Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Μια άμυνα που σταματάει και ατμομηχανή!!

Το να γίνεται προσπάθεια να «ξαναζήσει» η ατμόσφαιρα του Euro του 2004 είναι το ίδιο σαν να προσπαθείς να δεις τι είναι οι ελληνικοί χοροί βλέποντας παράσταση στη Δώρα Στράτου. Γράφει ο Αντώνης Πανούτσος.
Μια άμυνα που σταματάει και ατμομηχανή!
Η μουσική είναι σωστή, τα κοστούμια τέλεια, τα βήματα του μπαλέτου στην τρίχα, αλλά το show καλό για τουρίστες και φωτογραφίες.

Το 2004 πέθανε μαζί με την Παπαρίζου, τη Γιάννα και τους Ολυμπιακούς, το αναμνηστικό junk της Εθνικής της πλάκας και δεν σηκώνεται από εκεί που έχει φυτευτεί, που να γκαρίζεις γκολ και στα πλάγια άουτ. Μπράβο στην Εθνική που νίκησε τη Ρωσία, αλλά και να στοιχηθεί η Ελλάδα πίσω από τον Αλέξη για να πάει να πολεμήσει τη Μέρκελ είναι υπερβολή. Αλλο πράκτωρ και άλλο εισπράκτωρ και πάμε παρακάτω.

Τα τελευταία 15 χρόνια στην Ελλάδα παρουσιάστηκε το εξής φαινόμενο. Μετά τον Μπόσμαν, επειδή άνοιξε η ευρωπαϊκή αγορά οι πρόεδροι των ομάδων άρχισαν να εισάγουν κατά συρροή ξένους παίκτες. Οι περισσότεροι ξένοι ήταν επιθετικοί, με αποτέλεσμα οι Ελληνες πιτσιρικάδες να σπρώχνονται όλο και πιο πολύ να παίξουν στην άμυνα.

Ετσι αρχίσαμε να βγάζουμε αμυντικούς και ιδιαίτερα στόπερ. Από τον Νταμπίζα, τον Ταυλαρίδη και τον Δέλλα, μέχρι τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και τον Παπασταθόπουλο η Ελλάδα εξήγαγε περισσότερα και ποιοτικότερα στόπερ και εν γένει αμυντικούς, παρά παίκτες για οποιαδήποτε άλλη θέση. Η Εθνική λοιπόν έχει μια άμυνα, που αν βρεθεί στη μέρα της σταματάει και ατμομηχανή.

Ιδιαίτερα όταν οι Ρώσοι ήταν περισσότερο μοιρολάτρες από ατμομηχανές. Ενδεικτική η σκηνή στα ¾ του αγώνα όταν ο Τζαγκόεφ χάνει την καλύτερη ευκαιρία της Ρωσίας και αντί να φωνάξει ή να τσατιστεί κοιτάζει προς τον ουρανό με θλίψη. Δεν ξέρω αν είναι αυτό που οι Γερμανοί αποκαλούν slavische seele, η σλαβική δηλαδή ψυχή, που ρέπει στη μελαγχολία, αλλά η Ρωσία πρέπει να είναι η μεγαλύτερη χώρα που παίζει σοβαρό ποδόσφαιρο με τις λιγότερες επιτυχίες.

Από την ομάδα του Γιασίν και του Μετρεβέλι, μέχρι του Μπλαχίν και του Προτάσοφ, η Ρωσία έχει κατεβάσει μεγάλες ενδεκάδες που ψαχνόντουσαν για μεγάλες καταστροφές. Στη Βαρσοβία βρήκε το τέλος της από την ελληνική ομάδα, στην Εθνική Ελλάδας μπορεί να προσμετρηθεί ότι όταν χρειάστηκε τη νίκη την πήρε, οι προσπάθειες για πανηγύρι ήταν για τα πανηγύρια και η πραγματική ζωή συνεχίζεται.
ΠΗΓΗ: Sportday

Η πρώτη φορά του Σάντος!!

Χρειάστηκαν τρεις προσπάθειες για να βρεθεί από τον ομοσπονδιακό μας η καλύτερη δυνατή σύνθεση της Εθνικής, αλλά η αναμονή άξιζε τον κόπο. Γράφει ο Αντωνης Καρεπετόπουλος.
Η πρώτη φορά του Σάντος
Χωρίς τον Χαλκιά, αλλά με τον Σηφάκη κάτω από τα γκολπόστ, με τον Παπασταθόπουλο και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο για πρώτη φορά μαζί στην άμυνα, με τον Τζαβέλλα αντί του Χολέμπας στα αριστερά και με τον Γκέκα, τον Σαλπιγγίδη και τον Σαμαρά για πρώτη φορά και τους τρεις μαζί στην αρχική ενδεκάδα στη γραμμή της επίθεσης από το ξεκίνημα του τουρνουά, είδαμε επιτέλους μια ομάδα του Σάντος.

Βοήθησε σε αυτό και η απελευθέρωση του Καραγκούνη και η στήριξη του Κατσουράνη με τον Μανιάτη στο 4-2-3-1, που στην πραγματικότητα ήταν στο πρώτο ημίχρονο ένα κανονικό 4-4-2 (με τον Σαμαρά και το Γκέκα μπροστά κι όλους τους άλλους πίσω από την μπάλα) και στο β΄, μετά την είσοδο του Χολέμπας και του Μάκου, ένα σφικτό 4-5-1 που βραχυκύκλωσε τελείως τους Ρώσους. Για πρώτη φορά στο τουρνουά δεν υπήρχαν πρωτοτυπίες και εκπλήξεις στη σύνθεση, για πρώτη φορά οι πιο πολλοί έπαιξαν στις θέσεις τους, για πρώτη φορά πιάσαμε τον αντίπαλο στον ύπνο, όντας πιο συγκεντρωμένοι: η επιτυχία της πρόκρισης είναι τεράστια, αλλά ο Καραγκούνης που γκρίνιαζε στο τέλος είχε τα δίκια του: τζάμπα τελικά χάθηκε η πρωτιά.

Ολα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν για την Εθνική τις προηγούμενες μέρες ήταν σωστά και καθόλου άδικα κι αυτό το απέδειξε το χθεσινό ματς. Στα τουρνουά αυτά δεν κρίνεται ούτε η ανταγωνιστικότητα του εθνικού μας πρωταθλήματος, ούτε το αν οι παίκτες έχουν ή δεν έχουν καλές σχέσεις με τον προπονητή τους, ούτε αν ο κόουτς αποτελεί πολυτέλεια: κρίνεται μόνο το παιχνίδι. Η Ελλάδα με τη Ρωσία έκανε ένα ματς σαν αυτά που ξέρουν να κάνουν οι ομάδες του Σάντος, δηλαδή ένα παιχνίδι καλής άμυνας και μεγάλης συγκέντρωσης. Σίγουρα βοήθησε ότι ήταν με την πλάτη στον τοίχο, σίγουρα μέτρησε ότι αντίθετα με τους Πολωνούς και τους Τσέχους οι Ρώσοι δεν είχαν μυστικά. Σίγουρα έκανε καλό και η σκληρή, αλλά όχι άδικη, κριτική.

Η Εθνική παραμένει μια ωραία παρέα. Στο όνομα της παρέας καμιά φορά γίνονται επιλογές που βασίζονται στο συναίσθημα και όχι στη λογική. Αλλά πολύ συχνά οι παρέες γράφουν και ιστορία, αρκεί να 'χουν δυνατότητες. Για μένα αυτή η ομάδα δυνατότητες πάντα είχε. Και με τη Ρωσία επιτέλους τις έδειξε…
ΠΗΓΗ: Sportday

ΔΣ με φόντο την ΑΜΚ!!

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει το Δ.Σ του Τριφυλλιού, όπου θα εγκριθεί η παράταση στην ΑΜΚ μέχρι τις 9 Αυγούστου και θα ανοίξει επιτέλους η διαδικασία.
ΔΣ με φόντο την ΑΜΚ
Στις 17:00 την προσεχή Πέμπτη το Διοικητικό Συμβούλιο των «πρασίνων» θα συνεδριάσει στα γραφεία της ΠΑΕ στο Μαρούσι. Κεντρικό θέμα θα είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και η παράτασή του μέχρι τις 9 Αυγούστου.
Παράλληλα θα εκδοθεί και ενημερωτικό φυλλάδιο ούτως ώστε όποιος σκοπεύει να βοηθήσει να μην έχει πλέον καμία... δικαιολογία και να μπορεί να προχωρήσει ταυτόχρονα η διαδικασία.
Φυσικά θέματα συζήτησης θα είναι η μεταφορά των μετοχών στο «Σωματείο», όπως και η ανανέωση του συμβολαίου του Φερέιρα, αλλά και ο αγωνιστικός σχεδιασμός της ομάδας.

πηγή: sportdog.gr   

Ο Αλκέτας που γνώρισα!!

Γνώρισα από κοντά τον Αλκέτα Παναγούλια το 1992 όταν ήμουν ρεπόρτερ της Εθνικής ομάδας για την εφημερίδα "Μεσημβρινή" και ταξίδεψα στο Μουντιάλ των ΗΠΑ το 1994 για το περίφημο 4-4-2 με τις ήττες από Αργεντινή, Βουλγαρία και Νιγηρία.
Ο Αλκέτας που γνώρισα
Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.
Ο Αλκέτας ήταν αυτό που λέμε αρχοντάνθρωπος. Υπερήφανος, άριστος χειριστής του λόγου και ίσως περισσότερο ψυχολόγος παρά προπονητής. Και το λέω αυτό γιατί ήξερε να μιλάει στην ψυχή των ποδοσφαιριστών.
Οποιοδήποτε πρόβλημα κι αν αντιμετώπιζε κάποιος στην αποστολή, του έφτανε να μιλήσει για 5 λεπτά με τον Αλκέτα και να αισθανθεί άλλος άνθρωπος. Η προσέγγισή του για τα πράγματα και την ζωή ήταν μπροστά από την εποχή του.
Δεν μπορώ να πω ότι κάναμε ιδιαίτερη παρέα, αλλά ο Παναγούλιας ήταν έξω καρδιά και δεν είχε πρόβλημα να απαντήσει σε κάθε κλήση στο τηλέφωνο και να συζητήσει μαζί σου και για την Εθνική ομάδα και οποιοδήποτε άλλο θέμα.
Δεν είχε αρνηθεί ποτέ να βγει σε εκπομπή είτε στο ραδιόφωνο, είτε στην τηλεόραση, είτε να παραχωρήσει συνέντευξη σε εφημερίδες, περιοδικά και άλλα μέσα.
Η σχέση του με τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ισχυρή. Ένιωθε μισός Έλληνας και μισός Αμερικανός. Τόνιζε πάντα τις ευκαιρίες που πρόσφερε στους εργατικούς ανθρώπους η μεγάλη χώρα πέρα από τον Ατλαντικό.
Μια χώρα που του έκανε την τιμή να αναλάβει την εθνική της ομάδα ποδοσφαίρου. Φορούσε πάντα το ρολόι που του είχε χαρίσει ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέηγκαν, όταν σε μια επίσκεψη στο Λευκό Οίκο τον είχε ευχαριστήσει για την προσπάθεια που έκανε να αναδείξει το κορυφαίο άθλημα του πλανήτη, το ποδόσφαιρο και στην Αμερική.
Ο Αλκέτας στενοχωρήθηκε για δύο πράγματα στην προπονητική του καριέρα. Το πρώτο ήταν η εμπλοκή του ονόματός του σε «ροζ σκάνδαλο» με υπάλληλο της ομοσπονδίας κατά την διάρκεια της παραμονής της Εθνικής στις ΗΠΑ.
Ήταν η μοναδική φορά που τον είδα τόσο εκνευρισμένο. Είχα πάει με συνεργείο για δηλώσεις στην προπόνηση της Ελλάδας μετά την ήττα από την Αργεντινή και μόλις με είδε μου ζήτησε να πω στον Αμερικανό καμεραμάν να μην ανοίξει την κάμερα ούτε για πλάνα!
Του είχε στοιχίσει αφάνταστα αυτή η ιστορία που αποδείχθηκε φιάσκο.
Το δεύτερο αφορά την απρέπεια της διοίκησης Σκόδρα, η οποία αρνήθηκε να βάλει το βιβλίο του στην μπουτίκ του Άρη προς πώληση. Ο Αλκέτας, εκτός από την ιστορία που έγραψε στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως προπονητής, έγραψε και ιστορία στον Άρη ως παίκτης και προπονητής.
Στο ματς της Παρασκευής με την Γερμανία, η Εθνική μας έχει ένα ακόμα σημαντικό κίνητρο για να αγωνιστεί με καρδιά. Στη μνήμη και του μεγάλου Αλκέτα.
Πηγή: pamesports.gr

Πρόστιμα δύο μέτρων και δύο σταθμών!!

Ο Θάνος Σαρρής γράφει για την τιμωρία στον Μπέντνερ και την αντιπαραβάλει με άλλες, για πιο σοβαρά ζητήματα. Όπως αυτό του ρατσισμού.
Πρόστιμα δύο μέτρων και δύο σταθμών
«UEFA μιλάς σοβαρά; 80.000 λίρες πρόστιμο στον Μπέντνερ για διαφήμιση στο εσώρουχό του... όλα τα πρόστιμα για κρούσματα ρατσισμού μαζί δεν φτάνουν αυτό το ποσό;! Η UEFA δεν είναι σοβαρή. Ο Πλατινί ήταν σπουδαίος παίκτης, αλλά αυτός και οι συνεργάτες του ευθυγραμμίζονται με αυτού του τύπου τα σκουπίδια. Αν ο ρατσισμός έφερνε χρήματα στην UEFA όπως η διαφήμιση, πιστεύετε ότι θα τον αντιμετώπιζε με την ίδια σοβαρότητα;»Ταδε έφη Ρίο Φέρντιναντ, μόλις ενημερώθηκε για το πρόστιμο στον Νίκλας Μπέντνερ.
H «καμπάνα» της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τον Δανό έπεσε βαριά: 100.000 ευρώ και μία αγωνιστική. Δηλαδή οι Σκανδιναβοί δεν θα τον έχουν στη διάθεσή τους για το κρίσιμο ματς για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014 τον Σεπτέμβριο. Ο λόγος ήταν ότι άφησε να φανεί το εσώρουχό του που διαφήμιζε στοιχηματική εταιρεία. Καταδικαστέα η έμμεση διαφήμιση. Πώς αντιδρά, όμως, η UEFA σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, με τις οποίες αναπόφευκτα γίνονται συγκρίσεις;

Μία χαρακτηριστική, είναι αυτή των κρουσμάτων ρατσισμού. Η UEFA έκανε μεγάλη καμπάνια κατά των διακρίσεων. Για πρώτη φορά στο Euro 2012 θεσμοθέτησε το ρόλο του παρατηρητή ρατσισμού, ενώ βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με οργανώσεις για την ενημέρωση του κόσμου και τη διοργάνωση σχετικών event. Καλά όλα αυτά σε επίπεδο πρόληψης. Όταν έρχεται η ώρα των... πληρωμών όμως, οι ποινές είναι... αντιστρόφως ανάλογες με του Μπέντνερ.

Όπως χαρακτηριστικά θυμίζει ο Guardian, λίγους μήνες πριν ήταν η ίδια Ομοσπονδία που τιμώρησε την Πόρτο με πρόστιμο 16.700 λίρες Αγγλίας για ρατσιστική επίθεση των οπαδών της ενάντια στον Μάριο Μπαλοτέλι της Μάντσεστερ Σίτι. Ρίχνοντας μια ματιά στα περιστατικά των προηγούμενων ετών, οι διαφορές είναι εμφανείς. Το 2000 ο Πατρίκ Βιεϊρά κατήγγειλε ότι ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς τον αποκάλεσε «Μπάσταρδο και μαύρη μαϊμού».

Η ποινή της UEFA ήταν δύο αγωνιστικές, χωρίς καθόλου πρόστιμο! Τον Ιούνιο του 2007 έγινε ένα ανάλογο περιστατικό, σε διοργάνωση εθνικών ομάδων αυτή τη φορά. Στο Euro κάτω των 17 στην Ολλανδία, Σέρβοι οπαδοί επιτέθηκαν με ρατσιστικά συνθήματα στον Άγγλο Νεντούμ Ονουόχα. Το πρόστιμο ήταν 16.500 λίρες στη σερβική Ομοσπονδία και αφορούσε και κάποιες συμπεριφορές των παικτών. Την επόμενη χρονιά Κροάτες οπαδοί έκαναν το ίδιο στο Euro 2008 απέναντι στην Τουρκία, εμφανίζοντας μάλιστα και πανό με σχετικό περιεχόμενο. Το ποσό που κλήθηκε να πληρώσει η ομοσπονδία της χώρας δεν ξεπέρασε τις 10.000 λίρες.

Τελευταία χαρακτηριστική περίπτωση το προαναφερθέν περιστατικό με τον Μπαλοτέλι. Στις 16.700 λίρες το πρόστιμο στην Πόρτο, στις 24.740 στη Μάντσεστερ Σίτι επειδή καθυστέρησε ένα λεπτό να επιστρέψει στο γήπεδο μετά το ημίχρονο! Όταν όμως το θέμα πήγε στο... marketing, η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε να εξαντλήσει την αυστηρότητά της, παρότι ο ίδιος ο παίκτης δήλωσε ότι δεν ήξερε πως υπήρχε σχετική νομοθεσία που απαγορεύει τέτοιους είδους προβολές. Ανεξαρτήτως του αν λέει αλήθεια, το πρόστιμο παραήταν «τσουχτερό». Η Ομοσπονδία της χώρας του τον στηρίζει και είναι αυτή που τον ωθεί στην έφεση. Επιλέγει δηλαδή, να σταθεί απέναντι στην UEFA και δεν πρόκειται για μία χώρα με... ιστορικό στις παρατυπίες και τις αντιδράσεις.

Στις «11 values» της Ομοσπονδίας, η κατηγορία respect και τα μηνύματα «μηδενική ανοχή στη βία και το ρατσισμό» και «το χρώμα του δέρματος είναι αόρατο κάτω από τη φανέλα», βρίσκονται στην προτελευταία θέση. Πιθανότατα πρέπει να επαναξιολογηθούν κάποιες αξίες, αν και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι χορηγοί είναι... über alles. Κι από όλη αυτή την αναστάτωση που προκλήθηκε και λογικά θα συνεχιστεί με εφέσεις, η στοιχηματική εταιρεία βγαίνει κερδισμένη, αφού το όνομά της συνεχίζει να βρίσκεται στην επικαιρότητα...


πηγή: gazzetta.gr



Μία απλή καταγραφή!!

Ζούμε μία πολύ μυστήρια εποχή και η καταγραφή των όσων συμβαίνουν από μόνη της έχει το ενδιαφέρον της. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Μία απλή καταγραφή
Ο Έλλην πολίτης αποφάσισε να ηγηθεί της χώρας ένας άνθρωπος που από τη μέρα που ίδρυσε κόμμα που λεγόταν πολιτική άνοιξη, εμφανίστηκε το φαινόμενο του θερμοκηπίου και άλλαξαν οι θερμοκρασίες του πλανήτη με αποτέλεσμα οι εποχές να έχουν γίνει δύο. Χειμώνας και καλοκαίρι. Πάει η άνοιξη, πάει και το φθινόπωρο.
Οι επιχειρήσεις έδιναν γραμμή στους υπαλλήλους τους. Συνάδελφοί μου, έλεγαν πως τους έπαιρναν τηλέφωνα οι αρχισυντάκτες και τους έλεγαν πως άμα δε ψηφίσουν ΝΔ από Δευτέρα δεν θα έχουν δουλειά, ενώ είναι γνωστό πως και τα διευθυντικά στελέχη των τραπεζών επέβαλαν την ψήφο στη ΝΔ.
Υπήρξαν περιστατικά, που υπάλληλος τράπεζας έλεγε σε γιαγιά που πήγε να εξυπηρετηθεί πως είναι καλό να βγάλει τα λεφτά της από τη τράπεζα γιατί από Δευτέρα που θα βγει ο Τσίπρας θα έχουμε δραχμή.
Δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά για το αν ο Τσίπρας θα ήταν καλύτερος από δαύτους, γιατί κυρίως μου φάνηκε πολύ κακό το ότι μάζεψε όλη τη συνδικαλιστική χλέμπα του ΠΑΣΟΚ. Αλλά αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι πως οι εκλογές που πέρασαν ήταν η απόλυτη τρομοκρατία του λαού.
Και όταν ο τρόμος σε οδηγεί σε αυτή τη χαρά της πεθεράς ονόματι Σαμαρά, τα πράγματα δεν είναι καλά.
Στα του ΠΑΟΚ, υπάρχει το εξής ενδιαφέρον στοιχείο. Έχουν λυσσάξει οι βαζελόγαυροι, που ένας υποψήφιος αγοραστής της ομάδας, δίνει πριμ στους παίκτες τους.
Διαβάζοντας διάφορα παρασκηνιακά, στις στήλες που έχουν για αυτόν τον λόγο, καταλαβαίνεις πως γράφουν ότι μαλακία του κατέβει για να μειώσουν την κίνηση του Σαββίδη.
Γράφτηκε μέχρι και το ότι το εκατ. ευρώ, δόθηκε ως ευχαριστώ στον Πιλάβιο που πήραμε την άδεια. Τώρα πως γίνεται να ευχαριστούμε τον Πιλάβιο που μας έχει στήσει τρεις φορές στα πλέι οφ και μία στο πρωτάθλημα, είναι κάτι που δεν τους το χωράει ο νους.
Στη γνωστή ιστοσελίδα που συνεχίζει να μη ρωτάει τον ΠΑΟΚ όταν γράφει κάτι για αυτόν, επικαλούμενοι ρώσικες πηγές και δημοσιεύματα, βγάζουν τον Σαββίδη τρελό και λένε πως ισχυρίζεται στους Ρώσους πως το πριμ ήταν για τον τελικό.
Εντωμεταξύ ο Βρύζας δεν ήταν χαζός όταν έστειλε τον Σαββίδη να μιλήσει με τον Φύσσα και δεν καθάρισε ο ίδιος τη μπουγάδα. Ήξερε πως θα βρεθούν οι φελλοί που θα αμφισβητήσουν τα πάντα.
Από την άλλη, περιμένουμε και το ηχογραφημένο του Φιλομένο. Όλοι να το ξεχάσουν στον πλανήτη, εγώ θα το θυμάμαι.
Λίγες ώρες αφού ο Βρύζας ξεκαθάριζε πως την Παρασκευή θα πάει με τον Σαββίδη στη Πολωνία, ο Πρωταθλητής έγραφε πως ο Μαρινάκης θα σταθεί δίπλα στους διεθνείς.
Για εκατ. ευρώ πάντως κουβέντα. Δώσε ένα πριμ ρε άνθρωπέ μου στα παιδιά. Μόνο εμείς θα δίνουμε;
Στις μεταγραφές έχουμε φρακάρει, αλλά η αλήθεια είναι πως όσοι έλεγαν πως κάνω κουμάντο τον ΠΑΟΚ, ξεφτιλίστηκαν. Αφρικανό κεντρικό αμυντικό πάνε να πάρουν, έλληνα προπονητή πήραν και έρχονται κι άλλα.
Έχει ενδιαφέρον ο τρόπος που μου παρουσιάστηκε από άνθρωπο που γνωρίζει ο ποδοσφαιριστής ονόματι Κουμαλό. «Είναι δυνατός, γρήγορος, έχει ενθουσιασμό, δεν μπορεί να παίξει πρέμιερ λιγκ γιατί τεχνικά βρίσκεται λίγο πίσω, αλλά βαράει και τη μάνα του» μου είπαν. Το τελευταίο μου ήρθε αυτομάτως ως εικόνα. Και το άρρωστο είναι πως μου φάνηκε και εντελώς φυσιολογικό.
Για μένα εγγύηση στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι η τοποθέτηση του Γκλεν Σάλμον. Ο λευκός Νοτιοαφρικανός, στον έναν χρόνο που κάθισε στη χώρα μας, καλή κουβέντα για μαύρο δεν είπε. Για τον Κουμαλό πάντως ξεκαθάρισε πως δεν δημιουργεί προβλήματα και πως είναι καλό παιδί. Το ότι βαράει και τη μάνα του, μάλλον είναι έθιμο εκεί.
Ο Σάλμον βέβαια, δεν είχε πει καλό λόγο και για λευκό, με αποκορύφωμα την ατάκα του μόλις αποκτήσαμε εκείνη τη περίοδο τον Κνολ. «Εγώ έφυγα από εκεί γιατί δεν τους άντεχα άλλο και εσείς μου τους φέρατε εδώ»; είχε πει τότε και όλοι γέλασαν. Εντάξει, οι Ολλανδοί δεν είναι και ότι πιο έξυπνο κυκλοφορεί.
Στο Μέτροσπορτ γράφουν συνεχώς ονόματα. Σήμερα για παράδειγμα, αυτό του Μπίσεβατς μου το είχαν πει πριν καμιά δεκαριά μέρες. Ο Μπίσεβατς, ήταν βασικός στη Παρί και για να έρθει στην Ελλάδα θα πρέπει να του παρέχουμε τριάντα μοντέλες μόνιμες στο σπίτι του, τρεις μάγειρες με πτυχίο Μάστερ Σεφ και περίπου 500 χιλιάρικα το χρόνο καθαρά δικά του.
Τουλάχιστον, αν είναι να γράψεις κάτι, κάντο λίγο ρεαλιστικά, μη το ξεφτιλίζεις.
Και κλείνω με την περιβόητη επιχείρηση της αστυνομίας που συνέλαβε τόσο κόσμο και τελικά κατάφερε τα εξής. Να προφυλακίσει τέσσερις με χόρτο, έναν για επίθεση σε αστυνομικό και έναν για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Ουσιαστικά δηλαδή, τα πάντα έγιναν για να πιαστεί αυτός που χτύπησε τον αστυνομικό στον αγώνα με τον Ατρόμητο και το πάτημα ήταν η βλακεία που έγινε στο Δερβένι.
Όσο για τις υπόλοιπες … διαρροές που υπήρχαν, ας απασχολήσουν αυτούς που πρέπει.
ΥΓ Το ταμείο μου, ο ΕΔΟΕΑΠ, ισχυρίζεται πως η Τράπεζα της Ελλάδος ουσιαστικά υπεξαίρεσε 54εκατ. ευρώ από το απόθεμά του. Και ρωτώ εγώ. Αυτό γιατί το μάθαμε μία μέρα ΜΕΤΑ τις εκλογές;
Πηγή: paok24.com

Δαγκωτό Μπαλοτέλι!!!

Ιδιαίτερος φαν της "σκουάντρα ατζούρα" δεν υπήρξα ποτέ. Το αντίθετο θα έλεγα. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.
Δαγκωτό Μπαλοτέλι!!!
Παρότι οι «μακαρονάδες» έχουν τεράστια σχολή ποδοσφαίρου και μεγάλους παικταράδες, δεν δέθηκα ποτέ μαζί τους σε μεγάλη διοργάνωση. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα.
Όμως δεν μπορώ να σας κρύψω, ότι θέλω να προχωρήσουν όσο περισσότερο γίνεται στο Γιουρο, για έναν και μόνο λόγο: Μάριο Μπαλοτέλι. Μιλάμε ότι το παλλικάρι είναι ατραξιόν. Όχι ότι δεν τα ήξερα από τα αγγλικά γήπεδα, αλλά κάθε λεπτό, που τον ζεις αγωνιστικά ή εξωαγωνιστικά, σε κάνει να τον «λατρεύεις» και περισσότερο.
Για μπάλλα, ξέρει καντάρια και άλλα τόσα. Όταν αποφασίσει, της «μιλάει», την κάνει ό,τι θέλει και μπορεί μόνος του να σμπαραλιάσει οποιαδήποτε άμυνα στον κόσμο. Το γκολ, που βάζει με τους Ιρλανδούς, είναι κα-τα-πλη-κτι-κό ! Για highlights.
Υπάρχει όμως η παράμετρος, του «όταν θέλει». Γιατί συνήθως το μυαλό του, δεν τον αφήνει. Και αυτός είναι ο Μπαλοτέλι, που όλοι αγαπήσαμε. Όχι γιατί δεν πανηγυρίζει κανένα του γκολ, αυτό το συνηθίσαμε. Αλλά γιατί είναι τόσο απρόβλεπτος, που πχ όντας «στραβωμένος», επειδή δεν ξεκίνησε 11άδα, δεν δίστασε να αρχίσει τα «γαλλικά» προς τον Πραντέλι, μετά το 0-2 και ευτυχώς που πρόλαβε ο Μπονούτσι και του έκλεισε το στόμα, γιατί θα ζούσαμε σκηνές απίστευτες. Τις προειδοποιητικές βολές, τις είχε δώσει, στα δύο πρώτα ματς, που δεν δεχόταν με τίποτε να αντικατασταθεί από τον Ντι Νατάλε. Το βλέμμα του τότε, ήταν όλα τα λεφτά.
Για αυτό και είμαστε φανατικοί «Μπαλοτελικοί», γιατί δεν μπορεί, κάποιον θα πλακώσει στο ξύλο, μέχρι να ολοκληρωθεί το τουρνουά. Αποκλείεται με τα νεύρα, που κουβαλάει, να μην μας προσφέρει κάτι για να θυμόμαστε τον σούπερ-Μάριο.
ΥΓ Πάντως οι ψυχίατροι αξίζει να ασχοληθούν επισταμένα μαζί του. Μιλάμε για κλινική περίπτωση σπάνια στα ιατρικά χρονικά.
Πηγή: pamesports.gr

''Μισέλ Πλατινί, είναι άδικο''

Μιλήσαμε χθες το απόγευμα. Μόλις είχε τελειώσει το φαγητό του. Σε εκπομπή του Real FM Θεσσαλονίκης. Τον ρωτάω: ''Σου στέρησαν το δικαίωμα να παίξεις στο ματς με τη Γερμανία''. Είναι άδικο. Γράφει ο Περικλής Στέλλας.
''Μισέλ Πλατινί, είναι άδικο''
Σου είχαν στερήσει οι κάρτες και τη συμμετοχή στον τελικό του Euro 2004.
Δεν αισθάνεσαι καλά. Είναι έτσι;». Ο Γιώργος Καραγκούνης το παραδέχτηκε. Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας δεν έκρυψε την πίκρα του αλλά συγχρόνως και τον θυμό του. Μέσα από την εκπομπή έστειλε μήνυμα στον πρόεδρο της UEFA. «Θέλω να του πω κάτι. Ο Πλατινί είναι θρύλος και έχει κάνει πολλά πράγματα για να βελτιωθεί το ποδόσφαιρο. Δεν αισθάνομαι μόνο, αλλά είμαι αλήθεια αδικημένος.
Τέτοια διαιτησία δεν έχω συναντήσει ξανά. Θέλω να τον παρακαλέσω να δει αυτό το θέμα διαφορετικά. Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει. Η πρώτη μου σκέψη είναι να χρησιμοποιείται το βίντεο. Να βλέπουν τι συμβαίνει και να μην αδικούμαστε. Δεν θα μπορέσω να παίξω με τη Γερμανία και ξέρεις κάτι; Το θέλω τόσο, μα τόσο πολύ. Σου μιλάω μέσα από την καρδιά μου. Ηταν άδικη η κάρτα που δέχθηκα.
Δεν είναι σωστό, δεν είναι, ρε φίλε. Ολοι οι Ελληνες περιμένουν από μας να κάνουμε τα πάντα στο ματς με τη Γερμανία. Μόνο στη σκέψη ότι δεν θα παίξω πικραίνομαι και θυμώνω αφάνταστα. Ο Πλατινί πρέπει να το δει διαφορετικά αυτό το θέμα. Και δεν είναι μόνο η δική μου περίπτωση. Είναι πολλές» μου είπε ο Γιώργος Καραγκούνης.
Οσο για το ματς με τους Γερμανούς; Τόνισε: «Είναι σίγουρα φαβορί η Γερμανία, αλλά σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι οι πιθανότητες είναι σχεδόν μοιρασμένες και όλα μπορεί να συμβούν» και πρόσθεσε: «Εχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100% στο αγωνιστικό κομμάτι και να μη σκεφτόμαστε τη Μέρκελ ή οτιδήποτε άλλο.
Ξέρουμε, βέβαια, ότι όλος ο ελληνικός λαός περιμένει αυτό το παιχνίδι και για άλλους λόγους, αλλά εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό στον αγώνα. Δεν θεωρώ ότι είναι ανίκητη ομάδα η Γερμανία. Είναι μια πολύ καλή, μεγάλη ομάδα, αλλά πλέον έχουμε την ψυχολογία με το μέρος μας, έχουμε αυτοπεποίθηση και χαρακτήρα μετά το παιχνίδι με τη Ρωσία και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».
Είπαν...
Λ. Αρβανίτης: «Για μας πλέον δεν υπάρχει κουκούλωμα».
Και τέσσερα χρόνια τώρα γιατί σιωπούσες;
Ε. Ρεντζιάς: «Ηθελα να βοηθήσω».
Δεν θέλουν τέτοιους, Ευθύμη μου...
Α. Μπουμσόνγκ: «Επρεπε να ζήσω την οικογένειά μου».
Θες να κάνουμε έρανο;
Μα, τι λέτε, κύριε Αρβανίτη
Η νέα διοίκηση του μπασκετικού Αρη έδωσε χθες συνέντευξη Τύπου. Ηταν η πρώτη γνωριμία. Και βγαίνει ο νέος πρόεδρος κύριος Λευτέρης Αρβανίτης και λέει: «Πρώτος στόχος και πάνω απ' όλα είναι η εξυγίανση. Συστράτευση και συμμετοχή όλων, αυτό είναι το μότο μας. Από εδώ και πέρα θα υπάρχουν απόλυτη ειλικρίνεια, διαφάνεια και αξιοπιστία».
Το ακούς και αναρωτιέσαι δικαιολογημένα: «Μα, είναι δυνατόν; Μήπως δεν άκουσα καλά; Μήπως είναι μία απλή συνωνυμία; Μα, δεν είναι φοβερό;». Επί της ουσίας βέβαια μία διοίκηση, η νέα διοίκηση του Αρη αυτό έπρεπε να πει. Αλλά όχι ο κύριος Αρβανίτης. Δεν μπορεί, δεν γίνεται. Χθες ο ίδιος και οι συνεργάτες του αποκάλυψαν ότι η διοίκηση Δαμιανίδη ευθύνεται για κακοδιαχείριση. Και άφησαν σοβαρές αιχμές.
Και το επόμενο ερώτημα που δικαιολογημένα γεννάται είναι το εξής απλό: Μα, καλά εσείς, κύριε Αρβανίτη, δεν ήσασταν στη διοίκηση Δαμιανίδη από το 2008; Δεν ήσασταν δηλαδή μέλος μιας διοίκησης την οποία καταγγείλατε χθες για κακοδιαχείριση; Μα, για τι περνάτε τον κόσμο του Αρη, για ηλίθιους; Και όταν σας ρώτησαν οι δημοσιογράφοι, είναι δυνατόν να δίνετε την απάντηση «Δεν μας έδινε λογαριασμό ο Δαμιανίδης και δεν μπορούσα να γνωρίζω»;
Και αφού κατά δική σας ομολογία είχατε ρόλο διακοσμητικό, δεν σας ενοχλούσε αυτό; Και γιατί δεν τα λέγατε; Και γιατί δεν υποβάλατε την παραίτησή σας; Και τώρα ξαφνικά η διοίκηση έχει στόχο την εξυγίανση; Μα, τι μας λέτε, κύριε Αρβανίτη;
«Γ...ώ το ΔΝΤ Γ...ώ και το μνημόνιο Το σουτ του Καραγκούνη Ηταν μοιρογνωμόνιο».
Αγνώστου
Πηγή: Goal

Σμαράγδια και ...Ρουμπι-νια θα σου φέρω! (ΦΩΤΟ)

Η νεαρή Ρούμπι μένει με τα απολύτως απαραίτητα στην παραλία για το ρουμανικό Playboy του Ιουνίου και μας μεταφέρει το άρωμα του καλοκαιριού. Αξίζει να της ρίξετε μια ματιά...
Σμαράγδια και ...Ρουμπι-νια θα σου φέρω! (ΦΩΤΟ)
Πηγή: sportygossip.com

Το "κούρεμα" και η εξαίρεση!!

Επιχείρηση ...συμμάζεμα των οικονομικών του συλλόγου είναι σε εξέλιξη στην ΠΑΕ, υπάρχει, όμως, μία εξαίρεση που η διοίκηση οφείλει να κάνει. Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.
Το "κούρεμα" και η εξαίρεση
Δεν είναι "ελκυστική" η επικαιρότητα στον ΠΑΟΚ. Χωρίς... αποθεματικά στα ταμεία και με υποτονική κίνηση στη διάθεση των διαρκείας, είναι λογικό η κινητικότητα στις μεταγραφές να μην είναι ανάλογη των προηγούμενων χρόνων.
Ακόμη κι αν αποκτηθούν άμεσα κάποιοι παίκτες (με πρώτο υποψήφιο τον Κουμαλό), είναι απίθανο ο ενθουσιασμός και η λαχτάρα του κόσμου για το νέο ΠΑΟΚ, έστω και να πλησιάσει στα επίπεδα των προηγούμενων καλοκαιριών.
Ευκαιρία, λοιπόν, να θίξουμε ένα άλλο ζήτημα, ίσως όχι τόσο εμπορικό όσο οι μεταγραφές και το επενδυτικό, ζωτικής σημασίας, όμως, για το παρόν και μέλλον του ΠΑΟΚ, αυτό των Ακαδημιών. Τις τελευταίες μέρες, ο νέος οικονομικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Στέλιος Σακελλάρης, προσπαθεί να μειώσει όσο μπορεί τα λειτουργικά έξοδα του συλλόγου. Επιχειρεί να "κουρέψει" όσο είναι εφικτό τις δαπάνες, προκειμένου ο σύλλογος να ανταποκριθεί στα "σφιχτά" οικονομικά δεδομένα της εποχής.
Φυσικά, με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της ΠΑΕ και από αυτή τη διαδικασία περνά και το κόστος λειτουργίας των Ακαδημιών. Δεν γνωρίζω ποιες είναι οι τελικές αποφάσεις για το συγκεκριμένο τομέα, ωστόσο η δική μου ξεκάθαρη άποψη είναι ότι τα Τμήματα Υποδομής πρέπει να αποτελέσουν εξαίρεση στο γενικό κανόνα των περικοπών.
Το μπάτζετ και το παιδομάζωμα
Για να αιτιολογήσω την άποψή μου θα πρέπει να κάνω μία μίνι αναδρομή στη λειτουργία των Ακαδημιών από το 2007 και μετά, όταν επιχειρήθηκε αναδιοργάνωσή τους από τις διοικήσεις Ζαγοράκη. Με σύμφωνη γνώμη και του νυν προέδρου της ΠΑΕ, Ζήση Βρύζα αποφασίστηκε να δοθεί πολύ μεγάλο βάρος στο φυτώριο.
Συνειδητά, λοιπόν,το μπάτζετ των Τμημάτων Υποδομής έφθανε, ίσως και ξεπερνούσε το 1 εκ.ευρώ, στοιχείο που έδωσε τη δυνατότητα στους ανθρώπους που είχαν τότε τα ηνία των Ακαδημιών (Μιχαηλίδης, Φαρλαλής, Ελευθεριάδης), όχι μόνο να ανασυγκροτήσουν το όλο οικοδόμημα, αλλά και να επιχειρήσουν ένα άνευ προηγουμένου παιδομάζωμα στη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο, αναπτύσσοντας και ένα ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων Ακαδημιών.
Αν μάλιστα το εγχείρημα ξεκινούσε μερικούς μήνες νωρίτερα, ενδεχομένως ο ΠΑΟΚ να είχε προλάβει τον Ολυμπιακό και να είχε αποκτήσει τον Κυριάκο Παπαδόπουλο (έχοντας μάλιστα το πλεονέκτημα ότι ο νεαρός άσος δεν έκρυβε και εξακολουθεί να μην κρύβει τα φιλοπαοκτσήδικα αισθήματά του). Και πάλι, όμως, αποκτήθηκαν αρκετοί παίκτες που έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στο προσκήνιο. Το ξεπέταγμα, άλλωστε, του Σταφυλίδη και κατά δεύτερο του Παναγιωτούδη και του Πόποβιτς, ανοίγει το δρόμο προκειμένου ο ΠΑΟΚ κάθε χρόνο να ποντάρει πλέον στην προώθηση νεαρών παικτών.
Στην πορεία, όμως, τα διαθέσιμα χρήματα για τις Ακαδημίες έπεσαν περίπου στο μισό, με αποτέλεσμα το παιδομάζωμα να μην γίνεται πλέον με την ίδια ένταση. Παρόλα αυτά, ο ΠΑΟΚ έχει δημιουργήσει μία τέτοια οργάνωση και έχει αποκτήσει μία τέτοια τεχνογνωσία που-σε συνδυασμό με την λειτουργία του αθλητικού κέντρου στη Νέα Μεσημβρία-του επιτρέπει να διατηρεί ένα πολύ υψηλό επίπεδο στις Υποδομές του.
Στο κομβικό σημείο που βρίσκεται η ΠΑΕ αποτελεί στρατηγική επιλογή να μην προχωρήσει σε περαιτέρω "κούρεμα" των διαθέσιμων πόρων για τις Ακαδημίες του. Αρκεί κανείς να δει ψύχραιμα τι δίνει και τι παίρνει από τα Τμήματα Υποδομής του ο ΠΑΟΚ. Μόνο η καθιέρωση του Σταφυλίδη και του Παναγιωτούδη στην πρώτη ομάδα, οδηγεί σε απόσβεση των χρημάτων που μέχρι σήμερα έχιυν δοθεί. Και να φανταστείτε πώς ακόμη δεν έχει καρπωθεί ο σύλλογος όλους τους καρπούς από τη δουλειά σε βάθος και το παιδομάζωμα που επιχειρήθηκε.
Οι ιθύνοντες του συλλόγου έχουν να λένε, για παράδειγμα, για τη γενιά των γεννημένων το 1997. Αν έστω και ένας παίκτης με ιδιαίτερο ταλέντο προκύψει μέσα από αυτή τη φουρνιά, ο ΠΑΟΚ θα έχει δικαιολογήσει απόλυτα τα χρήματα που διαθέτει για το φυτώριό του.
Αυτό, ας το σκεφτουν, λοιπόν, καλά ο Βρύζας και ο Γεωργιάδης, πριν πάρουν τις τελικές αποφάσεις τους για τα χρήματα που πρέπει να διατεθούν στις Ακαδημίες. Προσωπικά, εκτιμώ ότι μέσα από αυτές μπορεί να προκύψουν οι λύσεις που ψάχνει ο ΠΑΟΚ για να παραμείνει ανταγωνιστικός σε υψηλό επίπεδο.
Πηγή: sport24.gr

Αντίο ΑΛΚΕΤΑ ΜΑΣ!!

Έφυγε ο Αλκέτας. Τον γράφω με το μικρό του όνομα γιατί μ' αυτό τον γνώρισε και τον αγάπησε ο κόσμος του ποδοσφαίρου. Γράφει ο Παύλος Παπαδημητρίου.
Αντίο ΑΛΚΕΤΑ ΜΑΣ
Το Παναγούλιας ήταν το επίθετο του...για  τους τύπους και την κοσμική γραφειοκρατεία. Για μας, ήταν ο Αλκέτας. Ο πιο επιτυχημένος Έλληνας προπονητής ως προς τ' αποτελέσματα. Ο φανατικός οπαδός του Άρη Θεσσαλονίκης. Ο τεχνικός που έδωσε πρωταθλήματα στον Ολυμπιακό. Ο άριστος διαχειριστής των media και των ανθρώπων τους. Ο τεχνοκράτης που βοήθησέ τα μέγιστα για την είσοδο του  ποδοσφαίρου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μα πάνω απ' όλα ο άνθρωπος που άνοιξε στην Εθνική Ομάδα την πόρτα για τα σαλόνια του διεθνούς ποδοσφαίρου με την πρόκρισή της για πρώτη φορα στα τελικά του EURO (1980) και του Μουντιάλ (1994).

Με τον Αλκέτα είχα την τύχη να κάνω πολλές τηλεοπτικές συνεντεύξεις για δεκαπέντε συναπτά έτη από το 1991 μέχρι το 2006, όταν (όπως καταλαβαίνω τώρα) τον είδα για τελευταία φορά στα στούντιο του ΑLPHA στην Κάντζα. Πανέξυπνος άνθρωπος. Ανοιχτός. Με νοοτροπία για μπίζνες αμερικανική κι ευστροφία...πολύ ελληνική! Πατριώτης. Και αμετανόητος λάτρης της Θεσσαλονίκης. Πολλές φορές προτιμούσε την καθαρεύουσα στη ροή του λόγου του. Αντί για "παίκτες" έλεγε "οι παίκται" κι αντί για ημίχρονο έλεγε "ημιχρόνιο". Όταν απηύθυνε τον λόγο σε μένα με φώναζε "Παύλε". Του παραπονιόμουν. "Μη θυμώνεις αυτό είναι το σωστό" μου λέγε τις πρώτες φορές. Με τον καιρό το "χώνεψα"...

Στον Αλκέτα ήταν δύσκολο να κρατήσουν κακία ακόμη κι εκείνοι με τους οποίους είχε τσακωθεί πολύ. Θυμάμαι ότι στην εκπομπή του ΜΕΓΚΑ για το Τσάμπιονς Λιγκ ξαναβρέθηκε με τον Στέλιο Μανωλά δέκα χρόνια μετά τα τραγελαφικά γεγονότα του Μουντιάλ του 1994. Ο Στέλιος ήταν λίγο βαρύς στην αρχή όταν του τηλεφώνησα. Με ρώτησε αν είχα μιλήσει με τον πρώην προπονητη του στην  Εθνική. Του απάντησα ότι βεβαίως κι είχα μιλήσει και του μετέφερα και το σχόλιο του Παναγούλια για την τηλεοπτική συνύπαρξη τους: "Με πολλή χαρά θα τον δω τον Στέλιο. Έχει περάσει ο καιρός. Τον αγαπώ πολύ και πιστεύω ότι μ αγαπάει κι εκείνος". Αυτό ήταν. Ήρθαν και οι δύο. Αγκαλιάστηκαν συγκινημένοι στο καμαράκι του μακιγιάζ του θεάτρου στο Κολλέγιο. Σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Μια άλλη φορά ήρθε στην εκπομπή κυριολεκτικά κατ ευθείαν απ την....Αμερική. "Τώρα με πιάνει το τζετ λάγκ"μου είπε."Αν δεις να  γλαρώνω να με...κλωτσάς απο κάτω. "Του ριξα κανά δύο και όλα καλά. Δε μου παραπονέθηκε...

Τον προπονητή Παναγούλια -θιασώτη του ρόλου της καλής ψυχολογίας των ποδοσφαιριστών σε σχέση με την επιτυχή έκβαση ενός αγώνα- θα τον κρίνουν η ιστορία και οι συνάδελφοι του. Αυτό που μπορώ σίγουρα να καταθέσω ήταν το αίσθημα της πληρότητας που είχε κάποιος τελειώνοντας μια συζήτηση μαζί του. Είτε συμφωνούσε είτε διαφωνούσε με τις τοποθετήσεις του.

Πριν απο λίγους μήνες τον αναζήτησα μαζί με τον Παναγιωτόπουλο  για μια έκτακτη έκδοση που βγάλαμε για το EURO. Η ευγενέστατη σύζυγός του μετά από πολλά τηλεφωνήματα είπε στον Μιλτιάδη: "Σας παρακαλώ μην ξαναπάρετε. Ο Αλκέτας δεν είναι καλά. Δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό να σας μιλήσει. "Ήταν τέλη Φλεβάρη και το τέλος ερχόταν....

Τώρα, γράφω για την "αναχώρηση" του κοσμοπολίτη Αλκέτα Παναγούλια τρεις το πρωι Πολωνίας σ ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στη Βαρσοβία σε μέρες  μεγάλης χαράς για την εθνική ομάδα που τόσο λάτρεψε. Στο διπλανό κρεβάτι κοιμάται ο Μιλτιάδης. Θα τον ενημερώσω το πρωί ότι ο φίλος του, ένας απ' τους καλύτερους διεθνείς πρεσβευτές της Ελλάδας έφυγε...Και θα κοιτάζει από ψηλά το βράδυ της Παρασκευής τα ποδοσφαιρικά του εγγόνια, "τους παίκτας" της εθνικής, να παλεύουν απέναντι στη Γερμανία για να πάει "η Ελλάδα του" στα ημιτελικά. Θα τα κοιτάζει και θα χαμογελάει..Καλό ταξίδι μίστερ...Καλό ταξίδι ΑΛΚΕΤΑ ΜΑΣ...
Πηγή: pamesports.gr

Mας προκαλούν και μας ειρωνεύονται!!

"Φτωχοί Ελληνες, δεν σώζεστε". Οι Γερμανοί περιμένουν με ανυπομονησία το ματς με την Ελλάδα με τον γερμανικό Τύπο να "κράζει", να προκαλεί και να ειρωνεύεται τους Ελληνες.
Mας προκαλούν και μας ειρωνεύονται!
Στην Γερμανία παρακολουθούν καθημερινά τα γεγονότα στην Ελλάδα, όχι μόνο τα αθλητικά, αλλά και τα πολιτικά. Η μοίρα έφερε Γερμανία και Ελλάδα αντιμέτωπες την Παρασκευή στα προημιτελικά του Euro και όπως είναι λογικό όλα γυρίζουν γύρω από αυτό το ματς!
Η γερμανική εφημερίδα "Hamburger morgenpost" κυκλοφόρησε σήμερα έχοντας στο πρωτοσέλιδο της (!) τους Έλληνες φιλάθλους να πανηγυρίζουν στην Πολωνία, με τίτλο: "Griechen wollen uns leiden sehen" που σημαίνει: "Οι Έλληνες θέλουν να υποφέρουμε" και δεν έχουν και άδικο.
Στο ρεπορτάζ των μέσα σελίδων κυριαρχεί το... σύνθημα: «Φέρτε μας την Μέρκελ» με φωτογραφίες από τις ελληνικές απόκριες όπου η Ανγκελα Μέρκελ καίγεται ως καρνάβαλος με το δημοσίευμα να αναφέρει πως: «Οι Έλληνες ψάχνουν εκδίκηση καθώς είναι πολύ περισσότερο από ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου. Για τους Έλληνες είναι ένας αγώνας στον οποίο θέλουν να θεραπεύσουν την πληγωμένη ψυχή του λαού τους– τουλάχιστον για λίγο. Είναι μια βραδιά που θέλουν να κάνουν την πανίσχυρη Γερμανία να υποφέρει - όσο το δυνατόν περισσότερο, ενδεχομένως και βίαια».
«Όλο μας το χρέος για ένα βράδυ με την κυρία Μέρκελ»
Οι Γερμανοί στη συνέχεια κάνουν λόγο για δηλητηριώδη ατμόσφαιρα από τους Έλληνες που έχουν μπλουζάκια που γράφουν: «Όλο μας το χρέος για ένα βράδυ με την κυρία Μέρκελ» είναι η πιο ανήθικη προσφορά, όπως την χαρακτηρίζουν. Τους Γερμανούς... πείραξαν και οι δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος για την δημοκρατία, τις επιστήμες και τα μαθήματα που είπε σε Βρετανό δημοσιογράφο, όταν τον ρώτησε για την καγκελάριο Μέρκελ.
Οι προκλήσεις και ειρωνείες της Bild
Η «Bild», πάντως, συνεχίζει να... προκαλεί χαρακτηρίζοντας φτωχούς τους Ελληνες. Συγκεκριμένα, γράφει: «Arme Griechen, die nächste Pleite gibt's geschenkt Gegen Jogi hilft KEIN Rettungsschirm» που μεταφράζεται: «Καημένοι Έλληνες, η επόμενη πτώχευση είναι δωρεάν. Ενάντια στον Γιόγκι (σ.σ. Λεβ) δεν βοηθάει κανένα πακέτο στήριξης...»», έχοντας φωτογραφία του Γιοακίμ Λεβ και του Γιώργου Καραγκούνη να τραβάει τα μαλλιά του!
«Δώστε τσάμπα την προτομή σας»
Η γερμανική εφημερίδα στη συνέχεια του δημοσιεύματος, αναφέρει: «Η Γερμανία δεν περιμένει τον προημιτελικό της Παρασκευής. 90 λεπτά, δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Παίζει και η κρίση του χρέους.
Χαίρεται, αγαπητοί Έλληνες, δώστε τσάμπα την προτομή σας την Παρασκευή! Ενάντια στον Γιοακίμ Λεβ δεν θα σας βοηθήσει να σωθείτε!
Αυτά είναι τα σκληρά γεγονότα ποδοσφαίρου:
Η Γερμανία είναι η τρίτη ομάδα στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA και η Ελλάδα (τουλάχιστον) 15η.
Η Γερμανία δεν έχει χάσει κανένα από τα προηγούμενα οκτώ παιχνίδια κόντρα στην Ελλάδα (πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες)».
Το άρθρο όμως δεν τελειώνει εκεί αφού υπάρχει παρακάτω και ειρωνεία προς τον Φερνάντο Σάντος και τις δηλώσεις που έκανε για την αναμέτρηση με τα πάντσερ. Ο μεσότιτλος της παραγράφου γράφει: «Ονειρέψου» και στο κείμενο αναφέρεται: «Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας ανακοίνωσε : «Δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα, αλλά όποιος παίζει εναντίον μας, πρέπει να φτύσει αίμα για να μας νικήσει» και σχολιάζουν στην Bild για τα λεγόμενα του Σάντος: «Όπως όταν οι Έλληνες εξοφλήσουν τα χρέη τους με το ίδιο δάγκωμα...»!
Στο τέλος του κειμένου υπάρχει η φράση: «Καλό είναι να γνωρίζετε ότι έχουμε φίλους στην Ελλάδα»!
Πάντως, αυτά είναι καλό να τα διαβάζουν οι Έλληνες διεθνείς για να δείξουν στους Γερμανούς τι σημαίνει ελληνική ψυχή.

πηγή: gazzetta.gr