Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Τις ίδιες βλακείες έλεγαν και για Μανωλά-Κοντρέρας!!

ΠΟΙΟΥΣ παίκτες του Ολυμπιακού συγκρίνει ο Αλέφαντος στον SportDog και ποιον βγάζει... νικητή; ΦΟΒΕΡΗ ανάλυση για το ντέρμπι: «Αυτός τρέχει ποιο γρήγορα και από την μπάλα»! Ο ΠΑΟΚ ήταν καλά διαβασμένος αυτή τη φορά, ο Τούντορ έκανε το καλύτερο παιχνίδι του από πλευράς τακτικής, και θα τα εξηγήσω παρακάτω διότι στα ραδιόφωνα που άκουγα μετά το ματς κανείς δε βγήκε να τα πει αυτά. Πώς να τα πούνε αφού δεν ξέρουν ποδόσφαιρο.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έδωσε ταχύτητα στην ομάδα του και χτύπησε τα μεγάλα λάθη του Αναστασίου. Ήταν καλό για τον ΠΑΟΚ που τραυματίστηκε ο Μπερμπάτοφ τον οποίο τον είδα πάλι βαδιστή και όταν βγήκε αλλαγή έκανε τη μεγάλη κίνηση ο Τούντορ. Δεν έβαλε τον Αθανασιάδη τον αργό και άμπαλο, αλλά έβαλε τον Πέλκα που ο μικρός είναι ντριμπλεράκος και γρηγοράκος, και ανέδειξε ένα σχήμα μπροστά που αναστάτωσε τον Παναθηναϊκό.

Ζαϊρο με Μακ γρήγοροι μπροστά, με Πέλκα πίσω τους, και στα πλάγια Λέοβατς και η καλύτερη μεταγραφή του ΠΑΟΚ, όπως έχω πει πολλές φορές, τον Ροντρίγκες. Πολύ καλός, πολύ γρήγορος. Αν είχε και το εύκολο γκολ, θα ήταν για μεγάλα πράγματα. Μερικές φορές μοιάζει σαν να τρέχει και πιο γρήγορα από την μπάλα!

Έγινε πάρτι από την πλευρά του Νάνο, ο Αμπέντ έβγαινε από εκεί αλλά δε βοήθαγε, ενώ ο ΠΑΟΚ φόρτωνε με Ροντρίγκες, Ζαϊρο και Μακ στην κορυφή και Πέλκα από πίσω. Χαμός γινόταν.

Ο Αναστασίου από τακτική δεν είχε τίποτα. Είναι αυτό που έχω ξαναπεί για το ολλανδικό ποδόσφαιρο που πάει κατά διαόλου, το έλεγα από πέρσι ότι οι ολλανδικές ομάδες τρώνε συνεχώς σφαλιάρες στην Ευρώπη και είδαμε φέτος ακόμα και την εθνική τους να αποτυγχάνει.

Μόνο κατοχή μπάλας, αντεπίθεση ντρέπονται να παίξουνε. Χαφ που δεν έκλειναν τους χώρους, χαφ που δεν έπαιζαν στα λίγα μέτρα, Ζέκα-Κουτρουμπής-Αμπέιντ και μπροστά ο Ατζαγκούν, οι οποίοι ήταν σαν να μην είχαν καμία εντολή να κλείνουν με τον Ταυλαρίδη, τον Τελάντερ και τα πλάγια μπακ.

Αυτοί οι γρήγοροι που είχε ο ΠΑΟΚ μπροστά, είναι και τσαπατασούληδες, αυτούς τους μπλοκάρεις κλείνοντας τους χώρους, αλλιώς τους κάνεις δώρο. Όμως ο Παναθηναϊκός δεν είχε χαφ, έβγαιναν οι του ΠΑΟΚ ανενόχλητοι με τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού και οι πράσινοι χαφ έβλεπαν τις πλάτες τους. Έτσι έκανε λοιπόν ο ΠΑΟΚ το καλύτερο φετινό του ματς.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε σε ένα γήπεδο που έχει πάθει ζημιές, κακός δαίμονας ήταν ο Ατρόμητος. Στο β΄ ημίχρονο ήταν πολύ ανεβασμένος ο Ατρόμητος και λίγο έλειψε να κάνει το 0-2 σε 2-2. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν θεαματικός, ευτύχησε όμως να βρεθεί δύο φορές σε πλεονεκτική θέση ο Μποτία από στημένες φάσεις και να βάλει 2 γκολ.

Είχα πει πριν λίγες μέρες ότι ο Μποτία είναι πολύ ανεβασμένος, έπρεπε ο προπονητής του Ατρόμητου να έχει δει τι γίνεται στα στημένα και να μην παίζει αυτή τη ζώνη νεροζούμι όπου βρισκόταν πάνω στον Μποτία κοντός παίκτης του Ατρομήτου. Έχει κάποιους ψηλούς παίκτες ο Ατρόμητος που έπρεπε να παίξουν μαν του μαν ορισμένα ατού του Ολυμπιακού στα στημένα.
Είχε πάντως και δύο μεγάλες ατυχίες ο Ατρόμητος με τραυματισμούς, τον Ούμπιντες και ειδικά γι΄ αυτό το ματς τον Φυτανίδη.

Καλά έκανε ο Σίλβα που δεν πήγε σε ροτέισον, τον υπολόγισε τον Ατρόμητο ως αντίπαλο και δικαιώθηκε. Τι ροτέισον. Είδαμε και τον Ερνάνι που μπήκε, τίποτα δεν έκανε, ήταν σαν να έπαιζε ο Ολυμπιακός με δέκα παίκτες. Πρόβλημα ο Ερνάνι, δεν έχει δείξει τίποτα ως τώρα.

Ο Ολυμπιακός από τον Νοέμβρη θα έχει πάρει το πρωτάθλημα. Μεγάλη η διαφορά του από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, τόσο σε παίκτες όσο και σε προπονητή. Αυτός ο προπονητής που έχει ο Ολυμπιακός είναι ξύπνιος. Παίζει την άμυνα όπως τη θέλω και του αρέσει το μοντέρνο ποδόσφαιρο το οποίο δεν είναι κατοχή της πλάκας με πάσα-πάσα-πάσα.

Ο Παναθηναϊκός θα πάθει και άλλες ζημιές τώρα, έχει δύσκολο πρόγραμμα, είναι και ανύπαρκτος ο Μπεργκ, αυτό επηρεάζει όλη την ομάδα. Δεν έχουν παίκτες στον Παναθηναϊκό, δεν φταίει μόνο ο προπονητής.

Αν προσέξει ο Ολυμπιακός θα πάρει αήττητος το πρωτάθλημα. Είναι ευκαιρία να το σπάσει αυτό το ρεκόρ φέτος. Ήδη έχει βγάλει δύσκολα ματς, οι αντίπαλοί του δε δείχνουν ικανοί να τον νικήσουν.

Μπήκε ο Τσόρι, δεν είναι στα καλά του, ο Φορτούνης του έχει κάνει μεγάλη ζημιά και μοιάζει σα να μην πιστεύει πια στον εαυτό του. Λένε πολλοί ότι ο Φορτούνης έμαθε από τον Τσόρι. Τις ίδιες βλακείες έλεγαν και για τον Μανωλά ότι θα μάθαινε από τον Κοντρέρας. Και τελικά ο Μανωλάς ήταν πολύ καλύτερος από τον Κοντρέρας.

Εγώ όπως τους βλέπω φέτος, ο Φορτούνης είναι πολύ καλύτερος από τον Τσόρι. Ο Φορτούνης έχει μεγάλες κούρσες, έχει ταχύτητα, έχει ντρίμπλες, έχει πάσες, έχει γκολ, ενώ ο άλλος έχει χάσει τον μπουσουλά του.

Βλέπω ένα θέμα με τα εξτρέμ, δε σκοράρουν, ειδικά ο Σεμπά. Ακολουθεί μεν τον αντίπαλο, βοηθάει, αλλά δεν βλέπω να έχει το γκολ.

Σε δραματική κατάσταση η Τσέλσι και ο Μουρίνιο, μου άρεσε πολύ η Γουέστ Χαμ, έχω ξαναπεί ότι ο μόνος πραγματικά καλός Κροάτης προπονητής που υπάρχει είναι ο Μπίλιτς.

Εκπληκτική ήταν πάλι η Άρσεναλ, όταν είπα ότι παίζει ίσως το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, κάποιοι απόρησαν. Μετά την ήττα της από τον Ολυμπιακό η Άρσεναλ είναι άλλο πράγμα. Ο Καθόρλα είναι ασύλληπτος, παίζει 6άρι και 10άρι, έχοντας το σκύλο τον Κοκλέν κόφτη. Εξτρέμαρος ο Σάντσες και από την άλλη ο Τσαμπερλέιν, ανεβασμένος ο Ζιρού και από πίσω του ο Οζίλ και αυτός ανεβασμένος. Και η μεγάλη γκάφα του Μουρίνιο, έδωσε τον Τσεχ στην Άρσεναλ, αυτός σταμάτησε τρεις φορές την Έβερτον.

Για τον Μουρίνιο και την Τσέλσι έχω υποσχεθεί ότι θα τα πω αναλυτικά και θα το κάνω την επόμενη φορά. Τέτοιο Βατερλό σαν το φετινό που παθαίνει δεν έχω ξαναδεί. 
*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: