Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Bundesliga: 5η αγωνιστική


Πρωτάθλημα των εκπλήξεων είναι το φετινό στη Γερμανία και οι μεγάλοι έχουν βρει τον μπελά τους από τους μικρούς. Ο χρόνος θα δείξει αν θα συνεχιστεί αυτή η εικόνα, με την πέμπτη αγωνιστική που διεξάγεται μεσοβδόμαδα να αποτελεί ένα καλό τεστ για όλους.

Οι αγνώριστες Μπάγερν και Σάλκε δοκιμάζονται στις έδρες των απροσδόκητα ισχυρών Χόφενχαϊμ και Φράιμπουργκ, ενώ η πρωτοπόρος Μάιντς υποδέχεται την Κολωνία. Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής είναι αυτό μεταξύ Αμβούργου και Βόλφσμπουργκ, ενώ ο Φάνης Γκέκας έχει πράγματα να αποδείξει στην παλιά του ομάδα, Λεβερκούζεν, κατά την επίσκεψή του στην «Μπάι Αρένα» με την Άιντραχτ.

Τρίτη 21/9

Μάιντς-Κολωνία (21:00)

Τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς και συνεχίζει η Μάιντς. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ απέδειξε πως μόνο τυχαία δεν είναι η πορεία της με τη νίκη στη Βρέμη επί της Βέρντερ με 2-0. Από θετικό αποτέλεσμα προέρχεται και η Κολωνία, που απέσπασε 0-0 στο Μόναχο από την Μπάγερν. Οι ΜακΚένα και Ισιάκου θα λείψουν από τους φιλοξενούμενους.

Χόφενχαϊμ-Μπάγερν Μονάχου (21:00)

Η δεύτερη της βαθμολογίας Χόφενχαϊμ φιλοξενεί την ένατη Μπάγερν. Μία πρόταση που όσο απίθανη κι αν φαντάζει, είναι πέρα για πέρα αληθινή... Η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ εντυπωσιάζει με τη σοβαρότητά της σε αντίθεση με τους Βαυαρούς, που μετά τη νίκη της πρεμιέρας μετρούν τρεις συνεχείς γκέλες, δύο μάλιστα στο Μόναχο. Ο Άριεν Ρόμπεν θα αργήσει να επιστρέψει από τον τραυματισμό του και ο Λουίς Φαν Γκάαλ θα πρέπει να βρει λύσεις για την επίθεση.

Ανόβερο-Βέρντερ Βρέμης (21:00)

Από ήττες προέρχονται και οι δύο ομάδες. Η ομάδα του Μίρκο Σλόμκα δεν υπολογίζει στον Καρλίτος, ενώ για τη Βέρντερ στις σημαντικές απουσίες των τραυματιών Μερτεζάκερ, Νάλντο και Πισάρο, προστέθηκε και αυτή του Μπένις μεγαλώνοντας τον πονοκέφαλο του Τόμας Σάαφ.

Τετάρτη 22/9

Λεβερκούζεν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (21:00)

Ο Γιουπ Χάινκες και ο Φάνης Γκέκας επιστρέφουν σαν αντίπαλοι στο Λεβερκούζεν. Οι γηπεδούχοι όχι απλώς έμειναν στο 0-0 με τη Νυρεμβέργη την Κυριακή, αλλά έχασαν με τραυματισμούς και τους Κίσλινγκ και Χέλμες, ενώ εκτός μάχης παραμένουν οι Μπάλακ και Ρενάτο Αουγκούστο. Η Άιντραχτ μετρά τρεις ήττες σε τέσσερα ματς και προέρχεται από το οδυνηρό 1-0 στη Φρανκφούρτη απέναντι στη Φράιμπουργκ, θα παραταχθεί και πάλι δίχως τους Αμανατίδη, Βασόσκι, Μπαϊράμοβιτς και Ρόντε.

Ντόρτμουντ-Καϊζερσλάουτερν (21:00)

Με την ψυχολογία στα ύψη έπειτα από το θρίαμβο με 3-1 στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ απέναντι στη Σάλκε, η Ντόρτμουντ φιλοξενεί την Καϊζερσλάουτερν. Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει ένα... βουνό από προβλήματα, καθώς μετά τους Ντέντε, Χάιναλ και Ζιντάν, τραυματίστηκε και ο Κελ. Από τους νεοφώτιστους θα λείψει μόνο ο Σίμουνεκ.

Αμβούργο-Βόλφσμπουργκ (21:00)

Το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής διεξάγεται στο Αμβούργο. Η ομάδα του λιμανιού μετρά δύο συνεχείς γκέλες (1-1 με Νυρεμβέργη και Ζανκτ Πάουλι) και δεν υπολογίζει στους Τορούν, Στέπανεκ, Κάστελεν και Σον. Οι «λύκοι» πήραν το Σάββατο τους πρώτους τους βαθμούς (2-0 επί του Ανόβερου), αλλά ο Στιβ ΜακΚλάρεν δεν θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τους Φρίντριχ και Ζιανί.

Γκλάντμπαχ-Ζανκτ Πάουλι (21:00)

Η Γκλάντμπαχ προέρχεται από διασυρμό με 7-0 από τη Στουτγκάρδη και βρίσκεται σε πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση. Ο Ντε Καμάργκο παραμένει τραυματίας και ο Μίχαελ Φρόντσεκ καλείται να βρει λύσεις προτού είναι αργά. Οι νεοφώτιστοι έχασαν στο παρά δύο το τρίποντο απέναντι στο Αμβούργο, αλλά έχουν αποδείξει πως είναι ένα αξιόμαχο σύνολο.

Φράιμπουργκ-Σάλκε (21:00)

Εντυπωσιάζει η Φράιμπουργκ με τρεις νίκες σε τέσσερα ματς σε αντίθεση με τη Σάλκε που μετρά μόνο ήττες και προβληματίζει. Ο Φέλιξ Μάγκατ, που απαίτησε μεταγραφές αλλά δεν έχει παρουσιάσει φέτος έργο ανάλογα πετυχημένο με την περσινή σεζόν και το πολύ περιορισμένο μπάτζετ, δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Πλεστάν και τους τραυματίες Μέτσελντερ, Χούγκλαντ, Πάντερ και Κένια.

Νυρεμβέργη-Στουτγκάρδη (21:00)

Καλές οι ισοπαλίες σε Αμβούργο και Λεβερκούζεν, αλλά η Νυρεμβέργη χρειάζεται νίκες για να σωθεί. Μεγάλος απών παραμένει ο Μπουνιάκου για τους Βαυαρούς, ενώ η Στουτγκάρδη, που σάρωσε τη Γκλάντμπαχ με 7-0 και δείχνει να βρίσκει ρυθμό, απόντες θα είναι οι Ντεγκέν, Τάσι και Οντέλ.

H επόμενη (6η) αγωνιστική

Παρασκευή 24/9

Κολωνία-Χόφενχαϊμ (21:30)

Σάββατο 25/9

Μπάγερν Μονάχου-Μάιντς (16:30)
Σάλκε-Γκλάντμπαχ (16:30)
Στουτγκάρδη-Λεβερκούζεν (16:30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Νυρεμβέργη (16:30)
Ζανκτ Πάουλι-Ντόρτμουντ (16:30)
Βέρντερ Βρέμης-Αμβούργο (18:30)

Κυριακή 26/9

Βόλφσμπουργκ-Φράιμπουργκ (16:30)
Καϊζερσλάουτερν-Ανόβερο (18:30)

Δεν υπάρχουν σχόλια: