Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

«Πιστεύω ότι μας φοβούνται οι Γερμανοί»

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου τόσο ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, όσο και ο Γιώργος Σαμαράς, επεσήμαναν πως η εθνική μας ομάδα δεν έχει να χάσει τίποτα από εδώ και πέρα, καθώς ο αρχικός στόχος που ήταν η πρόκριση στους «8» έχει επιτευχθεί.

Ο κεντρικός αμυντικός της Σάλκε αναφέρθηκε στο πλεονέκτημα της ελληνικής ομάδας, καθώς πολλοί ποδοσφαιριστές γνωρίζουν το γερμανικό στυλ ποδοσφαίρου από τη θητεία τους στην Bundesliga, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε πως ίσως η γερμανική ομάδα φοβάται το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το γεγονός ότι ξέρει τη γερμανική πραγματικότητα αγωνιζόμενος στη Σάλκε: «Σίγουρα είναι ξεχωριστό, θα αγωνιστώ απέναντι σε παίκτες που γνωρίζω. Δεν λέει κάτι αυτό όμως, τους αντιμετωπίζω σαν όλους τους άλλους και θα προσπαθήσω για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για την τακτική του Σάντος στο συγκεκριμένο παιχνίδι: «Θα τους μελετήσουμε πολύ. Δεν θα πω την τακτική, θα την κρίνει ο προπονητής. Ελπίζω απλώς να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι».

Για την πείρα αρκετών Ελλήνων ποδοσφαιριστών από το γερμανικό πρωτάθλημα: «Σίγουρα είναι πλεονέκτημα για εμάς. Ξέρουν πολλοί συμπαίκτες μου τον τρόπο παιχνιδιού των Γερμανών. Θα μας βοηθήσει αυτό να τους αντιμετωπίσουμε. Άλλωστε πολλοί από μας αγωνίζονται ή αγωνίστηκαν στο γερμανικό πρωτάθλημα».

Για το ματς με την Γερμανία: «Ο βασικός στόχος μας επιτεύχθηκε. Πλέον δεν έχουμε να χάσουμε κάτι κόντρα στη Γερμανία. Αυτό που θέλαμε το πετύχαμε».

Για την Γερμανία και τον Γκόμεζ: «Εμείς δεν κοιτάμε τη Γερμανία, κοιτάμε τη δική μας ομάδα. Θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για τις ανάγκες του ματς. Ο Γκόμεζ είναι πολύ καλός παίκτης, δεν θέλω να σχολιάσω κάτι άλλο. Θα δούμε στο γήπεδο τι θα γίνει και πως θα τον αντιμετωπίσουμε».

Για την προτίμησή του ανάμεσα σε Γερμανία και Πορτογαλία: «Πορτογαλία ή Γερμανία θα ήταν το ίδιο. Εμείς θα τα δώσουμε όλα για την πρόκριση».

Για τις σκέψεις των Γερμανών: «Στο μυαλό των Γερμανών δεν μπαίνω αλλά πιστεύω ότι μας φοβούνται. Ίσως και σαν λαός».

Για το ματς με την Ρωσία που δεν δεχθήκαμε γκολ από το κέντρο της άμυνας: «Έχουμε αδυναμίες εγώ και ο Σωκράτης, κανείς δεν είναι τέλειος. Πάντως το μηδέν το κρατήσαμε. Το ίδιο θέλουμε και με τη Γερμανία».

Σαμαράς: «Μην βάζουμε την πολιτική μέσα στο ποδόσφαιρο

Από την πλευρά του ο Γιώργος Σαμαράς υπογράμμισε πως η πολιτική δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το κατά πόσο σχετίζεται το συγκεκριμένο παιχνίδι με την Γερμανία με το πολιτικό σκηνικό που έχει σχηματισθεί: «Είναι ένα παιχνίδι. τίποτα άλλο. Θα προσπαθήσουμε να το απολαύσουμε. Δεν είναι ευκαιρία σε σχέση με την πολιτική να αποδείξουμε κάτι. Δεν μπορούμε να βάζουμε την πολιτική μέσα στο ποδόσφαιρο. Δεν παραδέχομαι ότι το ποδόσφαιρο εμπλέκεται με την κοινωνική ή την πολιτική ζωή. Δεν παίζουμε μόνο για μας. Παίζουμε για 11.000.000 Έλληνες. Θέλουμε να τους βγάλουμε στους δρόμους όπως κάναμε και στο παιχνίδι με τη Ρωσία».

Για το αν ήταν επιθυμητός αντίπαλος η Γερμανία: «Δεν γινόταν να επιλέξουμε αντίπαλο, είμαστε στους 8. Δεν μας νοιάζει με ποιον θα παίξουμε, θέλουμε να το απολαύσουμε. Η ομάδα αυτή δεν συγκρίνεται μ' αυτή του 2004. Αν περάσουμε θα είναι όνειρο».

Για την Γερμανία: «Έχουμε δει όλους τους αγώνες του Euro. Δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση η Γερμανία. Τους γνωρίζουμε. Επικεντρωνόμαστε σ' εμάς, αυτό κάναμε και με τη Ρωσία».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: