Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Αλήτικη διαιτησία, προβληματικός Παναθηναϊκός!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την αλήτικη διαιτησία του Αρετόπουλου στην Τούμπα, αλλά και την προβληματική εμφάνιση του Παναθηναϊκού και το μπλακ άουτ για άλλη μία φορά για ένα τέταρτο μετά το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ.
Λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι της Τούμπας έγραψα, για το τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός, για να πάρει θετικό αποτέλεσμα :«Για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να φύγει με θετικό αποτέλεσμα σήμερα από την Τούμπα θα πρέπει η συγκέντρωση των παικτών του να είναι στο 150%, να προσέξει πολύ τα άκρα του και να χτυπήσει τον ΠΑΟΚ από τον άξονα».
ADVERTISEMENT
Τίποτα από τα τρία δεν έγινε. Συγκέντρωση καμία ειδικά στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου. Και στο δεύτερο και στο τρίτο γκολ υπάρχει ανόητη αντίδραση από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, που δεν συνάδει με παίκτες, που πάνε με το… μαχαίρι στα δόντια, για να παίξουν ένα ντέρμπι. Τα άκρα του ο Παναθηναϊκός δεν τα πρόσεξε, παρά το γεγονός, ότι σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι έχει εκεί την δύναμή του.
Ο Ροντρίγκες και ο Ζάιρο έκαναν πάρτι από τα δεξιά και ο Νάνο δεν μπορούσε να τους ανακόψει με τίποτα, αφού δεν είχε βοήθειες και από τον Αμπέντ. Τα γκολ τα έφαγε από τα άκρα ο Παναθηναϊκός. Επίσης δεν μπόρεσε να απειλήσει από τον άξονα, αφού οι μέσοι του δεν πέρασαν τις πάσες προς τον Μπεργκ και τον Καρέλη που ερχόταν από τα άκρα.
Όλα αυτά θα ήταν η μοναδική αναφορά στο παιχνίδι της Τούμπας, όπου ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός και έχασε. Αλλά θες να γράψεις για ποδόσφαιρο με διάθεση να μην γκρινιάξεις και δεν μπορείς. Δεν σε αφήνουν τα λαμόγια. Ήμουν σίγουρος, ότι ο Αρετόπουλος θα παίξει κόντρα Παναθηναϊκό, όπως κάνει σε κάθε ματς, αλλά δεν περίμενα ότι θα είναι τόσο προκλητικός, τόσο ξετσίπωτος. Μας ανάγκασε με το πέναλτι, που έδωσε στον ΠΑΟΚ να θυμηθούμε τον Παπουτσέλη μετά από 19 χρόνια.
Κατ’ αρχάς υπάρχει επιθετικό φάουλ του Ζάιρο στον Ταυλαρίδη, στη συνέχεια ο Ταυλαρίδης παρεμποδίζει με το σώμα του τον Ζάιρο εκτός περιοχής και ο Αρετόπουλος έδωσε πέναλτι. Με τον βοηθό Τουμπακάρη να μην του λέει, ότι η παράβαση έγινε εκτός περιοχής (και πώς να του το πει. Κορόιδο είναι; Πως θα δει και πάλι το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού από την σουίτα στα επίσημα με άλλα…. φυντάνια της διαιτησίας). Ο Αρετόπουλος… μεγάλωσε την περιοχή, έδωσε το πέναλτι ο ΠΑΟΚ έκανε το 1-0 και μετά ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε.
Απαράδεκτο για Παναθηναϊκό να παρουσιάζει την κατάρρευση στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου ημιχρόνου και να δέχεται άλλα δύο γκολ. Η διαιτησία, μπορεί να σου σπάει τα νεύρα, αλλά και εσύ πρέπει να κάνεις τα πάντα, για να τους αναγκάσεις να εκτεθούν και άλλο. Και δεν έγινε πρώτη φορά αυτή η κατάρρευση. Έγινε και με την Μπριζ και χάθηκε η πρόκριση στην Ευρώπη, έγινε και με την Καμπάλα στην Λεωφόρο. Σε αυτό το κομμάτι εκτός από τους παίκτες έχει μεγάλη ευθύνη και ο Αναστασίου που δεν μπορεί να βρει λύση για την κατάρρευση.
Στο δεύτερο ημίχρονο και με το 3-0 στην πλάτη δεν μπορώ να σταθώ πολύ. Απλά και στο 3-0 αυτό το τομάρι που λέγεται Αρετόπουλος έπνιξε πέναλτι στον Μπεργκ και δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Τζαβέλα, που τον τράβηξε και τον έριξε κάτω. Ήταν στο 51 νωρίς και θα άλλαζε και τις ισορροπίες, σιγά μην το έδινε. Όταν το παιχνίδι έφθασε στο τελευταίο τέταρτο έδωσε το πέναλτι που έγινε στον Μαρινάκη και έγινε το 3-1 και η τελετή έλαβε τέλος.
Συμπερασματικά. Αλήτικη διαιτησία από τον Αρετόπουλο και κακή εμφάνιση από τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Αν δεν δινόταν αυτό το πέναλτι-φάντασμα δεν είμαι καθόλου βέβαιος, ότι θα έμπαιναν και τα άλλα δύο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή και απειλούσε από τα άκρα, αλλά δεν έκανε ευκαιρίες. Και αν το ημίχρονο πήγαινε στο 0-0 μπορεί να είχε άλλη εξέλιξη το παιχνίδι.
Η προβληματική εμφάνιση του Παναθηναϊκού βάζει και πάλι τον Αναστασίου σε έντονη αμφισβήτηση από φίλους του Παναθηναϊκού και ακολουθούν δύο παιχνίδια στην Λεωφόρο με Λεβαδειακό (κύπελλο), ΑΕΚ (πρωτάθλημα), που είναι κρίσιμα, για το αν θα φουντώσει και πάλι η εσωστρέφεια, η θα επανέλθει η ηρεμία.
ΥΓ1: Στον ΠΑΟΚ κατάλαβαν, για ποιο λόγο ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε τον Αρετόπουλο; Φαντάζομαι,επίσης ότι η απόδοσή του Αρετόπουλου και το πέναλτι που έδωσε στο 0-0 θα τους ικανοποίησε.
ΥΓ2: Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά η πολλοστή φορά σε ντέρμπι που ο Τζαβέλας και ο Βίτορ μένουν ατιμώρητοι. Ο πρώτος δεν παίζει ποδόσφαιρο, αλλά ….ράγκμπι και σε κάθε στημένη φάση τραβάει τις φανέλες των αντιπάλων χωρίς να δίνονται τα πέναλτι. Ο Βίτορ και σήμερα χτύπησε εκτός φάσης αντίπαλό του. Αυτή την φορά τον Βίτορ, που στο 43 έριξε σφαλιάρα εκτός φάσης από πίσω στον Μπεργκ, αλλά αντί να δει κόκκινη είδε κίτρινη. Ο Σουηδός δεν αντέδρασε, διότι… ήξερε ότι τον είχε έτοιμο ο Αρετόπουλος μόνο και μόνο αν άνοιγε το στόμα του να πει κάτι.
ΥΓ3 : Η παρουσία του Κουτρουμπή αντί του Λαγού στα χαφ δεν δικαίωσε τον Αναστασίου, ούτε φυσικά η είσοδος του Πέτριτς αντί του Καρέλη. Και το πιο ανησυχητικό σε αυτό το ματς είναι, ότι η ομάδα δεν έκανε ευκαιρίες..

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: