Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Οι απειλές Σούμποτιτς και ο Super 3


Ο Περικλής Στέλλας γράφει για τη διαμάχη του Super 3 με τον Λευτέρη Σούμποτιτς
Φωτο αρχείου
Μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο παλατάκι, ο Σλόμπονταν Σούμποτιτς (χωρίς να το λέει επίσημα βέβαια) διοχέτευσε στους δημοσιογράφους ότι θα δώσει συνέντευξη τύπου και θα κάνει φοβερές αποκαλύψεις και επίσης θα εξαπολύσει επίθεση εναντίον του Super 3.
Για την ιστορία να σας αναφέρω ότι μόλις ανακοινώθηκε η πρόσληψη του από την διοίκηση του Άρη, ο Super 3 διαχώρισε αμέσως τη θέση του και ανακοίνωσε την αποχή των μελών του, των οργανωμένων οπαδών δηλαδή του ΄Άρη, από το γήπεδο σε όλους τους αγώνες του ΄Άρη.
Και η αιτία είναι απλή και την αναφέρει ο Super 3 στην ανακοίνωση του:
«Τον άνθρωπο που πήγε στην Αμερική ως προπονητής του ΑΡΗ και γύρισε ως προπονητής του Παναθηναϊκού, τον άνθρωπο που ήταν στον πάγκο της ομάδας όταν αυτή υπέστη ξεφτιλιστική ήττα από τον πεσμένο Πειραϊκό και από αυτό το αποτέλεσμα θα ευνοούταν ο Παναθηναϊκός, στον οποίο λίγους μήνες μετά κατέληξε, βρέθηκαν κάποιοι να τον επαναφέρουν στον ΑΡΗ, ξεπερνώντας αυτές τις `κόκκινες γραμμές'».
Και επειδή οι νεότεροι δεν γνωρίζουν και κάποιοι παλαιότεροι πιθανόν να μην θυμούνται, θα σας πω ότι ο Super 3 έχει απόλυτο δίκιο. Kαι ο Σλόμπονταν Σούμποτιτς είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλάει και μάλιστα να απειλεί με αποκαλύψεις και με επίθεση στον Super 3.
Πολλοί, η αλήθεια είναι ότι δεν συμπαθούν τον Super 3 και την διοίκηση του. Και η αφεντιά μου, πολλές φορές έχει έρθει σε σκληρή αντιπαράθεση μαζί του. Ο Super 3 έχει όμως απόλυτο δίκιο. Και όχι απλά δίκιο, αλλά χίλια δίκια. Είτε αρέσει αυτό σε κάποιους είτε δεν αρέσει.
Με την ιδιότητα του ρεπόρτερ παρακολούθησα όλα εκείνα τα γεγονότα τότε. Για να μαθαίνουν λοιπόν οι νεότεροι, αλλά και για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και κυρίως εκείνοι που έβαλαν τα χρήματα και επέλεξαν τον Σλοβένο κόουτς, ότι εκείνο το παιχνίδι θα πρέπει να το αναλύσει κάποτε στο κόσμο του ΄Άρη. Και να εξηγήσει με λεπτομέρειες πως κοουτσάρησε τους παίκτες του ΄Άρη τότε.
Θα σας αναφέρω επίσης ότι ο ίδιος έλεγε παντού (και σε μένα προσωπικά) ότι μην ψάχνετε πουθενά και για κανέναν, διότι ο επόμενος προπονητής του Παναθηναϊκού θα είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης. Και λίγα 24ωρα μετά (όπως πολύ σωστά αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Super 3) ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν ο κύριος Σλόμπονταν Σούμποτιτς.
Αφού λοιπόν ο Σλόμπονταν Σούμποτιτς είναι αποφασισμένος να δώσει συνέντευξη τύπου και να προβεί σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις, για να τον βοηθήσουμε και εμείς, θα του προτείνω μία σειρά από θέματα στα οποία μπορεί να κάνει σπουδαίες αποκαλύψεις.
Για παράδειγμα:
1. Πως μία σχεδόν βδομάδα νωρίτερα που είχε δεχθεί πρόταση από τον Ηρακλή είχε πει τα ίδια που είπε και στους ανθρώπους του ΄Άρη μία βδομάδα μετά; Ότι είναι οι μόνοι που τον σκέφτηκαν και πως αυτή είναι η οικογένεια του; Ποια είναι τελικά; Διότι τα ίδια είπε φεύγοντας από τον Παναθηναϊκό, τα ίδια είπε (και για την καταγωγή της μητέρας του) όταν πήγε στον Ολυμπιακό.
2. Τη χρονιά που κατέκτησε ο Άρης το κύπελλο Κόρατς στην Προύσα με εκείνον προπονητή, ποια ήταν η συμπεριφορά του απέναντι στον ευεργέτη του εκείνη την περίοδο Λάζαρο Λέσιτς; Δυστυχώς έφυγε από τη ζωή ο τότε πρόεδρος του ΄Άρη Ζαφείρης Σαμολαδάς που μπορούσε να αποκαλύψει πάρα πολλά. Εάν δεν ήταν οι παίκτες του ΄Άρη και ο Λέσιτς, αυτό το κύπελλο δεν θα ήταν σήμερα στην τροπαιοθήκη του ΄Άρη.
3. Είναι ευκαιρία να αποκαλύψει και να εξηγήσει στον κόσμο του ΄Άρη γιατί είπε όχι στην επιστροφή του Νίκου Γκάλη (και κολλητού του φίλου εκτός όλων των άλλων) στην μοναδική φορά που ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχε αποφασίσει να του επιτρέψει την επιστροφή στην ενεργό δράση και μόνο για τον ΄Άρη. Εάν δεν θυμάται πολλά πράγματα από εκείνη την ιστορία, πολύ ευχαρίστως να του προσκομίσω από το αρχείο συνέντευξη του Νίκου Γκάλη που ούτε λίγο, ούτε πολύ παρέπεμπε εμάς τους δημοσιογράφους στον Σούμποτιτς να μας εξηγήσει γιατί δεν επέστρεψε στον ΄Άρη.
Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα πολλά θέματα και να ενισχύσω ακόμη περισσότερο το δίκιο του Super 3 , αλλά ας περιμένουμε καλύτερα να ακούσουμε το τι θα πει στην συνέντευξη τύπου ο Σλοβένος κόουτς.
Επίσης μία πολύ καλή πρόταση είναι, στην συνέντευξη τύπου να προσκαλέσει ο ίδιος να παραβρεθούν , τον Λάζαρο Λέσιτς, τον Νίκο Γκάλη,τους γιους του Ζαφείρη Σαμολαδά, τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Θα τον βοηθούσαν.
Πηγή: sentra-goal.gr

«Γελάνε» στην ΑΕΚ με τα σενάρια για Χάβο…

Κατηγορηματικά διέψευσαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ τα σενάρια που ήθελαν τον Μάκη Χάβο να είναι σε… αναμονή για την ΑΕΚ.

«Γελάνε» στην ΑΕΚ με τα σενάρια για Χάβο…
Οι «κιτρινόμαυροι» αναφέρουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει ο Μανόλο Χιμένεθ, ενώ τονίζουν πως ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν θα «κόλλαγε» στο προφίλ του συλλόγου.

Μάλιστα, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΠΑΕ μιλώντας στο aek365.gr ανέφερε: «Δεν υπάρχει θέμα Χιμένεθ. Το ξεκαθαρίζουμε για ακόμα μία φορά. Μόνο γέλιο μας προκαλούν τέτοια σενάρια».

Ανακοίνωσε Χέντερσον η Λίβερπουλ

Παίκτης της Λίβερπουλ και επίσημα είναι από την Πέμπτη ο Αγγλος μέσος, Τζόρνταν Χέντερσον από τη Σάντερλαντ, όπως ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της η ομάδα του Μερσεϊσάιντ. 

Το οικονομικό σκέλος της μεταγραφής δεν έγινε γνωστό, ωστόσο, ο 20χρονος παίκτης πέρασε με επιτυχία της ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο. Ο Χέντερσον, ο οποίος χρίστηκε για πρώτη φορά διεθνής τον περασμένο Νοέμβριο στο φιλικό της Αγγλίας με τη Γαλλία, αποτελεί την πρώτη μεταγραφή του Κένι Νταλγκλίς από τότε που ο Σκωτσέζος επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία των "κόκκινων".

Τα δημοσιεύματα των εφημερίδων αναφέρουν ότι η Σάντερλαντ θα βάλει στο ταμείο της το ποσό των 20 εκ. λιρών από την πώληση του νεαρού παίκτη, ο οποίος θα ενισχύσει την εθνική ομάδα κάτω των 21 ετών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Δανία.

«ΟΦΗ και Ηρακλής την πλήρωσαν λόγω CAS»

Ένας εκ των δικηγόρων του Ηρακλή, ο Αλέξης Αδαμίδης έδωσε την δική του ερμηνεία για το κυνηγητό που δέχονται από την ΕΠΟ ο ΟΦΗ και οι Θεσσαλονικείς.

Μιλώντας στην εκπομπή «Athletic Radio» της Κρήτης, ο Αδαμίδης εξέφρασε την άποψη ότι ο λόγος που απορρίφθηκαν οι φάκελοι του ΟΦΗ και του Ηρακλή αποτελεί το γεγονός ότι πέρυσι προσέφυγαν στο CAS, κάτι που λειτούργησε ως αντίποινα από την πλευρά της ΕΠΟ.

«Θεωρούμε ότι το μέσο που πρέπει να ασκήσουμε είναι η προσφυγή μας στο CAS ώστε να πετύχουμε πιο άμεσα και την συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις» είπε αρχικά ο Αλέξης Αδαμίδης αναλύοντας τις επόμενες ενέργειες της νομικής υπηρεσίας του Ηρακλή αποκαλύπτοντας τους λόγους που ο «Γηραίος» δεν πρόκειται να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια μιας και η ΕΠΟ δεν έχει απαντήσει ακόμα στο αίτημα ανάκλησης της απόφασης. «Δεν αποκλείσαμε την προσφυγή μας στα πολιτικά δικαστήρια όμως δεν αποτελεί προτεραιότητα μας. Εκτός από αυτό, όπως απορρίφθηκε η προσφυγή του ΟΦΗ από την εκτελεστική γραμματεία για παράτυπη σύνθεση της απόφασης, έτσι και εμείς έχουμε ζητήσει ανάκληση της απόφασης όμως δεν έχει παρθεί αρνητική απόφαση. Όπως καταλαβαίνετε, ο Ηρακλής δεν μπορούσε να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια γιατί δεν έχει βγει απόφαση αφού το «μαγαζί» έκλεισε. Εξετάζουμε την προσφυγή μας στα πολιτικά δικαστήρια αλλά δεν έχουμε κάνει ακόμα τίποτα γιατί η ΕΠΟ δεν έχει απαντήσει ακόμα στο αίτημα μας για ανάκληση της απόφασης».

Παράλληλα, ο Αδαμίδης εξέφρασε την άποψη του και για ποιους λόγους η ΕΠΟ έχει επιδοθεί σε αυτό το ανελέητο κυνηγητό του ΟΦΗ και του Ηρακλή γιατί «μια ομοιότητα που υπάρχει ανάμεσα στον Ηρακλή και τον ΟΦΗ είναι η προσφυγή τους στο CAS το περσινό καλοκαίρι. Ο κύριος Γυφτάκης αναφέρει στην έκθεση του ότι υπάρχουν ομάδες που βρίσκονται σε δυσχερέστερη θέση και κατονομάζει την ΑΕΚ. Ήταν οι μόνες ομάδες που προσέφυγαν στο CAS και έχω την εντύπωση ότι αυτό αποτελεί ένα μελανό σημείο για την ΕΠΟ που δείχνει ότι ο ΟΦΗ και ο Ηρακλής έπρεπε να «την πληρώσουν». Έχω την εντύπωση ότι από εκεί ξεκίνησαν όλες».

Μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος του Ηρακλή εξέφρασε την απορία του για την στάση της ΕΠΟ στο θέμα των πλαστών εγγράφων λέγοντας ότι «αυτές οι φορολογικές ενημερότητες που αφορούν την περίοδο του Αυγούστου του 2010 εν αντιθέσει με αυτούς που αφορούν την περίοδο του Ιανουαρίου. Τι έκανε λοιπόν η ΕΠΟ; Για τις 20 ομάδες πήγε στον αντιεισαγγελέα ενώ για το ίδιο αδίκημα δικάστηκε ο Ηρακλής. Τήρησαν δύο μέτρα και δύο σταθμά». The Player

«Τέλη Ιουλίου η απόφαση»

Ο νομικός Γρηγόρης Ιωαννίδης που συνεργάζεται με την ΠΑΕ Ηρακλής για το θέμα του CAS και τόνισε ότι τώρα ξεκινάει η νομική μάχη για τους «κυανόλευκους».
«Τέλη Ιουλίου η απόφαση»
Μεταξύ άλλων τόνισε: «Θέλει ένα χρόνικο διάστημα και η απόφαση αναμένεται να βγει προ το τέλος του Ιουλίου. Στην Ελλάδα δεν έχουν τελειώσει όλα τα ένδικα μέσα, όμως λόγω της αναστολής που υπάρχει δεν είχαμε την πολυτέλεια να περιμένουμε και για αυτό προσφύγαμε στο CAS. «.
«Οι κανονισμοί της UEFA δεν αναφέρουν υποβιβασμό κατηγορίας αλλά την μη συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις»
«Οτιδήποτε κινήσεις γίνουν θα είναι μόνο για το καλό του Ηρακλή και για αυτό θα γίνουν. Πρέπει να πω ότι τώρα ξεκινάει η νομική μάχη για τον Ηρακλή».

"Τρελό" σενάριο για ΑΕΚ και Χάβο!!

Το γεγονός πως ο Μάκης Χάβος δεν "έκλεισε" στον Αστέρα Τρίπολης οφείλεται, σύμφωνα με πληροφορίες από την Τρίπολη, στο γεγονός πως ο 42χρονος τεχνικός είναι "σταντ-μπάι" από την ΑΕΚ!!
"Τρελό" σενάριο για ΑΕΚ και Χάβο!!
Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ φέρεται να έχει διαμηνύσει στον πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ να βρίσκεται στην αναμονή, καθώς το διαζύγιο της με τον Χιμένεθ είναι ένα ενδεχόμενο που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.
Αν μάλιστα επιβεβαιωθούν τα σενάρια από την Ισπανία που θέλουν αφενός τη Λεβάντε να έχει τον νυν προπονητή της ΑΕΚ ψηλά στη λίστα για την αντικατάσταση του Λουίς Γκαρθία, αφετέρου τον εμφανίζουν να φλερτάρει με τη Ράθιγκ Σανταντέρ, τότε δεν αποκλείεται ο Χάβος, μετά τον ΠΑΟΚ, να καθίσει στον πάγκο του έτερου "Δικεφάλου".
Πηγή: contra.gr

«Πουλάνε» 12 ελληνικά νησιά οι Τούρκοι!

«Πωλούνται σε τιμές ευκαιρίας» αναφέρει η Τουρκική εφημερίδα Sabah σε δημοσίευμα της με τίτλο «12 ελληνικά νησιά προς πώληση».
«Πουλάνε» 12 ελληνικά νησιά οι Τούρκοι!
Μάλιστα, η εφημερίδα φιλοξενεί εκτιμήσεις Τούρκων κτηματομεσιτών που λένε ότι τα νησιά αυτά είναι: «Κελεπούρια».

Το ρεπορτάζ που πλαισιώνεται από φωτογραφία της Μυκόνου, υπογραμμίζει ότι λόγω της κρίσης, στην Ελλάδα πωλούν πλέον ολόκληρα νησιά και αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα και τιμές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι διαφημίσεις μέσω site αναφέρουν τιμές που ξεκινούν από 1,5 εκατομμύριο ευρώ μέχρι και 15 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα πάντως υπάρχουν πολλοί Τούρκοι επενδυτές που ενδιαφέρονται για τα νησιά καθώς διατίθενται σε καλές τιμές.

Το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι πωλείται ο Άγιος Αθανάσιος, που είναι 2,5 στρέμματα, προς 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ο Άγιος Θωμάς προς 15 εκατομμύρια ευρώ, η νήσος Ναυσικά προς 6,9 εκατ. ευρώ ενώ υπάρχουν και νησιά για τα οποία οι τιμές δεν έχουν καθοριστεί

Ο Δομάζος θα πει για μπάλα, όχι ο ορθοπεδικός κι ο άλλος του βόλεϊ!!

Απολαυστικός ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει τα διοικητικά του Παναθηναϊκού.
Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:
"Είναι για γέλια αυτά που γίνονται στον Παναθηναϊκό. Εγώ όμως ως παραδοσιακός Ολυμπιακός που σέβομαι τον αντίπαλο, θα πω ορισμένα πράγματα αμερόληπτα: Έχει δίκαιο ο Δομάζος!
Για εμένα ο μεγαλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών είναι ο Δομάζος μαζί με τον Μπέμπη. Δεν ξαναέβγαλε τέτοιο παίκτη η Ελλάδα. Είναι επιφανειακοί αυτοί που λένε για Χατζηπαναγή. Για ποδόσφαιρο μιλάμε, όχι για ασκήσεις επίδειξης.
Οι πραγματικοί παικταράδες που τα είχαν όλα και ήταν ηγέτες, με ψυχή και τσαμπουκά, ήταν ο Μπέμπης 10 χρόνια πριν τον Δομάζο, και ο Δομάζος μετά. Ο ίδιος ο Μπέμπης έχρισε τον Δομάζο διάδοχό του γιατί είδε… Μιλάμε για παίκταρο, όχι αστεία. Μιλάμε για μεγάλη πάσα, για μικρή πάσα, για ντρίμπλα κοφτή, για μπούκες, για γκολ, για τίτλους, για βραζιλιάνικη τέχνη, κόλλαγε τη μπάλα πάνω του. Έβαζαν βδέλλες πάνω του οι αντίπαλοι προπονητές, αλλά τους είχε σαν αβγό. Είχε και χαμηλό κέντρο βάρους, ήταν δυνατός, δεν έπεφτε. Μιλάμε για διάρκεια πολλά χρόνια, δεν έχει ξαναβγάλει τέτοιο παίκτη ο Παναθηναϊκός και ούτε θα ξαναβγάλει. Ήταν η μόνη περίοδος στην ιστορία του Παναθηναϊκού με τον Δομάζο που είχε ξεπεράσει αισθητά τον Ολυμπιακό. Και τον είχε πάει και στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει και ούτε πιστεύω ότι θα ξαναγίνει.

Πιστεύω ότι Δομάζο και Μπέμπη δεν θα ξαναδώ Έλληνα ποδοσφαιριστή. Αν έπαιζαν τώρα θα κόστιζαν πολλά εκατομμύρια. Τα είχαν όλα. Τεχνικά προσόντα, φυσικές δυνάμεις και ψυχή. Ήταν οι «θα κερδίσω το ματς ό,τι κι αν γίνει»!

Όταν λοιπόν βάζεις έναν Δομάζο στο διοικητικό συμβούλιο του Παναθηναϊκού, αυτόν θα ρωτάς για μπάλα, όχι τον Γόντικα από το βόλεϊ, ή τον ορθοπεδικό τον Μήτσου! Αλλιώς μην τον βάζεις στο Δ.Σ. Δεν πάει να έχεις για γλάστρα τον Δομάζο και να μιλάνε για μπάλα οι άσχετοι!

Είναι σαν να πάει 60-70 χρονών ο Μέσι, να του δώσουν θέση στο Δ.Σ. της Μπαρτσελόνα και να τον έχουν για γλάστρα! Να ρωτάνε τον ορθοπεδικό και έναν πρώην παίκτη βόλεϊ της Μπαρτσελόνα! Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα.

Στον Παναθηναϊκό έχουν μπλέξει τα μπούτια τους, μιλάνε οι άσχετοι και λεφτά δεν βάζουν. Αντί να μιλάνε οι σχετικοί και να βάζουν οι άσχετοι μέτοχοι λεφτά, έχουν καβούρια στις τσέπες οι μέτοχοι, και τους σχετικούς τους έχουν για γλάστρες!

Όσο για το μπάσκετ που μας πιπιλάνε το κεφάλι, μην μας λένε οι υμνητές των Γιαννακόπουλων παραμύθια. Το μπάσκετ είναι για 3-4 χώρες στην Ευρώπη! Κι αυτές οι 3-4 χώρες έχουν το ποδόσφαιρο για Θεό! Η Ισπανία, η Ιταλία, η Ρωσία. Πέφτουν λεφτά στο μπάσκετ στην Ισπανία και στην Ιταλία σε σχέση με τα λεφτά που πέφτουν στο ποδόσφαιρο; Καμία σχέση. Το ίδιο και στη Ρωσία.

Από εκεί και πέρα, ολόκληρη Αγγλία που λατρεύει το ποδόσφαιρο, επενδύει στο ποδόσφαιρο και γίνεται χαμός με το ποδόσφαιρο, δεν ασχολείται καν με μπάσκετ. Το ίδιο και η Γερμανία. Το ίδιο και η Γαλλία. Το ίδιο και η Ολλανδία. Το ίδιο όλες οι χώρες.

Η αξία λοιπόν των ευρωπαϊκών που παίρνει ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ, δεν έχει καμία σχέση με το αν θα τα έκανε αυτά στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να τα κάνει αυτά στο ποδόσφαιρο. Πού είναι οι Γιαννακόπουλοι στο ποδόσφαιρο; Ορίστε, μετοχές στον ΠΑΟ πήραν, τι έκαναν; Πρέπει να σέβονται λοιπόν τον Δομάζο γιατί αυτός έφερε τίτλους στο ποδόσφαιρο που δεν έχει καμία σχέση με το μπάσκετ.

Και σιγά μην είναι οι Γιαννακόπουλοι οι μεγαλύτεροι παράγοντες όλων των εποχών. Ο μεγαλύτερος Έλληνας παράγοντας όλων των εποχών είναι ο Κόκκαλης. Όταν υπάρξει άλλος στο ποδόσφαιρο που να πάρει 12 πρωταθλήματα, φτιάξει ποδοσφαιρικό γήπεδο ιδιόκτητο και προπονητικό κέντρο, το ξανασυζητάμε. Παραλαμβάνοντας έναν Ολυμπιακό 9 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα, να τον χτυπάνε από παντού.

Διαβάζω για τεράστια μίζα για τη μεταγραφή του Αργεντινού τερματοφύλακα και ότι ο Μαθία δεν το είχε πει αυτό στη διοίκηση… Δεν ξέρω αν είναι έτσι. Πάντως θα θυμίσω αυτό που είχα πει όταν ανακοινώθηκε η είδηση για την πρόσληψη στον Ολυμπιακό αυτού που έκανε ένα σωρό αποτυχημένες μεταγραφές στη Λίβερπουλ: να προσέχει τα λεφτά του ο κύριος Μαρινάκης…

Ό,τι πει ο προπονητής πρέπει να γίνεται. Ο προπονητής πρέπει να είναι πάνω από τεχνικούς διευθυντές, σκάουτερς και παρατρεχάμενους. Σε όλες τις σοβαρές ομάδες του κόσμου αυτό γίνεται. Απ’ τη στιγμή που έχεις προπονητή τον οποίο εμπιστεύεσαι και είσαι ικανοποιημένος από το έργο του, ο προπονητής δεν πρέπει να καπελώνεται από κανέναν Μαθία ή Νινιάδη ή Κοβάσεβιτς. Θα πάει κανείς να καπελώσει τον Φέργκιουσον στην Μάντσεστερ; Τον Γκουαρντιόλα στην Μπαρτσελόνα; Ο Μουρίνιο είδατε πώς καθάρισε τον Βαλντάνο…"
Πηγή: katimagiko.gr

Ο Λάζλο Μπόλονι, που... αλλιώς περιμέναμε!!

Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης
 
Εξυπνος, φιλοσοφημένος και με σύγχρονη ποδοσφαιρική κουλτούρα μού φάνηκε ο Λάζλο Μπόλονι. Για να είμαι ειλικρινής, αλλιώς περίμενα να «εισπράξω» την πρώτη εμφάνισή του στη Θεσσαλονίκη, αφού είχαν βρεθεί να μας προιδεάσουν ότι πρόκειται για άνθρωπο υπερόπτη, σνομπ, μπλαζέ.


Ο Ρουμάνος ήταν χαμογελαστός, ευγενέστατος, προσιτός. Ζήτησε τρεις φορές συγνώμη από τους δημοσιογράφους γιατί τόσες μέρες δεν απαντούσε στο τηλέφωνο κι αυτό μου λέει πολλά για το ποιόν του. Ούτε λίγο ούτε πολύ, απολογήθηκε λέγοντας ότι από τη μια δεν είχε κάτι να πει, δεδομένου ότι δεν είχε «κλείσει» η συμφωνία με τον ΠΑΟΚ κι από την άλλη ότι θέλησε να σεβαστεί τη μυστικοπάθεια με την οποία κινούνται ακόμη και στον ύπνο τους οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ηταν σαν να αναγνώριζε ότι άδικα, ως ένα βαθμό, ταλαιπώρησε τόσους ανθρώπους, που, στο κάτω-κάτω, ήθελαν να ενημερώσουν τον κόσμο του ΠΑΟΚ για τις εξελίξεις στο θέμα του νέου προπονητή.


Αυτό, όμως, είναι το λιγότερο. Εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι οι εντυπώσεις που δημιούργησε ο Μπόλονι με όσα είπε και με τον τρόπο που τα είπε. Ξεχωρίζω ορισμένες ατάκες του:

-«Εγώ έχω δουλέψει με νέα παιδιά και σε άλλες ομάδες. Βέβαια, δεν μπορείς να βάλεις 17χρονους αμέσως να παίξουν. Αυτή η προσπάθεια πρέπει να γίνει σταδιακά».
Σταδιακά, αλλά να γίνει επιτέλους. Ο Ρουμάνος έδειξε αποφασισμένος να δουλέψει με τους πιτσιρικάδες και είναι ο πρώτος προπονητής του ΠΑΟΚ που έστω το αναφέρει, μετά από πάρα πολλά χρόνια.

-«Ο πιο ευχαριστημένος άνθρωπος στο τέλος της χρονιάς θα πρέπει να είμαι εγώ. Θέλω να κερδίσω όλα τα ματς αλλά ξέρω ότι στη ζωή γίνεται αυτό που μπορούμε και όχι αυτό που θέλουμε. Ο μεγάλος στόχος είναι να πηγαίνω σπίτι μου, να κοιτάζω τον καθρέφτη και να είμαι ήρεμος γιατί έκανα το καλύτερο για τα ασπρόμαυρα χρώματα».

Αυτή ήταν η απάντησή του στην ερώτηση σχετικά με τους στόχους που έχει αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Ούτε Τσάμπιονς Λιγκ, ούτε Πρωταθλήματα, ούτε λαγούς, ούτε πετραχήλια έταξε. Είπε τα αυτονόητα, χωρίς πάντως να παραλείψει ότι πολύ τον ενοχλεί, ως προπονητή πλέον του ΠΑΟΚ, το γεγονός ότι μονοπωλούν τους τίτλους στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναικός. Βρήκε τον πιο έξυπνο τρόπο για να «ακουμπήσει» στο συναίσθημα των οπαδών του ΠΑΟΚ, χωρίς να δώσει «παχυλές» υποσχέσεις.

Εκεί που μου άρεσε περισσότερο ο Ρουμάνος ήταν όταν μίλησε ξεκάθαρα για τις αγωνιστικές αδυναμίες που εντόπισε στον περσινό ΠΑΟΚ. «Πρέπει, είπε, να δουλέψουμε στην κατοχή της μπάλας, να κάνουμε πιο δυνατό πρεσάρισμα στον αντίπαλο και να έχουν όλοι οι παίκτες την ίδια συμμετοχή και την ίδια με ευθύνη στην επίθεση και στην άμυνα. Πρέπει ακόμη να γίνουμε πιο δυνατοί στα εκτός έδρας ματς»

Με τρεις κουβέντες τα είπε όλα. Οχι μόνο τα είδε στα dvd που μελέτησε, αλλά δεν δίστασε να τα σχολιάσει δημόσια, σε αντίθεση με τους Χάβους και τους Δερμιτζάκηδες που μας μιλούσαν για τον ΠΑΟΚ λες και ήταν η Μπαρτσελόνα.

Περισσότερο απ' όλα με ενθουσίασε το εύλογο συμπέρασμα που προκύπτει ότι αποφάσισαν από κοινού με τον Θόδωρο Ζαγοράκη να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον εντοπισμό, την αξιοποίηση και την προώθηση πολλών πιτσιρικάδων, έστω και σταδιακά. Σε λίγο η τακτική αυτή θα αποτελεί μονόδρομο για όλες τις ομάδες. Μακάρι να αποδειχθεί και στην πράξη ότι στον ΠΑΟΚ το κατάλαβαν εγκαίρως... 
Πηγή: theplayer.gr

Συνεχίστηκαν οι αγώνες του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Beach Soccer!!

Ήλιος, ζέστη, παραλία, δυνατές συγκινήσεις, πλούσιο θέαμα και ωραίες παρουσίες. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο στην άμμο. Συνεχίζεται σήμερα και για 2η μέρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γερμανός Beach Soccer 2011 στην Ραφήνα. Ομάδες και παίχτες τα δίνουν όλα για όλα ώστε να κερδίσουν μια θέση στην Τελική Φάση που θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα (2-7 Αυγούστου) και να αντιμετωπίσουν τους καλύτερους.

Ανάμεσα στους παίκτες που έδωσαν το παρών στο  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γερμανός Beach Soccer 2011  και παλιοί ποδοσφαιριστές που κόσμησαν με την παρουσία τους επαγγελματικές ομάδες ποδόσφαιρου όπως οι Αρμυλαγος και Βατικιωτης. Οι ομάδες  Freddo All Day Bar,  ΑΟ τριγλιας,  The Saints και Eterno Café καθώς και  η ομάδα από τις Πετριές που είναι από τα φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση. 

Υποστηρικτής των παιχτών για άλλη μια φορά ο κόσμος ο οποίος απολαμβάνει το θέαμα και εμψυχώνει τους παίχτες.  Το 1ο τουρνουά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος  Γερμανός Beach Soccer 2011 κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο όπου οι χορηγοί Γερμανός και Nokia μέσα από τα περιπτερά τους θα δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να παίξει, να διασκεδάσει και να κερδίσει δώρα.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Τετάρτη  

the saitns - απρόβλεπτοι 4-2
Τριγλία - Ατλάντις 3-0
avanti - Pantoflino 4-1

πέμπτη

Φιλαδέλφια - κοράκια 0-3
una manita - havalencia 5-2
Freddo all day bar - τριγλια 1-1
barca - θύελα 2-4

σε εξέλιξη
Botafongo - Διούνυσος
champions - Murakari
Avanti - Διόνυσος

το αυριανό πρόγραμμα έχει ως εξής: 
 
16.00 ρούσος  Murakari 
16.30 avra hotel -  havalencia 
17.00 murakari -   petries
17.30 απρόβλεπτοι  paralies 
18.00 barca   eterno 
18.30 απρόβλεπτοι  golden 
19.00 petries   champions 
19.30 golden  paralies 
20.00 triglia  apivita derby   
Πηγή: theplayer.gr
 

«Φύγε, μόνο για εκτός Αγγλίας»

Με μοναδικό όρο να μην συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη αγγλική ομάδα, ο Αρσέν Βενγκέρ έδωσε την συγκατάθεση του για την αποχώρηση του Σεσκ Φάμπρεγας από την Άρσεναλ. 

Ο Αλσατός τεχνικός δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό πως είχε συζήτηση με τον Ισπανό και πως του άφησε ανοικτό πεδίο να επιλέξει που θα συνεχίσει την καριέρα του. 

«Σου επιτρέπω να φύγεις είτε για την Μπαρτσελόνα, είτε για την Ρεάλ. Αλλά όχι για άλλη ομάδα της Premier League» είπε ο τεχνικός της Άρσεναλ στον Σεσκ.    
Πηγή: theplayer.gr
 

Ομπάμα σε Γιώργο: «Κάνω ό,τι μπορώ…»

Η πληροφορία προέρχεται από τα άδυτα των αδύτων του Μεγάρου Μαξίμου κι είναι απόλυτα έγκυρη: Χθες ο Γ.Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα για να τον ευχαριστήσει για το ενδιαφέρον του για την Ελλάδα.

”Έφυγε” ο Μάικ Μίτσελ!!

Ο Μάικ Μίτσελ πρώην παίκτης των Κλίβελαντ Καβαλίερς και των Σαν Αντόνιο Σπερς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών νικημένος από ανίατη ασθένεια. Ο Αμερικανός σμολ φόργουορντ είχε αγωνιστεί με επιτυχία στο Ιταλικό πρωτάθλημα με τις Μπρέσια, Νάπολι και Ρέτζιο Εμίλια.

Σε αναζήτηση «άσσου» οι Σερραίοι!!

Τον 30χρονο τερματοφύλακα της Καλλιθέας, Γιάννη Τακίδη φέρεται να έχει στο στόχαστρο του ο  Πανσερραϊκός.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι διοικούντες των Σερράιων, εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του ενόψει της νέας χρονιάς.

Πέρα από τον Τακίδη όμως τα «λιοντάρια» φαίνεται πως εξετάζουν και τις περιπτώσεις των Γουμάγια και Βρονταρά.

«Δεν είμαστε ομάδα»...

Με πολύ σκληρά λόγια μίλησε ο Νίκος Χατζηβρέττας για την ομάδα του Άρη μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, τονίζοντας οτι "δεν είμαστε ομάδα μέσα στο γήπεδο"...
«Δεν είμαστε ομάδα»...
«Είναι κρίμα για αυτή την ομάδα με τόση μεγάλη ιστορία και τόσο μπασκετικό κόσμο που αγαπάει το άθλημα να το καταστρέφει. Εύχομαι πραγματικά μέσα από την καρδιά μου από την επόμενη χρονιά, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, να ξεκινήσει να παίζει μπάσκετ. Γιατί για μένα αυτό εδώ δεν είναι μπάσκετ. Μια ομάδα σαν τον Άρη πρέπει να παίζει μπάσκετ. Μπάσκετ με ποιότητα, που για μας είναι μια άγνωστη λέξη. Είναι πολύ λυπηρό για μένα δύο χρόνια να συμβαίνει αυτό στην ομάδα» και συνέχισε λέγοντας:
«Εγώ αγαπάω το μπάσκετ και μακάρι να υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις στην ομάδα. Να βρεθεί ένας άνθρωπος, δεν ξέρω ποιος θα είναι προπονητής, αν με πιστεύει και με θέλει στην ομάδα, εγώ θα είμαι εδώ, αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει. Δεν είναι μόνο στο δικό μου χέρι. Πρέπει να γίνουμε ομάδα. Εμείς δεν είμαστε ομάδα μέσα στο γήπεδο».
Πηγή: sportdog.gr

Έσοδα, έσοδα και … έσοδα στην Πρέμιερ Λιγκ!

Μεγάλο ρεκόρ εσόδων σημειώθηκε τη φετινή σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, σύμφωνα με έλεγχο εταιρίας.
Έσοδα, έσοδα και … έσοδα στην Πρέμιερ Λιγκ!
Ο ετήσιος έλεγχος της Deloitte έδειξε πως τα έσοδα των συλλόγων της Πρέμιερ Λιγκ για την σεζόν 2009-10 ξεπέρασαν τα 2 δισ. λίρες, ωστόσο σημαντική αύξηση υπήρξε και στα έξοδα μισθοδοσίας των ομάδων.

«Ένα από τα τελευταία πράγματα που θα έκοβε ο φίλαθλος λόγω οικονομικής κρίσης, θα ήταν το εισιτήριο διαρκείας. Το ποδόσφαιρο μπορεί να σε απελευθερώσει και να σε απομακρύνει για λίγο από μία κουραστική εβδομάδα», ανέφερε το στέλεχος της εταιρίας, Άλεξ Μπίαρς, δίνοντας τον βασικό λόγο για τον οποίοι οι σύλλογοι κατάφεραν να αυξήσουν τα έσοδα που ξεπέρασαν τα 2 δισ. λίρες (περίπου 2,25 δισ. ευρώ) σε σχέση με την ακριβώς προηγούμενη σεζόν.
Ωστόσο, την ίδια ώρα η αύξηση στα έξοδα για την μισθοδοσία ξεπέρασε την αντίστοιχη των εσόδων καθώς για δεύτερη συνεχόμενη φορά, το σύνολο των μισθών ήταν πάνω από 1,4 δισ. λίρες τα οποία καλύπτουν συνολικά το 68% των εσόδων. Στην ίδια έκθεση αναφέρεται πως το καθαρό χρέος μειώθηκε κατά 20% (από 3,3 δισ. λίρες το 2008-09 σε 2,6 δισ. το 2009/10), γεγονός που μεγαλώνει την αισιοδοξία για να επιτευχθούν τα κριτήρια που έχει βάλει η UEFA μέσω του οικονομικού fair-play.

Προσωρινά στο Ελληνικό και βλέπουμε...

Η διεξαγωγή των  Αγώνων Special Olympics 2011 (25/06 – 04/07) οι οποίοι θα φιλοξενηθούν και στο ΣΕΦ υποχρεώνει τον Ολυμπιακό να μετακομίσει πιθανότατα στο Ελληνικό, προσωρινά σε πρώτη φάση τουλάχιστον...
Προσωρινά στο Ελληνικό και βλέπουμε...
Στην περίπτωση που επιλεγεί το συγκεκριμένο στάδιο, η μετεγκατάσταση είναι πολύ πιθανόν να γίνει μόνιμη, αφού είναι γνωστή από πέρυσι και η δυσαρέσκεια της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ σε σχέση με τη διοίκηση του ΣΕΦ.
Άλλωστε η ίδια προσπάθεια «μετακόμισης» είχε γίνει και πριν τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιηθεί, αλλά δεδομένης και της οικονομικής κρίσης το υψηλό ποσό ενοικίασής του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας το καθιστά ασύμφορο, την ώρα που υπάρχουν και άλλα γήπεδα (βλ. Ελληνικού) που προσφέρουν τις ίδιες ανέσεις στο μισό κόστος. Η μεταφορά λοιπόν της έδρας του Ολυμπιακού και η αποχώρηση ύστερα από πολλά χρόνια από το ΣΕΦ.
Πηγή: katimagiko.gr

Βοσνιάδης: «Έξυπνη κίνηση για Κανούλα»

Με τον 19χρονο επιθετικό της Αναγέννησης Επανομής, Σάκη Κανούλα, έχει έρθει σε συμφωνία ο Άρης και ουσιαστικά μένουν μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις.
Ο Κανούλας είχε φέτος 6 γκολ και μεγάλη συμβολή στην άνοδο της ομάδας του στη Football League.
Ο τεχνικός της ομάδας, Αλέκος Βοσνιάδης μίλησε στο Αθλητικό Metropolis για τον νεαρό σέντερ φορ:
«Αρχικά θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στη διοίκηση για την άνοδο της ομάδας. Εκτιμώ ότι δίκαια κατακτήσαμε την πρώτη θέση.
Τώρα όσον αφορά τον Κανούλα, είναι μια πολύ έξυπνη κίνηση του Άρη. Αν του δοθεί η κατάλληλη προσοχή μπορεί να γίνει πολύς καλός παίκτης. Είναι γεννημένος το 1992, έχει τέλεια σωματικά προσόντα. Αγωνίζεται στη θέση του επιθετικού και έχει άριστη επαφή με την εστία. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει θράσος και εκτιμώ ότι θα αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Δεν πρόκειται να φοβηθεί. Πλέον με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν στη χώρα μας, πολλές ομάδες θα στραφούν στα ελληνόπουλα και σίγουρα υπάρχουν πολλά παρόμοια παιδιά σαν τον Σάκη».

«Αιώνια πιστός» μόνο στο σύνθημα;

Έτσι ονόμασε φέτος η ΠΑΕ Παναθηναϊκός την καμπάνια της για τα εισιτήρια διαρκείας της επόμενης σεζόν, αλλά το περσινό νούμερο των 30.000 διαρκείας φαντάζει απλησίαστο…
«Αιώνια πιστός» μόνο στο σύνθημα;
Με τους μετόχους… αμετόχους, με το ταμείον… μείον και με ΔΣ που τροφοδοτούν νούμερα για επιθεωρήσεις στο «Δελφινάριο» το τάιμινγκ της ΠΑΕ για την κυκλοφορία των εισιτηρίων διαρκείας φαντάζει σχεδόν σουρεάλ…
Κι όμως ήταν μόλις πέρυσι, όταν ο Παναθηναϊκός είχε κάνει ρεκόρ με πώληση 30.000 διαρκείας, με τον κόσμο να αγκαλιάζει την ομάδα, δίνοντας τα (πολύτιμα) χρήματα του.
Φέτος, η ΠΑΕ κάνει και έκπτωση που ξεκινάει από 25% και φτάνει μέχρι 30% για όσους το πάρουν ηλεκτρονικά, όμως οι εποχές δεν είναι πλέον ίδιες.
Με τον κόσμο ξενερωμένο όσο δεν πάει, με την ομάδα να μην μπορεί να δώσει όραμα (για μεταγραφή «κράχτη», ούτε στα πρωτοσέλιδα γίνεται λόγος καν…) μένει να δούμε το αν ο «αιώνια πιστός» κόσμος του «τριφυλλιού» σε συνθήκες οικονομικής κρίσης θα πάει να δώσει τα χρήματα του για να αγοράσει διαρκείας…
Και αν δεν πάνε οι φίλοι του ΠΑΟ να αγοράσουν τρέχοντας διαρκείας, άδικο θα έχουν;
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ για τα διαρκείας:
"Ξεκινάει από την Παρασκευή 10/6 η διάθεση των Καρτών Διαρκείας της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012
Τα τελευταία χρόνια οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έχουν αγκαλιάσει με πρωτοφανή τρόπο την Oμάδα πραγματοποιώντας αλλεπάλληλα ρεκόρ στη διάθεση Kαρτών Διαρκείας δηλώνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο «Αιώνια Πιστοί» στην Ομάδα.
Αποκορύφωμα υπήρξε η περσινή αγωνιστική περίοδος κατά την οποία ο αριθμός των Καρτών Διαρκείας που διατέθηκαν ξεπέρασε τις 30.000, νούμερο αναμφίβολα ασύλληπτο για τα δεδομένα του ελληνικού αθλητισμού.
Αυτή η στήριξη μας υποχρεώνει να πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σ’ όλους όσους στάθηκαν δίπλα στην Ομάδα και τη στήριξαν ηθικά αλλά και οικονομικά όλα αυτά τα χρόνια παρά τη δεδομένα δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Μας δείχνει παράλληλα και το δρόμο για την πολιτική που οφείλουμε να ακολουθήσουμε εν όψει της έναρξης της διάθεσης των Καρτών Διαρκείας της περιόδου 2011-12.
• Παγώνουμε τις αρχικές τιμές
Αντιλαμβανόμαστε την ιδιαίτερα δυσμενή οικονομική συνθήκη και «παγώνουμε» τις αρχικές τιμές όλων των κατηγοριών Καρτών Διαρκείας.

• Μεγαλύτερη έκπτωση Ανανέωσης
Αναγνωρίζουμε έμπρακτα την προσφορά και τη στήριξη των παλιών κατόχων και προσφέρουμε στους κατόχους Καρτών Διαρκείας της περιόδου 2010-11 τη δυνατότητα να ανανεώσουν τις Κάρτες τους, με ακόμη μεγαλύτερη έκπτωση σε σχέση με πέρυσι, διατηρώντας την ίδια θέση:
o 15%, στις θύρες 9 και 29 και
o 25%, σε όλες τις υπόλοιπες θύρες
Στη Θύρα Επισήμων η φετινή έκπτωση ανανέωσης φτάνει έως 10%, αξιοποιώντας την πρόσθετη έκπτωση για online ανανεώσεις.

• Ηλεκτρονική Ανανέωση με πρόσθετη έκπτωση Δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους τους κατόχους Βασικής και Χρυσής Κάρτας της περσινής σεζόν να ανανεώσουν την κάρτα τους με τον πλέον εύκολο και γρήγορο τρόπο, ηλεκτρονικά, μέσω του www.paotickets.gr από οποιοδήποτε σημείο, 24 ώρες το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα με το κίνητρο της επιπλέον έκπτωσης 5%.

• Loyal Fans
Τιμάμε ξεχωριστά τους φιλάθλους με διαχρονική παρουσία στο πλευρό του Παναθηναϊκού. Δημιουργούμε την ειδική κατηγορία των Loyal Fans (στην οποία εντάσσονται όλοι οι κάτοχοι Καρτών Διαρκείας που έχουν συνεχόμενα Κάρτα Διαρκείας από το 2006 μέχρι και την προηγούμενη σεζόν), στους οποίους προσφέρουμε μια σειρά από ειδικά προνόμια πέραν της έκπτωσης ανανέωσης!

• «Άνοιγμα» στους νέους
Διευρύνουμε το όριο ηλικίας για τη νεανική έκπτωση από τα 24 στα 26 χρόνια προκειμένου ακόμα περισσότεροι νέοι φίλοι της ομάδας να μπορούν να βρεθούν στο πλευρό του Παναθηναϊκού με ευνοϊκότερους οικονομικούς όρους.

• Σεβόμαστε την άποψή των φιλάθλων
Μεταφέρουμε την οικογενειακή Θύρα από τη Θ. 31 στη Θ. 23 για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων. Η απόφαση αυτή λήφθηκε έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη της μεγάλης πλειοψηφίας των περσινών κατόχων Κάρτας στην ίδια Θύρα, των οποίων η άποψη ζητήθηκε μέσα από διαδικασία που διενέργησε η ΠΑΕ το τελευταίο διάστημα.

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τη στήριξη των φιλάθλων της καθώς η δική τους συμβολή μέσω της αγοράς Κάρτας Διαρκείας είναι κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη και τη δυναμική της Ομάδας. Για το λόγο αυτό έχει προσαρμόσει ανάλογα την τιμολογιακή της πολιτική, η οποία όπως συνοψίζεται παραπάνω δίνει τη δυνατότητα στους φίλους της ομάδας να την στηρίξουν με τη μικρότερη δυνατή οικονομική επιβάρυνση. Τονίζουμε ενδεικτικά ότι η φθηνότερη Βασική Κάρτα για την περίοδο 2011-12 ξεκινά από τα €178!

Η διάθεση Καρτών Διαρκείας της περιόδου 2011-12 ξεκινά αύριο, 10 Ιουνίου και μέχρι τις 20 Ιουλίου θα αφορά αποκλειστικά τους κατόχους Καρτών Διαρκείας της περιόδου 2010-11. Μέχρι τις 20 Ιουνίου οι ανανεώσεις θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, ενώ από εκείνη την ημέρα και έπειτα οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θα μπορούν να ανανεώνουν τις κάρτες τους και από τα Σημεία Διάθεσης. Στις 22 Ιουλίου η διαδικασία θα «ανοίξει» και για τις νέες αγορές, ενώ η διάθεση Καρτών Διαρκείας θα ολοκληρωθεί στις 9 Σεπτεμβρίου.

Προς Κέρκυρα ο Αγρίτης

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες ο Ανέστης Αγρίτης να ήταν κοντά στον Παναιτωλικό, από τον οποίο είχε δεχθεί δελεαστική πρόταση, όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει κατά πολύ. Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας επιθετικός είναι πολύ κοντά στην Κέρκυρα, από την οποία έχει επίσης πολύ καλή πρόταση.

Ο Αγρίτης μένει ελεύθερος από τον ΟΦΗ, με τον οποίο είχε πολύ καλή παρουσία τα τελευταία δύο χρόνια και δέχθηκε καλές προτάσεις τόσο από την ομάδα του Αγρινίου όσο και από αυτή της Κέρκυρας.

Ο ίδιος ο Έλληνας επιθετικός θα ήθελε να παραμείνει στο Ηράκλειο και την Κρήτη, εκεί όπου η οικογένειά του είναι βολεμένη και απόλυτα ικανοποιημένη από τον τρόπο ζωής. Όμως η κακή οικονομική κατάσταση των Κρητικών τον αναγκάζει να βρει άλλη ποδοσφαιρική στέγη.

Έτσι σύντομα θα υπάρξει οριστική εξέλιξη και φυσικά απάντηση από τον παίκτη στην πρόταση της Κέρκυρας.

Εφτάσε τα 1742 διαρκείας και συνεχίζει

Το κοντέρ έφτασε τα 1742 εισιτήρια διαρκείας  στον ΠΑΟΚ και όλα δείχνουν ότι και φέτος ο κόσμος ανταποκρίνεται στο κάλεσμα.  Οι αριθμοί μάλιστα είναι καλύτεροι από την περσινή σεζόν.
Μέχρι χθες ο αριθμός ήταν 1458  και προστέθηκαν ακόμη 257 διαρκείας . Την αντίστοιχη περσινή μέρα ο ΠΑΟΚ είχε διαθέσει 197 διαρκείας και ο συνολικός αριθμός είχε φθάσει στα 1742.

Θυμίζουμε ότι μέχρι τώρα διατέθηκαν καθημερινά τα εξής διαρκείας:
1η  Μέρα:  307
2η Μέρα:   219
3η  Μέρα:  200
4η  Μέρα:  282
5η  Μέρα : 243
6η  Μέρα : 257  The Player

Από την ΑΕΛ στην ΤΣΣΚΑ!

Μοιάζει απίστευτο, μα είναι αληθινό... Ο γνωστός μας από τη θητεία του στην ΑΕΛ Σάμι Μέχια βρίσκεται μια ανάσα από την ΤΣΣΚΑ που του έχει καταθέσει πρόταση 2 εκατομμύρια ευρώ για συμβόλαιο δύο χρόνων. Ο Μέχια ανήκει στην Σολέ με την οποία έχει πραγματοποιήσει φέτος εντυπωσιακές εμφανίσεις με 19,3 πόντους και 5,6 ριμπάουντ μέσο όρο στο γαλλικό πρωτάθλημα.The Player

Ο Καστίγιο, ο χρυσός και ο Ρομπίνιο

Την ώρα που η αγωνία στον Άρη κορυφώνεται για την οριστική κατάληξη της υπόθεσης του Νέρι Καστίγιο, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, είδε το φως της δημοσιότητας ένα μεγάλο αφιέρωμα στον 27χρονο ποδοσφαιριστή, με σημείο αναφοράς την άνοδο και την πτωτική στη συνέχεια πορεία της καριέρας του. «Η υπόθεση Νέρι Καστίγιο αποδεικνύει σε όλους ότι ο χρυσός δεν διαρκεί...» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του Goal.com, το οποίο θυμάται την εκπληκτική πορεία του το 2007 με αφορμή το φετινό Κόπα Αμέρικα και κάνει τις συγκρίσεις του: «Από τις χρυσές εμφανίσεις στο Gold cup και στο Κόπα Αμέρικα στην αμυδρή παρουσία του έκτοτε...»
 
Η αμερικάνικη ιστοσελίδα παρομοιάζει την πορεία του Καστίγιο με αυτήν του Ρομπίνιο, ο οποίος έπεσε στην παγίδα της σύγκρισης με τον Μέσι, μιλάει για την εκρηκτική εμφάνιση στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, την μεταγραφη ρεκόρ με 27εκατομμύρια δολάρια στη Σαχτάρ, αλλά και την καθοδική πορεία που είχε στη συνέχεια, με παρομοιώσεις που μαρτυρούν την απογοήτευση του συντάκτη για τον ποδοσφαιρικό δρόμο που ακολούθησε. The Player

«Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο του ποδόσφαιρο»

Το σεβασμό της Κυβέρνησης προς το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου μέχρι τα όρια που δεν θίγεται το δημόσιο συμφέρον,  μετέφερε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής στη συνάντηση με την εκπρόσωπο της FIFA, Εύα Πασκιέ. Παράλληλα, σε αυτή συζητήθηκε το σύνολο των θεμάτων και προβλημάτων, που απασχολούν το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τις προοπτικές του. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΓΑ:

«Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής είχε σήμερα συνάντηση εργασίας με την εκπρόσωπο της FIFA, Εύα Πασκιέ, την οποία συνόδευε αντιπροσωπεία της ΕΠΟ, υπό τον πρόεδρό της Σοφοκλή Πιλάβιο.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το σύνολο των θεμάτων και προβλημάτων, που απασχολούν το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τις προοπτικές του.

Ο κ. Πάνος Μπιτσαξής ανέλυσε λεπτομερώς τις προϋποθέσεις, υπό τις οποίες μπορεί το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο να στηρίζεται, στην άμεση ή έμμεση κρατική συνδρομή και ενημέρωσε την κυρία Πασκιέ για τη συνεργασία της ΕΠΟ με την Ελληνική Πολιτεία, σε θέματα βίας και προσυνεννοημένων αγώνων. Επίσης ζήτησε από τη FIFA να συνδράμει με τεχνογνωσία στα θέματά αυτά.

Τέλος ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού επανέλαβε την πάγια θέση ότι η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, όριο του οποίου είναι το δημόσιο συμφέρον και στηρίζει κάθε προσπάθεια εξυγίανσής του».

«Πόρτα» σε Ζίκο από Στεάουα!

Καμία πρόθεση να συνεργαστεί με τον Ζίκο δεν έχει η Στεάουα Βουκουρεστίου. Ο πρόεδρος του ρουμανικού συλλόγου, Τζίτζι Μπεκάλι διέψευσε τις φήμες περί πρόθεσής του να αναθέσει την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας στον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού.

«Έχω ξαναπεί ότι με ενδιαφέρει να πάρω στην ομάδα έναν ξένο προπονητή, ο οποίος ωστόσο να έχει ήδη δουλέψει παλαιότερα στη Ρουμανία», το σχόλιο του.

Σύμφωνα με τα Μέσα της χώρας, ο Ζίκο προτάθηκε πρόσφατα στη Στεάουα και η περίπτωσή του εξεταζόταν!

Μετά τις παραπάνω δηλώσεις, όμως, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία της χώρας αναγκάζονται να «ψαχτούν» αλλού…

Τα… έχασαν οι Ρουμάνοι με το «ΠAOKάρα έχω τρέλα»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρουμάνικη ιστοσελίδα αναφέρεται στην πρόσληψη του Μπόλονι από τον ΠΑΟΚ και στέκεται στην εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι της ομάδας.

Τα… έχασαν οι Ρουμάνοι με το «ΠAOKάρα έχω τρέλα»! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μάλιστα, παραθέτουν και ένα βίντεο από τον εορτασμό των 80 χρόνων του συλλόγου και δηλώνουν έκπληκτοι από τον τρόπο που τραγουδούν όλοι στην αίθουσα το σύνθημα «ΠΑΟΚαρα έχω τρέλα μες στο μυαλό».

Δείτε παρακάτω και το σχετικό βίντεο…

«Μπάσιμο» Αταλάντα για Φορτούνη

Ο Ολυμπιακός από ότι φαίνεται δεν «παίζει» μόνος του στην υπόθεση της απόκτησης του Κώστα Φορτούνη από τον Αστέρα Τρίπολης, αφού σύμφωνα με πληροφορίες στο «παιχνίδι» έχει μπει γερά και η Αταλάντα…
«Μπάσιμο» Αταλάντα για Φορτούνη
Ο νεαρός μεσοεπιθετικός έχει πρόταση στα χέρια του από την ιταλική ομάδα η οποία είναι άκρως ικανοποιητική τόσο για τον παίκτη όσο και για την ομάδα και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν οριστικές εξελίξεις.
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για πρόταση ύψους 700.000 ευρώ έναντι 200.000 που δίνει ο Ολυμπιακός και στον παίκτη 250.000 ετησίως, έναντι 60.000 που δίνουν οι «ερυθρόλευκοι». Οι Αρκάδες ζητούν και ένα ποσοστό μεταπώλησης της τάξεως των 25%.
Φαίνεται λοιπόν πως η Αταλάντα είναι αυτή που έχει τον πρώτο λόγο για την απόκτηση του παίκτη, ο οποίος είναι θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο. Μένει να δούμε ποια θα είναι η τελευταία κίνηση του Ολυμπιακού, αν υπάρξει τέτοια, και ποια θα είναι η οριστική απάντηση των ανθρώπων του Αστέρα. Εξάλλου ο Φορτούνης έχει συμβόλαιο άλλα τέσσερα χρόνια με τους Αρκάδες.
Πηγή: sport-fm.gr
 

Σώος, δυνατός και αετός ο Άγγελος!

Γλίτωσε τα χειρότερα ο 15χρονος Αγγελος Κερασίδη, ο οποίος υπεβλήθη σε πετυχημένη χειρουργική επέμβαση μετά το αιμάτωμα που υπέστη στο κεφάλι και το Σάββατο αναμένεται να πάρει εξιτήριο!
Σώος, δυνατός και αετός ο Άγγελος!
Ξεπέρασε τον κίνδυνο ο Αγγελος Κερασίδης, ο 25χρονος παίκτης της ομάδας Παίδων της ΑΕΚ, ο οποίος δέχτηκε χτύπημα σε μια εναέρια μονομαχία σε αγώνα με τον ΠΑΟ Ρουφ.Η κατάσταση του αετόπουλου ήταν κρίσιμη, σύμφωνα με τους γιατρούς του Ιατρικού Κέντρου, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι το αιμάτωμα μπορεί να έφτανε ως τον εγκέφαλο.
Ωστόσο, ο πιτσιρικάς υπεβλήθη σε λεπτή χειρουργική επέμβαση, η οποία στέφθηκε με επιτυχία και πλέον δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο η ζωή του.
Από αετόπουλο θα γίνει αετός, μετά από αυτήν την εμπειρία!
Η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ και το τμήμα Ακαδημιών εύχονται καλή ανάρρωση στον ποδοσφαιριστή της ομάδας Παίδων (U-14) Άγγελο Κερασίδη, ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι σε φιλικό αγώνα και χειρουργήθηκε με επιτυχία στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών».
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ιατρικό Κέντρο, φυσικά, εκτός από την οικογένεια του και τον προπονητή του βρέθηκε και ο Σταύρος Αδαμίδης!
 

Ψωνίζει από Γαλλία ο ΠΑΣ!!

Τις τελευταίες ημέρες φημολογείται ότι ο ΠΑΣ Γιάννενα ενδιαφέρεται για την απόκτηση δυο παικτών από την «Stade de Reims». 

Στην αρχή είχε γίνει γνωστός ο ένας ο 25χρονος μεσοεπιθετικός Λούδοβικ Γκάμπουα, ενώ τώρα κυκλοφόρησε το όνομα του δεύτερου.

Πρόκειται για τον επίσης 25χρονο μέσο, Τομάς Γκάμιετ που μένει ελεύθερος από τον γαλλικό σύλλογο.   

Ο Γκάμιετ έχει γεννηθεί στις 21 Ιουνίου του 1986 στη Γαλλία και είναι διεθνής με την Εθνική Γουαδελούπης, ενώ έχει αγωνιστεί για δύο χρόνια στην Entente SSG και τα τελευταία τρία φοράει την φανέλα της «Stade de Reims», ομάδα δεύτερης κατηγορίας στη Γαλλία.

Ανακοίνωσε Μοντέλα η Κατάνια!!

Μπορεί ακόμα να μην έχει αποχαιρετήσει καλά καλά τη Ρόμα, αλλά ο Βιντσέντζο Μοντέλα βρήκε τη νέα του ομάδα, καθώς συμφώνησε με την Κατάνια.

Ο Λουίς Ενρίκε θα διαδεχθεί τον Μοντέλα στους «τζιαλορόσι» υπογράφοντας διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο Μοντέλα υπέγραψε επίσης διετές συμβόλαιο, αντικαθιστώντας τον Ντιέγκο Σιμεόνε που έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με την ομάδα.

Η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει την Παρασκευή.

Για τον Μοντέλα είχε επίσης ενδιαφερθεί και η Κιέβο, μετά την... απώλεια του Στέφανο Πιόλι που πήγε στην Παλέρμο.

«Δεν φοβόμαστε τίποτα»

Με αφορμή το γεγονός ότι την Πέμπτη αναμένεται στην Αθήνα αξιωματούχος της FIFA, κατόπιν και της έγκλησης που έχει γίνει από την ΕΠΟ, ο οποίος θα ταχθεί κατά του ΟΦΗ στα πολιτικά δικαστήρια ζητώντας την επιβολή κυρώσεων για τους κρητικούς ο Νίκος Μαχλάς δήλωσε ότι δεν σκοπευούν να κα΄νουν πίσω.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της κρητικής ΠΑΕ στον Sentra fm:

 «Αυτό που γίνεται είναι ένας εκφοβισμός της ομοσπονδίας, μέσω της κ. Πασκέ από τη FIFA, επειδή εδώ είμαστε ανίκανοι να λύσουμε τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Εμείς σαν ΟΦΗ που είμαστε άμεσα ενδιαφερόμενοι, δεν έχουμε λάβει καμία ενημέρωση. Όλοι μιλάνε εκτός από εμάς. Τα προβλήματα πρέπει να τα λύσει η ΕΠΟ. Και δεν πρέπει να ξεχνάτε, πως εμείς δεν έχουμε αντιδικία με τη ΕΠΟ. Ο Πιλάβιος κάλεσε άνθρωπο από την UEFA και τη FIFA, επειδή κάτι δεν πάει καλά. Δεν έγιναν όλα σωστά από την ΕΠΟ και κάλεσαν άλλους να τα λύσουν.

Κάνω την δική μου κρίση πάνω στο θέμα, που το ξέρω καλά, όπως και το γνωρίζουν καλά και στην ΕΠΟ. Πικραμένος δεν είμαι, έχουμε μάθει στα δύσκολα. Είναι πολύ εύκολο να δοθεί μια λύση. Να ανοιχτούν οι φάκελοι. Αν ήθελε η ΕΠΟ θα ήταν εύκολο, δεν είναι αδύνατο. Υπάρχει μια ρήτρα, 150.000 ευρώ, που πληρώνεις αν ανοίξουν οι φάκελοι. Η δική μας αντιδικία δεν είναι με την Ομοσπονδία, αλλά με τη μη σύννομη σύσταση της Επιτροπής Αδειοδότησης. Η ΕΠΟ μας υπέδειξε να πάμε στα πολιτικά δικαστήρια, μέσω της απόφασης για τα Τρίκαλα που τα παραπέμπει εκεί.
Αν δεν υπήρχε το δικαστήριο και τη δικαίωση, κανένας δεν θα ασχολιόταν με τον ΟΦΗ. Δεν τρελαθήκαμε να τα βάζουμε με όλους και όλα. Προσπαθούμε να βρούμε το δίκιο μας. Μας έδωσε πάτημα η ΕΠΟ, μέσω των Τρικάλων για να βρούμε το δίκιο μας στο Εφετείο. Δεν κάναμε κάτι άλλο».

Για το αν έχει επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ: «Κανένας δεν μας πήρε τηλέφωνο, ούτε ο Πιλάβιος, ούτε κανένας άλλος από την ΕΠΟ. Ασχολούνται άλλοι άνθρωποι με την υπόθεση και όλα αυτά θα τα συμπεριλάβουμε στη δικογραφία. Θα υποβάλλουμε μηνύσεις κατά ανθρώπων που έχουν την ευθύνη για την κατάσταση που φτάσαμε. Κάτι στραβό έχει γίνει από την ΕΠΟ ή την Επιτροπή. Ακόμη ο φάκελος δεν έχει πάει στον αρμόδιο κ. Γυφτάκη».

Για το πώς πήρε την απόφαση να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια: «Το Δευτεροβάθμιο όργανο δεν είναι διαιτητικό, είναι Πειθαρχικό. Κι έχουμε και τη μειοψηφία του προέδρου. Όταν συναντήθηκα με τον κ. Πιλάβιο τυχαία στο αεροδρόμιο, γιατί προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί του, αλλά δεν τα κατάφερνα. Τον ρώτησα τι πρέπει να κάνω να δικαιωθώ, γιατί στην επιτροπή δεν έπρεπε να είναι τα συγκεκριμένα άτομα, επειδή δεν είναι αρμόδια τεχνικά. Εκείνος μου απάντησε ότι θα κοιτάξει προσωπικά τον φάκελο και θα τον δώσει στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Με έστειλε εκεί, όμως το Διαιτητικό δεν είναι αρμόδιο».

Για το κενό νόμου που υπάρχει για τη σύσταση της επιτροπής και το άρθρο του ΚΑΠ που απαγορεύει την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια: «Το κενό νόμου που προκύπτει, δεν ισχύει μόνο για την ΕΠΟ, αλλά και για τις ΠΑΕ. Υπάρχει ένα καταστατικό, που προβλέπει πως για διοικητικά κριτήρια μπορούμε να πάμε στα πολιτικά δικαστήρια. Μάλιστα, μπορούμε να πάμε και στο Μονομελές Πρωτοδικείο για να φτάσει ο φάκελος στον κ. Γυφτάκη ή σε κάποιον αναπληρωτή του. Η προσωρινή διαταγή δεν θα εκδιδόταν, εάν ο δικαστής στο Εφετείο έκρινε ότι ο κ. Σμαϊλης έπρεπε να βρίσκεται στην επιτροπή. Είχαμε όλα τα στοιχεία μέσα στον φάκελο και αξιολογήθηκαν. Ο κ. Σμαϊλης υπογράφει ισολογισμούς σε εταιρία που συνεργάζεται. Επρεπε ο ίδιος να δηλώσει κώλυμα, γιατί υπογράφει ισολογισμούς σε τρεις ΠΑΕ. Δεν πρέπει να είναι στην επιτροπή βάσει των στοιχείων».

Για το ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ κινδυνεύει με τιμωρία: «Εμείς δεν πήγαμε για αθλητικό λόγο στα πολιτικά δικαστήρια, αλλά για διοικητικά θέματα. Αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης. Κάναμε προσφυγή για τη σύνθεση της επιτροπής. Εχουμε ρωτήσει πολλούς δικηγόρους, αλλά ας το κρίνουν τα δικαστήρια. Και όλα αυτά τα κάναμε επειδή ο φάκελός μας είναι καθαρός και πρέπει να δικαιωθούμε».

Τι θα κάνει εάν τελικά τιμωρηθεί: «Το αυτί μας δεν ιδρώνει από τη στιγμή που έχουμε δίκιο. Σεβόμαστε τους νόμους. Όμως αυτό που γίνεται είναι ωμός εκβιασμός. Αν θέλει η UEFA, να κάτσουμε σε ένα τραπέζι, να δει τον φάκελό μας και να δει ότι είναι καθαρός. Αν η ΕΠΟ κατέφυγε σε FIFA και UEFA για να μας τιμωρήσει, εμείς που πρέπει να καταφύγουμε για να βρούμε το δίκιο μας; Τα ελληνικά δικαστήρια είναι πάνω από όλα. Σέβομαι και τους θεσμούς και τους νόμους. Πήγαμε στα ελληνικά δικαστήρια για να δικαιωθούμε».

Για το αν σκέφτεται να αποσύρει τα ασφαλιστικά μέτρα: «Δεν υπάρχει περίπτωση να αποσύρουμε τα μέτρα. Ας ανοίξουν όλους τους φακέλους, και του ΟΦΗ πρώτους από όλους. Ας μας ρίξουν και στη Δ’ Εθνική και στο τοπικό. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

«Άρης για Ναΐμι»

Σύμφωνα με ισραηλινή ιστοσελίδα, ο Άρης ενδιαφέρεται για τον Γιουβάλ Ναΐμι της Χάποελ Ιερουσαλήμ. Ο 25χρονος γκαρντ φέρεται επίσης να έχει δεχτεί πρόταση από την Ολίμπια Μιλάνο, ύψους 250.000 δολαρίων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Χάποελ δεν σκοπεύει να τον χάσει.

«Δεν ξανακάνω το ίδιο λάθος»

Την τεράστια διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στο αγγλικό και το ελληνικό πρωτάθλημα, επισήμανε ο Τζορτζ Μπόατεγκ, τονίζοντας πως δεν θα ξανάκανε το ίδιο λάθος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ολλανδός μέσος στο voetbalprimeur.nl:

  «Το επίπεδο, η νοοτροπία δεν ήταν αυτά που περίμενα. Η Ξάνθη μπορούσε να καταλάβει. Για κάποιον που έπαιζε για χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ είναι τεράστια η διαφορά. Οι ελληνικές ομάδες βρίσκονται σε καλό επίπεδο, αλλά τα υπόλοιπα είναι κατώτερα.

Η απόφαση που πήρα εξαρτήθηκε παντελώς από το ποδόσφαιρο, αλλά η Ξάνθη είναι μακριά από όλα. Για έναν κάτοικο πόλης που έχει ζήσει στο Λονδίνο ή στο Ρότερνταμ, ο καλός καιρός απλά δεν είναι αρκετός. Όταν αρχίσω να ψάχνω τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου, δεν θα ξανακάνω το ίδιο λάθος…».

Ζαγοράκης και Μπένετον συγχαίρουν τον ΠΑΟΚ!!

Η  κατάκτηση της 3ης θέσης και η συμμετοχή στα προκριματικά της Ευρωλίγκα χαιρετίστηκε από πολλούς με συγχαρητήρια που απέστειλαν στην ΚΑΕ. Μεταξύ αυτών ήταν ο Θόδωρος Ζαγοράκης, , η Μπένετον Τρεβίζο και ο Κολντεμπέλα.

Συγκεκριμένα τα εύσημα τους για την κατάκτηση της τρίτης θέσης του πρωταθλήματος και την έξοδο στην Ευρωλίγκα, έστειλαν στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ο Θόδωρος Ζαγοράκης.  Επίσης ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και φίλος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Λυσσαρίδης, αλλά και η Μπενέτον Τρεβίζο, της οποίας τζένεραλ μάνατζερ είναι ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα.

Τα τυπικά για την πρώτη μεταγραφή του ΠΑΣ!!

Μονό οι ανακοινώσεις φαίνεται πως απομένουν για να ανακοινωθεί από τον ΠΑΣ Γιάννινα η απόκτηση του Φώτη Γεωργίου.

Ο πρώην μεσοεπιθετικός του Διαγόρα τα έχει σε βρει σε όλα με τους διοικούντες την γιαννιώτικη ΠΑΕ και δεν αποκλείεται μέχρι την Παρασκευή να ανακοινωθεί και επίσημα η απόκτηση του.

Εν τω μεταξύ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται και εξελίξεις στο θέμα του Χάρη Ταμπάση.

Θέλουν τον Επστάιν πίσω…!!

Την επιστροφή του Ντενίς Επστάιν εξετάζουν οι διοικούντες την  Κέρκυρα.

Ο Γερμανός μέσος υπήρξε πρώτος σκόρερ των «Φαιάκων» την περυσινή σεζόν για αυτό και θα ήθελαν να τον έχουν στο δυναμικό τους και για τη νέα χρονιά.

Παρόλ’ αυτά θα πρέπει να περιμένουν να δουν αν 27χρονος υπολογίζεται από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, αφού ο παίκτης ανήκει στον Ολυμπιακό, και στην συνέχεια να κινηθούν για την απόκτηση του.

Επίσης στην Κέρκυρα κινούνται για την απόκτηση ενός τερματοφύλακα, καθώς η παραμονή του Κωνσταντόπουλου μοιάζει δύσκολη. 
Πηγή: theplayer.gr

Σοβαρό τροχαίο για Καμπανιάρο!!

Σε νοσοκομείο της Αργεντινής νοσηλεύεται ο Ούγκο Καμπανιάρο έπειτα από σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε στο οποίο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους!

Το δυστύχημα συνέβη στην Κόρντομπα περίπου στις 7 το πρωί τοπική ώρα με το Toyota SUV του άσου της Νάπολι να συγκρούεται με ένα Volkswagen Polo.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Καμπανιάρο και ο ένας συνεπιβάτης του αναρρώνουν από τα τραύματά τους, τα οποία είναι σοβαρά, αλλά δεν φέρονται να απειλούν τη ζωή τους.

Δυστυχώς, οι δύο επιβάτες του Polo, μία αστυνομικίνα και ένα φρουρός φυλακής που τη συνόδευε, έχασαν τη ζωή τους, όπως και ένας από τους συνεπιβάτες του παίκτη, ο οποίος ήταν και ο καλύτερός του φίλος.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τους φίλους της Νάπολι ότι ο Ούγκο είναι καλά. Η σύγκρουση ήταν απίστευτη. Το χτύπημα ήταν θανατηφόρο για τον καλύτερό του φίλο, Αλβάρο Καστέλι και για άλλα δύο άτομα που βρίσκονταν στο άλλο αυτοκίνητο. Πιθανότατα έφταιγαν η ομίχλη και η βροχή.

νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, έχει τις αισθήσεις του, αλλά είναι σοκαρισμένος, ακόμα δεν ξέρει για τον θάνατο του Αλβάρο. Έχει απλά μώλωπες και διάσειση, αλλά όπως είναι φυσικό, έχει υποστεί σοκ. Τον έσωσε η ζώνη και ο αερόσακος», εξήγησε ο θείος του παίκτη και δημοσιογράφος, Σέρτζιο Καστίγιο.

Έκκληση Γουόλκοτ σε Φάμπρεγας, Νασρί!!

Με την Αρσεναλ να έχει συμπληρώσει έξι χρόνια χωρίς τίτλο, είναι φυσικό επακόλουθο τα βασικά της στελέχη να παρουσιάζουν τάσεις φυγής. Την πόρτα της εξόδου προσπάθησε να κλείσει ο Θίο Γουόλκοτ, απευθύνοντας... κραυγή αγωνίας προς τους Σεσκ Φάμπρεγας, Σαμίρ Νασρί να παραμείνουν στο "Εμιρεϊτς".

Ο αρχηγός της ομάδας θέλει να επιστρέψει στη Μπαρτσελόνα, αφού ήταν μέλος των τμημάτων υποδομής, στη θρυλική "Λα Μασία" όταν τον εντόπισε ο Αρσέν Βενγκέρ και τον έφερε στο Λονδίνο σε ηλικία μόλις 16 ετών, το 2003.

«Δεν ξέρω τί θα γίνει με τον Σεσκ. Θέλει τίτλους και σίγουρα η κατάσταση είναι δύσκολη γι΄αυτόν. Είναι όμως ο αρχηγός μας και σημαίνει τόσα πολλά για την ομάδα και τον κόσμο μας. Εχει κερδίσει το Μουντιάλ και το EURO με την Ισπανία. Η παρουσία του στα αποδυτήρια είναι καταλυτική για τους νεότερους και παράλληλα προσελκύει μεγάλους παίκτες στην ομάδα» είπε ο Γουόλκοτ αναφορικά με τον Φάμπρεγας.

Ο Νασρί σε πρόσφατη συνέντευξή του αρνήθηκε να απορρίψει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανάβοντας... φωτιές στον Βενγκέρ. «Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τον Σαμίρ. Είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες μας και θέλουμε να τον κρατήσουμε κοντά μας. Θα απογοητευτούμε όλοι αν φύγει, αλλά αυτό είναι δικό του θέμα. Ο προπονητής έχει πει ότι θα δαπανηθούν αρκετά χρήματα για μεταγραφές το καλοκαίρι και ανυπομονώ να δούμε ποιους θα αποκτήσουμε» τόνισε ο νεαρός Αγγλος διεθνής.
Πηγή: theplayer.gr
 

Μπιτσαξής: «Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο»

Ανακοίνωση για τη συνάντηση που είχε με την απεσταλμένη της FIFA Εύα Πασκιέ εξέδωσε ο γ.γ.Α. Πάνος Μπιτσαξής. Από ό,τι φαίνεται η Πολιτεία δεν ανακατεύεται στην κόντρα του ΟΦΗ με την ΕΠΟ, καθώς δεν αναφέρεται καν στο θέμα. Όμως όπως ήδη έχουμε αναφέρει η Πασκιέ του ανακοίνωσε ότι αν ο ΟΦΗ δεν αποσύρει την προσφυγή με την οποία μπλόκαρε τα πλέι οφ, τότε θα αποβληθεί από κάθε διοργάνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΓΑ:

«Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής είχε σήμερα συνάντηση εργασίας με την εκπρόσωπο της FIFA Εύα Πασκιέ, την οποία συνόδευε αντιπροσωπεία της ΕΠΟ, υπό τον πρόεδρό της Σοφοκλή Πιλάβιο.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το σύνολο των θεμάτων και προβλημάτων, που απασχολούν το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τις προοπτικές του.

Ο κ. Πάνος Μπιτσαξής ανέλυσε λεπτομερώς τις προϋποθέσεις, υπό τις οποίες μπορεί το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο να στηρίζεται, στην άμεση ή έμμεση κρατική συνδρομή και ενημέρωσε την κυρία Πασκιέ για τη συνεργασία της ΕΠΟ με την Ελληνική Πολιτεία, σε θέματα βίας και προσυνεννοημένων αγώνων. Επίσης, ζήτησε από τη FIFA να συνδράμει με τεχνογνωσία στα θέματά αυτά.

Τέλος ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού επανέλαβε την πάγια θέση ότι η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, όριο του οποίου είναι το δημόσιο συμφέρον και στηρίζει κάθε προσπάθεια εξυγίανσής του».
 

Πλήρωσε… cash και πήγε στο CAS!

Ο Ηρακλής βρήκε τα χρήματα που χρειαζόταν και προσέφυγε στο CAS, παίζοντας έτσι το τελευταίο του «χαρτί» για να μείνει στην Σούπερ Λιγκ. Εξελίξεις σε δέκα ημέρες.
Πλήρωσε… cash και πήγε στο CAS!
Οι «κυανόλευκοι» ζητάνε την ακύρωση της απόφασης της ΕΠΟ για την αδειοδότηση, αλλά και τη μη επικύρωση της βαθμολογίας.

Μάλιστα, το CAS αποδέχθηκε τυπικά την έφεση και έδωσε αμέσως αριθμό πρωτοκόλλου στον «Γηραιό», κάτι, που σημαίνει ότι εντός δεκαημέρου θα εκδικαστεί η υπόθεση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, δια του νομικού εκπροσώπου της, κ. Γρηγόρη Ιωαννίδη, προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο Αθλητικών Διαφορών CAS, καταθέτοντας έφεση. Η έφεση περιλαμβάνει δύο αιτήσεις. Η πρώτη αφορά στην ακύρωση της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αδειοδότησης και η δεύτερη στην μη επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα του Πρωταθλήματος της Super League της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011. Το πρώτο αίτημα αφορά στην ΕΠΟ, ενώ το δεύτερο στη Super League.

Οι συγκεκριμένες κινήσεις πραγματοποιήθηκαν με γνώμονα το έννομο συμφέρον της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, προς την κατεύθυνση της αποφυγής αγωνιστικής και οικονομικής ζημίας της ‘κυανόλευκης’ ποδοσφαιρικής εταιρείας.

Μέσω της έφεσης, η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ζητά να κληθεί και να παραστεί στην όλη διαδικασία η UEFA, όχι με την ιδιότητα της αντιδίκου, αλλά με αυτήν του παρατηρητή με δικαίωμα παρέμβασης.

Μάλιστα, να σημειωθεί, ότι η έφεση έγινε τύποις δεκτή από το CAS, που χορήγησε και το σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου.

Μπάβτσιτς και Κινγκ ψηφίζουν... Άρη!!

Οι υποχρεώσεις τους στον Άρη τελείωσαν, αλλά δεν κρύβουν την επιθυμία τους να παραμείνουν στον Άρη. Με την ελπίδα ότι θα γυρίσουν σύντομα στην Θεσσαλονίκη Έντιν Μπάβτσιτς και Άντονι Κινγκ θα αναχωρήσουν την Παρασκευή για Βοσνία και Ηνωμένες Πολιτείες αντίστοιχα.

«Θέλω σαν τρελός να μείνω στην ομάδα. Γυρίζω στη Βοσνία και θα περιμένω να ενημερωθώ για τις εξελίξεις από τον ατζέντη μου. Αν επιτευχθεί η συμφωνία τελικά, ήθελα να συνδυαστεί με μία μεγάλη αγωνιστική επιτυχία. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ο Βόσνιος φόργουορντ - σέντερ, ο οποίος κλήθηκε και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Από την πλευρά του ο Άντονι Κινγκ τόνιζε με έμφαση: «Αυτό το διάστημα ήταν το καλύτερο στην καριέρα μου. Θα δούμε τι θα συμβεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Θα πάω σπίτι μου και εκεί θα πάρω την απόφασή μου. Σίγουρα, θέλω να γυρίσω στον Άρη. Μου αρέσει το ελληνικό πρωτάθλημα. Είδα όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος και εμείς αξίζαμε την τρίτη θέση. Τώρα για την επόμενη σεζόν θα δούμε».
Πηγή: theplayer.gr

Νέα επίθεση Μπουτάρη κατά Ηρακλή!!

Νέα επίθεση κατά του Ηρακλή και συγκεκριμένα των παραγόντων του και των φιλάθλων του εξαπέλυσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στο δημοτικό συμβούλιο που είναι σε εξέλιξη.

Πριν λίγο είπε στο δημοτικό συμβούλιο, με αφορμή τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των οπαδών:

"Δεν μπερδεύω τον Ιβάνοφ εκείνης της εποχής  με τα σημερινά λαμόγια! Και είμαι απόλυτα κατηγορηματικός σ' αυτό. Αποφασίστε να κάνετε μια σοβαρή ομάδα ή μια σοβαρή διοίκηση" είπε ο δήμαρχος, αφήνοντας άφωνο το επιτελείο του και τους δημοτικούς συμβούλους.
Πηγή: theplayer.gr

«Στην ΑΕΚ και του χρόνου Λύμπε, Δέλλας»

Είναι γεγονός πως τυπικότητες ανάμεσα στην ΑΕΚ και ποδοσφαιριστές όπως ο Λυμπερόπουλος και ο Δέλλας έτσι κι αλλιώς δεν χωράνε. Και με δεδομένο πως όλα δείχνουν πως μόνο το…τυπικό κομμάτι απομένει προκειμένου να ανανεωθεί το συμβόλαιο και των δυο, πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως και θα φορούν τα κιτρινόμαυρα και την νέα σεζόν.

Κάτι άλλωστε, το οποίο ξεκαθάρισε και μάλιστα περισσότερες από μια φορές ο Σταύρος Αδαμίδης, στο περιθώριο της παρουσίας των εισιτήριων διαρκείας. «Μας θέλουν και τους θέλουμε στην ομάδα. Θα πρέπει να θεωρείτε ως δεδομένο πως θα μείνουν στην ΑΕΚ» έλεγε ο πρόεδρος της ΠΑΕ. Αντίθετα δεν έδειχνε το ίδιο αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης της ανανέωσης του συμβολαίου του Κώστα Μανωλά. Χωρίς ο Σταύρος Αδαμίδης να έχει κάτι συγκεκριμένο να πει για τις εξελίξεις στην υπόθεση, έδειχνε συγκρατημένος. «Δεν είναι μόνο στο χέρι μας» έλεγε ο πρόεδρος της ΑΕΚ.

«Ο Κανούλας προτίμησε τον Άρη από την ΑΕΚ»

Στην μεταγραφή του Σάκη Κανούλα από την Αναγέννηση Επανομής στον Άρη (έχει επιτευχθεί, αλλά δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επίσημα) αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Αναγέννησης Μιχάλης Μπαλασάς, μιλώντας ακόμη και για τις άριστες σχέσεις που υπάρχουν με τον κιτρινόμαυρο σύλλογο.

"Είναι ιδιαίτερη χαρά. Είναι ένα παιδί που ξεκίνησε από τα σπλάχνα της Επανομής, από τις ακαδημίες και κατάφερε να καταξιωθεί και να καταλήξει στον Άρη. Ήταν επιλογή δικιά μας αλλά και επιθυμία του παίκτη να πάει στον Άρη. Δεν μπορούσαμε να παραβλέψουμε την επιθυμία του παίκτη αλλά και της οικογένειάς τους. Προτιμούσαν να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη, από το να πάει στην Αθήνα και την ΑΕΚ. Κέρδισε την καταξίωση από τον Δεκέμβρη και μετά. Η ικανότητά του τον έκανε να ξεχωρίσει" είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στα "Αθλητικά Νέα 98.7".

Για τις καλές σχέσεις με τον Ντίμη Παπαϊωάννου, νέου μέλους της διοίκησης του Άρη είπε: «Υπάρχουν καλές σχέσεις με τον Άρη και τον Ντίμη Παπαϊωάννου. Είναι παιδικός φίλος μου και στήριξε την προσπάθεια της Επανομής, οπότε υπήρχε προσωπική δέσμευση».

Για την μεταγραφή του Κανούλα στον Άρη σχολίασε ότι: «Ότι έχει σχέση με τον Κανούλα, δεν υπήρξε πρόβλημα στην μεταγραφή. Δεν υπήρχε περίπτωση να σταθούμε εμπόδιο στον παίκτη. Ούτε καν το οικονομικό δε σκεφτήκαμε. Από την άλλη, υπάρχει μια καλή σχέση με τον Άρη και μέσα από αυτήν τη συνεργασία θα εκμεταλλευτεί και η Επανομή. Όχι μόνο οικονομικά. Θα υπάρξει συνεργασία και για τους παίκτες. Η Επανομή θέλει την βοήθεια του Άρη. Μπορεί να υπάρχουν παίκτες στον Άρη που δε θα είναι στις επιλογές του Τσιώλη, οπότε θα μπορούν να δοθούν δανεικοί σε μας».

Για τον χαρακτήρα του παίκτη είπε: «Τον έχω ζήσει πολύ καλά. Είναι παιδικός φίλος του γιου μου. Τον έχω συνέχεια στο σπίτι μου. Είναι εξαιρετικό παιδί. Θα ήθελε να τον έχει κάθε ομάδα. Δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα. Είναι κατασταλαγμένος, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Στο δύσκολο κομμάτι που μπαίνει τώρα θα δείξει την ανάλογη προσοχή και έχει όλα τα φόντα για να πετύχει».

Για τον Σάκη Τσιώλη είπε: «Όταν μίλησα μαζί του μου είπε ότι θέλει να προωθήσει νέα παιδιά. Για τον Κανούλα είναι ότι καλύτερο η παρουσία του Τσιώλη στην ομάδα. Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι να δω τον Κανούλα να πετυχαίνει στον Άρη».

Τέλος, για το «χάος» που επικρατεί στην Β΄ Εθνική σχολίασε: «Όλη η κατάσταση είναι λυπηρή. Δεν δημιουργήθηκε σήμερα το πρόβλημα. Υπάρχει εδώ και χρόνια. Απλώς τώρα βγήκε στην επιφάνεια. Ελπίζω ότι στη δύσκολη περίοδο που περνάει το ποδόσφαιρο θα βγει δυνατό και θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Θα είναι καταστροφή για το ποδόσφαιρο αν κάποια πράγματα δεν μπουν στον δρόμο τους την τωρινή περίοδο».
Πηγή: theplayer.gr

 

Νέο δάνειο-«μαμούθ» 120 δισ. ευρώ για την Ελλάδα!!

Στο ποσό των 120 δισ. ευρώ θα ανέλθει το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές του πρακτορείου Reuters, ενώ νωρίτερα άλλοι αξιωματούχοι είχαν αναφέρει στο πρακτορείο ότι ο νέος δανεισμός θα έφθανε τα 90 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα συνεισφέρουν 60 δισ. ευρώ, η Ελλάδα 30 δισ. ευρώ που θα προέλθουν από την υλοποίηση μέρους του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων, ενώ άλλα 30 δισ. ευρώ θα προέλθουν από ιδιώτες επενδυτές, που θα μετέχουν εθελούσια στο νέο πρόγραμμα.

Περισσότερα στο Newscode.gr
 

Αινιγματικός για το μέλλον του ο Χατζηβρέττας!!

Η επόμενη μέρα του Άρη, βρίσκει την ομάδα με πολλά ανοιχτά μέτωπα. Διοικητικά, θέμα προπονητή, θέμα καλαθοσφαιριστών. Στην φάση αυτή, ο αρχηγός του Άρη, ο Νίκος Χατζηβρέττας παραδέχθηκε ότι το μέλλον του στην ομάδα είναι αβέβαιο, τη στιγμή που το διετές συμβόλαιό του έχει λήξει με τους κίτρινους και είναι ελεύθερος.

Ο ίδιος ρωτήθηκε μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ τον τελευταίο της χρονιάς, εάν θα συζητούσε το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του, εφόσον εάν υπάρξουν σημάδια βελτίωσης. Η απάντηση του ήταν ότι: "Είναι μία μέρα που δεν είναι σωστό να συζητάμε τέτοια πράγματα. Δεν χρειάζεται ακόμα να μπούμε σε αυτές τις λεπτομέρειες. Έχουμε όλο τον καιρό μπροστά μας να πούμε περισσότερα πράγματα. Εγώ αγαπάω το μπάσκετ, το παιχνίδι και μακάρι να υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις στην ομάδα. Να βρεθεί ένας άνθρωπος, δεν ξέρω ποιος θα είναι προπονητής, αν με πιστεύει και με θέλει στην ομάδα, εγώ θα είμαι εδώ, αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει. Δεν είναι μόνο στο δικό μου χέρι αν θέλω. Δεν είναι ώρα ούτε εγώ, ούτε η ομάδα να πάρουμε κάποια απόφαση. Θέλει ηρεμία και καθαρή σκέψη και θα δούμε τι θα γίνει".

Ο Χατζηβρέττας αισθάνθηκε υποχρέωση να μιλήσει για τα δύο χρόνια στους κίτρινους τονίζοντας ότι: «Είμαστε όλοι πολύ στεναχωρημένοι για την κατάληξη που είχε η σειρά. Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια, αλλά όπως και εσείς ξέρετε που τόσα χρόνια βλέπετε μπάσκετ και εμείς τόσα χρόνια παίζουμε και είμαστε μέσα στα γήπεδα αυτό δεν είναι μπάσκετ. Είναι κρίμα για αυτή την ομάδα με τόση μεγάλη ιστορία και τόσο μπασκετικό κόσμο που αγαπάει το άθλημα, αυτό το άθλημα το καταστρέφει αυτή η ομάδα. Εύχομαι πραγματικά μέσα από την καρδιά μου από την επόμενη χρονιά, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, να ξεκινήσει να παίζει μπάσκετ. Γιατί αυτό εδώ δεν είναι μπάσκετ για εμένα».

Και δεν αποποιήθηκε τις ευθύνες που του αναλογούν ως έμπειρος παίκτης της ομάδας: «Νιώθω πραγματικά πολύ άσχημα σαν άνθρωπος που αγαπάει το άθλημα και όχι μόνο την ομάδα. Μια ομάδα σαν τον Άρη πρέπει να παίζει μπάσκετ. Μπάσκετ με ποιότητα, που για εμάς είναι μια λέξη άγνωστη. Είναι πολύ λυπηρό για εμένα δύο χρόνια να συμβαίνει αυτό στην ομάδα».

Σε ότι αφορά την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ τόνισε: "Στο ελληνικό μπάσκετ είναι πολύ δύσκολο να έχεις υψηλούς στόχους. Από εκεί και πέρα όμως ο στόχος του Άρη είναι να γίνει ομάδα. Εμείς δεν είμαστε ομάδα μέσα στο γήπεδο. Υπάρχουν πολύ καλά παιδιά στην ομάδα. Είμαι πολύ περήφανος για τους συμπαίκτες μου γιατί είμαστε μια οικογένεια και μαζί προσπαθούμε και παλεύουμε. Στο αγωνιστικό όμως αυτό που βγάζει η ομάδα μέσα στο γήπεδο είναι κάτι πολύ αποθαρρυντικό. Και εσείς οι δημοσιογράφοι ξέρετε πολύ καλά αν μας αρέσει αυτή η εικόνα. Εγώ είμαι πολύ απογοητευμένος. Ο καθρέφτης είναι το γήπεδο. Εμείς ότι κάνουμε στις προπονήσεις φαίνεται εκεί. Δεν κατέκρινα κανέναν προπονητή. Ίσως φταίω εγώ, ίσως όλοι οι παίκτες. Καλύτερα να περάσει η σημερινή μέρα. Η ευχή μου είναι αυτή για την ομάδα και τις επόμενες ημέρες θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα πράγματα, γιατί τώρα είμαστε στεναχωρημένοι».
Πηγή: theplayer.gr

Πικέ: «Καλύτερα να το βουλώνει ο Μουρίνιο»

Ακόμα και μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, η κόντρα Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα δεν πάει... διακοπές! Ο Ζεράρδ Πικέ εξαπέλυσε επίθεση στον Ζοσέ Μουρίνιο, λέγοντας ότι είναι καλύτερο να το... βουλώνει και να κερδίζει, γιατί όλα στο ποδόσφαιρο σου επιστρέφονται.

«Είναι καλύτερα να.. σκάει και να κερδίζει τίτλους, γιατί όλα στο ποδόσφαιρο σου επιστρέφονται. Αν παρατηρήσεις, πάντα έτσι συμβαίνει. Είπε όσα είπε για τον Βίγια και του έβαλε δύο γκολ στο 5-0, μίλησε για τη Σπόρτινγκ (Χιχόν) και του συνέβη το ίδιο», τόνισε ο παίκτης της Μπαρτσελόνα.

Παράλληλα, σχολίασε τα όσα ακούστηκαν για την ομάδα τη φετινή σεζόν και για τα οποία είχε φωνάξει στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Champions League ότι «εμείς ούτε παίρνουμε αναβολικά, ούτε βαράμε ενέσεις. Παίζουμε μόνο ποδόσφαιρο»:

«Όλος ο κόσμος ξέρει που βρίσκονται τα όρια. Μας κατηγόρησαν ψευδώς κατά τη διάρκεια όλης της σεζόν. Συνεχείς επιθέσεις, σχεδόν κάθε εβδομάδα, για να `χαλάσουν` ό,τι ωραίο κάναμε. Εμείς δεν μιλάμε για διαιτητές, παίζουμε μόνο ποδόσφαιρο».

Παρόλα αυτά, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι τα όσα ανέφερε δεν πήγαιναν στη Ρεάλ: «Αυτό δεν είναι ένα μήνυμα για τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά για όλους όσοι διέδωσαν αυτές τις φήμες».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην πιθανή έλευση του Σεσκ Φάμπρεγκας στο Καμπ Νου: «Θα ήθελα να τον δω να έρχεται. Όλα τα μέλη της οικογένειάς του είναι οπαδοί της Μπαρτσελόνα όλη τους τη ζωή. Δεν είναι μόνο σπουδαίος άνθρωπος, αλλά επίσης τέτοιοι ποδοσφαιριστές ταιριάζουν πολύ στον τρόπο παιχνιδιού μας. Ήταν πολλά χρόνια στις ακαδημίες και θα προσαρμοζόταν πολύ γρήγορα. Δεν ξέρω τί θα γίνει. Οι από πάνω δουλεύουν σκληρά και μακάρι να τον ξαναφέρουν». 
Πηγή: theplayer.gr

Τζέιμς: Έφτασε η ώρα μου...!!

Σκιά του εαυτού του είναι στους τελικούς ο ΛεΜπρον Τζέιμς, ο οποίος έχει δεχτεί εντονότατη κριτική για τις εμφανίσεις του. Ο "βασιλιάς" δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του και μετά τον τέταρτο τελικό παραδέχτηκε πως πρέπει άμεσα να βελτιώσει την απόδοσή του. Ωστόσον πριν από το πέμπτο παιχνίδι φρόντισε να στείλει το μήνυμά του προς πάσα κατεύθυνση. "Πιστεύω πως έφτασε η δική μου ώρα. Ξέρω πως μέχρι τώρα δεν έχω παίξει καλά, όμως νιώθω πως ήρθε η ώρα να αναλάβω δράση" επισήμανε ο Τζέιμς και πρόσθεσε: "Η ομάδα με έχει ανάγκη και θα κάνω τα πάντα για να τη βοηθήσω".
Για τον Τζέιμς μίλησε και ο Ντουέιν Ουέιντ, ο οποίος υπογράμμισε: "Τον άκουσα πολύ αισιόδοξο και είμαι σίγουρος πως θα δείξει το πραγματικό του πρόσωπο. Όλοι ξέρουμε τι μπορεί να προσφέρει ο καλός Τζέιμς".

Επιβεβαίωση για το θέμα Τόχα!!

Στο πλαίσιο της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, αλλά και των συγκεκριμένων οικονομικών δυνατοτήτων της ΠΑΕ Άρης, η διοίκηση θα προχωρήσει σε μια σφιχτή οικονομική πολιτική. Γνωστό αυτό... Στη φιλοσοφία αυτή περιλαμβάνεται και μια σειρά συζητήσεων για μείωση των αποδοχων αρκετών ποδοσφαιριστών και όπως είχε αποκαλύψει  την 1η Ιουνίου το The Player η αρχή θα γίνει με τον Κάρλος Τόχα

Οι προθέσεις αυτές επιβεβαιώνονται πλέον και από διοικητικές πηγές. Ο Άρης ενημέρωσε τον Τόχα μέσω του μάνατζερ του για την πρόταση μείωση αποδοχών (φτάνει περίπου το 50%) και αναμένεται η αντίδραση του ποδοσφαιριστή. Σε περίπτωση που δεν δεχτεί ο Τόχα τη μείωση τότε είναι ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο να ζητηθεί από τον παίκτη να καθίσει στο τραπέζι, προκειμένου να βρεθεί μια φόρμουλα για να λυθεί το συμβόλαιό του.

Να θυμίσουμε ότι ο Άρης θα πρέπει να καταβάλλει ένα ποσό της τάξης των 150.000 ευρώ στη Στεάουα Βουκουρεστίου από την οποία απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι τον ποδοσφαιριστή.
Πηγή: theplayer.gr