Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Ιστορική σφυρίχτρα ετών 36!!

Ακόμη ένα ρεκόρ σημειώθηκε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, αφού ο διαιτητής του αγώνα της Ολλανδίας με την Κόστα Ρίκα, έγινε ο ρέφερι που έχει σφυρίξει τους περισσότερους αγώνες στη διοργάνωση.

Ιστορική σφυρίχτρα ετών 36
Σε Παγκόσμιο Κύπελλο των ρεκόρ έχει εξελιχθεί το φετινό της Βραζιλίας. Είναι ήδη ένα από τα πιο εντυπωσιακά όλων των εποχών (βάση των γκολ που έχουν επιτευχτεί), με τον Κλόζε να ισοφαρίζει την επίδοση του Βραζιλιάνου Ρονάλντο και τώρα ένας διαιτητής κατάφερε και εκείνος να γράψει τη δική του ιστορία στη διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, στον αγώνα που έδωσε το τελευταίο «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Μουντιάλ ανάμεσα σε Ολλανδία και Κόστα Ρίκα, ο Ραβσάν Ιρμάτοφ είχε τον δύσκολο αυτό ρόλο που συνοδεύτηκε, όμως με την ένατη συμμετοχή του σε ματς Μουντιάλ και την πρωτιά στην σχετική λίστα.

Αναλυτικά οι πρώτοι δέκα:

inner

Όσο αναφορά τον διαιτητή απ’ το Ουζμπεκιστάν, μπορεί να είναι μόλις 36 ετών, αλλά έχει δώσει από πολύ νωρίς τα διαπιστευτήρια του.

Πριν από 11 χρόνια και όταν ήταν 25 χρονών, έγινε επίσημα διεθνής από την FIFA, ενώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 που πραγματοποίησε και το ντεμπούτο του στο τουρνουά, έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στη Νότιο Αφρική, καθώς σφύριξε περισσότερους αγώνες από οποιονδήποτε άλλον (5) σε όλες τις διοργανώσεις και φυσικά ήταν ο νεότερος εκείνου του Μουντιάλ.

Εκτός των άλλων, ο Ιρμάτοφ έχει ανακηρυχτεί τέσσερις σερί σεζόν από την Ασιατική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ως ο κορυφαίος διαιτητής της ηπείρου (2008, 2009, 2010, 2011), ενώ έχει σφυρίξει στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων το 2008 και το 2011. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: