Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΚΛΕΙΣΤΟΝ!!

Οι Αθλητικοί Ψίθυροι θα είναι πάλι κοντά σας την Πέμπτη 10 Ιουλίου λόγω υποχρεώσεων!

«Ο Σούνιγκα απείλησε τον Νεϊμάρ» (vid)

Τηλεοπτικό δίκτυο από την Αργεντινή φέρνει στη δημοσιότητα ένα video, το οποίο δείχνει τον Σούνιγκα να λέει κάτι στον Νεϊμάρ πριν τον τραυματίσει.  

Αρκετά ειπώθηκαν σχετικά με το αν ο παίκτης της Κολομβίας είχε πρόθεση να χτυπήσει τον Νεϊμάρ. Το video των Αργεντινών, που παρουσιάζει η Lance, δείχνει το στιγμιότυπο που προηγήθηκε του τραυματισμού του Βραζιλιάνου άσου της Μπαρτσελόνα. Οι δημοσιογράφοι του TYC Sports δηλώνουν ανοιχτά ότι ο ο Σούνιγκα απείλησε τον «Νέι» πριν τον θέσει νοκ-άουτ από τη συνέχεια του τουρνουά...


TV argentina sugere que Züñiga ameaçou Neymar... από LANCETV

Πηγή: gazzetta.gr

Παίζουν για τη ζωή τους!!

Η ΦΙΦΑ θα εξετάσει το μαρκάρισμα του Ζούνιγκα στο Νεϋμάρ για να αποφασίσει αν πρέπει να υπάρξει τιμωρία του παίκτη. Το έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις. Γράφει ο Αποδυτηριάκιας...
Στην αγκωνιά του Τασότι στον Λουίς Ενρίκε το 1994, πολύ πρόσφατα στο δάγκωμα του Σουάρες στον Κιελίνι.
Παρακολουθώντας το παιχνίδι της Βραζιλίας με την Κολομβία είδα τουλάχιστον άλλα 10 τέτοια μαρκαρίσματα. Η διαφορά ήταν ότι κανένα από αυτά δεν προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό. Επίσης, ότι αυτός που χάνει το υπόλοιπο τουρνουά είναι ο Νεϋμάρ. Το νούμερο ένα πρόσωπο του τουρνουά. Tο αστέρι της οικοδέσποινας. Αυτός στον οποίο έχουν επενδυθεί τα περισσότερα χρήματα από χορηγούς. Αυτός που θα έπρεπε να οδηγήσει, έστω και αυτή, τη Βραζιλία στην κορυφή.
Παρατηρώντας προσεκτικά τη διοργάνωση, δεν μπορείς παρά να καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι η ανεκτικότητα όλων των διαιτητών στα σκληρά μαρκαρίσματα είναι οδηγία της ΦΙΦΑ. Ο ίδιος διαιτητής που στο λατινικό ντέρμπυ ήταν απαθής παρά τα 54 φάουλ που έγιναν, μερικά απευθείας για κόκκινη, ήταν ο ίδιος που στην πρεμιέρα του Euro 2012 στο Ελλάδα - Πολωνία είχε αποβάλει με δυο κάρτες σε ένα ημίχρονο τον Παπασταθόπουλο και τον τερματζή των αντιπάλων, Σέζνι με απευθείας κόκκινη σε φάουλ στον Σαλπιγγίδη.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία κάνει παιχνίδι. Βλέπει μπάλλα. Με τη Βραζιλία πιο άτεχνη από ποτέ, αφήνει το ξύλο στο ψαχνό. Εύκολα θα μπορούσε να ήταν στη θέση του Νεϋμάρ, το αντίπαλον δέος Χάμες Ροντρίγκες που σημάδευαν από το πρώτο λεπτό μέχρι το 90 οι Βραζιλιάνοι. Μόνο που μια τέτοια επιλογή έχει ρίσκο.
Ο εβραίος προπονητής της Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ το έχει πάρει χαμπάρι. Ενόψει του ημιτελικού δήλωσε: «Φαβορί είναι η Βραζιλία. Δεν βλέπετε; Οι Νοτιοαμερικάνοι παίζουν για τη ζωή τους». Ετσι είναι. Στον πόλεμο έχεις πολλές πιθανότητες να πέσεις. Να σακατευτείς.

ΠΟΙΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ προπονητής βρήκε το δρόμο του ως ταξιτζής, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Κοζάριζα τον Αργεντίνο προπονητή στον πάγκο της Κολομβίας. Σκαμμένο πρόσωπο, ήρεμος, έμοιαζε σίγουρος για τις επιλογές του και τους παίκτες του. Καμμία σχέση με αυτόν τον ίδιο οκτώ χρόνια νωρίτερα στα γερμανικά γήπεδα. Τότε εκλέκτορας της πατρίδας του, ομάδας με μεγαλύτερο ειδικό βάρος. Ενα ολόκληρο έθνος ήθελε να τον εκτελέσει όταν απέσυρε από τον προημιτελικό τον αστέρα της Αργεντινής Ρικέλμε, η Γερμανία ισοφάρισε και τελικά πήρε την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτυ.
Μου προκάλεσε το ενδιαφέρον κι έψαξα την περίπτωσή του Χοσέ Πέκερμαν. Ανακάλυψα ότι ποδοσφαιρικά ανήκει στην Κολομβία. Στα μέσα της δεκαετίας του '70 έπαιζε στη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα της πόλης του Μεντεγίν, ονόματι Ιντεπεντιέντε. Τρία χρόνια, μέχρι που συνέβη το παντελώς απρόοπτο. Υπέστη ρήξη χιαστών σε απότομη κίνηση που έκανε για να σηκωθεί από το τραπέζι ενώ γευμάτιζε!
Εκεί, σε μια μικρή κουζίνα τέλειωσε η καριέρα του Πέκερμαν. Άφραγκος το 1978, όταν η χώρα του διοργάνωσε το Μουντιάλ κέρδισε μερικά χρήματα, κάνοντας τον ταξιτζή σε διαπιστευμένους της διοργάνωσης. Έστω με αυτό τον τρόπο έμεινε κοντά στο ποδόσφαιρο. Οταν του δόθηκε η ευκαιρία την άρπαξε.

Πηγή: sportdog.gr

Νέα σελίδα στον Πλατανιά!!

platania
Διαδοχή προέκυψε στη διοίκηση του Πλατανιά, αφού όπως γνωστοποίησε το απόγευμα της Κυριακής ο Στέλιος Βαρουξάκης σε συνέντευξη Τύπου, παραχωρεί την προεδρεία του συλλόγου στον μέχρι πρότινος Α’ αντιπρόεδρο Μανώλη Μαθιουλάκη.
Οι λόγοι παραίτησης του κου Βαρουξάκη, είναι προσωπικοί όπως τόνισε ο ίδιος, ενώ κατέστη σαφές πως δεν αλλάζει κάτι στη διοικητική πορεία του Πλατανιά.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πλατανιά και οι δηλώσεις των Βαρουξάκη, Μαθιουλάκη:
««Βελούδινη» διαδοχή στη Διοίκηση της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων καθώς ο μέχρι σήμερα α” αντιπρόεδρος Μανώλης Μαθιουλάκης αναλαμβάνει, το επόμενο διάστημα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στη θέση του Στέλιου Βαρουξάκη, ο οποίος αποφάσισε, για προσωπικούς λόγους, να παραιτηθεί από τη Διοίκηση, παραμένοντας, ωστόσο, μεγαλομέτοχος και αναλαμβάνοντας, εξωθεσμικά, συγκεκριμένο έργο (μεταγραφικά θέματα, εκπροσώπηση στη Super League κ.λπ.) προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει ανιδιοτελώς στην ποδοσφαιρική οικογένεια του Πλατανιά.
Οι λεπτομέρειες της συγκεκριμένης απόφασης έγιναν γνωστές κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν, σε εξαιρετικό κλίμα, σήμερα το απόγευμα, στα γραφεία της Π.Α.Ε., οι κύριοι Βαρουξάκης και Μαθιουλάκης, παρουσία του β” αντιπροέδρου Αντώνη Κοκολοδημητράκη.
Αναλυτικότερα:
Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΡΟΥΞΑΚΗΣ
Αρχικά μίλησε ο απερχόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Στέλιος Βαρουξάκης, ο οποίος έκανε λόγο για «αλλαγή στην κορυφή της Διοίκησης», τόνισε ότι στον Πλατανιά «είμαστε μια οικογένεια» και πρόσθεσε ότι «θεωρώ αδέλφια μου» τους κυρίους Μαθιουλάκη και Κοκολοδημητράκη.
Και συνέχισε: «Ό,τι πετύχαμε το πετύχαμε μαζί. Έχουμε κατορθώσει ένα θαύμα. Ένα μικρό χωριό να είναι για τρίτη χρονιά στη Super League. Έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε ένα απίστευτο προπονητικό κέντρο αυτά τα χρόνια που είμαι στη Διοίκηση, μαζί με τον κ. Μαθιουλάκη και τον κ. Κοκολοδημητράκη και με όλα τα άλλα παιδιά που ήταν στο Συμβούλιο. Παραδίδω την προεδρία της ομάδας στον μεγάλο μου αδελφό, γιατί θεωρώ αδελφό μου τον Μανώλη, γιατί με στήριξε και με βοήθησε οικονομικά και ηθικά σε πολλές δύσκολες φάσεις της ομάδας. Σίγουρα αυτό που έχει έρθει δεν έχει έρθει από τα εύκολα, αλλά από τα δύσκολα. Φυσικά και δεν απομακρύνομαι από την ομάδα, γιατί τη θεωρώ παιδί μου.
Οι λόγοι που φεύγω από την προεδρία είναι ο μεγάλος φόρτος εργασίας που έχει. Παρόλο που ο κ. Μαθιουλάκης με παρακάλεσε να παραμείνω πρόεδρος την ομάδα και να αναλάβει το μεγάλο πόστο του διευθύνοντος συμβούλου, δεν έχω στη ζωή μου ποτέ να κάνω τον μάγκα -να το πω έτσι, λαϊκά- με ξένα κόλλυβα. Όποιος είναι στη Διοίκηση της ομάδας, της οποιασδήποτε ομάδας, πρέπει να βάζει χρήματα. Και φυσικά πρέπει να παίρνει τις σοβαρές αποφάσεις που κάθε ομάδα πρέπει να παίρνει για να λειτουργεί καλά».
ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΦΗΜΕΣ
Ο κ. Βαρουξάκης υπογράμμισε πως «από “κει και πέρα, επειδή διάφορα έχουν ακουστεί, όπως ότι είμαι άρρωστος, θέλω να πω ότι η μόνη αρρώστια που έχω είναι το ποδόσφαιρο και θα συνεχίσω να την έχω. Ακούστηκε, επίσης, ότι ο κ. Μαθιουλάκης πάει να μου «φάει» την ομάδα. Ο κ. Μαθιουλάκης ήταν μαζί μου, οπότε δεν μπορεί να τη «φάει» την ομάδα. Δεν είναι και στα κιλά για να τη «φάει» την ομάδα. θα μείνω στην ομάδα εξωθεσμικά. Θα αναλάβω ένα κομμάτι που ίσως ο κ. Μαθιουλάκης να μην το γνωρίζει πολύ καλά και αφορά σχέσεις ποδοσφαιριστών, μάνατζερ, προπονητών, Super League. Θα τον βοηθήσω όσο μπορώ.
Ο κ. Μαθιουλάκης αναλαμβάνει κάτι που το κατέχει πολύ καλά, όσον αφορά τα διοικητικά, γιατί ξέρει πολύ καλά να διοικεί αρκετές εταιρείες. Και τα οικονομικά, γιατί πάλι ξέρει να διοικεί πολύ καλά τις εταιρείες που έχει. Πιστεύω, λοιπόν, ότι και αυτήν την εταιρεία θα την πάει πολύ καλά. Θα χαρώ πάρα πολύ αυτό που πετύχαμε μαζί να το κάνει ακόμα μεγαλύτερο, να το πάει πολύ ψηλότερα και πιστεύω ότι με την επιλογή του κ. Χριστόπουλου, που πιστεύω ότι είναι ένας από τους πιο αξιόλογους Έλληνες προπονητές, να καταφέρει και φέτος να πάει πολύ ψηλά η ομάδα. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους. Ό,τι έκανα στο ποδόσφαιρο το έκανα με την καρδιά μου, έδωσα όλο μου τον εαυτό. Από “κει και πέρα, λοιπόν, θα συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα εξωθεσμικά, αλλά αυτή η αγάπη που έχουμε για αυτή την ομάδα και αυτή η οικογένεια φυσικά και δεν θα χαλάσει στο χιλιοστό. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Να είστε καλά. Θα τα λέμε στα γήπεδα».
ΠΙΚΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ
Ερωτηθείς τι τον ενόχλησε, τι τον πίκρανε το διάστημα που ήταν πρόεδρος και τι τον ευχαρίστησε, ο κ. Βαρουξάκης απάντησε ότι νιώθει πικρία γιατί «ορισμένοι δημοσιογράφοι από τα Χανιά δεν πρόβαλαν το προϊόν μας όπως έπρεπε, παρόλο που ήταν αξιοπρεπές. Ας πούμε, δεν πρόβαλαν ότι η ομάδα βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΠ, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Δεν πρόβαλαν ποτέ ότι στο football about τη διαχείριση που γινόταν στην ομάδα την παρουσίασαν ως παράδειγμα. Αυτό που με ευχαριστεί είναι το κλίμα της οικογένειας που υπάρχει στην ομάδα και αυτό θέλω να μείνει».
Ερωτηθείς αν σκεφτόταν πολύ καιρό να παραιτηθεί, ο κ. Βαρουξάκης απάντησε καταφατικά. «Πάλευα πολύ καιρό με τον εαυτό μου, αλλά επειδή θεωρώ στη ζωή κάποια πράγματα πιο σημαντικά, όπως είναι η οικογένεια, κι επειδή έχω λίγο παραμελήσει την οικογένειά μου και τα παιδιά μου, πιστεύω ότι θα πρέπει να ρίξω μεγαλύτερο βάρος εκεί πέρα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Να ξέρετε ότι χαίρουμε απεριόριστης εκτίμησης απ” όλες τις ομάδες και απ” όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Ελλάδας. Το «εισπράττω» κάθε φορά που πηγαίνω στην Αθήνα και αυτό που έχουμε καταφέρει είναι κάτι πολύ αγνό, που το στηρίξαμε και το «ποτίσαμε» με πολλή αγάπη».
ΛΑΘΗ
Ερωτηθείς αν θα άλλαζε κάτι απ” όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας του στην προεδρία, ο κ. Βαρουξάκης είπε: «Ίσως κάποια λάθη που κάναμε. Κάθε χρόνο που περνάει αποκτάμε περισσότερη εμπειρία. Ίσως κάποια λάθη, γιατί κάναμε λάθη. Είναι λογικό, είμαστε άνθρωποι. Μόνο ο Θεός δεν κάνει λάθη. Οπότε, ναι, ίσως κάποια λάθη να τα άλλαζα».
Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΘΙΟΥΛΑΚΗΣ
Ο α” αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων, Μανώλης Μαθιουλάκης, ο οποίος αναλαμβάνει, το επόμενο διάστημα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ευχαρίστησε, αρχικά, τους δημοσιογράφους «για την παρουσία σας εδώ, αλλά κυρίως για τον προβληματισμό σας, μέρες τώρα, στα Μέσα που εκπροσωπεί ο καθένας, για το τι θα γίνει και το τι δεν θα γίνει στον Πλατανιά κ.λπ. Πιστεύω ότι είναι ενδιαφέρον των τοπικών δημοσιογράφων για την ομάδα του τόπου μας. Καταλάβατε προηγουμένως, απ” ό,τι είπε ο απερχόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ομάδας, ότι είχε ένα έντονο προβληματισμό.
Όντως κάποιες συζητήσεις μαζί μου είχαν γίνει πριν από ένα χρόνο. Μεταξύ μας, οι δυο μας. Μου είχε εκφράσει κάποιους προβληματισμούς. Προσπάθησα να τον μεταπείσω για ορισμένα πράγματα, αλλά κάποιες φορές προσωπικές επιλογές και καταστάσεις υπερτερούν και των επαγγελματικών και των υπόλοιπων δραστηριοτήτων, γιατί για εμάς δεν είναι επαγγελματισμός η ενασχόληση με τον Πλατανιά. Είναι ένα χόμπι, είναι μια φιλοδοξία, είναι μια αγάπη προς κάτι που εκπροσωπεί αυτό που λέγεται Χανιά, αυτό που λέγεται Πλατανιάς», ανέφερε ο κ. Μαθιουλάκης.
Παράλληλα, σημείωσε ότι «προβληματίστηκα πάρα πολύ πριν πω το οριστικό ναι, γιατί κατ” αρχήν είχα μπροστά μου μια πρόκληση: ότι αναλαμβάνω μια ομάδα. Και για να μην παρεξηγούμαι, όταν λέω αναλαμβάνω, διοικητικά η ομάδα δεν θα αλλάξει και σε πάρα πολλά πράγματα. Οι ίδιοι ή σχεδόν οι ίδιοι άνθρωποι θα αποτελούν αυτή την οικογένεια «πρώτου βαθμού». Γιατί όσον αφορά τη οικογένεια «δεύτερου βαθμού» πάμε πολύ παραπέρα: σε ανθρώπους που έχουν βοηθήσει μέχρι τον τελευταίο φίλαθλο που έρχεται στο γήπεδο.
Θέλω να πω ότι όπως ήμουν εγώ πίσω από τον Στέλιο -και το ξέρετε πάρα πολύ καλά όλοι τόσα χρόνια- μαζί με τον Αντώνη, τώρα γίνεται μια αντιστροφή και ο Στέλιος θα είναι πίσω από εμένα, πάλι μαζί με τον Αντώνη, ο οποίος θα είναι α” αντιπρόεδρος. Είναι, λοιπόν, όπως έλεγα, μια πρόκληση για εμένα, γιατί κατ” αρχήν παραλαμβάνω μία ομάδα, η οποία μέχρι τώρα είχε μόνο θετικό απολογισμό. Ήταν τα πάντα θετικά. Ανέβηκε κατηγορίες, έμεινε στη Super League δύο χρονιές. Η πρόκληση, λοιπόν, είναι πια ότι για να θεωρηθώ επιτυχημένος εγώ, δεν πρέπει απλώς η ομάδα να μείνει, αλλά να κάνει και κάτι παραπάνω. Τότε θα θεωρηθώ επιτυχημένος ως αντικαταστάτης του Στέλιου».
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο κ. Μαθιουλάκης διευκρίνισε ότι «η αλλαγή που θα γίνει στον Πλατανιά δεν είναι μόνο στην κορυφή της Διοίκησης. Τα παιδιά στο Δ.Σ. είχαν την καλή διάθεση και την ευθιξία να θέσουν στη διάθεσή μου τις παραιτήσεις τους. Πρέπει σαφώς να αλλάξουν και άλλα πράγματα στον Πλατανιά, όχι γιατί ήρθα εγώ. Και ο Στέλιος να παρέμενε αυτές οι αλλαγές θα γίνονταν. Δηλαδή η ομάδα πρέπει να φύγει λίγο από τον ερασιτεχνισμό που τη χαρακτήριζε και που δεν πρόλαβε αυτός ο ερασιτεχνισμός να γίνει επαγγελματισμός, γιατί «έτρεχαν» άλλα πράγματα. Και πιστεύω ότι με αυτές τις αλλαγές και με τη βοήθεια του προπονητή -για τον οποίο αυτά που σας λέγαμε προχθές δεν τα είπαμε εθιμοτυπικά, όντως ο Χριστόπουλος είναι κάτι διαφορετικό, μας έχει εντυπωσιάσει όλους- θα πάμε ακόμη καλύτερα».
ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Ο ΦΑΝΗΣ ΞΗΝΤΑΒΕΛΟΝΗΣ
Ο κ. Μαθιουλάκης τόνισε, ακόμη, ότι «είναι μια πρόκληση για εμένα, αλλά και μια δοκιμασία, διότι δυστυχώς είμαι πάρα πολύ φορτωμένος επαγγελματικά και μια υπέρμετρη ενασχόληση με την ομάδα θα μου δημιουργούσε σαφώς κάποια προβλήματα. Αυτά τα είπα και στο Δ.Σ., τα είχα πει και στον Στέλιο. Για να βοηθηθώ κι εγώ γίνονται κάποιες αλλαγές. Η βασικότερη απ” όλες είναι η καθιέρωση της θέσης του γενικού διευθυντή της ομάδας, θέση την οποία αναλαμβάνει ο Φάνης Ξηνταβελόνης (σ.σ. μέχρι σήμερα εμπορικός διευθυντής). Αυτός -μαζί με τον Αντώνη, τον Στέλιο και το Δ.Σ.- θα είναι ο άνθρωπος, ο οποίος θα με βοηθήσει για να ανταπεξέλθω σε αυτό το δύσκολο έργο που έχω να φέρω εις πέρας. Θέλω να τονίσω, με όλη την ειλικρίνεια που θεωρώ ότι με διακρίνει, ότι δεν υπάρχει καμία σκιά στα διοικητικά της ομάδας. Το τονίζω αυτό κατηγορηματικά. Με τον Στέλιο είμαστε συνεργάτες, θα συνεχίσουμε να είμαστε συνεργάτες. Απλώς ο Στέλιος κουράστηκε, ίσως γιατί δεν είχαμε οργανώσει την ομάδα όπως έπρεπε να την έχουμε οργανώσει διοικητικά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τον κουράζει αφάνταστα αυτή η ενασχόληση».
Ο κ. Μαθιουλάκης ανέφερε, επίσης, πως «θέλω να ευχαριστήσω και αυτούς που θα μείνουν στο Δ.Σ. και αυτούς που θα θα αποχωρήσουν. Να τους ευχαριστήσω για ό,τι προσέφεραν στην ομάδα και να δηλώσω πως θα κάνω ό,τι μου είναι δυνατόν, ώστε αυτή η ομάδα να πάει ακόμη καλύτερα συγκριτικά με την πορεία της μέχρι σήμερα».
Ερωτηθείς για το ποια νυν μέλη του Δ.Σ. θα παραμείνουν και ποια όχι, ο κ. Μαθιουλάκης απάντησε ότι «δεν είναι της ώρας. Θέλω να κάνω συζητήσεις με όλα τα μέλη του Δ.Σ., με καθένα χώρια. Κανένας δεν θα απομακρυνθεί από την ομάδα. Όλοι θα προσφέρουν στο πόστο που ήταν, αυτά που προσέφεραν και πριν. Όμως, το Δ.Σ. ήθελε κάποιο «φρεσκάρισμα» και αυτό θα γίνει. Δεν θα είναι φοβερές οι αλλαγές. Αλλά θα υπάρξουν, όμως, κάποιες. Τα μέλη που θα συμπληρώσουν το Δ.Σ. θα είναι «επώνυμοι» Χανιώτες, γνωστοί, που νομίζω ότι μόνο η παρουσία τους και σίγουρα και η συμμετοχή τους σε πάρα πολλές δοκιμασίες, θα αναβαθμίσουν την ίδια την ομάδα».
Ο κ. Μαθιουλάκης απηύθυνε κάλεσμα «προς όλους τους φιλάθλους όλων των Χανίων» να σταθούν δίπλα στον Πλατανιά. «Ο καθένας μπορεί να υποστηρίζει όποια ομάδα θέλει, άσχετα σε ποια κατηγορία είναι κ.λπ., αλλά ο Πλατανιάς είναι αυτή τη στιγμή η προμετωπίδα του Χανιώτικου ποδοσφαίρου και σαφώς θέλει μια υποστήριξη, μια βοήθεια. Θεωρώ ότι σ” ένα γήπεδο 3.500 θέσεων περίπου δεν πρέπει σε κανέναν αγώνα να υπάρχουν κενές θέσεις. Πρέπει η ομάδα να υποστηριχθεί, όπως υποστηρίζεται μέχρι σήμερα. Κόσμια, όμορφα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΟΡΟΣ» – «ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΟΛΟΓΙΟ»
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μαθιουλάκης τόνισε ότι «ένας απαράβατος όρος, αν αναλάμβανα, ήταν ότι ο Στέλιος θα ήταν πίσω μου, καθοδηγητής μου και συμβουλάτορας, σε πράγματα τα οποία δεν γνωρίζω. Εγώ ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο πριν από τριάμισι χρόνια. Δεν είχα καμία επαφή με αυτό το άθλημα. Ασχολούμουν με την ποδηλασία, που ήταν ο γιος μου, ασχολούμουν με οποιοδήποτε άλλο άθλημα, αλλά με το ποδόσφαιρο ήμουν άσχετος».
Ο κ. Μαθιουλάκης διευκρίνισε, ακόμη, ότι «αυτή τη στιγμή πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος συνεχίζει να είναι ο Στέλιος μέχρι να γραφτεί στο ΦΕΚ η αλλαγή, όπως ισχύει για τις ανώνυμες εταιρείες».
Επεσήμανε, δε, ότι «στο μετοχικό κεφάλαιο του Πλατανιά δεν γίνεται καμία, μα καμία, αλλαγή. Δηλαδή, το άνετο πλειοψηφικό πακέτο του Πλατανιά εξακολουθούν με το ίδιο μετοχολόγιο ακριβώς να το έχουν οι τρεις που είναι μπροστά σας (Βαρουξάκης, Μαθιουλάκης, Κοκολοδημητράκης). Ο Στέλιος, δηλαδή, παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος αυτή τη στιγμή του Πλατανιά».
Επίσης, ο κ. Μαθιουλάκης διευκρίνισε, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ότι «πολύ καιρό προσπαθούσαμε να πείσουμε τον Στέλιο να παραμείνει ως έχει, με τις αλλαγές που θα κάναμε, με τον Στέλιο ή με τον Μαθιουλάκη, δεν έχει σημασία. Τελικά, είπαμε ότι κάπου υπάρχει ένα όριο στην πίεση που μπορεί να εξασκήσει κανείς σε κάποιον άλλον, όταν κυρίως υπεισέρχονται προσωπικά θέματα, όχι της ομάδας».
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
Ο κ. Μαθιουλάκης αναφέρθηκε και στα θέματα των μεταγραφών, τονίζοντας ότι «από τη στιγμή που ήρθε ο Χριστόπουλος, έχουν δρομολογηθεί και προχωράνε. Εμείς θέλαμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες. Όμως, η ελληνική αγορά είναι πολύ δύσκολη και πολύ ακριβή. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, πρέπει να κάνεις κάτι άλλο. Ήδη προερχόμαστε από μία αποτυχημένη χρονιά στο θέμα των μεταγραφών. Δεν ρίχνω καμία ευθύνη. Και δικές μου επιλογές ήταν. Αυτά, λοιπόν, θέλαμε να τα αποφύγουμε. Δεν είναι, δηλαδή, «τρέξε να πάρεις έναν παίκτη για να φύγουν τα διαρκείας πιο εύκολα» ή γιατί οι δημοσιογράφοι πρέπει κάτι να βγάλουν. Σιγά – σιγά, μέχρι να αναχωρήσει η ομάδα για το Καρπενήσι, θα έχουν καλυφθεί οι βασικότερες θέσεις, με μία προϋπόθεση: ότι με τον τούτο τον προπονητή έχουμε μια φιλοδοξία ότι δεν θα κάνουμε λάθη αφ” ενός και αφ” ετέρου ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας θα μειωθεί πάρα πολύ».
Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο κ. Βαρουξάκης, ο οποίος επεσήμανε ότι «φυσικά και καταλαβαίνετε γιατί υπάρχει αυτή η μυστικοπάθεια. Ήδη είχαμε προσεγγίσει τρεις παίκτες από τη Super League, οι μεταγραφές των οποίων «χάλασαν», ενώ ήμασταν σχεδόν έτοιμοι να τους «κλείσουμε». Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι αν βγαίνουν κάποια πράγματα, τα οποία στην πορεία «χαλάνε» δημιουργούνται διάφορα προβλήματα. Αυτό προσπαθούμε να κρατήσουμε. Φυσικά και θα είστε ενήμεροι για οτιδήποτε κάνουμε. Όταν ένας ποδοσφαιριστής υπογράφει στην ομάδα θα το μαθαίνετε αμέσως από το Γραφείο Τύπου που χειρίζεται ο κ. Γεωργακάκης. Όπως είπε και ο κ. Μαθιουλάκης, με τον κ. Χριστόπουλο συνεργαζόμαστε άψογα, έχει γίνει ήδη μια μεταγραφή ενός ταλαντούχου Ουκρανού ποδοσφαιριστή, ίσως αύριο – μεθαύριο να μάθετε και το δεύτερο όνομα που έρχεται στον Πλατανιά, που είναι Έλληνας παίκτης. Σας παρακαλώ να έχετε λίγη υπομονή και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά με τις μεταγραφές και θα παρουσιάσουμε μια αξιόλογη ομάδα στο πρωτάθλημα της Super League».
Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΚΟΛΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ
Ο β” αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων Αντώνης Κοκολοδημητράκης, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα α” αντιπροέδρου το επόμενο διάστημα, ανέφερε, ότι «δεν ήταν εύκολο όλο αυτό που έγινε μέχρι τώρα. Θεωρώ ότι η πορεία που κάναμε τα τελευταία πέντε χρόνια με τον Στέλιο πρόεδρο, με τον Μανώλη μαζί και όλους τους άλλους που είμαστε δεν ήταν καθόλου τυχαία. Όντως, η προσπάθεια ήταν πολύ μεγάλη. Πήγαμε την ομάδα εκεί που την πήγαμε. Η αλλαγή που γίνεται είναι πλέον επιλογή καθαρά του Στέλιου. Η κούραση υπάρχει. Θεωρώ ότι πρόσφερε πάρα πάρα πολλά πράγματα. Όντως είναι αδελφός, όντως κι εγώ το πιστεύω. Ο Μανώλης είναι η νέα εποχή, η οποία έρχεται. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος πραγματικά θα πάει παραπέρα την ομάδα με τη βοήθεια όλων μας. Εγώ όντως θα είμαι κοντά του, θα είμαι δίπλα του, θα προσπαθήσω να τον βοηθήσω όσο μπορώ. Είμαι σίγουρος ότι και ο Στέλιος θα είναι κοντά. Θα είναι πολύ πιο κοντά απ” ό,τι άλλοι θα νομίζουν», κατέληξε ο κ. Κοκολοδημητράκης».

«Χρηματοδότης ο πρόεδρος»

zorpidis
“Ο Πρόεδρος πρέπει να βάζει λεφτά”
Είναι από τους ανθρώπους που πέρασαν από την θέση του Προέδρου του Άρη, αλλά δεν άφησε χρέη. Μία ακόμα διαφοροποίησή του είναι ότι δεν είχε ποτέ καρτέλα. “Ρωτήστε τον ταμία του Άρη, τον Σάκη Βεράνη, εμείς δεν είχαμε ποτέ καρτέλες, βάζαμε χρήματα που έμεναν στον σύλλογο, δεν τα βάζαμε για να τα πάρουμε μετά πίσω”, αναφέρει στην Αrena Press ο Μιχάλης Ζορπίδης για να συνεχίσει. Ο Άρης έφτασε εδώ που έφτασε γιατί νομίζω ότι από το 2004 και έπειτα δεν υπήρχε νοικοκυριό. Δεν εξηγείται αλλιώς. Όταν έφυγα από τον ΑΣ δεν χρωστούσαμε ούτε ένα ευρώ και φτάσαμε να μιλάμε για 6-6,5 εκ ευρώ χωρίς το θέμα των τιμολογίων που είναι υπό διερεύνηση. Αν κάποιος μου έλεγε να εμπλακώ στον Άρη θα έλεγα ΝΑΙ, αρκεί να μην υπήρχαν τα παλιά χρέη.  Με φοβίζει το παλιό χρέος, αλλιώς θα ασχολιόμουν. Αν συνέβαινε αυτό ο Ερασιτέχνης θα μπορούσε από μόνος τους, με τα έσοδα του να είναι αυτάρκης και να λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα στηριζόμενος στις Ακαδημίες του. Γιατί, λοιπόν, τόσα χρόνια δεν γινόταν αυτό; Πώς φτάσαμε σε αυτά τα απίστευτα νούμερα; Εγώ θα αναλάμβανα πχ τώρα το τμήμα βόλει, αν δεν υπήρχαν τα παλιά χρέη. Αν κάποιος μου διασφάλιζε ότι δεν θα έρχεται ο κάθε παίκτης να ζητάει τα χρήματά του από τα προηγούμενα χρόνια θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ.
Σε κάθε περίπτωση όμως σε κάθε ομάδα, σε κάθε τμήμα είτε μιλάμε για ΠΑΕ, ΚΑΕ, ΑΣ, παντού θα πρέπει ο Πρόεδρος να έχει χρήματα να βάλει στην περίπτωση που δημιουργείται κάποιο πρόβλημα. Διαφορετικά όλοι οι Αρειανοί μπορούν να γίνουν πρόεδροι! Θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε φοβερό πρόβλημα παραγόντων στον Άρη. Πρέπει ορισμένοι να καταλάβουν ότι ο Άρης δεν είναι μόνο εταιρία. Εγώ έχω διαχωρίσει το άτομο Ζορπίδης από την εταιρία. Ίσως για αυτό και να έχουμε και την διαμάχη με την διοίκηση Αθανασιάδη για 450.000 ευρώ. Άλλο τι θα κάνω εγώ ως πρόσωπο και άλλο η εταιρία. Στον Άρη μάλλον κάποιοι αυτά τα μπερδεύουν. Την ίδια στιγμή υπάρχουν άνθρωποι στην κυριολεξία άρρωστοι με τον Άρη, είναι η ζωή τους. Δεν βλέπουν τον Άρη ως επιχείριση, αλλά ως ιδέα”.
“Η μεγαλύτερη μετακίνηση στο ΟΑΚΑ”
Ο πρώην πρόεδρος του Άρη μπορεί να είναι σε δικαστική διαμάχη μετά την…συνεργασία του με την ΠΑΕ, αλλά σε κάθε περίπτωση και για τον ίδιο και για τον τουριστικό οργανισμό Ζορπίδη είχε μπει ένα τεράστιο στοίχημα με τον τελικό του ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναικό: “Υπήρξε τέλεια οργάνωση στην εκδρομή του ΟΑΚΑ. Υπήρξε πολύ καλή προετοιμασία και όλα κύλησαν ομαλά εκτός βέβαια από το αποτέλεσμα στο παιχνίδι που χάσαμε από τον Παναθηναικό. Σε τέτοιες περιπτώσεις όμως θέλεις όλα να πάνε καλά και οι πάντες να γυρίσουν χωρίς πρόβλημα στο σπίτι τους. Πέρα από αυτό δεν τίθεται θέμα συζήτησης για το αν ήταν η μεγαλύτερη οπαδική μετακίνηση. Ήταν και με διαφορά από την στιγμή που μετακινήθηκαν περίπου 330 λεωφορεία, χωρίς τα βανάκια και τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς του κόσμου του Άρη. Αν καταφέρναμε να πάρουμε και το κύπελλο όλα θα ήταν τέλεια. Τώρα μιλάμε μόνο για την μετακίνηση των οπαδών γιατί δυστυχώς δεν κατακτήσαμε το κύπελλο”!
“Mε μπροστάρη τον Γκάλη όλα γίνονται”
Ο Μιχάλης Ζορπίδης δεν διστάζει να πάρει θέση αναφορικά με την πρόταση της Arena Press για την σωτηρία του Άρη: “Μία τέτοια πρόταση μπορεί να προχωρήσει, αλλά θα μου επιτρέψετε να την διαφοροποιήσω λίγο. Πιστεύω ότι επειδή ο κόσμος κουράστηκε, η βάση θα πρέπει να είναι οι άνθρωπο από την οικογένεια του Άρη που μπορούν να βάλουν κάποια χρήματα παραπάνω. Εγώ, λοιπόν, θα ΄”έτρεχα” αυτή την πρόταση ζητώντας από 1000 αρειανούς από 100 ευρώ, από 100 από 20.000 ευρώ και από 50 από 50.000 ευρώ. Και πιστέψτε με αν υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος για να μπει μπροστά και να ζητήσει αυτά τα χρήματα μπορεί να γίνει. Υπάρχουν οι αρειανοί με χρήματα που θα βοηθήσουν αν υπάρχει εμπιστοσύνη. Συμφωνώ, λοιπόν, 100% στο δεύτερο κομμάτι της πρότασης, ότι ο Νίκος Γκάλης θα μπορούσε να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας και να συγκεντρώσει αυτά τα χρήματα που θα σώσουν τον σύλλογο. Με τον Γκάλη μπροστά όλα γίνονται…”
Πηγή: arenafm.gr

«Tώρα … τρέχουμε»

papatha
Μπορεί  ο Σπύρος  Παπαθανασάκης να επέστρεψε στον Καναδά, αλλά οι εξελίξεις τρέχουν με γοργούς ρυθμούς στον Ηρακλή. Οι κυανόλευκοι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν με την ανανέωση του Μπάμπα που δύσκολα όπως φαίνεται θα παραμείνει στην ομάδα, αλλά και να ξεκινήσουν τις μεταγραφές τους. Η βαρύτητα θα δοθεί στους ποδοσφαιριστές που είναι κάτω των 24 χρόνων και το arenafm.gr έχει μεταφέρει τους στόχους της ομάδας(Γκίνο, Ρουγκαλάς, Βασιλογιάννης, Λουκίνας και Πασάς). Στόχος αποτελεί το συντομότερο  δυνατό να  υπάρξουν ανακοινώσεις.
Από την άλλη μεριά ο Νίκος Παπαδόπουλος μαζί με τον Παύλο Μυροφορίδη ασχολούνται με τα υπόλοιπα ζητήματα  που έχουν να κάνουν με την προετοιμασία της ομάδας αλλά και γενικότερα τον σχεδιασμό για την νέα σεζόν.
Πηγή: arenafm.gr

«Θα μιλήσουμε στο γήπεδο»

kalai
Για  πολλά ζητηματα που αφορούν τον άρη αναφέρθηκε με  δηλώσεις του στο συνδομητικό κανάλι της  NOVA , ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη NOVA:
Συμπληρώσατε έναν μήνα στην προπονητική καρέκλα του Άρη. Πως κύλησε αυτό το διάστημα και ποιες είναι οι σκέψεις για την καινούρια σας ομάδα; «Ο χρόνος είναι ανελέητος! Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω καταλάβει πως πέρασε αυτός ο μήνας, διότι είναι τόσα πολλά τα θέματα που πρέπει να αξιολογήσουμε, ώστε να οδηγηθούμε με ασφάλεια στο δρόμο που θέλουμε εμείς. Νιώθω ότι δεν πέρασε ούτε μια μέρα από τότε που ανέλαβα. Η αλήθεια είναι ότι κινούμαστε κάπως αργά, όμως συμβαίνει διότι καλούμαστε να αξιολογήσουμε μια πρότερη κατάσταση κάτι που σημαίνει πως προτιμάς να μείνεις στο ίδιο θέμα λίγο περισσότερο, προκειμένου να μη κάνεις λάθος. Προς ελαχιστοποίηση, λοιπόν, αυτού του κινδύνου, κάναμε μόνο μερικά βήματα».
Τι σκέψεις δημιουργεί σε έναν προπονητή μια ομάδα υποβιβασμένη και πικραμένη όπως ο Άρης; «Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις τη σημερινή αφετηρία. Αν μπεις στη διαδικασία λειτουργίας με το συναίσθημα, δεν θα μπορέσεις να κάνεις ανάλυση. Αφήνεις, λοιπόν, τα συναισθήματα στην άκρη και πας στα ωφέλιμα συμπεράσματα τα οποία θα σου επιτρέψουν να τρέξεις την έρευνα γρηγορότερα. Και επειδή ο χρόνος μας έχει περάσει, έχοντας κάνει λιγότερα βήματα απ’ όσα θα έπρεπε να έχουμε κάνει, πρέπει να αφήσουμε τα όποια συναισθήματα κατά μέρος».
Λέτε ότι η ομάδα αργεί. Να το εκλάβουμε ως καμπανάκι; «Όχι, αλλά είναι ένα γεγονός. Λέω πως αισθάνομαι εγώ σε σχέση με το χρόνο που πλησιάζει για την έναρξη της προετοιμασίας και του πρωταθλήματος. Επαναλαμβάνω πως θα έπρεπε να έχουμε κάνει πολύ περισσότερα βήματα απ΄ όσα έχουμε κάνει μέχρι σήμερα».
Επιμένετε να μη προβάλετε το γεγονός της Αρειανής σας προέλευσης. Μετά από πολλά χρόνια ο Άρης δίνει τα κλειδιά της ομάδας σ΄ ένα δικό του παιδί από το ξεκίνημα της σεζόν. Σημαδιακό; «Δεν είναι απαραίτητο να έχει κανείς συναισθήματα θερμά προς μια ομάδα, διότι ο χρόνος έχει καταδείξει πως τα προβλήματα τα δημιούργησαν αυτοί που ευαγγελίζονταν πως ήταν Άρης! Άρα, το ότι προέρχομαι από την ομάδα, δεν είναι το πρώτιστο. Εγώ δεν ψάχνω Αρειανούς, ψάχνω ικανούς ανθρώπους, οι οποίοι να μπορέσουν να δώσουν χαρά στον κόσμο του Άρη. Πρόκειται, λοιπόν, για μια τελείως διαφορετική αφετηρία. Γι αυτό δεν χρησιμοποιώ ποτέ το επιχείρημα ότι στα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια τα συναισθήματά μου ήταν πολύ θερμά γι αυτήν την ομάδα».
Τι Άρη θα δούμε με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη στον πάγκο; «Το ποδόσφαιρο είναι ένα, όμως ο κάθε προπονητής χρησιμοποιεί διαφορετικούς δρόμους για να το υπηρετήσει. Όλοι, πάντως, στοχεύουμε σε μια ομάδα που θα είναι ελκυστική και ανταγωνιστική ως προς τον στόχο της. Στον Άρη, η ιστορία και η δυναμική του, ορίζουν από μόνα τους τον στόχο και αυτός δεν είναι άλλος από το να επανέλθει άμεσα στη Superleague. Αυτό που θα διεκδικήσουμε να είναι απόρροια της καλής αγωνιστικής παρουσίας. Κι αυτό για να μην είναι πρόσκαιρο το όφελος, αλλά διαχρονικό».
Χωρίς την πολυτέλεια, όμως, των πολλών μεταγραφών, εξαιτίας των περιορισμών που και φέτος υπόκειται ο Άρης, θα μπορέσει ν’ ανέβει; «Η αφετηρία αυτή είναι σε όλους τους φίλους της ομάδας γνωστή. Και βεβαίως, δεν είναι η καλύτερη αφετηρία. Γνωρίζουμε τα προβλήματα της ομάδας, όπως γνωρίζουμε και τον περιορισμό στις μεταγραφές. Μέσα από τέτοιες συνθήκες, όμως, καλείσαι να πετύχεις το προσδοκώμενο. Συμφωνούμε ότι δεν είναι εύκολος στόχος, όμως πρέπει να βρούμε τους τρόπους και τη δύναμη για να τον πετύχουμε».
Ένα στίγμα των επόμενων βημάτων της ομάδας; «Σχεδόν έχω ολοκληρώσει την αξιολόγηση του υπάρχοντος έμψυχου δυναμικού της ομάδας, άρα γνωρίζω ποια από τα παιδιά, κατά την άποψή μου, μπορούν να συμμετάσχουν στη προσπάθεια της επόμενης περιόδου. Αυτό που μένει είναι να επιλέξουμε τα νέα στελέχη τα οποία θα συμπληρώσουν τα αγωνιστικά στοιχεία αυτών που υπάρχουν. Η προετοιμασία μας θα γίνει στο Πράβετς της Βουλγαρίας, όπου θα μεταβούμε τις πρώτες μέρες του Αυγούστου και για ένα 12ήμερο».
Να κλείσουμε με δυο λόγια προς τον κόσμο, ο οποίος βεβαίως μπορεί να έχει βαρεθεί τις υποσχέσεις, αλλά είστε ο νέος προπονητής του Άρη και επιβάλλεται να απευθυνθείτε σε αυτόν. «Επειδή, λοιπόν, τα λόγια δεν είναι ο καλύτερος προμηθευτής της αλήθειας, εκτιμώ ότι αυτό που θα μπορούσε να κάνει αισιόδοξο τον κόσμο είναι αυτό που βλέπει. Άρα, πρέπει με έργα να καταδείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Θα πάμε βήμα-βήμα, γιατί μιλάμε για μια νέα ομάδα και αυτό θα δημιουργήσει την αισιοδοξία και την ελπίδα ότι έρχονται καλύτερες μέρες. Αφήνω τα έργα να καταδείξουν το σήμερα και το αύριο του Άρη!»

«Πρέπει να προσαρμοστούμε»

svain_06072014
O Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ μίλησε για την αναμέτρηση της Γερμανίας με την Βραζιλία και τόνισε πως πρέπει η χώρα του να προετοιμαστεί και να προσαρμοστεί κατάλληλα.
«Πάντα φανταζόμασταν τους Βραζιλιάνους να κάνουν… μαγικά. Όχι πια όμως. Η ομάδα έχει αλλάξει και πλέον μπορεί να παίξει και σκληρά. Θα πρέπει να προσαρμόσουμε τους εαυτούς μας. Ακόμη και οι διαιτητές θα πρέπει να προσαρμοστούν! Το γεγονός ότι τους λείπουν σημαντικοί παίκτες, μπορεί να τους ενώσει ακόμη περισσότερο», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Σβάινσταϊγκερ.
Όσο για το αν έχει επανέλθει πλήρως μετά τον τραυματισμό του; «Νιώθω πολύ καλά, έχω παίξει πολλά λεπτά στο υψηλότερο επίπεδο και είμαι έτοιμος να παίξω για ακόμα παραπάνω», σχολίασε ο Γερμανός μέσος.
Πηγή: arenafm.gr

Όλα καλά με Ραϊκόνεν!!

Οι εξετάσεις που έκανε ο Κίμι Ραϊκόνεν μετά το ατύχημα που είχε στο Σίλβερστοουν είναι «καθαρές» και θα τρέξει κανονικά σε δύο εβδομάδες στη Γερμανία.

Όλα καλά με Ραϊκόνεν
Τυχερός στην ατυχία του στάθηκε ο Κίμι Ραϊκόνεν, καθώς το ατύχημα που είχε προσκρούοντας με 150 μίλια την ώρα στις μπαριέρες της πίστας του Σίλβερστοουν δεν είχε συνέπειες για την υγεία του.

«Ο Κίμι είναι καλά. Δεν έχει κάτι σοβαρό, παρά μόνο κάποιους μώλωπες. Θα ξεκουραστεί για να είναι πανέτοιμος για το επόμενο Grand Prix», δήλωσε το αφεντικό της Ferrari, Μάρκο Ματιάτσι.

Πιθανώς ο Φινλανδός πιλότος της Ferrari να μη λάβει μέρος στις δοκιμές που θα γίνουν αυτή την εβδομάδα στο Σίλβερστοουν.

raikkonen

Πηγή: sport-fm.gr

Η σημασία της μεταγραφής Αμπιντάλ!!

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για το πόσο σημαντική για τον Ολυμπιακό η απόκτηση του Ερίκ Αμπιντάλ και τι μπορεί να προσφέρει ο Γάλλος στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Η σημασία της μεταγραφής Αμπιντάλ
Ας πούμε λίγα λόγια για τη μεταγραφή Αμπιντάλ. Πολλά έχω ακούσει τις τελευταίες ημέρες και δεν μου αρέσουν. Όλα στραβά τα βλέπουν ορισμένοι. Εχει καταλάβει ο κόσμος τι σημαίνει η παρουσία του Γάλλου στον Ολυμπιακό;

Εχει μπει σε ξένα σαϊτ να δει τι γίνεται; Παντού γίνεται λόγος. Αναφέρεται φυσικά το όνομα των πρωταθλητών Ελλάδας. Μια κίνηση με τεράστια απήχηση. Δεν είναι όποιος κι όποιος ο Αμπιντάλ. Τρομερή προσωπικότητα από κάθε άποψη.

Κι αν τα θέματα επικοινωνίας και αντίκτυπου στο εξωτερικό δεν σας απασχολούν (κακώς) ας δούμε και το αγωνιστικό. Αυτό είναι και το βασικό, άλλωστε. Δεν είναι μόνο ότι στον Ολυμπιακό θα παίζουν και θα αναφέρονται παίκτες ο Αμπιντάλ και ο Σαβιόλα (μεταξύ άλλων), αλλά και το πώς θα παίζουν.

Η εμπειρία του Γάλλου είναι μεγάλη. Μέσα και έξω από το γήπεδο έχει πάρα πολλά να δώσει στους Πειραιώτες. Αν μπορεί να σταθεί; Παίκτης που έπαιξε σε όλο το περσινό πρωτάθλημα με τη δευτεραθλήτρια Γαλλίας τι λέτε ότι μπορεί να κάνει στην Ελλάδα; Παίκτης με το όνομα και την αξία του Αμπιντάλ. Να μη τρελαθούμε κιόλας, ε; Στα αποδυτήρια οι γνώσεις και η εμπειρία του θα είναι σημεία αναφοράς. Θα λειτουργεί ως παράδειγμα, ενώ μέσα στο γήπεδο ξέρει καλύτερα για το πώς θα σταθεί. Ο αντίπαλος σε σέβεται πολύ περισσότερο όταν έχεις στην ομάδα σου τέτοια ονόματα.

Ο Ολυμπιακός έχει πάρει τέτοιους παίκτες προσωπικότητες. Κάθε χρόνο το κάνει με τα αντίστοιχα θετικά αποτελέσματα. Όταν καίει η μπάλα κάποιοι παίρνουν την πρωτοβουλία και ηγούνται. Ο Αμπιντάλ είναι τέτοιος παίκτης. Συνεχίζει την παράδοση των μεγάλων ονομάτων που έχουν έρθει στον Πειραιά και που κρατάνε ψηλά τον Ολυμπιακό εντός κι εκτός Ελλάδας. Γιατί δεν ήρθε νωρίτερα;

Θέλετε να πω τίποτα βαρύ; Αν δεν σας κάνει ο Αμπιντάλ σαν όνομα ας πούμε να έρθει ο Μέσι. Ελεος, δηλαδή…Πηγή: sport-fm.gr

Πάει Κίνα και γίνεται ζάμπλουτος ο Τζιλαρντίνο!!

Πολύ κοντά στο να πει το «ναι» στην Γκουανγκζού του Μαρσέλο Λίπι είναι ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο, όπου θα βγάλει ένα «σκασμό» λεφτά για δύο χρόνια!

Πάει Κίνα και γίνεται ζάμπλουτος ο Τζιλαρντίνο
Έτοιμος να απαντήσει θετικά στην «εξωπραγματική» πρόταση που έχει δεχθεί από Κίνα μεριά παρουσιάζεται ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο. Η Γκουανγκζού, στην οποία προπονητής είναι ο Μαρσέλο Λίπι, προσφέρει 10 εκατ. ευρώ(!) για συμβόλαιο διετούς συνεργασίας στον 32χρονο επιθετικό, ο οποίος το σκέφτεται πολύ σοβαρά, δεδομένου των χρημάτων!

Η Τζένοα, στην οποία ανήκει και με την φανέλα της οποίας έκανε εξαιρετική σεζόν με 15 γκολ σε 36 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα έχει ήδη πει το «ναι» για να τον παραχωρήσει έναντι 5 εκατ. ευρώ και ελπίζει το ίδιο να κάνει και ο παίκτης. Γιατί όσο και να... στεναχωριούνται που θα τον χάσουν, τα 5 «χαρτιά» είναι πολλά...

Την Δευτέρα αναμένονται εξελίξεις στο θέμα, καθώς ο Ιταλός φορ αναμένεται να δώσει την απάντησή του, με το ταξίδι για την Ασία να μην μοιάζει και μακρινό στην παρούσα φάση. Πηγή: sport-fm.gr

Βλέπουν Φελαϊνί στην Φιορεντίνα!!

Το ενδιαφέρον της Φιορεντίνα έχει τραβήξει η περίπτωση του Μαρουάν Φελαϊνί. Σύμφωνα με δημοσίευμα οι «βιόλα» ποντάρουν στο γεγονός πως ο Βέλγος δεν βρίσκεται στις πρώτες επιλογές του Φαν Χάαλ.

Την περίπτωση του Μαρουάν Φελαϊνί εξετάζουν οι άνθρωποι της Φιορεντίνα, σύμφωνα με την «Corriera dello Sport».

Οι «βιόλα» έχουν σε περίοπτη θέση στην μεταγραφική τους λίστα τον Βέλγο διεθνή μέσο και ετοιμάζουν να χτυπήσουν την πόρτα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μάλιστα, στον ιταλικό σύλλογο υπάρχει αισιοδοξία για την υπόθεση. Ο λόγος είναι η άποψη του Λουίς Φαν Χάαλ για τον παίκτη. Ο Ολλανδός τεχνικός εκτιμάται πως δεν θα έλεγε «όχι» στο ενδεχόμενο παραχώρησης του 26χρονο, για τον οποίο δεν «καίγεται» να παραμείνει στο «Όλντ Τράφορντ». Πηγή: sport-fm.gr

Ποιος θα πάρει το… χρυσό παπούτσι;

Ο Χάμες Ροντρίγκεζ έχει το προβάδισμα να βγει πρώτος σκόρερ. Ο Νεϊμάρ δεν μπορεί πλέον. Θα κάνουν την «ανατροπή» οι Μέσι-Μίλερ; Θα γίνει το... θαύμα με έναν εκ των Φαν Πέρσι-Ρόμπεν;

Ποιος θα πάρει το… χρυσό παπούτσι;
Η μάχη για την κατάκτηση του Μουντιάλ έχει… φουντώσει για τα καλά. Υπάρχει, όμως και μια άλλη (μάχη) προκειμένου να δούμε ποιος θα βγει πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Ένα απ’ τα πρόσωπα του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι ο Χάμες Ροντρίγκεζ. Αποχαιρέτησε τον θεσμό με έξι γκολ, είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας, αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα απ’ το να περιμένει τους άλλους να... μην σκοράρουν!

Νεϊμάρ, Μέσι και Μίλερ μοιράζονται την δεύτερη θέση. Όλοι με τέσσερα τέρματα. Ο πρώτος δεν θα αγωνιστεί άλλο στον φετινό θεσμό, έχοντας ήδη τεθεί νοκ-άουτ. Όσον αφορά τους άλλους δύο, έχουν βάσιμες ελπίδες τουλάχιστον για να πιάσουν -τουλάχιστον- τον άσο της Μονακό στην πρώτη θέση.

Διότι μπορεί να υπολείπονται δύο γκολ, ωστόσο έχουν μπροστά τους ισάριθμα παιχνίδια να δώσουν, απ’ τη στιγμή που Αργεντινή και Γερμανία έχουν περάσει στα ημιτελικά. Γιατί μην ξεχνάμε πως ακόμα κι αν δεν ξεπεράσουν τα εμπόδια των Ολλανδίας και Γερμανίας αντίστοιχα, θα παίξουν και μικρό τελικό!

Τα… αουτσάιντερ για να κάνουν την ανατροπή είναι δεδομένα οι Ρόμπεν Φαν Πέρσι και Άριεν Ρόμπεν. Οι «οράνιε» συνεχίζουν στη διοργάνωση, ωστόσο με τρία γκολ που έχουν έκαστος, αναζητείται ένα… ξέσπασμα, που όμοιό του δεν θα έχει υπάρξει, για να κάνουν την απόλυτη υπέρβαση!

ΥΓ: Α, και μιας μιλάμε για γκολ. Ο Μίροσλαβ Κλόζε αν τυχόν σκοράρει ακόμα ένα, θα φτάσει τα 16 στην ιστορία του σε Μουντιάλ. Και θα γίνει ο αρχισκόρερ τους (σε ισοπαλία με τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο τώρα). Πιο... δυνατό επίτευγμα αν γίνει. Και έχει μπροστά του δύο αγώνες για να το καταφέρει. Πηγή: sport-fm.gr

Στην Ελλάδα ο Ντοσεβί!!

Στην χώρα μας βρίσκεται απ' το βράδυ της Κυριακής ο Ματιέ Ντοσεβί, προκειμένου να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Στην Ελλάδα ο Ντοσεβί
Συνεχίζεται το μεταγραφικό ντεμαράζ για τον Ολυμπιακό απ' την γαλλική αγορά.

Ο Ματιέ Ντοσεβί έφτασε στην Ελλάδα, ούτως ώστε να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, να υπογράψει και στη συνέχεια να αποτελέσει το νέο μεταγραφικό απόκτημα, μετά τον Ερίκ Αμπιντάλ.

Εδώ και μέρες οι ερυθρόλευκοι τα 'χουν βρει σε όλα με τον Γάλλο άσο (με καταγωγή απ' το Τόγκο) και ενδεχομένως μέσα στην Δευτέρα να ολοκληρωθεί και τυπικά το θέμα.

Υπενθυμίζεται πως ο 26χρονος άσος τα τελευταία τέσσερα χρόνια αγωνιζόταν με την φανέλα της Βαλενσιέν, η οποία φέτος υποβιβάστηκε και ο παίκτης έμεινε ελεύθερος. Παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, είναι βραχύσωμος, αλλά ταχύτατος.

Πέραν λοιπόν του Ντοσεβί, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ντυθεί στα κόκκινα, στην τελική ευθεία βρίσκεται και η μεταγραφή του Αρτούρ Μαζουακού, ο οποίος εξίσου είναι «κλεισμένος». Πηγή: sport-fm.gr

Έκπληξη με Πάτο η… Ίντερ!!

Κοντά στην επιστροφή του στο Μιλάνο, αλλά όχι για λογαριασμό της Μίλαν, βρίσκεται ο Αλεσάντρε Πάτο. Ο Βραζιλιάνος, σύμφωνα με ιταλικά Μέσα, συμφώνησε με την Ίντερ και ετοιμάζεται για comeback.

Έκπληξη με Πάτο η… Ίντερ
Μεταγραφική κίνηση-έκπληξη φαίνεται πως ετοιμάζει ο Ερίκ Τοχίρ στην Ίντερ. Σύμφωνα με το «sportsmediaset» ο Αλεσάντρε Πάτο είναι έτοιμος για την επιστροφή του στην Ιταλία, αλλά για λογαριασμό των «νερατζούρι».

Ο 25χρονος επιθετικός φέρεται πως έχει εκμυστηρευτεί στο περιβάλλον του τη συμφωνία του με τον ιδιοκτήτη της Ίντερ και μάλιστα έχει βρει ήδη σπίτι κοντά στο προπονητικό κέντρο της ομάδας.

Η έντονη φημολογία για το deal, έχει ξεσηκώσει τους οπαδούς της Μίλαν στα social media. Ο Πάτο αγωνίστηκε στους «ροσονέρι» από το 2007 έως το 2013 και πέρσι έπαιξε ως δανεικός στην Σάο Πάουλο από την Κορίνθιανς, με την οποία έχει συμβόλαιο για ένα χρόνο ακόμη. Πηγή: sport-fm.gr

Προπονήθηκε με την Τίγκρες ο Πουλίδο!!

Ο Άλαν Πουλίδο έδωσε το «παρών» στη σημερινή προπόνηση της Τίγκρες για πρώτη φορά μετά τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας του Μεξικού από το Μουντιάλ και το τέλος της άδειάς του.

Προπονήθηκε με την Τίγκρες ο Πουλίδο
Το σήριαλ της μεταγραφής του Άλαν Πουλίδο στον Ολυμπιακό συνεχίζεται!

Σήμερα ο μεξικανός επιθετικός έδωσε το «παρών» στην προπόνηση της Τίγκρες, για πρώτη φορά μετά την αποκλεισμό της εθνικής ομάδας του Μεξικού από το Μουντιάλ.

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία ο διεθνής επιθετικός συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα της προπόνησης της ομάδας.

Το σχετικό δημοσίευμα από την ιστοσελίδα της Λατινικής Αμερικής αναφέρει ξεκάθαρα ότι η επιθυμία του παίκτη, την οποία την έχει κάνει γνωστή στους υπεύθυνους της ομάδας, είναι να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη και τον Ολυμπιακό.

Η παρουσία του Πουλίδο στην προπόνηση της Τίγκρες, ωστόσο δεν περιπλέκει τα πράγματα.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν συμφωνήσει και έχουν υπογράψει προσύμφωνο με τον παίκτη. Απλώς περιμένουν να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να ταξιδέψει για την Ελλάδα.

Προφανώς και ο Πουλίδο έδωσε το «παρών» για να είναι τυπικά απολύτως «εντάξει» απέναντι στην Τίγκρες και για να συνεχίσει τις προπονήσεις διατηρώντας σε καλό επίπεδο την φυσική του κατάσταση για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία του Ολυμπιακού.Πηγή: sport-fm.gr

«Καλύπτει» τον Φαν Χάαλ ο Γκιγκς!!

Υπό τις οδηγίες του Ράιαν Γκιγκς θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη νέα σεζόν, αφού ο Λουίς Φαν Χάαλ δεν θα έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την Ολλανδία.

«Καλύπτει» τον Φαν Χάαλ ο Γκιγκς
Ο Ράιαν Γκιγκς θα είναι το αφεντικό στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μέχρι να επιστρέψει ο Λουίς Φαν Χααλ από το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ο νέος τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων» οδήγησε τους «οράνιε» μέχρι τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και φιλοδοξεί να φτάσει στον τελικό.

Μέχρι την επιστροφή του πάντως, τα κλειδιά της ομάδας θα είναι στα χέρια του Ουαλού. Ο Γκιγκς μαζί με τον στενό συνεργάτη του Φαν Χάαλ, Μαρσέλ Μπόουτ αλλά και τον Άλμπερτ Στουίβενμπεργκ θα έχει την εποπτεία των πρώτων προπονήσεων της σεζόν, που ξεκινούν από την Δευτέρα.Πηγή: sport-fm.gr

Ειδήσεις φορώντας μόνο τις ζαρτιέρες!! (video)

Μόνο ως εξαιρετική μπορεί να χαρακτηριστεί η ιδέα ενός καναλιού στη Βενεζουέλα που αποφάσισε να αφήσει την παρουσιάστρια του αθλητικού δελτίου ειδήσεων να το παρουσιάσει όπως τη γέννησε η μάνα της!

Ειδήσεις φορώντας μόνο τις ζαρτιέρες! (video)
Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και –ως άντρες- οφείλουμε κάποια στιγμή να μιλήσουμε με ειλικρίνεια μεταξύ μας, ακούστε πώς έχει η υπόθεση.

Ένα κανάλι στη Βενεζουέλα προχώρησε σε μια κίνηση η οποία είναι άξια συγχαρητηρίων και ελπίζουμε σύντομα να βρει μιμητές ακόμη και εντός Ελλάδας.

Ποια ήταν αυτή; Άφησαν ένα ωραιότατο δείγμα βενεζουελάνικης τελειότητας να παρουσιάσει σχεδόν γυμνό το δελτίο αθλητικών ειδήσεων κι έτσι, πέτυχε γκολ στην ενημέρωση...

Αφήνοντας λοιπόν στην άκρη τα πολλά-πολλά και αντιλαμβανόμενοι πως η συγκεκριμένη είδηση δεν προσφέρεται για κείμενο που θα πάει για πούλιτζερ (αφού λογικά ΟΛΟΙ έχετε ήδη προσπεράσει αυτές τις γραμμές και απολαμβάνετε το βίντεο), ιδού τα πειστήρια.

Καλά να περάσετε…


Apresentadora venezuelana faz topless em... από LANCETV

Πηγή: sport-fm.gr

«Μιλάει με Κιρμ η ΑΕΚ»

Σε διαπραγματεύσεις με τον Άντραζ Κιρμ βρίσκεται η ΑΕΚ, σύμφωνα με έγκυρο Ολλανδό δημοσιογράφο. Ο 29χρονος αγωνίζεται ως αριστερός εξτρέμ, μία από τις θέσεις που ψάχνονται στην «Ένωση».

«Μιλάει με Κιρμ η ΑΕΚ»
Πιο σοβαρή, από απλό ενδιαφέρον φαίνεται πως είναι η περίπτωση του Άντραζ Κιρμ για την ΑΕΚ, σύμφωνα με τους Ολλανδός.

Ο έγκυρος δημοσιογράφος, Σάντερ Μπέρεντς, που στο παρελθόν έχει αποκαλύψει κι άλλες περιπτώσεις που σχετίζονται με ελληνικές ομάδες, τονίζει πως η «Ένωση» έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον 29χρονο Σλοβένο.

«Ο Άντραζ Κιρμ διαπραγματεύεται με την ΑΕΚ. Μετά τη λήξη του συμβολαίου του με την Γκρόνιγκεν είναι πλέον ελεύθερος. Η ΑΕΚ κατέκτησε τον τίτλο και προβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία», γράφει χαρακτηριστικά στο twitter. |

O Κιρμ τα τελευταία δύο χρόνια φόρεσε τη φανέλα της Γκρόνιγκεν, έχοντας συνολικά 56 συμμετοχές και 3 γκολ. Αγωνίζεται ως ακραίος χαφ κυρίως στα αριστερά, μία από τις θέσεις όπου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ενίσχυση για τους «κιτρινόμαυρους».
Πηγή: sport-fm.gr

Αποχώρησε ο Χαλίλχοτζιτς!!

Αφού οδήγησε την Αλγερία στη συμμετοχή της για πρώτη φορά στους «16» του Μουντιάλ, ο Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς αποχώρησε απ’ την τεχνική ηγεσία τους, θέλοντας να βρει μια νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Αποχώρησε ο Χαλίλχοτζιτς
Ύστερα από τρία χρόνια παρουσίας στην Αλγερία, ο Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς ανακοίνωσε την αποχώρησή του απ' την τεχνική ηγεσία των Αφρικανών. Ο Βόσνιος κόουτς ευχαρίστησε όσους στάθηκαν στο πλευρό του απ' την πρώτη μέρα, «επιτέθηκε» σε όσους του έκαναν... πόλεμο και δικαιολόγησε την απόφασή του, προκειμένου να βρει μια νέα πρόκληση στην καριέρα του.

«Ευχαριστώ τους παίκτες, το τεχνικό τιμ, το διοικητικό και ιατρικό σταφ που με βοήθησαν να φέρω εις πέρας την αποστολή μου. Θα κρατώ πάντα τις καλές στιγμές και την εξαιρετική φιλοξενία του απλού κόσμο της Αλγερίας που με στήριξαν απ’ την πρώτη μέρα και παρέμειναν πιστοί. Δεν θα ξεχάσω και δεν θα συγχωρέσω βέβαια ανθρώπους και συγκεκριμένα Μέσα που… επιτέθηκαν σε μένα και την οικογένειά μου. Σήμερα κι αφού έζησα τρία χρόνια στην Αλγερία, οικογενειακοί λόγοι και η ανάγκη για νέες προκλήσεις με οδήγησαν στην απόφαση να αποχωρήσω. Είμαι περήφανος για ό,τι πετύχαμε», ανέφερε σχετικά ο Χαλίλχοτζιτς που ήδη υπάρχουν φήμες πως η Τραμπζονσπόρ τον θέλει και ενδεχομένως υπάρξουν άμεσα εξελίξεις.
Πηγή: sport-fm.gr

Απέλυσαν τη νοσοκόμα του Νεϊμάρ!! (video)

Έχασε την δουλειά της για τον Νεϊμάρ. Η νοσοκόμα, που κατέγραψε τον νεαρό φορ στο νοσοκομείο έπειτα από τον τραυματισμό του, απολύθηκε έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε στους Βραζιλιάνους.

Απέλυσαν τη νοσοκόμα του Νεϊμάρ! (video)
Ένα βίντεο με τον Νεϊμάρ της κόστισε την απόλυσή της.

Η νοσοκόμα κατέγραψε τον Βραζιλιάνο επιθετικό κατά την είσοδό του με το φορείο στο νοσοκομείο, έπειτα από το χτύπημα που δέχτηκε στην μέση στο ματς με την Κολομβία, απολύθηκε από τον διευθυντή της.

Στην Βραζιλία αρκετοί ήταν αυτοί που κατέκριναν το βίντεο της νοσηλεύτριας, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα και την ενόχληση της Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με τοπική ιστοσελίδα, ο διευθυντής του νοσοκομείου έπειτα από έντονες πιέσεις που δέχτηκε προχώρησε στην απόφαση να απολύσει τη νεαρή νοσοκόμα με τη δικαιολογία ότι δεν ήταν στο πόστο της.



Πηγή: sport-fm.gr

Στα… θρανία οι «πράσινοι»!

Ξεκούρασαν τα κορμιά τους, όχι όμως και τα… μυαλά τους οι παίκτες του Αναστασίου που έδωσε ρεπό στους παίκτες του αλλά τους… τάραξε στο φροντιστήριο πάνω σε θέματα τακτικής.

Στα… θρανία οι «πράσινοι»
Από Δευτέρα επιστρέφουν στις προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που συνεχίζει την προετοιμασία του στην Πολωνία. Η Κυριακή ήταν ημέρα ρεπό, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις κοπιαστικές ασκήσεις στο γήπεδο.
 

Οι «πράσινοι» συγκεντρώθηκαν σε χώρο του ξενοδοχείου όπου έχει καταλύσει η αποστολή και εκεί το τεχνικό επιτελείο έπιασε δουλειά αναλύοντας τακτικές, συστήματα και μπόλικη θεωρία την οποία θα κληθούν σύντομα οι παίκτες του «τριφυλλιού» να εφαρμόσουν στην πράξη.

Η πρώτη ευκαιρία για αυτό θα δοθεί την προσεχή Τετάρτη όταν και ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στο πρώτο φετινό φιλικό παιχνίδι. Αντιμέτωπός του θα είναι η Αρκα Γκντίνια, ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της Πολωνίας.

Μάλιστα, οι διοργανωτές του συγκεκριμένου φιλικού έχουν βάλει χαμηλό εισιτήριο, δηλαδή 10 ζλότι (περίπου 2,5 ευρώ) ελπίζοντας πως σε συνδυασμό με το όνομα των «πρασίνων» θα προσελκύσουν αρκετό κόσμο.

Από Δευτέρα πάντως –και με εξαίρεση την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα- οι παίκτες του «τριφυλλιού» επιστρέφουν στο… μαρτύριο των διπλών προπονήσεων.Πηγή: sport-fm.gr

Ολυμπιακός… made in France!!

Ο Ολυμπιακός επιλέγει τη γαλλική αγορά για να κάνει τις… αγορές του. Αμπιντάλ, Μαζουακού και Ντοσεβί: το αποδεικνύουν αλλά η αρχή είχε γίνει νωρίτερα!

Ολυμπιακός… made in France
Αμπιντάλ, Μαζουακού και Ντοσεβί!

Ο Ολυμπιακός επιμένει… γαλλικά και σε αυτή την μεταγραφική περίοδο για να ενισχύσει το ρόστερ του.

Φυσικά μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζουν οι ρόλοι που έχουν στην ομάδα οι Πιέρ Ισά και Κριστιάν Καρεμπέ οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά το γαλλικό πρωτάθλημα, και τους παίκτες –γάλλους και μη- που θα μπορούσαν να προσφέρουν με τα ερυθρόλευκα.

Ωστόσο, αν και μετά τα παραδείγματα των Αμπιντάλ, Μαζουάκου και Ντοσεβί, η τάση του Ολυμπιακού προς την γαλλική αγορά είναι εμφανέστατη, οι ερυθρόλευκοι αναζητούσαν παίκτες από την… Γαλλία και πριν «κλείσουν» τις συνεργασίες με τους Ισά και Καρεμπέ.

inner
(Φωτογραφία: Ο Αμπιντάλ με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ποζάρει στο φωτογραφικό φακό του Action Images με την ερυθρόλευκη φανέλα στα χέρια)

Η τάση των υπευθύνων του Ολυμπιακού να αναζητούν «λαβράκια» από το Σαμπιονά είναι κάτι που έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια, ειδικά από την ημέρα που ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία της ομάδας.

Από το καλοκαίρι της διοικητικής μετάβασης από τον Σωκράτη Κόκκαλη στον Βαγγέλη Μαρινάκη άρχισαν τα πρώτα… δείγματα της στροφής στη γαλλική αγορά με τους Μιράλάς (αρχικά ως δανεικός) και Μοντεστό να ποζάρουν με το σήμα του Ολυμπιακού στα γραφεία στην πλατεία Αλεξάνδρας.

inner
(Φωτογραφία: Ο Μιραλάς κατά την άφιξή του στα γραφεία της ΠΑΕ για να υπογράψει)

Από τότε οι ερυθρόλευκοι κοιτούσαν –πάντα- προς Γαλλία με μόνη σεζόν η οποία να αποτελεί … κακή παρένθεση να είναι το 2011!

Δείτε τη σχετική λίστα…

Καλοκαίρι 2010

Κέβιν Μιραλάς (Σεντ Ετιέν)
Φρανσουά Μοντεστό (Μονακό)

Καλοκαίρι 2012

Πάουλο Μασάντο (Τουλούζ)
Ντρισά Ντιακιτέ (Νις)
Κλοντ Ντιελνά (Ιστρ)

Καλοκαίρι 2013

Γκαετάν Μπονγκ (Βαλανσιέν)
Σαμπού Γιαταμπαρέ (Μπαστιά)
Καρλ Μετζανί (Μονακό)
Ντελβίν Ντινγκά (Μονακό)

Καλοκαίρι 2014

Ερίκ Αμπιντάλ (Μονακό)
Αρτουρ Μαζουακού (Βαλανσιέν)
Ματιέ Ντοσεβί (Βαλανσιέν)

Πάντως, ακόμη και το 2010 οι ερυθρόλευκοι είχαν καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να αποκτήσουν τον Μασάντο από την Τουλούζ μια προσπάθεια η οποία όμως δεν στέφθηκε με επιτυχία.

Υπάρχει και… προϊστορία!
Και πριν την… εποχή του Βαγγέλη Μαρινάκη ο Ολυμπιακός ανά τακτά χρονικά διαστήματα έριχνε ματιές προς την γαλλική αγορά ή και εκτός Γαλλίας για να αποκτήσει Γάλλους.

Το 2001 αποκτά τον Κριστιάν Καρεμπέ από την Μιντλεσμπρό, μια κίνηση η οποία θα κάνει πολλούς γάλλους παίκτες να κοιτάξουν προς το… λιμάνι.

inner
(Φωτογραφία: Ο Καρεμπέ κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο)

Το 2006 αποκτά τον Ντιντιέ Ντομί από την Εσπανιόλ και τον Αμπντεσλάμ Ουαντού από Ρεν.

Εδώ μπορούμε να αναφέρουμε και τις περιπτώσεις των Ραφίκ Τζεμπούρ, Τζαμέλ Αμπντούν και Ζαουάντ Ζαϊρι ήρθαν μεν στον Ολυμπιακό από ελληνικές ομάδες, αλλά τη μπάλα την έμαθαν στη Γαλλία.

Και παίρνει και… δίνει
Ναι ο Ολυμπιακός ξέρει να αγοράζει από τη Γαλλία αλλά ξέρει και να πουλά προς αυτή…

Πέρυσι οι Μοντεστό, Ντιακιτέ και Γιαταμπαρέ πήγαν στη Μπαστιά, ο Ντιελνά στην Αζαξιό και ο Μακούν (αν και παίκτης της Αστον Βίλα) στη Ρεν.Πηγή: sport-fm.gr

Τα είπαν για… όλη την ΑΕΚ!!

Πολύωρη συνάντηση με τον Αλέξη Αλεξίου είχε το Σάββατο ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Σύσταση της νέας ΠΑΕ, «Αγιά Σοφιά» και τμήμα μπάσκετ, οι βασικοί άξονες του ραντεβού των δύο ανδρών.

Τα είπαν για… όλη την ΑΕΚ
Συνάντηση με τον Αλέξη Αλεξίου είχε το Σάββατο ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να μιλήσει –και μάλιστα για αρκετές ώρες- με τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής για όλα τα θέματα του συλλόγου.

Ένα από τα βασικά θέματα ήταν η σύσταση της νέας ΠΑΕ. Οι άνθρωποι της «Ένωσης» έχουν τρέξει τις τελευταίες μέρες τις εξελίξεις και η υπόθεση δείχνει να έχει τυπικό χαρακτήρα έπειτα και από την εκκαθάριση της παλιάς εταιρίας.

Στο «μενού» ήταν και τα τελευταία νέα από το μέτωπο της «Αγιά-Σοφιάς», με τους δύο άνδρες να εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως δεν θα υπάρξουν νέες καθυστερήσεις. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ενημερώθηκε επίσης από τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής για όλα τα τμήματα του συλλόγου αλλά και για τις εξελίξεις που υπάρχουν από το μπάσκετ της ομάδας.Πηγή: sport-fm.gr

Ούτε τώρα ο Αστέρας…!!

Σε ένα πιο δύσκολο τεστ σε σχέση με το πρώτο του επί αυστριακού εδάφους, ο Αστέρας Τρίπολης έδειξε καλύτερο πρόσωπο, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει την Πρίμπραμ (1-1).

Ούτε τώρα ο Αστέρας…
Στο πρώτο φιλικό είχε χάσει, στο δεύτερο έμεινε στην ισοπαλία. Ο βελτιωμένος Αστέρας Τρίπολης έδειξε κάποια καλύτερα στοιχεία απέναντι στην τσέχικη Πρίμπραμ, ωστόσο και πάλι δεν ήταν αρκετό για να τη νικήσει, με το 1-1 να τον αφήνει χωρίς… σεφτέ (γοήτρου) επί αυστριακού εδάφους, όπου συνεχίζει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του.

Ο Μπακασέτας στο 23’ έπιασε πολύ ωραίο σουτ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης και άνοιξε το σκορ για τους Αρκάδες, αλλά δεν μπόρεσαν να… χτίσουν σε αυτό με αποτέλεσμα ο Ντε Μπλάσις να… σημαδέψει λάθος εστίας και πριν το ημίχρονο να διαμορφώσει το τελικό σκορ του αγώνα.

Στο δεύτερο μέρος, ο Στάικος Βεργέτης έκανε αρκετές αλλαγές, επιχείρησε να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα, όμως η φιλική νίκη δεν ήρθε, με τον Μπαράλες να ‘χει δοκάρι στην μεγαλύτερη φάση (μετά το γκολ) για την ελληνική ομάδα.

Η σύνθεση του Αστέρα Τρίπολης: Μπαντής, Κιτοκό (46' Λούι), Παντελιάδης (46' Παπαχρήστος), Γκοϊάν, Ζησόπουλος (58' Σανκαρέ), Κουρμπέλης (58' Τσοκάνης), Ουσέρο, Μπακασέτας (62' Μηλιώτης), Νίκο (46' Μουνάφο), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες.Πηγή: sport-fm.gr

«Βλέπει» Σαμαρά η Λάτσιο!!

Ακόμα ένας «μνηστήρας» για την απόκτηση του Γιώργου Σαμαρά. Σύμφωνα με τους Ιταλούς, η Λάτσιο… ψάχνεται για να κάνει δικό της τον Έλληνα επιθετικό.

«Βλέπει» Σαμαρά η Λάτσιο
Στο… μάτι της Λάτσιο έχει μπει ο Γιώργος Σαμαράς, σύμφωνα με τους Ιταλούς.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το «Tuttomercato», οι «λατσιάλοι» δεν μένουν αδιάφοροι στο ενδεχόμενο να κάνουν δικό τους τον διεθνή άσο, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος και δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν κάποια ομάδα για να προχωρήσει το deal.

Όλα αυτά ακόμα είναι σε φιλολογικό επίπεδο, αλλά το δημοσίευμα κάνει λόγο πως ο ιταλικός σύλλογος αναμένεται να ασκήσει μια… x πίεση για να πάει η υπόθεση ένα βήμα παρακάτω!Πηγή: sport-fm.gr

Άσχημα νέα για Παπαπέτρου!

Διάστρεμμα δευτέρου βαθμού έχει υποστεί ο Ιωάννης Παπαπέτρου, όπως έδειξαν οι εξετάσεις. Χάνει τουλάχιστον το ξεκίνημα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων.

Άσχημα νέα για Παπαπέτρου
Η ατυχία χτύπησε την πόρτα της Εθνικής Νέων Ανδρών λίγο πριν αρχίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κρήτης (8-20 Ιουλίου). Ο Ιωάννης Παπαπέτρου γύρισε το αριστερό πόδι του στην απογευματινή προπόνηση της ομάδας και οι εξετάσεις που έκανε έδειξαν πως έχει υποστεί διάστρεμμα δευτέρου βαθμού.

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως χάνει τουλάχιστον την πρώτη φάση της διοργάνωσης, που αρχίζει την Τρίτη και ολοκληρώνεται το Σάββατο. Κανονικά τέτοιου είδους τραυματισμοί χρειάζονται αποθεραπεία περίπου δύο εβδομάδων, αλλά για τουλάχιστον για την ώρα δεν υπάρχει απόφαση για αντικατάσταση του 20χρονου φόργουορντ του Ολυμπιακού στη δωδεκάδα της ελληνικής ομάδας. Προφανώς θα γίνει προσπάθεια να εξαντληθούν οι ελπίδες, ώστε ο Παπαπέτρου να είναι διαθέσιμος στη δεύτερη φάση (14-16 Ιουλίου) ή-εφόσον η Εθνική προχωρήσει-στα νοκ άουτ (18-20 Ιουλίου).
Πηγή: sport-fm.gr

Φέντερερ: «Αξίζει στον Τζόκοβιτς»

Στο μέταλλο και τις ικανότητες του Νόβακ Τζόκοβιτς υποκλίθηκε ο Ρότζερ Φέντερερ μετά το μεταξύ τους παιχνίδι στον τελικό του Wimbledon.

Φέντερερ: «Αξίζει στον Τζόκοβιτς»
Υποκλίθηκε στις δυνάμεις και την άξια νίκη του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο σπουδαίος Ρότζερ Φέντερερ που ελπίζει στο μέλλον να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε φέτος. Να σηκώσει το Wimbledon!

«Ήταν μεγάλος τελικός, δεν μπορώ να πιστέψω πως πήγε στα πέντε σετ. Δεν ήταν αρκετή η προσπάθειά μου, ίσως στο μέλλον τα καταφέρω. Ήταν πολύ δύσκολο να παίξω απέναντι του, είναι πολύ καλός αθλητής έβγαλε πολύ δύσκολους πόντους και του αξίζει αυτό που πέτυχε».

«Δεν ξέρω πόσο μπορούν να καταλάβουν, αλλά ξέρω πως πρέπει να ευχαριστήσω το κοινό που για ακόμα μία φορά μου έδωσε την αγάπη του και του την επιστρέφω», απάντησε σε ερώτηση για τις κόρες του που έβλεπαν τον μπαμπά τους απ’ την εξέδρα.
Πηγή: sport-fm.gr

Κυνηγά το… θαύμα του ο Ντι Μαρία!!

Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του αλλά δεν εγκαταλείπει. Ο Άνχελ Ντι Μαρία ξεκίνησε πρωτοποριακή θεραπεία, με την ελπίδα πως θα προλάβει τον τελικό του Μουντιάλ αν προκριθεί η Αργεντινή.

Κυνηγά το… θαύμα του ο Ντι Μαρία
Οι περισσότεροι θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο συμμετοχής του Άνχελ Ντι Μαρία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στην περίπτωση που προκριθεί η Αργεντινή.

Ο εξτρέμ της Ρεάλ Μαδρίτης όμως, το πιστεύει ακόμη και παρά τον τραυματισμό του στον προημιτελικό με το Βέλγιο ξεκίνησε πρωτοποριακή θεραπεία με βλαστικά χέρια προκειμένου να προλάβει να βοηθήσει την «αλμπισελέστε».

Το ιατρικό επιτελείο της Αργεντινής θεωρεί πως με αυτή την μέθοδο μπορούν να αντιμετωπιστούν ταχύτερα μυϊκοί τραυματισμοί, σαν και αυτό του Ντι Μαρί στον μηρό του δεξιού του ποδιού. Πάντως, ακόμη κι έτσι, ο Αργεντινός διεθνής θα χάσει σίγουρα τον ημιτελικό απέναντι στους Ολλανδούς. Πηγή: sport-fm.gr

Μια περιουσία για το «κορίτσι του τένις»

Τότε, το μακρινό 1976 όταν όλα έμοιαζαν πιο αθώα, το περίφημο «κορίτσι του τένις» ήρθε να «ντύσει» εφηβικούς τοίχους και να προκαλέσει αϋπνίες… Τώρα, κάποιος έδωσε μια περιουσία για το φόρεμά της!

Μια περιουσία για το «κορίτσι του τένις»
Πριν από 38 χρόνια ο έφηβος τότε Μάρτιν Έλιοτ μαγνητίστηκε από μια εικόνα που έμελε να δημιουργήσει αντίστοιχο effect σε εκατομμύρια άλλους.

Η φιγούρα της 18χρονης Φιόνα Μπάτλερ να σηκώνει με σχεδόν παιδική αφέλεια το φορεματάκι της και να αποκαλύπτει τα οπίσθιά της στο αγόρι της, τον ανάγκασε να σηκώσει τη φωτογραφική μηχανή του και να της χαρίσει μια θέση στο διηνεκές αλλά και στις ονειρώξεις των συνομήλικών της.

inner

Σε αυτή την ιστορική φωτογραφία, το λευκό ένδυμα της Μπάτλερ παίζει το δικό του ρόλο και αφού το ίδιο συνέβη με τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές, έφτασε η ώρα να αναγνωριστεί και η δική του θέση στην ιστορία.

Σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες, φανατικός συλλέκτης πλειοδότησε καταβάλλοντας 19.500 ευρώ προκειμένου να αποκτήσει το φόρεμα το οποίο είχε ράψει μια φίλη της Φιόνα, η Κάρολ Νοτς, που το χαρακτήρισε «κομμάτι της ιστορίας του τένις».

inner

Μια τέτοια ατάκα αναφορικά με το άθλημα μάλλον θα πρέπει να θεωρηθεί υπερβολική, αλλά μάλλον δεν ισχύει το ίδιο σχετικά με την τέχνη της φωτογραφίας. Άλλωστε, μιλάμε για μια εικόνα που ανατυπώθηκε σε 2.000.000 αντίτυπα αναγκάζοντας τον (συγχωρεμένο από το 2010) δημιουργό της να την αποκαλέσει «την πιο δημοσιευμένη φωτό στον κόσμο.

inner

«Πακέτο» με αυτήν -στην ίδια δημοπρασία- δόθηκε στον συλλέκτη και η ρακέτα που κρατούσε η Φιόνα Γουόκερ, όπως είναι πια το όνομά της, που το 2011 αποφάσισε να δείξει για πρώτη φορά το πρόσωπό της στο κοινό. Πάντως, ακόμη και σήμερα, αρνείται κάθε πρόταση για remake έχοντας προφανώς στο μυαλό της τη γνωστή ρήση που ταυτίζουν τέτοιους είδους επαναλήψεις με φάρσα ή τραγωδία... Πηγή: sport-fm.gr

Πάτησε Βαρκελώνη ο Μπράβο!!

Στην Βαρκελώνη προκειμένου να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα βρέθηκε την Κυριακή Κλαούντιο Μπράβο. Την Δευτέρα οι ιατρικές εξετάσεις και η παρουσίαση του Χιλιανού.

Πάτησε Βαρκελώνη ο Μπράβο
Λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό της Χιλής από το Μουντιάλ και Κλαούντιο Μπράβο ταξίδεψε στην Βαρκελώνη για να ολοκληρώσει την μετακίνησή του στην Μπαρτσελόνα.

Ο 31 χρονος γκολκίπερ, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Ρεάλ Σοσιεδάδ, βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Καταλονίας την Κυριακή για τις τελευταίες λεπτομέρειες του deal.

O Χιλιανός διεθνή αναμένεται να περάσει την Δευτέρα από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Αφού ολοκληρώσει τις διαδικασίες θα παρουσιαστεί από τους «μπλαουγκράνα». Πηγή: sport-fm.gr

«Για τους οπαδούς μας και τους στόχους του Ολυμπιακού»

Ανδρέας Σάμαρης και Δημήτρης Σιόβας δηλώνουν πρόθυμοι να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις στον αγωνιστικό χώρο για νέες επιτυχίες της και για να είναι υπερήφανοι οι οπαδοί της.

«Για τους οπαδούς μας και τους στόχους του Ολυμπιακού»
Ανδρέας Σάμαρης και Δημήτρης Σιόβας μιλώντας στην ιστοσελίδα του Ολυμπιακού μετά την επέκταση των συμβολαίων τους δηλώνουν πρόθυμοι να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις στον αγωνιστικό χώρο για νέες επιτυχίες της ομάδας και για να είναι υπερήφανοι οι οπαδοί της …

«Θέλω να ευχαριστήσω τη Διοίκηση του Ολυμπιακού και τον Πρόεδρο κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Με την ανανέωση του συμβολαίου μου δείχνουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου», ήταν τα πρώτα λόγια του διεθνούς μέσου ο οποίος συνέχισε:

«Παράλληλα, θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου. Μέσω της συνεργασίας μου με εκείνους έγινα καλύτερος και κατάφερα να φτάσω σε αυτή την ανανέωση του συμβολαίου μου. Θέλω να ευχαριστήσω και τον προπονητή μου, τον κ. Μίτσελ, ο οποίος την περασμένη αγωνιστική περίοδο μου έδωσε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο.

Θέλω, φυσικά, να ευχαριστήσω τον κόσμο της ομάδας. Από την πρώτη μου χρονιά στον Ολυμπιακό, η οποία πάντα είναι δύσκολη, για κάθε ποδοσφαιριστή, μου έδειξε τη στήριξή του και την αγάπη του», τόνισε ο Ανδρέας Σάμαρης και κατέληξε…

«Η υπόσχεσή μου είναι ότι θα δώσω ακόμη περισσότερα μέσα στο γήπεδο, σε κάθε αγώνα, αλλά και καθημερινά, στην προπόνηση. Χρειάζεται πολλή και σκληρή δουλειά, ώστε να ζήσουμε ακόμη μεγαλύτερες στιγμές με τον Ολυμπιακό. Ώστε οι φίλαθλοί μας να είναι διαρκώς ολοένα και πιο περήφανοι για την αγαπημένη τους ομάδα».

Ο Δημήτρης Σιόβας, από την πλευρά του, μετά την ανανέωση του συμβολαίου του τόνισε:

«Ευχαριστώ τη Διοίκηση του Ολυμπιακού και τον Πρόεδρο, κ. Μαρινάκη, γιατί με στηρίζουν συνεχώς. Όπως με στηρίζει και ο κόσμος, τον οποίο επίσης ευχαριστώ!

Με πίστεψαν από την πρώτη στιγμή και η ανανέωση του συμβολαίου μου είναι μία ακόμη τρανή απόδειξη του πόσο κοντά μου είναι ο Ολυμπιακός! Μαζί με τους συμπαίκτες μου θέλω να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε διαρκώς», τόνισε και κατέληξε:

«Ήταν κάτι πολύ εύκολο για εμένα να προχωρήσω άμεσα σε αυτή την ανανέωση και θέλω να συνεχίσω να προσφέρω στον Ολυμπιακό, για να πετυχαίνουμε τους στόχους μας στην Ελλάδα και την Ευρώπη και να κρατάμε την ομάδα μας στην κορυφή».

Τζόκοβιτς: «Ευχαριστώ που με άφησες να νικήσω Ρότζερ»!

Μεγάλες δηλώσεις απ’ τον μεγάλο νικητή του Wimbledon Νόβακ Τζόκοβιτς που… ευχαρίστησε τον Ρότζερ Φέντερερ! «Πάντα ονειρευόμουν να κατακτώ αυτό το τουρνουά, το αφιερώνω στη γυναίκα και το παιδί μου».

Τζόκοβιτς: «Ευχαριστώ που με άφησες να νικήσω Ρότζερ»!
Δεν είναι απλά μεγάλος τενίστας. Είναι τεράστιος και σαν άνθρωπος. Και ο Νόβακ Τζόκοβιτς το απέδειξε στις δηλώσεις του μετά τον θρίαμβό του επί του Φέντερερ, που αναγνώρισε το μεγαλείο του Ελβετού και τον… ευχαρίστησε που τον άφησε να νικήσει!

«Θέλω να συγχαρώ τον Φέντερερ για την προσπάθεια του σε όλο το τουρνουά, είναι ένας απίστευτος πρωταθλητής, παράδειγμα αθλητή, σέβομαι την καριέρα του, όσα έχει πετύχει, ευχαριστώ που με άφησες να νικήσω σήμερα», είπε αρχικά ο νέος πρωταθλητής του Wimbledon για να συνεχίσει:

«Ήλπιζα πως ο Ρότζερ θα έχανε το πρώτο σερβίς αλλά δεν έγινε. Έχει 17 γκραν σλαμ, είναι ο πιο πετυχημένος τενίστας, έχει τα καλύτερα χτυπήματα. Ήταν δύσκολο να ανασυγκροτηθώ μετά το 4ο σετ. Προσπάθησα να παραμείνω συγκεντρωμένος, δεν ξέρω πως τα κατάφερα. Είναι το τουρνουά που πάντα ονειρευόμουν να κατακτήσω, το καλύτερο τουρνουά στο κόσμο. Είναι το πρώτο που είδα πότε ως 5χρονος και ήθελα κάποια μέρα να μπορώ να διεκδικήσω αυτό το τρόπαιο».

Τέλος, ερωτηθείς για το που αφιερώνει την κούπα, δεν θέλησε και πολύ για να απαντήσει: «Το αφιερώνω στη μέλλουσα γυναίκα μου και στο μωρό που έρχεται. Θα γίνω πατέρας σύντομα και προετοιμάζομαι για αυτό. Επίσης στην οικογένεια μου αλλά και την ομάδα μου. Θυσίασα τρεις ζωές για να τα καταφέρω. Τέλος, το αφιερώνω στην πρώτη μου κόουτς που πέθανε πριν έναν χρόνο, για όσα μου έμαθε σε θέματα συμπεριφοράς». Πηγή: sport-fm.gr

«Τελειώνει» του Μίτσου!!

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η μεταγραφή του Μίτσου απ’ την Σουόνσι στη Νάπολι, καθώς φαίνεται πως απομένουν τα τυπικά για να ολοκληρωθεί το deal.

«Τελειώνει» του Μίτσου
Παίκτης της Νάπολι θα πρέπει να θεωρείται ήδη ο Μίτσου.

Ο Ισπανός που φέρεται να 'χει περάσει από ιατρικές εξετάσεις και προβάρει την φανέλα των Ναπολιτάνων, στους οποίους εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παραχωρηθεί με την μορφή δανεισμού απ' τη Σουόνσι. Σύμφωνα με τους Ισπανούς, δε, θα υπάρχει και οψιόν αγοράς το επόμενο καλοκαίρι, εφόσον ο ιταλικός σύλλογος μείνει ικανοποιημένος, έναντι περίπου 15 εκατ. ευρώ.

O 28χρονος επιθετικός στην πρώτη του χρονιά στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ ήταν εκπληκτικός, μετρώντας 18 γκολ σε 35 εμφανίσεις με τους «κύκνους», ωστόσο πέρσι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και δεν μπόρεσε να προσφέρει τα αναμενόμενα (17 συμμετοχές 2 γκολ).Πηγή: sport-fm.gr

Στον Ολυμπιακό οι Παπάζογλου και Αυλωνίτης

Την απόκτηση των Παπάζογλου και Αυλωνίτης ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι δεν επισημαίνουν την χρονική διάρκεια της συνεργασίας τους.

Στον Ολυμπιακό οι Παπάζογλου και Αυλωνίτης
Πρόκειται για δύο παίκτες τους οποίους ο Ολυμπιακός είχε κλείσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά δεν είχε ανακοινώσει.

Οι δύο παίκτες έχουν ενσωματωθεί στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού...

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση των ποδοσφαιριστών Θανάση Παπάζογλου και Τάσου Αυλωνίτη.Πηγή: sport-fm.gr

Θέλει Μάρκοβιτς η Λίβερπουλ!!

Έτοιμη να καταθέσει επίσημη πρόταση στην Μπενφίκα για την απόκτηση του Λάζαρ Μάρκοβιτς παρουσιάζεται η Λίβερπουλ.

Θέλει Μάρκοβιτς η Λίβερπουλ
«Μπάσιμο» της Λίβερπουλ για την απόκτηση του Λάζαρ Μάρκοβιτς αποκαλύπτουν τα ιταλικά Μέσα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι κόκκινοι είναι έτοιμοι να προσφέρουν ακόμα και 25 εκατ. ευρώ στην Μπενφίκα προκειμένου να κάνουν δικό τους τον 20χρονο άσο.

Ο Σέρβος μέσος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν αγγλικές ομάδες, με αυτή του λιμανιού να είναι η τελευταία που μπαίνει στο… κόλπο. Αν και σε νεαρή ηλικία, ο διεθνής άσος έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει φανέλα βασικού στους «αετούς», όπου πέρσι είχε 26 συμμετοχές και 5 γκολ.

Φημολογείται ήδη πάντως πως οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο επίπεδο, προκειμένου να έρθει ο... γάμος!Πηγή: sport-fm.gr

Ποινή σε Γκουτιέρες!!

Τρεις θέσεις στην εκκίνηση του επόμενου αγώνα θα στοιχίσει στον Εστέμπαν Γκουτιέρες η ευθύνη για τη σύγκρουση με τον Παστόρ Μαλδονάδο στο Grand Prix του Σίλβερστοουν.

Ποινή σε Γκουτιέρες
Ακριβά θα πληρώσει ο Εστέμπαν Γκουτιέρες την επικίνδυνη οδήγησή του στη διάρκεια του Grand Prix του Σίλβερστοουν. Ο πιλότος της Sauber κρίθηκε πως ευθύνεται για τη σύγκρουση στον ένατο γύρο με τη Lotus του Παστόρ Μαλδονάδο, την οποία… «απογείωσε» για λίγο μετά από επαφή στην προσπάθεια προσπέρασης.

Στον Γκουτιέρες, που λόγω ζημιάς στο μονοθέσιο δεν κατάφερε να συνεχίσει μετά την επαφή, επιβλήθηκε ποινή τριών θέσεων εν όψει του Grand Prix της Γερμανίας στις 20 Ιουλίου. Ο Μαλδονάδο, που εγκατέλειψε τον αγώνα στον 49ο γύρο με τεχνικά προβλήματα, θεωρήθηκε πως δεν φέρει ευθύνη και μάλιστα κατατάχθηκε επισήμως 17ος.


Πηγή: sport-fm.gr

Έφεση για Τιάγκο Σίλβα!!

Την ύστατη προσπάθειά της για να έχει στον ημιτελικό κόντρα στη Γερμανία τον Τιάγκο Σίλβα κάνει η Βραζιλία που κατέθεσε έφεση για την κίτρινη κάρτα που δέχτηκε και του στερεί τη συμμετοχή.

Έφεση για Τιάγκο Σίλβα
Στην προσπάθειά της να φτάσει μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Βραζιλία θα πολεμήσει δίχως δύο ποδοσφαιριστές που σε μεγάλο βαθμό και ο καθένας από το δικό του… μετερίζι την έφτασαν μέχρι εδώ.

Για τον Νεϊμάρ δεν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα, καθώς ο τραυματισμός του στο ματς με την Κολομβία αποδείχθηκε ιδιαίτερα σοβαρός, αλλά για τον Τιάγκο Σίλβα οι Βραζιλιάνοι ελπίζουν ακόμα.

Ο κεντρικός αμυντικός της «σελεσάο» στο ίδιο ματς συμπλήρωσε κάρτες (τιμωρήθηκε επειδή παρεμπόδισε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να εκτελέσει βολέ) και μοιραία θα λείψει από τον ημιτελικό εκτός κι αν γίνει δεκτή η έφεση που κατέθεσε η βραζιλιάνικη ομοσπονδία κατά της απόφασης.

Βέβαια, ένα τέτοιο ενδεχόμενο (δικαίωσης της Βραζιλίας δηλαδή) συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες, αλλά με το… σπρώξιμο που έχουμε δει ως τώρα στους διοργανωτές ίσως θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τα δούμε όλα! Πηγή: sport-fm.gr

Νέο… αίμα για την ΑΕΚ!!

Μεταγραφική ενίσχυση με φόντο το… μέλλον για την ΑΕΚ από την ΑΕ Πρέβεζας. Σύμφωνα με τοπική ιστοσελίδα, στην «Ένωση» συμφώνησαν για την απόκτηση τριών νεαρών ποδοσφαιριστών.

Νέο… αίμα για την ΑΕΚ
Είναι δεδομένο, πως στην ΑΕΚ δουλεύουν και για το μέλλον της ομάδας. Έτσι, η ενίσχυση των ρόστερ της ομάδας με ταλαντούχους παίκτες από όλη την Ελλάδα αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες των ανθρώπων που τρέχουν τα αγωνιστικά θέματα του συλλόγου.

Σύμφωνα μάλιστα με ιστοσελίδα (prevezasports.gr) από την Πρέβεζα, οι «κιτρινόμαυροι» ήρθαν σε συμφωνία με την ΑΕ για την απόκτηση τριών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Πρόκειται για τους Ορέστη Πάσχο (1998), Μάκη Μπακόλα (1999) και Σωτήρη Κωστάκη (2000).

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα τρία ονόματα εμφανίζονται στο προσκήνιο για την ΑΕΚ, καθώς στα Μέσα της Ηπείρου είχε γίνει και παλιότερα αναφορά για το ενδιαφέρον της «Ένωσης». Πηγή: sport-fm.gr

Του υποκλίθηκε ο «βασιλιάς»!!

Τι παιχνιδάρα είδαμε… Σε έναν ασύλληπτο τελικό, ο φοβερός Νόβακ Τζόκοβιτς –αν και πήγε να αυτοκτονήσει- νίκησε τον μεγάλο βασιλιά, Ρότζερ Φέντερερ και σήκωσε το Wimbledon, ανεβαίνοντας ξανά στο Νο1!

Του υποκλίθηκε ο «βασιλιάς»!
Τελικό σαν αυτόν που αρμόζει στο Wimbledon παρακολουθήσαμε άπαντες!

Σε ένα συγκλονιστικό ματς που καθήλωσε όλο τον κόσμο κι έσπασαν καρδιές, ο Νόβακ Τζόκοβιτς εμφανίστηκε πιο δυνατός και κατέκτησε το τρόπαιο για δεύτερη φορά στην καριέρα του (2011 η πρώτη του).

Ο Νόλε –που έκλαψε κατά την απονομή- επικράτησε με 3-2 σετ (6-7, 6-4, 7-6, 5-7, 6-4) του μεγάλου Ρότζερ Φέντερερ, ύστερα από 4 ώρες και έφτασε τους επτά τίτλους σε grand slam, αποδεικνύοντας ξανά πως είναι πραγματικά «ατσάλινος». Και το… μπόνους της κατάκτησης είναι ότι απ’ την Δευτέρα θα βρίσκεται ξανά στο νούμερο ένα του κόσμου, «υποβιβάζοντας» τον Ναδάλ!

Απ’ την άλλη, ο «βασιλιάς» αν και πήγε να φέρει τα πάνω κάτω στον αγώνα και να γυρίσει απ’ την… κόλαση (έχανε 5-2 γκέιμ στο τέταρτο σετ, αλλά το πήρε και οδήγησε τον αγώνα στα πέντε), στο τέλος τα χάλασε κι έμεινε στα 17 grand slam και στα επτά στο λονδρέζικο major, σπαταλώντας «χρυσή» ευκαιρία για να πάρει μια τέτοια κούπα στη... Δύση της καριέρας του. Από αύριο ανεβαίνει στο Νο3 (ήταν στο 4).

Το ματς:

Οι δύο τενίστες εξ’ αρχής έδειξαν πως είχαν πολύ… όρεξη. Και τα σερβίς τους δούλευαν «ρολόι» με αποτέλεσμα να μην αφήνουν περιθώρια για κάποιο μπρέικ. Κι ως εκ τούτου, το tie break ήταν φυσιολογική εξέλιξη, με τον Φέντερερ να σώζει δύο σετ πόιντ του Τζόκοβιτς και να παίρνει κεφάλι στο σκορ (9-7).

Στη συνέχεια ήταν η ώρα του Σέρβου να… μιλήσει. Διότι με μπρέικ νωρίς στο δεύτερο σετ (κι αφού αντιμετώπισε κι ένα μίνι πρόβλημα) μπήκε σε θέση οδηγού και κάνοντας σωστή συντήρηση κατάφερε να ισοφαρίσει (6-4). Και δεν έμεινε εκεί ο Νόλε, γιατί πήρε και σαφές προβάδισμα τίτλου, φτάνοντας στην κατάκτηση και του τρίτου σετ, εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Ελβετού στο tie break (7-4).

Το τέταρτο ήταν… το κάτι άλλο! Την ώρα, λοιπόν, που ο Σέρβος είχε προηγηθεί ακόμα και με 5-2 γκέιμ και έφτασε να σερβίρει για την κούπα, ο Φέντερερ έδειξε γιατί είναι βασιλιάς και γιατί ποτέ δεν τα παρατάει. Διότι όχι μόνο έσωσε ένα championship point του αντιπάλου του, όχι μόνο έκανε μπρέικ μπακ, αλλά «έσπασε» και δεύτερη σερί… καπάκι τον Τζόκοβιτς με αποτέλεσμα να έρθουν τα πάνω κάτω στον τελικό και τον Ελβετό να ισοφαρίζει σε 2-2 (με πέντε σερί γκέιμ, 7-5).

Το ματς είχε πάρει φωτιά. Ήταν ο τελικός των… ονείρων. Αλλά ο King Roger… λύγισε. Γιατί στην μοναδική του ευκαιρία για μπρέικ, δεν κατάφερε να φέρει την αποστολή εις πέρας και παρά το γεγονός πως επέστρεψε απ’ το 0-40, ισοφαρίζοντας σε 4-4, όταν κλήθηκε να σερβίρει για να διατηρηθεί «ζωντανός», έμεινε από… φαντασία και ο μεγάλος Τζόκοβιτς έφτασε στη νίκη με 6-4, φιλώντας το χορτάρι και πανηγυρίζοντας τον θρίαμβό του! Πηγή: sport-fm.gr