Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ετοιμάζουν το έδαφος!!

Ετοιμάζουν το έδαφος
Διερευνητικές επαφές με τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για την… προώθηση των ζητημάτων που αφορούν την ΑΕΚ αμέσως μετά το σχηματισμό κυβέρνησης, άρχισαν Ντέμης Νικολαΐδης και Ανδρέας Δημητρέλος.

Οι δύο άνδρες περιμένουν τη σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης προκειμένου να προχωρήσουν σε νέο διακανονισμό με το κράτος, μιας και οι 550.000 ευρώ που καλείται να δίνει σε μηνιαία βάση η ΠΑΕ για τα χρέη της είναι ποσό δυσβάσταχτο. Στόχος είναι να μειωθεί αυτό το κόστος σημαντικά (με την απαραίτητη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής), προκειμένου να καταστεί η βιώσιμη η ΠΑΕ και να ανοίξει η πόρτα για τους χρηματοδότες που έχει βρει ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος της ΠΑΕ.

Την ίδια στιγμή, ο Θωμάς Μαύρος μετά τις άκαρπες επαφές του με πρώην μετόχους και τον Δημήτρη Μελισσανίδη, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανοίξει τα χαρτιά του για τη δική του προσπάθεια σωτηρίας της ΠΑΕ. Μέσα σε όλα, στα τέλη του μήνα λέγεται πως θα έρθουν στην Αθήνα εκπρόσωποι δύο κινεζικών επενδυτικών ομίλων που λέγεται πως ενδιαφέρονται για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, πιθανώς ακόμη και για επένδυση στην ομάδα.

Πάντως η «Ένωση» έχει ανάγκη για ρευστό… χθες. Οι οφειλές απέναντι σε παίκτες, υπαλλήλους και λοιπούς πιστωτές συσσωρεύονται και τα ταμεία είναι άδεια, αφού και λύση από πωλήσεις παικτών δεν έρχεται (ο Λεονάρντο είναι αρνητικός για μετακίνηση στην Κίνα και δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση για Μάκο ή Κλωναρίδη).

Ποιος σχεδιασμός;

Μέσα σε αυτό το κλίμα είναι λογικό να μην υπάρχει αγωνιστικός σχεδιασμός. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να προσλάβει προπονητή από τη στιγμή που δεν ξέρει αν θα… υπάρχει και σε τι κατάσταση από τον Ιούλιο και μετά, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν για το σχηματισμό του ρόστερ από τις συνέπειες που θα έχει τελικά για την ομάδα η μη αδειοδότησή της. Οι ομάδες που δεν έχουν πάρει το πράσινο φως από την ΕΠΟ έχουν ζητήσει να μην ισχύσει σε απόλυτο βαθμό η απαγόρευση μεταγραφών και ανανεώσεων συμβολαίων παρά μόνο για γηγενείς παίκτες μέχρι 22 ετών. Ζητούν να υπάρχει περιθώριο απόκτησης ή ανανέωσης συνεργασίας για έναν περιορισμένο αριθμό παικτών (ακόμη και ξένων), αλλά το αίτημά τους θα εξεταστεί στη γενική συνέλευση της Λίγκας και είναι αμφίβολο αν θα γίνει δεκτό.

«Πάγωσαν» τα διαρκείας

Το καλό ξεκίνημα στην πώληση των διαρκείας δεν είχε ανάλογη συνέχεια και μέχρι χθες είχαν πωληθεί περίπου 1.500, αριθμός πολύ μικρότερος από τις (μάλλον υπερβολικές) προσδοκίες της ΠΑΕ, αλλά μάλλον φυσιολογικός αν αναλογιστεί κανείς την οικονομική κατάσταση της χώρας και την αβεβαιότητα για το «αύριο» της ΑΕΚ. Η διοίκηση της ομάδας αναζητεί τρόπους για να αναθερμάνει το ενδιαφέρον του κόσμου και πιθανώς να επιστρατεύσει παλαίμαχους παίκτες προς αυτή την κατεύθυνση.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: