάντα Μόνικα κι άλλη μία τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς στην Κόστα Ρίκα.

Ο δεύτερος γάμος τους ήταν επεισοδιακός, καθώς οι σωματοφύλακες του ζευγαριού εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό εναντίον δύο παπαράτσι, τους οποίους και πυροβόλησαν, προκειμένου να μην διαρρεύσουν φωτογραφίες από το γάμο, επειδή η Ζιζέλ είχε συμφωνήσει να τις παραχωρήσει αποκλειστικά σε βραζιλιάνικο περιοδικό!
Οι δύο παπαράτσι, ο Ρολάντο Άβιλες και ο Γιούρι Κορτέζ, ισχυρίστηκαν πως οι σφαίρες έσπασαν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν! "Νόμιζα πως αυτή θα ήταν η τελευταία μου δουλειά. Προς στιγμήν νόμιζα πως θα πεθάνω. Η σφαίρα πέρασε ανάμεσά μας", είπε ο Άβιλες, ενώ ο Κορτέζ τόνισε: "Δεν μπορούσα να πιστέψω τι έκαναν. Θα μπορούσα να χάσω τη ζωή μου για κάποιες φωτογραφίες, μόνο και μόνο επειδή η Ζιζέλ δεν ήθελε να δημοσιευτούν"!
Τελικά ο γάμος έγινε όπως τον ήθελε η Ζιζέλ, σε στενό οικογενειακό κύκλο και τη στιγμή του ηλιοβασιλέματος. Οι πληροφορίες που διέρρευσαν έλεγαν πως ο Τομ και η Ζιζέλ δεν έπαιρναν τα μάτια τους πάνω από τον γιο του Τομ, τον μόλις 1,5 έτους Τζον Έντουαρντ Τόμας, ο οποίος ήταν ο καρπός του έρωτά του με την ηθοποιό Μπρίτζετ Μόιναχαν.Λίγο καιρό αργότερα, η Ζιζέλ χάρισε ακόμα ένα αγοράκι στον Τομ. Πρόκειται για τον Μπέντζαμιν Ρέιν, που είδε το φως τον Δεκέμβριο του 2009.

«Φωνάζει» και ο Άρης! Κόντης: «Να πάει σπίτι ο Τρύφωνας», «Χίλια δίκια ο Αδαμίδης»


Την «καρατόμηση» του επόπτη Τρύφωνα για τις υποδείξεις του στη χθεσινή αναμέτρηση με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη ζήτησε ο Γιάννης Κόντης.

Ο εκτελεστικός διευθυντή του Άρη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Sentra», τόνισε ότι ο συγκεκριμένος βοηθός πρέπει να «κοπεί» από τους πίνακες γιατί αδίκησε την ομάδα του.

Μάλιστα, ο κ. Κόντης υποστήριξε ότι ήταν οφσάιντ το γκολ του Μπάλαμπαν που έκρινε την αναμέτρηση, ενώ επεσήμανε ότι «ο Αδαμίδης έχει χίλια δίκια» να διαμαρτύρεται για τον διαιτητή Koυκουλάκη.

Αναλυτικά μίλησε:

Για την ήττα από τον Πανιώνιο και τη διαιτησία: «Δεν θα επικαλεστώ την κούραση. Ηταν επιεικώς απαράδεκτη η εμφάνιση του Αρη. Η χειρότερη των τελευταίων 4 ετών. Δεν θέλω να αμαυρώσω τη νίκη του Πανιωνίου που ήταν πολύ καλύτερος από μας, αλλά και το γκολ του ήταν οφσάιντ ενώ έπρεπε να αποβληθεί και ο Μανιάτης.

Και για τις δυο φάσεις φταίει ο Τρύφωνας (σ.σ.: επόπτης). Μπορεί ο Μανιάτης να μάτωσε όμως κι αυτός έπρεπε να αποβληθεί. Απλά ο ένας χτύπησε πιο πολύ κι άλλος λιγότερο. Σωστά έπραξε με τον Ναφτί και μάλιστα θα τον καλέσω για απολογία. Οταν ο Μπάλαμπαν είναι ολοκάθαρα οφσάιντ είναι κακός ο διαιτητής. Γιατί να συνεχίζει να παίζει; Γιατί να αποβληθεί μόνο ο δικός μου παίκτης όταν χτυπιούνται και οι δύο; Ο Πανιώνιος άξιζε να κερδίσει αλλά όχι μ’ αυτόν τον τρόπο. Δικαιούσαι στο ποδόσφαιρο ακόμα και κακός να είσαι να κερδίσεις ή να πάρεις ισοπαλία».

Για το γεγονός ότι την προηγούμενη βδομάδα βγήκε ο Μαρινάκης και μίλησε για το πέναλτι κατά του Αρη και υπέρ του ΠΑΟ: «Φωνάζουν ανάλογα με τα συμφέροντά τους κι όταν αυτά θίγονται. Χθες δεν βγήκαν να πουν τίποτα για τον Αρη».

Για τον Τρύφωνα: «Ζητάω κι εγώ όπως έχει γίνει μόδα να φύγει κι ο Τρύφωνας και να πάει σπίτι του. Δεν είναι πρώτη φορά που είναι κακός στην απόδοσή του. Αλλη μια στο Χαριλάου δεν μας έδωσε τέσσερα οφσάιντ».

Για τον Κουκουλάκη: «Για τον Κουκουλάκη που φωνάζει η ΑΕΚ της δίνω χίλια δίκια! Είναι κακός διαιτητής δεν δίνει πέναλτι με τίποτα, πέρυσι με την Καβάλα δεν μας έδωσε τρία πέναλτι! Είναι κακός διαιτητής. Δεν λέω ότι τον βάζουν να σφυρίζει άσχημα, απλά είναι κακός. Εχουμε πολλούς διαιτητές που μπορούν να παίξουν στην κατηγορία».

Για την αντιμετώπιση των διαιτητών: «Αν νομίζετε ότι εμείς στη λίγκα επηρεάζουμε διαιτητές κάνετε λάθος. Ελάτε να δείτε στα αποδυτήρια την συμπεριφορά των διαιτητών. Και είναι μεγάλο λάθος να μην μιλάνε οι διαιτητές. Ίσως θα αποφόρτιζε την κατάσταση αν μιλούσαν. Τώρα ακούγεται μόνο η άποψή μας».

Λίμα: Να έχουμε ανάλογη συνέχεια


Ανάλογη συνέχεια πρέπει να έχει ο Ηρακλής σύμφωνα με τον Λίμα, όπως σχολίασε σε δηλώσεις του.Ο άσος τού 'γηραιού' μίλησε μέσω τού 'Libero 107,4' και για την προσωπική του απόδοση, αλλά και για τον κόσμο τής ομάδας που τη στηρίζει και με το παραπάνω.
Προσωπική απόδοση και ηρεμία: "Είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι από την πρώτη θέση που βρίσκεται η ομάδα, οφείλουμε όμως να παραμείνουμε ήρεμοι για να έχουμε ανάλογη συνέχεια στο πρωτάθλημα. Νομίζω είμαι σε καλό δρόμο, έχω καλή απόδοση μέχρι στιγμής και περιμένω τώρα το επόμενο παιχνίδι, ελπίζοντας να συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο".

Χρειάζεται δουλειά: "Είναι θέμα παιχνιδιού, κάθε αγώνας είναι διαφορετικός. Είμαστε σε αρκετά καλή κατάσταση και έτσι μπορούμε και φέρνουμε θετικά αποτελέσματα για την ομάδα. Σίγουρα η ομάδα δεν έχει πολύ καλή απόδοση αλλά δεν παίζει και άσχημα. Χρειαζόμαστε πάντως πολύ δουλειά και προσπάθεια στην συνέχεια για να μπορέσουμε να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο από ότι τώρα".

Πάντα για το καλύτερο: "Ευχαριστώ τον κόσμο του Ηρακλή για την βοήθεια και την στήριξη που δίνουν στην ομάδα. Θα ήθελα να γνωρίζουν ότι όλοι οι παίκτες της ομάδας θα τα δίνουν όλα σε κάθε παιχνίδι και θα προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό".

Jupiler League: 8η αγωνιστική


Εύκολο έργο αναμένεται να έχουν οι αντίπαλοι των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο Europa League, Άντερλεχτ και Κλαμπ Μπριζ αντίστοιχα, αφού αντιμετωπίζουν τις χειρότερες ομάδες της κατηγορίας. Λιρς και Ούπεν έχουν από ένα βαθμό μόνο και δεν αναμένεται να δυσκολέψουν τα δύο «μεγαθήρια» του Βελγίου.

Το πρώτο ματς της αγωνιστικής γίνεται την Τρίτη και η πρωτοπόρος Γκενκ έχει επικίνδυνη έξοδο στο «Staaienveld» με αντίπαλο την ισχυρή εντός έδρας Σεντ Τρούιντεν. Η τρίτη της βαθμολογίας Μαλίν θα προσπαθήσει να επικρατήσει της σκληροτράχηλης Σερκλ Μπριζ, ενώ η Γάνδη που έχει ξεκινήσει πολύ καλά ταξιδεύει στο Λόκερεν.

Η Κορτράικ των τριών εντός έδρας ισοπαλιών υποδέχεται τη Βέστερλο, η οποία πήρε βαθμολογική «ανάσα» την προηγούμενη αγωνιστική νικώντας με 2-0 τη Λιρς. Από νίκη προέρχεται και η Γκέρμιναλ (1-0 εκτός την Ούπεν), αλλά το ματς στο «Regenbloog» της Ζούλτε Βάρεγκεμ είναι σαφώς δυσκολότερο.

Η πρωταθλήτρια του 2009, Σταντάρ Λιέγης, είναι μέχρι στιγμής η πιο απρόβλεπτη ομάδα της κατηγορίας. Στην έδρα της πάντως παρουσιάζεται ισχυρή, αφού προέρχεται από δύο συνεχείς νίκες, και είναι το φαβορί της αναμέτρησης με την περιορισμένων δυνατοτήτων Σαρλερουά.

Τρίτη 21/9, 19.30

Σεντ Τρούιντεν-Γκενκ

Τετάρτη 22/9, 19.30

Λιρς-Άντερλεχτ
Μαλίν-Σερκλ Μπριζ
Λόκερεν-Γάνδη
Κλαμπ Μπριζ-Ούπεν
Σταντάρ Λιέγης-Σαρλερουά
Κορτράικ-Βέστερλο
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Γκέρμιναλ

Η επόμενη αγωνιστική (25-26/9), 19.30
Άντερλεχτ-Μαλίν
Κλαμπ Μπριζ-Κορτράικ
Ούπεν-Λόκερεν
Γκέρμιναλ-Κλαμπ Μπριζ
Γάνδη-Σεντ Τρούιντεν
Βέστερλο-Σταντάρ Λιέγης
Γκενκ-Ζούλτε Βάρεγκεμ
Σαρλερουά-Λιρς

Απογοητεύτηκε ο Τζέραρντ


Οι συμπαίκτες του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ είχαν εμπιστοσύνη στον Βούλγαρο. Ήξεραν πως κάποια στιγμή θα δείξει και στους επίσημους αγώνες πως στην καλή του μέρα είναι παίκτης παγκοσμίου κλάσης. Αυτό δήλωνε εξάλλου μετά το τέλος του αγώνα ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νεμάνια Βίντιτς.

Μπορεί ο 29χρονος επιθετικός να έχει ακούσει πάρα πολλά το διάστημα που βρίσκεται στους «κόκκινους διαβόλους» αλλά η ποιότητα που έχει και το ένστικτό του γκολτζή ποτέ δεν τα έχασε: «Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Ντίμιταρ, αυτά που κάνει με την μπάλα στα πόδια είναι απίστευτα. Πέρυσι άκουσε πολλά γιατί δεν πέτυχε αρκετά γκολ, φέτος σκοράρει συνεχώς και μάλιστα πετυχαίνει κρίσιμα τέρματα».Ο Μπέρμπατοφ έπιασε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ τον Φλοράν Μαλουντά με επτά γκολ και η συνέχεια προμηνύεται ακόμα καλύτερη αφού πλέον αγωνίζεται περισσότερο μέσα στην περιοχή του αντιπάλου.


"Έχει αλλάξει το στιλ παιχνιδιού του σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Τώρα πατάει περισσότερο μέσα στην περιοχή και αυτό του δίνει την ευκαιρία να σκοράρει συχνότερα. Αν συνεχίσει έτσι έχουμε μεγάλη πιθανότητα να κατακτήσουμε τον τίτλο. Όσο για τον Μπέρμπατοφ οι προσωπικές διακρίσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν να έρχονται αν η απόδοση του συνεχίσει να κυμαίνεται στα επίπεδα που είναι τώρα", κατέληξε ο αρχηγός των «διαβόλων».

Bundesliga: 5η αγωνιστική


Πρωτάθλημα των εκπλήξεων είναι το φετινό στη Γερμανία και οι μεγάλοι έχουν βρει τον μπελά τους από τους μικρούς. Ο χρόνος θα δείξει αν θα συνεχιστεί αυτή η εικόνα, με την πέμπτη αγωνιστική που διεξάγεται μεσοβδόμαδα να αποτελεί ένα καλό τεστ για όλους.

Οι αγνώριστες Μπάγερν και Σάλκε δοκιμάζονται στις έδρες των απροσδόκητα ισχυρών Χόφενχαϊμ και Φράιμπουργκ, ενώ η πρωτοπόρος Μάιντς υποδέχεται την Κολωνία. Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής είναι αυτό μεταξύ Αμβούργου και Βόλφσμπουργκ, ενώ ο Φάνης Γκέκας έχει πράγματα να αποδείξει στην παλιά του ομάδα, Λεβερκούζεν, κατά την επίσκεψή του στην «Μπάι Αρένα» με την Άιντραχτ.

Τρίτη 21/9

Μάιντς-Κολωνία (21:00)

Τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς και συνεχίζει η Μάιντς. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ απέδειξε πως μόνο τυχαία δεν είναι η πορεία της με τη νίκη στη Βρέμη επί της Βέρντερ με 2-0. Από θετικό αποτέλεσμα προέρχεται και η Κολωνία, που απέσπασε 0-0 στο Μόναχο από την Μπάγερν. Οι ΜακΚένα και Ισιάκου θα λείψουν από τους φιλοξενούμενους.

Χόφενχαϊμ-Μπάγερν Μονάχου (21:00)

Η δεύτερη της βαθμολογίας Χόφενχαϊμ φιλοξενεί την ένατη Μπάγερν. Μία πρόταση που όσο απίθανη κι αν φαντάζει, είναι πέρα για πέρα αληθινή... Η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ εντυπωσιάζει με τη σοβαρότητά της σε αντίθεση με τους Βαυαρούς, που μετά τη νίκη της πρεμιέρας μετρούν τρεις συνεχείς γκέλες, δύο μάλιστα στο Μόναχο. Ο Άριεν Ρόμπεν θα αργήσει να επιστρέψει από τον τραυματισμό του και ο Λουίς Φαν Γκάαλ θα πρέπει να βρει λύσεις για την επίθεση.

Ανόβερο-Βέρντερ Βρέμης (21:00)

Από ήττες προέρχονται και οι δύο ομάδες. Η ομάδα του Μίρκο Σλόμκα δεν υπολογίζει στον Καρλίτος, ενώ για τη Βέρντερ στις σημαντικές απουσίες των τραυματιών Μερτεζάκερ, Νάλντο και Πισάρο, προστέθηκε και αυτή του Μπένις μεγαλώνοντας τον πονοκέφαλο του Τόμας Σάαφ.

Τετάρτη 22/9

Λεβερκούζεν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (21:00)

Ο Γιουπ Χάινκες και ο Φάνης Γκέκας επιστρέφουν σαν αντίπαλοι στο Λεβερκούζεν. Οι γηπεδούχοι όχι απλώς έμειναν στο 0-0 με τη Νυρεμβέργη την Κυριακή, αλλά έχασαν με τραυματισμούς και τους Κίσλινγκ και Χέλμες, ενώ εκτός μάχης παραμένουν οι Μπάλακ και Ρενάτο Αουγκούστο. Η Άιντραχτ μετρά τρεις ήττες σε τέσσερα ματς και προέρχεται από το οδυνηρό 1-0 στη Φρανκφούρτη απέναντι στη Φράιμπουργκ, θα παραταχθεί και πάλι δίχως τους Αμανατίδη, Βασόσκι, Μπαϊράμοβιτς και Ρόντε.

Ντόρτμουντ-Καϊζερσλάουτερν (21:00)

Με την ψυχολογία στα ύψη έπειτα από το θρίαμβο με 3-1 στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ απέναντι στη Σάλκε, η Ντόρτμουντ φιλοξενεί την Καϊζερσλάουτερν. Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει ένα... βουνό από προβλήματα, καθώς μετά τους Ντέντε, Χάιναλ και Ζιντάν, τραυματίστηκε και ο Κελ. Από τους νεοφώτιστους θα λείψει μόνο ο Σίμουνεκ.

Αμβούργο-Βόλφσμπουργκ (21:00)

Το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής διεξάγεται στο Αμβούργο. Η ομάδα του λιμανιού μετρά δύο συνεχείς γκέλες (1-1 με Νυρεμβέργη και Ζανκτ Πάουλι) και δεν υπολογίζει στους Τορούν, Στέπανεκ, Κάστελεν και Σον. Οι «λύκοι» πήραν το Σάββατο τους πρώτους τους βαθμούς (2-0 επί του Ανόβερου), αλλά ο Στιβ ΜακΚλάρεν δεν θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τους Φρίντριχ και Ζιανί.

Γκλάντμπαχ-Ζανκτ Πάουλι (21:00)

Η Γκλάντμπαχ προέρχεται από διασυρμό με 7-0 από τη Στουτγκάρδη και βρίσκεται σε πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση. Ο Ντε Καμάργκο παραμένει τραυματίας και ο Μίχαελ Φρόντσεκ καλείται να βρει λύσεις προτού είναι αργά. Οι νεοφώτιστοι έχασαν στο παρά δύο το τρίποντο απέναντι στο Αμβούργο, αλλά έχουν αποδείξει πως είναι ένα αξιόμαχο σύνολο.

Φράιμπουργκ-Σάλκε (21:00)

Εντυπωσιάζει η Φράιμπουργκ με τρεις νίκες σε τέσσερα ματς σε αντίθεση με τη Σάλκε που μετρά μόνο ήττες και προβληματίζει. Ο Φέλιξ Μάγκατ, που απαίτησε μεταγραφές αλλά δεν έχει παρουσιάσει φέτος έργο ανάλογα πετυχημένο με την περσινή σεζόν και το πολύ περιορισμένο μπάτζετ, δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Πλεστάν και τους τραυματίες Μέτσελντερ, Χούγκλαντ, Πάντερ και Κένια.

Νυρεμβέργη-Στουτγκάρδη (21:00)

Καλές οι ισοπαλίες σε Αμβούργο και Λεβερκούζεν, αλλά η Νυρεμβέργη χρειάζεται νίκες για να σωθεί. Μεγάλος απών παραμένει ο Μπουνιάκου για τους Βαυαρούς, ενώ η Στουτγκάρδη, που σάρωσε τη Γκλάντμπαχ με 7-0 και δείχνει να βρίσκει ρυθμό, απόντες θα είναι οι Ντεγκέν, Τάσι και Οντέλ.

H επόμενη (6η) αγωνιστική

Παρασκευή 24/9

Κολωνία-Χόφενχαϊμ (21:30)

Σάββατο 25/9

Μπάγερν Μονάχου-Μάιντς (16:30)
Σάλκε-Γκλάντμπαχ (16:30)
Στουτγκάρδη-Λεβερκούζεν (16:30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Νυρεμβέργη (16:30)
Ζανκτ Πάουλι-Ντόρτμουντ (16:30)
Βέρντερ Βρέμης-Αμβούργο (18:30)

Κυριακή 26/9

Βόλφσμπουργκ-Φράιμπουργκ (16:30)
Καϊζερσλάουτερν-Ανόβερο (18:30)

Τέλος και επίσημα ο Κέζος


Την αποχώρηση του Αντώνη Κέζου από το τεχνικό επιτελείο της ομάδας ανακοίνωσε και επίσημα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός η οποία, παράλληλα, έκανε γνωστή την πρόσληψη του Λόρενς Έμπεν.

Στην ανακοίνωσή τους οι «πράσινοι» ευχαριστούν τον Αντώνη Κέζο για την προσφορά του στην ομάδα.

Αναλυτικά:
«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον κ. Αντώνη Κέζο, ο οποίος σήμερα το πρωί πραγματοποίησε συνάντηση ενημέρωσης με τον κ. Λόρενς Έμπεν που αναλαμβάνει τη θέση του προπονητή φυσικής κατάστασης. Ευχαριστούμε τον κ. Κέζο για την προσφορά του στην ομάδα και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας».

Η σημερινή προπόνηση

Μετά από την αποχώρηση του Κέζου ο Λόρενς Έμπεν έπιασε αμέσως δουλειά. Ο Ολλανδός έκανε την πρώτη του προπόνηση, η οποία επεφύλασσε και μια ανησυχητική είδηση για τον Τζιμπρίλ Σισέ.

Ο Γάλλος επιθετικός έκανε θεραπεία λόγω κάποιων ενοχλήσεων στη μέση που ένιωσε. Ανάλογα με την κατάσταση του θα κριθεί εάν θα γυμναστεί κανονικά τις επόμενες ημέρες. Πάντως, δεν τίθεται θέμα απουσίας του από το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ.

Απόντες από την Παιαία ήταν και οι Γλοβού και Γκαρσία που έχουν πάρει άδεια για προσωπικούς λόγους.

Ιακουίντα: «Λυπάμαι για την αντίδρασή μου»


Συγγνώμη για την ασεβή χειρονομία που έκανε προς τους οπαδούς της Ουντινέζε ζήτησε ο Βιτσέντσο Ιακουίντα. Ο 30χρονος επιθετικός πανηγύρισε σαν τρελός, όταν η Γιουβέντους πέτυχε το τέταρτο γκολ απέναντι στην πρώην ομάδα του. Συγκεκριμένα, ο Ιταλός σκόραρε και κατευθύνθηκε στους φίλους των «μπιανκονέρι», κλείνοντας με χαρακτηριστικό τρόπο τα αυτιά του.

«Ο Ιακουίντα με απογοήτευσε. Αυτά τα 25 χρόνια δεν έχω ξαναδεί ποτέ τόση ασέβεια προς τους οπαδούς», τόνισε ο πρόεδρος της Ουντινέζε, Τζιαμπάολο Πότσο, και πρόσθεσε: «Τον φέραμε στην ομάδα μας όταν ήταν ένα φτωχό παιδί που αγωνιζόταν στην Καστέλ ντι Σάνγκρο, ομάδα τρίτης κατηγορίας. Τον αναδείξαμε, τον ανεβάσαμε στο υψηλότερο ποδοσφαιρικό επίπεδο, τον ανταμείψαμε αδρά και ύστερα πήγε στη Γιουβέντους. Δεν έπρεπε να φερθεί έτσι».

Από την πλευρά του, ο Ιακουίντα τόνισε: «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω τίποτα με τον πρόεδρο ή με κάποιον από την ομάδα (σ.σ. Ουντινέζε), τους οποίους σέβομαι απεριόριστα. Η χειρονομία μου είχε αποδέκτες τους οπαδούς της Ουνινέζε.

Σήμερα ήθελα να παίξω και να σκοράρω γιατί προσέβαλλαν εμένα και τη μητέρα μου. Σε κάθε περίπτωση θέλω να απολογηθώ σε όλους. Ήταν λάθος ο τρόπος που αντέδρασα και λυπάμαι. Πέρασα μερικά υπέροχα χρόνια στο Ούντινε και δεν ξέρω γιατί υπάρχει τόση έχθρα απέναντί μου».

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Δεν υπάρχει θέμα Δώνη


Προβληματισμός επικρατεί στον Ατρόμητο από την παρουσία της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα. Μετά από τρεις αγωνιστικές, οι Περιστεριώτες έχουν μόλις έναν πόντο και βρίσκονται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Πάντως, δεν φαίνεται πως τίθεται θέμα απομάκρυνσης του Γιώργου Δώνη, ο οποίος φέρεται να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Γιώργου Σπανού.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της «κυανόλευκης» ΠΑΕ δεν κατέβηκε στα αποδυτήρια όπως είχε συμβεί μετά το ματς με τον Ηρακλή κι επέλεξε να φύγει από το γήπεδο αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με την Κέρκυρα.

Δεν αποκλείεται ο κ. Σπανός να πάει στη σημερινή προπόνηση του Ατρομήτου και να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές. Μετά τη νέα αποτυχία στο πρωτάθλημα βρίσκονταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά τη νέα αποτυχία στο πρωτάθλημα. Φήμες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος των Περιστεριωτών εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει πρόστιμο στους ποδοσφαιριστές.

Γκουαρντιόλα: «Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους»!


Ιδιαίτερα ανήσυχος για την κατάσταση του Λιονέλ Μέσι εμφανίστηκε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη (2-1) της Μπαρτσελόνα στην έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης.

«Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, αλλά όλοι έχουμε ευθύνη απέναντι στον συνάδελφό μας και ο καθένας αποφασίζει κατά βούληση», ανέφερε αρχικά ο 39χρονος προπονητής.

Ερωτηθείς αν παίκτες όπως ο Αργεντινός και ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα πρέπει να προστατεύονται περισσότερο από τους διαιτητές, απάντησε: «Ο Λίο (Μέσι) είναι πάρα πολύ ειλικρινής. Δεν είναι μόνο που σκοράρει, αλλά βοηθάει όλους τους συμπαίκτες του. Οι διαιτητές δεν πρέπει να προστατεύουν μόνο τον Κριστιάνο ή τον Μέσι, αλλά όλους τους παίκτες».

Στη συνέχεια, ο Γκουαρντιόλα τόνισε: «Εάν παίξεις καλά, τότε έχει αρκετές πιθανότητες να κατακτήσεις τον τίτλο. Εάν παίξουν καλά, μπορούν να κερδίσουν ακόμα και στη Μαδρίτη. Δεν λέω ότι οι παίκτες της Ατλέτικο έπαιξαν βίαια, επειδή είναι ένα κακό παράδειγμα. Ήταν σκανδαλώδης ο τρόπος που παίξαμε απέναντι σε μια ομάδα που κέρδισε το Σούπερ Καπ Ευρώπης. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου».

Έτοιμος να επιστρέψει ο Μαραντόνα


Την αποκάλυψη ότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα είναι διατεθειμένος να επιστρέψει στον πάγκο της Εθνικής Αργεντινής δεχόμενος τους όρους της ομοσπονδίας, έκανε ο στενός φίλος του Γκάστον Γκρανάδος.

"Ο Ντιέγκο θέλει να γυρίσει για να ηγηθεί της εθνικής ομάδας και αν ο μοναδικός δρόμος για να το πετύχει αυτό είναι να δουλέψει με διαφορετικό προπονητικό επιτελείο, ίσως το σκεφτεί.

Αν θα έχει κάποια βοήθεια από τον Κίρτσνερ; Όχι, αλλά μίλησαν και για ποδόσφαιρο", τόνισε ο Γκρανάδο, λίγες μόλις ημέρες μετά το ραντεβού που είχε ο "Πίμπε Ντ'Όρο" με τον πρώην πρόεδρο της Αργεντινής, Νέστον Κίρτσνερ.

Την επιθυμία του Μαραντόνα να αναλάβει εκ νέου την τεχνική ηγεσία της "αλμπισελέστε" υπογραμμίζει τη Δευτέρα και ο ξένος Τύπος μέσω δημοσιευμάτων, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αποκλείεται οι άνθρωποι της αργεντίνικης ομοσπονδίας (AFA) να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Σέρχιο Μπατίστα, που ασκεί καθήκοντα υπηρεσιακού προπονητή.

Μπλάνκο: "Θέλω να μείνω"


Την επιθυμία του να παραμείνει στην ΑΕΚ εξέφρασε ο Ισμαέλ Μπλάνκο λίγο μετά το τέλος της λήξης του αγώνα της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης. Θέλουν το "κεφάλι" του Κουκουλάκη στην Ένωση.

Ο Αργεντινός άσος φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο Κυριακάτικο ματς της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς από τον αγώνα έλειπαν οι Δέλλας, Λυμπερόπουλος, Γεωεγέας και Καφές, όμως δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει στο παιχνίδι, αποτέλεσμα της κακής ψυχολογίας που βρίσκεται.

Λίγο μετά το σφύριγμα της λήξης, ο 27χρονος επιθετικός τόνισε ξανά πως επιθυμεί την παραμονή του στην ΑΕΚ, πετώντας ουσιαστικά το μπαλάκι στην διοίκηση της ομάδας.

"Στον σύλλογο γνωρίζουν πως θέλω πολύ να παραμείνω. Εγώ κάθε φορά που μπαίνω στον αγωνιστικό χώρο δίνω το 100% και ο κόσμος το ξέρει. Ο μάνατζερ μου με ενημέρωσε πως η πρόταση της ΑΕΚ δεν είναι σε πλαίσια που θέσαμε, όμως δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα".

Για το παιχνίδι, είπε: "Κάναμε καλό παιχνίδι, αλλά κάποιες στιγμές δεν μας έβγαινε τίποτα. Αργήσαμε βέβαια να πάρουμε μπρος, αφού ισοφαρίσαμε με μια γκολάρα. Δουλειά μου είναι να σκοράρω και όταν δεν το κάνω με ενοχλεί".

Έξαλλος με Κουκουλάκη ο Αδαμίδης

Ποιος είδε τον Σταύρο Αδαμίδη μετά το ματς και δεν τον φοβήθηκε. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ ξέσπασε στα αποδυτήρια της ομάδας για την κακή διαιτησία του Κουκουλάκη ο οποίος στέρησε από την Ένωση τρία πέναλτι.

Δεν αποκλείεται μάλιστα μέσα στην εβδομάδα, μετά και την ανακοίνωση του Βαγγέλη Μαρινάκη, να έχουμε και νέα συνάντηση των μελών της Σούπερ Λιγκ με σκοπό να λυθεί μια και καλή το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει.

Όπως και να έχει ο κ. Αδαμίδης έχει ζητήσει την καρατόμηση του Κρητικού ρέφερι, ο οποίος και στο παρελθόν έχει κάνει "εγκλήματα" κατά της ΑΕΚ.

Tenorio - Στοίχημα.. Βλέπει τίτλο η Malmö - Δεν είναι καί τόσo αουτσάιντερ η Nantes..

Επιμέλεια-Tenorio


Χαιρετώ όλα τα φιλαράκια, καλή βδομάδα να έχουμε.



Σχετικά καλά θα μπορούσα να πω ότι πήγαμε στα χθεσινά, περάσαμε τετράδα με 27 μονάδες απόδοση , μας έκατσαν Juve,Valencia,Midtjylland καί Inter. Καί τουλάχιστον να έβγαινε μία από τις Estudiantes η Odense, γιά να ήμασταν πολύ καλύτερα.Χαρακτηρίζω καλή τη χθεσινή ημέρα, όσο αφορά σε σημεία πού πέρασαν, ως προς τα δικά μας στοιχηματικά γούστα..

Πάμε να δούμε τι έχουμε στα φρέσκα.


Djugarden - Malmo (2)


Στην τελική ευθεία πλέον έχει μπεί το πρωτάθλημα Σουηδίας, καθώς απομένουν 7 μόλις αγωνιστικές πρίν το τέλος. Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας η Malmo, η οποία διαθέτει την καλύτερη επίθεση καί άμυνα στην κατηγορία.Δυνατό καί σφιχτό σύνολο, πού εσχάτως έχει βελτειωθεί αρκετά αμυντικά, με εξαίρεση το 3-3 με την Advindaberg, έχει να δεχθεί γκόλ σε 7 παιχνίδια.

Σε καλή γενική κατάσταση παραμένει η Djurganden , πού πάντως μεσοβδόμαδα γνώρισε την ήττα εκτός έδρας από την Advindaberg με σκόρ 2-1. Έχασε κάπως έδαφος από τις θέσεις πού οδηγούν στην Ευρώπη, με όχι όμως καί πολύ μεγάλη διαφορά από την 3η Orobro.

Πολύ πιό ανώτερη ομάδα η Malmö, η οποία κυνηγά το πρωτάθλημα, καί βρίσκεται καί σε πολύ καλή κατάσταση.

Επιλογή το διπλό της Malmo σε απόδοση (2,25)



Reims - Nantes (2)

Mετά τις τρείς σερί ισοπαλίες στο ξεκίνημα , ήρθαν καί οί ήττες,καί μάλιστα 3 στη σειρά, γιά την ομάδα της ουραγού Reims.Μουρμούρες ακούγονται γιά τον προπονητή τις ομάδας, με αποτέλεσμα μετά καί τις κακές εμφανίσεις, το όλο κλίμα να μην είναι καί το καλύτερο δυνατό αυτή την στιγμή.

Η Nantes, από την πλευρά της είναι σε καλύτερη σχετικά κατάσταση, διαθέτει περισσότρες λύσεις σε σχέση με την Reims, είναι πίο έμπειρη καί καλύτερη ομάδα.΄΄Εχει θεωρώ τα φόντα να φτάσει στην νίκη, καθώς οί γηπεδούχοι θα έχουν επιπρόσθετο άγχος, κάτι πού μπορει να εκμεταλευτεί η Nantes.

Δεν μπορώ να αγνοήσω το διπλό της Nantes σε απόδοση (3,00) καθώς θεωρώ, πως δεν είναι καί τόσο πολύ το αουτσάιντερ τού αγώνα.





Στη σούμα, σε δυάδα με : Malmo - Nantes.





Kαλά να είστε, τα σέβη μού ...

Τίτλοι τέλους χωρίς «γιατρό»


Πριν το γκραν πρι στην πίστα της Αραγονίας ο Βαλεντίνο Ρόσι είχε ανακοινώσει πως στο τέλος της σεζόν θα υποβληθεί σε εγχείρηση στον τραυματισμένο του ώμο. Ωστόσο, μετά την χθεσινή του απόδοση ο «γιατρός» έχει μπει σε σκέψεις, ώστε να επισπεύσει την εγχείρηση, χάνοντας τους δύο τελευταίους αγώνες.

«Νομίζω ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να τρέξουμε στους επόμενους τρεις αγώνες. Δυστυχώς, έχουμε το Μοτέγκι μπροστά μας που είναι η χειρότερη πίστα για τον ώμο μου. Αλλά μετά από αυτό έχουμε την Αυστραλία και τη Μαλαισία. Μετά από αυτούς τους αγώνες πρέπει να πάρουμε μια απόφαση», ήταν τα λόγια του αναβάτη της Yamaha.

Ο Ρόσι ταλαιπωρείτε από τον εν λόγω τραυματισμό από τον περασμένο Απρίλιο, όπου και είχε ατύχημα όταν έκανε Motocross. Ο «γιατρός» στο γκραν πρι στην πίστα της Αραγονίας, τερμάτισε στην έκτη θέση, πίσω από τον Μπεν Σπις.

Primera Division 4η αγωνιστική


Έχοντας περίπου δύο ημέρες ξεκούρασης οι ομάδες της Πριμέρας Ντιβισιόν ρίχνονται στη μάχη της 4ης αγωνιστικής. Παιχνίδι που ξεχωρίζει; Αυτό του «Μεστάγια» ανάμεσα στην πρωτοπόρο και αήττητη, Βαλένθια και την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τα παιχνίδια:
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μαγιόρκα (21.00)
Η Μπιλμπάο υποδέχεται την Μαγιόρκα σε ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που δεν έχουν πείσει με τις εμφανίσεις τους στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Οι γηπεδούχοι έχουν αγωνιστεί μια φορά στην έδρα τους, χωρίς να πάρουν τη νίκη κάτι που αποτελεί είδηση για μια ομάδα που στηρίζεται αρκετά στις νίκες στο γήπεδό της. Η Μαγιόρκα προέρχεται από μια νίκη επί της Οσασούνα και ο Λάουντρουπ προσπαθεί με τετ-α-τετ με παίκτες να ανυψώσει κι άλλο το ηθικό της ομάδας.

Οσασούνα - Ρεάλ Σοσιεδάδ (21.00)
Χωρίς νίκη και χωρίς υπέρ της γκολ η Οσασούνα μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα θέλει να κάνει την αρχή απέναντι στην Σοσιεδάδ η οποία πάλεψε αρκετά στην έδρα της με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το κλίμα στους γηπεδούχους δεν είναι καθόλου καλό. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι είναι αποφασισμένοι να πάρουν κάτι καλό από το παιχνίδι αυτό.

Ρεάλ Μαδρίτης - Εσπανιόλ (23.00)
Ανεβασμένη η Ρεάλ Μαδρίτης κάτι που το έδειξε και κατά της Σοσιεδάδ. Απέναντί της η Εσπανιόλ, που είναι σε καλή κατάσταση μετά από τις δύο νίκες στις πρώτες αγωνιστικές και με παίκτες αποφασισμένους για κάτι παραπάνω από μια καλή εμφάνιση στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010
Αλμερία - Λεβάντε (21.00)
Σε καθόλου καλή κατάσταση και οι δύο ομάδες, οι οποίες παραμένουν χωρίς νίκες στο πρωτάθλημα. Ο προπονητής των γηπεδούχων δοκιμάζει συνεχώς συστήματα μήπως αλλάξει την εικόνα της ομάδας του η οποία πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημα των τελευταίων ετών.

Μπαρτσελόνα - Σπόρτινγκ Χιχόν (21.00)
Η Μπαρτσελόνα καλείται να αποδείξει ότι μπορεί και χωρίς τον Μέσι. Οι Καταλανοί δεν θα έχουν τις υπηρεσίες του μεγάλου τους αστέρα, ο οποίος τραυματίστηκε, απέναντι στη Χιχόν που στην μοναδική της έξοδο στο τρέχον πρωτάθλημα είδε γνωρίζει βαριά ήττα 4-0.

Σαραγόσα - Έρκουλες (21.00)
Σε κακή κατάσταση οι γηπεδούχοι προσπαθούν θα προσπαθήσουν να πετύχουν την πρώτη τους νίκη απέναντι στην Έρκουλες που «επέστρεψε» στις ήττες μετά από τη νίκη-έκπληξη επί της Μπαρτσελόνα. Στη Σαραγόσα ψάχνουν να βρουν τι φταίει για την κακή αρχή. Στην Έρκουλες

Βαλένθια - Ατλέτικο Μαδρίτης (23.00)
Το παιχνίδι της αγωνιστικής. Στην πρώτη θέση και αήττητη η Βαλένθια αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Έμερι δηλώνει ικανοποιημένος από τους παίκτες τους, την στιγμή που η Ατλέτικο Μαδρίτης προέρχεται από δύο ήττες (Άρη και Μπαρτσελόνα). Ο Φλόρεθ θα έχει στη διάθεσή του τον Αγκουέρο.

Η 4η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν:

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μαγιόρκα (21.00)
Οσασούνα - Ρεάλ Σοσιεδάδ (21.00)
Ρεάλ Μαδρίτης - Εσπανιόλ (23.00)

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010
Αλμερία - Λεβάντε (21.00)
Μπαρτσελόνα - Σπόρτινγκ Χιχόν (21.00)
Σαραγόσα - Έρκουλες (21.00)
Βαλένθια - Ατλέτικο Μαδρίτης (23.00)

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010
Χετάφε - Μάλαγα (21.00)
Βιγιαρεάλ - Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (21.00)
Σεβίλλη - Ρασίνγκ Σανταντέρ (23.00)

Η... Τούμπα έφερε σύσκεψη!


Βαρύ είναι το κλίμα που επικρατεί στον ΠΑΟΚ μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τον Ολυμπιακό Βόλου και ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης έγινε... σύσκεψη στην ΠΑΕ! Στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έμειναν μέχρι αργά τα μεσάνυχτα οι ιθύνοντες της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας, προκειμένου να αναζητήσουν τα αίτια της ισοπαλίας και της μέτριας εμφάνισης κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου.
Συγκεκριμένα, οι Θοδωρής Ζαγοράκης, Παύλος Δερμιτζάκης, Μάκης Χάβος και Παντελής Κωνσταντινίδης βρέθηκαν στα... ιδιαίτερα του γηπέδου της Τούμπας, ώστε να συζητήσουν και να βρουν τον τρόπο που θα ανακάμψει ξανά αγωνιστικά ο μακεδονικός σύλλογος.

Οι επαφές μεταξύ Ζαγοράκη και τεχνικής ηγεσίας θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες, αφού οι Θεσσαλονικείς περιμένουν από την ερχόμενη Κυριακή μια δύσκολη εβδομάδα με τρεις αγώνες σε επτά μέρες.

Εκείνο που αποφασίστηκε είναι να συγκροτηθεί ένα πλάνο που θα βοηθήσει τους βασικούς παίκτες να ανακτήσουν τη φόρμα τους, χρησιμοποιώντας εκείνους που δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής στις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας.
Από την πλευρά τους, οι παίκτες ρίχνουν την ευθύνη στην κακή προετοιμασία, η οποία τώρα βγαίνει σε όλη την ομάδα.

Το σίγουρο είναι ότι οι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου του Βορρά» θα πρέπει να ξαναβρούν τον εαυτό τους όσο το δυνατόν συντομότερα γιατί η αγωνιστική περίοδος που ακολουθεί θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τον ΠΑΟΚ.

Τα στατιστικά της 3ης αγωνιστικής


27 ολόκληρα χρόνια είχε να απολαύσει τη μοναξιά της κορυφής ο Ηρακλής. Ήταν 25 Σεπτεμβρίου του 1983, τέταρτη αγωνιστική εκείνου του πρωταθλήματος και ο «Γηραιός» είχε οκτώ βαθμούς με τέσσερις νίκες (τότε ίσχυε το σύστημα 2-1-0). Έχει ξαναβρεθεί άλλες πέντε φορές στην πρώτη θέση, αλλά πάντα με «συγκατοίκους».

•Μετά τη χθεσινή ισοπαλία, ο Αστέρας Τρίπολης έχει τέρματα 93-93 σε… 93 αγώνες!

•Τις 200 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού συμπλήρωσε ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος έχει σκοράρει 40 φορές.

•Ο Ραφίκ Τζεμπούρ έχει αγωνιστεί τέσσερις φορές εντός έδρας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και έχει σκοράρει σε όλες, μια με τον Πανιώνιο (2007-08) και τρεις με την ΑΕΚ.

•15 χρόνια πέρασαν από το τελευταίο γκολ του Μάρκο Πάντελιτς στην Α΄ Εθνική. Ήταν 10 Δεκεμβρίου του 1995 στον αγώνα Ηρακλής-Λάρισα και ο Σέρβος ήταν τότε 17 ετών.

•Για όγδοη φορά από πέρυσι που αγωνίζεται στη χώρα μας ο Τζιμπρίλ Σισέ σκόραρε δύο φορές, αλλά ήταν η πρώτη όπου ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να νικήσει.

•Τις 500 ήττες έφτασε με τη χθεσινή ο Άρης, ο οποίος είναι αρκετά σταθερός, αφού χάνει περίπου 100 ματς τη δεκαετία από το 1960.

•Έξι φορές έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς, με Απόλλωνα Καλαμαριάς, Απόλλωνα Αθηνών, Ατρόμητο, Καλαμάτα, Πανσερραϊκό και έχει ηττηθεί σε όλες.

•Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Καβάλα έμεινε αήττητη σε τρίτο διαδοχικό ματς από τον Παναθηναϊκό, αφού στα περυσινά 2-2 και 2-0 προστέθηκε το φετινό 2-2.

•Εννέα ματς κόντρα στην ΑΕΚ έχει δώσει ο Βαγγέλης Βλάχος και αυτή ήταν η πρώτη ισοπαλία, αφού είχε δύο νίκες (με Ιωνικό το 2004-05 και τον Αστέρα Τρίπολης πέρυσι)

•Συνεχίστηκε η παράδοση που θέλει να μη νικάει ποτέ φιλοξενούμενος στις αναμετρήσεις της Κέρκυρας με τον Ατρόμητο σε καμία κατηγορία.

•Τρεις ισοπαλίες έχει πάρει στην Τούμπα ο Ολυμπιακός Βόλου και όλες είναι με 1-1: το 1973-74, το 1988-89 και χθες.

•Η τελευταία νίκη της Λάρισας στο Καυταντζόγλειο ήταν με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο το 2008-09, ενώ ο Γιάννης Παπακώστας έχει επικρατήσει και με τον Πανσερραϊκό.

•Με το γκολ του Εμανουέλ Περόνε ο Ατρόμητος έφτασε τα 250 τέρματα στην εννιάχρονη παρουσία του στην Α΄ Εθνική.

Φωτο Ημερας

Καβαλάρα για... φίλημα!

Μπερμπάτοφ: Ο… άχρηστος που έγινε ήρωας


Στην Αγγλία όλοι μιλούν για τον Βούλγαρο στράικερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά το χατ-τρικ που πέτυχε επί της Λίβερπουλ. Από το Σεπτέμβριο του 1946, όταν ο Σταν Πίαρσον έβαλε τρία γκολ σε μία νίκη 5-0, είχε παίκτης της Γιουνάιτεντ να κάνει χατ-τρικ απέναντι στη μεγάλη αντίπαλό της. Ο ακριβοπληρωμένος Μπερμπάτοφ, που κατακρίθηκε όσο λίγοι για τη μικρή προσφορά του στην ομάδα του Μάντσεστερ, περνάει τώρα στη χρυσή ιστορία του συλλόγου.

Στο Ολντ Τράφορντ πήγε από την Τότεναμ την τελευταία μέρα και ώρα των μεταγραφών, το καλοκαίρι του 2008. Ο Άλεξ Φέργκιουσον πλήρωσε για να τον πάρει, μέσα από τα χέρια της γειτόνισσας Σίτι, κάτι παραπάνω από 30 εκατομμύρια λίρες (περίπου 36 εκατομμύρια ευρώ). Χαμένα λεφτά έλεγαν, μέχρι το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, πολλοί οπαδοί και σχολιαστές. Ο Βούλγαρος δε φρόντισε να κλείσει τα επικριτικά στόματα, καθώς στις δύο πρώτες σεζόν στο Μάντσεστερ έβαλε συνολικά μόλις 26 γκολ και, κυρίως, δεν έδειχνε τη διάθεση να τα δώσει όλα για την ομάδα. Αυτό τουλάχιστον του καταλόγιζαν στις κερκίδες του Ολντ Τράφορντ, ενώ το στιλ του χαρακτηριζόταν από τους σχολιαστές νωχελικό -μια άλλη λέξη για το τεμπέλικο.

Το φετινό καλοκαίρι οι φήμες οργίαζαν ότι ακόμη και ο μεγαλύτερος θαυμαστής του, ο Φέργκιουσον, είχε χάσει την υπομονή του κι ετοιμαζόταν να του δείξει την πόρτα της εξόδου. Κάτι τέτοιο θα προϋπέθετε την αγορά αντικαταστάτη, για διάφορους λόγους όμως δεν αποκτήθηκε φτασμένος επιθετικός και ο Μπερμπάτοφ έμεινε στο Μάντσεστερ.

Αναγεννημένος

Με το ξεκίνημα της νέας σεζόν, τον Αύγουστο, όλοι παρατήρησαν μια αλλαγή στην παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο. Άρχισε να παίζει με μεγαλύτερη όρεξη και να σκοράρει σχεδόν κατά βούληση. Σε συνέντευξή του για το πρόγραμμα του ματς της πρώτης αγωνιστικής απέναντι στη Νιούκασλ, ο 29χρονος παίκτης από το Μπλαγκόεβγκραντ είπε ότι βλέπει το ποδόσφαιρο ως τέχνη και ότι στόχος του είναι να δημιουργεί «όμορφα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο». Άλλωστε και εκτός γηπέδων ασχολείται με την τέχνη. Ζωγραφίζει και έχει σχεδιάσει ο ίδιος τα, καθόλου διακριτικά, τατουάζ που έχει στα χέρια του.

Δικαίωση Φέργκι

Μετά το γκολ και την καλή απόδοσή του στη νίκη επί της Τσέλσι στο Κομιούνιτι Σιλντ, ο Φέργκι δήλωσε ότι ίσως φέτος να είναι η χρονιά του. Στην τακτική του στήλη στο πρόγραμμα πριν από το ματς με τη Λίβερπουλ, ο Σκοτσέζος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τις εμφανίσεις του Μπερμπάτοφ και έδωσε τη δική του εκδοχή για τον παίκτη-αίνιγμα και την κριτική από τον κόσμο: «Πρώτα θα έπρεπε να αναρωτηθούν αν ο άνθρωπος έχει πραγματική ικανότητα και για μένα η απάντηση είναι αναμφίβολα ναι. Μετά θα έπρεπε να δουν αν είναι το είδος του παίκτη που ταιριάζει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και, πάλι, νομίζω πως δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι». Εν συνεχεία, ο προπονητής των Κόκκινων Διαβόλων παραδέχθηκε ότι κατά καιρούς φαινόταν να δυσκολεύεται, αλλά πρόσθεσε ότι ο ίδιος είχε εμπιστοσύνη «σε έναν παίκτη που δείχνει σημάδια ιδιοφυΐας» και ότι γι’ αυτή του την εμπιστοσύνη τελικά δικαιώνεται.

Περισσότερες θριαμβολογίες από τον Φέργκιουσον ακολούθησαν το χατ-τρικ που έδωσε στη Γιουνάιτεντ τη νίκη στο ντέρμπι. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί είναι σε εξαιρετική φόρμα, αλλά δεν είχαμε ποτέ αμφιβολίες για την ποιότητά του», είπε στο κανάλι του συλλόγου.

Στους θαυμαστές του Μπερμπάτοφ προσχώρησε και ο προπονητής της αντιπάλου, ο οποίος στις δηλώσεις του μετά το ματς τού έπλεξε το εγκώμιο: «Ήταν εξαιρετικός σήμερα, ο καλύτερος παίκτης του αγώνα και το ανάποδο ψαλίδι στο δεύτερο γκολ ήταν φανταστικό», είπε ο πολύπειρος Ρόι Χότζσον.

Υπόσχεση για το μέλλον

Ο ίδιος ο πρωταγωνιστής του ντέρμπι φάνηκε να διαισθάνεται ότι τώρα έχει την υποχρέωση να διατηρήσει τη νέα εικόνα που έφτιαξε για τον εαυτό του. «Είναι μια μαγική μέρα για μένα», είπε, αλλά πρόσθεσε: «Ήταν προφανώς ένα από τα καλύτερα μου παιχνίδια με τη Γιουνάιτεντ, αλλά δε θέλω να είναι το τελευταίο, γι’ αυτό θα συνεχίσω να δουλεύω και ελπίζω να βελτιωθώ σε αυτά που προσπαθώ να πετύχω».

Με επτά γκολ ήδη στο ενεργητικό του, ο Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ έδωσε υποσχέσεις για το μέλλον. Μετά την απόφασή του να αποχωρήσει από την εθνική Βουλγαρίας (την οποία πολλοί στη χώρα του θεωρούν προδοσία), έχει αφιερωθεί αποκλειστικά στην προσπάθεια να κερδίσει τις καρδιές των οπαδών της Γιουνάιτεντ. Το χατ-τρικ απέναντι στη μεγαλύτερη αντίπαλό της ήταν μια καλή αρχή.



Πάλι... έθελξε με την απόδοσή του ο Ντιόγκο! i


Βροχή... από γκολ είχαμε τα ξημερώματα στο βραζιλιάνικο ντέρμπι ανάμεσα στην Φλαμένγκο και την Φλουμινένσε, που έληξε ισόπαλο 3-3, ωστόσο το όνομα του Ντιόγκο απουσίαζε και πάλι από τους σκόρερ της αναμέτρησης..

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού που αγωνίζεται δανεικός στην ομάδα του Ρίο Ντε Τζανέιρο για άλλη μια φορά δεν βρήκε δίχτυα, ενώ ήταν από τους χειρότερους σε απόδοση παίκτες της Φλαμένγκο, με συνέπεια ο Ζίκο να τον αποσύρει στον πάγκο στο 68ο λεπτό του αγώνα.

Ο 23χρονος φορ δεν έχει βρει δίχτυα ούτε μια φορά μέχρι στιγμής στο Μπραζιλεϊράο και προβληματίζει εκτός από τους βραζιλιάνους και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού που πίστεψαν ότι δίνοντάς τον στην Φλαμένγκο θα μπορέσει να αναγεννηθεί. Φευ, όμως...

Στα του αγώνα, η "Φλου" άνοιξε το σκορ στο 9’ με τον Λεάντρο Εουζέμπιο, όμως, με τα γκολ των Ντέιβιντ (22’) και Νταβίντ (39’), η "Φλα" έκανε το 2-1. Ο Ροντριγκίνιο στο 63’ έκανε το 2-2, ο Ρενάτο δύο λεπτά αργότερα (65’) έδωσε και πάλι προβάδισμα στην Φλαμένγκο, όμως, ο Ροντριγκίνιο χτύπησε και πάλι στο 72’, διαμορφώνοντας το τελικό 3-3.

Φλαμένγκο: Λόμπα, Λέο Μούρα, Νταβίντ (68’ Ζεάν), Ανχελίμ, Αλβίμ, Τορό, Κλέμπερσον (79’ Μαλντονάντο), Γουίλιανς, Ρενάτο, Ντιόγκο (68’ Μαουρίτσιο), Ντέιβιντ.

Φλουμινένσε: Ραφαέλ, Εουζέμπιο, Γκαμ, Αντρέ Λουίζ (46’ Μαρκίνιο), Μαριάνο, Ντιόγκο, Φερνάντο Μπομπ, Κόνκα, Καρλίνιος, Ροντριγκίνιο, Ουάσινγκτον.



Επίσημο διαζύγιο με Κεχαγιά


Τη λύση της συνεργασίας με τον Νίκο Κεχαγιά ανακοίνωσε και επίσημα την Δευτέρα, η διοίκηση της Ξάνθης μετά τα αρνητικά αποτελέσματα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.Μετά το αρνητικό αποτέλεσμα και στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη στην Κρήτη, οι ακρίτες αποφάσισαν να χωρίσουν οι δρόμοι με τον Έλληνα τεχνικό."Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ μετά από κοινή συμφωνία ανακοινώνει την λύση του συμβολαίου συνεργασίας με τον προπονητή κο. Κεχαγιά Νικόλαο", ανέφερε η ανακοίνωση.

Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Περιφερειακού


Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Περιφερειακού

1ος όμιλος (1η αγ.)

ΑΕ Πιερέων-Κόσμιο 3-0
Νέστος Χρυσούπολης-Δόξα Πετρούσας 1-3
Ελπίδα Σαπών-Εχίνος Σπορ 0-0
Εβρος Σουφλίου-Εθνικός Γαζώρου 1-0
Μ. Αλ.Ζίχνης-Κεραυνός Κρηνίδων 2-2
Πανδραμαϊκός-Βισαλτιακός 1-2
Προσοτσάνη-Ορφέας Ελευθ. 1-0
Εθνικός Αλεξ.-Ορφέας Ξάνθης 2-3

Ρεπό: ΑΕ Ποντίων Ευμοίρου

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.ΑΕ Πιερέων 3-0 3
2.Δόξα Πετρούσας 3-1 3
3.Ορφέας Ξάνθης 3-2 3
4.Βισαλτιακός 2-1 3
5.Εβρος Σουφλίου 1-0 3
6.Προσοτσάνη 1-0 3
7.Κεραυνός Κρηνίδων 2-2 1
8.Μ. Αλ. Ν. Ζίχνης 2-2 1
9.Ελπίδα Σαπών 0-0 1
10.Εχίνος Σπορ 0-0 1
11.Πανδραμαϊκός 1-2 0
12.Ορφέας Ελευθ. 0-1 0
13.Εθνικός Γαζώρου 0-1 0
14.Εθνικός Αλεξ. 2-3 0
15.Νέστος Χρυσούπολης 1-3 0
16.Κόσμιο 0-3 0
17.ΑΕ Ποντίων Ευμοίρου 0-0 0

2ος όμιλος (1η αγ.)

Οδυσσέας Κορδελιού-Απόλλων Αρναίας 4-2
Αχιλλέας Τριανδρίας-Ελλάς Καλλικράτειας 1-1
Μ. Αλ. Ν. Μυλοτόπου-ΠΑΟΔ 0-1
Θερμαϊκός Θέρμης-ΠΑΟ Κουφαλίων 2-3
Καμπανιακός-Νίκη Πολυγύρου 3-1
ΠΑΟΝΕ-Ολυμπιακός Γαλατ. 0-0
ΠΟ Μουδανίων-Εθνικός Σοχού 0-3
Απόλλων Καλαμαριάς-Δόξα Χέρσου 2-0

Ρεπό: Κιλκισιακός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.Εθνικός Σοχού 3-0 3
2.Οδυσσέας Κορδελιού 4-2 3
3.Καμπανιακός 3-1 3
4.Απόλλων Καλαμαριάς 2-0 3
5.ΠΑΟ Κουφαλίων 3-2 3
6.ΠΑΟ Διοικητηρίου 1-0 3
7.Αχιλλέας Τριανδρίας 1-1 1
8.Ελλάς Καλλικράτειας 1-1 1
9.ΠΑΟΝΕ 0-0 1
10.Ολυμπιακός Γαλατ. 0-0 1
11.Μ. Αλ. Ν. Μυλοτόπου 0-1 0
12.Θερμαϊκός Θέρμης 2-3 0
13.Νίκη Πολυγύρου 1-3 0
14.Απόλλων Αρναίας 2-4 0
15.Δόξα Χέρσου 0-2
16.ΠΟ Μουδανίων 0-3 0
17.Κιλκισιακός 0-0 0

3ος όμιλος (1η αγ.)

Εθνικός Κατερίνης-Αλεξάνδρεια 0-2
Εθνικός Βατερού-Σβορώνος 0-0
Πυρσός Γρεβ.-Γαλατινή Κοζ. 1-1
Κάστορας-Αρης Λόφων 6-0
Μακεδονικός Φούφα-Λευκάδια 1-2
Νάουσα-Σειρήνα Γρεβ. 1-0
ΑΣ Πεντάβρυσου-Καστοριά 1-0
ΑΕ Σιάτιστα-Βατανιακός 0-0
Νίκη Αγκαθιάς-Ολυμπος Λεπτ. 1-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.Κάστορας 6-0 3
2.Αλεξάνδρεια 2-0 3
3.Λευκάδια 2-1 3
4.Νάουσα 1-0 3
5.ΑΣ Πεντάβρυσου 1-0 3
6.Πυρσός Γρεβ. 1-1 1
7.Γαλατινή Κοζ. 1-1 1
8.Νίκη Αγκαθιάς 1-1 1
9.Ολυμπος Λεπτ. 1-1 1
10.Εθνικός Βατερού 0-0 1
11.Σβορώνος 0-0 1
12.Σειρήνα Γρεβ. 0-1 0
13.Σιάτιστα 0-0 1
14.Βατανιακός 0-0 1
15.Μακεδονικός Φούφα 1-2 0
16.Καστοριά 0-1 0
17.Εθνικός Κατερίνης 0-2 0
18.Αρης Λόφων 0-6 0

Αδαμίδης: "Ανίκανος ο Κουκουλάκης"


Ανίκανο χαρακτήρισε τον διαιτητή της αναμετρησης της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης, ο πρόεδρος των κιτρινόμαυρων, Σταύρος Αδαμίδης, με ραδιοφωνική του παρέμβαση, μετά το τέλος του αγώνα.Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, ο πρόεδρος της Ένωσης τόνισε:

"Ο κ. Κουκουλάκης είναι ανίκανος. Έχει τελειώσει από το ελληνικό πρωτάθλημα. Απαιτούμε τη διαγραφή του. Ο κ. Πιλάβιος σφυρίζει αδιάφορα. Να χαίρεται την ελληνική διαιτησία.

Μιλάμε για κατάντια του ποδοσφαίρου. Αν έχει στοιχειώδη κρητική λεβεντιά, ο κ. Κουκουλάκης θα πρέπει να μην ξανασφυρίξει. Αυτό το «παραμύθι» πρέπει να σταματήσει, αλλιώς -όπως ξανάπα- το πρωτάθλημα δεν θα τελειώσει. Μιλάμε σήμερα για τρία πέναλτι και μια κόκκινη κάρτα. Συζητάμε για θέματα βίας, ψάχνουμε λύσεις, αλλά δε σκεφτόμαστε ότι και οι κακές διαιτησίες προάγουν τη βία.

Κι ενώ γίνονται όλα αυτά, ο κ. Πιλάβιος σφυρίζει αδιάφορα. Από αύριο πρέπει να κάτσουμε όλες οι ομάδες να συζητήσουμε πως θα συνεχίσουμε, αλλά η ΑΕΚ σήμερα απαιτεί να αποσυρθεί αυτός ο ανίκανος διαιτητής.

Δεν είναι μόνο εκείνος, όμως. Μιλάμε για ένα ολόκληρο σύστημα, το οποίο δεν ξέρω αν -με αυτό που έγινε σήμερα- έκανε μια επίδειξη δύναμης απέναντι στην ΑΕΚ. Είναι ευκαιρία φέτος να προχωρήσουμε μπροστά, όμως ο κ. Πιλάβιος δεν βοηθάει.

Χαρακτηριστικά, στείλαμε μια επιστολή την περασμένη εβδομάδα και δεν έχουμε πάρει απάντηση. Κάθεται στο γραφείο του, κάνει χαιρετούρες, γεύματα, μόστρα και δε δείχνει κανένα ενδιαφέρον για την πρόοδο του ποδοσφαίρου. Διότι, δεν είναι μόνο το καλό της ΑΕΚ. Πρέπει να θωρακίσουμε ολόκληρο το ελληνικό πρωτάθλημα.

Προσωπικά, δεν είμαι ποτέ ικανοποιημένος από το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας. Αν έδινε το πέναλτι, όμως, ειδικά στο 0-0, θα άλλαζε το ματς. Είναι καθαρή αλλοίωση αποτελέσματος. Δεν έχω μιλήσει με τους παίκτες και τον προπονητή, αλλά μίλησα με τον κ. Κουκουλάκη. Ε, σφύριζε κι εκείνος αδιάφορα. Εγώ του έλεγα για τις φάσεις κι εκείνος έκανε... χάι φάιβ με τους επόπτες. Στην ΑΕΚ επενδύουμε λεφτά, είμαστε μια διοίκηση με νέους ανθρώπους, αλλά έχουμε να αντιμετωπίσουμε συνέχεια το ίδιο κατεστημένο.

Δε διαφωνώ ότι υπάρχει ένα κλίμα καχυποψίας και κάθε σφύριγμα αντιμετωπίζεται έτσι. Όμως, στο συγκεκριμένο ματς μιλάμε για πολλές φάσεις. Μία φάση μπορεί να είναι λάθος, δύο το ίδιο, αλλά όταν είναι τρεις, τέσσερις και πέντε... Υπάρχει διαφορά μεταξύ κακής διαιτησίας και διαιτησίας με δόλο".

Εκτός έδρας νίκη για τη Ρόζενμποργκ


Η Ρόζενμποργκ επιβλήθηκε 3-2 εκτός έδρας της Μπραν, σε αναμέτρηση για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νορβηγίας, και βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης με 56 βαθμούς (16 νίκες-8 ισοπαλίες), έναντι 49 της δεύτερης Βαλερένγκα. Η προσεχής αντίπαλος του Αρη πήρε τη νίκη με τα τέρματα των Χένρικσεν (11΄, 88΄) και Ίβερσεν (63΄), ενώ η Μπραν ισοφάρισε -προσωρινά- δύο φορές με τους Σέβαρσον (40΄) και Βάαγκαν Μόεν (80΄).

Στην αναμέτρηση ο προπονητής της Ρόζενμποργκ, Νιλς Αρνε Έγκεν, χρησιμοποίησε τους εξής ποδοσφαιριστές: Όρλουντ, Λούστιγκ, Ντέμιντοβ, Μπιάρσμιρ, Ντόρσιν, Ανάν, Σκιέλμπρεντ (28΄ Βίνσνες), Χένρικσεν, Σαρέ, Πρίτσα (58΄ Ίβερσεν), Γιάμτφαλ (73΄ Μπακένγκα).