Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Μία απλή καταγραφή!!

Ζούμε μία πολύ μυστήρια εποχή και η καταγραφή των όσων συμβαίνουν από μόνη της έχει το ενδιαφέρον της. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Μία απλή καταγραφή
Ο Έλλην πολίτης αποφάσισε να ηγηθεί της χώρας ένας άνθρωπος που από τη μέρα που ίδρυσε κόμμα που λεγόταν πολιτική άνοιξη, εμφανίστηκε το φαινόμενο του θερμοκηπίου και άλλαξαν οι θερμοκρασίες του πλανήτη με αποτέλεσμα οι εποχές να έχουν γίνει δύο. Χειμώνας και καλοκαίρι. Πάει η άνοιξη, πάει και το φθινόπωρο.
Οι επιχειρήσεις έδιναν γραμμή στους υπαλλήλους τους. Συνάδελφοί μου, έλεγαν πως τους έπαιρναν τηλέφωνα οι αρχισυντάκτες και τους έλεγαν πως άμα δε ψηφίσουν ΝΔ από Δευτέρα δεν θα έχουν δουλειά, ενώ είναι γνωστό πως και τα διευθυντικά στελέχη των τραπεζών επέβαλαν την ψήφο στη ΝΔ.
Υπήρξαν περιστατικά, που υπάλληλος τράπεζας έλεγε σε γιαγιά που πήγε να εξυπηρετηθεί πως είναι καλό να βγάλει τα λεφτά της από τη τράπεζα γιατί από Δευτέρα που θα βγει ο Τσίπρας θα έχουμε δραχμή.
Δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά για το αν ο Τσίπρας θα ήταν καλύτερος από δαύτους, γιατί κυρίως μου φάνηκε πολύ κακό το ότι μάζεψε όλη τη συνδικαλιστική χλέμπα του ΠΑΣΟΚ. Αλλά αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι πως οι εκλογές που πέρασαν ήταν η απόλυτη τρομοκρατία του λαού.
Και όταν ο τρόμος σε οδηγεί σε αυτή τη χαρά της πεθεράς ονόματι Σαμαρά, τα πράγματα δεν είναι καλά.
Στα του ΠΑΟΚ, υπάρχει το εξής ενδιαφέρον στοιχείο. Έχουν λυσσάξει οι βαζελόγαυροι, που ένας υποψήφιος αγοραστής της ομάδας, δίνει πριμ στους παίκτες τους.
Διαβάζοντας διάφορα παρασκηνιακά, στις στήλες που έχουν για αυτόν τον λόγο, καταλαβαίνεις πως γράφουν ότι μαλακία του κατέβει για να μειώσουν την κίνηση του Σαββίδη.
Γράφτηκε μέχρι και το ότι το εκατ. ευρώ, δόθηκε ως ευχαριστώ στον Πιλάβιο που πήραμε την άδεια. Τώρα πως γίνεται να ευχαριστούμε τον Πιλάβιο που μας έχει στήσει τρεις φορές στα πλέι οφ και μία στο πρωτάθλημα, είναι κάτι που δεν τους το χωράει ο νους.
Στη γνωστή ιστοσελίδα που συνεχίζει να μη ρωτάει τον ΠΑΟΚ όταν γράφει κάτι για αυτόν, επικαλούμενοι ρώσικες πηγές και δημοσιεύματα, βγάζουν τον Σαββίδη τρελό και λένε πως ισχυρίζεται στους Ρώσους πως το πριμ ήταν για τον τελικό.
Εντωμεταξύ ο Βρύζας δεν ήταν χαζός όταν έστειλε τον Σαββίδη να μιλήσει με τον Φύσσα και δεν καθάρισε ο ίδιος τη μπουγάδα. Ήξερε πως θα βρεθούν οι φελλοί που θα αμφισβητήσουν τα πάντα.
Από την άλλη, περιμένουμε και το ηχογραφημένο του Φιλομένο. Όλοι να το ξεχάσουν στον πλανήτη, εγώ θα το θυμάμαι.
Λίγες ώρες αφού ο Βρύζας ξεκαθάριζε πως την Παρασκευή θα πάει με τον Σαββίδη στη Πολωνία, ο Πρωταθλητής έγραφε πως ο Μαρινάκης θα σταθεί δίπλα στους διεθνείς.
Για εκατ. ευρώ πάντως κουβέντα. Δώσε ένα πριμ ρε άνθρωπέ μου στα παιδιά. Μόνο εμείς θα δίνουμε;
Στις μεταγραφές έχουμε φρακάρει, αλλά η αλήθεια είναι πως όσοι έλεγαν πως κάνω κουμάντο τον ΠΑΟΚ, ξεφτιλίστηκαν. Αφρικανό κεντρικό αμυντικό πάνε να πάρουν, έλληνα προπονητή πήραν και έρχονται κι άλλα.
Έχει ενδιαφέρον ο τρόπος που μου παρουσιάστηκε από άνθρωπο που γνωρίζει ο ποδοσφαιριστής ονόματι Κουμαλό. «Είναι δυνατός, γρήγορος, έχει ενθουσιασμό, δεν μπορεί να παίξει πρέμιερ λιγκ γιατί τεχνικά βρίσκεται λίγο πίσω, αλλά βαράει και τη μάνα του» μου είπαν. Το τελευταίο μου ήρθε αυτομάτως ως εικόνα. Και το άρρωστο είναι πως μου φάνηκε και εντελώς φυσιολογικό.
Για μένα εγγύηση στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι η τοποθέτηση του Γκλεν Σάλμον. Ο λευκός Νοτιοαφρικανός, στον έναν χρόνο που κάθισε στη χώρα μας, καλή κουβέντα για μαύρο δεν είπε. Για τον Κουμαλό πάντως ξεκαθάρισε πως δεν δημιουργεί προβλήματα και πως είναι καλό παιδί. Το ότι βαράει και τη μάνα του, μάλλον είναι έθιμο εκεί.
Ο Σάλμον βέβαια, δεν είχε πει καλό λόγο και για λευκό, με αποκορύφωμα την ατάκα του μόλις αποκτήσαμε εκείνη τη περίοδο τον Κνολ. «Εγώ έφυγα από εκεί γιατί δεν τους άντεχα άλλο και εσείς μου τους φέρατε εδώ»; είχε πει τότε και όλοι γέλασαν. Εντάξει, οι Ολλανδοί δεν είναι και ότι πιο έξυπνο κυκλοφορεί.
Στο Μέτροσπορτ γράφουν συνεχώς ονόματα. Σήμερα για παράδειγμα, αυτό του Μπίσεβατς μου το είχαν πει πριν καμιά δεκαριά μέρες. Ο Μπίσεβατς, ήταν βασικός στη Παρί και για να έρθει στην Ελλάδα θα πρέπει να του παρέχουμε τριάντα μοντέλες μόνιμες στο σπίτι του, τρεις μάγειρες με πτυχίο Μάστερ Σεφ και περίπου 500 χιλιάρικα το χρόνο καθαρά δικά του.
Τουλάχιστον, αν είναι να γράψεις κάτι, κάντο λίγο ρεαλιστικά, μη το ξεφτιλίζεις.
Και κλείνω με την περιβόητη επιχείρηση της αστυνομίας που συνέλαβε τόσο κόσμο και τελικά κατάφερε τα εξής. Να προφυλακίσει τέσσερις με χόρτο, έναν για επίθεση σε αστυνομικό και έναν για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Ουσιαστικά δηλαδή, τα πάντα έγιναν για να πιαστεί αυτός που χτύπησε τον αστυνομικό στον αγώνα με τον Ατρόμητο και το πάτημα ήταν η βλακεία που έγινε στο Δερβένι.
Όσο για τις υπόλοιπες … διαρροές που υπήρχαν, ας απασχολήσουν αυτούς που πρέπει.
ΥΓ Το ταμείο μου, ο ΕΔΟΕΑΠ, ισχυρίζεται πως η Τράπεζα της Ελλάδος ουσιαστικά υπεξαίρεσε 54εκατ. ευρώ από το απόθεμά του. Και ρωτώ εγώ. Αυτό γιατί το μάθαμε μία μέρα ΜΕΤΑ τις εκλογές;
Πηγή: paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: