Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

«Απείλησαν τον Σπανούλη και το παιδί του!»

Πολλά παράπονα από την αστυνομία για την στάση που κράτησε στον τέταρτο τελικό του ΟΑΚΑ έχει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. «Αν κερδίζαμε θα μας λίντσαραν», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Sportski Zurnal».
«Απείλησαν τον Σπανούλη και το παιδί του!»
«Αν κερδίζαμε το τέταρτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, στο οποίο χάσαμε τρεις καθοριστικές ελεύθερες βολές στο τέλος, θα μας λίντσαραν. Το παιχνίδι ήταν εντελώς παράτυπο. Όλα ξεκίνησαν πριν από το ματς, όταν η υπηρεσία ασφαλείας επέτρεψε στους φιλάθλους να καλύψουν τις πρώτες έξι σειρές της εξέδρας –πράγμα το οποίο είχε απαγορευτεί και έπρεπε εξαρχής να είναι άδειες– πίσω από την μπασκέτα, η οποία βρισκόταν κοντά στον πάγκο μας», είπε αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού και πρόσθεσε:
«Πίστεψέ με, ήμασταν βρεγμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς από το νερό που μας εκτόξευαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού! Ήμουν μούσκεμα από πάνω μέχρι κάτω! Αυτό, ωστόσο, ήταν το λιγότερο... Κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου, μέλη του προπονητικού μας τιμ, ο Σπανούλης αλλά και το παιδί του, δέχθηκαν απειλές για τη ζωή τους!».
«Είδα με τα μάτια μου έναν οπαδό του Παναθηναϊκού με μαχαίρι να σκίζει τη φυσούνα! Ο Παπαλουκάς κλοτσούσε κροτίδες οι οποίες ουκ ολίγες φορές εξερράγησαν στα πόδια μας. Δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις η εχθρική ατμόσφαιρα που ζήσαμε. Θέλω να επισημάνω ότι οι παίκτες και οι προπονητές του Παναθηναϊκού προσπαθούσαν να μας προστατεύσουν, όπως κάνουν πάντα άλλωστε και όπως κάνουμε και εμείς στην έδρα μας. Ωστόσο, η ασφάλεια στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν ελλιπέστατη. Είναι ανεξήγητη όλη αυτή η έχθρα», συνέχισε.
Για τη στάση της Αστυνομίας στον τέταρτο τελικό, επεσήμανε: «Στην Ελλάδα η αστυνομία έχει την οδηγία να μη χρησιμοποιεί βία, αλλά να αναμένει περαιτέρω οδηγίες για το πώς θα δράσει σε ενδεχόμενο επεισόδιο, με αποτέλεσμα να μην καταφέρνει τίποτα στο τέλος. Το μόνο που κάνουν είναι να επιτηρούν... από απόσταση».
Για τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί στην αρχή της σεζόν περί αποχώρησης των ομάδων σε περίπτωση επεισοδίων, τόνισε: «Ελπίζαμε ότι η παρουσία του Ζέλικο και η δικιά μου θα μείωνε την έχθρα, αλλά αυτό προφανώς αυτό δεν συνέβη. Στην αρχή της σεζόν όταν όλοι οι προπονητές και οι αρχηγοί των ομάδων ήμασταν παρόντες, ο Ζέλικο μου είπε να αποσύρω την ομάδα στο πρώτο μπουκάλι που θα έπεφτε στο έδαφος. Ένιωσα ότι ήμαστε υπεύθυνοι για τη συμπεριφορά των παικτών και ότι όλα ήταν ευθύνη των διοργανωτών. Του απάντησα ‘φίλε μου, μην παίρνεις την ευθύνη για όσα εκείνοι είναι ανίκανοι να πάρουν’» .
Για την ποινή κεκλεισμένων των θυρών αναρωτήθηκε: «Πώς να δημιουργηθεί ατμόσφαιρα σε τέτοιες συνθήκες; Το μπάσκετ είναι για τους φιλάθλους».
Για την εξέλιξη του τέταρτου ματς της σειράς τόνισε: «Στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς, όταν το σκορ ήταν 65-60, οι παίκτες μου άρχισαν να ασχολούνται με τις αποφάσεις των διαιτητών και σταμάτησαν να παίζουν. Σε μία από τις συνεντεύξεις Τύπου ανέφερα το παράδειγμα του Ντάλας με το Μαϊάμι, όπου παρότι βρέθηκαν στο -15 κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι».
Για το γεύμα της ομάδας στη Γλυφάδα την επομένη μέρα των τελικών, είπε: «Δεν ήταν κάποιου είδους επαγγελματική συνάντηση. Ήθελα όσοι δουλέψαμε τη χρονιά αυτή να βρεθούμε μια και τελείωσε η σεζόν. Μου αρέσει να περνάω χρόνο μαζί με τους παίκτες μου. Η συναναστροφή μου με τους παίκτες δεν σταματάει στα αποδυτήρια».
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο αποχώρησης των αδελφών Αγγελόπουλων από την ΚΑΕ και τη σχεδόν σίγουρη μείωση του μπάτζετ της επόμενης περιόδου, σχολίασε: «Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι είναι νέοι, υψηλής εμβέλειας προσωπικότητες. Με όσα έχουν επενδύσει έχουν προσφέρει πολλά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Με την κρίση που πλήττει την Ελλάδα, αν αποχωρήσουν αυτοί και οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι που διοικούν τον Παναθηναϊκό, το μπάσκετ θα γίνει ερασιτεχνικό. Τα πράγματα στο ελληνικό μπάσκετ περιστρέφονται γύρω από αυτές τις δύο ομάδες».
Ντούντα για Σέρβους
Ο Ίβκοβιτς ρωτήθηκε για την πορεία των Σέρβων παικτών και είπε συγκεκριμένα:
Για τον Μίλος Τεόντοσιτς: «Ήταν τραυματίας σχεδόν έξι μήνες. Είχε προβλήματα με τη μέση του και για αυτό εμφανίστηκε πιο αδύναμος μετά την ανάδειξή του σε πολυτιμότερο παίκτη της Ευρωλίγκας. Η διαφορά είναι ότι δεν ένιωθε καλά στον πρώτο γύρο εξαιτίας των προβλημάτων στη μέση του. Πρέπει να δουλέψει για να γίνει πιο δυνατός και να μείνει σε καλή φυσική κατάσταση για την εθνική ομάδα, όπου είναι ένας από τους ηγέτες».
Για τον Ζόραν Έρτσεγκ: «Έπαιξε καλά τον Φεβρουάριο στο TOP 16 και πραγματικά βοήθησε την ομάδα, αλλά στα playoffs χάθηκε εντελώς. Είναι γεγονός ότι έχει προβλήματα στο παιχνίδι επαφής. Στα playoffs δεν ήταν σε καλό επίπεδο».
Για τον Μάρκο Κέσελ: «Ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση. Τελείωσε τη σεζόν πολύ άσχημα. Το σουτ του θα ήταν αυτό που θα το εκμεταλλευόμασταν με τους γκαρντ (Σπανούλη, Τεόντοσιτς, Παπαλουκά) που έχουμε. Επίσης, ήταν τραυματίας για δυόμισι μήνες, τον ενέταξα στην ομάδα στα playoffs, αλλά προφανώς δεν ήταν έτοιμος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: