Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Έχει πολύ δρόμο μπροστά μέχρι το τελικό ρόστερ!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τα νέα πρόσωπα στην προετοιμασία του Ολυμπιακού και το πως διαμορφώνεται το ρόστερ της νέας σεζόν.
Πολλά νέα πρόσωπα στην προετοιμασία του Ολυμπιακού. Και μέχρι την σημερινή ανακοίνωση πραγματικά θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε την τελική λίστα του Μίτσελ για το αυριανό ταξίδι  με τελικό προορισμό στο Ζέεφελντ της Αυστρίας. Ουσιαστικά από τους παίκτες της περσινής ομάδας, στις Άλπεις θα είναι μόλις εννέα ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τους Ρομπέρτο, Μέγιερι, Σαλίνο, Μπονγκ, Παπαδόπουλο, Σιόβα, Φουστέρ, Τσόρι και Σαβιόλα.
Κατά τα άλλα; Η 26άδα που αναμένεται να έχει μαζί του ο προπονητής του Ολυμπιακού, θα έρθει μέσα από ένα.. γερό ανακάτεμα της τράπουλας. Επτά νέα μεταγραφικά αποκτήματα (Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Κολοβός, Γκαζαριάν, Θ. Παπάζογλου συν τους  Αμπιντάλ, Μαζουακού που θα βρεθούν μεσοβδόμαδα στην Αυστρία) που σίγουρα θα πάνε με τη σειρά τους στο Ζέεφελντ. Και οι υπόλοιποι δέκα-έντεκα; Θα προκύψουν μέσα από επιστροφές δανεικών (Γιαταμπαρέ, Λυκογιάννης, Βλαχοδήμος, Μπουχαλάκης, Κάταϊ, Διαμαντάκος) αλλά και την «επιστράτευση» ποδοσφαιριστών που κυρίως έχουν αγωνιστεί μέχρι τώρα στην δεύτερη ομάδα (Χουτεσιώτης, Βούρος, Βατουσιάδης, Βέργος, Σάλιακας).
Με μια πρώτη... ανάγνωση λοιπόν σε ότι αφορά στις παραχωρήσεις; Μετά τον Μασάντο που δόθηκε με μεταγραφή στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τους ελεύθερους Κάρολ, Ιμπαγάσα, τους δανεικούς Μαρκάνο, Πέρεζ, Βαλντέζ, Κάμπελ που επίσης είναι παρελθόν, ήρθε η ώρα αποχαιρετισμού και για ένα ακόμη καρέ. Ο Τάσος Παπάζογλου, ο Μιγκέλ Τόρες, ο Πελέ αλλά και ο Σέποβιτς δεν θα συνεχίσουν στον Ολυμπιακό. Μια ολόκληρη εντεκάδα  αλλάζει. Και αν προσθέσει κανείς τον Ολαϊτάν και την περιπέτεια της υγείας του,  τον Ντελβίν Ντινγκά που είναι να επιστρέψει αλλά που ακόμη δεν έχουν μπει υπογραφές στην συμφωνία με το Μονακό και βέβαια την απουσία των διεθνών (Χολέμπας, Μανιάτης, Σάμαρης, Μανωλάς) καταλαβαίνει γιατί αυτό το πρώτο στάδιο προετοιμασίας για τον Ολυμπιακό θα είναι τόσο διαφορετικό σε σχέση με την ομάδα που είδαμε πέρσι.
Οι τελικές αλλαγές βέβαια θα είναι ακόμη περισσότερες. Από αυτούς που θα πάνε στην Αυστρία, πολλοί είναι εκείνοι που όσο προχωρά το καλοκαίρι θα πρέπει να μπουν σε διαδικασία αναζήτησης ομάδας. Πρώτον γιατί ο Μίτσελ δεν θέλει σε καμία περίπτωση το νέο ρόστερ να έχει παραπάνω από 26 παίκτες και δεύτερον γιατί αναμένονται πάρα πολλές αφίξεις σταδιακά. Οι διεθνείς, ο Ντινγκά, ο Ντοσεβί και τουλάχιστον πέντε ακόμη μεταγραφές (Πουλίδο, σέντερ φορ, βασικά εξτρέμ και για τις δύο πτέρυγες και ένας χαφ box to box).
Σύμφωνα με όσα είπε ο Μίτσελ χθες στον Ρέντη, όσοι δεν «χωρέσουν» στην αποστολή για την Αυστρία θα ξεκινήσουν από την Τρίτη δικός τους «πρόγραμμα εκγύμνασης» στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη υπό την επίβλεψη γυμναστή. Και μιας και αναφέραμε τον κόουτς του Ολυμπιακού; Μετά τον Αλκόρτα οριστικοποιήθηκε και ο δεύτερος βοηθός του. Χθες ήταν κανονικά στον Ρέντη, ο Αντώνης Νικοπολίδης.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: