Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Άκουσε, διαλέγει και «χτυπάει» η ΑΕΚ!!

Τα είπαν Μιλοβάνοβιτς - Μπάγεβιτς για τις επαφές τόσο με τον Γκας Πογιέτ όσο και για τους άλλους προπονητές που αρέσουν στην ΑΕΚ. Έως το τέλος της εβδομάδας η απόφαση και η πρόταση στον εκλεκτό.

Άκουσε, διαλέγει και «χτυπάει» η ΑΕΚ
Και τώρα φουλ… γκάζι στην ΑΕΚ για το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Τραϊανό Δέλλα στον πάγκο.

Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς επέστρεψε στην Αθήνα την Δευτέρα κι αφού παρακολούθησε την μεσημεριανή προπόνηση, είχε συνάντηση με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στα Σπάτα, στην οποία τον ενημέρωσε για όλες τις εξελίξεις απ'το μέτωπο του προπονητή.

Στην ατζέντα του τεχνικού διευθυντή της Ένωσης, δεν μονοπώλησε ο Γκας Πογέτ, που δείχνει να παραμένει φαβορί, αλλά κι άλλες περιπτώσεις τεχνικών που αρέσουν στους ανθρώπους της ομάδας, όπως ο Χάβι Γκράθια. Με την σειρά του ο εκτελεστικός διευθυντής των «κιτρινόμαυρων» αναμένεται να ενημερώσει τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Από εκεί και πέρα, στην ΑΕΚ θέλουν να καταλήξουν άμεσα στον εκλεκτό ώστε μέχρι το τέλος της εβδομάδας να του έχουν κάνει και επίσημη πρόταση.

Το σίγουρο είναι πως η ομάδα θα ταξιδέψει με τον Στέλιο Μανωλά στα Πηγάδια, για το ματς του Κυπέλλου την Τετάρτη απέναντι στην Ξάνθη, ενώ πλέον οι πιθανότητες να κάτσει στον πάγκο και στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Κυριακή αυξάνονται σημαντικά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ολυμπιακός χωρίς… σχόλια!!

Πιο χαλαρή και από… προπόνηση ήταν για τον Ολυμπιακό η αναμέτρηση με τον Αρκαδικό, με τους «ερυθρόλευκους» να νικούν 89-44 ενόψει του ματς με την Αρμάνι στο Μιλάνο.

Ολυμπιακός χωρίς… σχόλια
Ως το καλύτερο… παυσίπονο για την οδυνηρή ήττα από τη Λαμποράλ Κούτσα εξελίχθηκε για τον Ολυμπιακό ο Αρκαδικός.

Οι «ερυθρόλευκοι» επιβεβαίωσαν με τον πιο εμφατικό τρόπο τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, επικρατώντας 89-44 σε ένα ματς που δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμό και ενόψει του δύσκολου παιχνιδιού με την Αρμάνι, στο Μιλάνο, την Παρασκευή (30/10).

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Πειραιά ήταν ο Ματ Λοτζέσκι με 20 πόντους, με τον Αγραβάνη να προσθέτει 17 και τον Στρόμπερι 13. Από τους Αρκάδες ξεχώρισε ο Φώτης Λαμπρόπουλος με 15 πόντους.

Εκτός δωδεκάδας για το σύνολο του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν οι Βαγγέλης Μάντζαρης και Νίκολα Μιλουτίνοφ, ενώ το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα έκανε ο Βασίλης Τολιόπουλος.

Το ματς


Απόντος του Μάντζαρη , ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Χάκετ στην αρχική του πεντάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούσαν από νωρίς ένα προβάδισμα (11-5), ωστόσο έπαιζαν σχεδόν δύο… ταχύτητες κάτω στα πρώτα λεπτά. Αμυντικά, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκαναν καλή δουλειά έχοντας «θωρακίσει» τη ρακέτα τους, ενώ οι λύσεις στην επίθεση ήρθαν από τον εορτάζοντα Δημήτρη Αγραβάνη για το +11 (19-8). Ο Αρκαδικός από την άλλη, δεν έδειχνε να μπορεί να κοιτάξει στα ίσα την ομάδα του Πειραιά, η οποία έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη 21-11.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα για τους Αρκάδες και ακόμη πιο απλά για τους «ερυθρόλευκους». Η πολύ καλή άμυνα της ομάδας Πειραιά ανάγκαζε τους φιλοξενούμενους σε πολλά μακρινά άστοχα σουτ και με τον Λοτζέσκι από την άλλη να ερχόταν με… φόρα από τη Βιτόρια, ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 18-0 (!) για το +28 (39-11). Η ομάδα του Καστρίτη σκόραρε μόνο με βολές, την ώρα που οι πρωταθλητές αύξαναν ολοένα και περισσότερο την υπέρ τους διαφορά -και μάλιστα με τον Στρόμπερι να είχε πάρει… φωτιά αυτή τη φορά- με την τιμή της να φτάνει στο +35 (50-15).

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η διαφορά έφτασε στο μέγιστο +38 (53-15), όμως οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ χαλαροί στην άμυνα με τον Αρκαδικό να πετυχαίνει στη συνέχεια 12 πόντους σε τέσσερα λεπτά (57-27). Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε πολύ μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, με την ομάδα του Πειραιά να συντηρεί την υπέρ της διαφορά πάνω από τους 30 πόντους και να τη διαμορφώνει στο +38 (71-33).

Παρά τις ριζικές αλλαγές που έκανε στην πεντάδα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο Ολυμπιακός συνέχιζε στο ίδιο μοτίβο και στην τέταρτη περίοδο, καθώς με ένα σερί 10-0 πήγε ακόμη και στο +48 (81-33). Όπως είναι φυσικό, τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους πρωταθλητές να φτάνουν στο ροζ φύλλο με το τελικό 89-44.

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 50-15, 71-33, 89-44

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 6, Παπαπέτρου 3, Σπανούλης 5 (1), Πρίντεζης 2, Χάκετ 7, Χάντερ 9, Στρόμπερι 13 (3), Τσαϊρέλης, Τολιόπουλος, Αγραβάνης 17 (3), Λοτζέσκι 20 (4), Αθηναίου 7 (1).

Αρκαδικός (Καστρίτης): Λαμπρόπουλος 15, Βαν Όστρουμ 7 (1), Στεφανίδης 8, Μπράουν, Νουουτίνεν 5 (1), Καραμαλέγκος, Κοψαύτης 1, Κωνσταντίνου, Καλλινικίδης 5 (1), Τζουγκαράκης 3, Σάντι, Σταματόπουλος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το τρελό που κυνηγάει η Μπάγερν!!

Οι Βαυαροί έφτασαν σε ξεκίνημα τις 10 σερί νίκες και με μία ακόμα θα πιάσουν το ρεκόρ της θρυλικής Τότεναμ του Μπιλ Νίκολσον (1960-’61). Διαβάζει ιστορία ο Γιώργος Καραμάνος.
Είναι 3 Νοεμβρίου του 2013, η αναμέτρηση έχει ολοκληρωθεί, αλλά κανείς από τους τιφόζι που βρίσκονται στο «Ολίμπικο» του Τορίνο δεν λέει να αποχωρήσει. Ο Αλέσιο Τσέρτσι, ο άνθρωπος που λίγα λεπτά νωρίτερα έχει σταματήσει (1-1) το εκπληκτικό σερί της Ρόμα, παίρνει τους συμπαίκτες του και πιασμένοι χέρι χέρι στη σειρά αποθεώνονται από τους οπαδούς με το περίφημο «ολε, όλε», σε έναν πανηγυρισμό που έμοιαζε λες και είχαν νικήσει τη Μπαρτσελόνα στο Champions League. Και όμως ήταν απλά μία ισοπαλία εντός έδρας.

Λίγο πιο δίπλα στεναχωρημένοι οι Ρωμαίοι είδαν τις διαδοχικές νίκες τους να διακόπτονται στο νούμερο 10 και να μην φτάνουν το απόλυτο ποδοσφαιρικό ρεκόρ. Αυτό λοιπόν θα εξακολουθήσει να το κατέχει μόνη της η Τότεναμ της σεζόν 1960-'61. Αυτό που πλέον έχει την δυνατότητα να ισοφαρίσει η Μπάγερν του Πεπ Γκουαρδιόλα. Πριν όμως μιλήσουμε για τους Βαυαρούς, ας δούμε ποια ήταν εκείνη η μυθική ομάδα των Spurs που έφτασε στο 11 στα 11...

Από σπόντα... Μπιλ Νίκολσον
Η ιστορία της ξεκινάει κάπως παράδοξα και όχι βάσει σχεδιασμού. Τον Οκτώβριο του 1958 ο προπονητής Τζίμι Αντερσον μαθαίνει από τους γιατρούς πως έχει πρόβλημα στην καρδιά του και θα πρέπει να σταματήσει να αγχώνεται στους πάγκους. Η δουλειά θα ανατεθεί στον βοηθό του Μπιλ Νίκολσον. Ο 39χρονος τότε Νίκολσον δεν ήταν βέβαια ένας όποιος κι όποιος βοηθός, αλλά ένας ανερχόμενος τεχνικός με παρελθόν στο σύλλογο (από το 1938 έως το 1955 ως παίκτης των Spurs και πρωταγωνιστής στο παρθενικό πρωτάθλημα του 1950-'51) και ένα Μουντιάλ στην πλάτη του, καθώς στη Σουηδία το 1958 υπηρέτησε ως βοηθός του εκλέκτορα της Εθνικής Αγγλίας, Γουόλτερ Γουίντερμποτομ.

Οταν ανέλαβε, η Τότεναμ βρισκόταν έξι βαθμούς από την ουρά της βαθμολογίας. Ωστόσο, στο παρθενικό ματς του ως πρώτος κόουτς την οδήγησε στο απίστευτο 10-4 επί της Εβερτον (η μεγαλύτερη νίκη της ever στο πρωτάθλημα). Η χρονιά θα σωθεί έστω και δύσκολα και την επομένη σεζόν τα πράγματα θα πάνε αρκετά καλύτερα. Μεταγραφές και σταδιακή εμπέδωση στο τι αξίωνε ο προπονητής θα απογείωναν τους Λονδρέζους στο αξεπέραστο ρεκόρ της αμέσως επόμενης περιόδου (1960-'61). Το σερί θα περιλάμβανε νίκη επί της Αρσεναλ στο «Χάιμπουρι», και «τεσσάρες» επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και εκτός έδρας επί της 3ης στο φινάλε Γουλβς.
ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ 11 ΣΕΡΙ ΝΙΚΕΣ
Τότεναμ-Εβερτον 2-0
Μπλάκπουλ-Τότεναμ 1-3
Μπλάμπερν-Τότεναμ 1-4
Τότεναμ-Μπλάκπουλ 3-1
Τότεναμ-Μάν. Γιουνάιτεντ 4-1
Μπόλτον-Τότεναμ 1-2
Αρσεναλ-Τότεναμ 2-3
Τότεναμ-Μπόλτον 3-1
Λέστερ-Τότεναμ 1-2
Τότεναμ-Αστον Βίλα 6-2
Γουλβς-Τότεναμ 0-4
ΤΟΤΕΝΑΜ-ΜΑΝ. ΣΙΤΙ 1-1


Παραλίγο απώλεια του τίτλου
Αν και αρχικά υπήρξε σκληρή κριτική για το 2-3-5 που επέμενε πατροπαράδοτα (είχε αρχίσει να ξεπερνιέται εκείνη την εποχή από το 3-4-3 ή αλλιώς WM στην μετά Χέρμπερτ Τσάπμαν αρχική εκδοχή του) να χρησιμοποιεί ο Νίκολσον, η Τότεναμ θα έπαιζε εκπληκτικά επιθετικό ποδόσφαιρο χωρίς να της κοστίζει αμυντικά η τόσο δημιουργική φιλοσοφία. Με ρεκόρ γκολ 38-11 στα 11 πρώτα ματς του ρεκόρ, θα έφτανε στο τέλος να έχει την απίστευτη παραγωγή των 115 τερμάτων (55 κατά). Το σερί όμως θα σταματούσε απρόσμενα στις 10 Οκτωβρίου, στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», από τη Μάντσεστερ Σίτι.


Το 2-3-5 του Νίκολσον
Μέχρι το φινάλε η Τότεναμ θα είχε όμως σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της, αλλά θα κατακτούσε τον τίτλο. Ωστόσο, με τρεις ακόμα ισοπαλίες και το χειρότερο, επτά ήττες, θα έφτανε στις 17 Απριλίου να υποδεχτεί τη 2η Σέφιλντ Γουένσντεϊ με πλεονέκτημα ενός βαθμού. Μάλιστα η αντίπαλοι θα προηγούνταν στο σκορ αν και οι αρχικανονιέρηδες Μπόμπι Σμιθ και Λες Αλεν θα έκαναν την ανατροπή (2-1) που θα εξασφάλιζε το πρωτάθλημα. Στα ματς που θα ακολουθούσαν, τα Σπιρούνια θα γνώριζαν δύο ακόμα ανώδυνες ήττες που δεν θα τους επέτρεπαν να κάνουν ακόμα ένα ρεκόρ. Η τελική συγκομιδή τους ανήλθε στους 66 βαθμούς. Με έναν ακόμα πόντο θα είχαν ξεπεράσει την θρυλική Αρσεναλ της σεζόν 1930-'31.
Τα αστέρια
Εννοείται πως το ρόστερ εκείνης της ομάδας δεν είχε κανέναν ξένο και απαρτιζόταν μόνο από Βρετανούς. Ειδικά η βασική 11άδα που άλλαζε μόνο εάν τραυματιζόταν κάποιος, είχε έξι Αγγλους, τρεις Σκοτσέζους, έναν Βόρειο-Ιρλανδό και έναν Ουαλό. Το επίτευγμα του Νίκολσον ήταν ότι είχε μαζέψει παίκτες που δεν ήταν πρωταγωνιστές εκεί που έπαιζαν και με αυτούς κατάφερε να στήσει ένα τρομερό σύνολο. Κορυφαίος όλων ο Σκοτσέζος μέσος Ντέιβ Μακάι, ο οποίος αργότερα στα ποδοσφαιρικά γεράματα του (1972) θα συναντιόταν με τον τεράστιο Μπράιν Κλαφ και μαζί θα κατακτούσαν το πρωτάθλημα με τη νεοφώτιστη Ντέρμπι Κάουντι.
Επίσης ο Νίκολσον ανάστησε τον 36χρονο Ντάνι Μπλαντσφλάουερ που άπαντες θεωρούσαν τελειωμένο. Εκείνος θα ήταν αρχηγός του έπους και ηγέτης της μεσαίας γραμμής μαζί με τον Μακάι. Το φοβερό ήταν πως στην ηλικία του έπαιξε όλα τα ματς της χρονιάς σε όλες τις διοργανώσεις (48) και έβαλε και έξι γκολ. Σημείο αναφοράς ήταν ο πιο νεαρός παίκτης της, ο Κλιφ Τζόουνς που ήταν εκείνη την εποχή ο ταχύτερος παίκτης στο Νησί. Μαζί με τους Τζον Γουάιτ, Λες Αλεν και Τέρι Ντάισον σιγοντάριζαν στην επιθετική πεντάδα τον ασυγκράτητο σέντερ φορ Ρόμπερτ Σμιθ των 32 γκολ σε 36 αγώνες!

Η χρυσή εποχή
Φυσικά εκείνη η σούπερ ομάδα δεν επαναπαύτηκε με τον έναν τίτλο. Στον τελικό του Κυπέλλου νίκησε 2-0 τη Λέστερ και έγινε η πρώτη ομάδα στην Αγγλία που κατέκτησε το νταμπλ μετά από 64 χρόνια (Αστον Βίλα 1896-'97). Αυτό όμως δεν ήταν παρά η αρχή της χρυσής περιόδου της Τότεναμ. Με τον Νίκολσον στον πάγκο μπορεί να μην κέρδισε ξανά το πρωτάθλημα, αλλά έως και το 1974 που εκείνος θα αποσυρόταν, έχει να υπερηφανεύεται για δύο ακόμα Κύπελλα (1962, 1967), τρία Σούπερ Καπ (1961, 1962, 1967), δύο Λιγκ Καπ (1971, 1973), μα πάνω απ' όλα αυτά που κατάφερε στην Ευρώπη. Το 1963 η Τότεναμ θα διέλυε 5-1 την Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων και θα γινόταν η πρώτη βρετανική ομάδα που θα κατακτούσε ευρωκούπα.

Το απρόσμενο φινάλε ενός Μεγάλου
Εναν χρόνο νωρίτερα θα αποκλειόταν στα ημιτελικά του Πρωταθλητριών από την μετέπειτα κάτοχο Μπενφίκα του Εουσέμπιο, ενώ θα κατακτούσε το Κύπελλο UEFA (1972) και θα έχανε ακόμα μία κούπα από τη Φέγενορντ (1974). Σε εκείνον τον τελικό οι οπαδοί των δύο ομάδων θα έκαναν σοβαρά επεισόδια. Ο χουλιγκανισμός είχε κάνει για τα καλά την εμφάνιση του και αυτό δεν μπορούσε να το αντέξει ο εκπληκτικός προπονητής και ρομαντικός ποδοσφαιράνθρωπος Μπιλ Νίκολσον.
Λίγο αργότερα θα άφηνε όλο τον κόσμο εμβρόντητο, ανακοινώνοντας την απόσυρση του εξαιτίας του χουλιγκανισμού και τον πολλών χρημάτων που είχαν μπει στο ποδόσφαιρο. Ο εμβληματικός αυτός κόουτς σταματούσε στα προπονητικά ντουζένια του, αφήνοντας ωστόσο, κληρονομία μία εκπληκτική εποχή και αυτό που δεν μπόρεσε καμία ομάδα στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης να πιάσει μέχρι τις μέρες μας!
Οι μνηστήρες και οι Βαυαροί
Από το 1961 λοιπόν μόλις δύο ήταν οι ομάδες που το άγγιξαν, μα κόλλησαν στο Νο11. Η πρώτη ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1985-’86) και η δεύτερη η Ρόμα (2013-’14) που αναφέρθηκε στο ξεκίνημα του κειμένου. Για να έρθει τώρα η Μπάγερν να το απειλήσει. Τα «θύματα» της από το ξεκίνημα ήταν…
Αμβούργο 5-0
Χόφενχαϊμ 2-1
Λεβερκούζεν 3-0
Αουγκσμπουργκ 2-1
Ντάρμσταντ 3-0
Βόλφσμπουργκ 5-1
Μάιντς 3-0
Ντόρτμουντ 5-1
Βέρντερ 1-0
Κολωνία 4-0

Σε αυτό το διάστημα μάλιστα η Μπάγερν έχει βάλει 33 και έχει δεχτεί μόλις τέσσερα γκολ. Την επόμενη Παρασκευή θα ταξιδέψει στην Φρανκφούρτη για να αντιμετωπίσει την Αϊντραχτ. Εάν νικήσει, θα κάνει το 11 στα 11 σε αρχή σεζόν. Τώρα εάν το κα΄νει αυτό και την μεθεπόμενη αγωνιστική καθαρίσει και τη Στουτγκάρδη εντός, θα καταρρίψει ένα μυθικό ρεκόρ που άντεξε για περίπου μισό αιώνα και θα γράψει ιστορία. Όπως έκανε κάποτε η κορυφαία Τότεναμ όλων των εποχών, η ομαδάρα του θρυλικού Μπιλ Νίκολσον…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αλήτικη διαιτησία, προβληματικός Παναθηναϊκός!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την αλήτικη διαιτησία του Αρετόπουλου στην Τούμπα, αλλά και την προβληματική εμφάνιση του Παναθηναϊκού και το μπλακ άουτ για άλλη μία φορά για ένα τέταρτο μετά το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ.
Λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι της Τούμπας έγραψα, για το τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός, για να πάρει θετικό αποτέλεσμα :«Για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να φύγει με θετικό αποτέλεσμα σήμερα από την Τούμπα θα πρέπει η συγκέντρωση των παικτών του να είναι στο 150%, να προσέξει πολύ τα άκρα του και να χτυπήσει τον ΠΑΟΚ από τον άξονα».
ADVERTISEMENT
Τίποτα από τα τρία δεν έγινε. Συγκέντρωση καμία ειδικά στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου. Και στο δεύτερο και στο τρίτο γκολ υπάρχει ανόητη αντίδραση από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, που δεν συνάδει με παίκτες, που πάνε με το… μαχαίρι στα δόντια, για να παίξουν ένα ντέρμπι. Τα άκρα του ο Παναθηναϊκός δεν τα πρόσεξε, παρά το γεγονός, ότι σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι έχει εκεί την δύναμή του.
Ο Ροντρίγκες και ο Ζάιρο έκαναν πάρτι από τα δεξιά και ο Νάνο δεν μπορούσε να τους ανακόψει με τίποτα, αφού δεν είχε βοήθειες και από τον Αμπέντ. Τα γκολ τα έφαγε από τα άκρα ο Παναθηναϊκός. Επίσης δεν μπόρεσε να απειλήσει από τον άξονα, αφού οι μέσοι του δεν πέρασαν τις πάσες προς τον Μπεργκ και τον Καρέλη που ερχόταν από τα άκρα.
Όλα αυτά θα ήταν η μοναδική αναφορά στο παιχνίδι της Τούμπας, όπου ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός και έχασε. Αλλά θες να γράψεις για ποδόσφαιρο με διάθεση να μην γκρινιάξεις και δεν μπορείς. Δεν σε αφήνουν τα λαμόγια. Ήμουν σίγουρος, ότι ο Αρετόπουλος θα παίξει κόντρα Παναθηναϊκό, όπως κάνει σε κάθε ματς, αλλά δεν περίμενα ότι θα είναι τόσο προκλητικός, τόσο ξετσίπωτος. Μας ανάγκασε με το πέναλτι, που έδωσε στον ΠΑΟΚ να θυμηθούμε τον Παπουτσέλη μετά από 19 χρόνια.
Κατ’ αρχάς υπάρχει επιθετικό φάουλ του Ζάιρο στον Ταυλαρίδη, στη συνέχεια ο Ταυλαρίδης παρεμποδίζει με το σώμα του τον Ζάιρο εκτός περιοχής και ο Αρετόπουλος έδωσε πέναλτι. Με τον βοηθό Τουμπακάρη να μην του λέει, ότι η παράβαση έγινε εκτός περιοχής (και πώς να του το πει. Κορόιδο είναι; Πως θα δει και πάλι το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού από την σουίτα στα επίσημα με άλλα…. φυντάνια της διαιτησίας). Ο Αρετόπουλος… μεγάλωσε την περιοχή, έδωσε το πέναλτι ο ΠΑΟΚ έκανε το 1-0 και μετά ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε.
Απαράδεκτο για Παναθηναϊκό να παρουσιάζει την κατάρρευση στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου ημιχρόνου και να δέχεται άλλα δύο γκολ. Η διαιτησία, μπορεί να σου σπάει τα νεύρα, αλλά και εσύ πρέπει να κάνεις τα πάντα, για να τους αναγκάσεις να εκτεθούν και άλλο. Και δεν έγινε πρώτη φορά αυτή η κατάρρευση. Έγινε και με την Μπριζ και χάθηκε η πρόκριση στην Ευρώπη, έγινε και με την Καμπάλα στην Λεωφόρο. Σε αυτό το κομμάτι εκτός από τους παίκτες έχει μεγάλη ευθύνη και ο Αναστασίου που δεν μπορεί να βρει λύση για την κατάρρευση.
Στο δεύτερο ημίχρονο και με το 3-0 στην πλάτη δεν μπορώ να σταθώ πολύ. Απλά και στο 3-0 αυτό το τομάρι που λέγεται Αρετόπουλος έπνιξε πέναλτι στον Μπεργκ και δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Τζαβέλα, που τον τράβηξε και τον έριξε κάτω. Ήταν στο 51 νωρίς και θα άλλαζε και τις ισορροπίες, σιγά μην το έδινε. Όταν το παιχνίδι έφθασε στο τελευταίο τέταρτο έδωσε το πέναλτι που έγινε στον Μαρινάκη και έγινε το 3-1 και η τελετή έλαβε τέλος.
Συμπερασματικά. Αλήτικη διαιτησία από τον Αρετόπουλο και κακή εμφάνιση από τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Αν δεν δινόταν αυτό το πέναλτι-φάντασμα δεν είμαι καθόλου βέβαιος, ότι θα έμπαιναν και τα άλλα δύο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή και απειλούσε από τα άκρα, αλλά δεν έκανε ευκαιρίες. Και αν το ημίχρονο πήγαινε στο 0-0 μπορεί να είχε άλλη εξέλιξη το παιχνίδι.
Η προβληματική εμφάνιση του Παναθηναϊκού βάζει και πάλι τον Αναστασίου σε έντονη αμφισβήτηση από φίλους του Παναθηναϊκού και ακολουθούν δύο παιχνίδια στην Λεωφόρο με Λεβαδειακό (κύπελλο), ΑΕΚ (πρωτάθλημα), που είναι κρίσιμα, για το αν θα φουντώσει και πάλι η εσωστρέφεια, η θα επανέλθει η ηρεμία.
ΥΓ1: Στον ΠΑΟΚ κατάλαβαν, για ποιο λόγο ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε τον Αρετόπουλο; Φαντάζομαι,επίσης ότι η απόδοσή του Αρετόπουλου και το πέναλτι που έδωσε στο 0-0 θα τους ικανοποίησε.
ΥΓ2: Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά η πολλοστή φορά σε ντέρμπι που ο Τζαβέλας και ο Βίτορ μένουν ατιμώρητοι. Ο πρώτος δεν παίζει ποδόσφαιρο, αλλά ….ράγκμπι και σε κάθε στημένη φάση τραβάει τις φανέλες των αντιπάλων χωρίς να δίνονται τα πέναλτι. Ο Βίτορ και σήμερα χτύπησε εκτός φάσης αντίπαλό του. Αυτή την φορά τον Βίτορ, που στο 43 έριξε σφαλιάρα εκτός φάσης από πίσω στον Μπεργκ, αλλά αντί να δει κόκκινη είδε κίτρινη. Ο Σουηδός δεν αντέδρασε, διότι… ήξερε ότι τον είχε έτοιμο ο Αρετόπουλος μόνο και μόνο αν άνοιγε το στόμα του να πει κάτι.
ΥΓ3 : Η παρουσία του Κουτρουμπή αντί του Λαγού στα χαφ δεν δικαίωσε τον Αναστασίου, ούτε φυσικά η είσοδος του Πέτριτς αντί του Καρέλη. Και το πιο ανησυχητικό σε αυτό το ματς είναι, ότι η ομάδα δεν έκανε ευκαιρίες..

*Πηγή: gazzetta.gr*

Καλύτερος ΚΑΙ σε αυτό το παιχνίδι!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό και απαντάει σε όσους θεωρούν ότι ο Αρετόπουλος βοήθησε τον Δικέφαλο του Βορρά.
Τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ και πάλι. Έβγαλε ένα ακόμη ντέρμπι ( ο μόνος με τόσα πολλά μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα) όντας καλύτερος του αντιπάλους του.

Ευτυχώς (για τον ίδιο και τον κόσμο του) ο ΠΑΟΚ εκτός από ανώτερος, κατάφερε να πάρει και τους τρεις βαθμούς, ξεπερνώντας τις λεπτομέρειες που τους στέρησαν νίκες σε άλλες περιπτώσεις. Έτσι, τώρα  αναγνωρίζεται η προσπάθεια, η οργάνωση, η επιθετικότητα, το πλάνο, η δημιουργία που χαρακτηρίζει σχεδόν όλα τα ματς του νέου ΠΑΟΚ.

Αυτής της ομάδας που παίζει μαζί ΜΟΝΟ 70 μέρες, αλλά μετά τα προκριματικά του καλοκαιριού στην Ευρώπη που τον έφεραν στους ομίλους, μετά τα πιο πολλά ματς στο πρωτάθλημα με δυνατούς αντιπάλους, μετά την ΑΕΚ, παρουσιάστηκε καλύτερος και από τον Παναθηναϊκό που αποτελεί μία από τις πιο δυνατές ομάδες της χώρας και φέτος.

Επί 60 λεπτά στην Τούμπα ΜΟΝΟ ο ΠΑΟΚ δημιουργούσε, μόνο ο ΠΑΟΚ έκανε φάσεις (ήταν περίπου 10-1 οι τελικές σε εκείνο το σημείο) ΜΟΝΟ ο ΠΑΟΚ έδειχνε ότι μπήκε για να κερδίσει ουσιαστικά τον αντίπαλο, αλλά και τυπικά με βάση το σκορ. (Τα ξεχωρίζουμε εδώ και λίγες μέρες μετά το θαύμα του Καυταντζογλείου….). Και όλα τα παραπάνω, λειτουργώντας άψογα και σε ανασταλτικό επίπεδο.

Το ποδόσφαιρο όμως είναι 90 λεπτά, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και ο ΠΑΟΚ έβγαλε έναν φόβο, μία κακή νοοτροπία που του στέρησε το θριαμβευτικό φινάλε. (Ξέρουμε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, άλλοι θα σχολίαζαν ότι…. έκανε συντήρηση δυνάμεων, φερ πλέι, έδωσε χώρο στον αντίπαλο, έβαλε φρένο και άλλα τέτοια ψεύτικά ποδοσφαιρικά σχόλια, που είναι για τις εντυπώσεις).

ΟΧΙ! Ο ΠΑΟΚ ήταν κακός στο τελείωμα του αγώνα και έδειξε να χάνει τον στόχο του μέσα στο γήπεδο.

Μετά από δύο μήνες δουλειάς όμως… αυτό έλειπε να τα είχε όλα λυμένα.

Στο τέρμα πάντως και στις στημένες μπάλες του αντιπάλου… ένα ζήτημα ήδη διορθώνεται. Και εφόσον ξεπεράσει αυτές τις λεπτομέρειες πίσω ο ΠΑΟΚ, εφόσον γίνει και πιο εύστοχος μπροστά (χρειάζονταν 1/10 τελικές να σκοράρει) τότε φθάνει σε φοβερά επίπεδα, για το διάστημα όπου ο Τούντορ είναι στον πάγκο του.

Οι ΠΑΟΚτσήδες αξίζει να χαίρονται γι’ αυτή τη νέα προσπάθεια και να κάνουν πιο πολλά για να την ενισχύσουν (τα 15 χιλιάδες εισιτήρια είναι λίγα για τέτοιο ματς) απομονώνοντας και τις απαξιωτικές φωνές που τόλμησαν να γράψουν… όργια την περασμένη εβδομάδα, όταν το ματς του 2-4 έτυχε και έληξε 3-3.

* Για την διαιτησία και τον Αρετόπουλο: Έχουμε συμφωνήσει (νομίζω) ότι η νέα παράγκα, το λεγόμενο σύστημα που έχει «σκίσει» το ποδόσφαιρό μας, στις εντός γηπέδου καταστάσεις, βασίζεται στα μικρά, μη τηλεοπτικά σφυρίγματα που δίνονται κατά δεκάδες από πρόθεση και ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ την ροή και την εικόνα των αναμετρήσεων. Αυτό πιστεύω, αυτό βλέπω και ΜΟΝΟ για τέτοιου είδους διαιτησίες(άπειρες πέρυσι)  συγκεκριμένων διαιτητών, ανοίγω θέμα. (Τα γράφω κάθε εβδομάδα αυτά, ακόμη και μετά το 3-3 του Καυταντζογλείου όπως διαμορφώθηκε στο τέλος).
ADVERTISEMENT
Χθες, ο ανώτερος ΠΑΟΚ προηγήθηκε με πέναλτι που έγινε εκτός περιοχής, κάτι το οποίο στην ροή του παιχνιδιού ΔΕΝ κατάλαβε ούτε ο Ταυλαρίδης. Αν κάποιος θεωρεί αυτή την φάση εύκολη, ή ότι εσκεμμένα έδωσε το πέναλτι ο Αρετόπουλος, δυσκολευόμαστε να συνεννοηθούμε.
Το… τι θα γίνονταν αν ο ΠΑΟΚ δεν προηγούνταν σε εκείνη την φάση είναι… υπόθεση. Αυτό που είδαμε, είναι ότι πριν και μετά την φάση μόνο ο ΠΑΟΚ επιτίθονταν με πλάνο και έκανε φάσεις, ενώ ο Παναθηναϊκός την πρώτη τελική, την έκανε στο 33΄ ενώ την περιοχή του Γλύκου επισκέφθηκε μόνο μετά το 60΄ χωρίς και πάλι να γίνουν μεγάλες φάσεις.
Σε κάθε περίπτωση, σε ματς όπου δεν υπήρχαν 10-15-20- μονόπατα λάθη (ακόμη και τα φάουλ ήταν 10-17 υπέρ του Παναθηναϊκού, οι κάρτες 4-1) δεν μπορεί να κυριαρχεί η κουβέντα για διαιτησία. (Κάτι χέρια του Ζέκα στο 12΄, κάτι πεσίματα του Μακ, του Ροντρίγκεζ που λένε οι ΠΑΟΚτσήδες, αλλά και του Μπεργκ, είναι να χαμε να λέγαμε…). Αυτό ξέρει ο ΚΑΙ Αναστασίου που μίλησε σωστά στην συνέντευξη Τύπου. Αυτό ξέρουν και οι παίκτες του Παναθηναϊκού που «φαγώνονταν» μεταξύ τους και στο τέλος του άκουγαν μέχρι και στη Χαριλάου…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μποτία (4)=Μπεργκ (2)+Μακ (2)!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta γιατί «έβλεπε» πολύ… Μποτία στο Περιστέρι!
ΜΙΛΟΥΣΑ κάποια στιγμή μετά το παιχνίδι της Κροατίας με τον Μ. Τσώχο και μου είπε, λογικά, «πολύ δύσκολα σε βλέπω την Κυριακή στο Περιστέρι».
ADVERTISEMENT
Η απάντησή μου ήταν, «όλα καλά, με καμιά κεφαλιά του Μποτία»! Και το γράφω αυτό σήμερα, απλά για να εξηγήσω τι είχα στο μυαλό μου, πιστεύοντας ότι ο Ολυμπιακός εύκολα η, δύσκολα θα έκανε το διπλό.
Πρώτον, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ο Ολυμπιακός για τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα δεν θα κέρδιζε στο Περιστέρι! Εντάξει, πήγε τρεις φορές στην Άρσεναλ κι έχασε, αλλά την τέταρτη κέρδισε! Δεν μπορεί κάθε χρόνο να τον σταματάει ο Ατρόμητος!
Δεύτερον, το έβλεπα ότι η λύση θα ήταν μία στημένη φάση, αφού ο Ατρόμητος θα έπαιζε φουλ άμυνα, οπότε θα έκλεινε τους διαδρόμους, όμως στις στατικές φάσεις έχει φέτος πρόβλημα, αφού έτσι τον κέρδισαν και ο ΠΑΟΚ (με δύο κόρνερ) και η ΑΕΚ (με ένα φάουλ)!
Τρίτον, γιατί με γκολ Μποτία κι όχι π.χ. Μιλιβόγεβιτς, Σιόβα, Κασάμι, Ιντέγε, που απειλούν κι αυτοί στον αέρα; Και γιατί έχει ρέντα ο Μποτία, αλλά και γιατί τα δύο τελευταία διπλά του Ολυμπιακού στο Περιστέρι είχαν έρθει από γκολ Ισπανών! 1-0 με γκολ του Όσκαρ κι 1-0 με γκολ του Φουστέρ! Κι εγώ τα πιστεύω αυτά!
Θα μου πεις, περίμενες δύο γκολ του Μποτία; Όχι. Πίστευα πως με 1-0 θα το καθάριζε ο Ολυμπιακός το ματς. Και για να είμαι ειλικρινής, το προτιμούσα από το 2-1! Δεν μου άρεσε ρε παιδί μου που έφαγε γκολ ο Ρομπέρτο μετά από τα τρία πολύ μεγάλα παιχνίδια στα οποία κράτησε το μηδέν (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ).
Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός πέρασε κι από εκεί, χάρη στην ικανότητα του Μποτία όταν προωθείται στην αντίπαλη περιοχή στα κόρνερ και στα φάουλ. Και ναι μεν σίγουρα είναι σε καλό φεγγάρι ο Ισπανός, όμως το έχει κιόλας-πέρσι είχε βάλει γκολ στη Γιουβέντους μέσα στο Τορίνο, ενώ ειχε σκοράρει κι άλλες δύο φορές. Και στην Ισπανία σχεδόν κάθε σεζόν έβαζε ένα-δύο γκολάκια.
Δεν είναι κανένας τυχαίος ο Μποτία! Από την περίφημη Ακαδημία της Μπαρτσελόνα προέρχεται! Είχε παίξει και στην πρώτη ομάδα πριν έξι χρόνια, τελευταία αγωνιστική, μισή ώρα στο Κορούνια-Μπάρτσα 1-1. Και μετά επί πέντε χρόνια έπαιζε στην Πριμέρα, φτάνοντας μία σεζόν και σε ένα σύλλογο όπως η Σεβίλλη.
Το θέμα με τον Μποτία, που θα γίνει 27 τον Γενάρη, είναι ότι βγάζει τραυματισμούς κι ότι κάποιες στιγμές κάνει τα εύκολα δύσκολα, χάνοντας τη συγκέντρωσή του. Ειδάλλως, μπορεί να μην είναι κανένας…μπαλαδόρος αμυντικός, αλλά έχει όλα τα στοιχεία του καλού στόπερ: αλτικότητα, άμεση επέμβαση, βγαίνει πρώτος στην μπάλα, δεν κωλώνει να πάει και στα πλάγια, κάνει τάκλιν και πέφτει πάντα στη φωτιά!
Και πλάκα πλάκα αυτή την στιγμή, στο ένα τέταρτο της σεζόν, έχει τέσσερα γκολ (σε 5 ματς!) κι ο Μπεργκ έχει δύο, ο Μακ δύο, ο Μπερμπάτοφ τρία (το ένα με πέναλτι), ο Αραβίδης τρία, ο Κλάους ένα, ο Πέτριτς δύο (το ένα με πέναλτι), ο Ναπολεόνι ένα, ο Καπετάνος μηδέν. Κι ακόμη κι οι δικοί μας, ο Ιντέγε δύο κι ο Τσόρι ένα!
Φτου να μην τον ματιάσουμε!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μαραγκός: «Μεγάλη επιτυχία αν κερδίσουμε τον Ολυμπιακό»

Στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Στέλιος Μαραγκός και μίλησε για τη νίκη της ομάδας του επί του Πανιώνιου, για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό αλλά και για την διπλή ιδιότητα του Καρυπίδη.

Για τη νίκη της ομάδας του: «Σίγουρα ήταν μια μεγάλη νίκη, γιατί είχαμε κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα στην έδρα μας, και υπάρχει το παράδοξο ότι κερδίζουμε εκτός έδρας. Θεωρώ πως είναι εντελώς συγκυριακό αυτό και μην ξεχνάτε ότι εμείς παίζαμε με μεγάλες ομάδες στην έδρα μας.»

Για το αν η διαφορά την κάνει η έδρα: «Εμείς θέλουμε να κερδίζουμε εντός έδρας και ελπίζουμε να ξεκινήσουμε να το πραγματοποιούμε και αυτό από εδώ και πέρα.»

Για το εντός έδρας αήτηττο των 15 αγώνων του Πανιώνιου: «Αυτό κάνει ακόμα πιο μεγάλη τη νίκη μας.»

Για τη ψυχολογία του ίδιου για τον τραυματισμό του Βεργώνη: «Είναι πολύ στενάχωρο να τραυματίζεται ένας συμπαίκτης σου. Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Μπαλάφα, αυτός του Αλέξη είναι εξίσου σοβαρός μιας και θα μείνει εκτός για περίπου 6 μήνες. Είναι πολύ σοβαρός ο τραυματισμός στον αχίλλειο τένοντα.»

Για το αν θυσιάζουν το θέαμα για τους βαθμούς: «Εμείς προσπαθούμε να παίξουμε και καλό ποδόσφαιρο αλλά είμαστε πιο σφιχτοί στην άμυνα και έτσι προσπαθούμε να παίξουμε για να κερδίσουμε.»

Για τον ερχόμενο αγώνα με τον Ολυμπιακό: «Εμείς θα παίξουμε για τη νίκη, πρέπει κάποια στιγμή να κερδίσουμε εντός έδρας και αν είναι αυτό με τον Ολυμπιακό θα είναι τεράστια επιτυχία.»

Για τη διπλή ιδιότητα του Καρυπίδη: «Είναι παρών σε όλα τα παιχνίδια, πληρωνόμαστε στην ώρα μας, και όλα λειτουργούν κανονικά. Έχει γίνει καθημερινότητα πλέον. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.»

Για τον κόσμο της Βέροιας: «Δεν είναι ωραία εικόνα να έχει λίγο κόσμο το γήπεδο, δεν μπορώ να πω κάτι ιδιαίτερο μιας και κατάγομαι από τη Βέροια. Μακάρι να μας αγκαλιάσει ο κόσμος.»
*Πηγή: metrosport.gr*

Τυφώνας στο πρώτο, «φρέναρε» στο δεύτερο!!

Αρθρογραφεί ο Δημήτρης Μπούζας 
Με ένα πρώτο ημίχρονο «βγαλμένο» μέσα από τις ονειροφαντασιώσεις και των πλέον φανατικών οπαδών του, ο Δικέφαλος χθες το βράδυ πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του, έκλεισε με τον πλέον εντυπωσιακό (και θριαμβευτικό) τρόπο κάποιους ανοιχτούς λογαριασμούς που είχε με τον αντίπαλό του και τον υποχρέωσε, μαζί με τα κομμάτια και «θρύψαλα» του 90λεπτου, να μαζέψει και τα «αποκαΐδια» μιας φτηνής παράδοσης που φιλοδοξούσε –μάλλον ονειροβατούσε- να χτίσει.

Μία σύγκριση ανάμεσα στις δύο ομάδες ιδιαίτερα για το πρώτο 45λεπτο ασφαλώς και θα αποτελούσε ιεροσυλία. Μέρα με τη νύχτα! Θηρίο ανήμερο οι γηπεδούχοι, ένα πανικόβλητο και τρομοκρατημένο σύνολο οι φιλοξενούμενοι. Ανελέητο και ασταμάτητο το σφυροκόπημα που υπέστησαν οι «πράσινοι». Το 3-0 θα έλεγε κανείς ότι αποτελεί ένα αξιοπρεπές» αποτέλεσμα για το διάστημα της αγωνιστικής τους ισοπέδωσης. Βέβαια, η ανάπαυλα άφηνε αιωρούμενο ερωτηματικό τι θα μπορούσε να προκύψει αν οι προπορευόμενοι στο σκορ, συνέχιζαν στον ίδιο ρυθμό και με τις ίδιες διαθέσεις και στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα. Ευτυχώς για αυτούς το «φρενάρισμα» που ήρθε και το οποίο περισσότερο οφειλόταν στην κούραση και στη διαχείριση της άνετης νίκης, τους βοήθησε να πάρουν ανάσες και να επιστρέψουν στην Αθήνα με ένα τιμητικό σκορ.

Ο προπονητής τους αντί να συγχαρεί τον ΠΑΟΚ για την ανωτερότητά του και για τη δίκαια νίκη του, στις δηλώσεις του άφησε ένα παράπονο και μία υπόνοια για το πέναλτι που δέχθηκε η ομάδα του και όχι ασφαλώς για αυτό που κέρδισε. Επανερχόμενοι στον ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου και σε ό,τι ουσιαστικό αλλά και εντυπωσιακό παρουσίασε (εκτός από τα τρία γκολ που πέτυχε και την ορθόδοξη τακτική της διάσπασης και κατακερμάτισης της αντίπαλης άμυνας) νομίζουμε θα πρέπει να τονιστεί και κάτι ακόμη: Κι αυτό το «κάτι» δεν είναι άλλο από τη διαπίστωση που γινόταν πολύ εύκολα και αφορούσε τον τρόπο με τον οποίο «έπεφταν» στις μονομαχίες τους οι παίκτες του. Όλοι τους –μηδενός εξαιρουμένου- χθες είχαν την εικόνα και τη συμπεριφορά ενός παθιασμένου και αποφασισμένου «διεκδικητή»! Ναι, χθες οι νικητές ήταν πραγματικοί «πολεμιστές»!

Όπως ακριβώς του θέλει και ο κόσμος τους. Θα μπορούσε να διαπιστώσει κανείς ότι … «γυάλιζε το μάτι τους» αν δεν είχαμε το πρόβλημα των συνθηκών του νυχτερινού αγώνα. Ο ΠΑΟΚ πήρε χθες μια σπουδαία –για πολλούς λόγους- νίκη. Ίσως να τη χρειαζόταν περισσότερο από κάθε άλλη φορά για λόγους ψυχολογικούς, αλλά πιθανότατα και να τη χρησιμοποιήσει σαν μια νέα αφετηρία επανεκκίνησης και αναπλήρωσης των όσων χάθηκαν. Ήταν εξαιρετικός σαν ομάδα (ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο) και αυτό θα έπρεπε να του αναγνωριστεί από όλους με πρώτους όπως προαναφέραμε τους αντιπάλους του. Αυτοί πιθανότατα να μην το έκαναν προκειμένου να διευκολύνουν τον γνωστό «τρόφιμο» του ΣΚΑΪ τηλεκριτικό της κακιάς ώρας και μόνιμο αβανταδόρο τους. Να του δώσουν δηλαδή την ευκαιρία να καλύψει τον «βατερλό» τους αλλά και να μειώσει -όπως το κάνει συνέχεια- ό,τι έχει σχέση με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος όπως είναι γνωστό αποτελεί και το βασικό ανταγωνιστή της αθηναϊκής ομάδας που «προστατεύει». Επαναλαμβάνουμε ότι ο ΠΑΟΚ του β’ ημιχρόνου φρέναρε από κούραση και όχι από την ανωτερότητα των αντιπάλων του, για αυτό άλλωστε σταμάτησε και στο 3-1.

Ο Γλύκος δεν είχε δουλειά. Λίγες οι φάσεις που τον ενόχλησαν. Εξαιρετικός ο Βίτορ, όπως αυτή τη φορά και ο Κόστα. Αρχοντική η απόδοση του Τζιόλη. Βελτιωμένος ο Σάμπο. Θετικός ο Τζαβέλλας, φιλότιμος ο Λέοβατς, ανόητο όμως το πέναλτι που έκανε. «Όλα τα λεφτά» το δίδυμο Ροντρίγκεζ-Ζάιρο, με τον πρώτο όχι απλά να έχει πάρει την ταυτότητα του Νάνο, αλλά και να εκθέτει κατ’ επανάληψη όλη την άμυνα των πρασίνων. Μαχητής ο Μακ. Δεν κρίνονται Μπερμπάτοφ και Αθανασιάδης. Για τον Χαρίση θα πρέπει να πούμε δύο κουβέντες παραπάνω, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου και ως εκ τούτου θα πρέπει να έχει και περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Ο Πέλκας χθες ήταν τσαμπουκάς και… ώριμος. Μπράβο του! Όσο για τον Αρετόπουλο; Προφανώς έπαιζε άνετα και καλά διότι δεν είχε κανένα πρόβλημα επιλογής. Ποιον δηλαδή θα βοηθήσει. Το «μεγάλο αφεντικό» αφού όπως όλοι γνωρίζουμε θρέφει τα ίδια συναισθήματα (απύθμενο μίσος) και για τις δύο ομάδες.


*Πηγή: metrosport.gr*

Είδαν τον Γκάρι μόνο σε... φωτογραφία!!

Γράφει ο Κώστας Πετρωτός 
Ο ΠΑΟΚ το ήθελε πολύ, το είχε αναδείξει σε κορυφαίο ματς της κανονικής περιόδου και τελικά το πήρε.

Το ντέρμπι της Τούμπας ήταν βαμμένο 100% ασπρόμαυρο και αν οι παίκτες του "Δικεφάλου" είχαν την ίδια συγκέντρωση με την οποία έπαιζαν στο πρώτο μέρος και στο δεύτερο ημίχρονο, τότε το σκορ θα μπορούσε να πάρει απίστευτες διαστάσεις. Εστω κι έτσι αναδείχτηκε αυτό που ο "Δικέφαλος" "φωνάζει" με τις εμφανίσεις του από την αρχή της φετινής περιόδου. Οτι διαθέτει πλέον πολύ καλύτερο υλικό από πέρυσι, έχει παίκτες του προπονητή με μεγάλη προοπτική και απλά θέλει τον χρόνο του γιατί είναι μια νέα ομάδα που τώρα "χτίζει" χαρακτήρα.

Νίκες όπως αυτή κόντρα στον Παναθηναικό τονώνουν την προσωπικότητά του και πείθουν και τον τελευταίο φίλαθλο της ομάδας ότι αξίζει να κάνει υπομονή και να στηρίξει.

Δεν είναι τυχαίο το ότι έχει αλλάξει το κλίμα στην Τούμπα, έχουν απομονωθεί και αυτοί οι λίγοι που δημιουργούσαν πρόβλημα και ο ΠΑΟΚ με τον κόσμο δίνει ξεχωριστές... παραστάσεις κάθε Κυριακή που τις απολαμβάνει ολόκληρη η φίλαθλη Ελλάδα. Για να εστιάσουμε και λίγο στο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ πραγματικά "πάτησε" τον Παναθηναικό στηριζόμενος στην τρομερή ταχύτητα της μεσοεπιθετικής της γραμμής. Ειδικά του Γκάρι Ροντρίγκες, είναι ζήτημα αν τον είδαν 2-3 φορές κατάφατσα οι παίκτες του Παναθηναικού -και ειδικά ο Νάνο- αφού μονίμως ο 25χρονος από το Πράσινο Ακρωτήρι πατούσε το γκάζι και τους άφηνε να δουν μόνο την πλάτη του και την... σκόνη του.

O ΠΑΟΚ δεν έχει γίνει η σούπερ ομάδα, ούτε έχει βρει λύση μέσα σε μια νύχτα σε όλες τις αγωνιστικές του αδυναμίες. Απέδειξε, όμως, ότι έχει δημιουργήσει μια βάση πάνω στην οποία μπορεί να δημιουργηθεί μια μεγάλη ομάδα η οποία θα φέρει στον ΠΑΟΚ και στον κόσμο του τους τίτλους που τόσο πολύ θέλει εδώ και πολλά χρόνια. Φέτος ο στόχος είναι ξεκάθαρα η κατάκτηση της δεύτερης θέσης, ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι είναι το φαβορί για να την κατακτήσει γιατί συν τοις άλλοις διαθέτει το πλεονέκτημα που λέγεται Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος μπορεί να βάλει επιπλέον χρήματα τον Γενάρη για να βελτιώσει την ομάδα του εκεί που πονάει σε αντίθεση με τον Γιάννη Αλαφούζο που το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να συνεχίσει να διαμαρτύρεται για την διαιτησία.


*Πηγή: metrosport.gr*

Θρίαμβος «τρισδιάστατης» σημασίας, ένεση ηθικού για Τούντορ και παίκτες!!

Αρθρογραφεί ο Στέλιος Γρηγοριάδης 
Μόνο νίκη «χωρούσε» στο πρόγραμμα του Ιγκορ Τούντορ στο χθεσινό παιχνίδι, ώστε με μία ακόμη, επί του Αστέρα Τρίπολης, να περάσει πάνω από τον πήχη των 12 βαθμών που του είχε βάλει ο Ιβάν Σαββίδης για ένα σερί έξι αγώνων.

Μόνο με νίκη ή ισοπαλία θα «καταλάγιαζε», από την άλλη πλευρά, το θέμα προπονητή που μονίμως υπάρχει φέτος στον Παναθηναϊκό. Ο Γιάννης Αναστασίου διώκεται αλύπητα από τους φανατικούς οπαδούς του Παναθηναϊκού και μια ήττα από τον ΠΑΟΚ δύσκολα θα του τη συγχωρούσαν. Ισως να... την περίμεναν κιόλας για να πιέσουν ακόμη πιο έντονα τον Γιάννη Αλαφούζο να τους κάνει επιτέλους το χατίρι.

Τελικά, ο ΠΑΟΚ δεν έχασε την ευκαιρία να δημιουργήσει νέα αναταραχή στον Παναθηναϊκό, εκτός από το να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς και να αποδείξει ότι είναι ανώτερος από τον αντίπαλό του, τονώνοντας τη δική του αυτοπεποίθηση. Ταυτόχρονα, με τη μεγάλη νίκη στο χθεσινό ντέρμπι επιτρέπει στον δικό του προπονητή να νιώσει πολύ πιο άνετα, καθώς ήταν ολοφάνερο τις τελευταίες μέρες ότι αισθανόταν μεγάλη πίεση.

Ο Τούντορ επέλεξε να αρχίσει με Μπερμπάτοφ (για δεύτερη μόλις φορά από τη στιγμή που αποκτήθηκε ο Βούλγαρος φορ) και με Ροντρίγκες, Ζάιρο και Μακ μπροστά, που σημαίνει ότι επιστράτευσε όλα τα επιθετικά όπλα του πλην Αθανασιάδη. Τζιόλης και Σάμπο ανέλαβαν, μοιραία, τον ρόλο των δημιουργών, με τη συνδρομή του Μπερμπάτοφ που έβαινε συνεχώς από την περιοχή για να μοιράσει την μπάλα, αλλά και των τριών άλλων επιθετικών που στριφογύριζαν συνεχώς έξω από τα καρέ του Παναθηναϊκού, αλλάζοντας θέσεις. Με Γλύκο, Τζαβέλλα, Κόστα, Βίτορ και Λέοβατς στις υπόλοιπες θέσεις και με δεδομένες τις απουσίες Κάτσε, Κίτσιου και Κωνσταντινίδη, νομίζω ότι ο Κροάτης παρέταξε την καλύτερη ενδεκάδα που θα μπορούσε, αν δεχτούμε βέβαια ότι φυσιολογικά κάθισε στον πάγκο ο Πέλκας και ότι καλώς «περίσσεψε» ο Αθανασιάδης. Ούτε ήταν λανθασμένος ο τρόπος με τον οποίο ζήτησε από τους παίκτες του να κινηθούν. Απόδειξη η φάση που βρήκε την ευκαιρία να «τρυπώσει» ο Ροντρίγκες και να κερδίσει το πέναλτι, με το οποίο ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε σε μια πολύ επίκαιρη στιγμή και χωρίς να έχει χάσει έως τότε την κλασική ευκαιρία.

Το δυστύχημα ήταν ότι έχασε αμέσως μετά τον Μπερμπάτοφ, που αποχώρησε τραυματισμένος, για να περάσει στο ματς ο Πέλκας απόδειξη ότι από τον Μπερμπάτοφ ο Τούντορ ήθελε περισσότερο βοήθεια στην οργάνωση), αλλά κανείς δεν έμεινε εκεί. Ηρθε αμέσως ο Ροντρίγκες για να... ξανασηκώσει την Τούμπα στον αέρα. Αξιοποίησε τον ωραίο συνδυασμό Μακ - Ζάιρο και με διπλή προσπάθεια, χάρη κυρίως στην ταχύτητά του, να «έγραψε» το 2-0.

Λογικά, το ματς είχε ήδη κριθεί λίγο μετά τη συμπλήρωση των 30 πρώτων λεπτών και εκείνο που απέμενε να δούμε ήταν πώς θα διαχειριστεί ο ΠΑΟΚ το πολύ σημαντικό προβάδισμα των δύο γκολ. Τα οποία, πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο, έγιναν τρία, με την υπέροχη κεφαλιά του Βίτορ. Επιτέλους, ο ΠΑΟΚ πέτυχε γκολ από «στημένο». Και, επιτέλους, ήρθε ένα ματς στο οποίο η μπάλα τού έκανε τα χατίρια...

Το δεύτερο ημίχρονο, μολονότι η μπάλα παίχτηκε ελεύθερα πάνω – κάτω, έγινε για να γίνει. Ο Λέοβατς, με το άγαρμπο πέναλτι που παραχώρησε, έδωσε τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να μειώσει, αλλά επί της ουσίας τίποτε δεν άλλαξε και τίποτε δεν θα μπορούσε να αλλάξει. Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι ότι ο ΠΑΟΚ κινδύνευσε μόνο σε μία περίπτωση (εκτός του πέναλτι) και στη θετική εμφάνισή του δεν πιστώνονται μόνο τα γκολ που πέτυχε, αλλά και η πολύ καλή αμυντική λειτουργία του, με την οποία εξουδετέρωσε πλήρως τον αντίπαλό του. Η συνέχεια μόνο καλύτερη πρέπει να είναι. Αν μη τι άλλο, αυτό το 3-1 αποτελεί ένεση ηθικού και για τον Τούντορ και για τους παίκτες του.


ΥΓ. Βλέποντας πέντε - έξι φορές σε αργή κίνηση τη φάση του πέναλτι που κερδίζει ο Ροντρίγκες, διαπιστώνει κανείς ότι το σπρώξιμο γίνεται λίγα εκατοστά εκτός περιοχής. Ωστόσο, αυτό είναι ένα λάθος για το οποίο κανείς δεν μπορεί να καταλογίσει πρόθεση ούτε στον διαιτητή ούτε στον βοηθό. Μόνο η κάμερα (και όχι το ανθρώπινο μάτι) μπορεί να «συλλάβει» το σημείο εκκίνησης της ανατροπής όταν ο επιτιθέμενος, με τη φόρα που έχει πέφτει πέντε - έξι μέτρα εντός περιοχής. Τέτοια λάθη είναι, αυτονόητα, ανθρώπινα.

*Πηγή: metrosport.gr*

«Βρίσκει τα πατήματά του ο ΠΑΟΚ»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Σάββας Παντελίδης και «σκιαγράφισε» από τεχνική σκοπιά το χθεσινό ντέρμπι της Τούμπας.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ο Παναθηναϊκός άλλαξε τον σχηματισμό του και προσαρμόστηκε πάνω στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ για να τον σταματήσει, όμως, δεν του βγήκε. Ήταν εντελώς ακίνδυνος. Δεν θυμάμαι να απείλησε τον ΠΑΟΚ. Τα ατού του Παναθηναϊκού ήταν εκτός παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε κάνει καμία επίσκεψη από την αριστερή πλευρά. Προφανώς θεωρούσε ότι αμυντικά είναι καλύτερη από εκείνη την πλευρά, όμως, ο Ροντρίγκες ήταν σε εξαιρετική μέρα. Εκ του αποτελέσματος δεν βγήκε. Ουσιαστικά αχρηστεύθηκε μόνος του. Εκτός του Ζέκα και του Κλωναρίδη, ίσως, που μπήκε αλλαγή δεν υπήρχε άλλος διακριθείς».

Για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ άρχισε σιγά σιγά και βρίσκει τα πατήματά του. Γνωρίζουν, πλέον, τι πρέπει να κάνουν. Υπάρχει πειθαρχία και προσπαθούν να μείνουν συνεπείς στο πλάνο και έχουν πολύ μεγάλο κίνητρο. Μπαίνουν στο γήπεδο και προσπαθούν να κερδίσουν πρώτοι τις μονομαχίες. Αυτό είναι καθαρά έργο Τούντορ, αλλά και επιλογών παικτών. Όταν οι παίκτες διαθέτεις τέτοια στοιχεία μπορείς να τα αναζητήσεις. Φαίνεται ότι προσπαθεί να διαλέξει παίκτες που να ταιριάζουν στο πλάνο. Αυτό δείχνει ότι γίνεται καλό σκάουτινγκ.

Για τον Ζάιρο: «Μέχρι τώρα δεν με είχε εντυπωσιάσει. Χθες μου άρεσε και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει».

Για τον Σάμπο: «Πολύ καλός και αυτός. Γενικότερα, ο ΠΑΟΚ είχε παίκτες που μπορείς να πεις ότι έκαναν καταπληκτικό παιχνίδι. Και ο Τζιόλης, επίσης. Το μυαλό του είναι εξαιρετικό».

Για τα αδύναμα σημεία του ΠΑΟΚ: «Στο χθεσινό παιχνίδι δεν μπορείς να βρεις πολλά αδύναμα σημεία. Ίσως μόνο την ταχύτητα στο κέντρο. Λίγη περισσότερη ταχύτητα δεν θα ήταν άσχημη».
*Πηγή: metrosport.gr*

«Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε ούτε μία ευκαιρία»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο βετεράνος άσος του Παναθηναϊκού Μίμης Δομάζος και αναφέρθηκε στο χθεσινό ντέρμπι της Τούμπας.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήταν πολύ βαριά ήττα για τον Παναθηναϊκό. Όταν δέχεσαι τρία γκολ σε δέκα λεπτά δεν έχεις τίποτα να παρουσιάσεις. Ο αγώνας τελείωσε σε αυτά τα δέκα λεπτά».

Για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο για να κερδίσει. Έπαιξε δυνατά και κέρδισε. Δεν έπαιξε καμία σπουδαία μπάλα ο Παναθηναϊκός μέχρι τώρα. Κέρδιζε με το ζόρι 1-0. Ο Παναθηναϊκός έχει αγωνιστικά θέματα. Όταν από τον Οκτώβριο μένεις εκτός πρωταθλήματος κατά 50% είναι θέμα. Ο ΠΑΟΚ ήθελε να πάρει το παιχνίδι και το πήρε. Δεν ήταν καλά, καθώς είχε πολλά ματς να κερδίσει και περίμενε τον Παναθηναϊκό για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Όχι ότι μπορεί και ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά δίνει μάχη για τη 2η θέση. Κάποια στιγμή θα χάσει, βέβαια, και ο Ολυμπιακός αλλά όταν χάνεις και εσύ δεν έχει νόημα».

Για τη μάχη της 2ης θέσης: «Ο ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός ίσως και η ΑΕΚ θα παλέψουν για τη 2η θέση. Να δούμε τι θα κάνει η ΑΕΚ στο ντέρμπι στη Λεωφόρο. ο Ατρόμητος και ο Αστέρας δεν πάνε καλά. Ο Ολυμπιακός θα είναι πρώτος ας μην κρυβόμαστε. Έδωσε λεφτά έκανε μεγάλες μεταγραφές, εμείς πήραμε 6 παίκτες και δεν παίζει κανένας».

Για τη διαιτησία: «Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε ούτε μια ευκαιρία. Εγώ δεν παίζω επικοινωνιακά παιχνίδια. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ δεν έπιασε ένα σουτ, Ο Παναθηναϊκός δε πάει καλά, ρωτήστε τους υπευθύνους για αυτό. Κάποια στιγμή θα πούμε τα πράγματα με το όνομά τους».
*Πηγή: metrosport.gr*

«Παίκτης αποκάλυψη ο Ροντρίγκες-αναντικατάστατος ο Τζιόλης»

Ο Παύλος Δερμιτζάκης ο οποίος βραβεύτηκε χθες από τον ΠΑΟΚ μίλησε στον ArenaFM 89.4 για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Αναφέρθηκε στην βράβευση του όπου ευχαρίστησε όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ ενώ μίλησε και για το ντέρμπι όπου ξεχώρισε τον Ροντρίγκες τον οποίο χαρακτήρισε αποκάλυψη. Αναφέρθηκε επίσης στους Μακ, Μπερμπατοφ, Ζάιρο ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τον Τζιόλη.
dermitzakis2
Για την βράβευση του: «Ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για μένα, ήταν συγκινητικό. Είναι πολύ ωραίο να αναγνωρίζεται η προσπάθεια σου σε ένα σωματείο ,μικρή ή μεγάλη. Ευχαριστώ όλη την διοίκηση αλλά και γενικότερα όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ για την τιμή που μου κάνανε».
dermitzakis3
Για την νίκη με τον Παναθηναϊκό: «Νομίζω ότι έφερα γούρι στον ΠΑΟΚ καθώς ήταν ίσως η πιο εύκολη νίκη σε ντέρμπι. Τα δεδομένα πριν το παιχνίδι ήταν διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός ερχόταν από ένα νικηφόρο σερί και έδειχνε σε πολύ καλή κατάσταση και ο ΠΑΟΚ από ακόμα ένα μεσοβδόμαδο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να υπάρχει κούραση, οι «πράσινοι» φαινόταν ότι είχαν βρει τον τρόπο τα τελευταία χρόνια να περνάνε από την Τούμπα, συν ότι ο ΠΑΟΚ είχε κάποιες σημαντικές απουσίες όπως ήταν ο Κάτσε. Αλλά με την έναρξη του παιχνιδιού είδαμε κάτι τελείως διαφορετικό. Έναν ΠΑΟΚ πολύ καλά διαβασμένο με μια πολύ καλή τακτική προσέγγιση του παιχνιδιού, καλά τρεξίματα, ταχύτητα και ειδικά στην επίθεση δημιουργούσανε πάρα πολλές υπεραριθμίες στις πλευρές και ιδιαίτερα στην αριστερή πλευρά του Παναθηναϊκού. Με συνοπτικές διαδικασίες και μέσα σε 15 λεπτά ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη».
Για τον Ροντρίγκες: «Πραγματικά είναι ένας παίκτης αποκάλυψη και η απόδοση του είναι σε ψηλά επίπεδα τόσο αριστερά όσο και δεξιά. Χθες έτυχε να τον βραβεύσω και πρόσεξα και κάτι άλλο. Άμα τον κοιτάξεις στο πρόσωπο βγάζει μια θετική αύρα, είναι μεγάλη υπόθεση για ένα μικρό παιδί σε μια καινούργια ομάδα να σου βγάζει τέτοια συναισθήματα».
Για τον Ζάιρο: «Και ο Ζάιρο ήταν πάρα πολύ καλός αλλά πρέπει να γίνει πιο ουσιώδης».
Για τον Μακ: «Είναι εξαιρετικός αλλά χάνει το εύκολο γκολ. Πρέπει να δουλέψει και να το βελτίωση, με την προπόνηση όλα βελτιώνονται. Πρέπει να δουλέψει το τετ α τετ του».
Για τον Μπερμπάτοφ: «Παρότι τραυματίας πήρε την πρωτοβουλία να βαρέσει το πέναλτι, αν και προερχόταν από χαμένη εκτέλεση αλλά δείχνει ότι είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης».
Αναφορικά με τον Τζιόλη: «Ο Τζιόλης αυτή την στιγμή θεωρώ ότι είναι αναντικατάστατος για τον ΠΑΟΚ. Είναι μια ηγετική φυσιογνωμία που κάνει πάρα πολύ δουλειά στο κέντρο».
Για την συνέχεια του πρωταθλήματος: «Ο ΠΑΟΚ με το ματς στην Τρίπολη ολοκληρώνει ένα δύσκολο κύκλο παιχνιδιών που είχε απώλειες αλλά έκανε και μεγάλες νίκες. Έτσι όπως φαίνεται η μέχρι τώρα εικόνα των ομάδων δεν βλέπω να μπουν στα πλέι οφ με πάνω από ένα πόντο διαφορά».
*Πηγή: arenafm.gr*

Αναλαμβάνουν δράση οι «Παπ»

Παρά την παραφιλολογία που δημιουργήθηκε, η επόμενη μέρα βρίσκει τον Ηρακλή να συνεχίζει με τον Νίκο Παπαδόπουλο στον πάγκο της ομάδας με στόχο την αλλαγή της κατάστασης. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα αλλά στην Μίκρα είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για να στρώσουν την ομάδα και να αρχίσουν να παίρνουν τους απαραιτήτους βαθμούς. Ο Σπύρος Παπαθανασάκης έχει στηρίξει τον έλληνα προπονητή και θα προσπαθήσουν να πορευτούν μαζί ώστε να δείξουν τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας. Σίγουρα λάθη έγιναν από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα, όμως αυτό που προέχει είναι να προσπαθήσουν να τα διορθώσουν και να φέρουν τον Ηρακλή σε καλύτερη θέση.
  1. Θα ξεκινήσουν από τώρα για να βρουν τους παίκτες που χρειάζεται η ομάδα προκειμένου να καταφέρει να ενισχυθεί ουσιαστικά στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ήδη οι «κυανόλευκοι» έχουν στα χέρια τους ορισμένες προτάσεις με παίκτες που έχουν προταθεί και θα προσπαθήσουν να τους παρακολουθήσουν ώστε να έρθουν όσο γίνεται πιο σύντομα στην ομάδα.
  2. Θα υπάρξει επαναξιολόγηση του έμψυχου δυναμικού προκειμένου να γίνει μια εκκαθάριση στο ρόστερ. Αυτή την στιγμή υπάρχουν στο δυναμικό της ομάδας περίπου 30 ποδοσφαιριστές και με αυτόν τον τρόπο δεν μπορούν να προετοιμαστούν κατάλληλα, ούτε να πάρουν οι ποδοσφαιριστές ευκαιρίες για να βοηθήσουν την ομάδα.
  3. Θα υπάρξουν συζητήσεις με έμπειρους παίκτες που βασίζονταν στο ξεκίνημα της φετινής περιόδου και μέχρις στιγμής δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν ούτε καν τα περσινά επίπεδα.
  4. Το θέμα με απόκτηση τεχνικού διευθυντή παραμένει ανοικτό αλλά δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση και δεν έχουν κατασταλάξει σε κάποιο πρόσωπο προκειμένου να αναλάβει το πόστο στην ομάδα.
  5. Η ομάδα αλλά και ο Νίκος Παπαδόπουλος χρειάζονται ψυχολογία και θα προσπαθήσουν να δουλέψουν σημαντικά στο επόμενο διάστημα σε αυτόν τον τομέα για να φανούν τα αποτελέσματα.
*Πηγή: arenafm.gr*

Ο Μέσι και η... ενοχλητική θαυμάστρια!! (video)

Με το κοντρόλ της μπάλας ο Μέσι δεν έχει κανένα πρόβλημα. Με το να... κοντρολάρει, όμως, μια θαυμάστρια είναι αλήθεια πως ζορίστηκε με συνέπεια να προλάβει μετά βίας ένα από τα γκολ του Σουάρες.

Ο Μέσι και η... ενοχλητική θαυμάστρια (video)
Δεν είναι εύκολο για τον Μέσι να παρακολουθεί τους αγώνες της Μπαρτσελόνα από την εξέδρα.

Όχι μόνο επειδή δεν μπορεί να… συμβιβαστεί σε ρόλο θεατή αντί να πρωταγωνιστεί.

Αλλά επειδή υπάρχουν θαυμάστριες ικανές να του… κρύψουν το οπτικό πεδίο σ’ ένα από τα γκολ των «μπλαουγκράνα».

Όπως λίγο έλειψε να συμβεί χθες κόντρα στην Εϊμπάρ.







*Πηγή: sport-fm.gr*

Γρίφος με Πάμπο Χριστοδούλου και την «πρόταση από ελληνική ιστορική ομάδα»

Πρόταση από ελληνική ομάδα δέχτηκε το Σάββατο ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κύπρου, Πάμπος Χριστοδούλου, όπως ενημέρωσε το γραφείο μάνατζερ που τον εκπροσωπεί.

Γρίφος με Πάμπο Χριστοδούλου και την «πρόταση από ελληνική ιστορική ομάδα»
Στο στόχαστρο ελληνικού συλλόγου βρίσκεται ο Πάμπος Χριστοδούλου.

Το γραφείο μάναζερ που τον εκπροσωπεί, μέσω ενημέρωσης, τονίζεις πως ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κύπρου δέχτηκε –εκτός απ’ την ΑΕ Λεμεσού- πρόταση το περασμένο Σάββατο από «ελληνική ομάδα, από τις θεωρούμενες ιστορικές». Όπως τονίζεται, ο 48χρονος αρνήθηκε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις μέχρι να οριστικοποιηθεί η συνάντησή του με την διοίκηση της Κυπριακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, το οποίο αναμένεται τις προσεχείς ημέρες.

Αναλυτικά:

«Μετά την ΑΕΛ, Ελληνική ομάδα, από τις θεωρούμενες ιστορικές, κατέθεσε προχτές πρόταση στο γραφείο μας, για συνεργασία με τον προπονητή της Εθνικής Κύπρου, κο Πάμπο Χριστοδούλου. Καθ' ότι όμως, ο Κύπριος τεχνικός θεωρεί υποχρέωση του να μιλήσει πρώτα με την ΚΟΠ, αρνήθηκε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις. Το κρίσιμο ραντεβού με την κυπριακή Ομοσπονδία, αναμένεται να οριστικοποιηθεί, τις επόμενες μέρες. Η πραγματικά εντυπωσιακή παρουσία του Εθνικού συγκροτήματος της Κύπρου, έφερε στο προσκήνιο τις ικανότητες του τεχνικού της, ξεπερνώντας τα κυπριακά σύνορα, κάτι που ανεβάζει γενικά το όλο ίματζ του κυπριακού ποδοσφαίρου».

Τέλος στις δημόσιες αντεγκλήσεις με τον Ολυμπιακό!!

Μία προσπάθεια να βάλει τέλος στον… χαρτοπόλεμο με την ΚΑΕ Ολυμπιακός έκανε η FORTHNET, τονίζοντας μέσω ανακοίνωσης πως δεν θέλει να συνεχίσει τις δημόσιες αντεγκλήσεις με τους «ερυθρόλευκους».

Τέλος στις δημόσιες αντεγκλήσεις με τον Ολυμπιακό
Να βάλει ένα τέλος στον… χαρτοπόλεμο με την ΚΑΕ Ολυμπιακός επιθυμεί η διοίκηση της FORTHNET, καθώς σύμφωνα με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει πως «δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε τις δημόσιες αντεγκλήσεις με την πλευρά σας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Λάβαμε την από 23.10.2015 απαντητική επιστολή σας, το περιεχόμενο της οποίας και πάλι μας βρίσκει σε πλήρη αντίθεση και διαφωνία. Η διαδικασία δημόσιου “διαλόγου” που επιλέξατε να ακολουθήσετε με τη δημοσιοποίηση της αρχικής εξώδικης επιστολής σας, συνοδευόμενη από πολιτική “απαγορεύσεων” έναντι των δημοσιογράφων και της πλατφόρμας μας, όπως σας έχουμε ήδη τονίσει είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Δεδομένου ότι προέχει η προστασία των δημοσιογράφων των καναλιών Νovasports και η ομαλή παροχή υπηρεσιών προς όλους τους συνδρομητές μας, δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε τις δημόσιες αντεγκλήσεις με την πλευρά σας. Θα θέλαμε και πάλι να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε με συνέπεια και επαγγελματισμό τη συνεργασία μας με την ΚΑΕ Ολυμπιακός
».

Ιστορική ευθύνη ο Γκιρτζίκης; Χα, χα!!

Είσαι πρόεδρος της ΠΑΕ και ζητάς από τον Γιώργο Γκιρτζίκη να εξυγιάνει τον χώρο της διαιτησίας; Κάνε καλύτερα μια ευχή… Ο Τάσος Νικολόπουλος σχολιάζει στο sportfm.gr τη δήλωση του Γιώργου Σπανού.

Ιστορική ευθύνη ο Γκιρτζίκης; Χα, χα!

Του Τάσου Νικολόπουλου

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά και πιθανότατα ούτε η τελευταία, που η ομάδα του Περιστερίου διαμαρτύρεται για σφυρίγματα σε βάρος της. Δεν πρόκειται να σταθώ στο αν ή πόσο δίκιο έχουν οι «κυανόλευκοι». Ούτε σε αυτό που ζητάει -και καλά κάνει- ο κ. Σπανός, δηλαδή να καθαρίσουν οι πίνακες της διαιτησίας από όλους όσοι προκαλούν εδώ και χρόνια το κοινό αίσθημα. Είναι πολλοί και το κάνουν σε βάρος πολλών. Και προφανώς πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία. Όχι σήμερα, αλλά χθες…

Το θέμα είναι από ΠΟΙΟΝ ζητάει να προβεί σε τέτοιες ενέργειες. Ζητάει από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη να εξυγιάνει τον χώρο της διαιτησίας; Πλάκα κάνουμε; Μάλλον πρόκειται για ανέκδοτο. Θα μου πεις από ποιον να το ζητήσει; Καλύτερα να κάνει μια ευχή και να ελπίζει ότι θα πραγματοποιηθεί. Πιο πολλές ελπίδες θα έχει!

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο και ο πρόεδρος της ΕΠΟ ανήκει στη μειονότητα που εξακολουθεί να πιστεύει στην αξιοπιστία του. Αυτό φαίνεται και στις δύο τελευταίες τοποθετήσεις της Ομοσπονδίας που αφορούν στην επίθεση στην οικία του υπεύθυνου ορισμού διαιτητών της Σούπερ Λίγκας, Φραγκίσκου Σωμαρακάκη και στην ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς γίνεται λόγος για ενέργειες που «πλήττουν την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου». Πραγματικά γέλασα με την καρδιά μου μόλις το διάβασα και μάλιστα εις διπλούν… Προφανώς και στην Ομοσπονδία εννοούν κάπως αλλιώς την έννοια της αξιοπιστίας. Δεν εξηγείται διαφορετικά…

Δεν μπορώ, λοιπόν, να διανοηθώ ότι ο Γιώργος Σπανός με αυτή την εμπειρία και την προϋπηρεσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θεωρεί ότι ο Γιώργος Γκιρτζίκης έχει ιστορική ευθύνη και μπορεί αυτός να εξυγιάνει τον χώρο της διαιτησίας. Ποιος; Αυτός που μαζί με τον προκάτοχό του, Γιώργο Σαρρή έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της εθνικής ομάδας; Αυτός, που μαζί με την πλειονότητα των συμβούλων του, έχουν για δεύτερο σπίτι τους την… Ευελπίδων; Σταματάω εδώ, γιατί δεν θα τελειώσω ποτέ.

Όχι κύριε Σπανέ, δεν έχει ο Γιώργος Γκιρτζίκης την ιστορική ευθύνη για να τελειώσει η ιστορία με την διαιτησία. Την ιστορική ευθύνη την έχετε ΕΣΕΙΣ και τα υπόλοιπα ΜΕΛΗ της Σούπερ Λίγκας. Εσείς πρέπει να καθίσετε και να αποφασίσετε τι πραγματικά θέλετε για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν δεν μπορείτε να τα βρείτε εσείς που βάζετε τα χρήματά σας, καλύτερα να «κλείσετε το μαγαζί», παρά να περιμένετε από τον Γιώργο Γκιρτζίκη να βγάλει το άθλημα από το τέλμα. Είναι ΑΔΥΝΑΤΟ! Η δική του ιστορική ευθύνη είναι να αποχωρήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Υ.Γ.: Ο Γιώργος Σπανός ξεκινάει τη δήλωσή του ως εξής: «Κύριε Πρόεδρε της ΕΠΟ, γνωρίζω το ήθος σας». Μάλλον ξέρει καλύτερα… *Πηγή: sport-fm.gr*

Αυτός ο οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να τιμωρηθεί. Παραδειγματικά!!

Η ανθρωπότητα θα έφτανε σε αυτό το σημείο, ήταν μαθηματικά βέβαιο...

Αυτός ο οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να τιμωρηθεί. Παραδειγματικά!

Εμείς θα προτείναμε αποκλεισμό από το γήπεδο. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Βράζουν» στην Κηφισιά με τη διαιτησία!!

«Πυρ και μανία» είναι οι άνθρωποι της Κηφισιάς με την διαιτησία στην εντός έδρας ήττα από το Λαύριο, λέγοντας επίσης πως ο πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης έχει γράψει ψέματα στο φύλλο αγώνα!

«Βράζουν» στην Κηφισιά με τη διαιτησία!
Έξαλλοι είναι οι άνθρωποι της Κηφισιάς με τους Φούφη, Σώμο και Καλδίρη που σφύριξαν στην ήττα από το Λαύριο, υπονοώντας μέσω ανακοίνωσής τους πως οι υποδείξεις των τριών διαιτητών καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα.

Μάλιστα, η ομάδα των βορείων προαστίων τονίζει πως ο πρώτος διαιτητής έχει «ενσυνείδητα γράψει αναλήθειες για τον πρόεδρο της ΚΑΕ στο φύλλο αγώνα», ενώ η οριστική τύχη του ματς θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες, καθώς έχει καταθέσει ένσταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Το Σάββατο (24/10) γίναμε θεατές σε ένα θέατρο του παραλόγου όπου τρεις κύριοι με γκρίζες στολές καθόρισαν το αποτέλεσμα του αγώνα Κηφισιά-Λαύριο. Πάγια αρχή της ΚΑΕ Κηφισιά είναι να ασχολείται μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι και όχι με τη διαιτησία, όμως αυτή η μεθοδευμένη τακτική μας υποχρεώνει να καταγγείλουμε δημόσια όσα συνέβησαν στον εν λόγω αγώνα.

Δεν είναι μόνο το εγκυρότατο καλάθι του Μαυροειδή που ακύρωσαν σαν εκπρόθεσμο (και για το οποίο ήδη κατατέθηκε ένσταση), αλλά τουλάχιστον είκοσι φάσεις όπου σφυρίζουν ανάποδα. Τέτοιες μεθοδεύσεις ακυρώνουν τις προσπάθειες τόσο των αθλητών μας όσο και της διοίκησης, η οποία εδώ και τρία χρόνια προσπαθεί σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας να δημιουργήσει ένα υγιές και αξιόμαχο σύνολο και φιλάθλους με υγιή νοοτροπία.

Για αυτό το λόγο διατρανώνουμε προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα “ως εδώ και μη παρέκει”. Θα ακολουθήσει λεπτομερές βίντεο με όλες τις φάσεις που καθόρισαν τον αγώνα. Προς το παρόν θα επαναλάβουμε κάτι που ακούστηκε μετά το τέλος του αγώνα από όλο τον κόσμο που βρισκόταν στο γήπεδο: ΝΤΡΟΠΗ. Ως προς τον πρώτο διαιτητή, ο οποίος έχει ενσυνείδητα γράψει αναλήθειες για τον πρόεδρο της ΚΑΕ στο φύλλο αγώνα, τον καλούμε άμεσα να ανακαλέσει τις υποτιθέμενες ύβρεις του, αλλιώς θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Μέχρι τότε θα αρκεστούμε να πούμε ότι έγραψε ψέματα στο φύλλο αγώνα.

Κλείνοντας να τονίσουμε ότι η ΚΑΕ Κηφισιά έχει την πιο φιλική έδρα της κατηγορίας και δεν έχει προκαλέσει ποτέ κανέναν, για αυτό άλλωστε και ο κάθε διαιτητής αισθάνεται ελεύθερος να σφυρίζει όπως ακριβώς θέλει
».

Κούδας: «Έκπληξη η κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού»


Στην πολύ κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΟΚ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι, στάθηκε ο Γιώργος Κούδας μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Κούδας: «Έκπληξη η κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού»
Έκπληκτός από την κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Κούδας.

Επίσης, ο παλαίμαχος Έλληνας άσος τόνισε πως του αρέσει αρκετά ο φετινός «Δικέφαλος του Βορρά» με το σύγχρονο ποδόσφαιρο που παίζει, ενώ προβλέπει πως σε δύο χρόνια η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα είναι σε θέση να διεκδικεί το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Κούδας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 στην εκπομπή «Αποκάλυψη Τώρα»:

Για το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: «Ήταν έκπληξη για μένα, γιατί ήταν ένας ανέλπιστα κακός Παναθηναϊκός. Στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε ο ΠΑΟΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός έκανε μόνο μία φάση. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκε η εικόνα του, αλλά με την ψυχολογία που είχε από το 3-0 ήταν είναι δύσκολο να τη διαχειριστεί».

Για τις διαφορές που υπάρχουν στις μεγάλες ομάδες: «Μιλάμε για δύο ομάδες που χτίζονται αυτή τη στιγμή. Η ΑΕΚ γύρισε από τη Β’ Εθνική και προσπαθεί να χτίσει μία καινούρια ομάδα και έχω την εντύπωση πως κάνει σωστά βήματα. Δεν χρειάζεται πολλά εκατομμύρια, αλλά χρειάζεται υπομονή. Σίγουρα τον Δεκέμβριο θα δει που χρειάζεται ενίσχυση. Το ίδιο ισχύει και για τον ΠΑΟΚ. Μία νέα ομάδα δεν χτίζεται από τη μία ημέρα στην άλλη. Με τον κύριο Σαββίδη έχει γίνεται μία σωστή διαχείριση και του υλικού και των μεταγραφών φέτος. Από την προηγούμενη χρονιά έμειναν λίγοι παίκτες, οπότε χρειάζεται υπομονή. Πρέπει να αποκτήσει όμως και ο κόσμος παιδεία. Δέκα Μπερμπάτοφ να φέρεις δεν μπορείς να κάνεις ομάδα σε μία ημέρα. Χρειάζεται σωστή διαχείριση για να χτιστεί μία ομάδα σε 2-3 χρόνια. Στη χώρα μας, ο προπονητής θα φύγει σε μερικούς μήνες και δεν μπορεί να δουλέψει και να πάρει κάτι από τους παίκτες».

Για το τι του αρέσει στον ΠΑΟΚ: «Καμία σχέση ο περσινός ΠΑΟΚ με τον φετινό. Παίζει πιο κάθετα, έχει γρήγορους παίκτες και παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο. Χρησιμοποιεί τους γρήγορος Ροντρίγκες και Μακ, ενώ ο Πέλκας είναι ένας παίκτης που περνάει ωραίες κάθετες στους επιθετικούς».

Για την διαιτησία στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, αλλά και στο σύνολό της: «Δεν ξέρω αν αδικήθηκε κάποιος στο ντέρμπι. Ο διαιτητής εκείνη την στιγμή είδε το σπρώξιμο του Ταυλαρίδη και έδωσε πέναλτι. Ήταν πέναλτι. Όπως ήταν πέναλτι και αυτό που πήρε ο Μαρινάκης για τον Παναθηναϊκό. Δεν είδα φαλτσοσφύργιμα του διαιτητή. Ο διαιτητής πρέπει να πάρει μία απόφαση σε κλάσματα δευτερολέπτου. Έχουμε πει πολλά τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα βλέπουμε πταίσματα. Οι διαιτητές κάνουν και λάθη, είναι άνθρωποι, όπως και οι ποδοσφαιριστές».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Όταν δεν έχεις ανταγωνισμό και δυνατές ομάδες δεν θα είναι καλό και το επίπεδο. Κάποτε υπήρχαν καλές ομάδες που δεν περνούσαν εύκολα οι υπόλοιπες. Εάν δεν υπάρχουν ανταγωνιστικές ομάδες, δεν θα δει ποτέ άσπρη μέρα το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το ποιον έχει ξεχωρίσει από τον ΠΑΟΚ: «Έχει μεγάλους παίκτες ο ΠΑΟΚ. Ο Μπερμπάτοφ είναι ένα μεγάλο όνομα, αλλά εγώ ελπίζω και στον Πέλκα. Εάν έχει το μυαλό στο κεφάλι και δουλέψει, είναι ένας παίκτης που μπορεί να γίνει πολύ αξιόλογος».

Για το πότε πιστεύει πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα: «Πιστεύω πως σε δύο χρονιά ο ΠΑΟΚ θα είναι ανταγωνιστικός για το πρωτάθλημα. Το θέμα είναι να διεκδικεί τίτλους. Αλλά, όταν παίζεις ποδόσφαιρο όλα γίνονται».

Με λαό και εκτός έδρας ο Άρης!!

Ο κόσμος του Άρη όχι μόνο δεν πτοείται από τη δεύτερη σεζόν στη Γ’ Εθνική, αλλά δίνει δυναμικό «παρών» τόσο στα εντός, όσο και στα εκτός έδρας ματς της ομάδας. 1.000 εισιτήρια για Χρυσούπολη.

Με λαό και εκτός έδρας ο Άρης
Για κανέναν δεν είναι εύκολο. Ούτε για την ομάδα, ούτε για την διοίκηση, ούτε για τον κόσμο.

Παρόλα αυτά ο λαός του Άρη παραμένει το μεγαλύτερο στήριγμα, ελπίζοντας τα… βάσανα της Γ’ Εθνικής να τελειώσουν φέτος.

Και γι’ αυτό βρίσκεται κοντά τόσο στα εντός έδρας παιχνίδια στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όσο και στα εκτός.

Όπως είναι το προσεχές ματς με τον Νέστο Χρυσούπολης στην Καβάλα, με τους «κίτρινους» να εξασφαλίζουν 1.000 εισιτήρια.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Πετάει» με προβλήματα για Ξάνθη η ΑΕΚ!!


Χωρίς τους τραυματίες Αραβίδη και Ανάκογλου αλλά και τον τιμωρημένο Μάνταλο θα ταξιδέψει η ΑΕΚ στην Ξάνθη για το ματς Κυπέλλου. Μέσα Βάργκας και Σιμόες.

«Πετάει» με προβλήματα για Ξάνθη η ΑΕΚ
Με τα «αναμενόμενα» προβλήματα θα ταξιδέψει η ΑΕΚ στην Ξάνθη την Τρίτη για την αναμέτρηση του Κυπέλλου στα «Πηγάδια».

Ο Στέλιος Μανωλάς μετά το τέλος της μεσημεριανής προπόνησης την Δευτέρα στα Σπάτα ανακοίνωσε την αποστολή για το παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης. Στην 19άδα δεν βρίσκονται οι τραυματίες Χρήστος Αραβίδης και Δημήτρης Ανάκογλου, αλλά και ο Πέτρος Μάνταλος, που είναι τιμωρημένος (από τον περσινό προημιτελικό κόντρα στον Ολυμπιακό).

Από εκεί και πέρα κανονικά συμπεριλήφθηκε ο Ρόναλντ Βάργκας, που είχε μία διάταση γαστροκνημίου μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή αλλά και ο Αντρέ Σιμόες, που είχε αποχωρήσει με μια επιπόλαια κάκωση.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Παραιτείται ο Γκούντες, «αναβαθμίζεται» ο Γκέρσον!!

Η ήττα της Μακάμπι Τελ Αβίβ από την Χάποελ Ιερουσαλήμ ήταν η σταγόνα που… ξεχείλισε το ποτήρι και γι’ αυτό σύμφωνα με τον Τύπο του Ισραήλ, η παραίτηση του Γκάι Γκούντες είναι θέμα ωρών.

Παραιτείται ο Γκούντες, «αναβαθμίζεται» ο Γκέρσον
Ώρες φέρεται να μετράει στον πάγκο της Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Γκάι Γκούντες. Μετά και την ήττα από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για το πρωτάθλημα, η ιστοσελίδα «one.co.il» επικαλείται πηγή από άνθρωπο της «ομάδας του λαού», ο οποίος περιμένει εντός της ημέρες την παραίτηση του Ισραηλινού κόουτς.

«Ο Γκούντες απέτυχε παταγωδώς τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρωλίγκα πέρυσι, ωστόσο βρήκε κάθε πιθανή δικαιολογία ώστε να πείσει τον Τύπο πως δεν φταίει πουθενά», είπε στέλεχος της Μακάμπι.

Χρέη προσωρινού προπονητή αναμένεται να αναλάβει ο Πίνι Γκέρσον, ωστόσο ο «Πίνχας» πολύ δύσκολα θα παραμείνει μέχρι το τέλος της σεζόν, καθώς στη Μακάμπι ήδη εξετάζουν ονόματα για τον πάγκο της ομάδας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αλλάζει τσιπάκι ο Ολυμπιακός!!


Μετά το απόλυτο στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός αλλάζει… τσιπάκι και συγκεντρώνεται στο Κύπελλο και το παιχνίδι με τον Πλατανιά. Με την ομάδα ο Μπουχαλάκης, μόνοι τους Καμπιάσο, Ντουρμάζ, Φουστέρ.

Αλλάζει τσιπάκι ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός έφυγε με το «διπλό» από την έδρα του Ατρομήτου, έκανε το «οκτώ στα οκτώ» στο πρωτάθλημα, αλλά δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό.

Κι αυτό διότι οι «ερυθρόλευκοι» ρίχνονται και στην μάχη του Κυπέλλου αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Πλατανιά την Τετάρτη στο Καραϊσκάκη.

Σήμερα ο Μάρκο Σίλβα και οι παίκτες του συγκεντρώθηκαν στο Ρέντη συνεχίζοντας την δουλειά. Όσοι αγωνίστηκαν με τους Περιστεριώτες ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα. Οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά με το βάρος να δίνεται στην κατοχή της μπάλας, την καλή κυκλοφορία και την ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Στο μέτωπο των τραυματιών Καμπιάσο, Ντουρμάζ και Φουστέρ προπονήθηκαν μόνοι τους, με τον Αργεντινό να κάνει ασκήσεις και με την μπάλα στο γήπεδο, ενώ ο Μανιάτης συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης.

Ο Μπουχαλάκης προπονήθηκε ξανά χωρίς να νιώσει ενοχλήσεις, ενώ κανένα πρόβλημα δεν αντιμετωπίζει πλέον ο Αυλωνίτης. Η προπόνηση της Τρίτης είναι προγραμματισμένη στις 10:30. *Πηγή: sport-fm.gr*

Φαν Χάαλ: «Βαρέθηκα τις ερωτήσεις για τον Ρούνεϊ»

Αγανακτισμένος παρουσιάστηκε ο Λουίς Φαν Χάαλ από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τη νέα κακή απόδοση του Γουέιν Ρούνεϊ αυτή τη φορά κόντρα στη Σίτι και φρόντισε να δείξει τη δυσαρέσκειά του.

Φαν Χάαλ: «Βαρέθηκα τις ερωτήσεις για τον Ρούνεϊ»
Ανάποδες πήρε ο Λουίς Φαν Χάαλ με τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων αναφορικά με τη νέα «φτωχή» εμφάνιση του Γουέιν Ρούνεϊ, αυτή τη φορά στο μεγάλο χθεσινό ντέρμπι κόντρα στη Μάντσεστερ Σιίτι.

Ο Άγγλος επιθετικός χρησιμοποιήθηκε στην κορυφή της επίθεσης και έχοντας αντιπάλους τους Κομπανί και Οταμέντι δεν μπόρεσε να έχει ούτε μία τελική προσπάθεια.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ολλανδός τεχνικός ρωτήθηκε για αυτό το γεγονός και φρόντισε να κάνει απόλυτα εμφανή τη δυσαρέσκειά του.

«Πρέπει να μιλάω κάθε εβδομάδα για τον Ρούνεϊ! Γιατί;», ανέφερε ο Φαν Χάαλ για να λάβει την προφανή απάντηση ότι ο Άγγλος δεν αποδίδει τα αναμενόμενα.

Τότε ο τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων απάντησε: «Τότε μπορείς να γράψεις τη γνώμη σου. Δεν θα απαντήσω πάλι για τον Ρούνεϊ. Βαρέθηκα!», υπογράμμισε ο Φαν Χάαλ και κάπου εκεί έκλεισε το θέμα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Νέα… σελίδα στον Απόλλωνα Πάτρας!!


Την πρόσληψη του Κώστα Μέξα στον πάγκο του Απόλλωνα ανακοίνωσε και επίσημα η πατρινή ΚΑΕ, με τον πρώην προπονητή του ΚΑΟΔ να αντικαθιστά τον Θανάση Παπαχατζή.

Νέα… σελίδα στον Απόλλωνα Πάτρας
Με τον Κώστα Μέξα θα προσπαθήσει να κάνει το… restart στη σεζόν ο Απόλλων. Η ομάδα της Πάτρας λίγες ώρες μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Θανάση Παπαχατζή ανακοίνωσε την πρόσληψη του Έλληνα κόουτς, ο οποίος την περσινή σεζόν ήταν στον ΚΑΟΔ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Η διοίκηση της ΚΑΕ Απόλλων CARNA ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή κ. Κώστα Μέξα, τον οποίο και καλωσορίζει στην ομάδα μας. Ο Έλληνας τεχνικός βρίσκεται ήδη στην Πάτρα και αναμένεται να πιάσει δουλειά στη νέα του ομάδα.

Ο Κώστας Μέξας γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 25 Οκτωβρίου 1976. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στον Χορτιάτη (1997-03), στους Αμπελόκηπους (2003-04), στα γυναικεία τμήματα του Μέγα Αλέξανδρου (2004-05) και της Καστοριάς (2005-06) και στη συνέχεια θήτευσε για μια διετία στη ΜΕΝΤ (2006-08) και τρία χρόνια στον Ηρακλή (2008-11).

Από το 2011 μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι ο Κώστας Μέξας ήταν μέλος του προπονητικού τιμ του ΚΑΟΔ αφού αρχικά ήταν άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Καλαφατάκη και εν συνεχεία του Νέναντ Μάρκοβιτς ενώ την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 ανέλαβε πρώτος προπονητής στην ομάδα της Δράμας
».

Προπονήθηκαν με προσφυγόπουλα στον ΠΑΟΚ!! (pics)

Αρκετούς ξεχωριστούς καλεσμένους υποδέχτηκαν στη Νέα Μεσημβρία την Δευτέρα, καθώς οι παίκτες του ΠΑΟΚ προπονήθηκαν μαζί με παιδιά προσφύγων.

Προπονήθηκαν με προσφυγόπουλα στον ΠΑΟΚ (pics)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος από την Πάρτιζαν ο Κουζέλογλου!

Παρελθόν αποτελεί από την Πάρτιζαν ο Γιάννης Κουζέλογλου, καθώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους.

Τέλος από την Πάρτιζαν ο Κουζέλογλου

Ο Έλληνας σμολ φόργουορντ είχε μετακομίσει στο Βελιγράδι τον Σεπτέμβριο του 2014, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει έναν σταθερό ρόλο στο σύλλογο και έτσι πλέον είναι ελεύθερος θα βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

«Ο σύλλογος θα ήθελε να ευχαριστήσει τον παίκτη για την παρουσία και την αφοσίωσή του στις προπονήσεις. Η Πάρτιζαν θα είναι πάντα το σπίτι του Γιάννη και γι’ αυτό θα είναι πάντα ευπρόσδεκτος στην ασπρόμαυρη οικογένεια», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της Πάρτιζαν για τον 20χρονο, ο οποίος την περσινή σεζόν μέτρησε μόλις τρεις συμμετοχές στην Αδριατική Λίγκα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αγωγή-μαμούθ από Γιαννακόπουλο στον Καμμένο!

Το ποσό των 10 εκατ. ευρώ ζητά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος από τον Πάνο Καμμένο μέσω αγωγής που κατέθεσε, ως αποζημίωση για τα λεγόμενα του υπουργού Εθνικής Άμυνας από το βήμα της βουλής!

Αγωγή-μαμούθ από Γιαννακόπουλο στον Καμμένο
Αγωγή κατά του Πάνου Καμμένου κατέθεσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, για τα όσα είπε από το βήμα της βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Μάλιστα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ ζητά αποζημίωση ύψους 10 εκατ. ευρώ από τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. και παράλληλα ελπίζει στην άρση της βουλευτικής του ασυλίας, προκειμένου να υποβάλει και μήνυση!

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

«Μετά τις συκοφαντικές δηλώσεις σχετικά με το πρόσωπό μου από τον Καμμένο στη Βουλή, προχωρώ σε κατάθεση αγωγής εναντίον του, ως οφείλω, προκειμένου να υπερασπιστώ την προσωπικότητα, την τιμή και υπόληψή μου.

Το ποσό το οποίο θα ζητήσω θα ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Όχι για να γίνω πλουσιότερος αλλά για να εξαλειφθεί η δυνατότητα τόσο στον ίδιο τον Καμμένο όσο και στον οποιονδήποτε άλλο, να μετατρέπει το βήμα της Βουλής σε βήμα συκοφαντίας.

Προχωρώ σ’ αυτή την ενέργεια ακριβώς επειδή πρέπει να γίνει συνείδηση στον εναγόμενο ότι δεν είναι δυνατό να πετά λάσπη στον ανεμιστήρα, να εκστομίζει βαρύτατες ύβρεις και συκοφαντίες και να μένει στο απυρόβλητο. Ελπίζω ότι για την αντίστοιχη ποινική διαδικασία η Βουλή των Ελλήνων θα άρει τη βουλευτική ασυλία του Καμμένου καθώς προτίθεμαι να υποβάλλω και σχετική μήνυση.

Η Δικαιοσύνη πλέον θα αποφανθεί εάν στην προκειμένη περίπτωση "εν τη προαιρέσει η μοχθηρία και το αδικείν", όπως είχε πει ο Αριστοτέλης…
».

Μια μεγάλη ερυθρόλευκη οικογένεια!! (pics)

Μετά από μια ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός γευμάτισε μαζί σαν μια μεγάλη οικογένεια σε εστιατόριο στην Γλυφάδα. Δείτε φωτογραφίες.

Μια μεγάλη ερυθρόλευκη οικογένεια (pics)










Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Alejandro Chori Dominguez (@choridominguezofi) στις




inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*